#prayforsabah

18089 posts

TOP POSTS

Bersama Pengerusi BNBBC dan rakan2 melancarkan Tabung Gempa Bumi anjuran MANTAP 2015 #prayforsabah

Kem Kerohanian Islah & CSR
#kotamarudu #sorinsim #politeknikkotakinabalu #csr #prayforsabah 😁

Berlakuu pagii tadii di beaufort sabahh . Allahualam !
#prayforsabah #sabahan #petandaakhirzaman

#muah #muah
I love you people.. 😘😘😘😘😘😘
Its time to go home
Drive safely
#prayforsabah

Bangkit semangat dengan harapan,
Angin pagi buta mengigit tulang,
Sejuk bayu terasa segar,
Bertitisan di daunan Kinabalu,
Cuaca gelab cahaya disuluh,
Jalanan berbatu menjadi sarapan,
Semangat tetap utuh berjuang
Melihat masa silih berganti,
Tidak diduga bumi bergegar,
Batu-batu jatuh berguguran,
Hening pagi yang disangka indah,
Menjadi tragedi berdarah,
Mayat-mayat bergelimpang,
Darah dan daging bertaburan,
Kinabalu yang tercipta indah
Diharap menjadi pengubat segala penat,
Tidak membantu tubuh yang lemah kelaparan,
Hanya doa menjadi senjata,
Jika kehidupan ini masih menjadi miliknya.

#prayforSabah #love

Sometime words cannot explain the beauty of nature.. It lies upon the creation of mothernature😊
#kundasang #earthquake #6july #prayforsabah #prayforsabahearthquake

Kami doakan sahabat dan keluarga kami di Sabah sabar dan redha menerima ujian-Nya. Terima kasih hero kami Malim Gunung, pihak pertahanan Malaysia dan semua yang terlibat.

Sumbangan kepada Persatuan Malim Gunung Kinabalu 8005-6099-23 (CIMB Bank). < sumber @501awani >

#prayforsabah #prayformalaysia #malimgunung @jozlynnhanania @jozanfc_official @officialjohanfc

Sabah tanah airku
Negeri kita yang tercinta
Pemuda pemudi semua marilah
Bangunlah bersatu semua
Marilah bersama serta maju jaya
Merdeka sepanjang masa
BERSATU segala bangsa sentosa
SABAH negeri merdeka 🎢🎢🎢 #prayforSabah #prayforkinabalu #kkcity

MOST RECENT

#muah #muah
I love you people.. 😘😘😘😘😘😘
Its time to go home
Drive safely
#prayforsabah

God please put us in a safe. Air naik tidur tak lena. Hujan dari jam 1 petang belum reda.

Kesian kat kwn2 di luar sana yg masih terkandas kat office belum dapat tembus. Ada yg tkandas ambil anak kat sekolah. Kwn2 yg pregnant pun turut terjejas nak blk kerja then tiba2 hujan turun tak bhenti. Jalan perhubungan banyak yg tputus.

Budak sekolah sesi petang pun masih ada yg tkandas kat sekolah. Kesian aaihh entah makan ke belum budak2 tu 😩. Depan rumah air dah masuk area parking. Dapur pun air dah naik sikit. Tempat lain lagi kesian. Air cecah sampai paras pinggang. 😭

Harap hujan berhenti air cepat surut. Tak boleh nak bayangkan macam mana. Selalu hadap benda ni kat kampung time kecik2 dulu tak heran dgn banjir. Tp dah lama tak nampak mcm ni depan mata gerun juga. Semoga dipermudahkan. πŸ™πŸ™ #prayforsabah #banjir #keeppraying

Sometime words cannot explain the beauty of nature.. It lies upon the creation of mothernature😊
#kundasang #earthquake #6july #prayforsabah #prayforsabahearthquake

05.06.2017, Two years has passed. Still, can't forget the tremors felt on 05.06.2015. Today, mount kinabalu still standing strong holding our pride. Thanks to the mountain guides who sacrificed their own lives to protect the climbers during the earthquake.
.
Festaimm sy rasa gempa bumi oh! Masa masuk dtg kerja awl pagi, tiba2 rasa begegar tu opis mcm mau runtuh. Lpastu cpt2 kluar opis. Sekali diluar ramai juga org sdh bertempiaran lari. Hari tu punya cerita pasal gempaa saja.
.
Keesokan dia trus pg sibuk2 jalan p ranau, mau tgk dengan mata sendiri apa yg sdg berlaku. (Masa tu ada lagi pendaki yg blm jumpa). perasaan masa tu sangat lain daripada biasa sbb tgk semua org kesedihan bah (setibanya di nasional park). Sepatutnya x boleh masuk kawasan sana tu, tp kami trip2 reporter bawa kamera lagi konon...jadi xdala org yg brani halang...hahaa
.
.
#mountkinabalu #exploresabah #kkcity #ilovesabah #sabahtourism #sabahpotd #prayforsabah

Terima kasih Bapa kerana memberikan aku segala yang aku perlukan untuk melayani Engkau dan mendorong orang lain pada hari ini. Kiranya aku memuliakan Engkau dalam segala yang aku lakukan.
#15/6/2017
#prayforsabah
#kgkiaunuluh
#kgkinosusuonku
#guasnabaluhomestay

Most Popular Instagram Hashtags