[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#pg10

MOST RECENT

.
KELEBIHAN EMAS FIZIKAL
======================
.
Mesti ada di antara kita yang dah ada akaun pelaburan EMAS (GIA) kan? Tapi berbaloi ke beli dan simpan emas dalam akaun?
.
Apa pula beza dengan simpan EMAS fizikal? Meh sini saya kongsikan kelebihan simpan EMAS fizikal. Yang kita pegang sendiri tau;
.
1️⃣ Peluang 'rolling' duit untuk bisnes
2️⃣ Peluang jana keuntungan bila harga jatuh
3️⃣ Duit simpanan lebih bertahan lama
4️⃣ Urusan dan waktu jual beli fleksibel
5️⃣ Selamat daripada dibekukan oleh bank
6️⃣ Selamat daripada bencana kewangan
7️⃣ Simpanan EMAS patuh SHARIAH
.
Mulai esok, saya akan kongsikan secara details 7 point kelebihan EMAS fizikal pada jam 🕝 petang
.
Jangan lupa tau share dengan yang lain. Rugi kalau terlepas sharing saya tu esok
.
Untuk maklumat lanjut boleh whatsapp saya terus di sini
.
http://segramsebulan.wasap.my
.
#pohkong #habibjewels #emas999 #cun #pelaburan #pendidikan #publicgold #pg10 #shariahcompliant #goldbar #dinar #dealer #pg00101715 #dirham #emasonline #cantik #lawa #gold #goldbar #emasmurah #malaysia #jakarta #brunei #singapore #azam2018 #bff #puncakalam #setiaalam

Die Juniortruppe von Red Bull, namens Toro Rosso und Motorenlieferant Renault entschieden sich ab sofort getrennte Wege zu gehen und die junge Scuderia wagt sich mit Honda einen neuen Schritt. Wir hoffen mal alles gute für das Team aus Faenza✋
#ToroRosso #STR13 #ScuderiaToroRosso #F1 #Formula1 #F12018 #GTSport #Honda #NSX #GT3 #Year2012 #RedBull #Estrella #Galicia #Acronis #Edifice #Casio #SimplyCOLA #Pirelli #PG10 #BH28 #PierreGasly #BrendonHartley #iGreenThunder #iGT

Check out this photo from Pierre Gasly. Is he sitting in an old Toro Rosso or DOES Toro Rosso-Honda have a new livery?

I need both of them😍Looks so good👌 @pierregasly @tororosso #PierreGasly #PG10#teampierregasly #tororosso

Syariah Compliant Jual Beli emas PG
#pg10
#emas
#publicgold
#malaysia
#br1m
#gst

Syariah Compliant Jual Beli emas PG
#pg10
#emas
#publicgold
#malaysia
#br1m
#gst

Syariah Compliant Jual Beli emas PG
#pg10
#emas
#publicgold
#malaysia
#br1m
#gst

#PG10 #roadtrip to Derby for more amazing opportunities for our kids!!

#PG10 #roadtrip to Derby for more amazing opportunities for our kids!!

Public Gold Cawangan Miri telah dibuka.

Rakan2 yang berada di sekitar miri, brunei sudah boleh membeli emas dan perak Public Gold di cawangan miri. Mula simpan emas untuk masa depan anda.
Beri nama saya Azizi Zakaria & PG code saya PG 047225 kepada staff PG semasa membeli emas sebagai introducer anda untuk saya bimbing anda sebagai penyimpan emas.

#PublicGold #PG10

ACTIVE DEALER
PUBLIC GOLD
AZIZI ZAKARIA
www.wasap.my/60173460604

.
Bila Aku Sudah TIADA
===================
.
✴️ Bagi ibu bapa yang bekerja samada sendiri Atau makan gaji, pasti pernah terlintas di fikiran tentang apa yang akan terjadi bila kita atau pasangan kita 'PERGI'
.
✴️ Apa bekalan 'HARTA' yang dapat kita tinggalkan tuk menampung kehidup mereka kelak? Apa ASSET yang boleh diwariskan kepada mereka?
.
✴️ Paling utama, apa pelan yang kita ada sekarang?
.
⭕ Bagi yang belum ada pelan. Ni antara pilihan yang boleh korang buat;
.
1️⃣ Melabur Dalam Unit Amanah
== Gunakan sebaiknya akaun 1 KW5P tu dengan menggandakan duit menggunakan konsep Compounding. Caranya mudah dan Tak melibatkan cash money pun
.
2️⃣ Simpan EMAS
== Setiap kali gaji, Pastikan asingkan dalam 10% dan tukarkan dalam bentuk EMAS. Nak beli pun senang. Online je. Paling best dapat beli serendah RM 100
.
💢 Perlu ke melabur dalam unit Amanah? Perlu sebab ada dana yang dilindungi dengan insurance malah ada yang menyediakan wasiat percuma (tertakluk pada terma dan syarat). Dari situ, keluarga kita akan mendapat manfaat dari pelaburan yang kita buat menggunakan akaun 1 KW5P
.
💢 Dah buat pelaburan Unit Amanah buat apa nak beli EMAS? Kita perlu beli EMAS kerana EMAS adalah asset yang mudah dicairkan tuk dapatkan cash. Lagi 1 EMAS merupakan perlindung kepada kekayaan kita
.
💢 Tapi banyak la nak kene bayar. Sebab tu kita melabur dalam unit Amanah menggunakan duit akaun 1 KW5P. Takde libatkan cash pun. Dan untuk EMAS, cuma RM 100 saja dah boleh beli. Dan tiada paksaan beli EMAS. Ada lebih kita beli. Dan kedua2 pelaburan ni bila Tak bayar takkan LAPSE (tamat)
.
✴️ Akhir kata, buat lah perancangan mulai dari sekarang. Ingat kita buat ni bukan untuk diri sendiri tapi lebih kepada keluarga kita. Rancang dengan betul. Cari Ilmu pelaburan. Jangan ikut orang/trend
.
DAN jangan percaya pada 'Masuk Hari Ni, Dapat Bulan Depan'
.
Jangan lupa ye share, semoga bermanfaat kepada yang lain
.
Muhammad Daniel Nelison (MDN)
Unit Amanah + EMAS = Pencen Bergaya 📱0176840288
.
#PublicGold #pg10 #shariahcompliant #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #pendidikan #kwsp #pelaburanmasadepan #emas #emasonline #azam2018 #online #ibu #bapa #parenting #takaful #pohkong #habibjewels #emas9

.
Bila Aku Sudah TIADA
===================
.
✴️ Bagi ibu bapa yang bekerja samada sendiri Atau makan gaji, pasti pernah terlintas di fikiran tentang apa yang akan terjadi bila kita atau pasangan kita 'PERGI'
.
✴️ Apa bekalan 'HARTA' yang dapat kita tinggalkan tuk menampung kehidup mereka kelak? Apa ASSET yang boleh diwariskan kepada mereka?
.
✴️ Paling utama, apa pelan yang kita ada sekarang?
.
⭕ Bagi yang belum ada pelan. Ni antara pilihan yang boleh korang buat;
.
1️⃣ Melabur Dalam Unit Amanah
== Gunakan sebaiknya akaun 1 KW5P tu dengan menggandakan duit menggunakan konsep Compounding. Caranya mudah dan Tak melibatkan cash money pun
.
2️⃣ Simpan EMAS
== Setiap kali gaji, Pastikan asingkan dalam 10% dan tukarkan dalam bentuk EMAS. Nak beli pun senang. Online je. Paling best dapat beli serendah RM 100
.
💢 Perlu ke melabur dalam unit Amanah? Perlu sebab ada dana yang dilindungi dengan insurance malah ada yang menyediakan wasiat percuma (tertakluk pada terma dan syarat). Dari situ, keluarga kita akan mendapat manfaat dari pelaburan yang kita buat menggunakan akaun 1 KW5P
.
💢 Dah buat pelaburan Unit Amanah buat apa nak beli EMAS? Kita perlu beli EMAS kerana EMAS adalah asset yang mudah dicairkan tuk dapatkan cash. Lagi 1 EMAS merupakan perlindung kepada kekayaan kita
.
💢 Tapi banyak la nak kene bayar. Sebab tu kita melabur dalam unit Amanah menggunakan duit akaun 1 KW5P. Takde libatkan cash pun. Dan untuk EMAS, cuma RM 100 saja dah boleh beli. Dan tiada paksaan beli EMAS. Ada lebih kita beli. Dan kedua2 pelaburan ni bila Tak bayar takkan LAPSE (tamat)
.
✴️ Akhir kata, buat lah perancangan mulai dari sekarang. Ingat kita buat ni bukan untuk diri sendiri tapi lebih kepada keluarga kita. Rancang dengan betul. Cari Ilmu pelaburan. Jangan ikut orang/trend
.
DAN jangan percaya pada 'Masuk Hari Ni, Dapat Bulan Depan'
.
Jangan lupa ye share, semoga bermanfaat kepada yang lain
.
Muhammad Daniel Nelison (MDN)
Unit Amanah + EMAS = Pencen Bergaya 📱0176840288
.
#PublicGold #pg10 #shariahcompliant #pelaburansah #pelaburanshariah #masadepan #pendidikan #kwsp #pelaburanmasadepan #emas #emasonline #azam2018 #online #ibu #bapa #parenting #takaful #pohkong #habibjewels #emas9

Cerita malam tadi... Alhamdulillah dpt melunaskan tanggungjawab sbg emcee di Seminar Kepentingan Menyimpan Emas yg disampaikan oleh Master Dealer @mohdzulkiflishafie ... semoga perkongsian ini memberi manfaat kpd semua yg datang. Yang pulang bawa hadiah cabutan bertuah; TAHNIAH diucapkan. Ilmu dapat, hadiah pun dapat👍🏻. Anda yg berminat nak dapatkan penjelasan mengenai simpanan dan pelaburan emas Public Gold, boleh rujuk jadual seminar di laman web rasmi publicgoldmalaysia . #PG10 #1gram1bulan #penyimpannilaiwangsebenar #asetkecil #seminarpercumapublicgold #luckydraw #business #kewanganselamat #danakecemasan #kalisinflasi

Toro Rosso STR 13
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@f1_designs
• 🏎 Follow for more 🏎 •
• 📤 DM for your queries 📤 •
📌 Tags 📌
#F1 #F1Cars #F1Designs #F1_Designs #🏎 #Racing #F1 #FormulaOne2018 #FormulaOne #PG10 #BH28 #ToroRosso #WTF1 • Follow my partners:
@gaboxwallpaperdesigns
@team_f1_
@f1_wizard
@f1spanishaccount
@gabox221sv5
@_motorspain00
@martagarciafans
@italian_racer
@formula1_races

Most Popular Instagram Hashtags