[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#pestomyamsedap

MOST RECENT

Madam pum trial
Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.

Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Ramai customer yg 1st time dan x biasa dgn salah satu jenis akan tnya soalan mcm ni.
.
"Apa beza madam pum dgn nang Fah?"
.
"Mana yg sedap dan dapat permintaan tnggi?"
.
" kenapa bg sya madam pum @ nang fah?"
.
Refer gmbar, madam pum wrna terang dan nang fah cerah sikit. .
TAPIIII rasa dia sama, bahan dia sama, company yg sama. Sis dah rasa dua2. .
Dah 5 tahun sis pakai dua2 pes ni, pada sis xde beza. Sama je. So pilihan di tangan customer. .
.
Sebotol RM 25, xmasuk pos. Nak free pos? Boleh whatsapp sis. Nnti sis bg tau cara..
.
#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

Nang Fah trial
Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.
Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Madam Pum pes tom yam
RESEPI TOMYAM ALA KEDAI
Sumber: yongnana1881.blogspot.my
Bahan:
1. Isi brg basah yg korang suka (ayam, daging, udang, sotong etc)
2. Pes tomyam (jangan pakai kiub)
3. Sayuran (carrot, bunga kobis, jagung muda, kobis etc)
4. tomato 1 biji
5. daun limau purut 3 4 helai
6. limau kasturi ambil airnya
7. bawang besar sebiji potong bulat
8. bawang putih 3 ulas diketuk
9. lengkuas seinci diketuk
10. Cili padi ikut suka banyak mana
11. serai 1 batang dititik
12. susu pekat manis 1 sudu
13. garam perasa
14. air untuk kuah
.
1. Masukkan ayam, udang, sotong, daging apa saja lah yang disukai. (Bergantung,klau udang dgn sorong msuk last..) Masuk sekali bawang besar, bawag putih, cili padi, daun limau, serai, air. Biarkan sampai mendidih.
.
2. Bila air mendidih, Masukkan sayuran. Pas masuk sayur, masukkan pes tomyam. Aku suggest korang pakailah pes tomyam yang made in thailand punya. Hahaha. Tapi pastikan halal ye. Aku pernah buat tomyam pakai kiub, tak bape kick lah. So pakai pes.Masukkan 3 sudu besor. Ikutlah air korang banyak mana. Lagi banyak pes lagi kaw!
.
3. Okey ini langkah secret nak bagi tomyam sedap. Bubuh susu pekat 1 sudu. Iye, benor ni aku kabo, bubuh susu pekat sikit therefore tomyam ko akan mabeles gitu. Bubuh susu cair pun boleh. Jangan banyaklah ye, 1 sudu cukup. Bagi rasa lelemak sikit gitu. Kang banyak sangat kang jadi susu tomyam puleeekkk.
.
4. Perahlah limau kasturi tu sikit bagi masam masam. Pastu perasakan dengan garam. Siap!!
.
TIPS: Mama blogger pesan, kalau nak guna udang, better masukkan udang tu last last sikit untuk elakkan udang kecut and keras. Kalau ada daun ketumbar, bolehlah tabur daun ketumbar untuk hasil yang lebih meletop!
.
RM 25 xmasuk pos,nak free pos? Dm me or comment and tag utk pertanyaan.
#resepitomyamsedap #resepitomyam #pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

Nang Fah pes tom yam
Masakan guna pes tom yam selain tom yam sup
.
NASI GORENG TOMYAM
2 mangkuk nasi
2 sudu besar pes tom yam
2 sudu minyak
2 biji telur
3 ekor sotong
6 ekor udang
1 batang carrot
1 pokok daun ketumbar
3 helai daun limau purut

1. Panaskan minyak & t
pecahkan telur jadikan telur hancur
2.Masukkan perencah tomyam
3.Tambah carrot & daun limau purut yang dihiris halus
4. Celur sekejap udang,
5.kopek udang & potong bulat sotong
6. Masukkan sotong dan udang, gaul sekejap. Masukkan nasi & gaul rata hingga berasap
7. Taburkan daun sup @ daun ketumbar
.
RM 25 xmasuk pos,nk free pos?
DM atau comment and tag me utk pertanyaan ye.. #pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

Tq pada yg sudi beli..
Pada yg nak mencuba boleh dapatkan sekarang.. Stock masih ada!!! Maggy Thai ;
Sebungkus RM1.50
Pes TomYam ;
900g RM23
227g RM9
ready stock 😊
COD : Mcd Prima Saujana , Kajang
COD : Bangi/Semenyih/KL Rm25 ke atas SAHAJA
#pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammadampum #maggithailand #maggithai #maggithaimurah #maggithaihalal #maggithaiserda #maggiethailandmurah
#makananthai #makananthaikajang

Maggy Thai ;
Sebungkus RM1.50
ready stock 😊
COD : Mcd Prima Saujana , Kajang
COD : Wangsa Maju , Keramat , UKP , BA , Tesco Ampang Rm25 ke atas SAHAJA
#pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammadampum #maggithailand #maggithai #maggithaimurah #maggithaihalal #maggithaiserda #maggiethailandmurah
#makananthai #makananthaikajang

Paste TomYam ;
227g RM9
ready stock 😊
COD : Mcd Prima Saujana , Kajang
COD : Wangsa Maju , Keramat , UKP , BA , Tesco Ampang Rm25 ke atas SAHAJA
#pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammadampum #maggithailand #maggithai #maggithaimurah #maggithaihalal #maggithaiserda #maggiethailandmurah
#makananthai #makananthaikajang

Paste TomYam ;
900g RM23
ready stock 😊
COD : Mcd Prima Saujana , Kajang
COD : Wangsa Maju , Keramat , UKP , BA , Tesco Ampang Rm25 ke atas SAHAJA
#pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammadampum #maggithailand #maggithai #maggithaimurah #maggithaihalal #maggithaiserda #maggiethailandmurah
#makananthai #makananthaikajang

Madam pum trial
Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.

Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Nang Fah trial
Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.
Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Madam Pum pes tom yam
RESEPI TOMYAM ALA KEDAI
Sumber: yongnana1881.blogspot.my
Bahan:
1. Isi brg basah yg korang suka (ayam, daging, udang, sotong etc)
2. Pes tomyam (jangan pakai kiub)
3. Sayuran (carrot, bunga kobis, jagung muda, kobis etc)
4. tomato 1 biji
5. daun limau purut 3 4 helai
6. limau kasturi ambil airnya
7. bawang besar sebiji potong bulat
8. bawang putih 3 ulas diketuk
9. lengkuas seinci diketuk
10. Cili padi ikut suka banyak mana
11. serai 1 batang dititik
12. susu pekat manis 1 sudu
13. garam perasa
14. air untuk kuah
.
1. Masukkan ayam, udang, sotong, daging apa saja lah yang disukai. (Bergantung,klau udang dgn sorong msuk last..) Masuk sekali bawang besar, bawag putih, cili padi, daun limau, serai, air. Biarkan sampai mendidih.
.
2. Bila air mendidih, Masukkan sayuran. Pas masuk sayur, masukkan pes tomyam. Aku suggest korang pakailah pes tomyam yang made in thailand punya. Hahaha. Tapi pastikan halal ye. Aku pernah buat tomyam pakai kiub, tak bape kick lah. So pakai pes.Masukkan 3 sudu besor. Ikutlah air korang banyak mana. Lagi banyak pes lagi kaw!
.
3. Okey ini langkah secret nak bagi tomyam sedap. Bubuh susu pekat 1 sudu. Iye, benor ni aku kabo, bubuh susu pekat sikit therefore tomyam ko akan mabeles gitu. Bubuh susu cair pun boleh. Jangan banyaklah ye, 1 sudu cukup. Bagi rasa lelemak sikit gitu. Kang banyak sangat kang jadi susu tomyam puleeekkk.
.
4. Perahlah limau kasturi tu sikit bagi masam masam. Pastu perasakan dengan garam. Siap!!
.
TIPS: Mama blogger pesan, kalau nak guna udang, better masukkan udang tu last last sikit untuk elakkan udang kecut and keras. Kalau ada daun ketumbar, bolehlah tabur daun ketumbar untuk hasil yang lebih meletop!
.
RM 25 xmasuk pos,nak free pos? Dm me or comment and tag utk pertanyaan.
#resepitomyamsedap #resepitomyam #pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

Nang Fah pes tom yam
Masakan guna pes tom yam selain tom yam sup
.
NASI GORENG TOMYAM
2 mangkuk nasi
2 sudu besar pes tom yam
2 sudu minyak
2 biji telur
3 ekor sotong
6 ekor udang
1 batang carrot
1 pokok daun ketumbar
3 helai daun limau purut

1. Panaskan minyak & t
pecahkan telur jadikan telur hancur
2.Masukkan perencah tomyam
3.Tambah carrot & daun limau purut yang dihiris halus
4. Celur sekejap udang,
5.kopek udang & potong bulat sotong
6. Masukkan sotong dan udang, gaul sekejap. Masukkan nasi & gaul rata hingga berasap
7. Taburkan daun sup @ daun ketumbar
.
RM 25 xmasuk pos,nk free pos?
DM atau comment and tag me utk pertanyaan ye.. #pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

Madam pum trial
Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.

Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Nang Fah trial
Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.
Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Madam Pum pes tom yam
RESEPI TOMYAM ALA KEDAI
Sumber: yongnana1881.blogspot.my
Bahan:
1. Isi brg basah yg korang suka (ayam, daging, udang, sotong etc)
2. Pes tomyam (jangan pakai kiub)
3. Sayuran (carrot, bunga kobis, jagung muda, kobis etc)
4. tomato 1 biji
5. daun limau purut 3 4 helai
6. limau kasturi ambil airnya
7. bawang besar sebiji potong bulat
8. bawang putih 3 ulas diketuk
9. lengkuas seinci diketuk
10. Cili padi ikut suka banyak mana
11. serai 1 batang dititik
12. susu pekat manis 1 sudu
13. garam perasa
14. air untuk kuah
.
1. Masukkan ayam, udang, sotong, daging apa saja lah yang disukai. (Bergantung,klau udang dgn sorong msuk last..) Masuk sekali bawang besar, bawag putih, cili padi, daun limau, serai, air. Biarkan sampai mendidih.
.
2. Bila air mendidih, Masukkan sayuran. Pas masuk sayur, masukkan pes tomyam. Aku suggest korang pakailah pes tomyam yang made in thailand punya. Hahaha. Tapi pastikan halal ye. Aku pernah buat tomyam pakai kiub, tak bape kick lah. So pakai pes.Masukkan 3 sudu besor. Ikutlah air korang banyak mana. Lagi banyak pes lagi kaw!
.
3. Okey ini langkah secret nak bagi tomyam sedap. Bubuh susu pekat 1 sudu. Iye, benor ni aku kabo, bubuh susu pekat sikit therefore tomyam ko akan mabeles gitu. Bubuh susu cair pun boleh. Jangan banyaklah ye, 1 sudu cukup. Bagi rasa lelemak sikit gitu. Kang banyak sangat kang jadi susu tomyam puleeekkk.
.
4. Perahlah limau kasturi tu sikit bagi masam masam. Pastu perasakan dengan garam. Siap!!
.
TIPS: Mama blogger pesan, kalau nak guna udang, better masukkan udang tu last last sikit untuk elakkan udang kecut and keras. Kalau ada daun ketumbar, bolehlah tabur daun ketumbar untuk hasil yang lebih meletop!
.
RM 25 xmasuk pos,nak free pos? Dm me or comment and tag utk pertanyaan.
#resepitomyamsedap #resepitomyam #pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

Nang Fah pes tom yam
Masakan guna pes tom yam selain tom yam sup
.
NASI GORENG TOMYAM
2 mangkuk nasi
2 sudu besar pes tom yam
2 sudu minyak
2 biji telur
3 ekor sotong
6 ekor udang
1 batang carrot
1 pokok daun ketumbar
3 helai daun limau purut

1. Panaskan minyak & t
pecahkan telur jadikan telur hancur
2.Masukkan perencah tomyam
3.Tambah carrot & daun limau purut yang dihiris halus
4. Celur sekejap udang,
5.kopek udang & potong bulat sotong
6. Masukkan sotong dan udang, gaul sekejap. Masukkan nasi & gaul rata hingga berasap
7. Taburkan daun sup @ daun ketumbar
.
RM 25 xmasuk pos,nk free pos?
DM atau comment and tag me utk pertanyaan ye.. #pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyaminstant #pestomyammadampum #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap #makanansegeramalaysia

[IN-STOCK] Original Thai Tom Yam Paste
.
➡️ Halal
➡️ Saiz S (114g)
➡️ Gross wt 244g
.
Postage:
RM7.00 - Poslaju (SM)

#pestomyamthai #pestomyamsedap

Ayam Paprik Ala Thai.

Bahan-Bahan A:

1. Ayam (ikut suka nak bahagian mana dan mcm mana potong pun)
2. Kacang Panjang (potong-potong)
3. Baby Corn (anak jagung)
4. Carrot (Lobak Merah)
5. Bawang Besar @ Bawang Holland
6. Daun Limau Purut
7. Serai (diketuk)

Bahan-Bahan B :

1. Air
2. Bawang putih ( 2 ulas ditumbuk)
3. Bawang merah (1 Biji ditumbuk)
4. 2-3 sudu besar Minyak Masak
5. Sos Tiram (satu sudu)
6. Cili Api 3 Ulas
7. 1 @ 2 sudu besar pes Tom Yam (ikut citarasa) then adjust dgn garam. Klau xperlu,xpayah letak garam.
8. Cili Kering ( blend dan letak ikut kdar kepedasan)
9. Kicap (satu sudu)

Cara memasak :- 1. Masukkan bawang putih dan bawang merah tumis sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan ayam skali dengan serai dan cili kering yang telah dikisar tunggu sehingga ayam masak masukkan sedikit air kalau nak kuah banyak bolehla letak air yg banyak tapi jangan sampai jadi sup pulak.
3. Setelah ayam setengah masak masukkan pes tomyam kacau hingga sebati.
4. Masukkan pula sos tiram dan kicap ( kalau perlu, masukkan garam ) dan kacau sebati.
5. Akhir sekali masukkan sayur-sayuran, bawang besar @ bawang holland dan daun limau purut serta garam secukup rasa.
.

Nang Fah trial
RM 8 xmasuk pos. Nk free pos? DM atau comment and tag me kt gmbr.

#pestomyam #pestomyamasli #pestomyamthai #pestomyamsedap #pestomyammudah #pestomyamsegera #pestomyamnangfah #pestomyammadampum #pestomyaminstant #pestomyamsetapak #pestomyammudahcepatdansedap

Most Popular Instagram Hashtags