[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#pesananbuatdiriku

10577 posts

TOP POSTS

Jodoh atau Bodoh
.
.
Kau seminggu kenal muka riak,
mula mengaku itu jodoh.
.
.
Satu aku mahu pesan.
Memang jodoh itu datang tanpa diduga.
Tapi ada juga si bodoh yang datang untuk menduga
.
.
Jo dan Bo mainkan peranan, doh
.

#pesananbuatdiriku #gambarpinjam

Jangan rasa bersalah meninggalkan sesorg yg makin hari makin teruk kelakuan nye, dia sanggup berhabis duit untuk perhatian perempuan lain, bila dgn engkau, dia tiada masa, duit, dan daya... jadi, engkau kuat tuk lepaskan semua itu... jgn pernah tertipu lagi... engkau punya segalanye!!! Dia cuma ada 1, nafsu yg diapit syaitan!! #pesananbuatsahabat
#pesananbuatdiriku

Dalam Khutbah Terakhir, antara peringatan Rasulullah (SAW) adalah, "jangan menyakiti sekiranya kamu tidak ingin disakiti." Moga-moga ia menjadi inspirasi untuk kita sentiasa berbuat baik dengan sesiapa saja saat di atas ataupun di bawah.
#pesananbuatdiriku

Sesuatu kes telah terjadi.. semua berpunca daripada ape ? Berpunca dari sifat PENTINGKAN DIRI !!! Contohnya.. Rompakan berlaku kerana ingin mendapatkan barang berharga.. barang berharga itu akan di jual untuk mendapatkan duit.. duit tu untuk ape ? Untuk KEPENTINGAN DIRI SENDIRI .. Contoh yang lain.. Kemalangan berlaku disebabkan pemandu yang cuai dan tidak berhati2 kerana nak kejar masa, nak cepat dan tidak bersabar.. semua nya sebab KEPENTINGAN DIRI sendiri.. habistu, bagaimana pula dengan yang lain ? Yang lain pon nak cepat juga, tapi boleh je bersabar.. HA !!! Jadi di sini amat jelas terbukti bahawa, sifat PENTINGKAN DIRI tu ialah punca segala perkara buruk berlaku.. jadi kepada kita semua.. buang lah sifat PENTINGKAN DIRI tu supaya hidup kita kekal Bahagia dan Sihat !! 😊✌ pesan pada diri sendiri.. Tak nak perkara buruk berlaku pada diri sendiri dan orang yg saya sayang 💞
#PesananBuatDiriku
#AkasyahAmir

👉🏻Buatlah ape kau nak buat asal diri kau bahagia✌🏻️ #pesananbuatdiriku

Bila darjat itu menjadi ukuran.
Hidupmu hanya sia sia.. #kadangdiatas
#janganlupaakankebawah
#pesananbuatdiriku

Lipan tanah ditemui di bukit goh, kuantan. Bagaimana pula lipan-lipan di alam kubur... Alam kubur yg diceritakan ustaz2, kitab2, yg katanya gelap gelita, dipenuhi hidupan tanah berbisa, kaum kerabat ulat, ular, dan lipan.. DALAM Alam kubur nnti akan datanglah 2 malaikat Munkar n Nankir yg di tgn mereka menggenggam erat cemeti dr besi berapi, bersedia utk membaham jasad yg lalai penuh dosa..dek memuja nafsu dunia..alpa dlm keindahan n kemewahan sementara.
#pesananbuatdiriku#muhasabahbersama #jangankecamsaya#batch95

We must keep on living in good ways no matter what had happened to make sure we live in 🌈n always push hard to be better person from 1 day to another day #positivevibes #pesananbuatdiriku

Jauhi sifat malas!
Hadis riwayat Anas bin Malik RA., dia berkata, Rasulullah SAW. biasa berdoa, “Ya Allah! Aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, kemalasan, sifat pengecut, menyia-nyiakan usia, dan dari sifat kikir. Aku juga berlindung kepada-Mu dari siksa kubur dan dari fitnah kehidupan serta kematian.” (HR. Muslim, 4878) #pesananbuatdiriku #muhasabahdiri

MOST RECENT

Biarlah setiap perbuatan kita berpaksikan dengan sifat KEJUJURAN
Biarpun kejujuran itu pahit untuk diungkapkan...namun harus dilaksanakan😉😉
#maafklautersalah
#pesananbuatdiriku
#senyumselalu😊
#selamatmalam😪😴

"Tidak ada satu pun dimuka bumi ini yg Allah ciptakan mahupun takdirkan tanpa sebab..pasti punya hikmah di sebalik kejadian"..walahu'akhlam
.
.
#assalamualaikum
#pesananbuatdiriku
#desacattledairyfarmkundasang
#hikmah
#allahuakhbar
#selawat
#selamatmalam
#almulk
#prayforummah

#assalamualaikum
.
.
=>Hanya dengan mengingati Allah..jiwa yg kusut,hati yg resah serta gundah gulana, akan menjadi tenang...SubahanAllah
.
.
#pesananbuatdiriku
#loveallah
#loverasulullah

Orang yang bertudung labuh.. Berpurdah dan berniqab . Mereka bukannya malaikat . Masih ada perkara yang perlu dibetulkan.. Bertutup litup bukan bermakna kami malaikat yg tiada dosa.. Wanita solehah di akhir zaman ini ibarat seekor burung gagak putih dicelah-celah 200 ekor burung gagak hitam.
Nak rasa manisnya syurga?
Mesti kena tahan peritnya dunia. Peritnya rindu, pahitnya ujian, kerana manisnya Syurga.
Letih di dunia, rehat di Syurga
Jom sama-sama pimpin tangan, kita berusaha jadi MUSLIMAH HIGH CLASS!! HIJRAH
Dulu aku nak berubah, Allah bagi hidayah, sekarang aku dah berubah, Allah bg aku istiqamah . Solehah itu tidak semudah bicara
Aku pernah menjadi gadis
Aku pernah menjadi perempuan
Aku juga pernah menjadi wanita
Tapi kini biarlah aku menjadi muslimah .
#Pesananbuatdiriku
#JagalahimanCintaituhan
#Semogabermanfaat
#CoretanAnisthegadis

@Regranned from @story.muslimah - ﷽
.
Ingat mengingati sesama kita, moga hidup kita dirahmati dan diberkati Allah ﷻ, dipersilakan share & tag rakan anda, mari perbaiki diri, ayuh amalkan Sunnah Rasulullah ﷺ.
.
Mari berselawat ❤️
اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّد
.
Follow @tausiyahkita .
#muhasabahdiri #mariperbaikidiri
#pesananbuatdiriku #marikongsi
#allahmahabesar #loverasulullah
#dakwahislamic #islamicartwork
#loveAllah #loveislam #1ummah
#umatnabimuhammad_saw
#instailmu #berdakwah #dengan #gambar #doubletab
#quote #quotes #islamicquotes #storymuslimah - #regrann

#Repost @drizharariff (@get_repost)
・・・
"Usah sangka apa yang belum kita miliki janji pada kebahagiaan kita. Ada kalanya setelah kita miliki itulah punca masalah kita. Jangan sangka semua yang cerah kekal cerah sampai bila-bila, ada kalanya menjadi hitam dan menyusahkan" "Seringkali kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan, akhirnya kita tahu bahawa apa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia"
#pesananbuatdiriku#syukur#lebihbahagia#lebihringan😇..

#assalamualaikum
.
=>slmt pagi shbt2 insta..moga smuanya dlm lindungan Allah swt selalu...Aamiin ya rabb
.
#pesananbuatdiriku
#sobahulkhair
#selawat
#zikir
#doabuatsemua
#prayforummah

Jangan rasa bersalah meninggalkan sesorg yg makin hari makin teruk kelakuan nye, dia sanggup berhabis duit untuk perhatian perempuan lain, bila dgn engkau, dia tiada masa, duit, dan daya... jadi, engkau kuat tuk lepaskan semua itu... jgn pernah tertipu lagi... engkau punya segalanye!!! Dia cuma ada 1, nafsu yg diapit syaitan!! #pesananbuatsahabat
#pesananbuatdiriku

#Repost @jentikhati (@get_repost)
・・・
TENTANG JODOH

Macam mana kita nak tahu yang seseorang itu adalah jodoh kita? Sebenarnya kita hanya akan tahu seseorang itu jodoh kita atau tidak bila kita dah kahwin dengannya nanti.

Maksud saya bila kita dah kahwin nanti orang yang menjadi pasangan hidup kita itulah jodoh kita. Tapi, kalau dia pergi dulu sebelum kita maka jodoh kita dan dia sampai situ sahaja. Dan bila kita kahwin lagi sekali maka dia adalah jodoh kita yang seterusnya.

Ramai orang kata bila hati dan jiwa kita rasa tenang tenteram. Kita rasa selamat saat bersama dengan orang yang kita sayang dan cinta maka orang itu adalah jodoh kita. Sebenarnya semua itu hanyalah 'petunjuk' dan tak semestinya dia adalah jodoh dari Allah untuk kita.

Kerana soal jodoh ini Allah dah tetapkan sejak lauh mahfuz lagi. Ketika ini kita hanya perlu tenang menanti dan persiapkan diri kita kerana jodoh itu ia ibarat cerminan kepada diri kita sendiri. Contohnya mudah saja.

Andai ketika ini kita seorang yang tak menjaga solat. Tak menjaga hubungan dengan Allah dan hanya mencari Allah bila kita jatuh tersungkur kerana ujian. Tak mustahil nanti jodoh kita juga seorang yang tak menjaga solat atau lebih teruk lagi bakal jodoh kita tak solat langsung. Entah mana Allah dalam hatinya..
#semuaorangbolehsolat
#tapijanganjadikansolatygsiasia
#pesananbuatdiriku

As we were outsite, decided to check d tyming for flatliners and wanted to go together but member tk minat diz kinda genre #Boring .. Seems lyke my lyfe involving impromtu as always

#IWouldGiveItA9OutOf10 juz becoz i came in lyke 15min aftr d movie started.. Well kadang2 kite tak perlu untuk memahami permulaanyer utk memahami pengakhirannyer😉

I seriously find dere is few lesson to be learnt from diz movie.. accept ade part kena tutup mata sikit ah #Paham2LarEhk

First U donot play wit ur own soul when u noe tat its not ur tyme yet to leave.. Jangan nk pikir thrill jek ah..Collect point banyak2 dulu before d final destination.. Jangan ingat ape yg kite dah kerjakan selama ni, dah confirm2 buat kite confident yg kite bakal ahli syurga #JanganMacamPahamK .. Jangan nnt kat saner kite menyesal as dere is no return ticket.. #PesananBuatDiriku

Secondly, in lyfe everyone, i repeat EVERYONE tak kisah lar dia doctor or whoever must have did sometink in deir past tat dey noe tat deep down inside dem it was wrong and kite slalu pikir "takde org tahu" or "mesti orang ni tak kisah lar" abt wat we made dem once felt #PlzEhk

In diz movie it taught us tat no matter how many years has past but we will always feel tat "Guilt" for d rest of our lyfe and we will be thinking "Wat if our sin r coming for us".. So bottomline is we nid to admit tat wat we did was wrong n own up to our own mistake #DontBeACoward

Seriously I enjoyed diz movie ah and don mind kalau sape2 rasa mcm nk go and watch it and mcm terasa nak ajak me kannnnnn!! i wont mind ah #KalauAdaOrangNakBelanjerITakKisah #HintHint .. Mmg Tak tahu malu kan😅

#Flatliners
#MustWatch
#OffTheSeatKindaMovie
#SorrieIfImASpoiler
#MyFebretGenre
#WasHoldingMyBreath
#DontMindWatchingAgain
#HintOnceAgain
#BagiSiapeYangPaham2LarEhk
#Lol

Bila darjat itu menjadi ukuran.
Hidupmu hanya sia sia.. #kadangdiatas
#janganlupaakankebawah
#pesananbuatdiriku

🌾 carilah harta/amalan yg boleh membantu masuk ke syurga, miskin didunia tidak hina, hina lagi miskin akhirat 🌾 .
.
.
#pesananbuatdiriku
#kayailmuagama❤
#jangansombong

Pesanan Serimbit Gamis
Bahan katun Prada +Polosan Balotely
Stock bahan yg ada 3 warna
Contact WA : 08122213507
#Serimbitgamis#serimbitkeluarga#Pesananjahitbatik#pesananbuatdiriku

'JAGA SOLAT'

2 perkataan yang bunyinya senang, nampak ringkas tapi sukar untuk dilaksanakan.
Dan ini adalah antara pesanan paling utama yang sering disampaikan oleh ulama' besar dunia.
Menunjukkan betapa pentingnya 2 perkataan ni.
Sama2 kita usaha untuk buat.
In shaa Allah.
#pesananbuatdiriku
#danpesananbuatmu

Semoga bermanfaat. Terima kasih Ustaz @ebitlew
.
.
#Repost @ebitlew (@get_repost)
・・・
Zikir rezeki mencurah-curah Allah anugerahkan. Zikir semua makhluk. Bacalah 100x pg dan petang. Subhanallah wa bihamdihi subhanallah hil azim
.
.

#zikir #rezekimencurahcurah #muhasabahdiri #pesananbuatdiriku #sharingiscaring #share #islamic #salammuslim #ebitlew #tipsrezekimelimpahruah #selamatberamal #Doayangbaikbaik #BangkitBersama #negarakuprihatin #malaysia #tazkirah #tarbiah #dakwah

Assalamualaikum dan Selamat Pagi 😃
.
.

Setiap hari yang datang adalah hari yang berharga.
.
.

Semoga kita sentiasa berada dalam rahmat, taufik dan hidayah Nya.
.
.

Jangan tertipu
dengan usia MUDA
kerana syarat Mati
TIDAK harus TUA.
.
.

Jangan terpedaya dengan
tubuh yang SIHAT
kerana syarat Mati
TIDAK mesti SAKIT
.
.

Jangan terperdaya dengan
HARTA Kekayaaan
Sebab
Si kayapun tidak pernah
menyiapkan KAIN KAFAN
buat dirinya
meski cuma Selembar.
.
.

Mari Terus berbuat BAIK,
berniat untuk BAIK,
berkata yang BAIK-BAIK,
Memberi nasihat yang BAIK
Meskipun TIDAK banyak orang
yang mengenalimu dan
Tidak suka dengan NASIHATMU ☺
.
.

#pesanan
#pesananbuatdiriku #semogabermanfaat #tarbiyah #tarbiahsentap #salammuslim #doayangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #positivevibes #positif #nasihat #dakwah #rapatkansaf #alhijrah #selfiedilangsirbelike #portselfie #remindertoself #islamituindah #sharingiscaring #qotd #like4like #beautypreneur #trusted #beautyconsultant #beautyadvisor #jangankecamsaya #iamme #iamhomegrown

Jom jdy ank yg baik... #pesananbuatdiriku
#pesananbersama

Ukur baju dibadan sendiri
#pesananbuatdiriku#quotes

#izankongsi
Perkongsian ilmu hari ni..
.
Betapa Islam sgt mementingkan penjagaan rapi kepada haiwan sembelihan/korban..
.
1. Pastikan tiada sebarang kecederaan pd haiwan sblm sembelihan
2. Haiwan perlu direhatkan selama 12 jam sebelum sembelihan.
3. Alatan untuk sembelihan perlu diasah sehingga tajam
4. Berbuat baik kepada haiwan sembelihan
5. Tidak menyembelih haiwan tersebut di depan haiwan2 lain
6. Semasa pra sembelihan, ketika sembelihan dan post sembelihan, perlu menepati ciri2 yg ditetapkan syariah dan perlu mementingkan kebersihan
7. Tidak menggunakan alat pelalian (stunning) yg berlebihan, krn mgkin diragui sebab kematian haiwan sama ada krn sembelihan atau krn alat tersebut..
8. Memastikan haiwan tersebut sihat dan sedar ketika sembelihan nk dijalankan ( haiwan yg mamai dan pengsan tidak boleh disembelih)
9. Mementingkan aspek kebersihan dr semua sudut seperti bersih tpt penyembelihan, kandang haiwan, alatan sembelihan dan tpt penyimpanan daging sembelihan.
10. Tidak memukul atau mendtgkan kecederaan pd haiwan.
.
Akan tetapi, apa yg kite lihat ketika ini, begitu byk umat Islam tidak menitikberatkan aspek ini..
.
Sewenang2 nya memukul, menendang, mengetok dgn kayu dan membutakan mata haiwan sblm disembelih.
.
Apa hak kita buat mcm tu? Xde.. xde hak lgsg..
.
Sungguh sy sgt terkesan dgn video yg ditunjukkan oleh sahabat sy.. betapa kejinya umat Islam di negara Islam melayan haiwan sembelihan.. Allahurabbi.
.
Semoga kita umat Islam di Malaysia sentiasa berpegang kepada prinsip agama Allah.. layan sebaik2 makhluk Allah.. krn kite juga makhluk Allah..
.
#muhasabahdiri #peringatanbuatdiriku #selfreminder #dakwahislam #Islamicreminders #notetoself #mariperbaikidiri #pesananbuatdiriku #allahmahabesar #perkongsian #katahikmah #jomdakwah #Allah #Quran #kejayaan #usaha #jalandakwah #jalankesyurga #sangkabaik #hikmah #ilmudariallah #Islamicquote #instaislam #alhamdulillah #syukur #goodday #subhanallah #senyum #sabar

Most Popular Instagram Hashtags