#perubatan

3449 posts

TOP POSTS

Doktor ini juga menggunakan kaedah biasa (konvensional) bukan kaedah moden seperti laser. #fakta #perubatan #wanita #dunia #kongsicherita #ceritakita

DAY 2:- otw ke seminar Revive'17
#Perubatan
#PEACE
#revive17

Wida': Salam perpisahan dari bumi Anbiya'

Selamat pulang 'advancer belum berakhir' @amruhenshin ke Malaysia. Semoga kebahagian, rahmat serta kasih sayangNya tak pernah putus mengiringi dalam hidup.

Teman itu seperti bintang, tak selalu nampak tapi selalu ada dihati.

Sahabat akan selalu menghampiri ketika seluruh dunia menjauh, kerana persahabatan itu seperti tangan dengan mata, saat tangan terluka mata menangis, saat mata menangis tangan menghapus air mata.

#advancer #perubatan #senior #selamatpulang #semogajumpalagi

Sebulan d HKL menjaga mengurus menemani anakanda tersayang @syahid_bintangsyurga . Saya berganti2 isteri bermalam merata2 tidurnya. Polisi hospital hanya sorang sahaja waktu malam. Bilik Bapa pula hanya utk pesakit luar KL. Tempoh perubatan syahid doktor maklumkan InsyaAllah sepanjang tahun ini. Jadi saya perlukan rumah sewa utk beberapa bulan. Moga Allah permudahkan urusan kami.
#rumahsewa #hkl #perubatan #bintangsyurga

Team sama , orang baru + orang lama .
Baru masuk dah buat dumb mistake. Tapi pepatah ada kata :

Act dumb , you will learn something. 🙊🙈 And the topic that we learned on that day was : to be CHAMPION ! 😇

Alhamdulillah !
2 tahun lepas masa kecik2 baru sampai sini , team ni menang no 3 tapi sampai sekarang medal nya tidak dapat . Haha 😂

#simenfc
#throwback
#ligaazhar
#PERUBATAN

alhamdulilah segulung diploma,pahit manis kutelan#medikalhsa #perubatan #single

ค่ายฤดูร้อน #perubatan

MOST RECENT

Yuran Pengajian Bidang #perubatan di #universiti #awam #malaysia antara terendah di #dunia

Lafaz niat puasa tu sunat
Niat dalam hati tu wajib...
Jadi puasa la Kita esok Hari sebulan lamanya...
.
Banyak-banyakkan berdoa, bulan berkat,, insyaallah makbul.
.
Jangan lupa selit doa mintak dapat belajar ke luar negara. WhatsApp 0133561182.
.
#kelaskomunikasi#consultantlife#zzc
#jombelajarluarnegara#murah#jimat#kualiti
#iktiraf#mesir#indonesia#russia#bangladesh
#perubatan#pergigian#farmasi#veterinar
#kejuruteraan#pengajianislam

Hantar polisi semalam kepada client, Terima kasih En. Fikri dan isteri atas kepercayaan kepada kami melindungi tuan sekeluarga.
Untuk khidmat nasihat serta cadangan takaful keluarga anda sila hubungi Perunding Takaful kami sekarang.

AIA PUBLIC TAKAFUL
AZMIR 0123767824
HAYATI 0137159455

#aia #aiapublictakaful #hibah #takaful #medical #perubatan #medicalcard #mampumilik #keluarga #family #terbaikk #takafulagent #kl #selangor #klang #shahalam #subangjaya #pj #puchong #gombak #rawang #batucaves #ampang #cheras #putrajaya

Alhamdulillah,, diberi peluang Dan kesempatan berkongsi info tentang peluang belajar luar negara kepada pelajar2 STAM/STPM
.
Mereka dari Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Salehuddin Abd Aziz Shah , Batu 38 Sabak Bernam.
.
Terima Kasih adik2..jika Ade pertanyaan WhatsApp 0133561182 .
.
#kelaskomunikasi#consultantlife#zzc
#jombelajarluarnegara#murah#jimat#kualiti
#iktiraf#mesir#indonesia#russia#bangladesh
#perubatan#pergigian#farmasi#veterinar
#kejuruteraan#pengajianislam#sam
#samtsultanabdazizshah#sabakbernam

ANDA sering mengalami keletihan & kelesuan?
Sering mengantuk?pelupa?
kurang nafsu? TAHUKAH ANDA KENAPA?

Pagi ni nak cite sikit2 je, kadang2 bukan kita tak faham tapi LUPA dan tak jumpa penyelesaian terbaik.BAGAIMANA ya?

LEBIH 90% MANUSIA MODEN mengalami masalah ini...berpunca dari makanan yang anda ambil ..
atau kandungan zat makanan yang tak seimbang & malah lebih teruk lagi mengambil MAKANAN YANG KONONNYA SEIMBANG akibat percaya kpd ideologi tertentu yang TELAH PUN BERJAYA menguasai OTAK MANUSIA DIDUNIA sejak beberapa abad yang lalu.

TAK PERLU ULAS rasanya perkara diatas.
NAMUN ITULAH PUNCANYA.

ADAKAH anda tahu PrimaHerbs bukan sekadar membekalkan perubatan HERBA kepada manusia...
MALAH ADA sesuatu yang kami ingin perbetulkan untuk kebaikan manusia SEJAGAT.

KANDUNGAN FORMULA yang terdiri dari KING OF FOOD & MOTHER OF HERBS..
BENAR2 lengkap dari segi pemakanan dan tindakan perubatan.
rujuk :www.primaherbs.net

SEBAB ITULAH sejak berabad2 lama bahan ini digunakan digunakan untuk kesihatan MANUSIA + MERAWAT PENYAKIT.

PRIMAHERBS menggabungkan formula nya dengan 2 BAHAN UTAMA INI.

TERNYATA memulihkan SISTEM TUBUH MANUSIA secara menyeluruh + MENINGKATKAN TENAGA (ENERGY) ANDA 10x ganda dari biasa secara BERPERINGKAT.

JIKA ANDA BENAR2 INGIN MENIKMATI KEHIDUPAN ini dengan SIHAT& BERTENAGA.. PASTIKAN anda memulihkan SISTEM TUBUH ANDA dengan formula 2-41=0 PRIMAHERBS.. LEBIH MAKLUMAT DI:
www.primaherbs.net

Atau
call/whatsap 0174244231

PRIMAHERBS,

Bukan Sekadar Herba

#PRIMAHERBS
#OKTM4
#PERUBATAN
#HERBS
#meorBIO

KHASIAT PERUBATAN BUAH PALA DALAM BABY BALM NAJLAA
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= Baby Balm Najlaa merupakan produk bayi paling Trending masa kini. Manfaat kesihatannya diakui segenap masyarakat. Dalah satu kandungan Baby balm ini ialah #ektraks buah pala. #Manfaat kesihatan minyak buah pala termasuk:

1)keupayaan untuk merawat tekanan (stress)
2)mengurangkan sakit senggugut,
3)menangani masalah jantung,
4) membantu masalah pencernaan,
5) mengurangkan tekanan darah tinggi,
6) meredakan batuk
7)menghilangkan nafas yang berbau.
Manfaat kesihatan minyak buah pala dikaitkan dengan ciri-ciri #perubatan yang terkandung didalamnya seperti peranan sebagai #sedatif, #anti-radang, #antiseptik, dan #antibakteria serta memberi kesan #relaxing.

Produk yg Hebat, Dicipta daripada Bahan Bahan yg mempunyai khasiat perubatan yg Hebat ! ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

[Masih ragu2 dgn bekam..??]
.
Sememangnya tak pernah kalau kita pergi ke klinik atau hospital, selepas doktor habis check pesakit, doc cakap, "Ubat awk ni ialah berbekam."
.
Ttp meskipun bekam tidak termasuk pengubatan official di hospital atau klinik dn hanya dikira pengubatan alternatif, ttp di sisi agama tetap darjatnya lebih tinggi berbanding pengubatan mainstream sedia ada sebagaimana berita2 pembenaran wahyu itu sentiasa lebih unggul dan utama berbanding hasil penelitian manusia.
.
Manusia mngkin masih gagal menemui research paling konkrit utk mengedepankan pengubatan bekam, ttp umat Islam yg beriman meyakini pembenaran wahyu lebih dri hanya sekadar research yg dilakukan manusia. Maka sudah seharusnya umat Islam hari ini memilih utk berbekam.
.
Apa kata Rasulullah ttg bekam?
.
1. Sebaik2 pengubatan.
.
Rasulullah sallallaahu 'alaihi wa sallam bersabda: “Sebaik-baik pengubatan yang kalian berubat dengannya adalah bekam dan al-qusthul-bahr.” [HR An-Nasaa’i. Shahih]
.
Lihat baik2 pada perkataan baginda, 'sebaik2 pengubatan'.
.
2. Ubat segala penyakit
.
Rasulullah shallallaahu ‘alaihi wa sallam: “Barangsiapa yang berbekam pada tanggal 17, 19, atau 21, maka ia menjadi ubat bagi segala macam penyakit." (HR Abu Dawud. Hasan)
.
3. Malaikat memerintahkan umat Islam supaya berbekam
.
Perintah malaikat ketika baginda israa’, sebagaimana yang beliau sabdakan :
.
“Tidaklah aku melewati satu malaikat pada malam aku di-isra’-kan, kecuali mereka semua berkata kepadaku: “Lakukanlah bekam wahai Muhammad”.
.
Di lain lafaz:
.
"Perintahkanlah umatmu untuk berbekam.” [Ash-Shahiihah].
.
#gambargoogle #bekam #pengubatan #perubatan #perubatanislam #pengubatanslam

💟FIRMAX3💟

Ia sebenarnya bukan sejenis krim berubat atau kosmetik, tetapi ianya sejenis krim nano dan terapi yg membetulkan masalah dalaman badan kita, dgn cara detoks darah, rangsangkan sistem saraf, perbaiki sistem imun, tingkatkan metabolisma dan lain-lain, seterusnya seimbangkan/aktifkan hormon badan kita. Bila dalaman kita dah OK, maka pelbagai masalah kesihatan dan penuaan (luar/dalam badan) boleh pulih dgn sendirinya. Kesan/masa pemulihan pula adalah bergantung kepada dalaman individu.
Cara penggunaannya pula, hanya semudah calit pada NADI saja.. sbb ia dipatenkan dgn teknologi nano supaya krim ini meresap serta-merta ke salur darah melalui titik2 nadi tertentu
Oleh itu, dgn asbab sejenis krim Firmax3 ini saja, macam2 jenis penyakit/penuaan dapat dirawat..inshaaAllah. Ini adalah antara testimoni2 kami yg telah pulih dgn ikhtiar RAWATAN ALTERNATIF bersama Firmax3. Bagi anda yg belum cuba, jom dapatkan sekarang! 👌😉 #Firmax3 #RF3World #SoulMax3 #O2Max3 #slimax3 #Pembedahan #saraf #Health #Beauty #Luxury #NanoCream #BioPerubatan #Calit2Tegang #Perubatan #Kesihatan #Kecantikkan #Operation #focus #Kanser #sihat² #ketat² #padat² #terapihormon #doa #tawakkaltualallah #jomcun #magiccreamnano

Hari Jumaat, ziarah ke Sekolah Agama Menengah Muhammadiah, Pekan Sabak.
.
Terus berkongsi peluang kepada pelajar-pelajar mengenai peluang belajar luar Negara utk lepasan SPM, STPM, Dan STAM
.
WhatsApp 0133561182 untuk maklumat lanjut..
.
#kelaskomunikasi#consultantlife#zzc
#jombelajarluarnegara#murah#jimat#kualiti
#iktiraf#mesir#indonesia#russia#bangladesh
#perubatan#pergigian#farmasi#veterinar
#kejuruteraan#pengajianislam#sam
#sammuhammadiah#sabakbernam

Assalamualaikum​..
.
Kunjungan Diplomatik ke Sekolah Agama Menengah Tinggi Sultan Hisamuddin, Kg Jawa, Klang.
.
Bersama Adik-adik aliran Sains. Sy doakan semua berjaya dalam exam ye.
.
WhatsApp 0133561182 untuk mendapatkan maklumat lengkap pengajian luar negara.
.
#kelaskomunikasi#consultantlife#zzc
#jombelajarluarnegara#murah#jimat#kualiti
#iktiraf#mesir#indonesia#russia#bangladesh
#perubatan#pergigian#farmasi#veterinar
#kejuruteraan#pengajianislam#samtish

Tumbuk perempuan kau beranilah! Jangan sampai admin minta ayah Rani Kulup bagi penampar tangan kiri.

Sila klik link di bio kami untuk baca selanjutnya #bilikbedah #pergaduhan #pembedahan #perubatan #jururawat #malaysiandigest

http://ow.ly/UUGI30bPjgQ

Sayangi IBU ayah,senangi hati mereka ketika masih ada,permudahkan ibadat mereka utk bekalan di hari tua...sapuan doxtejoint tidak menyakitkan malah melegakan otot sendi yg sakit

KANDUNGAN DOXTEJOINT
***************************** DoxteJoint diformulasi secara hibrid menggunakan sebatian aktif utama ekstra daun rerama hijau dan sireh cina.

DoxteJoint turun mengandungi minyak kelapa dara, minyak lada bengala, minyak sayuran, minyak bawang putih dan vitamin E.

#sendi
#ibadat
#ibuayah
#selamathariibu
#sayangibu
#mothersday
#daunrerama
#sireh
#sukan #joint
#natural
#medicine
#perubatan
#semulajadi

Most Popular Instagram Hashtags