#perubatan

3613 posts

TOP POSTS

Makan makan dulu sebelum masuk dewan. Kenaling tkleh nk oyak kokre 😭 May Allah ease everything 💝 #Final #Perubatan

Wida': Salam perpisahan dari bumi Anbiya'

Selamat pulang 'advancer belum berakhir' @amruhenshin ke Malaysia. Semoga kebahagian, rahmat serta kasih sayangNya tak pernah putus mengiringi dalam hidup.

Teman itu seperti bintang, tak selalu nampak tapi selalu ada dihati.

Sahabat akan selalu menghampiri ketika seluruh dunia menjauh, kerana persahabatan itu seperti tangan dengan mata, saat tangan terluka mata menangis, saat mata menangis tangan menghapus air mata.

#advancer #perubatan #senior #selamatpulang #semogajumpalagi

Doktor ini juga menggunakan kaedah biasa (konvensional) bukan kaedah moden seperti laser. #fakta #perubatan #wanita #dunia #kongsicherita #ceritakita

Pre-Show 😘

#STEP4 #kugiranist #PERUBATAN

Ha tu petanda saka melalui mimpi...post min sebelum ni just bagitahu ada kanak-kanak datang kepada kita.Ingatlah bahawa mimpi ni bukan sekadar mainan tidur tetapi mungkin menjadi petunjuk dan anugerah yang diberikan oleh Allah S.W.T kepada umatnya.Wallahu a'lam
.
.
.
.
#mimpi #info #cerita #fakta #petanda #sayajual #bayi #kegelapan #perubatan #ada #nakfakta #kongsi

Team sama , orang baru + orang lama .
Baru masuk dah buat dumb mistake. Tapi pepatah ada kata :

Act dumb , you will learn something. 🙊🙈 And the topic that we learned on that day was : to be CHAMPION ! 😇

Alhamdulillah !
2 tahun lepas masa kecik2 baru sampai sini , team ni menang no 3 tapi sampai sekarang medal nya tidak dapat . Haha 😂

#simenfc
#throwback
#ligaazhar
#PERUBATAN

alhamdulilah segulung diploma,pahit manis kutelan#medikalhsa #perubatan #single

MOST RECENT

KENAPA PERLU PILIH TWIN PACK VIVIX??
.
.
Assalamualaikum & Hi🤗
.
.
Kenapa amat digalakkan anda ambil #TwinPack #Vivix terus?
.
.
Banyak kelebihan yang bakal anda dapat dengan pembelian Twin Pack Vivix:
.
.
🌹#PERCUMA keahlian Shaklee
🌹#Diskaun 5% daripada harga asal
🌹#CashBonus pada bulan hadapan
🌹PERCUMA penghantaran ke seluruh #Malaysia
.
.
Harga sebotol Vivix adalah RM 500++ Dengan pembelian Twin Pack Vivix, anda jimat RM 157. Best kan??
.
.
Kalau anda nak tahu.. harga sebiji anggur muscadine pun dah RM 100.
.
.
Lagi senang beli Vivix untuk dapatkan kebaikan #Resveratrol. Terbukti melalui kajian saintifik yang Resveratrol dalam Vivix 10 x lebih tinggi berbanding produk Resveratrol yang lain.
.
.
Ingat.. anda bukan bayar harga satu supplement, tetapi ni pelaburan untuk satu nikmat yang tak ternilai harganya iaitu nikmat #KESIHATAN.
.
.
Kalau nak bandingkan dengan kos #perubatan masa kini, eloklah anda iktiarkan atasi masalah kesihatan anda dengan Vivix untuk jimatkan kos perubatan di masa akan datang.
.
.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ORDER & PERTANYAAN 👇🏻👇🏻
.
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
.
🎈whatsapp for fast respond
.
📮POS SELURUH MALAYSIA
.
#rinaeurinabeauty
#shakleepetalingjaya
#shakleemalaysia
#shakleesabah

KENAPA PERLU PILIH TWIN PACK VIVIX??
.
.
Assalamualaikum & Hi🤗
.
.
Kenapa amat digalakkan anda ambil #TwinPack #Vivix terus?
.
.
Banyak kelebihan yang bakal anda dapat dengan pembelian Twin Pack Vivix:
.
.
🌹#PERCUMA keahlian Shaklee
🌹#Diskaun 5% daripada harga asal
🌹#CashBonus pada bulan hadapan
🌹PERCUMA penghantaran ke seluruh #Malaysia
.
.
Harga sebotol Vivix adalah RM 500++ Dengan pembelian Twin Pack Vivix, anda jimat RM 157. Best kan??
.
.
Kalau anda nak tahu.. harga sebiji anggur muscadine pun dah RM 100.
.
.
Lagi senang beli Vivix untuk dapatkan kebaikan #Resveratrol. Terbukti melalui kajian saintifik yang Resveratrol dalam Vivix 10 x lebih tinggi berbanding produk Resveratrol yang lain.
.
.
Ingat.. anda bukan bayar harga satu supplement, tetapi ni pelaburan untuk satu nikmat yang tak ternilai harganya iaitu nikmat #KESIHATAN.
.
.
Kalau nak bandingkan dengan kos #perubatan masa kini, eloklah anda iktiarkan atasi masalah kesihatan anda dengan Vivix untuk jimatkan kos perubatan di masa akan datang.
.
.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ORDER & PERTANYAAN 👇🏻👇🏻
.
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
.
🎈whatsapp for fast respond
.
📮POS SELURUH MALAYSIA
.
#rinaeurinabeauty
#shakleepetalingjaya
#shakleemalaysia
#shakleesabah

KENAPA PERLU PILIH TWIN PACK VIVIX??
.
.
Assalamualaikum & Hi🤗
.
.
Kenapa amat digalakkan anda ambil #TwinPack #Vivix terus?
.
.
Banyak kelebihan yang bakal anda dapat dengan pembelian Twin Pack Vivix:
.
.
🌹#PERCUMA keahlian Shaklee
🌹#Diskaun 5% daripada harga asal
🌹#CashBonus pada bulan hadapan
🌹PERCUMA penghantaran ke seluruh #Malaysia
.
.
Harga sebotol Vivix adalah RM 500++ Dengan pembelian Twin Pack Vivix, anda jimat RM 157. Best kan??
.
.
Kalau anda nak tahu.. harga sebiji anggur muscadine pun dah RM 100.
.
.
Lagi senang beli Vivix untuk dapatkan kebaikan #Resveratrol. Terbukti melalui kajian saintifik yang Resveratrol dalam Vivix 10 x lebih tinggi berbanding produk Resveratrol yang lain.
.
.
Ingat.. anda bukan bayar harga satu supplement, tetapi ni pelaburan untuk satu nikmat yang tak ternilai harganya iaitu nikmat #KESIHATAN.
.
.
Kalau nak bandingkan dengan kos #perubatan masa kini, eloklah anda iktiarkan atasi masalah kesihatan anda dengan Vivix untuk jimatkan kos perubatan di masa akan datang.
.
.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ORDER & PERTANYAAN 👇🏻👇🏻
.
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
🌹@rinaeurinabeauty 016-6836643
.
🎈whatsapp for fast respond
.
📮POS SELURUH MALAYSIA
.
#rinaeurinabeauty
#shakleepetalingjaya
#shakleemalaysia
#shakleesabah

Alhamdulillah syukur hari ini hero ayah dah discharge dari hospital.

Terima kasih medical card AIA Public Takaful kerana membantu meringankan beban dan membayar segala kos rawatan di hospital.

Apa yang disumbangkan hanyalah sedikit dari apa yang diterima.

Betapa PERLU dan PENTING medical card pada masa sekarang jika anda inginkan rawatan yang terbaik buat diri anda dan keluarga disamping menyediakan wang simpanan kecemasan bersama Takaful.

Dapatkan khidmat nasihat serta cadangan takaful anda dan keluarga secara PERCUMA dengan hubungi Perunding Takaful kami.

AIA PUBLIC TAKAFUL
AZMIR wasap.my/0123767824
FBpage: aiapublictakaful.azmir
MyIG: aiapublictakaful_azmir
#aia #aiapublictakaful #takaful #medicalcard #hibah #mampumilik #perlindungan #perubatan #kemalangan #kematian #incomeprotection #mltt #wealthpreservation #takafulagent #takafuladvisor #takafulconsultant #kl #selangor #klang #shahalam #petalingjaya #puchong #cheras #kajang #ampang #batucaves #rawang

===================
ALL IN 1 MAGIC CREAM
=================== "Anak saya belum berumur 2 bulan boleh guna Firmax3?" "Saya pregnant, menyusukan baby, boleh guna Firmax3?". "Suami saya boleh menggunakan Firmax3?. " "Kulit saya sensitif, boleh ke guna firmax3? " "Nenek saya boleh ke? "

Boleh sayangg2 semua 😊

Firmax3 boleh digunakan oleh .
✅ Bayi.
✅ Remaja.
✅ Wanita / Lelaki Berkahwin.
✅ Ibu mengandung.
✅ Ibu dalam pantang .
✅ Ibu menyusukan anak .
✅ Warga emas.
✅ Golongan lelaki.

Firmax3 adalah produk kesihatan yang dapat membantu kaum wanita dan lelaki untuk sihat memiliki kesihatan luaran dan dalaman.

Firmax3 menggunakan Nano Teknologi [teknik penyerapan] terbaik dan sesuai untuk semua jantina semua jenis kulit dan semua generasi.

Insyallah Produk kami selamat digunakan, yang paling penting ade kelulusan KKM (NOT 150603916K)
KINI TIDAK RISAU LAGI.. DAPATKAN FIRMAX3 UNTUK MENGATASI MASALAH ANDA.

Jom join us @ RF3world
Produk 💯% selamat digunakan
Berkesan 💯% utk merawat kesihatan anda
✅ Sihat itu mahal
✅ Cantik itu bonus 👌😉 #Firmax3 #RF3World #SoulMax3 #O2Max3 #slimax3 #Pembedahan #saraf #Health #Beauty #Luxury #NanoCream #BioPerubatan #Calit2Tegang #Perubatan #Kesihatan #Kecantikkan #Operation #focus #Kanser #sihat² #ketat² #padat² #terapihormon #doa #tawakkaltualallah #jomcun #magiccreamnano

Mangsa tidak memaklumkan insiden itu kepada suaminya sehinggalah berasa curiga selepas penyakitnya masih tidak sembuh.

Sila klik link di bio kami untuk baca selanjutnya #bomoh #perubatantradisional #ritual #perubatan #rogol #jenayah #indonesia #malaysiandigest

http://ow.ly/4lpi30epCa6

Kemuning hitam asli ini di cari cari oleh Ustaz Sharhan ini kerana dakwanya ia mempunyai 1001 khasiat tersembunyi antaranya menawarkan racun dan menjauhkan sihir dengan izin Allah swt

Di sediakan dalam bentuk keychain, senang anda bawa ke mana mana

Di zaman dulu kayu ini umpama First Aid.. ya , kena patuk ular, sengatan lipan dll... menawarkan racun yang terminum...direndam kan dan diminumkan.. insyallah sembuh

Kalau di zaman sekarang kena bawa 1 kotak ubat ubatan dalam first aid..ah lebih baik bawa 1 set kayu kemuning ini sahaja. Mudah dan praktikal.

Baiklah,kami teruskan.. tapi pertama kali maaf ya jika maharnya keras.. tapi saya tidak rasa sekeras bisa yang anda akan hadapi di dalam hutan yang menaruhkan nyawa anda sendiri.. sekiranya di patuk dan ada barang ini, ketika itu..pasti anda akan terfikir.

Kod Produk : KHITAM

Bentuk : Kemuning Hitam Asli

MAHAR : RM 160

#saudagar#asli#kemuninghitam#firstaid#perubatan #Selangor#kualalumpur#perak#pahang#sabah#sarawak#melaka#penang#kedah#johor#koleksi#permata#asia#khazanahalam#sayajualmurah#barangunik#barangoriginal#malaysia #malaysiaonline #malaysiaig#barangmistik#pmadmin0164113408

UKM cheras pembelajaran perubatan anatomi.
#ukm #jabatananatomi #perubatan

Makan makan dulu sebelum masuk dewan. Kenaling tkleh nk oyak kokre 😭 May Allah ease everything 💝 #Final #Perubatan

Anda tahu betapa pentingnya insurans kereta ini kepada anda sekiranya berlaku kemalangan. Pihak insurans akan membayar tuntutan ke atas segala kerosakan atau kehilangan kenderaan anda mengikut nilai semasa.

Tetapi, bagaimana dengan diri anda jika anda terlibat dalam kemalangan?

Siapakah yang akan menanggung kos rawatan anda di hospital?

Bagaimana anda meneruskan kehidupan jika ditimpa kecacatan akibat kemalangan?

Bagaimana pula dengan keluarga anda meneruskan kehidupan jika berlaku kematian disebabkan kemalangan?

Siapakah yang akan perlu melunaskan baki hutang kenderaan anda jika anda meninggal atau hilang punca pendapatan akibat kemalangan?

Tidakkah anda merasa perlindungan Takaful keatas diri anda adalah lebih PENTING dari segalanya?

Dapatkan khidmat nasihat serta cadangan takaful keluarga anda secara PERCUMA dengan hubungi Perunding Takaful kami.

AIA PUBLIC TAKAFUL
AZMIR wasap.my/0123767824
FBpage: aiapublictakaful.azmir
MyIG: aiapublictakaful_azmir

#aia #aiapublictakaful #hibah #takaful #kematian #kemalangan #perubatan #takafulagent #takafuladvisor #takafulconsultant #kl #klang #shahalam #damansara #petalingjaya #puchong #putrajaya #kajang #cheras #ampang #batucaves #rawang

Tandakan kalendar anda untuk temujanji bersama Pakar Perunding Medikal #PruBSN, Dr.Sharliza di program bual bicara #WHI di #TV3 pada hari Isnin, 14 Ogos 2017, 12 tengahari untuk membincangkan hal-hal berkaitan penyakit umum terutamanya dikalangan kanak-kanak.
.
#prudentialbsntakaful #prudential #malaysia #kualalumpur #kualaselangor #untukwanita #untukkeluarga #untuksemua #sayangkeluarga #astro #perubatan #tips #rumahtangga #insurans

Alhamdulillah polisi kad perubatan selamat smpai ke tangan tuan Khairil Anwar Othman, senyum manis kn? jgn tgk lama2 laki org ni.. yg tlong tgkap gmbar je x kawen lg...hahaha

Senang hati bila ada perlindungan, bukan untuk bgitu yakin bila ditimpa musibah xda mslah dgn adanya takaful tetapi sekurang-kurangnya dpt membantu disaat memerlukan.. Hanya Allah tempat kita berserah, tetapi haruslah dtg bersama usaha.

Terima kasih kerana memilih sy dan ZTMB sbgai perunding takaful tuan ;) “BERKAT SUATU KERJA ITU BERMULA DENGAN NIAT"

Hafiz Zahari
010-3804963
Zurich Takaful

#mhztakaful #takaful #medicalcard #perubatan #medikalkad #hibbah #insurance #islamic #fulltimeagent #zurichtakaful #perlidungan #protection #education #kewangan #mesraalam #hzgroup #fit #health

Tak larat dah hilang stethoscope 😣😣
.
Jangan risau! Boleh pahat nama siap2, letak nombor telefon teruss kat stethoscope tu 😁
.
Mana tahu boleh pahat nama di hati orang pula 😝
.
Hanya tambah RM 30-RM 45 untuk engrave nama 😉
.
.
Font boleh pilih ikut pilihan hati. Mana yang suka! 😘
.
.
#stethoscopemurah #stethoscopemalaysia #kedaistethoscope #littmannmurah #littmannmalaysia #stethoscopelittmann #barangmedic #studentmedic #medicalschool #medicalstuff #Drtobe #sayajual #bazarpaknil #igshop #medicmalaysia #medicmesir #cucms #ukm #rcmp #perubatan #fakultiperubatan #medicalfaculty

Tak larat dah hilang stethoscope 😣😣
.
Jangan risau! Boleh pahat nama siap2, letak nombor telefon teruss kat stethoscope tu 😁
.
Mana tahu boleh pahat nama di hati orang pula 😝
.
Hanya tambah RM 30-RM 45 untuk engrave nama 😉
.
.
Font boleh pilih ikut pilihan hati. Mana yang suka! 😘
.
.
#stethoscopemurah #stethoscopemalaysia #kedaistethoscope #littmannmurah #littmannmalaysia #stethoscopelittmann #barangmedic #studentmedic #medicalschool #medicalstuff #Drtobe #sayajual #bazarpaknil #igshop #medicmalaysia #medicmesir #cucms #ukm #rcmp #perubatan #fakultiperubatan #medicalfaculty

Tak larat dah hilang stethoscope 😣😣
.
Jangan risau! Boleh pahat nama siap2, letak nombor telefon teruss kat stethoscope tu 😁
.
Mana tahu boleh pahat nama di hati orang pula 😝
.
Hanya tambah RM 30-RM 45 untuk engrave nama 😉
.
.
Font boleh pilih ikut pilihan hati. Mana yang suka! 😘
.
.
#stethoscopemurah #stethoscopemalaysia #kedaistethoscope #littmannmurah #littmannmalaysia #stethoscopelittmann #barangmedic #studentmedic #medicalschool #medicalstuff #Drtobe #sayajual #bazarpaknil #igshop #medicmalaysia #medicmesir #cucms #ukm #rcmp #perubatan #fakultiperubatan #medicalfaculty

📢📢MERDEKA SALE !!! 🎉📚🇲🇾 .
SEMEMANGNYA SEBUAH BUKU YANG TERLARIS ! 😱
.
💊 THE PROPHETIC MEDICINE - Keajaiban Perubatan Nabi Muhammad SAW - 🎁 .
Kini hanya RM 25.00 + Belanja Pos PERCUMA !! .
[Harga Sebenar : RM30.00 + RM7.00 Belanja Pos]
.

Tawaran sah SEHINGGA 14 OGOS 2017 sahaja !! .
📞📞 CEPAT-CEPAT WHATSAPP kami di 010-2345422 !! .
🌸Antara kandungan menarik:
☑️ Terapi rawatan mengikut ajaran Nabi SAW
☑️ Etika Nabi SAW dalam soal makan & minum
☑️ Langkah pencegahan penyakit
.

Dan banyak lagi perkara untuk anda ketahui !! .
📲📲 Segera WHATSAPP: 010-2345422 untuk mendapatkannya segera atau LAYARI LAMAN WEB http://www.jasmin.com.my/
.

#jasminpublications #pustakaibnukatsir #berlianpublication #puchong #thepropheticmedicine #bukubestseller #bukuterlaris #penerbitbuku #bukuagama #berkualiti #malaysia #perubatan #caraberubatrasulullah #bukubest #buku

TAK SEMUA BUASIR SAMA! .
.
.
tetapi!! Dr. B mampu membantu untuk memulihkan semua jenis buasir. .
SAPU DAN KECUT !
.
.
.PAKAI 2.3 KALI BENGKAK BUASIR DAH HILANG guna DR. B ! .

ws >> 018-3274802

#buasir #buasirbengkak #buasirberdarah #masalahbuasir #drb #solusibuasir #agentselangor #buasirkecut1hari #kecutsatuhari #bersalinbuasir #healthy #sakit #usaha #ikhtiar #airodaerospace
#ubattradisional #sihat #tradional #perubatan #herbamanjakani #herba

Most Popular Instagram Hashtags