#pendakihantu

MOST RECENT

Kita xyah nak acah2 'pencen'...'berehat' atau 'gantung kasut atau beg' la semata2 nak org concern akan ape aktiviti kita.pastu besok2 ko manjat jugak balik.lek2 chill sudey...nak pencen pon diam2 je udah.xde sape kesah pon sbnrnya.ko je yang mroyan sndri.. Gambar sekadar hiasan

#jadimacamaku #stayfit #hikeon #watlekwatpeace #pendakihantu

Korang ingat semudah tu nak menikmati puncak gunung??
Dengan beban dan load yang ko kena pikul lagi.
Bukan 1,2 kilo bhai...berbelas2 kilo.kdg2 sampai berpuluh kilo nak kena pikul.
Ko ingat satu keje yang mudah?
Adekala sampai tahap mental ko dicarik2 dan dikoyak2 nak sampaikan diri tu ke puncak.
Ape yang korang dapat??
Haaaa...nak tahu??cubalah try test.

#hikingisnotacrime #hiking #stayfit #hikeon #pendakihantu #ghosthiker

Di sebalik tabir... Bukan mudah nak menghasilkan gambar2 yang kononnya bole mencapai LIKE yang banyak.Yang penting skali adalah tugas tukang amik gambar tu.bermacam2 posisi dah swing demi secebis gambar yang bermutu dan unggul...
Namun mjadi model pon bukanlah tugas yg mudah.tapi..nak buat cmne...sape suruh?

#CBL #hikingtrip #airterjunlangsir #poolofreflection #throwback #stayfit #hikeon #pendakihantu #vikingdomoutdoorclub #darisahabatuntuksahabat

Bukit Rangin Kuantan antara bukit faveret aku krana persis mcm Tabur...walaupun trek dia agak pendek dan rendah namun masih ade risikonya krana kawasan yang berbatu..impak jika tjatuh masih mampu mengakibatkan kecederaan yang teruk.. Oleh itu..walaupun ko dah byk kali naik mana2 bukit/hutan/gunung pon...sentiasa berhati2 dan pastikan kawanan yang mengikut juga diingatkan akan aspek kselamatan...terutama jika trek bukit berbatu mcm ni.

#hiking #stayfit #hikeon #pendakihantu #bukitrangin #kuantan #pahang #malaysia #caraku

Konflik Motivasi?
Cuba Meditasi... Bukit Panorama
Sg Lembing.Pahang
7:23Am

Tips:untuk dapatkan hasil view sebegini,estimate time memanjat sekitar 20-30min bgantung pada pace masing2.
Start manjat sekitar jam 6.15-6.30am dan trus ke view 360 sebelum dipenuhi pendaki lain.Kalo nasib bertuah...dptla view sunrise.

#bukitpanorama #stayfit #hikeon #pendakihantu #melangkauibatas #motivasi #sglembing #pahang #awankarpet #malaysiaku #caraku

Untuk mencapai suatu keindahan...kenalah usaha skit untuk hasil yg lumayan

Bukit Panorama 2.0

#bukitpanorama #awankarpet #stayfit #hikeon #weekdaytrekkers #hiking #view #sglembing #pahang #malaysia #pendakihantu #ghosthiker

Sepadu mana anda sekalipun tapi attitude masih xpadu..saya tetap bagi middlefinger pada anda.
Biar bersepai tapi semangatjuang dan setiakawan tetap utuh dan padu.
Tulah alam sentiasa mengikut.

#puncakberembun #chemerong #lansir #hikingtrip #gwatakpadu #stayfit #hikeon #pendakihantu #alamdanmanusia

Meruntuhkan egoku bukanlah suatu hal yang mudah... Misi rangin 2.0 marking trek sampai ke puncak 4.harini view dapat seciput je awan kabus di celahan pokok2.

#bukitrangin #trekking #kabus #setelahhujan #redah #stayfit #hikeon #ghosthiker #pendakihantu #kuantan #training

Aku bukanlah engkau..dan engkau bukanlah aku.
Kita bukan sifulan dan sifulan bukanlah kita.. #beyourself #motivated #hilangdalamterang #sisatinggalsisa #solo #pendakihantu #pelancongbukit #dirikitamilikDia #stayfit #hike #hiker #sampahmasyarakat

Alhamdulillah...compress denai 3 puteri..22.8jam..berjaya ditawan.
Difficulty: 9/10 Level:hardcore
Bukit ke.2 tertinggi di semenanjung papua.

#bapakahh #compress #hardcore #denai
#hikeon #hiking #mencaristamina #jiwayangangkuh #solo #ghosthiker #lamaberehat #keepcalm #stayfit #hiker #pendakihantu #pelancongbukit

Most Popular Instagram Hashtags