#pekinibrahim

3127 posts

TOP POSTS

Jajajajajaja!!! Awasi telephone bimbit anda ketika berada di Area Scripts Creators @pekin7words , tudia Full phone memory di kerjakan .. Wakakakaka!!
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜„πŸ€£!!
#dΔ±rector #bikingempak #golfman #pekinibrahim #klwangan #bikingempak

SPESEL TO MY WIFE
Wife aku memang antara jutaan peminat @fattahaminz , hari ni @pekin7words direct telemovie n this guys as main actor so aku menyibukkan tuk video ni spesel tuk my lovely wife Noor Malinda , hope u happy darling :-) , btw to all nantikan telemovie ini kat astro Bayangan Emmilia
.
#fattahaminz
#kukubesi
#pekinibrahim
#bayanganemilia
#astro

Pekin7Words #PekinIbrahim πŸ™ˆ

A K A N D A T A N G 3 1 M A C 2 0 1 7
G-Shock DW-6900KLW-1 KL Wangan keluaran khas @pekin7words sempena filem arahan terbaru beliau, KL WANGAN yang bakal ditayangkan diseluruh pawagam tanah air pada pertengahan 2017 nanti, sebuah karya filem yang dinanti-nantikan oleh seluruh peminat sukan permotoran dan setentunya filem serta jam KL WANGAN ini pasti BIKIN GEMPAK. AMARAN jam ini keluaran EDISI TERHAD 333 unit sahaja. Tunggu nanti kemunculannya..!!!
#klwangan #bikingempak #pekinibrahim #royaldistricts
β€’ β€’ β€’
Follow us :
www.facebook.com/royaldistricts
www.instagram.com/royaldistricts
β€’ β€’ β€’

#throwback during my third day internship with @glamlelaki . These talented actors featured as the cover guy (@pekin7words) and @sariyanti was the muse for May/June issue 2012. #sariyanti #pekinibrahim #glamlelaki

We just want you guys to be excited for the biggest event, KL Wangan Tour. Pump up all the excitement through this compilation of the scenes in the making of KL Wangan

Video edited by : @jb_underground

#KLWangan #BikinGempak #CentroPictures #KLWanganTour #Motorsports #Cars #JDM #Volkswagen #Filem2017 #ComingSoon #PekinIbrahim #KazutoSoon #FaizalHussein

Film : Munafik (2016)
Adam mempunyai keluarga yang bahagia dan sangat dia sayangi, Malang, kebahagiaan yang dialami Adam beserta sang istri dan anaknya tak berlangsung lama karena kemudian ia mengalami kecelakaan yang mengerikan. Tak dinyana, kecelakaan tersebut sanggup merenggut istri tercintanya, Zulaikha. Zulaikha wafat di tempat tanpa sempat mendapat pertolongan.

Akibat kematian Zulaikha, Adam begitu putus asa dan kehilangan semangat hidupnya untuk meneruskan tanggung jawab mulianya sebagai ustadz bagi warga desanya.

Seolah-olah Adam tak ingin menerima qadha dan qadar Allah. Keimanannya pun mulai rapuh, goyang dan tak lagi setangguh biasanya. Adam mulai murung, mengasingkan diri dari jamaah masjid dan lebih senang mengurung diri di rumah bersama anaknya, Amir.

Di waktu yang sama, Maria (Nabila Huda), salah seorang penduduk desa tengah mengalami gangguan jin yang parah hingga menurut diagnosis dokter wanita tersebut mengalami penyakit mental tekanan psikologi akut alias depresi berat. Padahal, hidup Maria begitu bergelimang harta dan kemewahan. Namun, Maria tetap tak kuasa menghadapi penyakitnya itu,

Maria begitu bergantung pada obat penenang yang khasiatnya hanya bersifat sementara. Ayah Maria yang juga tengah jatuh sakit dirrawat oleh ibu tiri Maria, Zati.

Zati pun meminta imam desa untuk membujuk Adam mengobati Maria. Di tengah tekanan yang dialami Adam, Apakah Adam akan mau menolong penyakit Maria tersebut.... βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Directed : Syamsul Yusof
Produced : Datuk Yusof Haslam
Starring : Syamsul Yusof, Nabila Huda, Fizz Fairuz, Sabrina Ali, Pekin Ibrahim, A. Galak, Datuk Rahim Razali
Production : Skop Production
Distributed : Skop Production (Malaysia), MD Picture (Indonesia)
Genre : Horor
Durasi : 1 jam 38 menit
Rating IMdb : 7,4/10
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
@potonganfilm #munafik #dajal #horror #malaysia #indonesia #skopproduction #MDpictures #DatukYusofHaslam #SyamsulYusof #NabilaHuda #FizzFairuz #SabrinaAli #PekinIbrahim #ustadz #supernatural #DatukRahimRazali #filmalaysia #setan #kerasukan #filmhorror #filmthriller #creepypasta #ceritahorror

MOST RECENT

Tq #pekinibrahim sudi dtg ke cafe kami..

KL WANGAN BIKIN GEMPAK
#pekinibrahim #klwangan #matmotorepost

Alhamdulillah selesai sudah majlis pelancaran ROYALDISTRICTS WAREHOUSE semalam, terima kasih semua yg hadir, doakan kami semakin sukses dimasa hadapan. Lebiu..😘
#royaldistricts #rdkingsman #royaldiatrictswarehouse #iphone7plus #gshock #adidasoriginals #nike #pekinibrahim

Mah Lian Hotel
#
A film by Loong Wah
#
Come support local artistic film making which wiLL
Free screening 3pm on 17th May 2017
@ G09/10
Platinum Sentral, Jln. Stesen, Sentral 50470 Kuala Lumpur.
Staring Pekin Ibrahim, Kazuto Soon, Loong Wah, Ayam Fared

#pekinibrahim #loongwah #kazutosoon #localfilm #filmmaking #shortfilm #actorlife #hotel #art #70s #80s #filmfestival #triathletelife #cyclistlife #runnerlife #drifters #actor #summertime

#happymothersday
#hariibu
#telekhashariibu
#selamathariibu
#sambutanhariibu
#dramapilihan
#dramaterbaik
#telemovie
@mytv2
#keranasyurgamu
#wajibtonton
#radiotelevisyenmalaysia
#pekinibrahim
#pekin7words
#artiskesayangan
#pelakonterbaik

@Regrann from @pekin7words - Kalau Arahan @khirrahmanalbaqi & skrip @ctjasmina .. takkan Ku menolak utk berlakon walaupun satu babak . Jgn lupa menonton karya terbaru TYSON #LebuhrayaKeNeraka 😎 . Tak Kenal Tyson sila tgk film #LebuhrayaKeNeraka di pawagam . Masih Ada Tayangan.

Last meeting, setel dah photoshoot dgn bro Pekin Ibrahim untuk jam G-Shock DW-6900RD-1 Grand Opening Royaldistricts Warehouse. Thank you so much bro 4 treated me like family...😘
#keepstrongtogether #pekinibrahim #royaldistrictswarehouse #royaldistricts #grandopening

Manusia memang suka bermain-main dengan masa, termasuklah aku.. Suka bertangguh, merasakan banyak lagi masa. Walhal kiraan masa untuk setiap manusia bukan pada umurnya.
..
..
Menunaikan tanggungjawab pada Tuhan pun berlengah-lengah. Ada saja yang melekakan. Allah sudah bersumpah dengan masa, manusia selalu dalam kerugian..kecuali yang benar-benar beriman. Dalam maksud beriman ini, bagaimana nak dikatakan beriman jika tidak pandai mengatur masa? Aku sendiri yang menulis kala ini turut terasa. Kita suka merasakan masa itu panjang, sedangkan perkara itu memang kena buat on da spot..contohnya solat, tak lama 5 minit bukan main kau berkira dengan Tuhan.. kejap lagi, sempat lagi jap..tau-tau dah habis waktu.. ketawa member sebelah 😈 settle dah kerja dia melengahkan kita πŸ˜₯ .. tu tak kira hasutan lain-lain yang memberatkan sebelah kiri.. kadang2 dia tak hasut pun kau sendiri yang menambah kiri.. tak tahulah tyson jahat ke, kau lagi jahat..huhu..
.
.
.. Dikaitkan dengan cerita yang ditonton ini. Bukan nak menakut-nakutkan orang yang belum menonton. Tapi lapangkanlah hati kalian, berfikir sejenak masa yang sudah berlalu, sedang dihadapi hari ini serta masa akan datang yang belum tentu tiba. Sesekali berfikir jauh dari kebiasaan, tak banyak pun ruang otak yang kau gunakan..
.
.
.
. Andaikanlah..andaikan kita berada di zon seperti dalam filem ini, antara imaginasi atau tersasar di antara dimensi, entahkan memang sudah berada di persimpangan perpindahan antara alam yang hakikat tidak boleh berpatah balik. Kita sudah kehabisan masa. Taubat kesal insaf ini hanya dikira atas dunia, sudah tak relevan waktu ini. Kita hanya perlu sediakan jawapan yang tepat. Tiada alasan yang boleh membantu, melainkan jawapan. .
.
.
.
P/s : Rata-rata filem @khalidmamat sifatnya sederhana, tapi kau terhibur dan susah nak jemu. Senang ditonton berulangkali. Setiap kali tonton, ada saja yang menarik pandang dari pelbagai sudut..bagi yang suka berfikir. Kalau hanya suka ketawa, yang dapat, cuma ketawa..
.
.
.
. #lebuhrayakeneraka
#taubatsebelumajal
#demimasa
#grandbrilliance
#mamatkhalid
#khirrahman
#khirrahmanalbaqi
#pekinibrahim
#pekin7words

Pekin7Words #PekinIbrahim πŸ™ˆ

Most Popular Instagram Hashtags