#pavlova

486630 posts

TOP POSTS

Sniadanie na ciepło i smaki dzieciństwa.. lubię wracać do wspomnień z tego pięknego beztroskiego czasu ❤❤ 💥waniliowy ryż z 🍓🍓🍓🍓z truskawkami pod bezową pierzynką ( mogą być jabłka ewent. maliny) chwila moment i macie pyszne śniadanie. Jak chcecie przepis to piszcie, przypomnę. 😍😚😚 #śniadanie #sniadanie #sniadanko #śniadaniemistrzów #jedzonko #breakfast #breakfastchampions #beza #pavlova #ryż #truskawki #strawberries #rice #riso #wanilia #protein #fitstyle #chodakowska #jemzdrowo #jedzenie #gessler #tasty #zdroweodżywianie #zdrowadieta #fitfood #dietafit #wiemcojem #motywacja #morning

#pavlova 😻

Bezapelacyjnie najlepsza beza tego miesiąca 😍sto lat dla Ani Białobrzeskiej, naszej zdolnej specjalistki od reklamy! 🎂🍒🍯#kukbuk #kukbukodkuchni #beza #deser #foodporn #meringue #pawlowa #pavlova #dessert #fruits #sweet #vscocam

Pavlova med mascarponekrem, kiwi, blåbær og bjørnebær💙 Pavlova with Mascarpone Whipped Cream Frosting, Kiwi, Blueberries and Blackberries💙

.
پفک قارچ با مرنگ ساده .
از سری آشپزیهای آسان و فوری . .
به این مایه میگن #مرنگ_ساده_سفره_خونه . بعد که پخت میشه پفک . .
#pavlova#meringue
مواد لازم :
4 عدد سفیده تخم مرغ ،یک پیمانه پودر شکر سفید :  پودر شکر نرم قنادی برای آیسیتگ , یک پنسه ( کوچکترین ق اندازه گیری ) پودر کرم تارتار
.
طرز تهیه :نکته مهم 👍 در تهیه این پفک ها دمای بسیار کم و ملایم فر است . فر را روی 100 درجه سانتیگراد یا 200 درجه فارنهایت تنظیم کنید .
در یک ظرف که عاری از چربی باشد , سفیده ها را هم بزنید و نمک اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سفیده کف کند و پف دار شده و بالا بیاید . ضمن همزدن با دور تند همزن , به تدریج پودر شکر نرم را قاشق قاشق اضافه کنید تا سفیده براق و کاملا سفت و غلیظ شود و اگر ظرف را برگردانید چیزی از آن بیرون نریزد . در انتها پودر کرم تار تار را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یکدست مخلوط شود .
این مایه را داخل قیف بریزید . به شکل ساقه و کلاهک قارچ شکوفه زده و بعد بپزید .

حدود 2 ساعت زمان نیاز دارید . پس از گذشت 30 دقیقه برای کم کردن حرارت فر کمی در فر را نیمه باز بگذارید . تا قبل از اینکه لبه ها شروع به تغییر رنگ کنند , از فر حارج کنید و اجازه دهید پفک ها کاملا خشک شوند .سپس تزیین کنید .برای داخل این لانه ها از مواد متنوعی میتوان استفاده کرد . به روسی پائولووا هم بهش گفته میشه . باهاش کیک لایه لایه هم درست میکنند .#پفک_مرنگ_سفره_خونه
پودر خشک مرنگ یا سفیده تخم مرغ هم در فروشگاه های لوازم قنادی موجود است .
ایده ها و انواع 👈 #مرنگ_سفره_خونه
.
#کیک_شیرینی_سفره_خونه . #قارچ_مرنگ_سفره_خونه
🍬#garrysclips#کیک#شیرینی#جشنواره_شیرینی_نوروزی#sofrehkhune#mustseeiran#سفره_خونه#ایران#تهران#کیک_شیرینی_سفره_خونه#iran#irani#tehran#persianfood#persia#fidilio#halva#halwa

Kepada pelanggan yg mak panas kasihi.. ramai yang wassap assistance mak panas berminat sangat2 nak beli pavlova budget pack nih.. dengan buah yang sangat banyak kami taburkan persis kami ada ladang buah2an sendiri kaedahnya... tapikan sebahagian dari sayang sayang ni.. ramai yg minta delivery.. maklumlah nak datang ambil sendiri di Puchong agak jauh katanya.. tapikan sayang sayang sayang.. bila kami kata ada delivery charges.. terus sayang sayang tak jadi nak beli dengan balasan diwassap "laaa.. delivery pun nak charge ke???" Kadang2 lagi panjang question mark tu sayang sayang bagi.. macam ni lah ye, dengan rendah dirinya mak panas nak bagi tahu.. kalau setakat area puchong je mak panas tak pernah charge delivery ye sayang kecuali klu guna khidmat runner.. tp ni kes bila minta delivery jauh ke KL ke PJ ke Nilai ke Shah Alam.. mak panas terpaksa melintasi kawasan yang bernama TOL selain dari itu kereta mak panas juga kena isi minyak petrol ye sayang bukan kena isi air 😩😩 harap sebahagian dari sayang sayang semua mengerti ok.. mohon jng kecam mak panas dengan penjelasan ini sbb mak panas cuba berbahasa sesopan yang boleh yer sayang.. 🤦🏻‍♀️💆🏻😄😅
.
.
Apapun terimalah video pavlova ini semoga sayang2 terhibur gicchew! .
.
.
Pavlova budget pack size +-5inch RM15-RM20 (ikut jenis topping)
.

MACAM MANA NAK ORDER/HOW TO ORDER .
.
.
👉 whatsapp 011 1480 8157 (Nida)
👉 tolong bagi pickup date
👉 50% deposit or full payment for confirmation and proceed order
👉 Self Pickup Sahaja - No Delivery
.
.
#pavlova #pavlovadessert #pavlovasedap #hotmamadcakehouse #puchong #puchongperdana #puchongprima #puchongindah #wargapuchong #foodnetwork #instacake #instafood

Bonne nouvelle!! La seconde édition du magazine @adncake est maintenant disponible. Dans cette édition je vous montre comment faire une vraie Pavlova Australienne décorée de petits cœurs rayés en chocolat ! 💘 #pavlova #hearts #delicieux #magazine #chantilly #chocolatedecoration #patisserie #gourmande #eatingfortheinsta #cakedesignmagazine

Did you catch my most recent announcement?! My next cake workshop is on Sunday, August 20 in San Jose! Can't wait to show you the design I'll be teaching - make sure to sign up for my newsletter (link in bio) because you'll get first access to tickets!

MOST RECENT

Mini pavlova #pavlova #chefpattisier

Прощай, любимый серебряный рюкзак, ты выдержал многое, в прямом смысле этого слова)) Забавно, что первый ремешок оторвался, как только ступила на пирон Москвы - приветствие столицы)) Но и с рюкзаком на одном плече оказалось возможным объехать пол-побережья)
#pavlova #novorossiysk

Mini pavlova
#Bakenflake
#pavlova
#tq

Nossa os feedbacks do vídeo 1 do 3º Workshop Online de Alta Confeitaria estão demais. Receber fotos das pessoas que já colocaram em prática o que aprenderam é simplesmente incrível. Parabéns @jebolos suas pavlovas ficaram lindas. 😉

#cheffabiocorrea #altaconfeitarianobrasil #altaconfeitaria #doce #confeitaria #suculoso #capixaba #soufinesse #pastry #pastrychef #sobremesa #dessert #doceincrivel #confeitariaincrivel #confinc #workshop #workshopdeconfeitaria #semanaincrivel #artsy #artesanal #arte
#pavlova

Быть, как ветер. Порывистым и непредсказуемым.
#pavlova #gatchina

Before an accident 😂😂 Choc indulgence cake w/ extra topping and extra charge 🙈 📱To order kindly whatsapp 017-275 6578
🚫NO CALL/MESSAGE
#sayajual #brownies #creampuff #cheesetart #fruittart #birthdaycake #cheesecake #pavlova #cookies #cake #chocolatecake #indulgence #butterscotch #cheesecracker #cheesekut #kuihraya #hamper #mini #comboset #melakafood #melaka

Cakes and desserts.

The secret ingredient is always laahhhvveeeee 💕😌😁 📱To order kindly whatsapp 017-275 6578
🚫NO CALL/MESSAGE
#sayajual #brownies #creampuff #cheesetart #fruittart #birthdaycake #cheesecake #pavlova #cookies #cake #chocolatecake #indulgence #butterscotch #cheesecracker #cheesekut #kuihraya #hamper #mini #comboset #melakafood #melaka

Most Popular Instagram Hashtags