[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#pastaforbaby

148 posts

TOP POSTS

Akhirnya...
Setelah postponed sebab tak ade air...
Pasta utk Nadirah... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
#solidfoodforbaby #pastaforbaby #nadirahmazeera #8monthsold #nadirahmenu

Someone loves his Mama's spaghetti ๐Ÿ˜๐Ÿ๐Ÿ˜‚ #momsspaghetti #pastaforbaby #babynash #nashpotatoes

Oleyyyyy anane MAKARNA LรœTFEN geldiiiiiii๐Ÿ˜Š. TeลŸekkรผrler TuฤŸba teyze @makarnalutfen @melisakilli #pasta #organicpasta #pastaforbaby

Leonardo prefers fresh Fusilli al Pomodoro from Tuscany

Monday Meal
Minestrone Soup ๐Ÿฒ
.
Bahan:
100 ml kaldu ayam
1 iris bawang bombay
1 baby carrot
10 gram dada ayam (giling beku parut)
garlic powder
olive oil
kacang merah
kacang polong
zucchini (timun buang biji)
macaroni
tomat
celery stick (seledri)
oregano
.
Cara:
rebus kacang merah hingga setengah matang, lalu kupas. sisihkan.
bikin tomato sauce : tomat potong2 + olive oil masak hingga layu, tambah air masak hingga tomat hancur, saring, sisihkan.
Panaskan panci, tumis bawang bombay cincang dengan olive oil sampai harum. Tuang air kaldu dan saos tomat, tunggu mendidih, masukkan wortel, zucchini, kacang polong, kacang merah kupas, garlic powder. tambah air matang agak banyak, tunggu mendidih masukkan ayam lalu masak 10 menit. kemudian masukkan macaroni (kalau air surut tambah air matang lagi) masak hingga macaroni matang. taburi oregano. masak sebentar lalu angkat.
.
Penyajian: blender isi sup (dengan 1 sdm kuah) lalu disiram kuah nya.
boleh diberi topping nutritional yeast.
.
Kai suka ๐Ÿ˜ walaupun yg aku buat ini tomat nya kurang ๐Ÿ˜… harusnya warnanya lebih merah. tadi soalnya pakai cherry tomato ๐Ÿ˜….
.
#kaimpasimenu #theworldofkai #pasta #pastaforbaby #menumpasi7bulan #reseppasta #resepmpasirt #resepmpasi #resepyummyanak #resepmpasi7bulan #mamakukokihandal #resepmpasi4bintang

Resepi baru in the houuusssee!
Dah boring2 bagi baby makan porridge, lets try Italian Orzo Spinach Soup.

Marvellous taste with selected ingredients.
Yg pentiiiing..no sugar no salt no preservatives.

PILIH apa yg masuk ke dalam tekak anak anda okay ๐Ÿ˜˜

Nak dapatkan di mana?
#letssinggah
21F, S.U Mall, Saujana Utama, Sg Buloh.
Dibuka SETIAP hari

WhatsApp ke 019 985 8180 untuk belian EKSPRESS.

#babylicious #pastaforbaby #pastasihatuntukbaby #homemadepastasoup

My happy eater โค๏ธ#pastaforbaby #suchagoodeater #goingtoeatmeoutofhome #notkidding#bigbelliedbabies โœ‹๐Ÿป๐Ÿ™„๐Ÿ’–

Pasta! First try at a very simple pasta, I think she liked it. She got a bit of courgette stuck to her hand and was fascinated by it ๐Ÿ˜‚ Pasta has been our messiest food so far, not looking forward to yoghurts and things haha but that's why I like putting plenty on her plate, as lots gets dropped on the floor! #messybaby #pastaforbaby #pastaforlunch #blw6months #blw #babyledweaning #babyledfeeding #babyledeating #funwithfood

MOST RECENT

Dalam Pasta Ada 10 Jenis Sayur???
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mungkin ada yang dah tahu, mungkin ada yang belum tahu #VegePasta #EatalianExpress ni terdiri daripada 10 JENIS SAYUR !
.
Nak tahu sayur apa?
.
๐ŸŒผRed Cabbage
๐ŸŒผSweet Potato
๐ŸŒผPurple Carrot
๐ŸŒผBeetroot
๐ŸŒผTomato
๐ŸŒผCauliflower
๐ŸŒผCarrot
๐ŸŒผPumpkin
๐ŸŒผBroccoli
๐ŸŒผSpinach
.
Semua warna yang ada pasta kami memang original dari sayur tu sendiri. .
Bukanlah guna extract sayur, pewarna, air sayur mahupun perisa sayuran.
.
So, tak perlu was was lagi tentang kandungan sayur dalam pasta ni. Sebab Eatalian Express Homemade Fresh Pasta sangat mementingkan kualiti dan kesegaran pasta ๐Ÿ˜Š
.
โ€œBe wise in choosing pasta, Choose Eatalian Express"
.
#no1vegepasta #PastaSayur
#thepastaexpert #Pastapenang
#freshpastakl #pastahomemade
#freshpasta #babyfoodpenang
#babyfoodmalaysia
#babypasta #PastaHalal
#homemadebabyfood
#pastaforbaby

Cuba baca ni laju-laju. [ She sells seashells by the seashore.
The shells she sells are surely seashells.
So if she sells shells on the seashore,
I'm sure she sells seashore shells. ]

Tergeliat lidah dak? Hehe

Ohh ohh Comey lotey kan Shell Pasta ni. Kalau di makan confirm tak tergeliat lidah..hehe โ˜บ๏ธ #EatalianExpress #VegePasta #healthyfood #pastasayur #seashell #mahn #vegetablefood #naturalfood #homemadefood #muslimproduct #pastadiet #lunch #pastaforbaby

Butternut sauce pasta, mango and green grape.
found really great recipe and tried it. So yum and Jonah also liked it๐Ÿ˜ธ
์ •๋ง ๋ง˜์—๋“œ๋Š” ๋ ˆ์‹œํ”ผ๋ฅผ ์ฐพ์•„์„œ ๋งŒ๋“ค์–ด๋ณธ ๋•…์ฝฉํ˜ธ๋ฐ•์†Œ์Šค ํŒŒ์Šคํƒ€. ํ•œ๊ตญ์—์„  ๋•…์ฝฉํ˜ธ๋ฐ• ๋‹ญ๋„๋ฆฌํƒ•์— ๋„ฃ์–ด๋จน์œผ๋ฉด ๋ง›์žˆ๋‹ค๊ณ  ํ•œ๋‹ค.
ํ˜ธ๋ฐ•์„ ์˜ค๋ธ์— ๊ตฌ์›Œ์„œ ์œผ๊นฌํ›„ ๋ณถ์€์–‘ํŒŒ์™€ ๋งˆ๋Š˜์„ ๊ฐ™์ด ๋ฏน์Šคํ•ด์ฃผ๋ฉด ๋จ ๊ท€์—ฌ์šดํŒŒ์Šคํƒ€๋ฅผ ๋„ฃ์–ด์ฃผ๋ฉด ์•„์ด๊ฐ€ ์ข‹์•„ํ•จ๐Ÿ‘ถ๐Ÿผ
.
.
#์š”๋‚˜์ด์œ ์‹
#๊ฐ€์กฑ๋„๋จน์„์ˆ˜์žˆ์–ด์š”
#์™„๋ฃŒ์‹์ด์œ ์‹
#๊ฑด๊ฐ•์‹
#13๊ฐœ์›”์•„๊ธฐ
#pastaforbaby
#lebenmitkind
#gesundessen
#healthyfood

Anak x suka makan sayur? ๐ŸŒฑ๐Ÿ€๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ๐ŸŒพ๐Ÿ…๐Ÿ ๐ŸŒฑ๐ŸŒฑ Vege pasta pilihan yang terbaik khasiat sayuran asli tanpa rasa sayur.. #eatalianexpresspasta
#homemadepasta
#babyeating
#vegetables
#pastaforbaby
#sayajualpasta
www.wasap.my/60192331060

.
#babysfood ๐Ÿ๐Ÿ‘ผ๐Ÿป
#pastaforbaby
๊ฐ๊ธฐ์— ๋ˆˆ๋‹ค๋ž˜๋ผ... ํž˜๋‚ด ์šธ์•„๊ธฐ
์–ผ๋ฅธ ๋งŽ์ด ๋จน๊ณ  ํšŒ๋ณตํ•˜์ž ๋‚ด์ƒˆ๊พธ โค๏ธ
#์ผ์ƒ #์œก์•„์ผ์ƒ #์œก์•„์†Œํ†ต
#10๊ฐœ์›”์•„๊ธฐ #10๊ฐœ์›”์•„๊ธฐ์‹๋‹จ
#์•„๊ธฐํŒŒ์Šคํƒ€ #์•„๊ธฐ๊ฐ„์‹

Akhirnya...
Setelah postponed sebab tak ade air...
Pasta utk Nadirah... ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
#solidfoodforbaby #pastaforbaby #nadirahmazeera #8monthsold #nadirahmenu

First Pasta baby #zaynabraham
.
.
Bahan :
Bawang bombay
Bawang putih
UB / margarine
Maccaroni / spagetti (gluten free)
Wortel
Baby buncis
Keju parut
Daging sapi cincang
Kaldu ayam / kaldu sapi
.
.
Cara membuat :
Cuci lalu rebus pasta, tiriskan
Tumis bwg putih & bwg bombay smpai wangi, masukkan daging sapi cincang smpai matang lalu masukkan kaldu (td pke kaldu ayam kurleb 90cc) kemudian masukkan pasta yg sdh di rebus tadi dan terakhir tambahkan kejut parut (jd nya cremmy yummy ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹)
.
.
#mpasi #zaynabraham9m #pastababy #makananbayi #mpasipasta #spaggetti #glutenfree #pastaforbaby #babyfood

Baby umur berapa sesuai makan pasta? Macam mana nak introduce Pasta kepada baby? Selalu dapat soalan ni ๐Ÿ˜Š
Pasta ni sebenarnya dari baby 6 bulan ๐Ÿ‘ถdah boleh makan (tapi mommies kena blend ye). Selalu saya akan suggest introduce pasta kepada baby 8 bulan ke atas sebab biasanya masa ni baby dah pandai mengunyah. Boleh cuba STAR SHAPE PASTA๐ŸŒŸ sebagai permulaan sebab bentuknya lebih kecik.
Boleh rebus (rebus lama sikit bagi pasta kembang dan lembut supaya baby senang makan), toskan kemudian tuang je apa2 puree (Syadeed's fovourite is pumpkin) ataupun boleh tambah kuah chicken bone broth. Paling2 malas, rebus dan gaul dgn cheese atau unsalted butter je pun boleh.
So mommies jangan ragu2 lagi, dapatkan pasta sayur utk baby anda sekarang๐Ÿ˜„

#EatalianExpress #pastasayur #PastaPenang #no1freshpasta #pastahalal #pastaexpert #pastaforbaby #babypasta #toddlerfood #homemadebabyfood #babynoodles #babyfoodutara #babyfoodpenang #meehalal #Macaroni #resipisihat

Mencari Pasta Sayur yg sesuai utk bayi anda? Keluaran Muslim dan dijamin๐Ÿ’ฏ Halal?

Mixed Vege Macaroni dari Eatalian Express lah jawapannya!
Starter pek hanya berharga RM9๐Ÿ˜„

#EatalianExpress #pastasayur #freshpasta #babypasta #pastahalal #pastaforbaby #babyfoodutara #tce #resipimakananbayi #pastapenang #babyexpo #macaronisayur #VegePasta #babynoodle

Inilah rupa sebenar pasta MACARONI, WHEEL & FUSILLI setelah direbus. Lihat tekstur dan warna dia, menarik kan?! Warni warni tu bukan dari pewarna tiruan tau, semua dari warna sebenar sayur

Putih - Bunga Kobis
Kuning - Labu
Oren - Tomato dan Lobak Merah
Hijau - Brokoli dan Bayam
Merah - Ubi Bit, kobis Merah
Pink - Keledek
Ungu - Purple Carrot

Rupa dah menarik, rasa pastilah enak! Kalau nak tahu macam mana rasa, kena lah cuba sendiri๐Ÿ˜Š Jom order sekarang!

#EatalianExpress #pastasayur #VegePasta #warnawarni #freshpasta #pastaPenang #babypasta #Macaroni #babyfoodpenang #meesayur #pastabayam #PermatangPauh #PenangFood #pastahalal #pastaforbaby #resipimakananbayi #gengmasak #resipispageti

Pasta! First try at a very simple pasta, I think she liked it. She got a bit of courgette stuck to her hand and was fascinated by it ๐Ÿ˜‚ Pasta has been our messiest food so far, not looking forward to yoghurts and things haha but that's why I like putting plenty on her plate, as lots gets dropped on the floor! #messybaby #pastaforbaby #pastaforlunch #blw6months #blw #babyledweaning #babyledfeeding #babyledeating #funwithfood

Carbonara Pasta ๐Ÿ
.
Yammmyammmm ๐Ÿ˜ Bikin skaligus buat dinner sekeluarga . Papa sama yangyut nambahin garem sendiri . Mama sih makan emang gapake garem ๐ŸŽ
.
Bahan :
โ—† 8sdm Alphabet Pasta
โ—† 1 buah kentang ukuran sedang, Kukus lalu Mashed
โ—† Minced Tenderloin 100gram
โ—† 300ml Fresh Milk (Greenfields)
โ—† 2 Babybell Cheese
โ—† Fresh Parsley
โ—† Fresh Oregano
โ—† Bawang Bombay
โ—† Bawang Putih
โ—† Herbilogy Moringa
โ—† Merica
โ—† UB
โ—† ELOO
.
.
Cara Membuat :
โ—† Masak pasta hingga aldente, sisihkan
โ—† Tumis bawang bombay cincang dan bawang putih cincang geprek dengan ELOO hingga wangi
โ—† Masukan Daging Giling, aduk hingga berubah warna
โ—† Masukan Mashed Potato
โ—† Tambahkan UB
โ—† Masukan Parutan Keju
โ—† Masukan Fresh Milk, Kecilkan Api
โ—† Setelah Susu Menyusut Setengah, Masukan Pasta lalu Aduk
โ—† Tambahkan Parsley Cincang, Oregano Cincang dan Merica Sesuai Selera
โ—† Angkat
โ—† Tambahkan Herbilogy Moringa
โ—† Sajikan Hangat
.
Ini Menu Double Carbo, jadi saya kasih masmika porsi setengah dari yang normalnya 150-170ml jadi sekitar 100ml . Apalagi makan malem udah lewat jam magjrib, ntar susah bobok kl kebanyakan . Eh malah minta nambah sampe nunjuk" gemes ๐Ÿ˜„ Alhamdulillah . Udah gitu masih minta roti sama jus jambu . Walah nak, laper?? Alhamdulillah alhamdulillah . Eh tapi jadi kekenyangan kayaknya nih . Wareg kalo kata orang jawa ๐Ÿ˜… Sendawa sambil nepuk" perut hahaha โค
.
.
#diarympasimikail #mpasi #mpasipasta #healthyfood #mpasirumahan #mpasisehatdanlezat #mpasihomemade #babyfood #babyfooduniverse #mpasisehat #pastaforbaby

Nawra's dinner earlier today. The veges were only for deco. She did asked ummi to put aside the vege. "Tanak sayo"

Nawra oh nawra.

#nawraMakanApa #nawraMakanBanyak #babyfood #pastaforbaby #spaghettisoup #1year11monthsold #sherefusedtoeatvege #whylah #wnacooks

Most Popular Instagram Hashtags