#pastaforbaby

136 posts

TOP POSTS

Oleyyyyy anane MAKARNA LÜTFEN geldiiiiiii😊. Teşekkürler Tuğba teyze @makarnalutfen @melisakilli #pasta #organicpasta #pastaforbaby

Bitutė renkasi, o ką čia šiandien suvalgius. Pasirinkimas didelis, o pilvuke vietos ribotai☺👼😎🐝🐝🍼 @dobele_lietuva #babyfood #ideasformom #makaronai #dobele_lietuva #pilvukas #pastaforbaby #lieknosbites #mamųlaboratorija

Baby umur berapa sesuai makan pasta? Macam mana nak introduce Pasta kepada baby? Selalu dapat soalan ni 😊
Pasta ni sebenarnya dari baby 6 bulan 👶dah boleh makan (tapi mommies kena blend ye). Selalu saya akan suggest STAR SHAPE PASTA🌟 sebagai permulaan sebab bentuknya lebih kecik.
Boleh rebus (rebus lama sikit bagi pasta kembang dan lembut supaya baby senang makan), toskan kemudian tuang je apa2 puree (Syadeed's fovourite is pumpkin) ataupun boleh tambah kuah chicken bone broth. Paling2 malas, rebus dan gaul dgn cheese atau unsalted butter je pun boleh.
So mommies jangan ragu2 lagi, dapatkan pasta sayur utk baby anda sekarang😄

#EatalianExpress #pastasayur #PastaPenang #no1freshpasta #pastahalal #pastaexpert #pastaforbaby #babypasta #toddlerfood #homemadebabyfood #babynoodles #babyfoodutara #babyfoodpenang #meehalal #Macaroni #resipisihat

Leonardo prefers fresh Fusilli al Pomodoro from Tuscany

Resepi baru in the houuusssee!
Dah boring2 bagi baby makan porridge, lets try Italian Orzo Spinach Soup.

Marvellous taste with selected ingredients.
Yg pentiiiing..no sugar no salt no preservatives.

PILIH apa yg masuk ke dalam tekak anak anda okay 😘

Nak dapatkan di mana?
#letssinggah
21F, S.U Mall, Saujana Utama, Sg Buloh.
Dibuka SETIAP hari

WhatsApp ke 019 985 8180 untuk belian EKSPRESS.

#babylicious #pastaforbaby #pastasihatuntukbaby #homemadepastasoup

Monday Meal
Minestrone Soup 🍲
.
Bahan:
100 ml kaldu ayam
1 iris bawang bombay
1 baby carrot
10 gram dada ayam (giling beku parut)
garlic powder
olive oil
kacang merah
kacang polong
zucchini (timun buang biji)
macaroni
tomat
celery stick (seledri)
oregano
.
Cara:
rebus kacang merah hingga setengah matang, lalu kupas. sisihkan.
bikin tomato sauce : tomat potong2 + olive oil masak hingga layu, tambah air masak hingga tomat hancur, saring, sisihkan.
Panaskan panci, tumis bawang bombay cincang dengan olive oil sampai harum. Tuang air kaldu dan saos tomat, tunggu mendidih, masukkan wortel, zucchini, kacang polong, kacang merah kupas, garlic powder. tambah air matang agak banyak, tunggu mendidih masukkan ayam lalu masak 10 menit. kemudian masukkan macaroni (kalau air surut tambah air matang lagi) masak hingga macaroni matang. taburi oregano. masak sebentar lalu angkat.
.
Penyajian: blender isi sup (dengan 1 sdm kuah) lalu disiram kuah nya.
boleh diberi topping nutritional yeast.
.
Kai suka 😍 walaupun yg aku buat ini tomat nya kurang 😅 harusnya warnanya lebih merah. tadi soalnya pakai cherry tomato 😅.
.
#kaimpasimenu #theworldofkai #pasta #pastaforbaby #menumpasi7bulan #reseppasta #resepmpasirt #resepmpasi #resepyummyanak #resepmpasi7bulan #mamakukokihandal #resepmpasi4bintang

Lunch Sat last week: pasta (beef, tomato, onion, pepper) with Parmesan cheese and veggie (not pictured) #babyfood #babyfoodchallenge #pastaforbaby

MOST RECENT

Baby umur berapa sesuai makan pasta? Macam mana nak introduce Pasta kepada baby? Selalu dapat soalan ni 😊
Pasta ni sebenarnya dari baby 6 bulan 👶dah boleh makan (tapi mommies kena blend ye). Selalu saya akan suggest STAR SHAPE PASTA🌟 sebagai permulaan sebab bentuknya lebih kecik.
Boleh rebus (rebus lama sikit bagi pasta kembang dan lembut supaya baby senang makan), toskan kemudian tuang je apa2 puree (Syadeed's fovourite is pumpkin) ataupun boleh tambah kuah chicken bone broth. Paling2 malas, rebus dan gaul dgn cheese atau unsalted butter je pun boleh.
So mommies jangan ragu2 lagi, dapatkan pasta sayur utk baby anda sekarang😄

#EatalianExpress #pastasayur #PastaPenang #no1freshpasta #pastahalal #pastaexpert #pastaforbaby #babypasta #toddlerfood #homemadebabyfood #babynoodles #babyfoodutara #babyfoodpenang #meehalal #Macaroni #resipisihat

Mencari Pasta Sayur yg sesuai utk bayi anda? Keluaran Muslim dan dijamin💯 Halal?

Mixed Vege Macaroni dari Eatalian Express lah jawapannya!
Starter pek hanya berharga RM9😄

#EatalianExpress #pastasayur #freshpasta #babypasta #pastahalal #pastaforbaby #babyfoodutara #tce #resipimakananbayi #pastapenang #babyexpo #macaronisayur #VegePasta #babynoodle

Inilah rupa sebenar pasta MACARONI, WHEEL & FUSILLI setelah direbus. Lihat tekstur dan warna dia, menarik kan?! Warni warni tu bukan dari pewarna tiruan tau, semua dari warna sebenar sayur

Putih - Bunga Kobis
Kuning - Labu
Oren - Tomato dan Lobak Merah
Hijau - Brokoli dan Bayam
Merah - Ubi Bit, kobis Merah
Pink - Keledek
Ungu - Purple Carrot

Rupa dah menarik, rasa pastilah enak! Kalau nak tahu macam mana rasa, kena lah cuba sendiri😊 Jom order sekarang!

#EatalianExpress #pastasayur #VegePasta #warnawarni #freshpasta #pastaPenang #babypasta #Macaroni #babyfoodpenang #meesayur #pastabayam #PermatangPauh #PenangFood #pastahalal #pastaforbaby #resipimakananbayi #gengmasak #resipispageti

Pasta! First try at a very simple pasta, I think she liked it. She got a bit of courgette stuck to her hand and was fascinated by it 😂 Pasta has been our messiest food so far, not looking forward to yoghurts and things haha but that's why I like putting plenty on her plate, as lots gets dropped on the floor! #messybaby #pastaforbaby #pastaforlunch #blw6months #blw #babyledweaning #babyledfeeding #babyledeating #funwithfood

Carbonara Pasta 🍝
.
Yammmyammmm 😍 Bikin skaligus buat dinner sekeluarga . Papa sama yangyut nambahin garem sendiri . Mama sih makan emang gapake garem 🎐
.
Bahan :
◆ 8sdm Alphabet Pasta
◆ 1 buah kentang ukuran sedang, Kukus lalu Mashed
◆ Minced Tenderloin 100gram
◆ 300ml Fresh Milk (Greenfields)
◆ 2 Babybell Cheese
◆ Fresh Parsley
◆ Fresh Oregano
◆ Bawang Bombay
◆ Bawang Putih
◆ Herbilogy Moringa
◆ Merica
◆ UB
◆ ELOO
.
.
Cara Membuat :
◆ Masak pasta hingga aldente, sisihkan
◆ Tumis bawang bombay cincang dan bawang putih cincang geprek dengan ELOO hingga wangi
◆ Masukan Daging Giling, aduk hingga berubah warna
◆ Masukan Mashed Potato
◆ Tambahkan UB
◆ Masukan Parutan Keju
◆ Masukan Fresh Milk, Kecilkan Api
◆ Setelah Susu Menyusut Setengah, Masukan Pasta lalu Aduk
◆ Tambahkan Parsley Cincang, Oregano Cincang dan Merica Sesuai Selera
◆ Angkat
◆ Tambahkan Herbilogy Moringa
◆ Sajikan Hangat
.
Ini Menu Double Carbo, jadi saya kasih masmika porsi setengah dari yang normalnya 150-170ml jadi sekitar 100ml . Apalagi makan malem udah lewat jam magjrib, ntar susah bobok kl kebanyakan . Eh malah minta nambah sampe nunjuk" gemes 😄 Alhamdulillah . Udah gitu masih minta roti sama jus jambu . Walah nak, laper?? Alhamdulillah alhamdulillah . Eh tapi jadi kekenyangan kayaknya nih . Wareg kalo kata orang jawa 😅 Sendawa sambil nepuk" perut hahaha ❤
.
.
#diarympasimikail #mpasi #mpasipasta #healthyfood #mpasirumahan #mpasisehatdanlezat #mpasihomemade #babyfood #babyfooduniverse #mpasisehat #pastaforbaby

Nawra's dinner earlier today. The veges were only for deco. She did asked ummi to put aside the vege. "Tanak sayo"

Nawra oh nawra.

#nawraMakanApa #nawraMakanBanyak #babyfood #pastaforbaby #spaghettisoup #1year11monthsold #sherefusedtoeatvege #whylah #wnacooks

Monday Meal
Minestrone Soup 🍲
.
Bahan:
100 ml kaldu ayam
1 iris bawang bombay
1 baby carrot
10 gram dada ayam (giling beku parut)
garlic powder
olive oil
kacang merah
kacang polong
zucchini (timun buang biji)
macaroni
tomat
celery stick (seledri)
oregano
.
Cara:
rebus kacang merah hingga setengah matang, lalu kupas. sisihkan.
bikin tomato sauce : tomat potong2 + olive oil masak hingga layu, tambah air masak hingga tomat hancur, saring, sisihkan.
Panaskan panci, tumis bawang bombay cincang dengan olive oil sampai harum. Tuang air kaldu dan saos tomat, tunggu mendidih, masukkan wortel, zucchini, kacang polong, kacang merah kupas, garlic powder. tambah air matang agak banyak, tunggu mendidih masukkan ayam lalu masak 10 menit. kemudian masukkan macaroni (kalau air surut tambah air matang lagi) masak hingga macaroni matang. taburi oregano. masak sebentar lalu angkat.
.
Penyajian: blender isi sup (dengan 1 sdm kuah) lalu disiram kuah nya.
boleh diberi topping nutritional yeast.
.
Kai suka 😍 walaupun yg aku buat ini tomat nya kurang 😅 harusnya warnanya lebih merah. tadi soalnya pakai cherry tomato 😅.
.
#kaimpasimenu #theworldofkai #pasta #pastaforbaby #menumpasi7bulan #reseppasta #resepmpasirt #resepmpasi #resepyummyanak #resepmpasi7bulan #mamakukokihandal #resepmpasi4bintang

Leonardo prefers fresh Fusilli al Pomodoro from Tuscany

Ummi masak sup ayam, then campak macaroni untuk si kecil Ummi.

Makan kenyang kenyang ya anak!

#nawramakanapa #wnaCooks #pastaforbaby #babyfood

Lunch Ayden hari ni 😋
.
.
Lepas tonton Lady Boss @eatalianexpress.freshpasta , Chef Aida tadi kat TV1 terus masuk dapo rebus pasta 🤣
.
.👉🏻Rebus fusilli dan toskan.
.
👉🏻 Tumiskan bawang putih +bawang merah + chicken powder original @mummyrq_organicbabyfood.hq . .
👉🏻 Tambahkan udang yang dipotong kecik-kecik(sebab ayden tak pandai makan udang seketul seketul 🦐🦐😆)
.
👉🏻 Sedikit blackpepper.
.
👉🏻 Dan last sekali cheese powder mummyRQ digaul bersama.
.
👉🏻 Dah hidang pon masih tabur cheese sebab Ayden suka cheese dan memang misi mama untuk gemukkan Ayden 😃
.

Psssst arini nak submit order untuk cut off jumaat. Nak join?
Whatsapp kita ya 0199377877 😉

#vegepasta #vegetablespasta #freshpasta #madetoorderpasta #eatalianexpress #homemadepasta #pastaforkids #pastaforbaby #cookwithmummyrq #aydenfooddiary

Alhamdulillah..
.
Bangun pg ni dpt berita gembira.
.
Feedback customer pasta @eatalianexpress.freshpasta ..
.
Anak suka, ibu bahagia, kami gembira! 😍😍
.
.
Ada yg nk cuba? Jgn malu jgn segan, belum cuba belum tau. Dah cuba sekali mesti nak lagi. 😃😃
.
Cpt² wassap akak utk order ye
.
www.wasap.my/60137212526
Fb page: The HZ Shoppe
.
#eatalianexpressalorsetar #eatalianexpresspenang #eatalianexpress #no1vegepasta #thepastaexpert #freshpastakl #freshpasta #freshpastamalaysia #pasta #pastamalaysia #pastaori #vegepasta #homemadepasta #homemadepastamalaysia #homemadefood #homemadefoodmalaysia #babyfoodmalaysia #babyfood #homemadebabyfood #homemadebabyfoodmalaysia #pastalover #babypasta #pastaforbaby #muslimbumiputeraproducts #muslimproduct #theHZshoppe

Riggate Pasta with Mashed Potato and Tender Beef - 9mos+
.
.
Bahan untuk 5 porsi :
◆ 4 sdm Rigatte Pasta (Organic Gluten Free)
◆ 1 Kentang Medium Size (Organic)
◆ 1 Telur Ayam Kampoeng
◆ 1 Telur Puyuh
◆ 2 Porsi Beef Tenderloin Giling
◆ Organic Kale
◆ Wortel Organic
◆ 1/2 Keju Babybel
◆ Unsalted Butter
◆ Bawang Putih Merah Geprek
◆ Bawang Bombay Potong Dadu
◆ ELOO
.
.
Cara Membuat :
◆ Masak Pasta dengan air mendidih hingga aldente, jangan lupa tambahkan 1-2 spray ELOO
◆ Saring pasta, lalu tambahkan telur yampoeng dan puyuh, campur rata lalu sisihkan
◆ Kukus Kentang hingga matang, mashed lalu sisihkan
◆ Parut Beef, Kale dan Wortel
◆ Panaskan teflon lalu masukan 2-3 roll UB dengan trio bawang
◆ Tumis Beef dan Wortel hingga harum
◆ Lalu masukan parutan kale dan aduk rata, matikan api
◆ Sisihkan bawang merah putih
◆ Campur sluruh bahan, aduk rata lalu masukan kedalam wadah alfoil
◆ Tambahkan parutan keju diatasnya
◆ Kukus 15-20 menit
◆ Sajikan hangat 🍝
.
.
Diatas 1tahun bisa dtambahin susu cair juga biar lebih yumm 😻
.
Reaksinya masmika, sukaaa . Tapi tangannya masuk" kedalem mulut, ngeluarin sdikit, diliatin diperengutin, trus dmasukin mulut lagi 😂 yahampun masmikaaa ... Alhamdulillah sisanya sesendoknya masmika ga dmakan, sperti biasadeh disisain sesendok 😣
.
#diarympasimikail #mpasi #mpasipasta #mpasihomemade #idempasi #babyfood #babypasta #organic #healthyfood #mpasi4bintang #mpasirumahan #pastaforbaby #mpasisehatdanlezat #mpasi9bulan

It's funny to think just a few short months ago, I was worried he wasn't taking to solids. I should have known better. He obviously now takes after his mom and dad. This kid devoured the pasta dinner I made for me and AJ1 🍝 🍴 #hungrybaby #babiesofinstagram #babyledweaning #pastababy #boymum #boymom #messyeater #pastaforbaby #happybaby #sundayfamilydinner

Most Popular Instagram Hashtags