#pastaforbaby

MOST RECENT

Pasta dengan 10 jenis SAYURAN iaitu:
.
1. Kobis Merah
2. Keledek
3. Purple Carrot
4. Ubi Bit
5. Tomato
6. Bunga Kobis
7. Lobak Merah
8. Labu
9. Brokoli
10. Bayam Hijau
.
Boleh bayangkan tak, betapa banyaknya vitamin & serat dalam 1 pek 😍
.
#eatyourgreens
#pickyeaters #fussyeater
#eatalianexpressvegepasta #eeibo #eatalianexpress #pastaforkids #pastaforbaby #pastasayur #pastamalaysia #produkhalal #produktempatan #highfiber #eatyourvegetables #mixedvegetables #mixedveggie #babyfood #babyweaning #babyeating #babyeats #bukitjelutong #sayajual #solidfood #halal #homemadepasta #sukasayur #babyfoodideas #babyfoodmalaysia

Tak perlu potong 10 jenis sayur. Rebus je Vege Pasta Eatalian Express, setel!
Dah tak perlu sorokkan sayur. Dah tak risau anak reject sayur, sebab dalam Vege Pasta ni mengandungi 40-50% sayur. Warna menarik terhasil dari :

Labu, lobak merah, bayam, bunga kobis, lobak ungu, kobis ungu, brokoli, ubi bit, keledek dan tomato.
Tanpa gula.
Tanpa garam.
Tanpa pengawet.
Tanpa pewarna.
#eatalianexpress #nosugarnosalt #babyfoodpenang #babypasta #eedp #EatalianExpressPenang #pastaforbaby #babynoodles #meesayur #pastahomemade #ramadhanproject #babylunch #sayursegar #babyfoodutara

Pasta dengan 10 jenis SAYURAN iaitu:
.
1. Kobis Merah
2. Keledek
3. Purple Carrot
4. Ubi Bit
5. Tomato
6. Bunga Kobis
7. Lobak Merah
8. Labu
9. Brokoli
10. Bayam Hijau
.
Boleh bayangkan tak, betapa banyaknya vitamin & serat dalam 1 pek 😍
.
#eatyourgreens
#pickyeaters #fussyeater
#eatalianexpressvegepasta #eeibo #eatalianexpress #pastaforkids #pastaforbaby #pastasayur #pastamalaysia #produkhalal #produktempatan #highfiber #eatyourvegetables #mixedvegetables #mixedveggie #babyfood #babyweaning #babyeating #babyeats #bukitjelutong #sayajual #solidfood #halal #homemadepasta #sukasayur

.
VEGE PASTA Eatalian Express ialah pasta Homemade keluaran Bumiputera, Malaysia. Pasta ini diperbuat daripada bahan yg natural dan berkualiti tinggi.
.
=======
Eatalian Express Frequently Asked Questions :
=======
.
🔘Pasta Eatalian Express sesuai utk baby?.
.
.
➡Ya, sesuai utk baby. Sebenarnya pasta kami sesuai utk semua peringkat umur . .
.
🔘Baby umur berapa sesuai makan pasta?.
. . ➡Recommended baby 8 bulan sudah boleh diperkenalkan dgn pasta, kerana kebiasaannya baby 8 bulan sudah mulai pandai mengunyah dan menolak makanan menggunakan lidah.
. . .
🔘Pasta Eatalian Express diperbuat daripada apa? .
.
➡Hanya 2 bahan digunakan dalam penghasilan pasta Eatalian Express : tepung semolina dan puree sayuran, tanpa sebarang bahan tambahan lain.

Terdapat 10 jenis sayuran segar yg digunakan iaitu labu, lobak merah, lobak ungu, keledek, ubi bit, bayam, brokoli, bunga kobis, kobis ungu dan tomato (40-50% kandungan sayur di dalam pasta) . 🔘Pasta Eatalian Express tahan berapa lama?
. ➡Ada dua STORAGE INSTRUCTION, dimana ketahanan pasta akan berbeza:

1. Room Temperature - Simpan dalam bekas kedap udara, jauh dr direct sunlight, pasta tahan sehingga 4 bulan. Ini hanya utk short pasta saja- macaroni, star, fusilli, wheel dan shell

2. Frozen- Tahan sehingga 1 tahun; Tak perlu defrost sebelum masak, terus saja masukkan frozen pasta dlm boiling water.

Terdapat 3 jenis packaging :
100g, 250g, 600g. .
To order, klik link whatsapp sy dia bio

#safkitchen #eatalianexpress #eedp
#EatalianExpressPenang #VegePasta #pastaforbaby #PastaSayur #pastalover #pastawarnawarni #vegenoodles #comelpipimerah #pastahomemade #PastaHalal #babypasta #babynoodles

Vege Pasta Carbonara Baby Version
* * * * * * .
Bahan-bahan:
Eatalian Express Vege Pasta ⭐️ (rebus)
Untuk Carbonara sauce :
Bawang holland*
Bawang putih*
Isi ayam cincang
Organic tofu (diblend dgn sedikit air hingga hancur)
Cream cheese
Air/ Chicken Bone Broth-CBB
Mixed herbs
.
Cara-cara:
Dadu halus bahan bawang *.
Kemudian tumis dgn olive oil/unsalted butter.
Dah naik bau masukkan ayam.
Then masuk tofu blend tadi.
Tambah sikit CBB or air.
Biarkan mendidih jap
Masuk cream cheese.
Kacau hingga cream cheese hancur.
Letak herb sikit.
Dah siap bleh hidangkan dengan pasta tadi.

Note: Mummy rebus pasta lama nak bagi betul2 lembut.
sesuai utk 8m+

Credit recipe : #eepastarecipe

#babyMS3foodjourney
#babyeats #babyfoodideas #babyfood #pastaforbaby #eatalianexpress #eatalianexpressvegepasta #eerecipes #eeresepi #resepibabyfood #EEshahalam #pastashahalam #pastasubang #subang #eeibo #eedp

Sape Kat Sini Suka Makan Pasta🙋
Mencari Pasta Yang Sesuai Untuk Bayi👶? Ada Anak Yang Tak Suka Makan Sayur😣? Nak Anak2 Makan Sayur Dengan Cara Yang Fun?😁
.
Saya ada cara yang "best" untuk sorokkan sayur dalam makanan anak2.😱
Warna yg cantik🍭, bentuk menarik dan yang penting anak2 saya dapat khasiat drpd 10 jenis sayur dalam satu hidangan 🍀🍄 ✅Bukan anak2 je tertarik, dewasa pun pasti suka😁
.
Jom cuba VEGE PASTA dari Eatalian Express. 👍
.
Ada 4 jenis pasta : MACARONI, FUSILLI, STAR🌟 dan SHELL Shape🐚
.
Bahan dalam pembuatan pasta Eatalian Express ni hanyalah PURI SAYURAN SEGAR (bukan serbuk sayuran) dan TEPUNG SEMOLINA, tanpa sebarang telur, susu, garam🍶, gula, pewarna🖍, pengawet atau lain2 bahan tambahan. .
10 jenis SAYURAN tu terdiri drpd: 1. Kobis Merah 2. Keledek🍠 3. Purple Carrot 4. Ubi Bit 5. Tomato🍅 6. Bunga Kobis☁ 7. Lobak Merah 8. Labu 9. Brokoli🌳 10. Bayam🌿
.
Oh, ya, walaupun branding Eatalian Express ni dengar macam overseas product, seisi keluarga boleh makan pasta ni tanpa was2 kerana produk ni buatan Malaysia🇲🇾, keluaran Muslim, dijamin💯% HALAL. Sedap dan berkhasiat👍
.
Dapatkan segera dari saya SAFURA
☎0194797161
Www.wasap.my/60194797161

Instagram : @safura_lavender

#vegepasta #eatalianexpress #pastaeatalian #EatalianExpressPenang #pastasayur #pastababy #babypasta #babyfoodutara #babyfoodpenang #pastaforbaby #comelpipimerah #vegepowder #rompermurah #bajubabymurah #babylunch #buburbaby #taksukasayur #pastahomemade

Anak tak suka makan sayur? Picky eater? Bukan anak je tak makan, ada je org dewasa yg tak suka sayur jugak..😜 Jom cuba #mixedvegepasta dari #eatalianexpress ni. Hanya menggunakan #puree sayur dgn tepong semolina. Sedap dan berkhasiat.
Sesuai dijadikan menu keluarga. Takyah lg risau anak tolak tepi asingkan sayur, atau pening fikir nk tambah sayuran dlm hidangan. .
🌷Ada 4 shapes pilihan ..shell, star, macaroni, fusilli. 🌷3 type packaging:
100gm - rm9
250gm - rm17.90
600gm - rm35.90

Nak order? Pm 013-3429911

#pastasayur #pastalovers #pastaforbaby #pickyeater #pickyeaters #menuseisikeluarga #kualalumpur #kajang #putrajaya #outrageouslytastyandhealthy #natural #muslimproduk #gc2018

Ni bukan coco crunch tau. Ini PASTA KURMA. Sedap! Sampai naik atas meja Syadeed punya excited nak makan

#VegePasta #eatalianexpress #eeibo #pastakurma #milkbooster #kurmaajwa #energybooster #selakjer #eedp #bajumenyususelak #ramadhanproject #PastaSayur #pastaforbaby #milkbooster #naturalfood

.
Eatalian Express adalah Pasta sayur homemade keluaran Bumiputera Malaysia. Pasta ni sangat unik kerana diperbuat daripada 2 bahan sahaja iaitu tepung semolina dan puri sayuran segar, tanpa apa-apa bahan tambahan lain. Sesuai dimakan oleh semua peringkat umur, seawal bayi 8 bulan.
Nampak tak warna warni di dalam paket pasta tu? Warna yg cantik ni terhasil daripada 10 jenis sayuran yg telah dicuci bersih dan dijadikan puri sebelum diadun bersama tepung semolina. 10 jenis sayuran tersebut :

Bayam, brokoli, lobak merah, tomato, bunga kobis, ubi bit, keledek ungu, kobis ungu dan purple carrot

Menarik kan?! Sekiranya anak anda atau anda sendiri susah utk makan sayur, pastinya Pasta Sayur ini adalah pilihan yg tepat! Menggunakan sayuran segar, bukannya serbuk sayuran seperti kebanyakan pasta di pasaran, pasta ini dapat menyalurkan khasiat sayuran yg diperlukan oleh badan.
Didatangkan dalam 4 bentuk menarik, pasti dapat menarik minat anak-anak:
🍀Fusilli
🍀Macaroni
🍀Shell
🍀Star

Juga terdapat 3 jenis packaging :
100g = RM9
250g = RM17.90
600g = RM35.90

Nak order, klik link whatsapp di bio saya. Saya tunggu korang order niii 😁

#EatalianExpress #eedp #eeibo #EatalianExpressPenang #vegepasta #PastaSayur #VegePastabySafura #safkitchen #BabyBreakfast #babypastapenang #babyfoodpenang #babyfoodutara #homemadenoodles #homemadepasta #pastahomemade #meesayur #comelpipimerah #pastaforbaby #babymeals #babyporridge #rompermurah #pastaeatalian #eathealthy #freshpastamalaysia #resipimakananbaby

GREEN GOODNESS

Super Spinach & Cheese Pasta. This is a really tasty, quick and easy pasta dish with the green goodness of Spinach, a yummy cheese sauce and a little hint of mustard for a boost of flavour. Spinach is great for babies, rich in iron and other vitamins, and is super tasty too! I use regular pasta shells which the whole family eat and just snip them with scissors for baby friendly bite sized pieces.
#babyweaning #baby #pastalover #pastaforbaby #pastarecipe #spinach #greengoodness #spinachpasta #babiesofinstagram #babyfood #weaningbaby #healthyfood #goodfood #nourishbowl #tastyfood #blw #blwideas #blwinspiration #cookingfromscratch #whatbabyeats #foodforbaby #foodfortoddlers #mealtimes
#babyledweaning #babyled #recipeoftheday #babyrecipe #toddlerfood #eatwell

Ni bukan coco crunch tau.

Ni special project for Ramadhan by Eatalian Express, PASTA KURMA

Bagaimana agaknya rasa pasta kurma ni? Nak cuba?
Stay tuned!
#EatalianExpress #eedp #eeibo
#pastasayur #ramadhan #bulanibadah #pastaforbaby #homemadepasta #tamar #kurma #milkbooster #susukurma #kurmaajwa #kurmamadinah #ramadhanproject #authentic

.
Anak anda tak suka makan sayur? Picky eater? Tackle selera anak anda dengan Pasta Sayur Eatalian Express.
Pasta yg berwarna warni ni pasti dapat menarik minat anak utk makan. Selain rasanya yg enak, pasta ni mengandungi khasiat drpd 10 jenis sayur. Best kan?! Jom cuba sekarang. 1 pek kecil (100g) hanya RM9. Kalau nak lebih berbaloi ambil pek value terus (600g) RM35.90😁

Untuk order, Klik link whatsapp sy di bio

Cod : Permatang Pauh, Seberang Jaya, Perai, Bandar perda.
Pos : Seluruh Malaysia

#EatalianExpress #Vegepasta #pickyeater #PastaSayur #eedp
#mixedvegepasta #Pastalover #taksukasayur #pastawarnawarni #penangfooddelivery #pastaforbaby #babypastapenang #penangpasta #babyfood #babyfoodpenang #babyfoodutara #babynoodles #toddlerfood

Ni cerita Sabtu lepas. Syadeed tak mau makan nasik. Tok ummi buat sup sayur bersama telur, pastu ibu goreng ayam. Bila suap, dia tutup mulut, siap tepis tangan ibu. Suap sambil main mainan kegemaran dia pun dia xmau. Ibu dah hampir nk jadi hijau.
Pastu walid pujuk2 dia tanya, Syadeed nak makan apa? Buah? Ayam? Nak susu? Semua geleng. Bila tanya,nak pasta? Dia angguk sambil sebut, pata..pata. Hmm.. Nak makan pasta rupanya. Penat masak lauk macam2. Rebus fusilli 5 minit je. Si kenit dah tak sabar2 nak makan, ibu tabur tuna floss je. Setel!
Again, Eatalian Express dan Toddible menyelamatkan ibu daripada bertukar jadi hijau.. Haha

#EatalianExpressPenang #EatalianExpress #veggies #Fusilli #VegePasta #pastaforbaby #PastaSayur #happyfloss #tunafloss #serbukayam #toddiblepenang #toddible #BabyBreakfast #babyfoodutara #babyfoodpenang #babyproduct #rompermurah #comelpipimerah #babynoodles #babypasta #babyfloss #meesayur #beeffloss #homemadefloss #homemadeproducts

Most Popular Instagram Hashtags