#paribasasunda

MOST RECENT

:::
Rumasa masih jauh jeung anu kawasa, rumasa masih anggang jeung anjeuna, rumasa masih tara ngalukkeun paréntehna.
.
Kahayang rizki unggal poé diturunkeun, pamenta terus dilakukeun ari pagawean barang geuleuh di laksanakeun.
.
Nitip keur diri kuring, ngélingan jang kuring. Hampura nun gusti 🙏🙏 ________________

#parabalad #paribasasunda #lainpuisi #lainpapatahsunda #lainsajak #dagelanjabar #karasadadas #puisi #quotessunda #banyolansunda #quotesindonesia #bobotohpersib #persibday #persib #tasikcitysociety #tasikhits #hayukatarasik #garutupdate_ #garutkekinian #bandungjuara #likeforfollow

Bikers syariah.....😂
Hirup d kota ngajarkeun Sangkan ulah Ageng mastaka
Hirup d leweung ngajarkeun Sangkan ulah malaweung
#custom_riders_mc
#tasikmalayahitz
#sunda
#paribasasunda

Teu karasa asa cikeneh
Mugia bisa panceg dinu galur
Bisa terus ngamumule basa
Ulah era make basa sunda
Da eramah lamun gableg hutang embung mayar kalahkah ngadat nalika ditagih..
Kitu ceuk mamangmah
#basasunda #paribasasunda #bandunghits

TAPI URANG KUDU NEANGAN CARA, CARA ANU BISA NGAJAUHKEUN TINA SAGALA DOSA .

URANG TEH JALMA ANU DI PASIHAN KALEWIHAN TINU MAHA KAWASA .
#urangsunda #lainpapatahsunda #lainsaur_sepuh #lainpuisi #dulurjauh #sadulursunda #parabalad #paribasasunda #horeamdadas #karasadadas #garut_turunankidull #garuthits #garutupdate_ #sundabagja #sunda

🙏🙏🙏
Jiga poék jeung caang, duanana béda jauh tapi bakal silih gantian.
Jiga labuh jeung nangtung éta téh hiji perkara nu wajar pasti kaalaman dina ngalakonan kahirupan.
Nu penting ibadah dina lampah sangkan henteu salah léngkah.
.
.
.
🎥 : @papatahsunda @forumbarayasunda

Folow : @exflorejawabarat
.
.
#paribasasunda #papatahsunda #forumbarayasunda #sunda#exflorejawabarat

Tong ringrang tong hariwang sagalana geus aya titik tulis tidituna.

#paribasasunda #sundabagja #sinatriabinangkit #papatahsunda #papatahkolot #sundakuring

Pangapungan 😍😍😍
Sok hoyong dikacapian pami tos kieu teh 😁
.
.
Nu gaduh Video : Teh @ressy_16
Cc : @saung_indung
.follow : @exflorejawabarat
.
#paribasasunda #sunda #budayasunda #senisunda #kawih #tembang #haleuang #pasundan #padjadjaran #exflorejawabarat

-
Naha atuh mun rék jadi tamu téh sing sopan, da iyeu téh haté lain pelampiasan.

Hanas ku aku di jieun nyaman, ari pék teh saukur méré pileuleuyan.
________________

#parabalad #paribasasunda #lainpuisi #lainpapatahsunda #lainsajak #dagelanjabar #karasadadas #puisi #quotessunda #banyolansunda #quotesindonesia #bobotohpersib #persibday #persib #tasikcitysociety #tasikhits #hayukatarasik #garutupdate_ #garutkekinian #bandungjuara #likeforfollow

Ulah taluk pedah jauh, tong hoream pedah anggang, jauh kudu di jugjug, anggang kudu diteang

#paribasa
#paribasasunda
#naonweh
#explore
#exploretasikmalaya

Kintunan ti @paribasasunda .
.
Carita pantun atawa ngan disebut pantun téh nyaéta hiji seni pintonan carita pitutur/lisan sastra Sunda kuna bari ditembangkeun sarta dipirig ku kacapi. Pantun dipidangkeun ku saurang "juru pantun" nu ogé maénkeun kacapi.

Pantun mangrupa hiji wanda seni nu kawilang geus kolot. Catetan pangkolotna nu nyebutkeun ngeunaan pantun aya dina naskah kuna Sanghyang Siksa Kanda ng Karesian taun 1518 nu nyebutkeun ngeunaan carita pantun Langgalarang, Banyakcatra, jeung Siliwangi nu dipidangkeun ku "prépantun", juru pantun téa.

Kamekaran seni pantun salajéngna dicirikeun ku nambahanana carita-carita pantun nu ajénna dianggap luhung, kayaning carita Lutung Kasarung, Ciung Wanara, Mundinglaya Di Kusumah, Déugdeug Pati Jaya Perang, Ratu Bungsu Kamajaya, Sumur Bandung, Demung Kalagan, jsb. Di Kanékés nu masarakatna hirup dina budaya kuna, seni pantun téh dalit pisan. Anu ilaharna dipidangkeun dina ritual kaagamaan/adat di antarana carita Langgasari Kolot, Langgasari Ngora, jeung Lutung Kasarung.

Kamekaran/kaluhungan seni pantun geus nyatetkeun sababaraha urang juru pantun anu kawentar dina mangsana. Di Cianjur, misalna, aya R. Aria Cikondang (abad ka-17) sarta Aong Jaya Lahiman jeung Jayawireja (abad ka-19). Awal abad ka-20, di Bandung aya Ucé, sedengkeun dina panengah abad ka-20, nu kawentar téh Pantun Beton "Wikatmana".
.
.
Dicutat Ti @wikipedia Sunda
Youtube/Okeu Otnaitsuga
.
.
#paribasasunda #basasunda #wikisunda #pangaweruh #sunda #budayasunda #jawabarat #basasunda #pasundan #padjadjaran #tembangsunda

.
Carita pantun atawa ngan disebut pantun téh nyaéta hiji seni pintonan carita pitutur/lisan sastra Sunda kuna bari ditembangkeun sarta dipirig ku kacapi. Pantun dipidangkeun ku saurang "juru pantun" nu ogé maénkeun kacapi.

Pantun mangrupa hiji wanda seni nu kawilang geus kolot. Catetan pangkolotna nu nyebutkeun ngeunaan pantun aya dina naskah kuna Sanghyang Siksa Kanda ng Karesian taun 1518 nu nyebutkeun ngeunaan carita pantun Langgalarang, Banyakcatra, jeung Siliwangi nu dipidangkeun ku "prépantun", juru pantun téa.

Kamekaran seni pantun salajéngna dicirikeun ku nambahanana carita-carita pantun nu ajénna dianggap luhung, kayaning carita Lutung Kasarung, Ciung Wanara, Mundinglaya Di Kusumah, Déugdeug Pati Jaya Perang, Ratu Bungsu Kamajaya, Sumur Bandung, Demung Kalagan, jsb. Di Kanékés nu masarakatna hirup dina budaya kuna, seni pantun téh dalit pisan. Anu ilaharna dipidangkeun dina ritual kaagamaan/adat di antarana carita Langgasari Kolot, Langgasari Ngora, jeung Lutung Kasarung.

Kamekaran/kaluhungan seni pantun geus nyatetkeun sababaraha urang juru pantun anu kawentar dina mangsana. Di Cianjur, misalna, aya R. Aria Cikondang (abad ka-17) sarta Aong Jaya Lahiman jeung Jayawireja (abad ka-19). Awal abad ka-20, di Bandung aya Ucé, sedengkeun dina panengah abad ka-20, nu kawentar téh Pantun Beton "Wikatmana".
.
.
Dicutat Ti @wikipedia Sunda
Youtube/Okeu Otnaitsuga
.
.
#paribasasunda #basasunda #wikisunda #pangaweruh #sunda #budayasunda #jawabarat #basasunda #pasundan #padjadjaran

Guys, kalian pernah ga sih mengalami kepedihan yang menusuk ke dalam jiwa? :(Dunia seakan-akan berhenti, seperti angkot yang ngetem dan hanya kita penumpang di dalam nya :( teu maju-maju :( hidup pun seperti itu :(
Tak ada gairah hidup. Ningali hp, muka ig, lalajo snapgram batur nu teu parenting tapi tetep dilalajoanan nepika anggeus.
Ngadengekeun lagu nu hadad alwi meh semangat, eh angger weh hate mah asa keur ngadangukeun lagu rama - bertahan :(
WHY? MENGAPA HIDUP TERASA BEGITU BERAT KETIKA HATI TERTEBAS OLEH CINTA? Edann cintaa :'((
.
.
.
#photography
#canon
#photoshoot 
#photograph 
#fashion
#banyolsunda
#sundabagja
#Paribasasunda
#bandungbanget
#explorebandung
#photos
#photogenic 
#photomodel
#masasma
#anakhits 
#anakhitskekinian
#idepengantin

Sareundeuk saigel, sabobot sapihanean, sabata sarimbagan... Selalu bersama-sama tak pernah bertengkar karena berbeda pendapat, rukun dan saling menghargai.
.
.
Pokona mah, sing alakur, runtut raut salawasna. Biar Mamah bisa anteng main hp 😚😂🤣 #paribasasunda #siblings #sisterhood #brotherhood #brothersisterlove

Most Popular Instagram Hashtags