#paribasa

MOST RECENT

Dituntun ku santun
Dipiara ku rasa
Dilatih ku perih
Diasuh ku lungguh
Diasah ku kanyaah
Disipuh ku karipuh.
.
.
.
#pepatahsunda #paribasasunda #paribasa

Kaditu milu kadieu hayu. Ka dulur seja tumut, ka satru seja nurut.
Tangkal awi nu uunggutan di padataran luhur di gunung atawa pasir (bukit). Petana kumaha mataangin baé. Mun angin niup ka kidul milu ka kidul, mun angin niup ka kalér biluk ka kalér, mun angin niup ka kulon turut ka kulon, mun angin niup ka wétan nutur ka wétan.
Ari urang sunda mah kuat pamadegan , jagragna dina basa, nu eusi paribasana téh "Moal unggut kalinduan, moal gedag kaanginan". Mun ditarjamahkeun kana Basa Indonésia mah kurang leuwih "tidak akan mengunggut oleh goncangan gempa, tidak akan goyah oleh hembusan angin" alias TEGUH PENGKUH.

#Awi #tangkalawi #sunda #bambusunda #bambu #plinplan #suméar #pasir #angin #mataangin #kidul #kalér #kulon #wétan #PucukAwian #gedag #unggut #lindu #teguh #pengkuh #goyah #goncang #kukuh #tangguh #paribasa #urangsunda #basasunda #purwadaksi #Watak #Wataksunda

#Repost @paribasasunda
• • •
Teu daya teu upaya rumasa kapurbawisésa.
Hartina : Teu boga kawasa anging gusti Alloh anu ngatur, éling kana kalaipan diri, upama éling kana kaagungan pangéran.
.
Wilujeng énjing 😊
.
#paribasasunda #babasan #paribasa #sunda #basasunda #aksarasunda #ngamumule #basasunda

jangan pernah menyerah ngungudag mimpi.. #urangsunda
#cirebon
#paribasa
#kumahaaing

Aa lelah neng...
ingin cepat menafkahi 😝😁 #paribasa
#wiuwwiuwwiuw

Pipilih menang nu leuwih #paribasa 😂😂😂

Menyempatkan waktu itu sulit bagi orang² yang mempunyai tanggung jawab tinggi.
Dan terima kasih sudah menyempatkan waktunya walau hanya satu malam dialam bebas yg indah ini, @official_sscrew
#tilutaun #anniversary #kemah #aprilmoop #ssc #paribasa #3st

Lelah disiksa Rindu😧😃
#paribasa #alayers

Edisi perbinatangan.
Belajar dan karakter anjing.
Anjing gonggong ga akan gigit (biasa nya jenis kampung) dan dia akan gonggong ke orang yg ga dikenal nya 😁 kalo ke orang yg dikenal ya diem. Kalo terlalu banyak gonggong biasa nya dilempar ama sendal 😁
Kalo pun gigit target gigitan ga jelas dan gampang lepas.

Anjing Ras lebih kalem, gigit ga pake gonggong, target jelas dan ga bakal dilepas gigitan nya 😎

So, be careful kalo ketemu anjing ras.
Next time belajar hewan lain nya ya😎

#belajarhewan
#anjingkampung
#anjingras
#pittbull
#germanysepherd
#doberman
#herder
#bandungjuara
#paribasa

Ti kasepuhan @paribasasunda - Iket heureut dibébér - bébér.
Hartina : Pangala saeutik maksakeun manéh hirup royal anu hartina jadi meunang kasusah.

Demi harti sabenerna "iket heureut dibébér - bébér " nyaéta iket nu geus puguh heureut dibenyéng - benyéng da hayang jadi rubak nepi ka sedeng, tungtungna sok jadi soéh.
.
.
Potrét : Téh @fiona.callaghan
.
.
#paribasasunda #paribasa #sunda #basasunda #aksarasunda #ngamumule #basasunda

Iket heureut dibébér - bébér.
Hartina : Pangala saeutik maksakeun manéh hirup royal anu hartina jadi meunang kasusah.

Demi harti sabenerna "iket heureut dibébér - bébér " nyaéta iket nu geus puguh heureut dibenyéng - benyéng da hayang jadi rubak nepi ka sedeng, tungtungna sok jadi soéh.
.
.
Potrét : Téh @fiona.callaghan
.
.
#paribasasunda #paribasa #sunda #basasunda #aksarasunda #ngamumule #basasunda

Tongo dina tarang batur katénjo, ari gajah depa dina punduk teu karasa atawa uteuk tongo dina pipi batur kanyahoan, ari gajah depa dina tarang sorangan teu karasa.
Hartina : Kagoréngan batur (najan saeutik) ku sorangan kanyahoan, ari kasalahan sorangan teu karasa.
.
.
#paribasasunda #paribasa #sunda #basasunda #aksarasunda #unggalpoebasasunda #budayasunda

: Hirup mah ulah jiga KANJUT
Nya goreng patut,
Kaotel saetik hudang
Kasinggung saetik heras
Mun can laksana rungsing
Dibere kangenahan weeh Nyiduhan
.
Timana wae jln micinto mah,ulah gengsi ulah gelehan
Sanajan miconto kana; sipat,wujud,rupa,bentuk,karakter anu teu sapira ulah nyapirakeun.O'MMATT....
.
Arii ngandung eunteung jeung pieuteungan mah makna hartina, turutkeun bae,terapkeun

Ngahaja d papadekeun ku tampilan kitu ameh jentre netelakeuna.🙁🤐😂
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#paribasa ieumah @ahkituwe @kituwelah

Kadanca megat raratan.
Hartina : Néangan jalan ka sema, nyiar picilakaeun, tikoro andon péso.
.
.
#paribasasunda #paribasa #sunda #basasunda #aksarasunda #urangsunda #ngamumule #budayasunda #forumbarayasunda

🤫nya kitu we lah pokonamah
-
#anggeur #paribasa #caritasenen #geussenendeuiwae

Sabtu mlam
#paribasa

TEMPUR MUTANTUR, ET NOS MUTAMUR IN ILLID.
Nu hartina kurang leuwih "waktu berubah, dan kita juga berubah di dalamnya. Papagah yunani kuno nu bisa dijadikeun titincakan pikeun nandangan kamekaran jaman. Teu weléh sunda gé boga titincakan babasaan nu di luhur "miindung waktu mibapa jaman" orang sunda kudu bisa ngigelan jaman. Tapi poma ulah tepi ka katungkulan jeung kaséraban hurung-hérangna jaman nu antukna leungit jatidiri lali kana purwadaksi. Orang sunda nu nyekel kana papagon Gusti, nutur laku Rosul, ogé nu yakin jeung perténtang yén sagala titinggal karuhun dina basa, seni, jeung budaya téh jembar ku panalar akal jeung élmu nu linuhung

#sunda #urangsunda #perubahan #purwadaksi #karuhun #titinggalkaruhun #jatidiri #jatidirisunda #reueus #primordial #budayasunda #sundakontemporer #waktu #jaman #indung #bapa #papagah #papatah #pepatah #pepatahsunda #babasan #paribasa #jembar #luhung #linuhung #karuhun #nenekmoyang #nenekmoyangsunda #ngigelanjaman #kamekaranjaman

Most Popular Instagram Hashtags