[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#papatahsunda

1991 posts

TOP POSTS

Mun sawah ema di garu, boh ku munding/talektor sok ngiring kasawah pédah hoyong nangkel kana munding/talektor. Sakapeung sok sono kana masa-masa baheula. Baraya aya nu ngalaman kieu? Barudak zaman now mah moal tangtos ngalaman jigana.
Video ti @visitcianjur #papatahsunda

Padahal da kuring ge jalmi aya, aya wae di imah maksudteh.
Wilujeng enjing baraya🙏 #papatahsunda

Bae dék eweuh di saat ku urang di butuhkeun gé. Senangkeun, tenangkeun.
Follow @gimanamaneh @budaksunda_ @ngumbara_ @cikopdud69 @baraya_sinatriabinangkit
#papatahsunda

Omat omat ieu nu kudu di jaga, omat omat ieu nu kudu di riksa. Kudu bisa ngatur basa kasaluhureun, sopan santun ka sahandapeun. Mun urang teu bisa ngajaga éta, bakal aya anu teu narima ujungna nyieun batur luka ku basa atawa kata. Sanajan batur ngahampura tapi can tangtu bisa jeung pohona.
Wilujeng wayah kieu baraya Sunda sa alam dunya. Salam kopi hideung
.
.
Follow heula baraya
@ngumbara_
@budaksunda_
@baraya_sinatriabinangkit
@bera_an_nya
@gimanamaneh
@digaway_euy
@capruk_cimahi
#papatahsunda

Wilujeng enjing jum'at baraya sadayana 🙏 Kade hilap sarapan + jum'atan 😚
. .
Titipan Background + Quotes ti mamang @adesyahrulistiqlal @adesyahrulistiqlal
Fotografer Majalengka, nuhun badag mamangs🙏🙏
. .
Kop siah di keceng ti kajauhan, kajeun maneh Susulumputan, lila ku lila pasti sifat goreng maneh bakal kanyahoan, matak ulah wani-wani nyanggupan cinta lamun akhirna rek ngadua. . .
pliss ieuteh hate, lain kurupuk anu bisa sangeunahna kamu bawa pas erek dahar, tapi pas geus dibawa aku di abaikan gitu saja, karena kamu terlalu menikmati makananmu, sehingga kamu melupakanku wahai saos tomat.
. .
pan aku teh jadi nyeri ai di bawa heeuh, ai geus dibawa teu di dahar, pan aku jadi hnteu rangu :(
. . . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Bagaikan elap anu geus kusam jeung jore
Rumasa pagawean beres sigana geus moal kapake
.
Kungsi maneh pernah datang ka urang pinuh cimata
Ayeuna maneh seuri bungah anu kacida bagjana
.
Sampe maneh poho ka aing saha
Kusabab geus leungit beban dina mastaka
.
Pas urang butuh maneh , tapi maneh dimana ?
Meneh euweuh ,maneh pura-pura teu apal ?? Heueuh maneh geus teu kenal !!
.
GEUS POHO AING TEH SAHA
.
Lain urang nu hilang ingatan tapi maneh anu geus sidik poho kana iyeu diri
Ayeuna maneh kur bisa seuri saat urang meunang kasusah diri
.
Ayeuna karek sadar jadi jalma siga urang mah loba kapeurih na nya ,
Geus lah moal jadi omong deui cukup urang maneh jeung masalalu maneh nu apal heueuh !
.
Urang teu hanjakal pernah nulungan maneh ,
urang teu boga niat hayang jadi jore jeung maneh
Urang  nu tadi ngarep mulang tarima ti maneh
Ayeuna urang rek ngomong , urang kecewa ku cara maneh
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@bere.nyaho
@ngumbara_
@capruk_cimahi

#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besoksenin #majalengka

MOST RECENT

IKHLASKEUN JEUNG TENANGKEUN .
Da kadang teu sadaya kahayang urang bisa kasorang, komo mah perkara jodo, tong honcéwang jeung hariwang tulang rusuk mah moal patukeur.
Ner teu mangs?
@ngumbara_ @budaksunda_ @baraya_sinatriabinangkit @digaway_euy @bera_an_nya @capruk_cimahi #papatahsunda

Geus mangsana silih geuingkeun lain silih gulingkeun.geus meujeuhna rojongkeun lain silih suntrungkeun
.
Urang sadaya baraya, nu jauh urang deukeutkeun, nu caket urang raketkeun, silih elingan jeung sasama silih geuingkeun silih seungitkeun
.
Post ti
@baraya_sinatriabinangkit
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@coba_toong
@bere.nyaho
@capruk_cimahi

#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #forumbarayasunda #sundaurangsadaya #barayasunda #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besokseninco #majalengka #rhzmerch #kabehdulurdotco #Kabehdulur

Nyuuh dinu dampal suku anjeun nu jadi Indung, Mak hampura ieu abdi nu jadi anak ti luhur sausap rambut ti handal sausap dampal, boh Tina cariosan nu mantak nyungkeun Kana manah, Mak 9 sasih abdi dikandung ku salira nepika ngagubrag ka alam dunya teu pisan pisan anjeun mupulung abdi dugi ka jadi jalma, mepeling kanu kabeneran. Mak ieu abdi nyuuh ka salira nyuhunkeun dihapunten Dina samudaya kalepatan, clak na cipanon anu mantak nyeredet Kana manah, usap panangan anu matak tibra, harewos salira anu matak reug reug. Mak ieu abdi nu jadi anak, mugia emak dipaparinan kabingahan, mugia tiasa kumpul raut sauyunan di surga pageto....
.
.
Pidio Nang ngadonlot tina yutub, upami kata katana mung sakainget we da abdi mah jalmi bodo anu nuju diajar punten bilih kata katana teu nyambung 🙏🙏🙏🙏...
.
#sunda #coversunda #sundabagja #paribasasunda #papatahsunda

harta banda bisa di siar...
tapi rasa nyaah hese di pimilikna..
tong nyia"keun jalma nugeus..
tulus mukanyaah kadidinya..
can tangtu isuk pageto..
bisa panggih deui jeung jinisna..✌😄
#papatahsunda

Omat omat ieu nu kudu di jaga, omat omat ieu nu kudu di riksa. Kudu bisa ngatur basa kasaluhureun, sopan santun ka sahandapeun. Mun urang teu bisa ngajaga éta, bakal aya anu teu narima ujungna nyieun batur luka ku basa atawa kata. Sanajan batur ngahampura tapi can tangtu bisa jeung pohona.
Wilujeng wayah kieu baraya Sunda sa alam dunya. Salam kopi hideung
.
.
Follow heula baraya
@ngumbara_
@budaksunda_
@baraya_sinatriabinangkit
@bera_an_nya
@gimanamaneh
@digaway_euy
@capruk_cimahi
#papatahsunda

Pagawean saha yeuh nu sok kikituanan ? .
Plis atuh euy geura pareuman, da moal daek mayaran, heman eta seterum ih, tipi ngolonang wae sorangan. .
Ari tipi hirup wae sedengkeun leungeun ngome hape, siamah teu kaop boga indung tere, mereunan meh di cepretan ku sapu nyere. .
Keteh lila-lila batre hp na beak, tuluy di cas keun tapi lainna di simpen kalah hayuh weh di omekeun. Cik atuh eureun sateh eoh, emod:(((
.
Heran Aningan dicarekan mah mbung tapina teu ideng-ideng, geura taruang tuh ngariung jeung hayam ulah loba teuing kikituanan nya, enya Mih, Pih Makasih :*
. . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @memetanpa_k @baladocon @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco @sundanukuring
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Dina ngalengkah ngajalanan kahirupan teh kudu mapay ulah rek ajleng-ajlengan.
Nikmati weh proses na, lamun hayang Beunghar og kudu aya heula jalanna, moal ngadak langsung gebrug aya. .
.
.
Nu ngaranna harta, lamun tereh aya na, pasti bakal tereh deui euweuhna, nya kitu deui sabalikna. sok coba geura pikir pikir deui bener teu ucapan abi ??? Lamun teu bener geura keureut ceuli mantan. Ikhlas rido abi mah asli! . . .
Titipan Quotes ti bapa na mang @minnijunior . Pokok na nuhun badag mangs 🙏🙏🙏
. . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @memetanpa_k @baladocon @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco @sundanukuring
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Tong leumpang
Dina hayang
Tong cicing
Dina embung
Tapi kudu leumpang
Dina kudu
Jung Kudu eureun
Dina ulah
..
.
.
#paribasasunda
#papatahsunda

yen ” moal pati - Pati gusti allah ngarobah hiji perkara lamun henteu kaumna sorangan nu ngarobah “.
Kukituna eta dawuhan gusti Alloh teh tetela pisan pikeun pangeling eling keur umat manusa di alam dunya ieu teh .
.
.
.
#lenyepaneun #papatahsunda #kasundaan #giriharja #giriharja3 #saurabah #astrajingga #pepeling #silihasih

Gening tah Bahaya keneh bencana akhlaq dari pada bencana alam 😥
Cai kiruh ka hilir mah kumaha ti girangna.
Jeung urang salaku manusa kudu bisa ngaji diri, ngariksa, ngarasa, jeung ngarumasakeun naon nu geus di pilampah keur tempat pangumbaraan nu sipatna moal lila.

#paribasasunda #sunda #senisunda #lenyepaneun #pikirkeuneun #papatahsunda #saurabah #wayanggolek #budayasunda #padjadjaran #pasundan #jawabarat #giriharja #giriharja3

Ulah nuduh kanu jauh, ulah nyawang kanu anggang..
Nu caket geura raketan, nu deukeut geura deueusan.
Moal jauh tina wujud, moal anggang tina awak.
Aya naon jeung aya saha? Tina diri sorangan.
Ciri satangtung diri.
Pek geura panggihan silaturahmi teh jeung diri sorangan,
Ulah waka nyaksian batur, saksian heula diri sorangan ku sorangan.
.
.
#ngajidiri #papatahsunda

Bagaikan elap anu geus kusam jeung jore
Rumasa pagawean beres sigana geus moal kapake
.
Kungsi maneh pernah datang ka urang pinuh cimata
Ayeuna maneh seuri bungah anu kacida bagjana
.
Sampe maneh poho ka aing saha
Kusabab geus leungit beban dina mastaka
.
Pas urang butuh maneh , tapi maneh dimana ?
Meneh euweuh ,maneh pura-pura teu apal ?? Heueuh maneh geus teu kenal !!
.
GEUS POHO AING TEH SAHA
.
Lain urang nu hilang ingatan tapi maneh anu geus sidik poho kana iyeu diri
Ayeuna maneh kur bisa seuri saat urang meunang kasusah diri
.
Ayeuna karek sadar jadi jalma siga urang mah loba kapeurih na nya ,
Geus lah moal jadi omong deui cukup urang maneh jeung masalalu maneh nu apal heueuh !
.
Urang teu hanjakal pernah nulungan maneh ,
urang teu boga niat hayang jadi jore jeung maneh
Urang  nu tadi ngarep mulang tarima ti maneh
Ayeuna urang rek ngomong , urang kecewa ku cara maneh
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@bere.nyaho
@ngumbara_
@capruk_cimahi

#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besoksenin #majalengka

post ti dulur @papatah_sunda
-
-
Mutérna dunya pasti aya eureuna,
Yuswa nu dipika boga pasti aya ajalna,
Hirup nu ku urang ayeuna di pika cinta pasti aya akhirna,
Éta sadaya bakal sirna dina waktuna.
Sangkakala geus pasti aya,
Haté nalangsa teu walakaya,
Moal inget baraya moal inget kulawarga,
Lumpat kamana? nyumput kamana?
Teu sadaya manusa percaya yèn poé akhir bakal aya,
Aya ogé nu percaya tapi ngarasa masih kénéh lila,
Padahal poé akhir bisa datang iraha waé eweuh isuk eweuh jaga.
Gunung ngarapung lir ibarat méga,
Cai laut ngancurkeun sakabéh jalma,
Langit ngajepit dunya,
Sakabéh eusina di candak kunu kawasa.
Poé akhir pasti kajadian,
Éta salah sahiji janji pangéran,
Alam jeung eusina bakal binasa,
Moal aya anu nyésa.
Moal aya nu bisa di bawa salianti amal urang di dunya,
Poé akhir lain kur ngimpi eta pasti kajadi.
Dimana manusa geus pegat silaturahmi,
Harta ngalimpah tapi tara ngabagi,
Ngajauh tina papagon gusti.
Indung poho ngusuan anakna,
Sato galak jeung benda paéh bisa ngomong deui,
Éta conto yèn poé akhir bakal kajadi.
Jumaah ayeunaurang masih kénéh boga yuswa.
Tapi can tangtu jumaah isuk urang aya kénéh di alam dunya.
Naha geus boga beukeul keur engké jaga?
Surga naraka ngajadi ganjaran urang salila hirup di dunya. TENTUKEUN TI AYEUNA.
.
.
Hatur nuhun kanu atos follow.
Follow ogé baraya kuring @gimanamaneh
@budaksunda_ @ngumbara_ @baraya_sinatriabinangkit @digaway_euy @bera_an_nya
#papatahsunda

Pangpang namah sanes jodo mereun nya, sanajan urang paanggang, hatemah paanjang anjang. Sanajan urang papisah, kanu Maha Kawasa urang sumerah pasrah
.
Carita cinta nu pegat, najan kagandrung sagunung, najan duriat sajagat, kadedeuh dunia geus pageuh akhirna urang papisah
.
Baraya coba to'ong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@coba_toong
@capruk_cimahi
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #pegat #paanggang #besoksenin #majalengka

Geus mangsana silih geuingkeun lain silih gulingkeun.geus meujeuhna rojongkeun lain silih suntrungkeun
.
Urang sadaya baraya, nu jauh urang deukeutkeun, nu caket urang raketkeun, silih elingan jeung sasama silih geuingkeun silih seungitkeun
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@coba_toong
@bere.nyaho
@capruk_cimahi

#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #forumbarayasunda #sundaurangsadaya #barayasunda #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besokseninco #majalengka

Geus mangsana silih geuingkeun lain silih gulingkeun.geus meujeuhna rojongkeun lain silih suntrungkeun
.
Urang sadaya baraya, nu jauh urang deukeutkeun, nu caket urang raketkeun, silih elingan jeung sasama silih geuingkeun silih seungitkeun.. #barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #forumbarayasunda #sundaurangsadaya #barayasunda #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besokseninco #gununhalu

Geus mangsana silih geuingkeun lain silih gulingkeun.geus meujeuhna rojongkeun lain silih suntrungkeun
.
Urang sadaya baraya, nu jauh urang deukeutkeun, nu caket urang raketkeun, silih elingan jeung sasama silih geuingkeun silih seungitkeun
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@coba_toong
@bere.nyaho
@capruk_cimahi

#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #forumbarayasunda #sundaurangsadaya #barayasunda #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besokseninco #majalengka

Mutérna dunya pasti aya eureuna,
Yuswa nu dipika boga pasti aya ajalna,
Hirup nu ku urang ayeuna di pika cinta pasti aya akhirna,
Éta sadaya bakal sirna dina waktuna.
Sangkakala geus pasti aya,
Haté nalangsa teu walakaya,
Moal inget baraya moal inget kulawarga,
Lumpat kamana? nyumput kamana?
Teu sadaya manusa percaya yèn poé akhir bakal aya,
Aya ogé nu percaya tapi ngarasa masih kénéh lila,
Padahal poé akhir bisa datang iraha waé eweuh isuk eweuh jaga.
Gunung ngarapung lir ibarat méga,
Cai laut ngancurkeun sakabéh jalma,
Langit ngajepit dunya,
Sakabéh eusina di candak kunu kawasa.
Poé akhir pasti kajadian,
Éta salah sahiji janji pangéran,
Alam jeung eusina bakal binasa,
Moal aya anu nyésa.
Moal aya nu bisa di bawa salianti amal urang di dunya,
Poé akhir lain kur ngimpi eta pasti kajadi.
Dimana manusa geus pegat silaturahmi,
Harta ngalimpah tapi tara ngabagi,
Ngajauh tina papagon gusti.
Indung poho ngusuan anakna,
Sato galak jeung benda paéh bisa ngomong deui,
Éta conto yèn poé akhir bakal kajadi.
Jumaah ayeunaurang masih kénéh boga yuswa.
Tapi can tangtu jumaah isuk urang aya kénéh di alam dunya.
Naha geus boga beukeul keur engké jaga?
Surga naraka ngajadi ganjaran urang salila hirup di dunya. TENTUKEUN TI AYEUNA.
.
.
Hatur nuhun kanu atos follow.
Follow ogé baraya kuring @gimanamaneh
@budaksunda_ @ngumbara_ @baraya_sinatriabinangkit @digaway_euy @bera_an_nya
#papatahsunda

Wilujeng enjing jum'at baraya sadayana 🙏 Kade hilap sarapan + jum'atan 😚
. .
Titipan Background + Quotes ti mamang @adesyahrulistiqlal @adesyahrulistiqlal
Fotografer Majalengka, nuhun badag mamangs🙏🙏
. .
Kop siah di keceng ti kajauhan, kajeun maneh Susulumputan, lila ku lila pasti sifat goreng maneh bakal kanyahoan, matak ulah wani-wani nyanggupan cinta lamun akhirna rek ngadua. . .
pliss ieuteh hate, lain kurupuk anu bisa sangeunahna kamu bawa pas erek dahar, tapi pas geus dibawa aku di abaikan gitu saja, karena kamu terlalu menikmati makananmu, sehingga kamu melupakanku wahai saos tomat.
. .
pan aku teh jadi nyeri ai di bawa heeuh, ai geus dibawa teu di dahar, pan aku jadi hnteu rangu :(
. . . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

#repost @muzammilhb
• • •
Goodnees will be always rewarded by goodness...

Kebaikan selalu berbalas kebaikan...

Kebaikan juga selalu melahirkan kebaikan...

Hati yang baik, pasti terwujud dalam prasangka, sikap, n tutur yang baik...

Makanan yg halal lagi baik, pasti menumbuhkan pribadi soleh nan baik...

Baik, kita memang belum baik, mari terus perbaiki...



#Quran surah Ar-Rahman (59 - 61)
🎥 by @ammarchannel (Follow)
Full video on #YouTube Ammar TV (Subscribe)

#تلاوة #القران #الصلاة #اندونيسيا
#muzammilhb

Budaksuda : (ulah sibuk teuing Dudunya barudak, urang teh kudu inget ka akherat, harta Banda mah moal dibawa, ukur iman jeung kahadean urang nu ngke jaga bakal maturan)
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Tong leumpang dina hayang, tong cicing dina embung, Tapi kudu leumpang dina kudu jeung kudu ereun dina ulah.

Take by: @mamettt__
#quotessunda #papatahsunda #tangerang #botang

Wilujeng wayah kieu baraya 😘 ulah di baca da teu wawuh 😥
.
Awitan sagala kahirupan ku bacaan bismillah, tong nyerah sanajan awak geus ripuh, tong nyerah neangan rupiah, tong poho lamun geus meunang hasilna, ucapkeun alhamdulillah .
Tapi ieu ti isuk can manggih sangu , kulantaran teu aya nu pangnyangukeun , kieu nya hirup jomlo teh , sok sanajan hayang mere kabutuhan sapopoe teteh fanny sabila , aku rela nahan peurih teu dahar pat taun ;((
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@coba_toong
@jimat_haryadi
@bere.nyaho .
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #mekpreks #bucat #huntueumoy #nyengcle #besoksenin #majalengka

"Kabeh anu rek dipigawe kudu pinuh Tinimbangan"
.
Ulah padu manggih, padu daek, sagala rupa og kudu di pertimbangkeun heula, ngarah bisa lancar kahareupna, ngarah merenah ngajalankeunna, jeung pinuh ku barokah dina sagala hal nu dipagawena. .
Wilujeng enjing baraya sadayana 🙏
. . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Tapi kudu di lakonan, jadikeun kahirupan poe ieu pikeun kasempetan ngalakonan lalampahan anu baris nganteurkeun kana kamulyaan diri urang salaku manusa.
.
Sakirana anjeun ngeluh mangga uih wae tipayun
.
Sakirana anjeun hoyong nu instan mangga ninyuh emih wae ka ceu asih
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@jimat_haryadi
@coba_toong
@bere.nyaho
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #budaksunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #mekpreks #kanebo #huntu #eumoy #besoksenin #majalengka

Wilujeng wengi para pens Raden 😘😂🙏
Wengi ieu Raden aya titipan Background + Quotes ti mamang @nestarf26 . .
"enya da ceuk Raden og ari jeung babaturan teh kudu alakur, kudu silih Tulungan, silih geuingkeun lamun aya laku lampah atawa kecap anu salah, keun atuh da pada dasarnya kita kalo lagi aya pangabutuh teh pasti datang na ka babaturan da moal ngadak menta Tulung ka ULTRAMEN moal:( .
cing Balageur, haridep, Ulah pasea pedah gara-gara masalah aww atau lalaki, keun atuh da jodomah gs aya nu ngaturna, Ulah waka rariweuh ti ayeuna, ngke gs datang ka waktuna mah jol aya datang ka imah! "
. . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Geura nyarangu geus beurang :(( . . .
________________________________________________________________________________________________________________________
👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabaratpunya

Papatah kolot "Raray nyata tanpa kasat mata"
#sundakawitan#mukegila#papatahsunda#papatahkolot

Dalam cinta saya paling lemah itulah saya. sabatang deui ah, najan meunang nyetut oge nu penting nikmat
.
Nambut korek na atuh sakantenan , sebatang deui atuh roko na ?
.
Sakantenan atuh nambut topi na ?
.
Atuh aing loba pamenta pisan nya ;((
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@jimat_haryadi
@bere.nyaho
@coba_toong
@ngumbara_
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besoksenin #majalengka #bandung

Hadeuh teuing lah boga dulur kas kieu mah hese ngabandunganna :(
Ari aku kudu bagaimana coba? Hah ?
Kudu ngeusikan beas nu gs jadi sangu ??, kudu milu urubiung jeung si naruto meh jadi hokage ? Atau aku kudu nungtun kuda nepi ka Austaralia ?? .
Heuras kitu boga dulur teh duh abong westapel rakyat:(. . . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabaratpunya

Ct @baraya_sinatriabinangkit : Wani mere harepan kudu wani mere kepastian, ulah sebatas mere harepan tapi kahareupna teu wani nyanghareupan.
.
Boga rasa kanyaah mah teu salah tapi anu salah mah mere kanyaah ka jelema salah.
.
Mugia urang sadaya di paparinkeun tina kasaean sareng di jauhkeun tina sagala ka gorengan 🙏😇 amin
.
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besoksenin #majalengka

Sok sanajan sungut nyebutkeun mbung, tapi hate mah keukeuh tiap waktu hayang patepung. .
Jujur sok lah maraneh ge pernah nya, ari keur ngobrol jeung babaturan ditanya masalah mantan pasti nyebatkeunna kieu 🔽🔽🔽
"ah kop weh teu masalah bagi aing mah si itu rek kasaha wae og, emangnna awewe/lalaki teh ngan ukur hiji ?. Tingalikeun weh kahareupna ku aing dk dijieun manehna hanjakal grgr ninggalkeun aing"
🔼🔼🔼
Tapi ari giliran keur sorangan jol ningalian foto mantan, bari ingsreuk ingsreukan dikamer sorangan, bener kan ??? .
Geus ah ulah diteruskeun caritana lapar yeuh dk sarapan heula. .
Yeee tunggeu nggeus ulah dibacaan teuing kapsyenna da gs beak caritana .
Ieu jelema kuat maksa titah nggeus nggeus hayeuh weh dibaca :((
.
Geus nya sarapan heula babay:*
.
Wilujeng enjing baraya sadayana 🙏🙏🙏
. . .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabaratpunya

Perasaan ini terkadang sok ANEH
bentar bentar suka
bentar bentar benci
bentar bentar cinta
.
Abi lieur mikiran diri sorangan, lain maksud rayungan. tapi sieun ku pangalaman, nu boleksek ku luka mendalam
.
Baraya coba toong 👍👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya
@jimat_haryadi
@ngumbara_
@coba_toong
@bere.nyaho
#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besoksenin #majalengka

Mumpung masih kénéh di dunya geuwat beunangkeun ridhona Gusti, abdikeun diri kanu maha suci, lakukeun sadaya paréntahna jeung jauhkeun sadaya laranganna.
Follow
@ngumbara_
@budaksunda_
@baraya_sinatriabinangkit
@digaway_euy
@gimanamaneh
#papatahsunda #mapatahandirisorangan

Lain laut mun teu ombakan
Lain gunung mun teu nanjak
Lain kahirupan
Mun teu aya masalah
Jeung cobaan..
============================
============================
#papatahsunda

Jangan hidup seperti air yang mengalir di sungai #papatahsunda #cikatomas #curug #pasirkoja #exploretasikmalaya

Jangji nu di wincik kamari nalian, asih palid ngamalir malipiran kapeurih, caritana nyangsang dina sesela pucuk eurih nurih kapeurih
.
Najan regang kiwari penggas, najan daunna ngalakay matak baluas, ngoleab hiber mawa kawa'as, diri moal rek was was,panceg lengkah dibarung ikhlas
.
Baraya coba toong 👇
@budaksunda_
@paribasasunda
@papatah_sunda
@ngumbara_
@kata_sunda
@digaway_euy
@dagelan.jabar
@bera_an_nya

#barayasinatriabinangkit #sinatriabinangkit #paribasasunda #papatahsunda #sundanese #dagelanjabar #dagelan #bagja #cikopi #nyengcle #besoksenin #majalengka

Ulah bebeja ka gusti yen urang boga masalah,tpi bejakan k masalah yen urang boga gusti.. #papatahsunda
#aslisunda

Ema, Bapa. Simkuring nuhunkeun pangapunten tina sagala laku lampah anu teu tinggal tina salah, timimiti simkuring dikandung ku Ema, nu jadi bapa ngabela teu beurang teu peutingna demi merjuangkeun nu jadi putrana, nepi ka ayeuna nu tos sakieu ageungna. .
simkuring rumasa nu janten putra seeur pisan dosa ka Ema sareng ka Bapa, simkuring teuacan tiasa Mulang tarima, simkuring ukur tiasa nyusahkeun ka Ema sareng ka Bapa. .
Ema, Bapa, simkuring nuhunkeun restuna, nuhunkeun pidu'ana, ieu paniatan nu tos lami ayana mugia tiasa enggal kalaksana.
simkuring nu janten putra sanes teu hoyong ngarencangan Ema sareng Bapa. .
Ma, Pa. Simkuring ngahaturkeun nuhun nu saageung-ageungna ka Ema sareng ka Bapa, simkuring tiasa ngaraoskeun sagala rupa kanikmatan ieu Dunya teu lepas ti jasana Ema sareng Bapa.
Mugia Ema sareng Bapa, salawasna aya dina lindungan nu maha kawasa. .
Ma, Pa , do'akeun simkuring nya, simkuring nuju usaha teuaya sanes ieu tujuan utamana hoyong ningal Ema sareng Bapa Bagja.. Do'akeun simkuring mugia saenggalna dipendakkeun sareng milik, hate mah tos sumerat hoyong uih, tos teu kiat nahan ieu kapeurih.
Tapi abi yakin ieu perjuangan abi teuaya nanaonna dibandingkeun perjuangan Ema sareng Bapa pikeun ngabela kanu jadi putrana. .
Wilujeng enjing baraya sadayana 🙏
. .
________________________________________________________________________________________________________________________ 👉Tong hilap Pollow, Teg, laik, komen ka @budaksunda_
👉Bade nyumbang bekgron atawa aya kata sareng paribasa nu bade di kedalkeun ???
👉Diantos kana DM keun.
👉HATUR NUHUN 💙💙💙💙
👉Baraya :
@baraya_sinatriabinangkit @papatah_sunda @gimanamaneh @dagelan.jabar @papatah_sunda @paribasasunda @sundabagja @comic_sunda @jimat_haryadi @bandungnyarande @digaway_euy @bere.nyaho @besokseninco
#budaksunda #dagelanjabar #katasunda #papatahsunda #dagelanbanten #dagelan #ngakakkocak #paribasasunda #sundabagja #comicsunda #bobotoh #persib #bandung #bobotohsaalamdunya #bandung #jawabarat

Tnf.ig @baraya_sinatriabinangkit kepoan we sk bisi aya nu kr garalau tentang cinta apa nn jg sajabana sk tinggal taringalian khandap papatahna weh!!😁ulah poho difollow na jg nambah nambah duduluran saeutik mh lahh... #baraya_sinatriabinangkit #papatahsunda #sundasamodarna #lobadulurtambahakur

Most Popular Instagram Hashtags