#oneipofficial

69 posts

TOP POSTS

Banyak peluang yang boleh diperolehi disini #oneip #oneipofficial #brand #logo #media

Pagi tadi mesyuarat di TTDI, sekarang melepak kat MyIPO lak. Sambil lepak sambil buat carian trademark client saya.

#oneip #oneipofficial #jenama #logo #enterpreneur

Presentation 6 minit berkenaan kepakaran yang One IP ada.

#oneip
#oneipofficial
#hjbabu
#trademarkexpert
#enterpreneur

Minggu ini Sekali lagi saya diundang utk membuat pembentangan bisnes saya kpd usahawan2 yg sama2 tentang ONE IP. Tugas saya adalah utk educate mereka tentang apa rujukan yg saya perlukan utk mengembangkan lagi bisnes saya.
Tuan2 mesti nak jugakan? Boleh... JOM saya nak jemput jadi TETAMU saya dan turut mendengar pembentangan berkenaan ONE IP. Platform yang saya diberi peluang ialah #BNIIKON.

Malah bukan saya seorang. Bersama sama saya, Puan Sha Sharifah Fadzliah dari SFA SKOOL OF MINDSET.

Bagi yang NAK TAU lanjut atau nak join dengar pembentangan saya DAN nak ada network di belakang networking, pm dibawah ini.

In sha Allah kita sama2 berbisnes.

#oneip
#oneipofficial
#sfaskoolofmindset
#bniikon
#enterpreneur

Akhirnya logo Haji Babu mendapat R. Tahniah.

#oneip
#oneipofficial
#hjbabu
#trademarkexpert
#entrepreneur

Bersama-sama meredah untuk dapatkan staf yang berkualiti #oneipofficial #oneip #axpicdesign #ivacation #enterpreneur

Bersama rakan BNI dan usahwan yang memerlukan info tentang Trademark #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Dulu trademark ni hanya nampak atas kertas sahaja, tiba2 terjumpa di Empire Damansara.Cantikkan tapi sayangnyer tak boleh didaftarkan sebagai trademark.

Kenapa agak2nya?

Salah satu sebabnya adalah Aussie tu merujuk kepada penduduk Australia.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #enterpreneur #interpreneur

Bantu usahawan memahami kenapa perlu lindungi trademark mereka #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

MOST RECENT

Banyak peluang yang boleh diperolehi disini #oneip #oneipofficial #brand #logo #media

Minat berbisnes daripada kecik. Habis belajar terus berbisnes kerana tak nak menyesal lambat berbisnes. Itulah generasi Y sekarang.
#oneip #oneipofficial #entrepreneur #jenama #logo #brand #media

Kenal daripada facebook. Hari ni baru dapat bersua muka. Bantu apa yang perlu dalam pendaftaran trademark. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #brand #entrepreneur #logo #jenama #media

Apa saja peluang yang diberikan kami cuba ambil, asalkan memberi manfaat kepada perniagaan kita.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #brand #entrepreneur #logo #jenama #media

Sebelum ni logo GRAB belum dikenali ramai, tapi sistem dan marketing yang digunakan sehingga kini ia dikenali di seluruh Malaysia.

Ada yang menggunakan perkhidmatan GRAB dan ada juga yang menjana income daripada GRAB sebagai pemandu berdaftar.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #brand #entrepreneur #logo #jenama #media

Apa perbezaan antara ™ dan ®? ™ selalunya digunakan pada logo atau jenama untuk mengaburi pengguna walaupun padahal mereka belum mendaftar lagi dan ada juga yang dah mendaftar tapi masih lagi pending ataupun permohonan belum lagi diproses. ® adalah pemilik logo yang telahpun mendaftar dan mendapat sijil.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #artismalaysia #enterpreneur

Tahniah kepada Tuan Haji Hassan pemilik logo D Klasik kerana telahpun dapat R.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media #dklasik

Pernah tak kita terfikir siapa sebenarnya owner kepada MC Donald di Malaysia dan bagaimana banyak pemilik Mc Donald yang mendaftar jenama di Malaysia?? Pemilik sebenar Mc Donald adalah Ray Krock di bawah syarikat Mc Donald's Corporation.

Malaysia bukanlah pemilik sebenar jenama Mc Donald. Malaysia hanya dibenarkan atau diberi kuasa sebagai pengguna berdaftar (registered user)

Registered user boleh didaftarkan di MyIPO atau tidak berdaftar pun tidak menjadi masalah kerana ia bergantung kepada perjanjian antara kedua-dua pihak.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #logo #jenama #artismalaysia #media

Trademark yang telahpun didaftarkan, satu hari nanti boleh dijual dengan harga yang tinggi. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media

Setiap kali bila berjumpa dengan client, saya akan terangkan tentang trademark mempunyai 45 kelas. Mereka seakan terkejut sebab pada mereka, mereka hanya nak mendaftar trademark dan bukannya nak menghadiri kelas.
Sebenarnya kelas untuk trademark adalah merupakan klasifikasi bagi barangan atau perkhidmatan kita, bukanlah kelas yang perlu dihadiri. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media

Tahniah kepada tuan Khairul Izwandy(KJ) pemilik logo PATINIERS kerana telahpun dapat R.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media #patiniers

Pagi ni berkongsi kisah jatuh bangun dalam perniagaan bersama usahawan hebat Dato Abdul Latif Adol. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media #dl

Trademark boleh dimohon oleh:

1) Individu
2) Pemilik produk
3) Sykt Enterprise
4) Sykt Sdn Bhd
5) Persatuan

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media

Tahniah kepada Dato Haris Embong dan Arisprop Holdings Sdn Bhd kerana logonya dah dapat R

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #arisprop #entrepreneur #artismalaysia #media

Tahniah kepada pemilik jenama CEKEBUM, akhirnya dapat R. Sijil dah lama dapat tapi hari ni baru sempat jumpa. Bergambar di bawah panas terik janji semua ok.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #enterpreneur #cekebum

Pagi tadi mesyuarat di TTDI, sekarang melepak kat MyIPO lak. Sambil lepak sambil buat carian trademark client saya.

#oneip #oneipofficial #jenama #logo #enterpreneur

Inilah gaya team OneIP bila dah kepenatan menjawab soalan usahawan masa taklimat di UKM tadi.
@hahimas #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #enterpreneur #interpreneur

Dulu trademark ni hanya nampak atas kertas sahaja, tiba2 terjumpa di Empire Damansara.Cantikkan tapi sayangnyer tak boleh didaftarkan sebagai trademark.

Kenapa agak2nya?

Salah satu sebabnya adalah Aussie tu merujuk kepada penduduk Australia.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #enterpreneur #interpreneur

Most Popular Instagram Hashtags