[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#oneipofficial

93 posts

TOP POSTS

Nampak simple jer kerusi tu, tapi nilai dia amat besar jika penciptanya mendaftar Harta Intelek. Ini boleh kategori Rekabentuk Perindustrian.
#oneip#oneipofficial#jenama#logo

Bantu usahawan memahami kenapa perlu lindungi trademark mereka #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Bantu usahawan memahami kenapa perlu lindungi trademark mereka #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Bantu usahawan memahami kenapa perlu lindungi trademark mereka #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Bantu usahawan memahami kenapa perlu lindungi trademark mereka #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Bantu usahawan memahami kenapa perlu lindungi trademark mereka #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Bersama rakan BNI dan usahwan yang memerlukan info tentang Trademark #oneip#oneipofficial#jenama#logo#trademarkexpert

Berakhir term Oktober-Mac BNI IKON the best!! #oneipofficial#oneip#bniikon

Bersama-sama meredah untuk dapatkan staf yang berkualiti #oneipofficial #oneip #axpicdesign #ivacation #enterpreneur

MOST RECENT

Usahawan tepung kek Coklat Moist #oneip #oneipofficial #mamamoist

Taklimat khas tentang Harta Intelek

#oneip
#oneipofficial
#bniperdana
#bniikon

Taklimat khas tentang Harta Intelek

#oneip
#oneipofficial
#bniperdana
#bniikon

Taklimat khas tentang Harta Intelek

#oneip
#oneipofficial
#bniperdana
#bniikon

Pagi-pagi dah jumpa untuk berbisnes #oneipofficial #oneip #trademarkexpert #trademark #media #siffra

Tahniah kepada pemilik Trademark Telekung Siti Khadijah Puan Padzilah Enda Sulaiman. #oneip #oneipofficial #trademark #telekungsitikhadijah

Tahniah kepada pemilik Trademark Telekung Siti Khadijah Puan Padzilah Enda Sulaiman. #oneip #oneipofficial #trademark #telekungsitikhadijah

Alhamdulillah, Tahniah Maharaja Satay dah dapat R.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #maharajasatay

Support kawan kite Dr Izzi #oneip #oneipofficial #drizzi

Pada minggu ini, giliran saya untuk berkongsi tentang Harta Intelek dan berganding dengan rakan saya, tuan Aizudin Razilah yang expert dalam bidang percetakan t'shirt.
Bukan itu saja, ramai lagi usahawan bersama-sama dengan saya akan mendengar pembentangan saya dan rakan saya.

Anda berminat untuk hadir sama??? Pm saya untuk kami senaraikan nama anda sebagai tetamu kami #oneip #oneipofficial #trademark #trademarkexpert #bniikon #experteesofficial

Sebelum ni dah pernah jumpa, lupa dimana.

Rupanya Pn Iera pernah mengendalikan talk saya di KUSEL.

Kini dia merupakan GHOST WRITER.
Nampaknya cepatla sikit buku saya akan diterbitkan.

#bniikon #bnisolusi #ghostwriter #oneip #oneipofficial #brand #trademarkexpert

Bertemu pemilik jenama RZAC di HALFEST ASEAN Mines Exhibition Centre #oneip #oneipofficial #media #brand #logo

One IP akan mengendalikan program bersama pelajar-pelajar Politeknik Shah Alam

#oneip #oneipofficial #politeknikshahalam #axpicdesign

Hari ini ke Sri Pentas untuk tujuan jumpa orang lain, tetapi sahabat saya dari Temerloh Ikan Patin akan bersiaran dalam slot Wanita Hari Ini, tengokla skali.
#oneip #oneipofficial #brand #media #patiniers

Hari ini diberi tugas yang agak berat walaupun dah banyak kali beraksi di tempat lain, tapi bila kene beraksi dengan ticer Sahar Sahad bercakap tentang Kepentingan Harta Intelek gemuruh dan menggeletar satu badan. Tuan Sahar Sahad adalah coach dalam semua bidang ilmu teknikal bisnes.
Pada yang nak belajar ilmu teknikal bisnes boleh follow FB beliau. Banyak tips-tips yang dikongsikan. #oneip #oneipofficial #sof #axpicdesign #media #brand #logo #trademarkexpert

Teroka peluang yang ada di sini dengan bernetworking #oneip #oneipofficial #brand #logo #media #trademarkexpert

Alhamdulillah, MG MUQMEEN GROUP da ada ®. Tahniah kepada pemiliknya tuan Aziz Riadi. #oneip #oneipofficial #brand #logo #media #trademarkexpert

Berbincang tentang apa perlunya daftar trademark mereka #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #media #brand #logo

Hari ini One IP dijemput untuk berkongsi tentang Kepentingan Trademark dalam Perniagaan kepada usahawan-usahawan di RTC Paya Jaras.

#oneip #oneipofficial #rtcpayajaras #jenama #logo #brand #trademarkexpert

Saya baru saja menyiapkan ebook saya tentang 5 tips kenapa usahawan perlu daftarkan trademark mereka.
Daownload link ni: http://oneip.gr8.com #oneip #oneipofficial #enterpreneur

Ada yang tak pasti macammana nak brandingkan jenama atau logo? Dah ada logo tapi masih belum lindungi lagi? Ataupun sebenarnya memang tak tahu tentang perkara ini. Jemputlah hadir kelas ini untuk ketahui lebih lanjut. Daftar dilink yang disediakan. #oneip #oneipofficial #sof #media #brand #logo

Banyak peluang yang boleh diperolehi disini #oneip #oneipofficial #brand #logo #media

Minat berbisnes daripada kecik. Habis belajar terus berbisnes kerana tak nak menyesal lambat berbisnes. Itulah generasi Y sekarang.
#oneip #oneipofficial #entrepreneur #jenama #logo #brand #media

Kenal daripada facebook. Hari ni baru dapat bersua muka. Bantu apa yang perlu dalam pendaftaran trademark. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #brand #entrepreneur #logo #jenama #media

Apa saja peluang yang diberikan kami cuba ambil, asalkan memberi manfaat kepada perniagaan kita.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #brand #entrepreneur #logo #jenama #media

Sebelum ni logo GRAB belum dikenali ramai, tapi sistem dan marketing yang digunakan sehingga kini ia dikenali di seluruh Malaysia.

Ada yang menggunakan perkhidmatan GRAB dan ada juga yang menjana income daripada GRAB sebagai pemandu berdaftar.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #brand #entrepreneur #logo #jenama #media

Apa perbezaan antara ™ dan ®? ™ selalunya digunakan pada logo atau jenama untuk mengaburi pengguna walaupun padahal mereka belum mendaftar lagi dan ada juga yang dah mendaftar tapi masih lagi pending ataupun permohonan belum lagi diproses. ® adalah pemilik logo yang telahpun mendaftar dan mendapat sijil.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #artismalaysia #enterpreneur

Tahniah kepada Tuan Haji Hassan pemilik logo D Klasik kerana telahpun dapat R.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media #dklasik

Pernah tak kita terfikir siapa sebenarnya owner kepada MC Donald di Malaysia dan bagaimana banyak pemilik Mc Donald yang mendaftar jenama di Malaysia?? Pemilik sebenar Mc Donald adalah Ray Krock di bawah syarikat Mc Donald's Corporation.

Malaysia bukanlah pemilik sebenar jenama Mc Donald. Malaysia hanya dibenarkan atau diberi kuasa sebagai pengguna berdaftar (registered user)

Registered user boleh didaftarkan di MyIPO atau tidak berdaftar pun tidak menjadi masalah kerana ia bergantung kepada perjanjian antara kedua-dua pihak.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #logo #jenama #artismalaysia #media

Trademark yang telahpun didaftarkan, satu hari nanti boleh dijual dengan harga yang tinggi. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media

Setiap kali bila berjumpa dengan client, saya akan terangkan tentang trademark mempunyai 45 kelas. Mereka seakan terkejut sebab pada mereka, mereka hanya nak mendaftar trademark dan bukannya nak menghadiri kelas.
Sebenarnya kelas untuk trademark adalah merupakan klasifikasi bagi barangan atau perkhidmatan kita, bukanlah kelas yang perlu dihadiri. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media

Tahniah kepada tuan Khairul Izwandy(KJ) pemilik logo PATINIERS kerana telahpun dapat R.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media #patiniers

Pagi ni berkongsi kisah jatuh bangun dalam perniagaan bersama usahawan hebat Dato Abdul Latif Adol. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media #dl

Trademark boleh dimohon oleh:

1) Individu
2) Pemilik produk
3) Sykt Enterprise
4) Sykt Sdn Bhd
5) Persatuan

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #entrepreneur #artismalaysia #media

Tahniah kepada Dato Haris Embong dan Arisprop Holdings Sdn Bhd kerana logonya dah dapat R

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #arisprop #entrepreneur #artismalaysia #media

Tahniah kepada pemilik jenama CEKEBUM, akhirnya dapat R. Sijil dah lama dapat tapi hari ni baru sempat jumpa. Bergambar di bawah panas terik janji semua ok.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #enterpreneur #cekebum

Pagi tadi mesyuarat di TTDI, sekarang melepak kat MyIPO lak. Sambil lepak sambil buat carian trademark client saya.

#oneip #oneipofficial #jenama #logo #enterpreneur

Inilah gaya team OneIP bila dah kepenatan menjawab soalan usahawan masa taklimat di UKM tadi.
@hahimas #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #enterpreneur #interpreneur

Dulu trademark ni hanya nampak atas kertas sahaja, tiba2 terjumpa di Empire Damansara.Cantikkan tapi sayangnyer tak boleh didaftarkan sebagai trademark.

Kenapa agak2nya?

Salah satu sebabnya adalah Aussie tu merujuk kepada penduduk Australia.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #enterpreneur #interpreneur

Kami berkumpul untuk berbincang macammana nak bantu usahawan-usahawan #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #enterpreneur #interpreneur

Trademark yang telah diluluskan boleh juga akan mendapat bangkangan daripada pihak ketiga bila permohonan diwartakan dalam kerajaan.

Masa yang diberikan pada tempoh ini adalah dua bulan untuk pihak ketiga bangkang atau kata lain opposition

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #enterpreneur #interpreneur

Petunjuk Geografi adalah salah satu cabang Harta Intelek.
Siapa pemilik sebenar Nasi Dagang? Dari mana asalnya?

Jika ia didaftarkan di bawah petunjuk geografi, tak kan ada orang lain boleh mengaku yang yang nasi dagang tu dia punya.
Pendaftaran petunjuk geografi mestilah sesuatu produk itu berasal dari sesuatu tempat asalnya.
#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #enterpreneur #interpreneur

Banyak yang perlu didaftarkan bagi seorang fesyen design. Rugi kalau biarkan.?
#oneipofficial #oneip #trademarkexpert #entrepreneur #jenama #logo

Pastinya ramai yang tak tahu Trademark kita boleh dijual beli.

Itupun kalau kita daftar. Kalau tak daftar macammana nak nilai trademark kita.
Contoh: Jenama JIMMY CHOO telahpun dijual dan pemilik jenama terkenal tu bukan lagi Datuk Jimmy Choo Yeang Keat OBE. Jenama Jimmy Choo telah pun dimiliki oleh LAbelux. #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #entrepreneur

Sembang tentang Harta Intelek. Bantu memberi kefahaman kenapa perlunya daftar trademark #oneip #oneipofficial #trademarkexpert #enterpreneur #entrepreneur #zarazya

Akhir-akhir ni ramai atau banyak kedai-kedai atau restoran-restoran yang mengamalkan atau menggunakan perkataan shell out. Bagi pemilik-pemilik restoran perkataan itu adalah common.

Sedar atau tidak, perkataan shell out telah pun didaftarkan sebagai trademark.
Usahawan perlu berhati-hati dalam penggunaan perkataan ini.

Pemilik trademark tersebut boleh mengambil tindakan undang-undang sekiranya kita menggunakan perkataan tersebut tanpa izin.

#oneip #oneipofficial #trademarkexpert #jenama #logo #enterpreneur #entrepreneur

One IP akan terbitkan buku sendiri. Langkah pertama sebelum mulakan penulisan. #entrepreneur #enterpreneur #oneip #oneipofficial #axpicdesign #experteesofficial #ivacation #trademarkexpert

Kepenatan hari ini ke MARA Jalan Raja Laut dan Ke KIMAR adalah untuk meneroka peluang-peluang yang ada agar dapat membantu rakan-rakan yang lain #entrepreneur #enterpreneur #oneip #oneipofficial #axpicdesign #experteesofficial #ivacation #trademarkexpert

Kepenatan hari ini ke MARA Jalan Raja Laut dan Ke KIMAR adalah untuk meneroka peluang-peluang yang ada agar dapat membantu rakan-rakan yang lain #entrepreneur #enterpreneur #oneip #oneipofficial #axpicdesign #experteesofficial #ivacation #trademarkexpert

Presentation 6 minit berkenaan kepakaran yang One IP ada.

#oneip
#oneipofficial
#hjbabu
#trademarkexpert
#enterpreneur

Akhirnya logo Haji Babu mendapat R. Tahniah.

#oneip
#oneipofficial
#hjbabu
#trademarkexpert
#entrepreneur

Hari ini One IP diundang untuk memberi penerangan tentang apa yang One IP sediakan.
#oneip
#oneipofficial
#pikukm
#trademarkexpert

Minggu ini Sekali lagi saya diundang utk membuat pembentangan bisnes saya kpd usahawan2 yg sama2 tentang ONE IP. Tugas saya adalah utk educate mereka tentang apa rujukan yg saya perlukan utk mengembangkan lagi bisnes saya.
Tuan2 mesti nak jugakan? Boleh... JOM saya nak jemput jadi TETAMU saya dan turut mendengar pembentangan berkenaan ONE IP. Platform yang saya diberi peluang ialah #BNIIKON.

Malah bukan saya seorang. Bersama sama saya, Puan Sha Sharifah Fadzliah dari SFA SKOOL OF MINDSET.

Bagi yang NAK TAU lanjut atau nak join dengar pembentangan saya DAN nak ada network di belakang networking, pm dibawah ini.

In sha Allah kita sama2 berbisnes.

#oneip
#oneipofficial
#sfaskoolofmindset
#bniikon
#enterpreneur

Most Popular Instagram Hashtags