#novelmelayu

30975 posts

TOP POSTS

Daging dendeng oleh adik kesayangan @maslia_azura 😍. Leceh betul nak buat benda ni. Patutlah Atiyah merungut kat Zuhairi tangan dia sakit-sakit sebab kena tumbuk-tumbuk daging lepas tu perap dengan kicap sehari semalam sebelum tumis dengan bahan-bahan. Siapa baca #IzinkanKupergi, inilah bayangan daging dendeng Kak Damya dalam novel tu. 😝 #DamyaHanna #NovelMelayu #NovelCinta

Pinjam gambar daripada kenalan pembaca yang dah beli HYT di MAEPS, Serdang 😍
.
Penulisnya pula yang excited tengok buku ni. Cantikkkk ❤️❤️
.
Bagi mereka yang bekelapangan bolehlah dapatkan novel HYT ni di booth Karyaseni di Pesta Buku MABOPA bertempat di MAEPS, Serdang. Ada diskaun menarik! .
#nuriffa #calonisterijutawan #hatiyangtersakiti #novelmelayu #novelkaryaseni

Landed! Dah keluar dari kilang..boleh order dr kami atau pergi ka Pesta buku Mabopa di MAEPS...
#graviti
#newarrival
#belidipestabukuadadiskaun
#novelmelayu

Sedikit petikan dari novel Cukup Sampai Di Sini "Tak bolehkah Sya fikir sekali lagi? Betulkah memang ini yang Sya inginkan?" soal Faizal sambil merenung dalam wajah Syafiqah.

Faizal cuma ingin Syafiqah melihat kesungguhan yang ditunjukkan. Dia berharap agar Syafiqah memberikannya peluang sekali saja lagi. Jika Syafiqah bersetuju, dia akan memujuk emaknya bersungguh-sungguh. Jika gagal, dia sanggup membawa Syafiqah pergi dari kampung itu. "Abang... Sya tak nak abang dan mak long bermasam muka kerana Sya. Memang Sya bukan jodoh yang terbaik untuk abang. Lagipun, abang akan menjadi abang Sya sampai bila-bila," ucap Syafiqah dengan harapan agar Faizal menerima keputusannya.
Syafiqah tidak ingin dan tidak akan menjadi duri dalam hubungan antara anak dan emak. Cukuplah selama ini dia hidup tanpa kasih sayang seorang ibu. Faizal seorang lelaki yang baik dan sewajarnya dia mendapat perempuan yang baik juga. "Tapi Sya..." "Tolonglah fahami Sya, abang. Sya ingin mulakan hidup baru di tempat baru. Selagi Sya tinggal di kampung ni, selagi itulah semangat Sya untuk teruskan hidup akan terus hilang. Ke mana saja Sya palingkan pandangan, Sya akan terkenang segala kenangan luka yang pernah hadir dalam hidup Sya. Jadi, Sya harap abang terima dan hormati keputusan Sya ni. Sya dah tak sanggup menanggung rasa sakit di hati sya lagi," beritahu Syafiqah. "Baiklah, kalau itu keputusan Sya. Abang doakan yang terbaik untuk Sya. Abang harap sya jagalah diri Sya baik-baik bila sampai di bandar nanti," balas Faizal.

Berat sungguh mulutnya mengucapkan kata-kata itu hingga membuatkan hatinya terasa perit dan sakit. Tapi, dia harus pasrah dan reda dengan keputusan yang telah Syafiqah pilih. Cuma dia sedikit terkilan kerana dia bukanlah sebahagian dari rancangan masa depan gadis itu. Wajahnya diraup berkali-kali bagi meredakan sedikit rasa kecewa yang bertamu di hati lelaki miliknya walaupun nafasnya terasa seperti tersekat di ruang dadanya.

#cukupsampaidisini #vivianarose #alaf21 #novelmelayu #novelcinta

In Stock

Tajuk : Takdir Untuk Aku 
Penulis : Rehan Makhtar
Harga : RM26.00 exc postage
ISBN : 9789674690540

Sinopsis
Kerana yang beriman itu, wajib percaya akan takdir dan ketentuan.

UJIAN itu hadir dalam pelbagai rupa dan pada Ziyad, ianya hadir dalam bentuk manusia. Teratai Nur menggoncang seluruh tenangnya. Sikap buaya darat itu terhenti angkara ego yang terpenjara bila Teratai Nur menolak. Sangkanya, ini pertemuan pertama mereka biarpun dia yakin, mereka ada sejarah bersama. “Sejauh mana kisah kita, Nur? Sampaikan Nur lari dari saya? Sejauh mana saya pernah heret Nur dulu? Sampai ke bilik ke?” - Ahmad Ziyad “Tak… Kita memang tak ada apa-apa. Saya tak pernah kenal awak dan awak juga sama…” - Teratai Nur

Sepintar mana Teratai Nur menafi, kenyataan tak mudah dibohongi. Dialah orang itu. Yang pernah dimaki oleh lelaki segak berunifom putih dulu. “Aku benci kau dulu sebab kau sampah masyarakat tapi kenapa hari ini kau muncul jadi orang berbeza sedangkan kau adalah yang serupa?” - Ahmad Ziyad “Maaf kalau saya betulkan kata-kata awak, Encik Ziyad. Saya ni bekas. Bekas!” - Teratai Nur

Teratai Nur terus menafi tapi Ziyad tegas dengan perasaan sendiri. Mereka bersama. Bahagia. Tapi, bukan untuk selamanya bila kesilapan yang pernah Ziyad lakukan, mencelah. Antara permintaan ibu kandung, adik tiri dan suami… Teratai Nur kembali tercampak di lorong yang lebih gelap. Bukan kehendaknya. Tapi, bila kepercayaan seorang lelaki yang pernah berjanji untuk menjaganya sepenuh hati lebur, dia rasa dirinya dikhianati. “Siapalah yang nak terima orang macam Nur ni dengan ikhlas? Semua orang buat bersebab. Abang terima Nur kenapa pula?” – Teratai Nur “Sebab aku sayang kau! Aku cintakan kau!” - Ahmad Ziyad

Kerana perjalanan takdir itu bukan ada di hujung jari manusia, Teratai Nur bangkit walau tangan lain yang menariknya untuk kembali berdiri. “Abang sudi jaga Atai…” - Taufiq “Saya serahkan hidup saya pada abang…” - Teratai Nur

Dia mahu melangkah ke depan, di mana Taufiq menanti. Namun, bila dia toleh ke belakang… Ziyad sedang menahannya pergi.

Akhirnya, Teratai Nur akur… Ini adalah takdir untuk dia. #sinopsisdimohbely #takdiruntukaku #novelmelayu

Next project.. 'REWIND'
Horror Thriller...?
#novels #novelmelayu #novelseram

Cerita semalam bersama Ketua Pengarah JBPM, YAS Datuk Wira Hj Wan Mohd Nor menyerahkan buku novel HERO #bombahero dan penyampaian hadiah #KuizHero kepada pemenang2 yang bertuah 😊Syukur alhamdulillah dan terima kasih kepada JBPM atas sokongan padu membukukan drama ini dan kepercayaan yang diberikan. .
.
Buat yang ingin mendapatkan buku Hero boleh dptkan di kedai buku berdekatan MPH,Kinokuniya,Times, Borders, I am Lejen, Muslimedia (Singapura) .
.
Pembelian online di http://www.nsstarstudio.com/publication/
.
.
Whats app 011-5115 7939
.

#pbakl2017 #novelmelayu #bombahero

When someone write a novel and one of the character is you. Bukan senang nak dapat autograf dari penulis novel sendiri. Thank u so much kak my for the lovely novel and gulai ikan parang and tomyam and kuih kasui (tak reti eja) !!! Saya abang han sangat terharu dgn novel ni awww 😊😊😊😊😊😊😊😍😍😍😍 #encikabangkuda #novelmelayu #novel #abangkuda

MOST RECENT

Novel masih ada. Dm, pm atau wsp admin utk tempahan #novelmelayu #noveladaptasi #filemmelayu #adaptasifilem #kauyangsatu @Regrann from @astroshaw - Mampukah Zulkifli mencairkan kembali hati Salina yg telah lama beku? KINI DI PAWAGAM @izaraaishahofficial
@hisyamhamid7

Kau Yang Satu, sebuah filem Osman Ali yang diadaptasi dari novel popular Nia Azalea.

Aaron Aziz sebagai Taufik,
Izara Aishah sebagai Salina,
Hisyam Hamid sebagai Zulkifli,
Soo Wincci sebagai Isabella dan
Amyra Rosli sebagai Normah

#KauYangSatu @dr.soowincci @aarondwiaziz - #regrann

.
WhatApps +601113628887 utk tempahan ye...proces dan postage 1-4hari waktu bekerja.
.

Eh...musim demam #ayatayatcinta ek..😅.
.
Tajuk : Ayat-Ayat Cinta
Penulis : Habiburrahman El Shirazy
Harga : RM23.90
.
Sinopsis
PEMENANG PENA AWARD NOVEL TERPUJI NASIONAL 2005
&
PEMENANG ANUGERAH PENGHARGAAN THE MOST FAVORITE BOOK 2005
.
Sesekali dalam ketenangan sastera Indonesia datang mengejut gelora seni yang tidak tersangkakan. Jika dulu pernah hadir “Ateist”, “Perburuan”, “Pulang”, “Merahnya Merah” dan “Bumi Manusia”, kini tampaknya gelora itu datang dalam bentuk “Ayat-Ayat Cinta” pula. Ternyata ia adalah sebuah novel yang sangat memujuk dan menghiburkan. Dengan bahasa yang sederhana mengalir, novel ini menghadapkan kita kepada sekelompok mahasiswa Indonesia yang tidak saja tekun menangguk ilmu, malah berupaya mengisi kehidupan dengan penuh sabar. “Ayat-Ayal Cinta” memangnya pintar mengheret kita menjejaki — malah menghidu — perhubungan Fahri (Indonesia) dan Maria (Mesir) secara penuh mengajar, menghantar isyarat dan kebijaksanaan baru melalui perhubungan sopan antara insan dua negara.
Rasanya memang sesekali kisah cinta yang Islami begini sempat disampaikan dengan penuh tertib. Maka itu, tidak membacanya seperti sengaja melepaskan peluang untuk mencium bau, merasa iklim dan memahami gerak hidup insan Indonesia baru di iuar dan di dalam negaranya.
lagi?
●●●●♡♡●●●●●
#novelmelayu #bookgarage #malaysianbooklover #bookaddicted #noveladaptasi #noveldrama #lamarankedua #ayatayatcinta2 #fazura #fattzura #missfazura

Promosi merdeka bersama @penerbitanfp

Malaysia akan menyambut kemerdekaan yang ke-60 tahun ini. Kami di PFP berbesar hati ingin memeriahkan lagi sambutan gilang gemilang ini dengan mengadakan PROMOSI 60 TAHUN MALAYSIA.

Nikmati diskaun sehingga 60% untuk novel-novel terbitan Penerbitan Fajar Pakeer.

Untuk senarai harga dan diskaun boleh terus layari www.penerbitanfajarpakeer.my atau WhatsApp ke 019-6128069 untuk tempahan.

Diskaun sah sehingga 31 Ogos 2017.

#penerbitanfajarpakeer #novelpfp #pfpxdn #promosibuku #pfp #novelmelayu #TekaHatiDia

Cepat dapatkan hanya yang terbaik drpd @penerbitanfp

Malaysia akan menyambut kemerdekaan yang ke-60 tahun ini. Kami di PFP berbesar hati ingin memeriahkan lagi sambutan gilang gemilang ini dengan mengadakan PROMOSI 60 TAHUN MALAYSIA.

Nikmati tawaran 3 MINI NOVEL EKSKLUSIF pada harga RM50 sahaja!

Tawaran HANYA SAH di WhatsApp SAHAJA. Whatsapp kami ke 019-6128069 untuk tempahan.

Promosi ini sah sehingga 31 Ogos 2017.

#penerbitanfajarpakeer #novelpfp #pfpxdn #promosibuku #pfp #novelmelayu

#Repost @dearnovels (@get_repost)
・・・
Malaysia akan menyambut kemerdekaan yang ke-60 tahun ini. Kami di Dear Novels berbesar hati ingin memeriahkan lagi sambutan gilang gemilang ini dengan mengadakan PROMOSI 60 TAHUN MALAYSIA.

Nikmati tawaran 3 NOVEL pada harga RM50 sahaja!

Tawaran HANYA SAH di WhatsApp SAHAJA. WhatsApp kami ke 013-2588069 untuk tempahan. PENGHANTARAN PERCUMA!

Promosi ini sah sehingga 31 Ogos 2017.

#penerbitandearnovels #noveldn #pfpxdn #promosibuku #pfp #novelmelayu #MencintaimuMrPhotographer

Malaysia akan menyambut kemerdekaan yang ke-60 tahun ini. Kami di Dear Novels berbesar hati ingin memeriahkan lagi sambutan gilang gemilang ini dengan mengadakan PROMOSI 60 TAHUN MALAYSIA.

Nikmati tawaran 3 NOVEL pada harga RM50 sahaja!

Tawaran HANYA SAH di WhatsApp SAHAJA. WhatsApp kami ke 013-2588069 untuk tempahan. PENGHANTARAN PERCUMA!

Promosi ini sah sehingga 31 Ogos 2017.

#penerbitandearnovels #noveldn #pfpxdn #promosibuku #pfp #novelmelayu #MencintaimuMrPhotographer

PRELOVED! 🌻 RM10 Exclude postage!
✅Trusted seller 👸by naien
.
Assalamualaikum, hi SEMUA! Today naien nak release this PRELOVED so kalau ada sesiapa yang berminat untuk buy this dengan lebih #JIMAT & #MURAH boleh 📧 DM/WS naien okay.

Postage: RM8
Condition: 9/10 (berbalut)
Karya: Sarnia Yahya
Publisher: NB Kara
.
Who's interested can SS picture to naien directly ws:#0133646928 ye.. 😉😉😉
.
#PRELOVED #murah #kl #selangor #kakinovel #novel #sarniayahya #nbkara #genghantunovel #novelpreloved #prelovednovel #novelterpakai #novelsecondhand #jombelibuku #novelterkini #bukumurah #bacanovel #pencintanovel #hantunovel #novelmelayu #bukucinta #novelcintamurah #murahje #sayaminatnovel #sayajualnovel #kamubelinovel #noveltoletgo

PRELOVED! 🌻 RM11 Exclude postage!
✅Trusted seller 👸by naien
.
Assalamualaikum, hi SEMUA! Today naien nak release this PRELOVED so kalau ada sesiapa yang berminat untuk buy this dengan lebih #JIMAT & #MURAH boleh 📧 DM/WS naien okay.

Postage: RM8
Condition: 9/10 (berbalut)
Karya: Iejay Zakaria
Publisher: NB Kara
.
Who's interested can SS picture to naien directly ws:#0133646928 ye.. 😉😉😉
.
#PRELOVED #murah #kl #selangor #kakinovel #novel #iejayzakaria #nbkara #genghantunovel #novelpreloved #prelovednovel #novelterpakai #novelsecondhand #jombelibuku #novelterkini #bukumurah #bacanovel #pencintanovel #hantunovel #novelmelayu #bukucinta #novelcintamurah #murahje #sayaminatnovel #sayajualnovel #kamubelinovel #noveltoletgo

PRELOVED! 🌻 RM11 Exclude postage!
✅Trusted seller 👸by naien
.
Assalamualaikum, hi SEMUA! Today naien nak release this PRELOVED so kalau ada sesiapa yang berminat untuk buy this dengan lebih #JIMAT & #MURAH boleh 📧 DM/WS naien okay.

Postage: RM8
Condition: 9/10 (berbalut)
Karya: Noor Suraya
Publisher: Creative Enterprise
.
Who's interested can SS picture to naien directly ws:#0133646928 ye.. 😉😉😉
.
#PRELOVED #murah #kl #selangor #kakinovel #novel #noorsuraya #creativeenterprise #genghantunovel #novelpreloved #prelovednovel #novelterpakai #novelsecondhand #jombelibuku #novelterkini #bukumurah #bacanovel #pencintanovel #hantunovel #novelmelayu #bukucinta #novelcintamurah #murahje #sayaminatnovel #sayajualnovel #kamubelinovel #noveltoletgo

PRELOVED! 🌻 RM10 Exclude postage!
✅Trusted seller 👸by naien
.
Assalamualaikum, hi SEMUA! Today naien nak release this PRELOVED so kalau ada sesiapa yang berminat untuk buy this dengan lebih #JIMAT & #MURAH boleh 📧 DM/WS naien okay.

Postage: RM8
Condition: 9/10 (berbalut)
Karya: Liza Nur
Publisher: Creative Enterprise
.
Who's interested can SS picture to naien directly ws:#0133646928 ye.. 😉😉😉
.
#PRELOVED #murah #kl #selangor #kakinovel #novel #lizanur #creativeenterprise #genghantunovel #novelpreloved #prelovednovel #novelterpakai #novelsecondhand #jombelibuku #novelterkini #bukumurah #bacanovel #pencintanovel #hantunovel #novelmelayu #bukucinta #novelcintamurah #murahje #sayaminatnovel #sayajualnovel #kamubelinovel #noveltoletgo

PRELOVED! 🌻 RM12 Exclude postage!
✅Trusted seller 👸by naien
.
Assalamualaikum, hi SEMUA! Today naien nak release this PRELOVED so kalau ada sesiapa yang berminat untuk buy this dengan lebih #JIMAT & #MURAH boleh 📧 DM/WS naien okay.

Postage: RM8
Condition: 8/10 (berbalut)
Karya: Nass Alina Noah
Publisher: Creative Enterprise
.
Who's interested can SS picture to naien directly ws:#0133646928 ye.. 😉😉😉
.
#PRELOVED #murah #kl #selangor #kakinovel #novel #nassalinanoah #creativeenterprise #genghantunovel #novelpreloved #prelovednovel #novelterpakai #novelsecondhand #jombelibuku #novelterkini #bukumurah #bacanovel #pencintanovel #hantunovel #novelmelayu #bukucinta #novelcintamurah #murahje #sayaminatnovel #sayajualnovel #kamubelinovel #noveltoletgo

PRELOVED! 🌻 RM12 Exclude postage!
✅Trusted seller 👸by naien
.
Assalamualaikum, hi SEMUA! Today naien nak release this PRELOVED so kalau ada sesiapa yang berminat untuk buy this dengan lebih #JIMAT & #MURAH boleh 📧 DM/WS naien okay.

Postage: RM8
Condition: 9/10 (berbalut)
Karya: Fatinilam Sari Ahmad
Publisher: Creative Enterprise
.
Who's interested can SS picture to naien directly ws:#0133646928 ye.. 😉😉😉
.
#PRELOVED #murah #kl #selangor #kakinovel #novel #fatinilamsariahmad #creativeenterprise #genghantunovel #novelpreloved #prelovednovel #novelterpakai #novelsecondhand #jombelibuku #novelterkini #bukumurah #bacanovel #pencintanovel #hantunovel #novelmelayu #bukucinta #novelcintamurah #murahje #sayaminatnovel #sayajualnovel #kamubelinovel #noveltoletgo

Most Popular Instagram Hashtags