#novelmelayu

19 posts

TOP POSTS

COUNTDOWN TO PBAKL 2017!
4 HARI LAGI!!!!
JOM SERANG BOOTH KN! ๐Ÿ“Ada lebih 100 tajuk novel yang dijual disana! Novel lama 2006-2008) pun ada u olls! Tapi sangat limited! siapa cepat dia dapat! ๐Ÿ“ Diskaun menarik u olls! Bermula dari RM5 senaskhah! Murahnyeeee! Boleh borong banyak ni! ๐Ÿ“Sesi bertemu penulis kegemaran! Nanti rujuk jadual penulis k! ๐Ÿ“Ada cabutan bertuah jugak! Yeahhh!

So, tiada alasan tak nak singgah booth KN. Datang jangan tak datang!

#novel #pbakl2017 #noveladaptasi #novelmelayu #novelholic #noveladaptasidrama #adaptasinovel #kakinovel #gilernovel #gilanovel #jombaca #jombacabuku #ulatbuku

Saya nak clearkan rak buku.. Kepada yg berminat utk novel dlm gambr bole whatsapp saya yer... Whatsapp - 0176543828
#novelmurah #novelsecond #novelsecondmurah #novelmelayu #noveljiwang

Kenalah ada sikit ayat ayat sentap kan. Tapi tak boleh banyak. Kang terus sentap tak nak baca. Hahaha.

Dah up sampai Bab 13.
Link ada kat profil insta.
#ApainiCinta
#Wattpad
#NovelMelayu
#Novel

Alhamdulillah. Khop khun maak na ka!! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ Genre cinta bersulamkan keganasan pun boleh. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ And yup, CRT tak seganas SK. Karakter Karn juga lain daripada AK. Tapi both tetap Cik SA sayang!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ .
#Repost @azrinrusdan with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Tertarik nak tahu kisah Karn-Dian ni lepas mereka jadi cameo dalam Salju Kyoto. CRT ni merupakan percubaan pertama Cik Sara Aisha dalam menulis cerita cinta bersulamkan keganasan (boleh tak bagi genre mcm tu?). Jadinya, CRT ni taklah seganas SK tapi pada saya ianya tetap mempunyai keistimewaan yang tersendiri. Kisah M.R. Klaharn Thanasukolwit yang jatuh cinta pada si gadis penulis Dian Damia yang disulami dengan cerita iri hati dan pengkhianatan yang membawa kepada beberapa insiden yang mendebarkan dan mencemaskan! Gaya penceritaan Cik SA jugak harus dipuji, tak ada meleret dan semuanya padat. Turun naik emosi Dian dan Karn juga jelas dapat dirasai melalui patah-patah perkataan yang disusun. Oh, tak lupa! Cik SA jugak masukkan unsur surprised pada teka-teki siapakah petualang yang mahu menghancurkan hidup Khun Chai Klaharn dan Khun Ying Dian. Terkejut jugak bila tahu siapa gerangan petualang tu! Grr.. Well, this is a kickstart from @ciksara_aisha dalam menghasilkan naskah cinta bersulam thriller! Sangat tidak menghampakan and must try! After CRT and the awesome SK... tak sabar nak tunggu AL pulak!
#saraaisha #novelmelayu #bookstagram #penerbitankaryaseni

Novel terpakai untuk dijual. Rm15.00 termasuk pos. Whatsapp me 01119426196 to place the order. Terima kasih.

#prelovednovel #novelmelayu #malaynovels

Tahniah!!! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Antara RAMian yang terawal menerima Anding Ayangan dengan membuat tempahan melalui RAMFC Store. Bagi yang telah membuat tempahan harap SABAR menanti kedatangan Anding Ayangan tidak lama lagi. Admin Sempoii Morrok tengah bertungkus lumus uruskan proses pengeposan buku-buku anda ya..
SABAR..Sabar separuh dari IMAN. โ˜บ

#Repost @mak_we with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Alhamdulillah. Yang ditunggu tunggu telah tiba.
.
Terima kasih @ramfc2020 .
Moga mendapat manfaat.
.
#ramfc #thrillernovel #novelmelayu

Tajuk: HERO (Diadaptasi Dari Drama HERO)
Penulis: Zarina Yasin
Penerbit: NS Star Publication
ISBN:978-967-14836-0-2
Harga: RM29.90
.
.
Cara oder:
1) Whatsapp di talian 011 5115 7939 (penghantaran pos laju percuma ke seluruh Malaysia)
2) Dapatkan di kedai buku berdekatan anda spt MPH,Popular,I Am Lejen Bookstore,Times & Border .
.
โ€œKenapa kau nak jadi bomba?โ€ tanya Melissa tiba-tiba. Nadanya agak serius. Wana yang asyik memerhatikan aksi para pemain terkejut apabila rakan baiknya itu tiba-tiba menukar topik. Dia tidak segera menjawab. Matanya masih bertumpu pada padang yang saujana menghijau. โ€œKenapa? Tak boleh ke?โ€ tanya Wana semula. Acuh tak acuh. Dia rasa penat apabila diajukan soalan serupa banyak kali. Sudah diterangkan, tapi masih galak bertanya. Menyesal pula apabila menjadi terlalu jujur. Lebih baik dia berdiam saja. Bukan semua perlu tahu mengenai impiannya.

Melissa membisu, membiarkan saja detik berlalu. Seketika kemudian, dipandangnya wajah Niswana tepat-tepat. Dahinya berkerut. Wajahnya berona tidak puas hati. โ€œPeliklah orang perempuan jadi bomba. Banyak lagi kerjaya lain yang lebih sesuai. Lasak kut jadi bomba. Lainlah jadi polis,โ€ Melissa meluahkan pendapatnya. Kemuncup yang melekat pada stoking dicabutnya satu-satu. Rasa miang pula kemuncup itu mengenai betisnya. #bombahero #novelmelayu #adaptasinovel #buku

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™
.
Uolsss da undi ke belum..yang masih belum undi tu masih sempat lagi kalau nak undi๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Malam ni jangan lupa ye malam ni ANUGERAH MELETOP ERA

#novel #kakinovel #novelmelayu #novelholic #gilernovel #gilanovel #novel2016 #novel2017 #jombacabuku #jombaca #jomundi #ulatbuku

MOST RECENT

#EksklusifPBAKL
Ada yang berminat untuk order buku2 novel2 dekat PBAKL? Hanya senaraikan buku yang anda cari, kami akan belikan untuk anda, harga mengikut harga asal buku ๐Ÿ˜Š
.
Pembayaran sebelum 28 April (9pm)
Melaka - 1 May
Pos - 2 May
.
Tarikh akhir pembayaran 4 May (9pm)
Melaka - 8 May
Pos - 8 May
.
.
Untuk order
DM atau Whatsapp 0136701610
#pbakl2017 #novelbaru #sayajualbuku #sayajualnovel #novelmelayu #runnerpbakl #personalshopperpbakl

InshaaAllah, memang setiap tahun jadi #PersonalShopperPBAKL ๐Ÿ˜Š sekiranya ada yang berminat nak order, boleh Whatsapp wani ya ๐Ÿค—๐Ÿ˜š
.
#Repost @lovebymohaz with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
#EksklusifPBAKL
Ada yang berminat untuk order buku2 novel2 dekat PBAKL? Hanya listkan buku yang anda cari, kami akan belikan untuk anda, harga mengikut harga asal buku ๐Ÿ˜Š
.
Pembayaran sebelum 28 April (9pm)
Melaka - 1 May
Pos - 2 May
.
Tarikh akhir pembayaran 4 May (9pm)
Melaka - 8 May
Pos - 8 May
.
.
Untuk order
DM atau Whatsapp 0136701610
#pbakl2017 #novelbaru #sayajualbuku #sayajualnovel #novelmelayu

#EksklusifPBAKL
Ada yang berminat untuk order buku2 novel2 dekat PBAKL? Hanya senaraikan buku yang anda cari, kami akan belikan untuk anda, harga mengikut harga asal buku ๐Ÿ˜Š
.
Pembayaran sebelum 28 April (9pm)
Melaka - 1 May
Pos - 2 May
.
Tarikh akhir pembayaran 4 May (9pm)
Melaka - 8 May
Pos - 8 May
.
.
Untuk order
DM atau Whatsapp 0136701610
#pbakl2017 #novelbaru #sayajualbuku #sayajualnovel #novelmelayu #runnerpbakl #personalshopperpbakl

#EksklusifPBAKL
Ada yang berminat untuk order buku2 novel2 dekat PBAKL? Hanya senaraikan buku yang anda cari, kami akan belikan untuk anda, harga mengikut harga asal buku ๐Ÿ˜Š
.
Pembayaran sebelum 28 April (9pm)
Melaka - 1 May
Pos - 2 May
.
Tarikh akhir pembayaran 4 May (9pm)
Melaka - 8 May
Pos - 8 May
.
.
Untuk order
DM atau Whatsapp 0136701610
#pbakl2017 #novelbaru #sayajualbuku #sayajualnovel #novelmelayu #runnerpbakl #personalshopperpbakl

Okayh. Minggu ni dapat #462 . Naik sikit dari minggu lepas. Views pun dah naik. Bukan sikit, tp banyak sikit. Minggu lepas 222. Minggu ni 358. Abe Am nak ucapkan terima kasih banyak2 pada yg sudi luangkan masa untuk baca dan vote mana2 bab yang korang suka. Kali ni dah masuk Bab Hero jumpa Heroin. So dah xde citer muka ketat2 dah. For sure, I will try my best to write the best novel for all book lovers.

Link ada kat profil insta.
Boleh baca start dengan muka ketat2 (Bab 1) dulu. Sebab semua bab ada kait.
Terima kasih.
This story (Apa ini Cinta) is my very precious thing ever.
#ApainiCinta
#Wattpad
#Novel
#NovelMelayu

Tajuk : Shhhโ€ฆ I Love You
Penulis : Farisya Natasha
Harga : RM22.00
ISBN : 978-967-0992-24-2
Mukasurat :
Berat :

Sinopsis
NUR NADIA OMARโ€ฆ Keceriaan luaran tidak dapat menutup kekurangan yang ada pada dirinya. Hidupnya yang penuh liku dan membuatkan hanya kematian saja yang dia fikirkan dek kisah silam yang menjadikan diri masih bernyawa sehingga kini. Dan kerana itu, kesukaran hidupnya mula diterangi cahaya kebahagiaan apabila hadir si teruna idaman hati. Dapatkah si jejaka menerima kekurangan dirinya?

AHMAD AIDAN AHMAD ABHARโ€ฆ Kerana kecewa, dia membawa diri yang lara kesepian dan menumpukan perhatian pada kerjaya di awan biru. Namun, pertemuan tak dirancang dengan seorang gadis yang berkerjaya tidak jauh beza dengan skop kerjanya telah membawa satu perubahan baru buat dirinya. Dan kerana itu, mampukah kehadiran si gadis pengganti merawat luka dalam hati Aidan yang masih terpendam lagi?
โ€œAwak sanggup terima apa saja risiko bila awak kahwin dengan saya nanti?โ€ โ€“ Nadia โ€œBukan ke itu yang husband and wife should be doing?โ€ โ€“ Aidan

Namun begitu, percaturan Allah lebih hebat untuk diri mereka berdua. Dek masing-masing menyimpan satu rahsia yang bakal meremukkan perasaan. Akibatnya, perhubungan Aidan dan Nadia mula berantakan apabila rumah tangga mereka yang dibina dengan tergesa-gesa itu mula dilanda ujian.

Kisah dan rahsia yang disimpan oleh si teruna membuatkan Aidan nekad untuk menjaga Nadia sehingga ke akhir nafas wanita itu biarpun cinta untuk isterinya tidak pernah. Ini kerana cintanya hanyalah untuk bekas tunangannya yang sudah tiada. Apabila mengetahui perkara sebenar, mampukah Nadia mengharunginya? โ€œUntuk apa awak kahwin dengan saya kalau awak masih cintakan dia? Hanya sebab awak simpati pada saya? Atau saya ni cuma alat untuk mengaburi mata keluarga awak yang kononnya dah move on? Ataupun, saya ni sekadar peneman di waktu awak sunyi? Tell me, Aidan. Tell me the truth!โ€ โ€“ Nadia

Setelah itu, Nadia mula nekad. Dia mahu hanya dirinya saja yang bertakhta dalam hati Aidan tanpa terselit wanita lain meskipun bekas tunang lelaki itu sendiri.

#NOVELSHHILOVE
#SHHILOVEYOU
#NOVELMELAYU
#BELINOVELONLINE

Preloved novel.....rm16 sebuah... Postage rm7..
๐ŸŒฟ๐ŸŒฟkondisi amat memuaskan
๐ŸŒฟ๐ŸŒฟwasap 0125808427
#prelovednovel #prelovednovelmelayu #prelovednovelmurah #novelbest #sukabacanovel #novelmelayu #novelmelayumurah #koleksinovel

NOVEL PRELOVED
Tinggal 45 novel je lagi dari 91 novel... Nak clearkn novel sbb rak dh penuh and nak beli yg baru... 1. Calon Isteri Jutawan - rm18
2. Isteri Untuk Disewa - rm18
3. Bukan Isteri Simpanan - rm18
4. Bos Senget PA Sengal - 20
5. Layakkah Aku - rm20
6. Rindu Awak Separuh Nyawa - rm25
7. Hanya Dia Tahu - rm11
8. Cinta Hujan Panas - rm14
9. Kasih Antara Kita - rm11
10. Aduh Pening - rm14
11. Uda & Dara - rm14
12. Kata Tak Suka - rm11
13. Lelaki Eksklusif - rm11
14. Demimu Nazwa - rm18
15. Gaduhยฒ Sayang - rm14
16. My Dear Mr. Dimple - 14
17. Kupujuk Hati - rm11
18. Dia Tidak Berdosa - rm14
19. Ceritera Cinta Darwiesha - rm18
20. Dinda Cinta Kanda - rm14
21. Sayang Anak Mak - rm18
22. Saat Cinta Bersemi - rm11
23. Isteriku Hati Batu - rm18
24. Nota Cinta Buatmu - rm11
25. Cinta Infiniti - rm18
26. Dia Tak Tanya - rm18
27. Kurang Asam Punya Bos - rm18
28. Cinta Sambal Belacan - 14
29. Cik Blur & Encik Ikhlas - rm11
30. Cucur Bawang & Kopi 'O' - rm18
31. Suamiku Encik Perfect 10 -rm14
32. Dekatnya Cinta - rm18
33. Seredup Kasihmu - rm5
34. Dalam Hati Ada Kasih - rm5
35. Suara Hati - rm5
36. Ruang Rindu - rm5
37. Gelora Jiwa - rm5
38. AD + IZ - rm5
39. Hatimu Untuk Siapa - rm6
40. Cinta Rahsia - rm6
41. Cinta Pertama - rm6
42. Kau Yang Satu - rm5
43. Rindu Yag Pergi - rm5
44. Kabus Kasih - rm5
45. Pelabuhan Kasih - rm5
Postage mengikut berat buku... Pilih dlu baru timbang... Beli lebih dr 5, dpt discount.. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ 017-8854108 ( atie )

#novel #novelpreloved #novelterpakai #novelmelayu #novelprelovedmalaysia #novelterpakaimalaysia #novelprelovedmurah #novelterpakaimurah

ูุณู’ู…ู ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญู’ู…ูŽู†ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญููŠู…
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh..๐Ÿ˜Š
.
.
[ NOVEL NO 1 BULAN FEBRUARI 2017 : KETIKA AZAZIL BEST SELLER SELAMA SATU MINGGU DI PASARAN!! ]
.
- 30 000 TERJUAL SELAMA 1 BULAN!!
.
.
Ada sesiapa lagi yg nk selit order NOVEL BEST SELLER COMBO 2+2(Dengan pembelian SEMUSIM DI BARZAKH & KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA dapat percuma 1 buku : 300 rahsia menjadi luar biasa + free gift ebook :Tuhan,sentuhlah hatiku. hubungi kami segera.Promo smpi 30/4 / 2017 sahaja!!๐Ÿ˜ฑ ๐Ÿ˜ฑ
.
.
HUBUNGI KAMI : (PM/WS)
AGENT SAH BERDAFTAR
.
.
#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#dakwah#novelbestseller#usim
#jomhijrah#sayajualbukuagama
#bazarmalaysia#thriller
#bazaarpaknil#sayajual#islam#hijrah
#muhasabahdiri#1hari1hadis#warda #novelthriller#kakinovel#bestseller
#novel#ulatbuku#karangkraf#alaf21
#noveltriller#novelmelayu#penulisan2u#ruu355
#uitm#uia

ูุณู’ู…ู ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญู’ู…ูŽู†ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญููŠู…
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh..๐Ÿ˜Š
.
.
[ ANUGERAH NOVEL TERBAIK MPH 2016 : SEMUSIM DI BARZAKH NOVEL NO 1]
.
- 75 000 TERJUAL SELAMA 7 BULAN BERTURUT - TURUT.
.
.
Ada sesiapa lagi yg nk selit order NOVEL BEST SELLER COMBO 2+2(Dengan pembelian SEMUSIM DI BARZAKH & KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA dapat percuma 1 buku : 300 rahsia menjadi luar biasa + free gift ebook :Tuhan,sentuhlah hatiku. hubungi kami segera.Promo smp30/4/2017 sahaja!!๐Ÿ˜ฑ ๐Ÿ˜ฑ
.
.
HUBUNGI KAMI :
012 - 2948582 (PM/WS)
AGENT SAH BERDAFTAR
.
.
#RepostSave @hadi_fayyadh with @repostsaveapp ยท ยท ยท
Alhamdulillah... SYUKUR PADAMU ya Rabb

#semusimdibarzakh
#ketikaazazilberputusasa
#dakwah#novelbestseller#usim
#jomhijrah#sayajualbukuagama
#bazarmalaysia#thriller
#bazaarpaknil#sayajual#islam#hijrah
#muhasabahdiri#1hari1hadis#warda #novelthriller#kakinovel#bestseller
#novel#ulatbuku#karangkraf#alaf21
#noveltriller#novelmelayu#penulisan2u#ruu355
#uitm#uia

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags