[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#novelmelayu

30263 posts

TOP POSTS

Cerita semalam bersama Ketua Pengarah JBPM, YAS Datuk Wira Hj Wan Mohd Nor menyerahkan buku novel HERO #bombahero dan penyampaian hadiah #KuizHero kepada pemenang2 yang bertuah ๐Ÿ˜ŠSyukur alhamdulillah dan terima kasih kepada JBPM atas sokongan padu membukukan drama ini dan kepercayaan yang diberikan. .
.
Buat yang ingin mendapatkan buku Hero boleh dptkan di kedai buku berdekatan MPH,Kinokuniya,Times, Borders, I am Lejen, Muslimedia (Singapura) .
.
Pembelian online di http://www.nsstarstudio.com/publication/
.
.
Whats app 011-5115 7939
.

#pbakl2017 #novelmelayu #bombahero

Alhamdulillah, editor Kak Damya kata novel #IzinkanKupergi dah siap cetak. Nampaknya Kak Damya dah boleh ambil untuk pembeli pre order Kak Damya. Tapi Kak Damya rasa tak sempat nak uruskan sebelum raya. Insya-ALLAH lepas cuti hari raya Aidilfitri, Kak Damya akan uruskan sepantas mungkin. Sabar tau! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ #IzinkanKupergi #DamyaHanna #NovelBaru #NovelMelayu #NovelCinta

When someone write a novel and one of the character is you. Bukan senang nak dapat autograf dari penulis novel sendiri. Thank u so much kak my for the lovely novel and gulai ikan parang and tomyam and kuih kasui (tak reti eja) !!! Saya abang han sangat terharu dgn novel ni awww ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #encikabangkuda #novelmelayu #novel #abangkuda

Pembaca muda, umur 12 tahun! Masa dia lahir saya tengah sibuk pi kelas menulis. Muda-muda dah suka membaca, adik memang epik lah!๐Ÿ˜๐Ÿ‘
#inibaruepik #prologmedia #pbakl2017 #novelholic #novelmelayu

Berminat WHATSAP ya . 0175593385 .

Tajuk : Magisial
Penulis : Jun
Penerbit : Prolog Media
Harga : Rm 24 (sm) Rm 27 (ss) EXC POS . Rm 6 (sm) Rm 10 (ss)

Cinta yang membawa kepada konflik adalah perkara biasa. Tetapi konflik yang membawa kepada cinta adalah perkara yang.. Luar biasa!

Menjadi penulis di zaman dunia tanpa sempadan ini bukannya perkara yang menyeronokkan bagi Jen Ali.

Kelayakan novel Suamiku Bukan Anak Dato, Suamiku Anak Tan Sri diangkat menjadi drama adaptasi telah membuatkan dia menjadi mangsa kecaman 'hakim-hakim' media sosial.

Sudah dikecam, diugut bunuh pula. Tidak cukup dengan itu ada demonstrasi membakar novelnya di hadapan SOGO!

Kehidupan tenang Jen diragut. Sejak daripada itu, dia mula mengasingkan diri daripada dunia media sosial. Semakin dia selesa dengan dunia sepinya, muncul Danee , doktor kacak bermata coklat yang menjadi jiran barunya. Hati mula terusik. Putaran hidup yang selama ini tenang, mula berubah . Perkenalan dengan Danee, tanpa disangka menjerumuskan Jen dalam kancah pembunuhan bersiri yang menggegar negara. "Masyarakat kita sedang sakit. Sakit jiwa." #majisial #jun #novelmelayu

Tahniah!!! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Antara RAMian yang terawal menerima Anding Ayangan dengan membuat tempahan melalui RAMFC Store. Bagi yang telah membuat tempahan harap SABAR menanti kedatangan Anding Ayangan tidak lama lagi. Admin Sempoii Morrok tengah bertungkus lumus uruskan proses pengeposan buku-buku anda ya..
SABAR..Sabar separuh dari IMAN. โ˜บ

#Repost @mak_we with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Alhamdulillah. Yang ditunggu tunggu telah tiba.
.
Terima kasih @ramfc2020 .
Moga mendapat manfaat.
.
#ramfc #thrillernovel #novelmelayu

Hatinya berkobar-kobar untuk berjaya, kedinginan salji di Loughborough tidak mampu mendinginkan impian dan cita-cita Latifah, tetapi mampukah dia melawan dan bertahan dengan kedinginan sikap suaminya, Azlan?
#novelMelayu
#DBP

Rare and First Edition:
JALAN SEHALA oleh Wan Azmi Ramli. Pustaka Nasional, Singapura, cetakan pertama, 1975.
Harga: RM40.00
Berkulit lembut, kondisi sangat baik dengan kesan penuaan buku yang biasa bagi cetakan tahun 70an. Novel ini memaparkan gambaran jelas tentang sukaduka dan pahitmaung manusia dan berlatarbelakangkan kehidupan di Singapura pada tahun 70an.
#bacathereadingroom #booksonline #bookstagram #novelmelayu #singapura

MOST RECENT

Swipe left to see the free gift..
.
ุณู’ู…ู ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญู’ู…ูŽู†ู ุงู„ุฑูŽู‘ุญููŠู…
.
Assalamualaikum & selamat berpuasa..๐Ÿ˜Š
.
.
[ SEMUSIM DI MAHSYAR : RENTETAN KISAH BENAR YANG MERUNTUN JIWA ]
.
Apalah makna kehidupan ini jika kamu masih ragu-ragu dengan arah tuju kehidupan selepas kematian. Apakah kamu pernah diberi bayangan Allah SWT sehingga kamu merasa benar-benar ingin kembali kepadaNYA?
.
Ketahuilah, hanya mereka yang terpilih mampu merasai semua itu sesuai dengan kehendakNYA jua. Iqlima Salsabilla, merasakan pengalaman bagaimana saat dia dikebumikan sepanjang tempoh lima hari di dalam liang lahad.
.
Wanita yang menunggang binatang indah bersayap, Fatamorgana yang menjadikan dia berhubung dengan ayahnya di alam mimpi, Iblis berkhutbah dengan penyesalan yang dahsyat. Apa kata Iblis dalam Khutbahnya? Perjalanan bertemu dengan para Nabi, apakah semua itu benar-benar dilaluinya? Apakah kisah sebenar yang terjadi?
.
Bagaimana dia diselamatkan daripada kematian? Apakah dia masih hidup dengan tempoh yang lama? Semua itu akan terjawab di dalam Semusim Di Mahsyar, ratap di pembaringan lahad. .
=====================================
.
JOM PRE-ORDER FASA 3 SEKARANG!!!
BUY 1 FREE 1!!!๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
.
.
TAWARAN BERMULA 21 JUNE SEHINGGA 10 JULY 2017(sebelum jam 10 malam) SAHAJA!!๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
.
Lepas ni dah tak dak fasa yang ke-4,ke-5 & seterusnya na..hehe๐Ÿ˜‰
.
.
FASA 3 adalah FASA TERAKHIR!!!๐Ÿ˜ฑ
.
Jadi,yang mana belum dapatkan lagi..
.
JOM DAPATKAN SEGERA!!!
.
Nak join???
.
JOM KOMEN "JOIN FASA 3" di ruang komen di bawah,saya akan segera DM..
.
ATAU
.
boleh klik link di BIO..๐Ÿ˜Š
.
.
.
#preorder
#semusimdimahsyar
#buy1free1
#warkahbuatbidadari
#semusimdibarzakh#ketikaazazilberputusasa#novel#novelbestseller#novelmelayu#novelpreloved#novelbaru#noveladdict#novelthriller#bukuprima#kakinovel#alaf21#thriller#karangkraf#ulatbuku#novelremaja#sayajualnovel#sayajualnovelmurah#sayajualnovelmelayu#penulisan2u#novelseram#noveltriller#novelislamik#novelislami#novelmisteri#gilanovel

SUNTIK adalah sebuah novel yang menggabungkan 3 genre: Sci-Fi, Mystery, Action Thriller. .

Raya, raya jugak.
Dah baca SUNTIK? .

#novelthriller #novelseram #novelmelayu #dn #pfp #dearnovels #fajarpakeer #randomteaser

โš Novel preloved untuk dijualโš 
Tajuk - AKU SHARK...DAN AKULAH LELAKI ITU
Harga - RM 31 inc postage
Condition - 10/10 siap berbalut (NEW BUY) ๐ŸŒธWhatsapp 0187624197 for more details๐ŸŒธ #akusharkdanakulahlelakiitu #myraameer #novelbaru #forsale #akusharkakulahlelakiitu #octobernovel #preloved #novelpreloved #noveluntukdijual #novelmelayu #novelbest #secondhand #novel #prelovednovel #kakinovel #jualnovelmurah #karyaseni #novelsecondhand #novelmurah

โš Novel preloved untuk dijualโš 
Tajuk - MR. GREY
Harga - RM 36 inc postage
Condition - 10/10 siap berbalut (NEW BUY) ๐ŸŒธWhatsapp 0187624197 for more details๐ŸŒธ #mrgrey #syamnuriezmil #astroria #octobernovel #preloved #novelpreloved #noveluntukdijual #novelmelayu #novelbest #secondhand #novel #prelovednovel #kakinovel #jualnovelmurah #karyaseni #novelsecondhand #novelmurah

Sampai ke episod akhir air mata xmampu disekat da macam pili paip rosak duk mengalir ja ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
Jangan lupa layan episod akhir #pembancuhkopimrvampire 9 malam ni uols

@Regrann from @nazeerasardi - #PembancuhKopiMrvampire
.
Kopi kalau tawar boleh letak gula
Hati kalau tawar,
Buatlah apa
Tiada rasa
.
@nazeeraholic
#NuzulFilzah #nazeerasardi #milahsendinglove #jerncuba #jernkata #lastepisode - #regrann
#noveladdict #novelbest #novel #novelbestseller #novelmelayu #novelonline #aiifariza #novelholic #noveladaptasi #noveladaptasidrama #kakinovel #gilernovel #gilanovel #jombaca #jombacabuku #maribacabuku #maribaca #ulatnovel #ulatbuku

BAZAR BUKU RAMADAN

Dapatkan novel-novel terbaik terbitan Penerbitan Fajar Pakeer dengan diskaun sehingga 70% sepanjang Ramadan ini.

Untuk senarai penuh judul dan harga diskaun layari www.penerbitanfajarpakeer.my atau whatsapp ke 019 612 8069.

Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia.

#novelpfp #novelmelayu #bazarbuku #bazarramadan #diskaunmenarik #penerbitanfajarpakeer #pfp

Hatinya berkobar-kobar untuk berjaya, kedinginan salji di Loughborough tidak mampu mendinginkan impian dan cita-cita Latifah, tetapi mampukah dia melawan dan bertahan dengan kedinginan sikap suaminya, Azlan?
#novelMelayu
#DBP

Tajuk : Pemusnah Hati
Penulis : Siti Khadijah
Penerbit : Karya Seni

Harga : RM29
Exc postage

Sinopsis
"Ada ke dalam dunia ni orang yang kena culik, boleh jatuh suka pada penculik? Mengarut, kan? Aku dah mula sukakan kau, Qartal." -AISY RAISYA.
.
"Jangan pernah berharap yang aku ni baik. Kau tak kenal siapa aku yang sebenarnya. Nanti kau akan menyesal! Kita berdua tak boleh jadi kawan ataupun musuh. Lepas keluar dari hutan ni, kau ikut haluan kau dan aku, ikut haluan aku. Anggap saja kita tak pernah berjumpa!" - QARTAL.
.
"Kalau awak perlukan teman untuk ketawa, saya ada. Kalau awak perlukan telinga untuk ceritakan masalah, saya ada. Kalau awak perlukan orang untuk hilangkan kesedihan awak, saya ada! Tak perlulah awak cari orang lain!" - UMAR FARUQ.

Hubungi : whatsapp 019-395 0545
.
#sukanovel
#pemusnahhati
#sitikhadikah
#karyaseni
#novelmelayu
#novelcinta
#Novelbestseller
#novelbaru
#onlinebookstore

Novel terpakai... Harga:- rm 8

Poslaju:-isnin-jumaat

Whatsapp:-013-6344078

#novelmelayu
#novelterpakai
#sayajualmurah
#sayajual

Novel terpakai...
Selamat membaca
Thank you sis.... #novelmelayu
#novelterpakai
#sayajualmurah
#sayajual

Antara list novel2 terpakai...bagi pencinta novel tu meh grab novel2 pilihan chuoll dgn harga y berpatutan.. #novel #jombacanovel #prelovenovel #novelmelayu #kakinovel #terapiinstagram #novelcinta #novelmurah #novellover #adaptasinovel

Antara list novel2 terpakai...bagi pencinta novel tu meh grab novel2 pilihan chuoll dgn harga y berpatutan.. #novel #jombacanovel #prelovenovel #novelmelayu #kakinovel #terapiinstagram #novelcinta #novelmurah #novellover #adaptasinovel

BAZAR BUKU RAMADAN

Dapatkan novel-novel terbaik terbitan Penerbitan Fajar Pakeer dengan diskaun sehingga 70% sepanjang Ramadan ini.

Untuk senarai penuh judul dan harga diskaun layari www.penerbitanfajarpakeer.my atau whatsapp ke 019 612 8069.

Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia.

#novelpfp #novelmelayu #bazarbuku #bazarramadan #diskaunmenarik #penerbitanfajarpakeer #pfp

2 buah ni dah ada dalam koleksi korang tak?

@Regrann from @ater_lina - Angin baca novel tu dah datang...dua2 ni da hbs baca 2 minggu lepas...dua2 pun best...dua2 novel ni pun da terbang ke KL ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜† nanti dia terbang balik ke JB
#bestfatherever #bfe #tiamosweetheart100hari #shaibrahim #suriryana #BilaAterBacaNovel #kakinovel - #regrann
#noveladdict
#novelbest #novelbestseller #novelholic #novelmelayu #novelonline #novelbagus #novel2017 #noveladdict #novel #kakinovel #gilernovel #gilanovel #ulatnovel #ulatbuku #jombaca #jombacabuku #maribacabuku #maribaca

Dia... Random Guy (Farah Husain)
Rm23. 00
Kerana tidak mahu dicop sebagai โ€˜loser', Alina Suffiya bertindak pantas menarik lengan jejaka โ€˜random' untuk diperkenalkan sebagai tunangannya. Apa nak buat, hanya si random itu saja yang dia nampak ketika itu. Hidup Zariel Amzar yang tenang dan damai tiba-tiba seperti menaiki roller-coaster di taman tema. Ini semua perempuan psiko tu punya pasal!

Gosip liar mula tersebar dan dia diberi tekanan oleh mama tersayang. Suratan atau kebetulan? Mereka kini di bawah satu bumbung. Amzar mengambil peluang untuk membalas rasa sakit hati. Alina dibuang kerja atas alasan mengurangkan perbelanjaan syarikat. โ€œYou are one heartless man! Saya harapโ€ฆ. Tak! saya doakan supaya awak dapat cari semula hati awak yang dah hilang tu.โ€ - Alina โ€œYou know what, I take back my word. You ni bukan gilaโ€ฆ but downright psycho. Go and get a treatment!โ€- Amzar.
Kita hanya merancang. Sangka Alina selepas peristiwa itu dia tidak perlu berjumpa Si Random Guy lagi. Tapi takdir ada rancangan berbeza dan hidup mereka tidak lagi seperti dulu. โ€œYou ingat you ni tuan puteri ke nak kena berjemput segala?โ€- Amzar โ€œManalah saya tahu kena tunggu di bawah ni. Saya ingat encik ada di atas, saya naiklah!โ€- Alina

Mengenali seorang Amzar, perasaan yang Alina kunci dalam hati, muncul kembali. Cik jantung mula berdegup kencang dan cik hati mengedik tak tentu hala. Kemunculan Hairi yang cuba mendekati semula Alina, mengundang krisis dalam hati Amzar. Apabila Cik Kerani dilayan sedingin salju, dia pula diberi โ€˜layanan bahu sejuk'. Menggelabah pula nak memujuk.

Walaupun mulut kata benci, hati mula menari! โ€˜Isyyy.. kacau daun betul Si Hairi ni. Dah pergi tu, pergi ajelah'. Siapakah yang berjaya membuka kunci hati Alina. - Hairi atau Diaโ€ฆ Random Guy?
#novelmelayu #novel #sayajualnovel #diarandomguy

Most Popular Instagram Hashtags