#nasikerabukelantan

489 posts

TOP POSTS

Nasi kerabu golok.. Pes lengkap hanya RM22 termasuk pos

#nasikerabukelantan #nasikerabubiru #nasikerabu

Bagai pucuk dicita ulam mendatang lah. Ada yang memang dah lama mengidam nak makan nasi kerabu??? Nasi kerabu sedap dihidangkan bersama solok lada, bawang putih jeruk, ikan rebus goreng dan macam macam lagi. Kenalah datang ke kedai @sa_lunchbox kami apa tunggu lg.... Sekarang ini memang agak susah sekali untuk mencari nasi kerabu Kelantan yang diletakkan sekali dengan sambal tumis. Tapi dikedai kami ada sambal tumis...Kebiasaannya kami akan menghidangkan nasi kerabu dengan meletakkan ulam di atas nasi, diikuti dengan sambal kelapa dan sambal tumis serta akhir sekali sambal cili. Kalau di Kelantan, budu akan diletakkan di bahagian atas sekali selepas sambal cili.. Bahan bahan utama membuat nasi kerabu adalah sambal tumis, sambal kelapa, nasi dan sambal selain dari ulam ulaman dan bahan bahan sampingan lain... Sangat2 sedap...kena mai @sa_lunchbox untuk merasai nya sendiri kenikmatan nasi kerabu kelantan... #salunchbox #nasikerabukelantan

Mama belikan nasi kerabu nasi pg sebenanrnyaa tp sis dok lalu. Then makan time ni pon dua mulut xse dh jadi nk terjeluok. Xtahu bakpe lately ni lepas puasa time rayaa xlalu makan nasi. Kuruss keding dh ke diri nih. Dhla puasa ari tu badan makin susut. Padahal sedap ngat kasi kabu ni. Murah RM4 sahaja. Kedai xtahu hahaha. #NasiKerabuKelantan

@nasikerabu.bn choices of Kelantan Nasi Kerabu by Alhamdulillah #kelantanese are every where#halalfood #kelantanfood #nasikerabukelantan #lifeinbrunei order your nasi kerabu from them if you are in Brunei @nasikerabu.bn

#mingguterakhirramadhan #nasikerabukelantan Ok teringgin sangat.. 😅

MOST RECENT

NASI BERLAUK KAK CHIK DAN NASI AIR DINGIN .
.
OPEN ORDER UNTUK DELIVERY HARI SELASA 25/07/2017
.
BREAKFAST DELIVERY NASI AIR DINGIN ori KELANTAN .
.
Assalamualaikum..
.
Kami menyediakan perkhidmatan DELIVERY ke rumah anda 👍👍
.
.
Pelbagai menu khas DIBAWA DARI KELANTAN .
.
.
Berminat untuk sarapan pagi makanan dari kelantan boleh whatsapp kami 017-6708434 untuk membuat tempahan 💕💕
.
.
Untuk penghantaran hari selasa 25/07/2017 tempahan haruslah dibuat pada hari ni sebelum 4 PETANG
.
.
ORIGINAL DARI KELANTAN .
.
Whatsapp 0176708434 untuk list menu
.
.
#nasiairdingin #nasikerabukelantan #serikembangan #putrajaya #cyberjaya #puchong #bangi #kajang #serdang #puncakjalil #bandarputrapermai #tamanequinepark #deliveryfood #originalkelantan #nasitumpang #deliveryservice

Assalamualaikum
Selamat pagi.

Pagi ni korang breakfast apa ya??? Teringat kelmarin punya citer, tanye skit orang kb, kat sini nasi kerabu memang pakai cucuk paku ginni erk....hehe. x pernoh tengot plok, dok tahulah takut ambe ni ketinggalan zaman....hehehe

Orang teganu bahangg getoh je wak ngikat.
#NasiKerabuKelantan
#NasiKerabuCucukPaku
#NasiKerabuTersedapDidunia
#NasiKerabuFauziTerengganu

Most Popular Instagram Hashtags