[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#nasikerabukelantan

529 posts

TOP POSTS

Mama belikan nasi kerabu nasi pg sebenanrnyaa tp sis dok lalu. Then makan time ni pon dua mulut xse dh jadi nk terjeluok. Xtahu bakpe lately ni lepas puasa time rayaa xlalu makan nasi. Kuruss keding dh ke diri nih. Dhla puasa ari tu badan makin susut. Padahal sedap ngat kasi kabu ni. Murah RM4 sahaja. Kedai xtahu hahaha. #NasiKerabuKelantan

Bagai pucuk dicita ulam mendatang lah. Ada yang memang dah lama mengidam nak makan nasi kerabu??? Nasi kerabu sedap dihidangkan bersama solok lada, bawang putih jeruk, ikan rebus goreng dan macam macam lagi. Kenalah datang ke kedai @sa_lunchbox kami apa tunggu lg.... Sekarang ini memang agak susah sekali untuk mencari nasi kerabu Kelantan yang diletakkan sekali dengan sambal tumis. Tapi dikedai kami ada sambal tumis...Kebiasaannya kami akan menghidangkan nasi kerabu dengan meletakkan ulam di atas nasi, diikuti dengan sambal kelapa dan sambal tumis serta akhir sekali sambal cili. Kalau di Kelantan, budu akan diletakkan di bahagian atas sekali selepas sambal cili.. Bahan bahan utama membuat nasi kerabu adalah sambal tumis, sambal kelapa, nasi dan sambal selain dari ulam ulaman dan bahan bahan sampingan lain... Sangat2 sedap...kena mai @sa_lunchbox untuk merasai nya sendiri kenikmatan nasi kerabu kelantan... #salunchbox #nasikerabukelantan

Breakfast
#nasikerabukelantan 😋

#nasikerabukelantan
Sdp boh.. lme xmkn hom

@nasikerabu.bn choices of Kelantan Nasi Kerabu by Alhamdulillah #kelantanese are every where#halalfood #kelantanfood #nasikerabukelantan #lifeinbrunei order your nasi kerabu from them if you are in Brunei @nasikerabu.bn

Breakfast untuk Caca😘 #nasikerabukelantan #dapoqcheq #halalfoods

MOST RECENT

Siap untuk dipack. Dalam 1 pack ada 7 bahan - nasi, tumis, budu, air lada, ulam, kerisik ikan dan telur masin. Rm5 per pack.
Nak order boleh whatsapp 0192106947.

#nasikerabukelantan
#nasikerabutumiskelantan
#nasikerabu

budu yang dimasak 3 jam... tanpa budu nasi kerabu tak kick.. 300 pack done.

#nasikerabukelantan
#nasikerabutumiskelantan
#tasteofkelantan
#cookwithlove

#customerorder
Alahamdullilah. Customer suka dengan nasi kerabu kami

#nasikerabukelantan #shahalam #kotakemuning #johansetia #jalankebun

Hai gaiss..hari ni kami open order untuk nasi kerabu ayam goreng & nasi kerabu ikan celup tepung. Nk order jom cepat2 WA kami 01131206300

#sayajual #sayabuat #nasikerabukelantan #kotakemuning #jalankebun #johansetia #shahalam

salam jumaat.....jemput mkn#nasikerabukelantan

Selamat Pagi !! Selamat Bersarapan !! .
.
.#nasikerabukelantan #nasikerabu #sarapan #igkelantan #cookfav

KIT NASI KERABU TUMIS
Memasak nasi kerabu dimana sahaja.
Beras disediakan
Pewarna asli dari bunga telang
Tumisan yang dimasak berjam lamanya
Sos bilis resepI warisan
Air lada
Kelapa sangai
Ikan
Sesuai untuk 6-8 orang makan.
#nasikerabusegera
#nasikerabukelantan
#nasikerabutumis
#nasikerabusedap

Nasi Kerabu Biru + Daging Bakar + Budu

#nasikerabu
#nasikerabubiru
#nasikerabukelantan
#alanfc

Most Popular Instagram Hashtags