[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#nasikerabukelantan

444 posts

TOP POSTS

Bagai pucuk dicita ulam mendatang lah. Ada yang memang dah lama mengidam nak makan nasi kerabu??? Nasi kerabu sedap dihidangkan bersama solok lada, bawang putih jeruk, ikan rebus goreng dan macam macam lagi. Kenalah datang ke kedai @sa_lunchbox kami apa tunggu lg.... Sekarang ini memang agak susah sekali untuk mencari nasi kerabu Kelantan yang diletakkan sekali dengan sambal tumis. Tapi dikedai kami ada sambal tumis...Kebiasaannya kami akan menghidangkan nasi kerabu dengan meletakkan ulam di atas nasi, diikuti dengan sambal kelapa dan sambal tumis serta akhir sekali sambal cili. Kalau di Kelantan, budu akan diletakkan di bahagian atas sekali selepas sambal cili.. Bahan bahan utama membuat nasi kerabu adalah sambal tumis, sambal kelapa, nasi dan sambal selain dari ulam ulaman dan bahan bahan sampingan lain... Sangat2 sedap...kena mai @sa_lunchbox untuk merasai nya sendiri kenikmatan nasi kerabu kelantan... #salunchbox #nasikerabukelantan

#mingguterakhirramadhan #nasikerabukelantan Ok teringgin sangat.. 😅

Teringin plak yg ni ptg ni..
#NeverGiveUpCafe #nasikerabukelantan #superb

Breakfast
#nasikerabukelantan 😋

@nasikerabu.bn choices of Kelantan Nasi Kerabu by Alhamdulillah #kelantanese are every where#halalfood #kelantanfood #nasikerabukelantan #lifeinbrunei order your nasi kerabu from them if you are in Brunei @nasikerabu.bn

MOST RECENT

Teringin plak yg ni ptg ni..
#NeverGiveUpCafe #nasikerabukelantan #superb

#mingguterakhirramadhan #nasikerabukelantan Ok teringgin sangat.. 😅

Alhamdulillah. Mmg admin busy last week smpai x sempat untuk update Ig. Tapi inshaAllah kami akan teruskan usaha untuk melayan orders.
.
💌DM OR WA +6738808168.
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery.
⌚Delivery time: 3pm onwards.
📍MP: Gadong,The arch.

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneiwsiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

AYAM ATAU DAGING. .
💌DM OR WA +6738808168.
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery.
⌚Delivery time: 3pm onwards.
📍MP: Gadong,The arch.

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneiwsiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

Assalamualaikum. Selamat pagi #kerabukravers.
Hari ini kami akan buka untuk dua MENU.
.
💌DM OR WA +6738808168.
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery.
⌚Delivery time: 3pm onwards.
📍MP: Gadong,The arch.

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneiwsiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

#Laksamlovers

Ku dengar ramai yang rindu dengan Laksam masakan @nasikerabu.bn.

kami akan buka order untuk besok bagi yang ingin Laksam. Nasi kerabu AYAM sahaja masih available untuk esuk jugak.
.
Bagi yang ingin order sila:
. 💌DM OR WA +6738808168
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery.
⌚Delivery time: 3pm onwards
📍MP: Gadong,The arch
.
#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneiwsiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

Assalamualaikum #kerabukravers.

InshaAllah hari ini ada nasi kerabu AYAM saja.
. 💌DM OR WA +6738808168.
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery.
⌚Delivery time: 3pm onwards
📍MP: Gadong,The arch.

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneisiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

Assalamualaikum. Hari ini di buka order untuk berbuka. Boleh untuk delivery atau meetpoint .
.
💌DM OR WA +6738808168.
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery. .
⌚Delivery time: 3pm onwards
📍MP: Gadong,The arch

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneisiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

This. Is. Seriously. Good. And only.... RM6 *faints*. Six freaking ringgit. Even the nasi kerabu at USM, where I learned to appreciate all types of Malay cuisine, wasn't so cheap back in the 90s. For this, I'm willing to forgo my cooking aspirations and go line up again at the most crowded stall in the pasar ramadan tomorrow. It is THAT good: the rice was just right, the salted egg was fresh, the veg were crunchy, and the sambal had enough fire to put hair on my chest. #nasikerabu #nasikerabukelantan #pasarramadan #tamandesa #Malaysianfood #neighbourhoodeats #eeeeeats

Salam pagi #kerabukravers. Apa khabar imaan semua😊

Alhamdulillah. Semoga amalan Makin bertambah.

OPEN ORDER UNTUK HARI INI
1) Nasi Kerabu
2) Laksam
.
.
💌DM OR WA +6738808168
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery.
📍MP: Gadong,The arch

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneisiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

Shocked n overwhelming.. Alhamdulillah selesai untuk order hari ni. .
💌DM OR WA +6738808168
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery 📍MP: Gadong,The arch

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneisiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

Ingin berbuka puasa dengan nasi kerabu kami.

HARI INI:
1) NASI KERABU AYAM
2) NASI KERABU DAGING. .
💌DM OR WA +6738808168
🚗minimum 3 bungkus untuk delivery 📍MP: Gadong,The arch

#nasikerabu
#nasikerabukelantan
#bruneifoodiesbn
#bruneikelantan
#bruneisiuk
#deenbizbn
#kerabulicious
#kerabukravers
#ayampercik
#soloklada
#deliciouslymalilih
#demsogood
#jgnjara
#sedapenakmurni

Most Popular Instagram Hashtags