#mutawwif

MOST RECENT

Assalamualaikum... minta doa dari semua sahabat dalam #instagram #andalusia #andalusiatravel supaya Allah memberi kesembuhan kepada #mujahid kami๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š
Syukran jazilan kepada #mutawwif Ust arif izzuddin atas segala pertolongannya... Allahumma Aminnn
@qalam_warisan
@qalamcalligraphyart
@king_eiphotografi
@arha_jain
@andalusiatravel

Sesiapa yang rindukan Tanah Suci dan Kaabah saya kongsi video suasana Tawaf dr bumbung Masjidl Haram

Semoga yang pernah datang dijemput Allah lagi ke Tanah Suci
Dan semoga yang belum pernah datang dijemput Allah satu hari nanti

Hanya dengan memandang empat perkara
ni pun dikira ibadah. tahukah sahabat
sahabiah apakah yang di maksudkan 4
perkara itu?

4 perkara itu ialah :
1. wajah ibubapa
2. Al-quran
3. Lautan
4. Kaโ€™abah

Daripada Aisyah bahawa Rasulullah
bersabda: โ€œMelihat pada tiga perkara
adalah ibadah. Melihat wajah ibu bapa,
melihat al-Quran dan melihat lautan.โ€ โ€“
(Riwayat Abu Nuaim) dan ditambah dengan
โ€œMelihat Kaโ€™abahโ€.
(Riwayat Abu Daud). -CHP-

#mutawwif
#umrah
#masjidlharam
#tanahsuci

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
daripada saya Hazwan Padzil untuk sesiapa yang saya kenal atau tidak kenal
Sekiranya ada terguris dari Ucapan dan Pebuatan saya sebelum ini

Walau apa pun, saya tetap dengan usaha untuk mendidik orang "Sudah-sudah lah gemuk ๐Ÿ˜Š". Kalau anda terasa dengan istilah gemuk yang saya selalu katakan, saya minta maaf

Korang menggemukkan diri tak rasa bersalah. Bila dah gemuk terasa pulak bila dipanggil gemuk. Kalau terasa sebab saya kata gemuk, yang tu saya rasa anda kena minta maaf dengan jasad anda sebab menyeksa tubuh anda sndiri ๐Ÿ˜Š. Raya ni selamat menjamu selera, takpe takyah kira kalori pun. Yang penting "Berhenti sebelum kenyang" atau "Don't Over Eat'. Kalau tahun lepas tema raya saya Hot & Spicy hehe
Tahun ni tema "Cool From Heart" ๐Ÿ˜Š

Sekali lagi Selamat Hari Raya Aidilfitri
Taqobbalallahu minna wa minkum

Saya doakan anda yang baca posting saya ini dijemput oleh Allah satu hari nnti ke Tanah Suci Madinah dan Mekah Al-Mukarramah
Ameen...
Ikhlas daripada,
Coach Hazwan Padzil "Salam Hatiku Untuk Hatimu
#mutawwif
#fitnesscoach
#musclechef
#awedclown
#teamrayamekah

Bismillahirohmanirohim.. .
.
Dimana sih Travel umroh yang smua schedule penerbangan terjadwal Oktober- Novemberpun sudah terjadwal #inshaallah amanah baik #mutawwif juga pembimbing selama perjalanan.. .
.
Karena kami teregistrasi di #IATA juga #ASITA Insha Allah amanah, kantor pusat kami pun mudah d jangkau dengan publik transportasi ketika manasik .
.
Hanya 22,6 free perlengkapan (batik seragam, kain Ihrom utk jamaah pria, mukena untuk jamaah wanita, buku panduan beserta perlengkapan lainnya), pesawatpun via #saudiarabianairlines Dimana service sudah di jamin mutunya .
.
"Sesungguhnya kota ini [mekkah], Allah telah memuliakannya pada hari penciptaan langit dan bumi. Ia adalah kota suci dengan dasar kemuliaan yang Allah tetapkan sampai hari Kiamat โ€œ

Aku rindu!!aku cemburu!!aku syukur!!kau dah selamat!!aku tak tahu lagi!!semoga nasib kita sama!!tgu aku bad!!aku akan menyusul!!in sya Allah!!
#umrah #mutawwif #traveller #harmonyexcellence #harmonyexcellenceholidays #harmonyexcellenceresort #jannatulbaqi #medina #madinah #perkuburanbaqi #ramadhan #ramadhan2018 #ramadhan1439h #arwahbadrulmunir

#PENGHUNIJANNATULBAQEMADINAH
Telah kembali sahabatku menemui pencipta nya...sepatut nya kita akan bertemu di mekah 11 jun,tapi taqdir ALLAH kau di rezqikan syurga lebih awal..Sungguh indah perjalanan hidup mu..nyawa kau di tarik di depan manusia yg paling mulia,di bumi yg paling mulia,di bulan yg paling mulia..๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญsemua sahabat2 terasa kehilangan,kerana sifat dan ahklaq mu yg sgt mulia..x pernah mengguris hati kawan2,sentiasa sedia berkhidmat dlm apa jua keadaan..memang patutlah jasad kau layak bersatu dgn tanah madinah..berbahgialah,tgu lah kami disana..kami akan menyusul in sya Allah..
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
(Msg Dari Maulana Jamal)
Dia solat Tahajjud dlm bilik, sempat minum air masak satu gelas, lps tu saya minta satu gelas drp dia......, terus kita ke masjid Nabawi, solat sunnat qabliah, solat Fardu Subuh, solat jenazah, masuk maqam....... Saya dan Wak Ramli depan sikit, Bad dan Ibrahim blkng...... Saya dah keluar..... Tunggu2 mana lagi Bad dan Ibrahim ni....., kami pun gerak masuk masjid..... Smp call katanya Bad Tumbang dpn Maqam Rasulullah Saw......
*subuh jumaat,23 Romadhon 1439,Penghuni tetap jannatul baqe๐Ÿ˜ญ *ุฅู†ู‘ูŽุง ูู„ู„ู‡ู ูˆุฅู†ู‘ูŽุง ุฅู„ูŽูŠู’ู‡ู ุฑูŽุงุฌูุนููˆู’ู†*
Innalillahi wa inna ilaihi raji'un

Rasulullah Saw bersabda: โ€œBarangsiapa yang mampu untuk mati di Madinah maka lakukanlah(Berdoalah untuk dpt mati di sana). Sesungguhnya aku akan memberi syafaat kepada sesiapa yang mati di sana.โ€
(riwayat Ahmad dan Tirmizi) *ุงูŽู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุงุบู’ููุฑู’ ู„ูŽู‡ู ูˆูŽุงุฑู’ุญูŽู…ู’ู‡ู ูˆูŽุนูŽุงููู‡ู ูˆูŽุงุนู’ูู ุนูŽู†ู’ู‡ู*
"Allahummagh firlahu warhamhu wa`afihi wa`fu`anhu" "Ya Allah, ampunilah dosanya,
berilah rahmatMu ke atasnya,
sejahtera dan maafkanlah dia." *ุขู…ู€ูŠู†, ูŠุงุฑุจ ุงู„ุนูŽู€ู€ู€ุงู„ูŽู…ููŠู’ู†*
#umrah #mutawwif #traveller #harmonyexcellence #harmonyexcellenceholidays #harmonyexcellenceresort #ramadhan #madinah #medina #jannatulbaqi #perkuburanbaqi

Salam semua. Mari mengerjakan umrah bersama Dai @tajdid_hadhari Nov-Dec ini, insyaAllah.
Komen atau DM kami untuk maklumat lanjut!
#Repost @tajdid_hadhari with @get_repost
ใƒปใƒปใƒป
Bumi Madinah menjadi saksi tertegaknya Negara Islam pertama. Bumi Mekah pula tumpuan Sekalian Umat Rasulullah tercinta. Tanah Kebanggan kita semua. Mari bersama saya untuk umrah 2018 bersama @tripfez . Syarikat yang diterajui Usahawan Muda @faeezfadhlillah yang pernah tersenarai dalam Forbes sebagai antara CEO di bawah umur 30 tahun. Apa keistimewaan umrah bersama saya?: 1. Saya sendiri akan membimbing ibadat umrah bersama Mutawwif profesional

2. Pengajian Santai Sirah Rasulullah di Dataran Masjid Nabawi

3. Tadarus Al Quran di Masjid Nabawi dan Masjid Haram

3. Sesi lawatan dan penghayatan kisah Rasulullah ketika Umrah Luar

4. Tazkirah Kitab Hadith 40 Imam An Nawawi setiap malam di hotel penginapan

Jom daftarkan segera, hubungi/whatsapp pembantu saya (Zaki) di 01121141327
--------------
#daitajdidhadhari #umrah2018 #umrah #umrahmurah #bersamadai #pakejumrah #mekah #ibadahumrah #ibadahumroh #tripfez #daihadhari #diskaun #mariumrah #pakejumrah #pakejumrahmurah #mutawwif #masjidnabawimadinah #masjidnabawi #masjidilharam #tazkirah

Mengimbau sirah di sebalik Perjanjian Hudaibiyah dan sumpah taat setia Bai'ah Ridhwan Rasulullah SAW dan sahabat-sahabat baginda di Masjid Bai'ah Ridhwan Hudaibiyah.
โ€ข
#muthawwif #mutawwif #andalusiatravel #andalusia #izzuddinrosmanphotography #izzuddinrosmanpunyacerita #ramadhan #iphonex #iphonexparami #iphonexphotography

Salam dari tanah haram Makkah Al-Mukarramah. Alhamdulillah selesai umrah pertama. Non stop perjalanan + program sebab group ni masuk Makkah terus dari Msia. Normally saya bimbing group yg masuk ke Madinah dulu. Alhamdulillah Allah beri kekuatan walaupun tinggal 1%. Time to recharge my energy. โ€ข
#mutawwif #muthawwif #andalusiatravel #izzuddinrosmanpunyacerita #izzuddinrosmanphotography

Dari Abu Hurairah, Nabiย shallallahu โ€˜alaihi wa sallamย bersabda,

ุฑูŽุบูู…ูŽ ุฃูŽู†ู’ููู‡ู ุซูู…ู‘ูŽ ุฑูŽุบูู…ูŽ ุฃูŽู†ู’ููู‡ู ุซูู…ู‘ูŽ ุฑูŽุบูู…ูŽ ุฃูŽู†ู’ููู‡ู ยป. ู‚ููŠู„ูŽ ู…ูŽู†ู’ ูŠูŽุง ุฑูŽุณููˆู„ูŽ ุงู„ู„ู‘ูŽู‡ู ู‚ูŽุงู„ูŽ ยซ ู…ูŽู†ู’ ุฃูŽุฏู’ุฑูŽูƒูŽ ูˆูŽุงู„ูุฏูŽูŠู’ู‡ู ุนูู†ู’ุฏูŽ ุงู„ู’ูƒูุจูŽุฑู ุฃูŽุญูŽุฏูŽู‡ูู…ูŽุง ุฃูŽูˆู’ ูƒูู„ูŽูŠู’ู‡ูู…ูŽุง ุซูู…ู‘ูŽ ู„ูŽู…ู’ ูŠูŽุฏู’ุฎูู„ู ุงู„ู’ุฌูŽู†ู‘ูŽุฉูŽ โ€œ.
.
Sungguh terhina, sungguh terhina, sungguh terhina.โ€ Ada yang bertanya, โ€œSiapa, wahai Rasulullah?โ€ Beliau bersabda, โ€(Sungguh hina) seorang yang mendapati kedua orang tuanya yang masih hidup atau salah satu dari keduanya ketika mereka telah tua, namun justru ia tidak masuk surga.โ€ (HR. Muslim no. 2551) ...
.

Umrah 22.nov 2018..daftarkan dirimu dan orang tuamu.... .
#durhaka#naudzubillah#mamahku#orangtua#berbaktikepadaorangtua#instalikes#Instagram#daimuda#ustaz#mutawwif#kekinian#dakwahislam#infoumrah#travelingram#bisnis#lifestyle

Ini konser hijjaz luar biasa....
Bikin merinding...
Nasehat selimut putih.
Bhwa setiap kita akan memakai selimut putih ini...
Kain kafan pemutus segala kenikmatan dunia...
Entah bgmna nasib disana?baikah atau sebaliknya?.
Entah bagaimana nasib kaki ini tatkala melintas jembatan shirotol mustaqim.
Dan entah bagaimana nasib diri ini tatkala semua catatan amal dibentangkan....
.
.
Ya rabb ighfir dzunubi.......
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข.
Ya allah biha...ya allah bi khusnil khatimah...
.
.
.
.
.
#konser @hijjaz_official @nasyid.channel #jakarta #bandung #surabaya #makasar #saudiarabia #jeddah #umrahramadhan #mutawwif #ustaz @pangeran_ekobermano

PROMOSI 1

Beli apa-apa Kurta Collection by HANA - rm69
belian ke-2, dapat harga rm39 (terhad kepada kurtaje royal blue & black)

PROMOSI 2

Belian 4 helai Kurta, dapat 1helai PERCUMA (terhad kepada kurtaje royal blue & black)

#promosikurta #kurtapromosi #kurtarayapromosi #promosikurtaraya #gemagegarvaganza #mutawwif #rahsiahatiperempuan

PROMOSI 1

Beli apa-apa Kurta Collection by HANA - rm69
belian ke-2, dapat harga rm39 (terhad kepada kurtaje royal blue & black)

PROMOSI 2

Belian 4 helai Kurta, dapat 1helai PERCUMA (terhad kepada kurtaje royal blue & black)

#promosikurta #kurtapromosi #kurtarayapromosi #promosikurtaraya #gemagegarvaganza #mutawwif #rahsiahatiperempuan

Terimakasih CAS DESTINATION.
PT jasa Angkasa Semesta,Tbk.
.
.
Hari ini Antum semua luar biasa....
Insya allah kita diberikan semua jalan keluar karena ketaqwaan kita kpda allah swt.
.
.
.
.Umrah 22 nov bersama pais..
.menyenangkan : karena kami menjdikan anda tak ubahnya keluarga kami selama umrah..
.
Menenangkan :.
Karena jamaah sudah mengetahui jdwl keberangkatan lewat maskapai yang telah di booking.
.
Maqbulan: karena mutawif akan meng optimalkan bimbingan umrah yg sesuai dengan syarat rukun dan wajib umrah..
.
.
.
.
@muhamad2717 @fhitrirose @jajulijorgi_makeup @fifit_83 @susilawati223 @mursyidahsamir72449@millennialtrainerid @pangeran_ekobermano #dakwahku #dakwahislam #rindubaitullah #infoumrah #mutawwif #kekinian #masyaallah #makkah #madinahalmunawwarah #kajiandakwah #ramadhankareem #puasaramadhan

Lama jgak tak show ngn abg @adeepnahar_
.hahaha.masing2 busy. Last show di Perlis rasanya. Anyway. Alhamdullilah. Semuanya berjalan lancar.
Mana yang biasa show akan tahu betapa sempoinya berurusan dengan @adeepnahar_ ni . Hahaha

And inshaAllah semoga urusan Kita semua dipermudahkan.
#keyboardist
#drummer
#guitarist
#musician
#mutawwif
#teamadeepnahar
#adeepnahartruesobats
#throwback
#wiyatravel
#hijrahumrah

Astaghfirullah wa atubu ilaihi.....
..
.
.
.
.pengen umrah bareng pais 22 nov 2018 yuk dri skrng booking kuotanya biar ga kepenuhan .....
Menyenangkan.
Menenangkan.
Maqbulan...
Insya allah. .
.kepoin baju pais @aldebaranwear
.
#instalike #follow4follow #ustaz #infoumrah #mutawwif #dai #ramadhankareem #bukber

RAMAI YANG DAH SUKA DENGAN SERVIS KAMI.
KAMI ADALAH TRUSTED SELLER MADU SHUIB SUDAH LEBIH 5 BULAN BERSAMA BEEFACTORY

MADU ๐Ÿ’ฏPURE ORIGINAL
PERTAMA DI MALAYSIA ๐Ÿฏ RASA SEKALI PASTI NAK LAGI
๐ŸฏTAK PERLU SUPPLEMENT LAIN
๐ŸฏMAKANAN SUNNAH YANG DITULIS DALAM AL QURAN

MADU SHUIB MEMBANTU
๐ŸKULIT LEBIH CANTIK
๐ŸBEBAS PENYAKIT KRONIK
๐ŸMINDA LEBIH CERGAS
๐ŸMENGHINDAR BATUK SELSEMA LELAH
๐Ÿ BATUK KRONIK
๐Ÿ MELANGSINGKAN BADAN ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ hot item
๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ viral 1 malaya ๐Ÿ˜Ž agent johor bahru -
www.wasap.my/60195868138
www.wasap.my/60195868138

#lebah #madukristal #madukristalhalia
#lebah #maduasli #honeycomb #agentsahmadu #madusarang #madukesihatan #madushuib #makanansunnah #honeykristalginger #honeystick #madusarangshuib #madusarahshuib #maducubeshuib #madukesihatan#awetmuda #produkkesihatan #mutawwif #onlineseller #instalike #madusarangshuibviral #maduviral #instagood #sabunmadu #madukatastro #minhajjmadushuib #madushuibjb #madushuibjohor
@shuibsepahtu

Antara tulang belakang Mumtaz Travel yang sentiasa bersama kami... Tanpa mereka sudah pasti kami tidak akan sampai ke tahap ini... Terima kasih juga yang tidak terhingga buat kesemua jemaah Mumtaz Travel yang menyokong kami sehingga kini.. #MumtazTravel
#Umrah
#familymumtaz
#mutawwif
#mutawwifah
#sahabatmumtaz
#terimakasih
#jomumrahbersamamumtaz

Jangan sibukkan dirimu dengan banyak mengeluh..
Kejarlah walau harus jatuh berulang kali....
Buah yang manis selalu berada di ujung dahan
.
.
..
.
.
.
UMRAH 22 NOV BARENG PAIS YAAAA....
MENYENANGKAN.
MENENANGKAN.
MAQBULAN.
INSYA ALLAH.....
.
..
.
.
#sukes #keberhasilan #motivasi #supports #janganmenyerah๐Ÿ’ช #majuterus #bismillah #perenungan #perjuangan #instalike #tagtemanmu #infoumrah #travelumrah #ustadz #bisnis #hijrahku #dakwahislam #mutawwif #makkah #madinahalmunawwarah #

Most Popular Instagram Hashtags