#mukabersih

17 posts

TOP POSTS

pastikan injection di tempat yang betul & selamat ya. kami akan bagi list clinic yang buat servis injection kepada anda selepas pembelian dari kami. #orkedbeauty #whiteninginjection #doktorbaik #taksakit #mukabersih

Asal muka @akuthailis flawless sangat? I kennot la orang tua tapi muka macam budak sekolah ni. 😂
#throwback #debat #selfie #mukabersih #flawless

segitiga diantara kamu, aku, dan dia?
#inimasih #kepalasatu #rambutrapih #mukabersih

Nama pun HAMBA , tak lyk senanye kita dpt pape , buat je la ap yg disuruh !! Tapi Allah maha pemurah , syukur dan hargailah setiap ap yg diberi👳🏻
#alhamdulillah #form2 #mukabersih #huhu

MOST RECENT

#Repost @bellabeautycartel with @repostapp
・・・
.
Facial treatment khas utk akak2 dan datin2 yg nak kulit flawless tp tak ada masa nak ke spa.. book sekarang! Dijamin pasti puas hati!😘😍😍😍😍
WA📱0162433181
🌹 Beauty with Brain💡
.
.
#zarynnabeauty_cartel #facial #homespa #homefacial #facialathome #faciallifting #facialcontouring #facialtime #facialtreatment #facialspa #wrinkle #facemassage #antiaging #awetmuda #kulitkusam #collagen #wanita #tudung #makeup #cosmetic #beauty  #beautycartel #holiday #wedding #facialspa #pampertime #mukabersih #mukaglowing .
💕Beauty Cartel #1🇲🇾 Home Facial Spa💕

Stock Eskinol Pimple Fighting Facial Wash 50G dh ada ye..
.
.
1 tube RM27.00
2 tubes RM42.00
3 tubes RM57.00
*Include postage .
.
Whatsapp 013-8175191
.
.
#eskinol #eskinolgirl #eskinolmurah #eskinolmalaysia #eskinolphilippines #eskinolph #ubatjerawatmurah #ubatjerawat #mukabersih #mukaflawless #mukabebasjerawat #blackheads #whitehead #sayajual #sayajualsayapakai #dermatologisttested

🌹Kami dari Team Beauty Cartel🌹

EB muka setiap hari,💁
Kulit kusam muka montel,💆 Lepas facial confirm berseri😘😘
.
.
❤Beauty Cartel ❤
.
.
.
🌹 Beauty with Brain💡
.
.
#facial #homespa #homefacial #facialathome #faciallifting #facialcontouring #facialtime #facialtreatment #facialspa #skintransform #jeragat #wrinkle #facemassage #antiaging #awetmuda #kulitkusam #collagen #wanita #tudung #makeup #cosmetic #beauty #beautycartel #holiday #wedding #facialspa #pampertime #mukabersih #mukaglowing .
💕Beauty Cartel #1🇲🇾 Home Facial Spa💕
.
For details📱Whatsapp 012 686 0619

Profile CEO Mary Jardin

Dr Maryam Al-Batul
. .
🌷Umur 30 tahun 🌷Top Scorer Medical Student UIAM Kuantan
🌷HO (Doktor Pelatih) di Hospital Sungai Buloh (HSB) selama 2 tahun
🌷MO (Doktor Perubatan Medical di HSB + Dermatology (unit bawah medical) di HSB selama setahun
🌷MO Klinik Kesihatan Bandar Kuala Krai selama 2 tahun 😊
🌷Resigned dan full-time focus pada MJ .
.
🔥3 tahun pengalaman bisnes online
🔥Proven track record sales 600K SEBULAN!
🔥Sales MJ 200K dalam masa 2 minggu selepas official launching
🔥 3000 agents worldwide meliputi Malaysia, Riyadh, Korea, Australia, Turkey, Madinah, Jepun

#MaryJardinAgent #trustedagentMJ #skincare #rawataneczema #rawatankulit #eczema #ubateczema #rawatanorganik #faceoil #facialsoap #organik #flawless #mukabersih #facialtreatment #organicskincare

Biji Biji Ruma Dekat Tangan Dah Hilang? 😱
.
Hanya Guna Niqrees Sahaja, Masalah Dah Hilang 😎
.
Awak Nak Tahu Apa Bahan Aktif Yang Ada Dalam Niqrees Neh?
.
Jawapan Nya Kigelia Africana! 😘
.
Nak Selesai Masalah Kulit Di Wajah Anda? Boleh Cuba Niqrees Neh...
.
Whatsapp 01118742796
.
#NiqreesHydrogel #skincaremalaysia #skincaremurah #skincareserumterbaik #skincareberseri #skincarebest #skincareno1malaysia #skincareoriginal #skincareglowing #skincareberbaloi #skincaremagic #jerawatbatu #jerawatnanah #jerawatparut #jerawatpasir #jerawatberminyak #jerawathilang #jerawatjeragat #jerawatmeradang #jerawatbesar #jerawathitam #mukacantik #mukaberseri #mukabersih #mukatanpajerawat #mukaputih #mukaglowing #mukakusam #mukalicin #mukalicinhalus

Qm Dead Sea Mud Mask terbuat dari 100% murni lumpur laut mati dari yordania. Khasiat nya tidak perlu diragukan lagi karena setiap tahunnya tempat ini didatangi oleh ratusan ribu pengunjung untuk merasakan mandi lumpur laut mati ini.

Kalian tidak perlu jauh2 ke yordania untuk merasakan manfaat dr lumpur laut mati ini. Kalian bisa dapatkan di @Qm_mudmask.

Manfaat yg telah di rasakan oleh mereka yg telah mencoba lumpur laut mati ini adalah - Membasmi jerawat
- Mengecilkan pori-pori
- Mengangkat komedo
- Mengangkat sel kulit mati
- Mengatasi rambut rontok
- Mendetox wajah
- Mengurangi garis keriput
- Mengencangkan kulit wajah
- Mengurangi kantung mata
- Menghilangkan flek dan bekas jerawat
- Mencerahkan kulit
- Mengencangkan kulit
- Menghaluskan Kulit
- Mengeringkan Luka
- Melancarkan peredaran darah
- Mengobati gatal - gatal
- Mengatasi biang keringat
- Mengobati memar dan kulit terbakar
- Menghilangkan pegal - pegal

Cara Pemakaian : Untuk Perawatan, pakai 1-2 x seminggu, oleskan ke permukaan kulit ( wajah / badan ) tunggu sampai kering ( 15 - 20 menit ) lalu bilas dengan air bersih. Untuk pengobatan jerawat, oleskan setiap hari pada bagian yang berjerawat saja.

#masker #deadseamud #deadsea #lumpurlautmati #maskerlumpur #maskerlumpurlautmati #deadseamudmask #antijerawat #porereducer #whitening #kinclong #poriporikecil #mukabersih #wajahkinclong #bebasjerawat #antiaging #bestseller #kefir #maskerjerawat #maskerwhitening #pemutih #deadseasalt #maskerdeadseamud

LEMON SOAP:
Hai assalamualaikum..😊 Tenkiu dear coz sudi respon di wall kak anil..😊
Ok kak anil explain skit ttg produk pati lemon yg kami ada ye.. 👉 LEMON SOAP 50g RM35 ( 2 bulan )
Bahan utama 》 pati lemon, vitamin c, gliserin , gluta 👉 LEMON MASKER 120g ( 2 hingga 3 bulan )
Bahan utama 》 pati lemon, serbuk vitamin c 👉 LEMON CREAM 10g ( kami jual trial dulu sbb krim ni produk terbaru kami ) ( 2 bulan )
Bahan utama 》 pati lemon, premium gluta, olive oil, vitamin c, vitamin e, vitamin a, serbuk mutiara 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
Ketiga2 produk lemon ni berfungsi untuk merawat masalah kulit seperti..
👉 jerawat
👉 jeragat
👉 muka berminyak
👉 muka terlalu kering
👉 kulit tak sekata
👉 sunburn
👉 mula kendur sebelum usia
👉 resdung
👉 parut
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋 Boleh kak anil tahu masalah kulit awak macam mana? Sbb senang kak anil nak tahu yg mana sesuai dgn awak..😊 012 4511856
0124511856
0124511856

#testimonilemonsoap_anil #testimonikrim_anil #testimonimasker_anil #bazaarkl #bazarkarat #RawatanPatiLemon #hilangkanjerawat #hilangkanparut #mukabersih #mukaberminyak #bebasjerawat #artisskincare#anugerahmeletopera

@Regrann from @erbeautyfacial - Inilah antara 'secret recipe' dalam facial treatment yg #erbeautyfacial tawarkan..😍😍
.
Pada adik2 dan akak2 yang nak kulit bersih, cantik, flawless dan pejal muda remaja bolehla contact er utk book appointment k!😙😙
.
.
.
🌹 Beauty with Brain💡
.
.
#facial #homespa #homefacial #facialathome #faciallifting #facialcontouring #facialtime #facialtreatment #facialspa #skintransform #jeragat #wrinkle #facemassage #antiaging #awetmuda #kulitkusam #collagen #wanita #tudung #makeup #cosmetic #beauty  #beautycartel #holiday #wedding #facialspa #pampertime #mukabersih #mukaglowing .
💕Beauty Cartel #1🇲🇾 Home Facial Spa💕

Wasap:0193728197

Jangan lupa yer kesaiyangan cik kuyah sebelum tido pastikan skrub dulu wajah bagi peloles kemudian biarkan sampai kering baru cuci k.. Bukan sahaja membersihkan kulit dengan mendalam tapi jerawat merah-merah nanah pun boleh kecut, jeragat, parut muka pun boleh pudar.., kulit kusam jadi cerah.....ajaibkan siapa suka🙋🙋 Esok pagi lulur seluruh badan sambil fefeling macam spa mewah tapi dekat umah jer😄relaks jer rasa...memang best sangat..2 in 1 memang jimat... Nak cantik? Wassapp cik kuyah @azman7718
01128300355
01128300355
01128300355

#mrmrsscrybwithlove#maskerkunyit#maskertrending#maskermuka#maskerbadan#pakaiskrub#cikkuyahpakaiskrubmalam#maskerkecutjerawat#maskerawetmuda#maskerseripengantin#maskermampumilik#bazarpaknil#lokalah#maskersejuk#gemagegarvaganza#mukalicin#mukalembut#mukabersih#organik#alamsemulajadi#selamatmalamsemua#tepektepekjerawatkecut

Faktor Penyebab Jerawat Di Wajah

Hormon

Salah satu faktor penyebab jerawat di wajah yaitu hormon, perubahan hormon baik meningkat atau pun menurun bisa menyebabkan jerawat akan muncul di permukaan kulit, maka dari itu masa pubertas atau masa dimana anak anak beranjak remaja memiliki kulit yang kurang bagus karena hormon baru berfungsi di saat masa seperti ini. Gangguan pada hormon ini bisa dialami juga pada saat sebelum menstruasi dan juga pada saat menggunakan obat obatan tertentu yang menyebabkan gangguan pada hormon.

Jenis kulit

Jenis kulit yang lebih rentan untuk ditumbuhi oleh jerawat ialah jenis kulit yang berminyak. kulit berminyak akan lebih banyak ditempeli debu dan akan sulit lepas maka dari itu akan ada banyak sumbatan pada pori pori yang bisa menjadi komedo hitam atau putih dan menjadi jerawat.

Pori pori besar

Mereka yg memiliki pori-pori besar rentan terhadap jerawat juga karena debu atau kotoran gampang masuk ke dalam kulit yg menyebabkan pori pori tersumbat.

Tidak menjaga kebersihan kulit

Menjaga kebersihan kulit perlu sekali di lakukan sebab jika tidak maka debu yang menempel akan mengendap lama di kulit sehingga menjadi komedo serta menjadi jerawat.
Gaya hidup tidak sehat

Banyak merokok, tidak makan makanan yang sehat, kurang asupan air mineral bisa meningkatkan risiko berbagai macam masalah pada kulit seperti jerawat.

Stress

Stress bisa mengganggu hormon juga maka dari itu efek yang akan muncul salah satunya jerawat di permukaan kulit.

Penggunaan make up berlebihan

Penggunaan make up yang terlalu berlebihan atau pun terlalu banyak akan menyumbat pori pori pada wajah juga yang nantinya akan menjadi jerawat batu dan lainnya.

Maka dari itu apabila sudah mengetahui berbagai macam faktor penyebab jerawat di wajah sebaiknya mulai memperhatikan kesehatan kulit wajah. Untuk yg jerawat nya tidak kunjung sembuh bs di coba mengunakan dead sea mud mask. Selain bs menyembuhkan jerawat masker ini juga mampu mengecilkan pori2.

#masker #deadseamud #deadsea #lumpurlautmati #maskerlumpur #maskerlumpurlautmati #deadseamudmask #antijerawat #porereducer #whitening #kinclong #poriporikecil #mukabersih #wajahkinclong #bebasjerawat #antiaging

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags