[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#muakahwin

1022 posts

TOP POSTS

Reception makeup for dear Ulfah, sejenis tak ada masalah kulit. Base nipis je just untuk even kan skintone Ulfah πŸ™ŒπŸ» Fresh and natural! #makeupbytieqazai

Makeup by @blushbysyafiqah tak pernah tak cantik. So kemas πŸ™ŒπŸ» Nah Ika, gambar dari camera πŸ˜…

Okay this is the real testimony. Picture on the left was on 12.00 pm, exactly after i finish dolling her up. Picture on the right was at the end of event, around 5.00 pm. As you can see, the foundation still looking good even after 5 hours, and she looked more radiance 😍Ni la orang kata "dah pecah minyak"

Nervous tau sebab first time kena jaga pengantin satu hari πŸ˜‚ #makeupbytieqazai

Details on the eyes πŸ‘€
.
.
Eyebrow @tartecosmetics No 4
Eyeshadow @anastasiabeverlyhills modern renaissance
False lashes @lovelashkl code 8409

Alkisahnya dulu dulu masa baru start makeup pernah la conteng muka @nurulafella ni. Gambar kiri masa August 2015 and gmbar kanan July 2017. Ada improvement tak guys?? Rasanya kening je yang dah master skit πŸ˜‚ and i rasa makeup i makin light and natural adalah πŸ™ˆπŸ™ˆ #makeupbytieqazai

Day 4 - Crazy Eyeliner for #30daymakeupchallenge πŸ’πŸ»πŸ’πŸ»πŸ’• #makeupbytieqazai

Hari ni belanja video! Sorry la tak berapa quality sangat video ni πŸ˜‚tapi malas record baru dah πŸ™ˆ .
.
Ombre Lips for Day 14 #30daymakeupchallenge
.
.
Product Used
@heimish_korea Artless Glow Base SPF50
@erborian Pink Perfect Base
@maybelline Fit Me foundation
@catrice.cosmetics Secret Camouflage Concealer
@toofaced Sweetheart Perfect Flush Blush
@thebalm_cosmetics Marylouminizer
@lorealmakeup Coral (lupa πŸ˜‚)
@stilacosmetics Fiery

Brush from @brushworkmalaysia

*Just for FUN*

Hmm tengah trend makeup anime eh sekarang? Nah hamik! πŸ˜‚πŸ˜‚ Future clients yang minta makeup anime nanti i makeup jadi macam ni kang baru tauuu. Haa seelok eloknya tak payah la yer terkejut husband korang tngk kang lolol! Kalau ada yang nak makeup anime untuk sanding, mohon cari MUA lain la yaa. Plus kalau makeup macam ni jatuh under fx makeup tau. Lain kiranya nanti 😬😌 #makeupbytieqazai #anime #animemakeup #beforeafter

MOST RECENT

Reception makeup for dear Ulfah, sejenis tak ada masalah kulit. Base nipis je just untuk even kan skintone Ulfah πŸ™ŒπŸ» Fresh and natural! #makeupbytieqazai

Makeup by @blushbysyafiqah tak pernah tak cantik. So kemas πŸ™ŒπŸ» Nah Ika, gambar dari camera πŸ˜…

Jom main makeup lagi! @edmeatieka @makeupbypapot @inazeyy @jiaohjia @diniena @amalinaasri 😁😁

Mommy very own so called Princess Swan .. Makeup cara mommy dengan minimal foundation usage as usual. Cara mommy mmg nipis jaa.. x dak tebai2.. sebab mommy sendiri jenis yg dak bermakeup! Hahaha

Close up makeup for Zuhaira πŸ™ŒπŸ» She is one of my followers yang beli Cosrx due to my posting πŸ˜‚ Alhamdullilah kulit dia pun makin elok lepas pakai Cosrx phewww #makeupbytieqazai

Eh lupa post gambar ni, nak tunjuk yang eyeshadow simple je untuk look ni, bride nak simple je katanya πŸ™ŒπŸ» -This picture was taken from Samsung camera so the colour different from previous picture.- #makeupbytieqazai

Reception makeup for Zuhaira! Dia suka bila i letak glitter dekat mata dia, al maklumlah reception malam so biarlah berseri seri sikit πŸ˜‚ #makeupbytieqazai

Okay this is the real testimony. Picture on the left was on 12.00 pm, exactly after i finish dolling her up. Picture on the right was at the end of event, around 5.00 pm. As you can see, the foundation still looking good even after 5 hours, and she looked more radiance 😍Ni la orang kata "dah pecah minyak"

Nervous tau sebab first time kena jaga pengantin satu hari πŸ˜‚ #makeupbytieqazai

A very very pretty bride! Thanks Zara for trusting Kak tiqa, glad you like the makeup 😍 Welcome to the family! She's the owner of @butterheaven and she did her own wedding cake πŸŽ‚ #makeupbytieqazai #baubaubacangje

Braids Eyebrow and Freckles for my one and only @nabila_asyiqin . Macam biasa mommy belanja product fav mommy, Skin Prep @nrcosmetics_my @nuex_rosli yg super wangi minty, Concealer Highlight @nafura , Moroccan Oil @glambagz mix with @manniqueenbeauty.hq , foundation wangi @schatzhq , Eyeshadow Qwin @ohlalamekap @husnaralfaet , Most Fav Matte Powder @rosetyara_official @rosetyara_founder , Lipmatte Fav Marshamallow @obsess.cosmetics @hafizatulatikah , Glow Spray @alhaalfa @alhaalfacosmetics_hq

She was my ex-client but somehow our relationship grew beyond that. I place her close to my heart ❀️ Thank you love @n.farhanarahman ! Ada sesiapa rakyat Brunei nak belajar makeup dengan i tak? I dengan Farah nak plan something ni πŸ™ˆ #makeupbytieqazai

Did Najihah's makeup today! She's so sweet! And love how her skin glows with that dash of highlight on her cheekbones 🌟thanks babe! Hope to work with you again!

"A smile is the prettiest thing you can wear" #makeupbytieqazai

Haiiii! Kita dah start kerja dah πŸ˜‚ Makeup for Nabila, manis muka dia, ada iras tokti 😍 #makeupbytieqazai

DYXY TEAMFL:
DYXY BRUSH😍

Sebagai pengetahuan, ada 2 jenis bristle yang digunakan pada brush.
BRISTLE adalah istilah " Bulu " untuk kuas.

SYNTETHIC BRISTLE
----------------
Disebut juga bulu sintetik & pastinya bukan dibuat dari bulu binatang...
Katerianya adalah : 🎈Dibuat daripada NYLON ( pada umumnya ) & TYLON ( contoh : Ecotools )
🎈Penampakkanye BERKILAT.
🎈Warnanya pelbagai.
🎈Perawatannya mudah kerana tidak menyerap pigmen @ air.
🎈Pengunaanya lebih sesuai untuk aplikasi makeup cair seperti foundation kerana tidak menyerap banyak cairan.
🎈Relatif lebih lembut. Tapi, Semakin LEMBUT Semakin MAHAL.
.

#dyxy #dyxymurah #dyxypromosi #dyxymerdekasale #dyxybydyana #dyxykl #dyxykajang #dyxyampang #dyxyhululangat #dyxycheras #dyxygreenteamineralfacemist #dyxykualaselangor #dyxysetasyallieainadanbccreamnaturalbeige #dyxybccreamfoundation #bccreamfoundationmalaysia #brushdyxy #lipstickdyxy #dyxypsis #mua #muamalaysia #muakahwin #nakputih

Hyee uoll, nak bermakeup? Tapii .
.tak nak lamaΒ² hadap cermin.
.tak nak kulit berminyak.
.tak nak makeup bercapuk.
.tak nak nampak heavy.
.tak nak rosakkan kulit.
.
. 🌏 MINERAL GREEN TEA πŸƒ .
~ Melembapkan Muka sesuai utk kulit kering dan mengelupas
~ Effect Glowing serta merta
~ Bau Green Tea yang WANGI dan FRESH
~ Makeup Tahan lebih lama ( finishing spray )
~ Boleh dijadikan makeup based
~ Mengandungi zat mineral .
~ Membantu mengurangkan alahan pada muka sesuai utk muka sensitif
~ Membantu mengecutkan jerawat pada muka
~ Sesuai utk lelaki dan perempuan
~ Boleh digunakan bila2 masa .
. πŸƒ DYXY Face Mist Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF .
πŸƒ DYXY Face Mist Tahan 2-3 bulan ikut rutin pemakaian.
.
Nak tnye nak order WSAPP please 0192066358.
.

#dyxy #dyxymurah #dyxypromosi #dyxymerdekasale #dyxybydyana #dyxykl #dyxykajang #dyxyampang #dyxyhululangat #dyxycheras #dyxygreenteamineralfacemist #dyxykualaselangor #dyxysetasyallieainadanbccreamnaturalbeige #dyxybccreamfoundation #bccreamfoundationmalaysia #brushdyxy #lipstickdyxy #dyxypsis #mua #muamalaysia #muakahwin #nakputih

Most Popular Instagram Hashtags