#minumair

1595 posts

TOP POSTS

Eh eh nak jatuh pulak. Blurpp blurppp ๐ŸŒŠ๐ŸŒŠ๐ŸŒŠ #kayak #visitperak2017 #dancer #seakayak #minumair #bykmain

Nyelam sambil minum air! Kahh!
Kota Tinggi Waterfall .. Johor cuti arini. Hahaaa
#Kahh #Derakk #Minumair #yommmkedd

Santai sambil menyelam minum air.
____________________
๐Ÿ“Kolam niagara PARAPAT
๐Ÿ“kec.sipanganbolon ๐Ÿ“simalungun
๐Ÿ“ท @samuelsilalahi12x
____________________
#marnalamelalak #visitsumut #menyelam #minumair #santai #bpro5mark2s #pocarisweat

Selamat pagi!

#Minumairyangcukup yuk hari ini. Dimulai dari bangun di pagi hari selagi perut masih kosong, coba minum air hangat (dengan atau tanpa lemon/jeruk nipis) sebanyak 1-4 gelas. Minumnya perlahan saja, sambil dinikmati dan disyukuri.

Menghidrasi tubuh di pagi hari sangat bermanfaat bagi kita, manfaatnya antara lain:

1. Mencerahkan kulit. Minum air yang cukup di pagi hari membantu meluruhkan racun - racun yang terkandung di dalam darah sehingga kulit akan menjadi lebih bersih dan bersinar sehat.

2. Memudahkan penyerapan nutrisi. Pencernaan jadi lebih bersih karena dihidrasi dengan posisi perut kosong. Jadi saat diisi makanan, kemampuan organ pencernaan untuk menyerap nutrisi akan meningkat.

3. Mempercepat pertumbuhan sel-sel baru.
Dengan terpenuhinya kebutuhan air, kemampuan sel dalam beregenerasi juga meningkat. Hal ini sangat baik untuk menjaga kesehatan otot, persendian dan kekuatan tulang.

Jadi untuk yang belum terbiasa minum air di pagi hari, ayo ubah kebiasaanmu. Jika rutin dilakukan tentu saja teman - teman akan merasakan manfaatnya.

Selamat hari Rabu ya, selamat menjalankan aktivitas. Sehat selalu!

#Indonesiamakansayur #raburehat #minumair #morningritual

"Be water, my friend!" - Bruce Lee

#botolminum #memobottle #minumair #carakurus #hidupsehat

Do your best bottle juga ga mau kalah yaa.. sekarang ada 2 versi yang super stylish ๐Ÿ˜.. botol doff (atas) dan bening (bawah).. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
. .
Bening dan doff harganya sama ๐Ÿ˜Š
IDR 65,000
380ml
.
Admin
WA 081290677768
line: houseofzakka
(Pilih ke 1 admin saja)
Jgn comment di foto.. langsung aja contact ke admin ya โค๏ธ
.
#zakka #zakkahouse #waterbottle #botolminum #botolairminum #houseofzakka #jualan #jualanku #jualankaka #jualansis #onlineshop #olshopjkt #olshopid #olshopindonesia #gift #hadiah #kadoultah #minumair #botolplastik #botoljus #jualbotol #jualbotolminum #jualbotolplastik plastik #hozmug

Done bahagian orthopaedic..tq utk segala gala ilmu..๐Ÿ˜˜
#thedressar #ma36 #minumair

MOST RECENT

COWAY DI JAMIN HALAL ANTARABANGSA
โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ โ‰ 
____________________
__________
coway satu2nya syarikat dari korea yg diberi status HALAL DAN SUCI MURNI yang di iktiraf oleh JAKIM ANTARABANGSA.
jika kita lihat pada hub halal JAKIM, coway di beri pengiktirafan HALAL JAKIM ANTARABANGSA.. wowww๐Ÿ˜ฑkenapa coway dapat pengiktirafan paling tertinggi dari JAKIM nieyhhh??? hebattt kannnn ....of course lahh sebab coway kan dari luar negara dan mempunyai kilang penapis air paling terbesar di dunia serta mempunyai RND, sendiri so must lah layak untuk dapat certificate yang tertinggi nie.

yang paling bestnyaaaa pihak JAKIM memberi status halal produk coway untuk semua jenis material tawww....haaaa ingat-ingat status material tue lah yang sgt penting okey.

ini status terbaru untuk semua jenis model coway dan material yang digunakan untuk model penapis air coway...perghhhh mak oiii sampai 33 material dan model yg diiktiraf halal JAKIM antarabangsa๐Ÿ˜..2 tahun lepas hanya 22 sahaja...ha nampakkk takkkkkk COWAY sentiasa upgrade bukan cakap tak serupa bikin...Jika kita lihat pada setiap gambar2 yang saya sertakan kesemua model2 dan material COWAY adalah dari kilang sendiri...bukan sembang bohong kononnya produk dia org buat dari kilang sendiri.
ha.ha.ha. (cakap bohong nanti allah potong lidah)

bagi pengguna-pengguna COWAY anda memang bijak buat pilihan yang tepat...tak rugi beli produk yang berkualiti dan status HALAL yang sah dari JAKIM . COWAY juga adalah penapis air NO 1 DIMALAYSIA tawww...tak caya p tanya TRUSTED BRAND sapa dapat anugerah paling hebat untuk penapis air di malaysia dah tentu COWAY...ada jugak syarikat lain yang mengaku dia NO 1.. tapi buktiii tarakkk...sembang ja lebih...so jgn terpedaya oleh manusia2 yg kaki kelentong nie.๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. klu masih lagi tak yakin haaa lay

Nak lebih tips atau info blh watsaap/call
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728

#coway #cowaymalaysia #penapisair #halal #selamat #sihat #minumair #jadisihat #keluarga #sayangkeluarga #paritbuntar #baganserai #bukitmerah #laketown #taiping #kualakurau #tanjungpiandang #penang #perai #perda #seberangperai #bertam #sungaipetani #merbok #kepalabatas

Eh eh nak jatuh pulak. Blurpp blurppp ๐ŸŒŠ๐ŸŒŠ๐ŸŒŠ #kayak #visitperak2017 #dancer #seakayak #minumair #bykmain

"Akak selalu masak air jer dik elok jer minum sihat jeee"
.
.
Zaman atok nenek dulu lain....bangunan semua tak buat lagi.. air dekat sungai pun boleh terus minum. Sekarang ni try la buat tgk brape penyakit skali masok๐Ÿ˜…
.
.
Berapa ramai yang tak tahu METAL ION adalah BAHAN KARAT yang paling halus dalam air.๐Ÿ˜ฑ
.
.
Sebab tu nak minum air main masak ja kan?๐Ÿ˜
.
.
Bayangkan kalau sekeluarga minum?๐Ÿ˜ฐtambahan pula ada baby & anak kecil...kena pula buat susu untuk depa ๐Ÿ˜ฑ dah la umur masih kecil kena pula minum air yang ada bahan karat fuuuuhhh.. kesiannya kan?๐Ÿ˜”
.
.
"Kena ingat air bersih adalah keutamaan untuk badan sihat"โ˜บ๏ธ
.
.
"Kadang2 bila fikir mcm mana laa.. mereka yang rasa tiada kepentingan tentang air bersih ni bukan untuk diri sendiri untuk sekeluarga jugak"๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“
.
.
"Sanggup kumpulan duit beli iphone dr beli penapis ayaq utk family tersayang " huhuhu๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
.
"Ingat duit boleh di cari
kesihatan x boleh di beli"๐Ÿ˜‰
#Sajanaknbagitau
#AirBersihTuPenting

Nak lebih tips atau info blh watsaap/call
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728

#coway #cowaymalaysia #penapisair #halal #selamat #sihat #minumair #jadisihat #keluarga #sayangkeluarga #paritbuntar #baganserai #bukitmerah #laketown #taiping #kualakurau #tanjungpiandang #penang #perai #perda #seberangperai #bertam #sungaipetani #merbok #kepalabatas

"Akak selalu masak air jer dik elok jer minum sihat jeee"
.
.
Zaman atok nenek dulu lain....bangunan semua tak buat lagi.. air dekat sungai pun boleh terus minum. Sekarang ni try la buat tgk brape penyakit skali masok๐Ÿ˜…
.
.
Berapa ramai yang tak tahu METAL ION adalah BAHAN KARAT yang paling halus dalam air.๐Ÿ˜ฑ
.
.
Sebab tu nak minum air main masak ja kan?๐Ÿ˜
.
.
Bayangkan kalau sekeluarga minum?๐Ÿ˜ฐtambahan pula ada baby & anak kecil...kena pula buat susu untuk depa ๐Ÿ˜ฑ dah la umur masih kecil kena pula minum air yang ada bahan karat fuuuuhhh.. kesiannya kan?๐Ÿ˜”
.
.
"Kena ingat air bersih adalah keutamaan untuk badan sihat"โ˜บ๏ธ
.
.
"Kadang2 bila fikir mcm mana laa.. mereka yang rasa tiada kepentingan tentang air bersih ni bukan untuk diri sendiri untuk sekeluarga jugak"๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“
.
.
"Sanggup kumpulan duit beli iphone dr beli penapis ayaq utk family tersayang " huhuhu๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
.
"Ingat duit boleh di cari
kesihatan x boleh di beli"๐Ÿ˜‰
#Sajanaknbagitau
#AirBersihTuPenting

Nak lebih tips atau info blh watsaap/call
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728

#coway #cowaymalaysia #penapisair #halal #selamat #sihat #minumair #jadisihat #keluarga #sayangkeluarga

Santai sambil menyelam minum air.
____________________
๐Ÿ“Kolam niagara PARAPAT
๐Ÿ“kec.sipanganbolon ๐Ÿ“simalungun
๐Ÿ“ท @samuelsilalahi12x
____________________
#marnalamelalak #visitsumut #menyelam #minumair #santai #bpro5mark2s #pocarisweat

"Akak selalu masak air jer dik elok jer minum sihat jeee"
.
.
Zaman atok nenek dulu lain....bangunan semua tak buat lagi.. air dekat sungai pun boleh terus minum. Sekarang ni try la buat tgk brape penyakit skali masok๐Ÿ˜…
.
.
Berapa ramai yang tak tahu METAL ION adalah BAHAN KARAT yang paling halus dalam air.๐Ÿ˜ฑ
.
.
Sebab tu nak minum air main masak ja kan?๐Ÿ˜
.
.
Bayangkan kalau sekeluarga minum?๐Ÿ˜ฐtambahan pula ada baby & anak kecil...kena pula buat susu untuk depa ๐Ÿ˜ฑ dah la umur masih kecil kena pula minum air yang ada bahan karat fuuuuhhh.. kesiannya kan?๐Ÿ˜”
.
.
"Kena ingat air bersih adalah keutamaan untuk badan sihat"โ˜บ๏ธ
.
.
"Kadang2 bila fikir mcm mana laa.. mereka yang rasa tiada kepentingan tentang air bersih ni bukan untuk diri sendiri untuk sekeluarga jugak"๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“
.
.
"Sanggup kumpulan duit beli iphone dr beli penapis ayaq utk family tersayang " huhuhu๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
.
"Ingat duit boleh di cari
kesihatan x boleh di beli"๐Ÿ˜‰
#Sajanaknbagitau
#AirBersihTuPenting

Nak lebih tips atau info blh watsaap/call
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728
~Syuhada - 0174389728

#coway #cowaymalaysia #penapisair #halal #selamat #sihat #minumair #jadisihat #keluarga #sayangkeluarga

TIPS MINUM AIR CUKUP 8 GELAS SEHARI SEMASA BERPUASA

Tak lama lagi puasa , ni tips macammana korang boleh cukupkan minum air kosong 8 gelas sehari walaupun berpuasa
.
Check it out... ๐Ÿ˜˜
So uoll kekal cantik dan hidrat
Jangan lupa sebelum tido tu hisap sebiji dian vitamin c&e
muah muah muah
.
.

Stunning by #teamfizazainal
#puasa
#minumair
#dianvitamin. #vitaminc
#vitamine

Jogja KW dua ๐Ÿ˜† haha #jalanjalan #nyelam #sambil #minumair

Morning. .
Korang dah minum air pagi ni?
.
Salah satu waktu yang paling baik untuk minum air putih adalah pada waktu pagi setelah bangun dari tidur. Jangan bagi alasan, anda perlu 'paksa diri' untuk minum air putih. Ini adalah sebab-sebabnya:
.
1. Seimbangkan sistem buah pinggang
Tubuh memiliki air yang cukup dan terhidrasi akan memaksimumkan fungsi tubuh, seimbangkan cairan dan mencegah jangkitan.
.
2. Kulit lebih berseri
Minum air putih boleh membantu kita menyingkirkan racun di dalam tubuh seterusnya menjadikan kulit lebih berseri. Bahkan, ia dapat membantu membersihkan racun dalam darah.
.
3. Langsingkan tubuh
Cuba minum dua gelas air setiap bangun tidur. Rajin-rajinlah minum air pada pagi hari dan boleh meningkatkan metabolisme tubuh sebanyak 24 peratus.
.
4. Tambah darah
Ketika anda berasa lesu, pening dan anemia, minumlah air dengan jumlah yang mencukupi. Ia membantu tubuh membentuk sel darah yang baru dan membantu pembentukan sel otot.
.
5. Membersihkan usus
Minum air ketika perut kosong membantu membersihkan usus dan membuatnya lebih mudah menyerap nutrisi makanan yang masuk kemudiannya.
.
#shakleebyuswatun #tipsihat #airputih #minumair #jomsihat #jomcantik #cantik

Beban ginjal akan semakin meningkat dengan banyaknya air yang harus disaring melalui glomerulus. Bahkan, glomerulus dapat rusak karena terlalu banyak menyaring. Selain itu cairan dalam tubuh juga menjadi tidak seimbang sebab ada begitu banyak cairan sedangkan jumlah natrium tak seimbang. โ€“ Pembengkakan di Otakโ€“ Kelebihan air akan masuk ke otak, kemudian selaput otak Anda mulai bengkak. Ini situasi yang sangat berbahaya. โ€“Kejangโ€“ Gejala lain yang mungkin menyerang ketika otak menerima terlalu banyak cairan adalah kejang. Selain tubuh menjadi kejang, pandangan juga bisa menjadi gelap seketika. โ€“Pendarahan Otakโ€“ Saat beberapa sel di dalam otak menjadi rusak akibat cairan yang berlebihan, kondisi ini rawan menyebabkan terjadinya pendarahan otak. โ€“Komaโ€“ Yang paling buruk dari efek lanjutan pendarahan otak adalah terjadinya koma. Bahkan ada yang bisa menyebabkan kematian.

#water #air #minumair #tipslemak #sehat #dehidrasi #wowfakta #instahealth #infia

TIPS MINUM AIR CUKUP 8 GELAS SEHARI SEMASA BERPUASA
.
gojes-gojes kat luar tu ramai puasa hari ni?
Dah dekat-dekat ramadan ni opkos tengah busy nak ganti puasa dan buat puasa sunat.
.
Ni tips macammana korang boleh cukupkan minum air kosong 8 gelas sehari walaupun berpuasa
.
Check it out... ๐Ÿ˜˜
So uoll kekal cantik dan hidrat
Jangan lupa sebelum tido tu hisap sebiji dian vitamin c&e
muah muah muah
.
.

Stunning by #teamfizazainal
#puasa
#minumair
#dianvitamin. #vitaminc
#vitamine

8 KELEBIHAN & KEBAIKAN AIR MASAK

1. Meningkatkan kesuburan
2. Menguruskan badan
3. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang memyebabkan kanser
4. Melancarkan sistem pencernaan
5. Tubuh lebih segar dan sihat
6. Menyihatkan jantung.
7. Ubat kepada penyakit strok ๐Ÿ‡JOM KURUS BERSAMA ACAI BERRY PLUS๐Ÿ‡

#tip
#jomkurus
#projekkurussebelumraya
#minumair

Most Popular Instagram Hashtags