[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#mengajinow

2122 posts

TOP POSTS

Surah Al-insan 5-7 ( سورة الإنسان ٥-٧ ) 🌹
.
.
إِنَّ الْأَبْرَارَ يَشْرَبُونَ مِنْ كَأْسٍ كَانَ مِزَاجُهَا كَافُورًا (٥) عَيْنًا يَشْرَبُ بِهَا عِبَادُ اللَّهِ يُفَجِّرُونَهَا تَفْجِيرًا (٦) يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَيَخَافُونَ يَوْمًا كَانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيرًا (٧) .
.
[76:5] Indeed, the righteous will drink from a cup [of wine] whose mixture is of Kafur,
[76:6] A spring of which the [righteous] servants of Allah will drink; they will make it gush forth in force [and abundance].
[76:7] They [are those who] fulfill [their] vows and fear a Day whose evil will be widespread.
#quran #quranvoice #tarannumbilquran #quranforlife #mujawwad #mengajinow #spreadmessages #spreadloves #sheikhmustafaismail #inspiration #yucosm #yusufkassim

Taktahu lah kenapa mata ni layu sokmo. Padahal takmengantuk pun 😂 nahh untuk korang yang request surah al-Kahfi di hari Jumaat 💛 #mengajinow #ustazrock @mengaji.now

Surah Ar-Rahman : 8-13 🎧
.
.
.
.
Requested by @njowono .
.
Cara-cara nak request ialah tulis surah dan tag 5 orang sahabat. Jangan lupa tagggg kalau nak request 😳.
.
.
Tag 5 friends to request your surah. Don’t forget to tag!
. .
May Allah ease your day and bless you with happiness and tranquility 💕.
.
#fathyakan #brojambang #quran #holyquran #tilawah #qari #imitation #quranrecitation #quranreciter #malaysia #aceh #indonesia #azharian #negerisantri #mengajinow #fatihseferagic #muzammilhb #instagram #ikutcarakita #dakwahmudah

Bayyati Kurdi + Rast + Suri ,Harakat Bul jawab yg x berapa nak jawab 😜 #tilawah #mengajinow

tq @wanimusic for dropping by mengaji.com ❤️ @mengaji.now
God bless!
#mengajinow

Surat Al Furqan - سورة الفرقان

63. And the slaves of the Most Beneficent (Allah) are those who walk on the earth in humility and sedateness, and when the foolish address them (with bad words) they reply back with mild words of gentleness.

64. And those who spend the night before their Lord, prostrate and standing.

65. And those who say: "Our Lord! Avert from us the torment of Hell. Verily! Its torment is ever an inseparable, permanent punishment." 66. Evil indeed it (Hell) is as an abode and as a place to dwell.

63] Les serviteurs du Miséricordieux sont ceux qui marchent humblement sur la terre ; ceux qui répondent avec douceur aux ignorants qui les interpellent
[64] ceux qui passent la nuit, prosternés ou debout, à prier leur Seigneur
[65] ceux qui disent : «Seigneur, épargne-nous le supplice de l’Enfer», qui est le plus implacable des supplices, [66] Car l'Enfer est détestable à la fois comme asile et comme séjour. ❤

#jibrilwahab#mengajinow#جبريل_وهاب

1 DAY 1 STORY -PART 20-
.
•JOM BELAJAR AL QURAN•
⛔️Waqaf-waqaf di dalam Al Quran⛔️
.
Waqaf = berhenti
Wasal = sambung .
Ada 6 tanda waqaf mengikut jumhur ulama di dalam القرءان :
‎1️⃣ ج (waqaf Jaiz)
‎2️⃣ لا (waqaf Mamnu')
‎3️⃣ م (waqaf Lazim)
4️⃣ Wasal Aula
5️⃣ Waqaf Aula
6️⃣ Waqaf salah satu
.
Yang kita akan bincangkan hari ini adalah no 3️⃣ & 4️⃣
🔵Apakah Waqaf Lazim (م)❓❓❓
* Ayat yang ada م kecil di atas
* Waqaf yang dimestikan
.
‎إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ
.
🔵Apakah Wasal Aula❓❓❓
* Ayat yang ada kecil di atas
* Wasal yang lebih utama
* Harus waqaf padanya tetapi wasal lebih utama
.
‎وَإِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ ۖ وَإِنْ يَمْسَسْكَ بِخَيْرٍ فَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
.
📢 Jom sama-sama kita mengimarahkan World Quran Hour pada 24 Ramadhan di Masjid Besi, Putrajaya
#401production #worldquranhour #spreaddakwah #jommengaji #mengajinow

MOST RECENT

#deepsangat #tqustaz🌹 @Regranned from @fakhrulunic - Ar-Rahman (43-48)
.
43. Inilah neraka Jahanam yang didustakan oleh orang-orang yang berdosa.
.
44. Mereka berkeliling di sana dan di antara air yang mendidih.
.
45. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
.
46. Dan bagi siapa yang takut akan saat menghadap Tuhannya ada dua syurga.
.
47. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
.
48. Kedua syurga itu mempunyai aneka pepohonan dan buah-buahan.
.
#quranquote #surahamalanmukmin #fakhrulunic #mengajinow #plbq @mengaji.now @pakej_lengkap_belajar_alquran - #regrann

Bila dah download tu takde alasan "belum mengaji" 😊 #mengajinow @mengaji.now

Bayyati Kurdi + Rast + Suri ,Harakat Bul jawab yg x berapa nak jawab 😜 #tilawah #mengajinow

Surah Ar-Rahman : 8-13 🎧
.
.
.
.
Requested by @njowono .
.
Cara-cara nak request ialah tulis surah dan tag 5 orang sahabat. Jangan lupa tagggg kalau nak request 😳.
.
.
Tag 5 friends to request your surah. Don’t forget to tag!
. .
May Allah ease your day and bless you with happiness and tranquility 💕.
.
#fathyakan #brojambang #quran #holyquran #tilawah #qari #imitation #quranrecitation #quranreciter #malaysia #aceh #indonesia #azharian #negerisantri #mengajinow #fatihseferagic #muzammilhb #instagram #ikutcarakita #dakwahmudah

Surah Al-insan 5-7 ( سورة الإنسان ٥-٧ ) 🌹
.
.
إِنَّ الْأَبْرَارَ يَشْرَبُونَ مِنْ كَأْسٍ كَانَ مِزَاجُهَا كَافُورًا (٥) عَيْنًا يَشْرَبُ بِهَا عِبَادُ اللَّهِ يُفَجِّرُونَهَا تَفْجِيرًا (٦) يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَيَخَافُونَ يَوْمًا كَانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيرًا (٧) .
.
[76:5] Indeed, the righteous will drink from a cup [of wine] whose mixture is of Kafur,
[76:6] A spring of which the [righteous] servants of Allah will drink; they will make it gush forth in force [and abundance].
[76:7] They [are those who] fulfill [their] vows and fear a Day whose evil will be widespread.
#quran #quranvoice #tarannumbilquran #quranforlife #mujawwad #mengajinow #spreadmessages #spreadloves #sheikhmustafaismail #inspiration #yucosm #yusufkassim

@Regranned from @fakhrulunic - Ar-Rahman (43-48)
.
43. Inilah neraka Jahanam yang didustakan oleh orang-orang yang berdosa.
.
44. Mereka berkeliling di sana dan di antara air yang mendidih.
.
45. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
.
46. Dan bagi siapa yang takut akan saat menghadap Tuhannya ada dua syurga.
.
47. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
.
48. Kedua syurga itu mempunyai aneka pepohonan dan buah-buahan.
.
#quranquote #surahamalanmukmin #fakhrulunic #mengajinow #plbq @mengaji.now @pakej_lengkap_belajar_alquran

Ar-Rahman (43-48)
.
43. Inilah neraka Jahanam yang didustakan oleh orang-orang yang berdosa.
.
44. Mereka berkeliling di sana dan di antara air yang mendidih.
.
45. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
.
46. Dan bagi siapa yang takut akan saat menghadap Tuhannya ada dua syurga.
.
47. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
.
48. Kedua syurga itu mempunyai aneka pepohonan dan buah-buahan.
.
#quranquote #surahamalanmukmin #fakhrulunic #mengajinow #plbq @mengaji.now @pakej_lengkap_belajar_alquran

Surah Ar-Rahman : 1-8 🎧
.
.
Requested by @njowono .
.
Cara-cara nak request ialah tulis surah dan tag 5 orang sahabat. Jangan lupa tagggg kalau nak request 😳.
.
.
Tag 5 friends to request your surah. Don’t forget to tag!
. .
May Allah ease your day and bless you with happiness and tranquility 💕.
.
#fathyakan #brojambang #quran #holyquran #tilawah #qari #imitation #quranrecitation #quranreciter #malaysia #aceh #indonesia #azharian #negerisantri #mengajinow #fatihseferagic #muzammilhb #instagram #ikutcarakita #dakwahmudah

Siapa yang dah download App Mengaji.com? Komen "done" 😁 #mengajinow @mengaji.now

بسم الله الرحمن الرحيم
Sama-sama kita doakan Allah kurnia kesihatan kpd Tuan Guru kita Tan Sri Dato Hasan Azhari...Guru yg amat berjasa kpd kita dalam bidang Al-Quran di tanah air kita...Aamiiin...
#qurankusahabatku #ngajikatmana #TarannumMentor #mengajinow

Happy friday everyone❤! Dont forget al kahfi... Credit video to ustaz rock @mukhlisrosdi syukran ustaz 😄😄 #Repost @mukhlisrosdi (@get_repost)
・・・
Taktahu lah kenapa mata ni layu sokmo. Padahal takmengantuk pun 😂 nahh untuk korang yang request surah al-Kahfi di hari Jumaat 💛 #mengajinow #ustazrock @mengaji.now

#Repost @mukhlisrosdi (@get_repost)
・・・
Taktahu lah kenapa mata ni layu sokmo. Padahal takmengantuk pun 😂 nahh untuk korang yang request surah al-Kahfi di hari Jumaat 💛 #mengajinow #ustazrock @mengaji.now

Most Popular Instagram Hashtags