[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#melurjelita

2085 posts

TOP POSTS

Boleh tak saya nak budak 2 orang ni jadi Hilman Yong & Intan Zulaikha dalam drama #awaksukasayatak ..
#syazuwanhassan
#mimilana
#globalstation
#melurjelita

Siapa peminat novel? Your time has come! @karyaseni akan mengadakan jualan buku di #KILANGBATERI bermula esok jam 12 tengahari.! Discount up to 70%! Beli 5 percuma 1! 😱
.
.
Temui juga novelis MELUR JELITA dan dapatkan novel terbaru beliau, MIKAYLA 🤗 #bestsellernovel
.
.
1hb, 2hb, 3hb & 4hb Disember 2016
Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad
12:00pm - 12:00am
.

#kilangbateri
#melurjelita
#karyaseni
#mikayla

Puan Melur Jelita berkunjung ke @readers_heaven pada 26/11/16. Lama kami bersembang sambil bertukar-tukar idea. #rhc #melurjelita

Mustahil awak semua tak kenal dengan karya penulis ni kannn. #melurjelita novel dia tak ada yang nipis. Semuanya tebal. Bila baca... Tak mau letak. Novelnya bukanlah ada manis gula yang banyak... Tapi berada dalam kelas tersendiri. Bila baca tanpa kita sedar... Kita akan rasa ohsem! Rasa sweet tu tanpa kita sedar dan jatuh ke hati kita. Bila dah jatuh ke hati... Mulalah kita akan dapat something yang kita tak sangka. So... Selagi beliau hasilkan novel, akan terus support dan beli. Biarlah pending di rak asalkan ada dalam koleksi. 😊✌🏻️ # yang ni pun... Kalau orang tawar harga tinggi nak beli, memang takkan jual. Harap maklum 😁

Agak2 nk bc mana dulu ye ?
Ready stock
Sapa nk meh pm kita atau whatapps 0125140565

@Ijjalyza bookstore

#karyaseni
#penulisan2u
#melurjelita
#airisz
#novelterkini

Awk suka saya tak?

#melurjelita

gunakan peluang dan kesempatan yg ada. peluang hanya dtg sekali seumur hidup. ketika ia datang, ia hadir, itu peluang, kita harus menggunakannya sebaik mungkin... dgn segera krn kalau ia sudah berlalu, ia takkan kembali lg.
saya tidak mahu menunggu. mungkin saya tidak berkesempatan di lain hari, di lain masa. ia datang dan pergi, jgn harap ia kembali semula. mungkin kalau kembali semula, ia takkan sama dgn hari, ketika dan suasana itu. jika berpeluang, lafazkanlah... jgn tunggu krn kita tidak tahu masa dpn kita.
#melurjelita

Resepi dari kak melur jelita 😆 #melurjelita #mikayla

MOST RECENT

20170625, 0931
I had bought #MelurJelita #YangTerunggulTheOne about two months ago, I missed it and read it again... hahahhahaha... my head keeps reminds me about Irvan and Chahaya...

I Love You, Stupid ! | Melur Jelita | Karya Seni
Price RM 33
NEW

Sinopsis:
KISAH KEMANUSIAAN YANG PENUH DENGAN KASIH SAYANG. Perjalanan hidup Iris mencari jawapan kepada rasa sepi dan tidak berpunya yang sering bertandang dalam hatinya.

Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!

Aidan? My main course yang sangat menyelerakan! “Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan
Abang pedas? Eye Mo aku! “Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris “Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...” – Abang pedas

Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect! “Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris “Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim

Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya! “Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…” “Dan apa?” - Firman “Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris

Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.

Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar. “Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.” Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta… “Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…”
-----------------------------------------
#ILoveYouStupid #MelurJelita #KaryaSeni #prelovednovel #novelmurah

My Precious Iris | Melur Jelita | Karya Seni

Price RM 30
NEW

Sinopsis:
Dengan hati ikhlas yang sentiasa mengingati Allah, langit runtuh pun aku tak takut!

Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di lautan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercayai dan apa yang dipercayainya. Hanya berpegang kepada iman dan kasih sayang, adakah sinar cahaya yang ditemui Iris terus digenggamnya? Siapakah lelaki yang berjaya menakluki Iris? Mampukah hidup yang hanya berbekalkan kejujuran menghalang rama-rama Iris daripada terus terbang bebas? Ketika Iris menyedari, dia harus berjuang untuk hidup, maka bagaimanakah akhirnya seorang Iris? “Kaya raya sampai langit ketujuh sekali pun, saya tak hairan. Tak payahlah nak beritahu semua orang jutawan nombor satu di Malaysia, ada rumah persinggahan di seluruh dunia, francais beribu-ribu satu alam, harta berbilion, berpangkat Tengku, Tan Sri atau Tun sekali pun, kalau tak diescort dengan polis trafik, tak payah berlagak sangat. Itu maknanya tak cukup kaya dan tak cukup hebat, jangan nak bangga sangat dengan kekayaan boy-friend awak tu! Sebatang jarum pun tak boleh dibawa mati!”- FIRMAN “I ada tiga cadangan nama baby. Cullan-Gaelic meaning spirit of God and handsome, Gavin-Welsh, a fierce and strong warrior. They’re unique and yet go perfectly with the Irish last name. Tapi yang paling memukau nama Aidan dan Iris itu sendiri. Apa saja mengenai Iris sentiasa mengingatkan I ketika di Dublin, Ireland.”- AIDAN “You tak ada apa-apa perasaan kat I sebab you dah ada orang lain. Macam I tak kenal dengan rupa perempuan macam you. Tak pernah puas dengan seorang lelaki…”- HARIS

Aku diberi gelaran my precious... Sejak awal pertemuan kami... Dia cuba menyedarkan aku dengan cara halus... Aku sangat berharga sebagai seorang gadis maka aku harus menjaga penghargaan itu.- IRIS
-----------------------------------------
#MyPreciousIris #MelurJelita #KaryaSeni #prelovednovel #novelmurah #novelmalaysia #prelovednovelmurah #prelovednovelmelayu #novelterbaik #bestsellernovel

TAJUK NOVEL: AWAK SUKA SAYA TAK?
PENULIS: MELUR JELITA
PENERBIT: KARYA SENI
STATUS NOVEL: BARU
.
RM33
POSTAGE RM9SM/RM12SS
.
SINOPSIS:
Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.
.
Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.
.
Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…
.
WHATSAPP/TELEGRAM📲 +6011 1131 1234
WHATSAPP/TELEGRAM📲 +6011 1131 1234
WHATSAPP/TELEGRAM📲 +6011 1131 1234
.
#AWAKSUKASAYATAK #AWAKSUKASAYATAKMURAH #NOVELAWAKSUKASAYATAK #NOVELAWAKSUKASAYATAKMURAH #KARYASENI #MELURJELITA #ONLINESHOP #NOVEL #NOVELMURAH #NEWNOVEL #NOVELBARU #NOVELBARUMURAH #NOVELMURAH #SAYAJUALMURAH #TRUSTEDSELLER #NOVELADAPTASIDRAMA #NOVELADAPTASIFILEM #ZAWZANOVEL

AWAK SUKA SAYA TAK? 💞
by Melur Jelita .
.
Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea – American – Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.
.
Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.
.
Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…
.
” Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…” Hilman Yong
.
” Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja.” Damien Yong
.
” Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya.” Intan Zulaikha
.
.
Tempahan boleh dibuat melalui whatsapp di no
013 432 8325 📱
.
.
#novelmelayuonline
#awaksukasayatak #novelawaksukasayatak #novelawaksukasayatakmurah #melurjelita #novelmelurjelita

Most Popular Instagram Hashtags