#melurjelita

2225 posts

TOP POSTS

Boleh tak saya nak budak 2 orang ni jadi Hilman Yong & Intan Zulaikha dalam drama #awaksukasayatak ..
#syazuwanhassan
#mimilana
#globalstation
#melurjelita

TEKA DI MANA DAN BILA? JAHAT BETUL PENULIS CERITA NI!

Adeyyy...tangkap leleh

#awaksukasayatak
#melurjelita

@Regrann from @emma_maembongofficial - Shooting #awaksukasayatak adaptasi dari novel melur jelita . Sapa tahu ni scene apa? Kenapa intan nangis mintak maaf dekat hilman ? Coming soon this October di astro ria dan ria hd ! #emmamaembong #emavengers @emavengers - #regrann

I could watch you and guard you from far everyday of my life and never get bored.

Ni la novel yg ramai sgt nk tgok gambar ketebalan dia. Hahaha. Yee, mmg tebal. Jgn tanya senah mcm mana jalan citer dia. Senah lupaaaa. Nnti iolls baca ehh? Hahaha. . .
.
.

#awaksukasayatak @emma_maembongofficial @sabhisaddi #melurjelita

Mustahil awak semua tak kenal dengan karya penulis ni kannn. #melurjelita novel dia tak ada yang nipis. Semuanya tebal. Bila baca... Tak mau letak. Novelnya bukanlah ada manis gula yang banyak... Tapi berada dalam kelas tersendiri. Bila baca tanpa kita sedar... Kita akan rasa ohsem! Rasa sweet tu tanpa kita sedar dan jatuh ke hati kita. Bila dah jatuh ke hati... Mulalah kita akan dapat something yang kita tak sangka. So... Selagi beliau hasilkan novel, akan terus support dan beli. Biarlah pending di rak asalkan ada dalam koleksi. 😊✌🏻️ # yang ni pun... Kalau orang tawar harga tinggi nak beli, memang takkan jual. Harap maklum 😁

KISAH KEMANUSIAAN YANG PENUH DENGAN KASIH SAYANG. Perjalanan hidup Iris mencari jawapan kepada rasa sepi dan tidak berpunya yang sering bertandang dalam hatinya.

Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!

Aidan? My main course yang sangat menyelerakan!
.
“Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan .

Abang pedas? Eye Mo aku!
.
“Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris
.
“Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...” – Abang pedas
.
Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect!
.
“Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris
.
“Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim
.
Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya!
.
“Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…”
.
“Dan apa?” - Firman
.
“Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris
.
Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.
.
Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar.
.
“Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.”
.
Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta…
.
“Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…”
.
.
Tempahan boleh dibuat melalui whatsapp di no
013 432 8325 📱
.
.
#novelmelayuonline
#iloveyoustupid #noveliloveyoustupid #noveliloveyoustupidmurah #melurjelita

Siapa peminat novel? Your time has come! @karyaseni akan mengadakan jualan buku di #KILANGBATERI bermula esok jam 12 tengahari.! Discount up to 70%! Beli 5 percuma 1! 😱
.
.
Temui juga novelis MELUR JELITA dan dapatkan novel terbaru beliau, MIKAYLA 🤗 #bestsellernovel
.
.
1hb, 2hb, 3hb & 4hb Disember 2016
Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad
12:00pm - 12:00am
.

#kilangbateri
#melurjelita
#karyaseni
#mikayla

@Regrann from @alvinchong123 - I could watch you and guard you from far everyday of my life and never get bored. - #regrann
Renungan matanya, senyumannya..... sama seperti Hilman. 😉😉😊😊 #awaksukasayatak
#melurjelita

MOST RECENT

I Love You Stupid.
Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!

Aidan? My main course yang sangat menyelerakan! “Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan
Abang pedas? Eye Mo aku! “Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris “Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...” – Abang pedas

Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect! “Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris “Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim

Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya! “Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…” “Dan apa?” - Firman “Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris

Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.

Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar. “Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.” Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta… “Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…” .

#iloveyoustupid #mypreciousiris #theunsunghero #pasarnovel #melurjelita #kosmetikmurah

Drama #awaksukasayatak dah nak release, ada #ulatbuku #bookworm #kakinovel yang belum ada novel ni?
Yang belum lengkap novel #melurjelita , meh dapatkan dengan kami. InsyaAllah semua stok ada & semuanya still BARU. 😘😘
.

DISKAUN 12% setiap naskhah.

Berminat:
WhatsApp/Telegram: 013-6786571

#iloveyoustupid #hilmanyong #theone #karyaseni #bukumurah #novelbaru #bestseller #dramaadaptasi #sukansea2017 #booksville #bukudiskaun #cuticutimalaysia #read #bookaddict #tawau #sandakan #labuan #kotakinabalu #miri #bintulu #kotabharu #sepang #serdang #langkawi #ipoh

Akhirnya kita berjaya dapatkan awak? Love u kak MJ.. suka hasil karja MJ, next hunting mikayla & the one.. cukup lengkap koleksi kak MJ.. #mpi
#ilus
#melurjelita

I Love You Stupid. .

Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!

Aidan? My main course yang sangat menyelerakan! “Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan
Abang pedas? Eye Mo aku! “Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris “Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...” – Abang pedas

Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect! “Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris “Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim

Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya! “Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…” “Dan apa?” - Firman “Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris

Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.

Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar. “Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.” Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta… “Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…” .

#iloveyoustupid #mypreciousiris #theunsunghero #pasarnovel #melurjelita #kylielipstick #kosmetikmurah @Regrann from @is_prelovednovel - - I Love You Stupid. .

Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!

Aidan? My main course yang sangat menyelerakan!

so i practically had to returned this book to the library and re-borrowed it again because I didn't manage to finish this book the first time and desperately wants to finish it!! why are @melurjelitaofficial books are so damn good!? 😄

#books #recommended #mikayla #melurjelita

RM35 (exclude postage)
Order👉+60128530859
.

Sinopsis
Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan. Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan. Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah… "Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…" Hilman Yong. "Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." Damien Yong. "Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." Intan Zulaikha
.
#sayajualbuku #ljbookshop #awaksukasayatak #melurjelita #karyaseni #novelmelayu

I could watch you and guard you from far everyday of my life and never get bored.

Most Popular Instagram Hashtags