#matjaebotes

MOST RECENT

Matja e Botes
Një satirë për klasicizmin gjerman, një roman aventurash, një portret i borgjezisë në fillim të shekullit XX, një studim për sakrificën dhe moralin e shkencës, portreti i dy burrave në plakje, të vetmuar secili sipas mënyrës së vet; dhe një tekst që lexohet lehtë, gjithë aludime, citate dhe xhevahire të fshehura.
Historia nis në vitin 1828, kur Carl Friedrich Gaussi, një matematikan, fizikan dhe astronom, ftohet nga Alexander von Humboldt, eksplorues, gjeograf dhe shkencëtar, të shkojë në Berlin ku do të mbahet një kongres shkencëtarësh. Gaussi nuk ka aspak dëshirë të marrë pjesë, nuk i pëlqen të udhëtojë, njerëzit nuk para i interesojnë; është tip i vetmuar, tejet kritik dhe gërnjar, por Humboldi është më kokëfortë dhe arrin ta bindë. Takimi midis dy prej mendjeve më të ndritura të Gjermanisë iluministe i jep autorit shkas për të rrëfyer jetët e tyre jashtëzakonshme, që nga fëmijëria e deri në takimin e vitit 1828, duke përfshirë edhe përshkrimin lehtësisht të kuptueshëm të teorive që kanë themeluar gjeografinë dhe matematikën moderne.

Botues: @botimepegi

#dukaginibookstore #bookshop #matjaebotes #danielkehlmann #satire #novel #german #literature #bookstagram #bookworm #bookshelf #books #and #love #bookphoto #boomphotography #old #vintage #photography #insta #instago #instabooks #kosovo

Ja një recension i bukur nga Flogerta Krypi për romanin "Matja e botës" të Daniel Kehlmann-it.
#Repost @republikaelibrave (@get_repost)
・・・
A mund të matet bota pa matematikë?

Nga Flogerta Krypi “Në këtë moment ai e kuptoi se asnjë nuk donte të përdorte mendjen. Njerëzit donin qetësinë e tyre. Ata donin të hanin dhe të flinin, dhe donin që të tregoheshe i mirë me ta, por nuk donin të mendonin.” http://libratqedua.com/mund-te-matet-bota-pa-matematike/

#flogertakrypireadings #republikaelibrave #botimepegi #matjaebotes #danielkehlmann #readinglist #nightreading

BOTIM I RI
Në vitin 1828, Gausi, një matematikan, fizikan dhe astronom ftohet, nga Aleksandër fon Humbold, eksplorues, gjeograf dhe shkencëtar, të shkojë në Berlin ku do të mbahet një kongres shkencëtarësh. Gausi nuk ka aspak dëshirë të marrë pjesë, nuk i pëlqen të udhëtojë, njerëzit nuk para i interesojnë; është tip i vetmuar, tejet kritik dhe gërnjar, por Humboldi është më kokëfortë dhe arrin ta bindë.

Takimi midis dy prej mendjeve më të ndritura të Gjermanisë iluministe i jep autorit shkas për të rrëfyer jetët e tyre jashtëzakonshme, që nga fëmijëria e deri në takimin e vitit 1828, duke përfshirë edhe përshkrimin lehtësisht të kuptueshëm të teorive që kanë themeluar gjeografinë dhe matematikën moderne.

Ky është portreti entuziast e i përkushtuar i gjigantëve të shkencës dhe kulturës, të cilët zbresin nga piedestali dhe kthehen në personazhet zbavitëse të një komedie, tejet të saktë nga pikëpamja historike.

Përktheu: Sokol Mici
Nr. I faqeve: 252
Çmimi: 800 L
#libratqëdua #matjaebotes #danielkehlmann

Botim i ri!
Matja e botës nga #danielkehlmann
Një roman i shkëlqyer, elegant,me ritëm të shpejtë dhe dorë të lehtë.

Një dhuratë e mençur për 7 Marsin sidomos per mësuesit e gjeografisë dhe matematikës

Ky është portreti entuziast e i përkushtuar i gjigantëve të shkencës dhe kulturës, të cilët zbresin nga piedestali dhe kthehen në personazhet zbavitëse të një komedie, tejet të saktë nga pikëpamja historike.
Në vitin 1828, Gausi, një matematikan, fizikan dhe astronom ftohet, nga Aleksandër fon Humbold, eksplorues, gjeograf dhe shkencëtar, të shkojë në Berlin ku do të mbahet një kongres shkencëtarësh. Gausi nuk ka aspak dëshirë të marrë pjesë, nuk i pëlqen të udhëtojë, njerëzit nuk para i interesojnë; është tip i vetmuar, tejet kritik dhe gërnjar, por Humboldi është më kokëfortë dhe arrin ta bindë.
Takimi midis dy prej mendjeve më të ndritura të Gjermanisë iluministe i jep autorit shkas për të rrëfyer jetët e tyre jashtëzakonshme, që nga fëmijëria e deri në takimin e vitit 1828, duke përfshirë edhe përshkrimin lehtësisht të kuptueshëm të teorive që kanë themeluar gjeografinë dhe matematikën moderne.

#lexonilibra #libratemire #unelexoj #kendi_i_leximit #bookcoholic #bookshelf #booklover #bookblogger #bookaddicted #bibliophile #bibliomaniac #books #bookstagram #matjaebotes

...nobody wanted to use their minds. People wanted peace. They wanted to eat and sleep and have other people be nice to them. What they didn't want to do was think.
#quoteoftheday #matjaebotes #botimepegi #measuringtheworld #comingsoon #aroundtheworld #lexonilibra

Most Popular Instagram Hashtags