#masakankampung

26851 posts

TOP POSTS

Today #lunchbox by my sis,
+ #masaklemakpucukpaku πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
#masakankampung #masakanmelayu

Taraaaaa.... uda mateng niih..
Tumis kacang panjang with udangebi ..daan pedees pastii nya yaaa.. Ini kacang panjang nya ga terlalu lama sayah tumis biar tetep fresh N kriuk2 gituu lho.. Happy Lunch yaaa...
Dan jangan lupa bahagia... #tumiskacangpanjang #homemade #instafoodie
#homecooking #instapic #instacook #foodpics #foodphotography #igfood #foodshot #instapic #foodporn #instagood #comfortfood #instalike #foodgasm #foodstagram #foodgram #instafood #foodie #masakankampung #myfoodstyle #fooddiary #likes #like4like #likeforfollow #lunch #goodfood #foodshare #kulinerindonesia #foodlover

LITTLE PAHANG IN KUALA LUMPUR .
.

Hidangkan Patin Buah Masak Tempoyak resipi turun-temurun warisan Temerloh kepada yang tersayang dengan sentuhan kasih sayang, hari ini! Nikmati sepuas-puasnya kelazatan Patin Tempoyak yang empuk dan segar dari Sungai Pahang dan pelbagai jenis masakan kampung kegemaran anda! Ciptakan kebahagiaan dalam setiap hidangan di Ana Patin House. Pastinya menambat selera yang tersayang dan seisi keluarga anda! Hanya yang terbaik dan berkualiti di Ana Patin House. .
.
.

ANA PATIN HOUSE
Little Pahang in Kuala Lumpur.
HALAL, BERSIH & SEDAP.

#AnaPatinHouse #PahangFood #SavingGoodPeopleFromBadPatinTempoyak #PahangPride #AsiaFoodChanel #ExoticRiverFish #MasakanKampung #IkanPatin #PatinBuah #PatinTempoyak #PatinSungai #PatinTemerloh #MakanTengahari #FoodNetwork #PatinBuahMasakTempoyak #FoodGasm #IkanSungaiPahang #SeleraKampung #Lunch #KampungFood #Foodie #KualaLumpur #Malaysia #InstaFood #MutiaraDamansara #Damansara #LaukKampung #instaMalaysia #FoodPorn #InstaFood

Siapa makan #petai ,boleh komen.. Yang feeling, tak payah komen ok.. Hebat Bukan?
#petailover #malaysianfood #masakankampung #makanan #fruit

27-7-2017
Khamis/ThursDay

Hari ni masak gulai telur itik upon request.
Yg uols nampak merah2 tu bukan cili ya.
Itu daun asam gelugur yg muda.
Hari ni masaklemak telur itik dgn belimbing buloh dan daun asam gelugur.
Kuah nampak sedikit merah sbb cili api nya byk dah warna merah2 dan juga sy gunakan blender yg tak cuci lepas saya blend cili kering utk sambal sotong.hahaha
Syg pulak nak cuci saki baki cili dlm blender tu.
Tp korang jgn ikut hakak.ya.
Hakak dah tua.Dah takde mak mertua nak jeling2 perangai malas menantu.
Senyum selalu... #teluritik #gulaitoloitik #gulaitelur #malaysianfood #masakannismilan #masakankampung #masakanrumah #masakanfavorit #gulai #lauk #laukfavorit #masakan #masakdengankasihsayang

With mommy chantiq @jozlynnhanania ..kebabom hakak santeq ni... tq support #kaklangdrimba
#masakankampung #masakannegori #kodaibawahpokok #terhentinyadoa

Anak haruan btanak pakai belimbing tunjuk/wuluh buat maksi jum'at baraqah πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š#masakanbanjar#masakankampung

masakan org tua d kampung halaman sendiri adalah yang the best n sedap d dunia.. nyum nyum nyum..
#masakankampung #pajerinenas #ikankering #kicapmanis

MOST RECENT

Jempot makan
#masakankampung

Ketagihan liwetan kmrn lgsg pesan lg hr ini nasi liwet box 75 bh. Mksh ya bu Titi KPKLN JKT 3. Smg berkenan dg masakannya.
Hatur nuhun....
.
.
.
Paket Nasi Liwet
#nasiliwet #liwetkekinian #nasiliwetsundaΒ  #liwetsunda #nasitampah #liwetparty #paketnasi #catering #hobby #awsfood #sunda #food #gocar #tasyakuran #lunch #dinner #ultah #ulangtahun #masakankampung #pengajian #masakanindonesia #traditionalfood #foodinsta #reuni #arisan #gathering #culinary #anniversary

Amik aura makan tom yamπŸ˜…

Masak 2 lauk je
Tomyam campur
Ikan keli sambal

Laksa made by ajilah..her 1st try..sedapπŸ‘πŸ‘πŸ‘ #chetacooking #instacook #foodgasm #homechef #homecook #homemade #foodie #masakankampung #malaysianfood #instafood

spicy creamy grilled salmon RM18!
Tonight #Ansshellbox ada menu :
Chicken grill RM12
lamb grill RM15
chicken Mexico RM15
Prawns grill RM18

Delivery all over KL and SELANGOR from 8pm - 11pm.
book at 01121321664 now.

FREE DRINKS WHEN YOU PURCHASE RM50 ABOVE IN SINGLE RESIT.
#foodporn #foodhunter #Seafoods #seafood #seafoodlover #shelloutmurah #shellbox #halalfood #malaysia #foodheaven #masakankampung #westernfood #freshseafood #bazaarpaknil #supportlocal #shellout #detoxwater #detox #detoxdrink #blackmussels #musselwithgarlicbread #softshellcrabburger #creamyprawnwithgarlicbread #westernfood #vsco #vscocam #foodhunting #merdeka #malaysia #jjcm

#weekendchef msk simple sj.. #masakankampung for #awesomepeoplearoundme 1st Aug start diet balik smpi anorexia jua! πŸ€£πŸ˜‚ First time msk rabung, wish me luck!🀞🏼 bcause @azmanmalai kalah2 g masterchef πŸ˜… #positivevibes #food #foodcoma #friedchicken #friedchickenwings #sayurrabung #caloriestopup #homecooked #whatsforlunch

Most Popular Instagram Hashtags