#masakankampung

23949 posts

TOP POSTS

With mommy chantiq @jozlynnhanania ..kebabom hakak santeq ni... tq support #kaklangdrimba
#masakankampung #masakannegori #kodaibawahpokok #terhentinyadoa

#LunchTalk

A very delightful lunch under the tree with traditional Malay dishes. My choice today includes peria masak telur (iron rich bittergourd with egg), ikan goreng bawang tomato (fried fish with onions and tomato), ulam - ulam raja, cucumber and long beans (raw herb & vegetables) and a very delicious sambal tempoyak (chili with fermented durian). A must to eat with my hand and wash it down with a cold rose syrup.

Eating well is essential post #scklm2017 as I prep my body for the next endurance race.

#MindfulEating is not just about eating your fruits and veggies. It is also making sure that I have on my plate all possible nutrition components. And something that I often do not eat enough is carbs!
Taking the recommendations and advise of the dietitian whom I met for my #AIAVitalityMY dietary assessment, I am making sure I have carbs, fibre and protein in as many meals as possible.

Menu rini,
Lunch box by my sis,
Asam rebus tempoyak,
Belacan pds tp sdpppp!
#masakankampung #masakanmelayu

#makantengahari dah terhidang pagi tadi cuma alas perut.. sekarang kita selimut kan perut lak yer.. #masaklemakciliapi ikan talang + nenas merealisasikan impian abah.. #kacangbendi goreng #sambalbelacan #ikangoreng apalagi jom... #๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ #masakankampung #selerakampung #pingganmangkuklama #pingganvillage

Hidangkan Patin Buah Masak Tempoyak resipi turun-temurun warisan Temerloh kepada yang tersayang dengan sentuhan kasih sayang, hari ini! Nikmati sepuas-puasnya kelazatan Patin Tempoyak yang empuk dan segar dari Sungai Pahang dan pelbagai jenis masakan kampung kegemaran anda! Ciptakan kebahagiaan dalam setiap hidangan di Ana Patin House. Pastinya menambat selera yang tersayang dan seisi keluarga anda! Hanya yang terbaik dan berkualiti di Ana Patin House.
ANA PATIN HOUSE
Little Pahang in Kuala Lumpur.
HALAL, BERSIH & SEDAP. #AnaPatinHouse #PahangFood #PahangPride #AsiaFoodChanel #AFC #ExoticRiverFish #MasakanKampung #IkanPatin #PatinBuah #PatinTempoyak #PatinSungai #PatinTemerloh #PatinOriginal #PatinFix #FoodNetwork #PatinBuahMasakTempoyak #PatinForLife #IkanSungaiPahang #SeleraKampung #Lunch #KampungFood #Foodie #KualaLumpur #Malaysia #InstaFood #MutiaraDamansara #Damansara #instaMalaysia #FoodPorn

Majlis went well Alhamdulillah and the weather was on our side too :) baby girl pun tak byk ragam ๐Ÿ˜… Ariff wanted 'kampung' theme #masakankampung #gamelanperformance #babyinbajukurung and so Aunty @zuerryfaeiz made one for Maryam Aleesya ๐Ÿ˜ Thank u @bbd_bellebabiesdesign ๐Ÿค—

Dinner tonite..kampung style..dgn suasana kampung dn bunyi ungas2..#dinnertime #masakankampung #ikanbakarikansungai

Timun duri tumis ..๐Ÿ˜„happy dinner semua sahabat..โค #homecook #masakankampung #cookwithlove #food

Finis..selesai juga koko Lie masak makan siang hari ini buat adik2 .cah kangkung,soup ayam,tempe goreng tepung,balado ikan tongkol,sambal goang#sederhana#nikmat#masakankampung#juaraaaaa

MOST RECENT

Aimokkk!!!
Apa tu?? Ni #pekasamdagingalynns .Udoh siap masak kome oi...Ceciorrr air lior kome oi.
Ce kome bayang perut lapo.
Nasi panas - panas
Ada masamnya , ada kruk-kruknya , aimokkk!!!! Nyepok dinding rasanya kalau makan.Sedap bebeno kata ko!!! Uishhh!!! #hantukaklimah
pun boleh menamboh makan ni.Uuuuiiiii mok jahanam #diet rope INI.
Buat apa diet kome oi bulan puasa memang udoh menahan lapar dahaga.Ate nak berbuka kome moh cuba #pekasamdagingalynns yang #sedapgiler ni.

Idok liat dagingnya
Idok masam bebeno
Idok masin bebeno
Elok bebeno rasanya

Kome nak cuba ke idok
La!!!!!! Nak ye?
Ate noh ambik nombornya

WHATSAPP 0165026481
WHATSAPP 016-5026481

#makananmalaysia , #pekasamsedap
#pekasamdaging , #malaysia , #masakankampung , #majalahsaji , #majalahwanita , #foodlover , #foodfestival , #kampung , #aku , #anaklenggong
#malay #menupuasa

With mommy chantiq @jozlynnhanania ..kebabom hakak santeq ni... tq support #kaklangdrimba
#masakankampung #masakannegori #kodaibawahpokok #terhentinyadoa

Type: Simple
Top: lady finger soup with blackpepper
Bottom: I don't know what you called for this fish. It's called "rumis" here and sarawakian called it "lumek". best cooked in soup or fried.
#masak #masakankampung #masakkampung #homecooking #homecook #malaysiancuisine #malaysian #malaysianfood #malaysia #food #notachef

Menu pusing2...dlm peti ada ayam aje๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
#chetacooking
Ayam goreng tepung bestari
Asam pedas kepala ikan jenahak
Sayur kobis carrot goreng

3 days before ramadhan..dah ada jadual untum masak buka 30 hari ke?

#homemade #homecook #instafood #foodgasm #foodie #masakankampung #malaysianfood #tepungayambestari #tepungbestari

โ€Œ๐Ÿ‡ฎโ€Œ๐Ÿ‡ณโ€Œ๐Ÿ‡ฌโ€Œ๐Ÿ‡ฎโ€Œ๐Ÿ‡ณ โ€Œ๐Ÿ‡จโ€Œ๐Ÿ‡ชโ€Œ๐Ÿ‡ตโ€Œ๐Ÿ‡ฆโ€Œ๐Ÿ‡น โ€Œ๐Ÿ‡ญโ€Œ๐Ÿ‡ฆโ€Œ๐Ÿ‡ฒโ€Œ๐Ÿ‡ฎโ€Œ๐Ÿ‡ฑ tapi Punya masalah kista, miom dll. Nenek sudah rindu menimang cucu.๐Ÿšผ๐Ÿšผ Suami sudah sangat rindu gendong anak. Sudah berobat ๐Ÿ’Š๐Ÿ’Škemana-mana tapi belum berhasil. konsultasi gratis dengan kami. Banyak yang ๐ŸŒปBERHASIL ๐Ÿ‡ญ ๐Ÿ‡ฆ ๐Ÿ‡ฒ ๐Ÿ‡ฎ ๐Ÿ‡ฑ ๐ŸŒป invite PIN kami D27DA68C
#masakan #masakanrumah #masakananku #masakanindonesia #masakanbunda #masakansunda #masakanenak #masakanmanado #masakanmedan #masakanpadang #masakansehat #masakannusantara #masakanbali #masakanmelayu #masakanaceh #masakanmak #masakanpedas #masakanjawa #masakankampung #masakanbanjar #masakanhalal #masakancina #masakanarab #masakanpraktis #masakanmudah #masakanlezat #masakanthai

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags