[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#manggis

27497 posts

TOP POSTS

Stylo @cikmanggis , siapa nak join dance sama-sama? #manggis #dance #singer #penyanyi #malaysia

Now sobatQ, sudah saatnya buah lokal Indonesia menembus pasar dunia, seperti manggis ini. Karantina akan terus melakukan fasilitasi dalam  akselerasi ekspor buah lokal Indonesia.
.
.
#Quarantine #PusatKT #Fruits #LaporKarantina🐕🍎 #tiongkok #support #igers #likes #likesforlikes #follows #latepost #followback #love #manggis #igers #instagram #ekspor #indonesia

It is very easy to run away from everything, yet dificult to wake up. 🎈
Don't run from your life, from your duties, from those around you.
Wake up and face them as a challenge... 🌾
#Manggis
#fiqahubailifestyle
#staycute
#thinkpositive

"We loved every minute at this place. It was perfect -- out of the main tourist areas, a stunning property, excellent service, delicious traditional food, and a great spot to relax after the stress of planning a wedding. We'd like to send a sincere and heartfelt thank-you to all the staff at @alilahotels @alilamanggis, as they were so kind and professional."
.
Review by brownnathaniel on TripAdvisor.
.
Photo cr: @johan_jodoh_di_tangan_tuhan
.
#AlilaManggis #AlilaHotels #AlilaExperience #AlilaMoments #DISCOVERYLoyalty #bali #baligo #balilife #beautifulhotels #discover #experience #explorebali #getaway #holiday #hotel #indonesia #instatravel #Manggis #nextdestination #resort #sky #thebalibible #travelgram #travelinspired #travelphoto #travelpics #vacation #wanderlust #wonderfulindonesia #worldtraveler

Ngebolang Drone di Manggis, Karangasem, Gunung Agung dari sini terlihat di balik Bukit
Minggu 10 Desember 2017
#manggis #karangasem #ngebolangdrone #phantom4pro

.
Sekilas info:
Truk terperosok di jalur Denpasar - Amlapura tepatnya Dsn. Pengalon, Desa Antiga, Manggis. Arus lalulintas padat merayap, Polisi berlakukan buka tutup. Yang tau jalur alternatif Yeh Malet silakan bisa dijadikan opsi.
Pssst, jalur alternatifnya melewati danau tersembunyi lho 😁😁😁
.
.
.
.
#infokarangasem
#karangasem
#bali
#yehmalet
#manggis

Alpha!!!! 1..2..3.. Ehh!!??? 😂😂😂😂 the last day #mdstapah #manggis 😅😅

MOST RECENT

Kulit Badan Halus Mulus
.
.
Kulit badan halus mulus, ditambah pula dengan kulit yang putih gebu. Pasti menjadi idaman setiap wanita.
.
.
Di bawah ni kita kongsikan sedikit sebanyak petua dan tips ringkas bagi mendapatkan kulit badan yang halus mulus.
.
.
🌸Lobak Merah
Parut kasar beberapa buah lobak,
Lalu campur dengan body lotion.
Kandungan betakaroten yang cukup tinggi pada wortel boleh membantu menghilangkan noda hitam di kulit.
.
.
🌸Kelapa.
Parutan buah kelapa juga boleh dimanfaatkan sebagai campuran scrub tubuh.
Kandungan minyak yang terdapat dalam buah kelapa akan mengatasi kondisi kulit yang kering. .
.
🌸 Beras.
Tumbuk segenggam beras, lalu campur dengan sedikit minyak zaitun.
Bermanfaat untuk menghaluskan kulit serta memperlambatkan penuaan. .
.
🌸Kopi.
Hampas kopi dicampur dengan body lotion.
Dipercayai mampu menegangkan dan melicinkan kulit.
.
.
Jangan lupa untuk menggunakan darina shower scrub untuk bersihkan badan anda supaya benar-benar membersihkan liang-liang anda membenarkan kulit anda bernafas lebih mudah.
.
Merangsang peredaran darah dan membuang toksin setiap hari dari kulit anda
.
#darina#shower#scrub#scrubbody#darinashowerscrub#darinashowerscrubbody#hilangkandaki#selkulitmati#baubadan#selulit#putihkankulit#bersihkankulit#hapuskankotoran#strechmark#kegemukan#gelmandian#terapiinstagram#ajimaura#bahansemulajadi#100%semulajadi#bauwangi#manggis#scrubmalaysia#codavailable#hilangkandaki#putihkankulit#buangselkulitmati#darinshowerscrub#teamellyyaney

Manggisnya....mari diorder 😘

#buah #buahmanggis #jualbuah #manggis

"We loved every minute at this place. It was perfect -- out of the main tourist areas, a stunning property, excellent service, delicious traditional food, and a great spot to relax after the stress of planning a wedding. We'd like to send a sincere and heartfelt thank-you to all the staff at @alilahotels @alilamanggis, as they were so kind and professional."
.
Review by brownnathaniel on TripAdvisor.
.
Photo cr: @johan_jodoh_di_tangan_tuhan
.
#AlilaManggis #AlilaHotels #AlilaExperience #AlilaMoments #DISCOVERYLoyalty #bali #baligo #balilife #beautifulhotels #discover #experience #explorebali #getaway #holiday #hotel #indonesia #instatravel #Manggis #nextdestination #resort #sky #thebalibible #travelgram #travelinspired #travelphoto #travelpics #vacation #wanderlust #wonderfulindonesia #worldtraveler

Described as "a living postcard, an Indonesian paradise that feels like a fantasy" TripAdvisor crowned Bali as the world's best destination throughout 2017 Travellers Choice Awards 🌴
.
Discover Bali through the beautiful Alila Properties 🥥
.
Photos: @alilaseminyak .
.
.
#temoratravel #travel #travelling #traveldeal #travelgram #instatravel #instagood #wanderlust #tropical #beach #bali #indonesia #alila #seminyak #ubud #uluwatu #manggis #beautiful #wonder

It is very easy to run away from everything, yet dificult to wake up. 🎈
Don't run from your life, from your duties, from those around you.
Wake up and face them as a challenge... 🌾
#Manggis
#fiqahubailifestyle
#staycute
#thinkpositive

TUNGGU APA LAGI? DAPATKAN PERUBAHAN KETARA DALAM 2 MINGGU DENGAN SET MELETOP DERMAGS!!
.
DERMAGS sememangnya 100% bahan semulajadi! Kulit MANGGIS adalah bahan utama yang dipilih dalam produk DERMAGS. Jadi ia tidak memberi racun kepada muka!
.
Jom tampil kekal cantik, cerah tanpa sebarang cela diwajah anda dengan set produk DERMAGS.
.
.
• DERMAGs Intensive Brightening Serum
• DERMAGs Intensive Refining Cream
• DERMAGs Intensive Brightening Skin Softener
• DERMAGs Intensive Brightening Cleanser
• DERMAGs BB Cushion SPF50 PA+++
.
Hubungi stokis TERDEKAT anda!
.
📞011-19822720 .
.
#dermags #dermagsforlife #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi #buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis #shad2013 #fm #utm

Mejik... hari gini ada yang kasih oleh2 buah manggis 😀😆 berasa udah bertahun2 gak nemu manggis lho 😉 thx senior bang @sepriwasa 🙏 .
#latepost #manggis

Manggis series - now on 30-40% off for the Year End Sale 😻😻😻 www.daiesu.com
daiesu.etsy.com

#daiesu #babywrapmalaysia #babywearingforthewin #babywearing #etsybaby #toddlerwearing #wovenwrap #carrythem #babywearingsale #manggis #babywrap #etsy #etsyonsale #tragetuch #portabebe

TUNGGU APA LAGI? DAPATKAN PERUBAHAN KETARA DALAM 2 MINGGU DENGAN SET MELETOP DERMAGS!!
.
DERMAGS sememangnya 100% bahan semulajadi! Kulit MANGGIS adalah bahan utama yang dipilih dalam produk DERMAGS. Jadi ia tidak memberi racun kepada muka!
.
Jom tampil kekal cantik, cerah tanpa sebarang cela diwajah anda dengan set produk DERMAGS.
.
.
• DERMAGs Intensive Brightening Serum
• DERMAGs Intensive Refining Cream
• DERMAGs Intensive Brightening Skin Softener
• DERMAGs Intensive Brightening Cleanser
• DERMAGs BB Cushion SPF50
Call / Whatsapp --> 01135160030
Call / Whatsapp --> 01135160030
Call / Whatsapp --> 01135160030 .
.
#dermags #dermagsforlife #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi #buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis

Hanya 3 kali mandi gatal-gatal dah hilang.
.
"Alhamdulillah, kulit anak saya dah tak gatal² lagi, macam² saya sapu kat dia akhirnya selesai selepas 3 kali mandi dengan Darina".
.
*FUNGSI/KELEBIHAN/KEBAIKAN/MANFAT DARINA SHOWER SCRUB*
.
🌸Membantu menghaluskan kulit.
🌸Membantu memudarkan parut di badan.
🌸Membantu mengatasi masalah selulit.
🌸Menghilangkan stretchmark.
🌸Selamat digunakan oleh ibu-ibu yang mengandung.
.
*CARA PENGGUNAAN DARINA SHOWER SCRUB*
.
🌷Mandi dan ratakan gel & skrub mandian ini ke seluruh badan.
🌷Gunakan seelok-eloknya pagi dan petang (2 kali sehari).
.
Ada masalah gatal²? Jangan biarkan ia melarat. Jom bersihkan diri dengan Darina Shower Scrub. Cepat² whatsapp ezan 01117928609 untuk dapatkan harga diskaun. 😘
.
#darina#shower#scrub#scrubbody#darinashowerscrub#darinashowerscrubbody#hilangkandaki#selkulitmati#baubadan#selulit#putihkankulit#bersihkankulit#hapuskankotoran#strechmark#kegemukan#gelmandian#bahansemulajadi#100%semulajadi#bauwangi#manggis#scrubmalaysia#codavailable#hilangkandaki#terapiinstagram#ajimaura#putihkankulit#buangselkulitmati#darinshowerscrub#teamellyyaney

Jumlah ekspor buah manggis mencapai sekitar 63.444 ton sepanjang 2017, dibanding dengan komoditas lain seperti pisang, salak, mangga, dan jeruk. Ya, buah manggis masih menjadi primadona komoditas ekspor.

Biasanya, manggis asal Indonesia diekspor ke sejumlah negara di dunia. Negara yang rutin mengimpor buah lokal Indonesia ini adalah Tiongkok. Hal tersebut dibenarkan oleh Kepala Bidang Tanaman Pangan dan Hortikultura Dinas Pertanian Provinsi Bali, I Wayan Sunantra.
.
.
Simak selengkapnya hanya di trubus.id
Youtube : trubusid

#diarytrubusid #kesehatan #Kesehatanpria #kesehatanwanita #pria #wanita #manggis #Buahmanggis #tehmanggis  #petani #jakarta #depok #bekasi #tanggerang #bogor

Siang gengs....ehm kalau di tanya masih adakah yang jujur di dunia ini???....aq jawab ada sambil nyodorin buah manggis...loh apa hubunganya dengan buah manggis...hubunganya adalah buah manggis adalah buah yg jujur dan kaya manfaat...liat aja kalau beli buah manggis silahkan cek motif kembang di bawah ...jika motif kembang jumlah 4 pasti dalamnya juga 4 jika motif kembang 6 pasti dalamnya juga 6...iya kan...trus apa dong manfaatnya...setelah saya cek di google... berikut adalah beberapa penyakit yang dapat diatasi oleh buah manggis.

Membantu mencegah dan memerangi penyakit alzheimer dan parkinson
Menghilangkan alergiMenjaga kesehatan usus,
dapat mengatasi diare, sembelit, merangsang kesehatan usus normal.

Menjaga kesehatan otak dan syaraf

Mengatasi katarak

Sakit kepala migrain

Mengurangi stres dan depresi

Mengurangi Kolesterol

Membantu mencegah obesitasMencegah penuaan dini
Dan kulitnya juga bermanfaat...adakah yang mau nambahin....monggo silakhan komen

Nb...photo hanya pemanis belaka
Manggis 1 kg 16.000 - sekian
#kulitmanggis #manggis #yokmaem #bidadarifoodgram #foodgrammbahmu #kulineryayas #makandin#maemkubanyak #meylaniculinary #ochifooddiary

Todays Delivery!

Thank you #dermagslover 😙
HOTLINE : 012 595 9600
ATAU 👉 http://dermags2u.wasap.my for fast reply! 😘

#dermags2u
#dermagsskinsolutions
#manggis
#pigmentations
#acneprone
#dryskin

Masih seger.. Buruan yg suka durian merapat.. Di Jl sidoarum-Gamping... Yg mw cod nan bisa,go send juga bisa bgt.. Manggis juga masih banyak maniss2 pula...#jualbuah#musiman#durian#manggis#pencintabuah#foodgram_yk#jogja

Sudahkan anda merawat kulit dengan BODY SCRUB?
.
.
Berbeza dengan sabun yg digunakan setiap hari yang hanya untuk membersihkan permukaan kulit sahaja.
.
BODY SCRUB ni untuk membersihkan sel-sel kulit mati yg menumpuk di badan anda yg boleh membantu mencantikkan kulit anda. Zaman sekarang ni ramai orang jual 'body scrub'sehingga saya sendiri pon 'bingung'untuk memilih scrub yg tepat. Yela masing2 ada khasiat dan kandungan yg saya perlukan. Jadi untuk memilikinya, saya akan memilih berdasarkan :
.
.
1)Manfaat yang diharapkan. Yela semua orang bila gunakan produk nakkan hasil yg tiptop kan. 😆
.
.
2)Kandungan 'body scrub'. Elakkan yang mengandungi bahan kimia.
.
.
3)Memiliki fungsi untuk mengangkat sel-sel kulit mati. Yelah kalau guna takde fungsi buat apa kan? 😜
.
.
4)Memilih aroma scrub. Yang ni paling menarik. Kalau scrub yg kite guna tu wangi mesti setiap kali mandi rasa nak berendam lama2 kan sbb dapat 'menenangkan' fikiran😆.
.
Haaa itulah beberapa tips pemilihan body scrub yang tepat untuk merawat kulit.
.
Semoga bermanfaat😘
.
#PlatinumStokisDarina #darinashowerscrub
#hilangkandaki#selkulitmati#baubadan#selulit#putihkankulit#bersihkankulit#hapuskankotoran#terapiinstagram#ajimaura#strechmark#kegemukan#gelmandian#bahansemulajadi#100%semulajadi#bauwangi#manggis#scrubmalaysia#codavailable#hilangkandaki#putihkankulit#buangselkulitmati#darinashowerscrub#Darinateammarziana
#assalamualaikum

Niki mewasta tipat sirikan. 😁😁 Kangeang

#taksubali @taksu_bali #balistillsafe #ngayah #bali #manggis #karangasem #budayabali

Sudahkan anda merawat kulit dengan BODY SCRUB?
.
.
Berbeza dengan sabun yg digunakan setiap hari yang hanya untuk membersihkan permukaan kulit sahaja.
.
BODY SCRUB ni untuk membersihkan sel-sel kulit mati yg menumpuk di badan anda yg boleh membantu mencantikkan kulit anda. Zaman sekarang ni ramai orang jual 'body scrub'sehingga saya sendiri pon 'bingung'untuk memilih scrub yg tepat. Yela masing2 ada khasiat dan kandungan yg saya perlukan. Jadi untuk memilikinya, saya akan memilih berdasarkan :
.
.
1)Manfaat yang diharapkan. Yela semua orang bila gunakan produk nakkan hasil yg tiptop kan. 😆
.
.
2)Kandungan 'body scrub'. Elakkan yang mengandungi bahan kimia.
.
.
3)Memiliki fungsi untuk mengangkat sel-sel kulit mati. Yelah kalau guna takde fungsi buat apa kan? 😜
.
.
4)Memilih aroma scrub. Yang ni paling menarik. Kalau scrub yg kite guna tu wangi mesti setiap kali mandi rasa nak berendam lama2 kan sbb dapat 'menenangkan' fikiran😆.
.
Haaa itulah beberapa tips pemilihan body scrub yang tepat untuk merawat kulit.
.
Semoga bermanfaat😘
.
#darina#shower#scrub#scrubbody#darinashowerscrub#darinashowerscrubbody#hilangkandaki#selkulitmati#baubadan#selulit#putihkankulit#bersihkankulit#hapuskankotoran#terapiinstagram#ajimaura#strechmark#kegemukan#gelmandian#bahansemulajadi#100%semulajadi#bauwangi#manggis#scrubmalaysia#codavailable#hilangkandaki#putihkankulit#buangselkulitmati#darinashowerscrub#teamellyyaney

NAK CUBA PRODUK MANTAP DAN DIJAMIN SELAMAT UNTUK MERAWAT CELA DI WAJAH???
.
DERMAGS BB Cushion SPF50+++ bukan saja menutup cela di wajah anda tetapi juga melindungi kulit wajah dari sinaran UV!
.
Dapatkan kulit yang flaless dengan mudah! Hanya sapukan wajah dengan menggunakan puff yang telah disediakan dan sekatakan pada keseluruhan wajah.
.
Tingkatkan keyakinan diri anda dan dapatkan produk DERMAGS dari stokis TERDEKAT anda!!
.
Whatsapp/call --> 01135160030
Whatsapp/call --> 01135160030
Whatsapp/call --> 01135160030
.
.
#dermags #dermagsforlife #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi #buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis

TUKAR DARIPADA PRODUK MERKURI KEPADA NATURAL - KESANNYA MENAKJUBKAN!
============================ Sebenarnya sy pengguna tegar produk yg org kata pakai seminggu terus nmpk kesan. Memang betul kulit nampak cantik elok luaran. Tapi bila sy dapat khabar angin dari negara jiran yg produk ni mengandungi merkuri, sy google info.
.
Rupa-rupanya ada macam2 kesan sampingan produk yg mengandungi merkuri ni, sama ada cepat ataupun lambat. Sebelum terlambat, baik sy cari alternatif yg natural, yg berkesan utk buat kulit sy sihat!
.
Sy rasa tertarik nak cuba adalah Dermags keluaran UTM. Sy dapat tahu produk ni drpd rakan sy yg kerap kongsikan info berkaitan penjagaan muka & kesedaran ttg keselamatan produk penjagaan muka. Kebanyakan info beliau peroleh drpd pengasas produk sendiri iaitu Dr. Mariani Abdul Hamid.
.
Sy nampak, sy yakin pengasasnya memang serba tahu tentang produk yg dihasilkannya. Produk ni sarat dgn ilmu! Ni yg menarik minat nak mencuba. Sy dapatkan consultation drpd rakan & follow nasihat2 dia.
.
Cuci wajah dgn Dermags memang sgt2 mnyegarkan dan wangi. Bb cushion pun best, senang nak pakai.. Selepas habis tempoh bertenang, baru sy gunakan item yg lain, iaitu toner, serum & refining cream.. Penggunaannya juga berperingkat supaya kulit tak terkejut menerima produk natural setelah dirosakkn oleh merkuri.
.
Perubahan positif kulit sy memang tak drastik mcm produk sebelum ni. Selepas menggunakan Dermags  selama 2 bulan, liang pori semakin mengecil, parut2 jerawat semakin kurang, jerawat berkurang, dan kulit tidak lagi kusam. Pakai bb cushion pun nampak natural.
.
Terima kasih Dr. Lia kerana memperkenalkan sy dgn Dermags. Kulit sy sekarang semakin sihat.
.
Jika anda berminat, hubungi Dr. Lia utk dapatkan free consultation drpd beliau. Beliau sedia membantu anda sebaiknya.

Klik link di bawah utk terus hubungi beliau:

www.wasap.my/60197102440

#dermags #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi #buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis

Bali is 17th country on the our way ❤️🌍

Alhamdulillah..dgn hasil hiking setiap minggu selama 7 bulan,akhirnya berjaya mendapat buah manggis yg asli serta dapat menurunkan berat badan sbyk 20kg.Ini tips utk anda.
#rasamcmnakbagipenampaqktdirisendiri #gambartahun2013 #jangankecam #janganmarahmarah #sorryrosakkaninstaanda #manggis #armani #black #tb #flashback #doludolu #carigaduhgambarni #tolongjanganhingaq #ceritalama #kedahperlis #diploma

Request ank lanang . Efek nonton upin #buahhutan #durian #manggis #rambutan

JATUH CINTA SEJAK KALI PERTAMA BERTEMU😱
.
.
"Kami sekeluarga dah jatuh cinta dgn Darina sejak pertama kali bertemu😍. Sebab bau wangi+ada scrub. Bau tu je dah jatuh cinta. Anak dara saya, 5 tahun kali pertama bau terus nak mandi. Sekejap2 je masuk bilik air. Cuci tangan. Guna Darina. Eh2.. Tak sampai 3 minit, masuk lagi. Tengok mandi pulak. Sampai mama kena sorok Darina. Kalau x, habis la. Asyik masuk bilik air je"
.
.
Akak ni bagi feedback anak daranya asyik nak mandi je sejaka ada Darina ni. Suka sangat😘
.
.
*FUNGSI DARINA SHOWER SCRUB*
.
🌸Membantu menghaluskan kulit.
🌸Membantu memudarkan parut di badan.
🌸Membantu mengatasi masalah selulit.
🌸Menghilangkan stretchmark.
🌸Selamat digunakan oleh ibu-ibu yang mengandung.
.
*CARA PENGGUNAAN DARINA SHOWER SCRUB*
.
🌷Mandi dan ratakan gel & skrub mandian ini ke seluruh badan.
🌷Gunakan seelok-eloknya pagi dan petang (2 kali sehari).
.
.
Nak cuba jugak? Cepat whatsapp ezan 01117928609 untuk dapatkan harga DISKAUN😃
.
.
#darina#shower#scrub#scrubbody#darinashowerscrub#darinashowerscrubbody#hilangkandaki#selkulitmati#baubadan#selulit#putihkankulit#bersihkankulit#hapuskankotoran#strechmark#terapiinstagram#ajimaura#kegemukan#gelmandian#bahansemulajadi#100%semulajadi#bauwangi#manggis#scrubmalaysia#codavailable#hilangkandaki#putihkankulit#buangselkulitmati#darinshowerscrub#teamellyyaney

INGINKAN MUKA LICIN, PUTIH DAN GEBU?? PRODUK SKINCARE BERTARAF DUNIA DERMAGS ADA SOLUSINYA!!
.
DERMAGS Intensive Brightening Skin Softener adalah toner yang diformulasi untuk memberi kesan efektif kesegaran dan pencerahan wajah sepanjang hari.
.
Rasakan kelembapan maksima sepanjang hari dengan mudah! Hanya picit pada kapas dan sapu pada bahagian wajah, setelah itu tepuk sedikit kawasan muka dengan telapak tangan dan biarkan sehingga kering.
.
Alami kulit muka licin, putih dan gebu dengan DERMAGS SKINCARE!!
.
Hubungi stokis TERDEKAT anda!
.
📞011-19822720
.
.
#dermags #dermagsforlife #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi #buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis #shad2013 #fm #utm

Wow, Dermags Cleanser, sooo powerfull ! 😙😙😙
Akak,adik, ada yang nak cuba Cleanser Dermags tak?? Hanya RM59 shj sebotol, tahan menjangkau 4 bulan! .
Sehari hanya RM0.50 shj untuk merawat masalah jerawat dan jeragat yang menjengkelkan.. 😣😣😣
.
yang nak cuba Cleanser Dermags, jangan malu-malu, dm terus @dermags2u
.
Kita guide akak pakai cleanser ni dengan cara yang direcommends oleh Dr Mariani. Biar elok dan cantik je wajah2 akak semua! 😉🖒 #dermags #dermagsforlife #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi #buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis

Buatan my sister😁😁
#gambarmanggis#manggis#buah

DAH TAK PERLU SEMBUR PERFUME, BAU MELEKAT LAMA PADA KULIT,DAKI PON LICIN HABIS😱
.
.
Akak ni bagi feedback, katanya "Darina memang best,bau dia melekat sampai 8 jam dekat kulit.. Tak perlu sembur perfume beria sebab dah wangi baunya. Daki2 sental memang licin habis. Darina memang terbaik.. 5* untuk Darina Shower Scrub"
.
.
*CARA PENGGUNAAN DARINA SHOWER SCRUB*
.
.
🌷Mandi dan ratakan gel & skrub mandian ini ke seluruh badan.
🌷Gunakan seelok-eloknya pagi dan petang (2 kali sehari).
.
.
Badan cepat berbau dan berdaki? Jangan biarkan lama². Jom bersihkan diri dengan Darina Shower Scrub. Cepat2 whatsapp ezan 01117928609 untuk dapatkan harga DISKAUN😘
.
.
#darina#shower#scrub#scrubbody#darinashowerscrub#darinashowerscrubbody#hilangkandaki#selkulitmati#baubadan#selulit#putihkankulit#bersihkankulit#hapuskankotoran#strechmark#kegemukan#gelmandian#terapiinstagram#ajimaura#bahansemulajadi#100%semulajadi#bauwangi#manggis#scrubmalaysia#codavailable#hilangkandaki#putihkankulit#buangselkulitmati#darinashowerscrub#teamellyyaney

..
..
🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙋🏻🙋🏻
Assalamualaikum
.
Stok baru sampai dah. Jom wasap saya

0164196692
.

Bagi wanita kemunculan keriput dan garis halus membuat kulit tampak lelah dan tua, apalagi ditambah adanya jerawat serta kulit wajah yang kusam dapat Menggangu penampilan. Atasi semua Masalah tersebut dengan paket perawatan dari “RORO MENDUT”
.
.
.
RORO MENDUT – “BANGGA BUDAYA CANTIK INDONESIA”
🌾 Tradisional Keraton Yogyakarta
🌿 Certified BPOM & HALAL MUI

HUBUNGI CUSTOMER SERVICE :
.
.
.
☎ WA /SMS : 08972666668
☎ LINE : sparoromendut
☎ BBM : D4B26E15
.
.
.
KAMI SIAP MELAYANI ANDA SETULUS HATI!
Follow juga @sabdosingsetkeraton

#Roromendut #skincare #maskerroromendut #lulurroromendut #manggis #brotowali #rempahhitam #perawatan #wajah #jerawat #herbeauty #herbeautymasker #herbeautymask #herbeautybandung #mynature #mynaturestory #mynaturejakarta #everwhite #everwhitemurah #everwhiteindonesia #everwhitesurabaya #natureorganic #natureorganicbandung #herbal #alami #tradisional #perawatan #cantik #kraton

Bagi wanita kemunculan keriput dan garis halus membuat kulit tampak lelah dan tua, apalagi ditambah adanya jerawat serta kulit wajah yang kusam dapat Menggangu penampilan. Atasi semua Masalah tersebut dengan paket perawatan dari “RORO MENDUT”
.
.
.
RORO MENDUT – “BANGGA BUDAYA CANTIK INDONESIA”
🌾 Tradisional Keraton Yogyakarta
🌿 Certified BPOM & HALAL MUI

HUBUNGI CUSTOMER SERVICE :
.
.
.
☎ WA /SMS : 08972666668
☎ LINE : sparoromendut
☎ BBM : D4B26E15
.
.
.
KAMI SIAP MELAYANI ANDA SETULUS HATI!
Follow juga @sabdosingsetkeraton

#Roromendut #skincare #maskerroromendut #lulurroromendut #manggis #brotowali #rempahhitam #perawatan #wajah #jerawat #herbeauty #herbeautymasker #herbeautymask #herbeautybandung #mynature #mynaturestory #mynaturejakarta #everwhite #everwhitemurah #everwhiteindonesia #everwhitesurabaya #natureorganic #natureorganicbandung #herbal #alami #tradisional #perawatan #cantik #kraton

Bagi wanita kemunculan keriput dan garis halus membuat kulit tampak lelah dan tua, apalagi ditambah adanya jerawat serta kulit wajah yang kusam dapat Menggangu penampilan. Atasi semua Masalah tersebut dengan paket perawatan dari “RORO MENDUT”
.
.
.
RORO MENDUT – “BANGGA BUDAYA CANTIK INDONESIA”
🌾 Tradisional Keraton Yogyakarta
🌿 Certified BPOM & HALAL MUI

HUBUNGI CUSTOMER SERVICE :
.
.
.
☎ WA /SMS : 08972666668
☎ LINE : sparoromendut
☎ BBM : D4B26E15
.
.
.
KAMI SIAP MELAYANI ANDA SETULUS HATI!
Follow juga @sabdosingsetkeraton

#Roromendut #skincare #maskerroromendut #lulurroromendut #manggis #brotowali #rempahhitam #perawatan #wajah #jerawat #herbeauty #herbeautymasker #herbeautymask #herbeautybandung #mynature #mynaturestory #mynaturejakarta #everwhite #everwhitemurah #everwhiteindonesia #everwhitesurabaya #natureorganic #natureorganicbandung #herbal #alami #tradisional #perawatan #cantik #kraton

Manfaat dari kulit buah manggis, antara lain :

Obat Diare

Hasil rebusan daun manggis dan kulitnya dapat mengatasi berbagai gejala seperti menurunkan demam, sariawan, mengatasi diare, disentri hingga saluran kencing.

Cegah Penyakit Jantung

Buah manggis mengandung sejumlah mineral seperti, mangan, magnesium dan tembaga. Kalium merupakan komponen penting dari sel dan cairan tubuh untuk membantu mengontrol detak jantung dan tekanan darah. Buah manggis dapat melindungi tubuh terhadap penyakit jantung koroner dan stroke.

Obat Sariawan

Kandungan vitamin C pada manggis dapat berfungsi menyembuhkan sariawan. Cara membuat ramuan dari kulit manggis untuk menyembuhkan sariawan yaitu dengan menyiapkan 2 buah manggis yang sudah dicuci dan dipotong-potong. Rebus kulit manggis dengan 3 gelas air hingga ukurannya berkurang 50%. Saring hasil rebusan dan kumur setelah dingin.

Anti Kanker

Kandungan xanthone dalam kulit buah manggis dapat bersifat anti proliferasi danapoptosis yaitu efektif untuk menghambat pertumbuhan sel kanker bahkan dapat menghancurkan sel-sel kanker.

Meremajakan Kulit

Khasiat dari kulit buah manggis lainnya yaitu agar wajah lebih awet muda. Kandungan antioksidan dalam kulit buah manggis dapat mencegah penuaan dini serta meregenerasi sel kulit.

#kulitmanggis #manggis #buahmanggis #ekstrakkulitmanggis #manfaatkulitmanggis #juskulitmanggis #obat #obatherbal #obatalami #obatkanker #hipertensi #insomnia #nyerihaid #obatjantung #kanker #sariawan #kecantikankulit

Tk dpt pi #privateisland @pangkorlautresort dpt #mangosteen jd la 😉 TQ @juliajaafar78_ bau mcm buah #manggis rasa nk mkn 😂 #nmjjcheckin #pangkorlautresort

“Mama Anggun beli trial set Dermags. Good choice mama 👍🏻” hehe. Alaaa tomey tomey btoi pwincess Anggun 👶🏻
.
.
Cubalah produk Dermags dan Hubungi kami sekarang. Jangan tunggu untuk cantik semulajadi. . .
Klik sini --> http://DermaBeaute.wasap.my
Klik sini --> http://DermaBeaute.wasap.my
Klik sini --> http://DermaBeaute.wasap.my . . .
.
#dermags #dermaBeaute #skincare #dermagsskincare #produkkecantikan #beauty #kulitcantik #nakcantik #serum #kecantikankulit #kulitcantikberseri #instagram #instabeauty #produksemulajadi#cantiksemulajadi#buahmanggis #igers #awetmuda #giftfromnature #antiaging #kulitwajahcantik #kulitsihat #healthyskin #cerah #gebu #licin #awetmudasentiasa #manggis#bebasjerawatjeragat

@lanapyan the mangosteen season awaits you 😜😙 #breakfast #fruits #indonesianfruits #mangosteen #manggis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
We Provide NUSAPENIDA TRIP, LEMBONGAN TRIP, KOMODO SAILING TRIP , FASTBOAT BALI - GILI T , FASTBOAT BALI - NUSA LEMBONGAN / CENINGAN AND OTHERS.
Contact : Link on Bio
Don't book thru Comment or Direct Message. Please use Our Whatsapp Link on Bio for booking.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pict Repost from @balicili----Exploring underwater world in Paradise! AMED
Photo by @adamfreediver retouch by me @balicili

ONE DAY TRIP TO NUSA PENIDA??
CUSTOMIZED TRIP IN BALI??
FASTBOAT BALI - GILI TRAWANGAN AND RETURN??
FASTBOAT BALI - NUSA LEMBONGAN-CENINGAN AND RETURN??
CONTACT US

Explore #Bali and island hopping to another #Paradise in #Indonesia ??
Lets use #balicili to allow us feature your moment

Lets follow our other account:
#Photography portfolio: @baliciliphotography
Trip with balicili: @balicilitrip
hi@balicili.com
http://balicili.com for information updates about Bali & Beyond
NOTE : KEEP BALI CLEAN??
.
.
.
.
.
.
#love #instagood #snorkeling #karangasem #manggis #freediving #amedbeach #girl #travelblog #travelphotography #seminyak #nusapenida #instatravel #wonderfulindonesia#explorebaliandbeyond #balicili #nusapenidatraveling #ceningan

Setiap orang pasti memiliki rasa kecewa, atas apa yg dulu pernah terjadi, penyesalan itu sudah pasti ada tidak bisa dipungkiri lagi..
.
Namun satu hal yang perlu terpikirkan, apakah mau terus diselumuti rasa kecewa?
Jangan!!!
Ubahlah rasa kecewa itu menjadi titik awal jaminan kebahagiaan kedepan, ingat setiap insan yang pernah melalui masa buruk pasti akan menemui kebahagiaan di kemudian hari.
.
.
Don't look your future at the miror, because you will see your past that happened behind you.
.
.
Inframe: @diaanpebri 📍 Labuhan Amuk, Antiga, Manggis, Karangasem

Ngebolang Drone di Manggis, Karangasem, Gunung Agung dari sini terlihat di balik Bukit
Minggu 10 Desember 2017
#manggis #karangasem #ngebolangdrone #phantom4pro

Manggisnya mumpung murah gengs ...
1kg cuma 13ribu saja ...
Siap antar trenggalek kota ...
Melayani Receller ya.... :-)
#manggis #buahmanggis #manismanggis #trenggalekhits #trenggalek #trenggalekbasketball #ilovetrenggalek #trenggalekisme

Most Popular Instagram Hashtags