#malay

MOST RECENT

.
Bismillah ❤️
.
Allah berfirman dalam surah Ar-Ra’du , ayat 11 :
“Allah tidak akan mengubah apa yg ada pada sesuatu kaum . Sehingga mereka mengubah , apa yg ada pada diri mereka sendiri”
.
Cakap ngan mak nak gi McD untuk study ngan member 📖 Tapi hakikatnya , awak borak je memanjang pastu up story kata “wish me luck for pt3 #studytime”
.
Tak mustahil , budak kelas belakang , cemerlang exam 🌈 TAPI BAGAIMANA ❓ Caranya adalah dengan berusaha 💯 Kalau mulut banyak , tak abis-abis bebel kata maths susah , sampai bila nak pandai ❓
.
Tak tahu , rujuk kawan kelas depan yg kau yakin boleh ajar kau smpai kau faham 🤙🏻 Bukannya diam diri mcm kayu 🙄 Effort kena ada bro 💋 Setakat up story kata maths susah , smpai bila-bila la kau takkan dpt A 👀
.
Masa hari amik result , ada orang menangis sebab dpt result gempak 😍 Tapi awak ❓ Menangis sebab result hambar , pastu up story acah kata redha padahal hati sedih 💔 COME ON GUYS ‼️
.
Yakin pada diri , bahawa KITA mampu jugak berjaya ✅
Bukanlah sindiran , tapi inilah reality kan ❓Peringatan untuk SAYA dan awak 🖤
.
RUMUSAN :
1)Jangan asyik up story ckp itu susah , ini susah 😑
2)Jangan asyik tiru homework orang (kecuali last minute😋)
3)Rajin berusaha , bukan rajin membebel 🙄
4)Gi Mcd belajar , bukan acah belajar ☠️
5)Study group utk bincang , bukan utk gossip 💅🏻
.
#HAroadtohijrah #studytips #islamic #dakwah #tarbiah #islam @azanis_malaysia #tarbiahsentap #islamic #malay #malaysia #indo #indonesia #tazkirah #ceramah #hati #rakan #sahabat #muslim #muslimah #islamispeace

APA MAKSUD EREKSI?

Ereksi adalah suatu proses biologis yang terjadi pada zakar lelaki ketika mendapatkan rangsangan tertentu dengan berubahnya bentuk fisiologi zakar. Ereksi bukanlah kata yang tabu pada zaman sekarang ini. Istilah ini adalah istilah medikal yang biasa digunakan oleh para doktor dan yang mempraktiskan amalan kesihatan.

DISGUNGSI EREKSI

Disfungsi ereksi adalah ketidakmampuan mencapai atau mempertahankan ereksi zakar untuk melakukan persetubuhan yang memuaskan. Definisi dari disfungsi ereksi tersebut tidak berhubungan dengan pencapaian klimaks saat aktiviti seksual atau orgasme. lelaki yang mengalami disfungsi ereksi sudah pasti sukar mencapai orgasme.
.
BAGI SEGALA PERSOALAN DIATAS JAWAPANNYA SGT LAH MUDAH, XGENE ROYALE IALAH JAWAPANNYA, INI KERANA KANDUNGANNYA YG TULEN DAN DISAHKAN OLEH KKM DAN JUGA DI SAHKAN HALAL OLEH JAKIM!
.
Nak promosi XGENE ROYALE?? Kena cepat sebelum terlambat. Jom roger abam mehh .
RM100 SM / RM110 SS

Postage RM8 SM / RM12 SS

Wasap +60139719150

Wicet ID : fateeh07

#xgeneroyale #sex #abamsado #lelaki #men #young #husband #cockring #cincinzakar #drmit #loving #pencuci #bersih #segar #ubat #zakar #kesihatan #formen #suamiisteri #hubby #wife #seks #malay #maskulin #main #besar #gagah #hero

Suasana Kota Siak Sri Indrapura Pagi ini bersiap untuk Invent Tour de Siak hari kedua. Etape untuk hari ini adalah Siak - Sungai Apit sepanjang 115,45 KM. Nah kengkawan adakah yang ikut menyaksikan Tour de Siak tahun ini ? •
Pict : @exploresiak @yudha.suyudana
#tourdesiak
#siaksriindrapura
#siakthetrulymalay
#riau
#riaumenyapadunia
#riauthehomelandofmelayu
#tanahmelayu
#tanahmelayuberdaulat #malay
#melayu
#sscriau
#skyscrapercityriau
#skyscrapercityindonesia

🗣 For just RM9.50, eat your heart out with our signature Nasi Lemak 🌱 coupled with a free Teh ‘O’ 🍹 and finish off a crazy midweek with a cool bowl of ais kacang. 🤙🏻 Heck you can even bring a friend to share if it’s too much! 😂🤔 #melscoffeeshop #kopitiam #budget #cheap #local #miricommunity #miri #mirisarawak #nasilemak #aiskacang #dessert #buddyup #lunch #classic #asian #malay #freshlyprepared #affordable #instagood #instadaily #foodporn
#foodgasm #foodie #foodstagram #vscocam #vscogram #vscogood #vscodaily

Ada yg bertanya... "Krim ni sesuai utk lelaki yg berumur brapa yea... .

Sy dh 58 thun bleh ke sy guna?" . "Bang,sy bru 23 thun,belum kwin lg..boleh ke sy guna xgene ni? .

Tkde kesan smpingan ke"? .

0k..krim ni sesuai utk smua lelaki sama ada yg msih bujg atau pn yg dh berkhwin...Ianya krim pnjagaan harian yg di sapu bg mgekalkn kesegaran dn meningkatkn kemantapan aset kita... .

Krim ni juga tkde kesan smpingan dan ianya:- . √ Mendapat persijilan halal drpd JAKIM
√ Lulus KKM
√ Disahkn bebas dri unsur dadah dan racun
√ Terbukti scara klinikal .

Krim ni juga sgt sesuai utk bakal pngatin yg mahu mndirikn rumahtangga.... !! .

RM100 SM / RM110 SS

Postage RM8 SM / RM12 SS

Wasap +60139719150

Wicet iD: fateeh07
#xgeneroyale #kotabharu #pasirputeh #sex #abamsado #lelaki #men #young #husband #cockring #cincinzakar #drmit #loving #pencuci #bersih #segar #ubat #zakar #kesihatan #formen #suamiisteri #hubby #wife #seks #malay #maskulin

"Pagi yg indah kini sudah terang" ⛅
.
.
.
#tulus #salampagi #indah #syukur #ingatan #layarlah #padanya #malay #justshare

📖 @quran_yunika
@quranchannel - وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87)) واذكر قصة صاحب الحوت, وهو يونس بن مَتَّى عليه السلام, أرسله الله إلى قومه فدعاهم فلم يؤمنوا, فتوعَّدهم بالعذاب فلم ينيبوا, ولم يصبر عليهم كما أمره الله, وخرج مِن بينهم غاضبًا عليهم, ضائقًا صدره بعصيانهم, وظن أن الله لن يضيِّق عليه ويؤاخذه بهذه المخالفة, فابتلاه الله بشدة الضيق والحبس, والتقمه الحوت في البحر, فنادى ربه في ظلمات الليل والبحر وبطن الحوت تائبًا معترفًا بظلمه; لتركه الصبر على قومه, قائلا: لا إله إلا أنت سبحانك, إني كنت من الظالمين. ( فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ (88)) فاستجبنا له دعاءه, وخلَّصناه مِن غَم هذه الشدة, وكذلك ننجي المصدِّقين العاملين بشرعنا.

87.And (remember) Dhun-Nûn (Jonah), when he went off in anger, and imagined that We shall not punish him (i.e. the calamities which had befallen him)! But he cried through the darkness (saying): Lâ ilâha illâ Anta [none has the right to be worshipped but You (O, Allâh)], Glorified (and Exalted) be You [above all that (evil) they associate with You]! Truly, I have been of the wrong-doers." 88.So We answered his call, and delivered him from the distress. And thus We do deliver the believers (who believe in the Oneness of Allâh, abstain from evil and work righteousness). #Azerbaijani #Bangla #chinese #english #Farsi #French #HEBREW #korean #Malay #Indonesian #PERSIAN #Portuguese #Somali #Spanish #Turkish #Urdu translations @ Quran.com/21/87-88 - #regrann

📖 @quranchannel - وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَى فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ (87)) واذكر قصة صاحب الحوت, وهو يونس بن مَتَّى عليه السلام, أرسله الله إلى قومه فدعاهم فلم يؤمنوا, فتوعَّدهم بالعذاب فلم ينيبوا, ولم يصبر عليهم كما أمره الله, وخرج مِن بينهم غاضبًا عليهم, ضائقًا صدره بعصيانهم, وظن أن الله لن يضيِّق عليه ويؤاخذه بهذه المخالفة, فابتلاه الله بشدة الضيق والحبس, والتقمه الحوت في البحر, فنادى ربه في ظلمات الليل والبحر وبطن الحوت تائبًا معترفًا بظلمه; لتركه الصبر على قومه, قائلا: لا إله إلا أنت سبحانك, إني كنت من الظالمين. ( فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ (88)) فاستجبنا له دعاءه, وخلَّصناه مِن غَم هذه الشدة, وكذلك ننجي المصدِّقين العاملين بشرعنا.

87.And (remember) Dhun-Nûn (Jonah), when he went off in anger, and imagined that We shall not punish him (i.e. the calamities which had befallen him)! But he cried through the darkness (saying): Lâ ilâha illâ Anta [none has the right to be worshipped but You (O, Allâh)], Glorified (and Exalted) be You [above all that (evil) they associate with You]! Truly, I have been of the wrong-doers." 88.So We answered his call, and delivered him from the distress. And thus We do deliver the believers (who believe in the Oneness of Allâh, abstain from evil and work righteousness). #Azerbaijani #Bangla #chinese #english #Farsi #French #HEBREW #korean #Malay #Indonesian #PERSIAN #Portuguese #Somali #Spanish #Turkish #Urdu translations @ Quran.com/21/87-88 - #regrann

Most Popular Instagram Hashtags