#makbuyung

7523 posts

TOP POSTS

Ber-John Wick kita malam ni. #hakakican #makbuyung #johnwick2

Hntr anak muda balik rumah masing2.... mmg pkul 10pm jugakla bru nak pelan2 balik tdo! Pkul 9pm katanya malam masih muda... fuhhh... 💆🏻💆🏻 #makbuyung #9pmtimetidomakbuyung 😂😂😂😂😂

Bila mood bergamba sudah datang.. 🐢 #makbuyung #raya6th #berlagaperut #family

Salam aidilfitri dari kami sekeluarga #rayaperlis #teamhitam #makbuyung #syukur

Perangai masing2 tetap sama biar ada yg nak jadi mak dah nanti. Haha. Sayang korang 😘💕
#genggegirlgangster #iftar #sportsciencestudent #makbuyung

i love u 😘😘😘😘 #makbuyung #raya2016

Mak buyung pun nk selpie 🤣🤣🤣 #cherating #makbuyung #19weeks #inshaallah #alhamdulillah

MOST RECENT

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan, dan
Hari ini akan kita rindukan d hari nanti
#lastday #perpisahan #topipink #byebye #love ❤️❤️❤️ #makbuyung #mbkvira

Seronoknya lahai mommy yang minum Prenatal masa preggy ni. Sambil minum untuk kesihatan mommy, baby pun dapat tempiasnya.

Mommy tahukan kandungan Omega 3 dalam Prenatal ni memang bagus sangat untuk perkembangan otak bayi. Bukan mommy je Mak Yong gojes ala ala Che Ta, baby pun membesar dengan sihat dalam perut.

Berbaloi sangat kan. Beli satu botol tapi dapat manfaat berganda. Khasiat 9 bahan premium diadun dengan penuh kasih sayang untuk mommy dan si comel. 2 in 1 gitew.

Mommy pun senyum berseri manis macam lolilop sepanjang hamil ni sebab tahu apa yang mommy minum si comel pun dapat sama manfaatnya.

Memang ini lah masalah biasa mommy-mommy yang preggy, bersalin & berpantang.
.
Sebab tu, kami pilih Ostematrix.
.
Mommy-mommy nak 3 botol ke 2? Mai WA #makbuyung ye. Kita consult cara yang sesuai dengan masalah mommy semua.
.
InsyaAllah.
.
sakinahms.blogspot.my

Aduuhhh awakkk sedapnya #prenatal La Mamma ni. Fuhhh rasa sedap masam manis buah kurma dan delima asli. Lagi sedap kalau minum sejuk sejuk baru keluar dari peti ais. Perghhh merecik reciks. Sekali minum messti nak lagi.
Awak pun kekal cergas bertenaga sepanjang hari. Haaa.. Mesti bacaan hb pun steadyyy. Baaaru la CikMisi senyum nampak gusi tiap kali pergi cek hb.

Waaahh baby kat dalam perut apa lagi. Meessti la berjoget tak henti-henti.

Nasib seorang ibu hamil 😢
.
.

Assalamualaikum & selamat pagi.
.
Hari ni, bersiaran dari Beserah. En. husband nak ke Melaka. #makbuyung nak rest travel sat. Bagi adik yang temankan. .
Lusa mak yong temankan semula ye.
.
Hari ni, mak yong nak fokus update blog yang dah lama ditinggalkan. Shaklee on macam biasa. Sesiapa nak suplemen untuk ibu hamil normal, gdm, nak kurus ke.. nak berpantang ataupun merancang nak hamil dan banyak lagi lah. Boleh contact mak yong ye.
.
*gambar sekadar pembakar semangat diri : Even 8bulan... mak yong still leh pakai t-shirt NECK nie. Alhamdulillah.. cuma memboyot lah. Tak de slim macam dulu😆😂
.
Think positive & keep smiling.
.
sakinahms.blogspot.my

Alhamdulillah.. Baru sampai kat tangan. Belum terlambat untuk #makbuyung miliki buku 9bulan 10hari nie.
.
Apa inti patinya?
.
Tunggu mak yong hadam dulu ye.
.
sakinahms.blogspot.my

NAK NAIKKAN HB TAPI TAK LALU MAKAN SAYUR SETIAP HARI
==
.
Ubat yang doktor bagi pun, wekkk..tak sedap rasanya.
.
.
Muntah-muntah nak makannya. Rasa macam air karat pun ada.
.
Sayur pulak..kalau sehari dua tahan lagi.
Tapi sampai setiap hari, memang tak lalu jugak tekak ni.
.
Mujurlah terjumpa dengan...
.

PreNatal La Mamma ni.
.

Supplemen ini memang sangat-sangat membantu.
Rasa pun masam-masam manis.
Sedapp...
.
.
Yang penting, tak meloyakan dan mudah nak telan.
.
Tapi yang paling penting..
Bacaan HB yang dua minggu lepas 10.2 gd/l
bila pergi check baru-baru ni dah cecah 12.5 gd/l.
.
.
Nak melompat rasa depan nurse tu.
Tak sia-sia amalkan PreNatal La Mamma
2 sudu setiap hari. Pagi dan petang..
.
.
Kalau tak, tak tau la perasaan nak mengadap
sayur hijau dengan ubat doktor tu tiap2 hari.
.
.
Dan paling takut..kalau baby mati lemas dalam
kandungan. Tak cukup oksigen angkara HB rendah.
.
.
Nak dapatkan PreNatal La Mamma ni pun senang je.
.
Nak cuba jus ini?
Komen "sayanak" nanti kak idah DM. 😊
.
Tags pada bakal-bakal mama lain yang
nak cara mudah naikkan HB.

Tengah duk menunggu en. husband dalam kete, #makbuyung order ostematrix jap. Tiba-tiba dia balik, bagi 2 kotak berisi cup cake😂😂😂
.
Nasib baik berat timbang kat klinik tadi mentain. Tak naik. Hope, baby membesar normal. Mak yong nak bersalin normal.
.
Risiko ibu gdm.. biasa baby besar. Setakat ni, doc kata berat baby ok. .
InsyaAllah, bersalin normal. Banyak-banyakkan berdoa.
.
sakinahms.blogspot.my

Most Popular Instagram Hashtags