[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#majlistaalimdarulmurtadza

713 posts

TOP POSTS

Zaman sekarang ini semua orang pandai bercakap mengenai agama , Walaupun di luar bidang mereka , Stop bagi agama islam nampak murah , Berikan orang alim dan ulamak berbicara mengenainya
#majlistaalimdarulmurtadza #tafsirquran

Sanah Helwah Guru Mulia Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid. Semoga sentiasa sihat, panjang umur dalam keberkatan, dipermudahkan segala urusan dan dilindungi Allah Subhanahu Waata'ala.
#HabibAliZaenalAbidinAlhamid
#majlistaalimdarulmurtadza

Ni barulah namenye Qada' & Qadar (Team Anugerah Smkal) ๐Ÿ˜†
#smkap,bentong,smkal
#majlistaalimdarulmurtadza
#masjidmuadzbinjabbal

DEKATILAH ALLAH
Apabila hamba-Ku mendekatkan dirinya kepada-Ku sejengkal, maka Aku akan mendekatinya kepada-Ku sehasta.
Apabila hamba-Ku mendekat kepada-Ku sehasta, maka Aku akan mendekatinya sedepa. Dan apabila dia datang kepada-Ku dengan berjalan, maka Aku akan datang kepadanya dengan berlari.
Ini adalah sifat Allah untul mendekati dengan hamba-Nya. Alangkah rugi jika kita tidak rapatkan diri dengan Allah SWT.
______________________________________
Nasihat dari Habib Ali Zainal Abidin al Hamid
#majlistaalimdarulmurtadza #mtdm #masjidmuadzbinjabal

Dunia itu terlaknat segala isinya terlaknat kecuali zikrullah, seorang yang berilmu dan seorang yang mencari ilmu. -Hadith

#majlisilmu #majlistaalimdarulmurtadza #majlistaalim

Kalau nak cermin diri kita jangan cermin dengan cermin, akan nampak diri kita perfect, flawless.
Tetapi cerminlah diri kita dengan orang2 yang lebih mulia, baru nampak cacat cela dan kekurangan dalam diri kita..
.
Perbaiki diri yang penuh cela dengan ilmu. Alhamdulillah jiwa tenang di Taman Ilmu #MajlisTaalimDarulMurtadza ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜โค๏ธ
.
Allahumma Solli A'la Saidina Muhammadโค๏ธ
.
@usrahsuci @sucibyyatthamzah #yattmengayat #darihatiseorangMujahidah #fromtheheartofamujahidah #MasjidMuadzbinJabal

Ready to go to Masjid Muadz Bin Jabal ๐Ÿ˜˜
Jumpa disana ๐Ÿ˜
#darulmurtadza #majlistaalimdarulmurtadza

ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู….. RIDAK KASHMIRI BULU KAMBING 100% SULAM TANGAN.

Sebelum ni ramai yg duk tanya pasal ridak ni dgn kami. Alhamdulillah sekarang gmbr yg kami pos ni ada dlm koleksi kami dan sedia untuk dijual kpd peminat2 ridak ini.

Semesti ianya ridak yg patut dimiliki bagi mereka yg mencintai sunnah dan mementingkan kualiti. Kerana apa??
Kerana ianya sukar untuk didapati dipasaran dinegara kita. Betullah perumpaan yg mengatakan "yg susah nak dapat tu seumpama tak ada dah". Jadi, kalo berminat jgn segan2 untuk whatsapp kami di +6011-28826003.

#ridak
#sunnah
#mtdm
#majlistaalimdarulmurtadza
#abuukasyahcollections

Jika terdetik walau sedetik hatimu untuk berubah menjadi lebih baik, ianya adalah kerana hidayah dari Allah
.
Kerana rasa itu milik Allah Jangan abaikan perasaan itu. Mulakan walau selangkah cuma. Sedikit lebih baik dari langsung tiada๐Ÿ˜„

#muhasabahdiri
#hidayahmilikallahswt
#majlistaalimdarulmurtadza

MOST RECENT

Sape lagi nak selit order meh cepat

Mabkhara custom untuk customer, nak tulis nama sendiri? Nak design sendiri? Atau design lain dari kami?
Boleh insyaAllah
Hanya RM55 (exc pos)
Cuma kena sabar sikit ja sbb abik masa untuk siapkan custom order anda ๐Ÿ˜

Supaya hasil dan kualitinya pun terbaik demi kepuasan hati anda jua ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜Š #themabkhara
#majelisrasulullahsaw #majlistaalimalmustofa #majlisrasulullahsaw #bukhurmurah #bukhoor #tasbihnaal #tasbihborong #habibalialjufri #habibalialhamid #majlistaalimdarulmurtadza #yatareemwaahlaha #AllahummaSolliAlaSayyidinaMuhammad

๏ทฝ
Saya pernah melalui zaman gelap, mungkin dimata orang lain itu mungkin biasa, tapi pada saya sudah cukup memalingkan hati saya daripada teringat Allah.

Maksiat itu susah dan mahal. Cuba kita lihat si peminum arak? Berzina di kelab malam? Mereka sanggup keluarkan duit untuk mabuk, berjudi, meniduri perempuan. Semua berbayar, nak cari port pun susah.

Sedangkan ibadah itu mudah dan murah. Masjid itu percuma. Majlis ilmu itu percuma. Kelas mengaji Al-Quran itu percuma tapi masih ada juga bermaksiat dalam terang jelas juga diam tanpa orang tahu, kadang-kadang gunakan alasan untuk menghalalkan apa yang haram.

Saya bukan ustaz, saya bukan pelajar tahfiz atau pondok, tapi adakah itu menghalang saya dari berkata yang benar? Saya bukan berkata hanya untuk orang sekeliling tapi juga untuk mengingatkan diri saya yang dhoif ni.

Kadang saya lihat mereka bangga dengan โ€œ relationship โ€œ yang belum halal. Saya sedih, sebab saya pernah lalui perkara yang sama. Bukan tak tahu dosa, bukan tak faham hukum hakam tapi terikut dengan keadaan sekeliling yang secara langsung membawa saya ke jalan yang salah.

Kini saya menjaga apa yang perlu supaya itu dapat menjauhkan diri saya dari terus ke lembah maksiat. Saya bertemu dengan sahabat ajar saya apa itu kemanisan Ilmu, apa itu majlis Syurga? Dimana malaikat berkumpul disekeliling kita mendoakan kita.

Ye, keadaan sekeliling sedikit sebanyak memberi impak dalam kehidupan kita. Allah beri dua jalan, terpulang pada kita mahu pilih yang baik atau buruk. Allah hantarkan Utusan terakhir iaitu Baginda Rasulullah SAW untuk membimbing kita dan membawa Risalah Al-Qalam agar kita tidak akan tersesat. Jalan yang baik atau buruk bergantung pada iman dan pilihan masing. Allah dah khabarkan tentang Syurga juga Neraka.

Nasihat itu sentiasa terasa kerana Rasulullah SAW yang selembut-lembut Khalifah juga Nabi pun diperangi kerana dakwahnya.

Jika ada salah & silap dalam apa yang sampaikan mohon maaf. Saya awak masing ada dosa, tapi kita semua tak perlu kekal dalam lembah itu. Taubat dan cari environment yang dapat tarbiah diri kita hati kita, sebelum menemui ajal.

Al Mulk dulu jom sebelum tidur.
#majlistaalimdarulmurtadza #sipencetusinspirasi

Berjembe dgn mabkhara ๐Ÿ˜

Mabkhara naal basic + nama = RM55 sahaja (exclude postage)
Ikut nk tulis nama apa, xkisah๐Ÿ˜‰

Cantik bukan?
Pm saya @aisysunnah
013-9130993
#TheMabkhara #TMF03 #bukhurmurah #bukhurmalaysia #oudmurah #majelisrasulullahsaw #majlistaalimdarulmurtadza #majlisrasulullahsaw #habaib #ulama #naal #sollualaNabiy

~ Terapi jiwa.

Alhamdulillah, Maulid bulanan Darul Murtadza.

#MTDM #DarulMurtadza #MajlisTaalimDarulMurtadza#HabibAliZaenal

Keychain capal
RM15 inc postage!

Borong max 100pcs.
Pm 0139130993 for any inquiries

#customade #customdesign #TheMabkhara #TMF03 #majelisrasulullahsaw #majlistaalimdarulmurtadza #bukhoor #bukhurmalaysia

Majlis taalim MTDM ๐Ÿ–ค
-
"ุญู‚ ุงู„ู…ุณู„ู… ุนู„ู‰ ุงู„ู…ุณู„ู…. "
-
1. Jawab salam
2. Mendatangi jemputan
3. Ikuti jenazah
4. Ziarah orang sakit
5. Jawab dengan doa orang yang bersin (yarhamukallah) -@habibalizaenalalhamid
-
Turut hadir Dato Badaruddin bekas Mufti Kedah.. "Jangan tinggalkan majlis ilmu. Keberkatan ilmu selalu ada bila kita berhadapan dengan guru.. Apabila kamu datang kepada taman syurga ini, hendaklah kamu hayati taman syurga."
-
#majlisilmu #majlistaalim #majlistaalimdarulmurtadza #cinta #sollualannabi #alhamdulillah

Turut hadir bersama Dato Badaruddin bekas mufti kedah dan diberi kesempatan untuk mendengar sedikit nasihat dari beliau.

Katanya, menyeru agar istiqomah bertalaqqi dengan guru yang sahih. Jangan tinggalkan majlis zikir / ilmu. Kerana zaman ini sudah ramai perginya alim ulamak.
Sabda Nabi Muhammad saw, hilangnya ilmu dengan perginya para ulamak.
Diberinya pepatah, "YANG PATAH TIDAK BERGANTI, YANG BERGANTI TIDAK SEPERTI." #kamibudakbarubelajaralipbata
#majlistaalimdarulmurtadza
#tamansyurga
#azamhadirkandiri

~ Nikmat Allah.

Permulaan ayat dalam surah ini dimulai dgn Alhamdulillah, pujian2 terhadap Allah. Cuma ada 5 surah di dalam Al Quran dimulai dgn Alhamdulillah.

Sesungguhnya penciptaan langit & bumi, siang & malam tersembunyi kesinambungan antara manusia. Apa yg diperlukan oleh manusia ada di situ. Makanan, air, hasil bumi, udara & sebagainya.

Sebelum penciptaan manusia, Allah sudah cipta & sediakan keperluan utk manusia. Semuanya diciptakan utk manusia berfikir.

Al-An'am: 1 - 6. ๐Ÿ˜ƒ

#MTDM #DarulMurtadza #MajlisTaalimDarulMurtadza #HabibAliZaenal

Dunia itu terlaknat segala isinya terlaknat kecuali zikrullah, seorang yang berilmu dan seorang yang mencari ilmu. -Hadith

#majlisilmu #majlistaalimdarulmurtadza #majlistaalim

Ya Allah. Jadikanlah kami, ahli keluarga kami, sahabat-sahabat kami yang memasuki syurga tanpa hisab. Kerana hisab itu adalah sesuatu yang sukar buat kami ๐Ÿ˜“

Amin amin yarabbal alamin โค๏ธ๐Ÿ–ค #sipencetusinspirasi #love #lovelife #majlisilmu #majlistaalimdarulmurtadza #quotes #quotestoliveby

And i chose to be happy and be better of myself.
Moga istiqamah โค๏ธ๐Ÿ–ค #maulidhijrah #majlistaalimdarulmurtadza #love #lovelife #islam #quotes #quotestoliveby

MASYA-ALLAH

CANTIKNYAA!!! Ridak Yaman Exclusive yg dulunya dinanti nantikan sudah tiba.

Tunggu apa lagi, cepat2 lah whatsapp 019 237 8350 utk order.

Ridak ni buruan ramai org tau, sape lambat mmg melepas lah. Stok pun dah susut banyak ni, baik cepat.

Kepada tahfiz atau persatuan yg ingin memborong dipersilakan.

#ridakyaman#ridaksolo #sunnah#habibumar #habibali #masjismuadzbinjabal #majlistaalimdarulmurtadza #mtdm

โ–ช22 Sept 17 | Jumaatโ–ช
" Kamu ingat kepada ุงู„ู„ู‡ ketika kamu senang yakni syukur, maka ุงู„ู„ู‡ akan ingat kepada kamu ketika kamu susah." -------------------------
al Habib Ali Zaenal Abidin al Hamid
#habibalizainalabidin #majlistaalimdarulmurtadza

Zaman sekarang ini semua orang pandai bercakap mengenai agama , Walaupun di luar bidang mereka , Stop bagi agama islam nampak murah , Berikan orang alim dan ulamak berbicara mengenainya
#majlistaalimdarulmurtadza #tafsirquran

Peristiwa hijrah Nabi Muhammad SAW Di ingati dan menjadi pilihan kalender ummat Islam sebagai simbol kejayaan Islam dengan 3 Sebab.
1). Pengorbanan Nabi Muhammad SAW berkorban meninggalkan tempat kelahirannya.
2). Perubahan (transformasi) perubahan dari masyarakat yang di jajah ketika di makkah menjadi masyarakat yang merdeka.
3). Pembangunan membangun jati diri muslim dengan sifat solidarity dan persaudaraan atas dasar iman utk menjadi bangsa yang kuat dan di hormati serta di segani.
4 Pencapaian membentuk ummat yang berdaulat.
1). pengorbanan, berkorban untuk patuh pada agama.

2). perubahan, dengan menjadikan tahun hadapan lebih baik dari sebelumnya.
3). pembangunan , membangun jati diri sebagai Muslim bersaudara.
4).pencapaian, mencapai keharmonian Dan kesejahteraan.
SELAMAT TAHUN BARU HIJRIYYAH 1439 H #habibalizainalabidinalhamid #setiapjumaat #majlistaalimdarulmurtadza #masjidmuadzbinjabal #setiawangsa #majlisilmu #selawat

โ–ช15 Sep 17 Juma'atโ–ช
____________________ " Sesiapa yang diam daripada perkara-perkara mungkar, dia seumpama syaitan yang bisu kerana tidak cuba untuk mencegah."
Habib Ali bin Zainal Abidin al Hamid
____________________

Astaghfirullah..kita tergolong๐Ÿ˜ข

#majlistaalimdarulmurtadza #habibalizaenalabidin

Most Popular Instagram Hashtags