[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#machang

MOST RECENT

By ORDER ONLY, NO READY STOCK.
WHATSAPP ONLY +60179600786.
IKEA items :
1) Billy/oxberg (rak buku + pintu 80x30x202cm) : RM580
2) Linnmon/Adils (table 100x60x74cm) : RM140
3) Snille (swivel chair) : RM115
4) Hampen (karpet 133x195cm) : RM175
5) Busbasse (book end) : RM14 *Harga telah tmasuk upah + kos pengangkutan smpi kelantan. *self pick up pasir pekan *pasang sendiri, arahan diberikan
Kredit pic : Anis Syuhada. #ikeakelantanps #sayajualbarangikea #pengkalanchepa #ikeapasirpekan #psikea #psikeamalaysia #ikeakb #ikealoverkelantan #ikeapersonalshopper #personalshopperikea #ikeakelantan #kotabharu #wakafbharu #pasirpekan #kubangkerian #tumpat #pasirmas #pasirtumboh #psikeakelantan #ikeawakafbharu #ikeakotabharu #ikeakelantanpersonalshopper #machang #kualakrai #guamusang #personalshopperikeakelantan
#kelantan #peminatikeakelantan
#ikeafankelantan #ikeakelantanpsdeko6

And one can never go wrong with this kind of colour combo! Get your Dolce Vita in Blocks to complete your wardrobe collection, ladies!
.
Dolce Vita
Design: Blocks
Material: Printed Crinkled Chiffon

Size available:
Voila - RM109.00
Voila Maxi - RM119.00
Chic - RM119.00
.
Whatsapp to purchase
+6 010 909 8555
.
Walk in to our boutique in bandar Jerteh
FAVOURITAS BOUTIQUE
Saturday to Thursday
930am to 530pm
.
Landmark:
🏠 Jalan Besar KB - KT
🏠 Depan Perodua Sales Jerteh
🏠 Sederet Pizza Islam/ Kedai Murtabak
.
#bokittabesut
#ilovebokittahijab #bokittaMY #bokittamalaysia
#bokittahijablovers #bokittalovers #nopinhijab #instanthijab #prestichhijab
#jerteh #besut
#machang #setiu #pasirputeh #pasirputih #kgraja #kualabesut

Wajib ada dalam bagasi seorang wanita set kombinasi hebat ni
.
.
60 kapsul Jamu Seri Bonda untuk kegunaan hingga 5 minggu .
60ml Lea Rosse femininewash untuk kegunaan hingga 2 bulan .
Berbaloi diamalkan dari remaja lagi
.
Wsp 01132336783 ye 😊

morning uollz... lmbt bersiaran hr nih 😌
.
.
pelamin napok mace esklusif nih hargo bermula rm +++ des. 😘😘
.
.
InsyaAllah hargo setanding dengan design letops ni uollz.
.
.
yg penting, baget uollz xlebih. saving dari loni deh kalu sero berkene nk naik pelamin gini 😍😍
.
.
#tanahmerah #kelantan #pelamin #minipelamin #pelaminnikah #pelamintunang #2018 #machang #diy #bridalkelantan #sanding #nikah #tunang #muakelantan #doorgiftkelantan #pelaminbaget #pelamincantik #pelaminsimple #pelaminmampumilik #pelaminrumah #hantaran

.
SEWA HANTARAN 2018 🔥🔥🔥
.
A S M I D A ❤️ G H A Z A L I
.
Stunning in Red 🌹
.
Design Bantal + Gubahan
.
✔️FREE Gubahan
✔️FREE Tag Hantaran
✔️Boleh request warna bunga/reben lain
.
❇️ Booking diterima seawal 3 bulan sebelum majlis
.
.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
.
Buat semua bakal pengantin 2018 yg belum buat any preparation utk hantaran..Tak payah pening2 kepala,jangan sampai jadi migrain 💆🏻‍♀️
.
SHM Pasir Putih menyediakan servis sewa hantaran semudah ABC jer 🤗
.
Pilih design & tema ➡️ Wassap admin utk check availability date..Mudah kan 🤷🏻‍♀️
.
Kenapa perlu sewa jer 🧐
🌷Kos beli barang2 hantaran yg semakin tinggi👉🏼buat apa membazir utk penggunaan hanya sekali utk tunang & kahwin
🌷Tak kreatif 👉🏼antara sebab paling besar kenapa uollss perlu sewa jer..terdapat pelbagai design hantaran yg uollss boleh pilih dr SHM
🌷Takde sape nak guna lepas majlis 👉🏼 even ada adik2 pun,,trend & design hantaran sentiasa akan berubah mengikut peredaran zaman
🌷Jimat masa & tenaga 👉🏼 sedia maklum uollss muda mudi kelantanese ramai yg bekerja di luar dr kelantan kan..mmg xde masa nak uruskan semua..just booking online,time majlis semua dah siap
🌷Save bajet 👉🏼 dgn hanya menyewa dr kami sedikit sebanyak uollss dapat jimat sikit kos belanja kahwin..harga kami sgt berpatutan & berbaloi dgn apa yg uollss request..
.
Pilihan di tangan anda 🤗
.
Berminat,
📲 WA 019-9137661 for more details
.
#hantaran #hantaranideas #hantarankahwin #hantaransimple #hantarannikah #kelantan #tunang #hantaranbajet #hantarankelantan #hantaranmurah #dulanghantaran #kelantanese #malaywedding #pasirputeh #nikah #nikahkahwinmalaysia #kotabharu #sewadulang #kelantanwedding #igkelantan #besut #bazarpaknil #kahwinmalaysia #kahwinkahwin #kahwinmall #machang #hantaranpengantin #visitmyig #jomkahwin #kelate

Ramai juga awal tahun ini yg mengambil kesempatan utk menunaikan ibadah Umrah. 🕋 Apakata jadikan Naelofar Sajada ini sebagai semangat baru anda ketika mengerjakan ibadah di sana
.
Ataupun jadikan hadiah utk org tersayang! Each sajada comes in an exclusive box, so cantik!
.
Sajada Keysha / Keyla
RM68.00/pcs exclude postage
.
Whatsapp to purchase
+6 010 909 8555
.
Walk in to our boutique in bandar Jerteh
FAVOURITAS BOUTIQUE
Saturday to Thursday
930am to 530pm
.
Landmark:
🏠 Jalan Besar KB - KT
🏠 Depan Perodua Sales Jerteh
🏠 Sederet Pizza Islam/ Kedai Murtabak
.
#naelofarhijabbesut #naelofarhijab
#NHauthorizedstockist
#Naelofar #NaelofarBesut #NaelofarJerteh
#NaelofarSejada #SajadaKeyla #SajadaKeysha
#NHsajada #KeylabyNH #KeyshabyNH
#NaelofarhijabLovers #NHlovers #ilovenaelofarhijab
#Jerteh #Besut
#machang #setiu #pasirputeh #pasirputih #kgraja #kualabesut

Sila bantu perubahan positif anak2 sekolah. Sila share di group2 whatsapp, telegram .

Ayat2 positif affirmation yg didengar, dibaca atau dilihat memberi isyarat kpd minda bawah sedar utk mencapainya. Ini membantu pelajar berubah secara positif dan memudahkan guru.
.
Nama.
Ikrar maju jaya diri.
.

Konsep.
1. Positif affirmation menggunakan kuasa minda dan minda bawah sedar.
2. Ayat2 bermula dengan perkataan SAYA.
3. Ayat2 menyatakan perkara/proses perubahan berkenaan sedang berjalan .

Kesan kpd pelajar.
Minda bawah sedar (subconcious mind) menarik sikap dan kelakuan manusia ke arah perkara tersebut bila dibaca berulangkali.
.

Contoh positive affirmation byk di youtube

https://youtu.be/Rv3ejDal7vE

https://youtu.be/zXfUoZzCNOw

Cadangan Cara Pelaksanaan
1. Seorang pelajar membaca dahulu satu ayat. Semua pelajar membaca bersama selepasnya.

2. Tangan kanan genggam (genggaman juara) dan letak di dada kiri. Tangan kiri lurus ke bawah.
Atau cara yang sesuai.
.

Tempat2 atau masa2 pelaksanaan.
1. Di perhimpunan harian.
2. Di kelas.
3. Masa perjumpaan koku.
4. Masa guru relief.
.

Guru2 boleh bg cadangan lain2 ayat affirmation ikut 9 aspek yg ada atau boleh tambah lg aspek2 yg tertinggal.

9 aspek fokus dan ucapan ikrar.

1. Halatuju
Saya berguna kpd diri sendiri, ibubapa, agama, masyarakat dan negara Malaysia.
.

2. Sahsiah
Saya beradab mulia yang menjadikan saya manusia hebat, cemerlang berjaya di dunia dan akhirat.
.

3. Disiplin
Saya sangat berdisiplin menguruskan diri dan pelajaran .

4. Akademik
Saya sangat fokus dan usaha bersungguh2 mencapai prestasi akademik terbaik.
.

5. Kokurikulum
Saya bersemangat tinggi mencapai kemenangan dalam pertandingan dan mengharumkan nama sekolah.
.
6. Keceriaan
Saya menghargai keindahan dan kebersihan kelas dan kawasan sekolah
.
7. Komunikasi
Saya berkomunikasi menggunakan kata2 positif sebagai doa
.
8. Pemikiran
Saya berfikiran positif meningkatkan potensi diri dalam kehidupan
.
9. Komitmen.
Masa depan saya tanggungjawab saya
.
Aamiinn ya Allah.
.
.
. . *Ayat2 di atas boleh juga dlm bentuk mural, papan tanda di dinding bangunan atau banner di kawasan sekolah atau di dlm kelas.
.
Kesedaran Asas Kebenaran

Sila bantu perubahan positif anak2 sekolah. Sila share di group2 whatsapp, telegram .

Ayat2 positif affirmation yg didengar, dibaca atau dilihat memberi isyarat kpd minda bawah sedar utk mencapainya. Ini membantu pelajar berubah secara positif dan memudahkan guru.
.
Nama.
Ikrar maju jaya diri.
.

Konsep.
1. Positif affirmation menggunakan kuasa minda dan minda bawah sedar.
2. Ayat2 bermula dengan perkataan SAYA.
3. Ayat2 menyatakan perkara/proses perubahan berkenaan sedang berjalan .

Kesan kpd pelajar.
Minda bawah sedar (subconcious mind) menarik sikap dan kelakuan manusia ke arah perkara tersebut bila dibaca berulangkali.
.

Contoh positive affirmation byk di youtube

https://youtu.be/Rv3ejDal7vE

https://youtu.be/zXfUoZzCNOw

Cadangan Cara Pelaksanaan
1. Seorang pelajar membaca dahulu satu ayat. Semua pelajar membaca bersama selepasnya.

2. Tangan kanan genggam (genggaman juara) dan letak di dada kiri. Tangan kiri lurus ke bawah.
Atau cara yang sesuai.
.

Tempat2 atau masa2 pelaksanaan.
1. Di perhimpunan harian.
2. Di kelas.
3. Masa perjumpaan koku.
4. Masa guru relief.
.

Guru2 boleh bg cadangan lain2 ayat affirmation ikut 9 aspek yg ada atau boleh tambah lg aspek2 yg tertinggal.

9 aspek fokus dan ucapan ikrar.

1. Halatuju
Saya berguna kpd diri sendiri, ibubapa, agama, masyarakat dan negara Malaysia.
.

2. Sahsiah
Saya beradab mulia yang menjadikan saya manusia hebat, cemerlang berjaya di dunia dan akhirat.
.

3. Disiplin
Saya sangat berdisiplin menguruskan diri dan pelajaran .

4. Akademik
Saya sangat fokus dan usaha bersungguh2 mencapai prestasi akademik terbaik.
.

5. Kokurikulum
Saya bersemangat tinggi mencapai kemenangan dalam pertandingan dan mengharumkan nama sekolah.
.
6. Keceriaan
Saya menghargai keindahan dan kebersihan kelas dan kawasan sekolah
.
7. Komunikasi
Saya berkomunikasi menggunakan kata2 positif sebagai doa
.
8. Pemikiran
Saya berfikiran positif meningkatkan potensi diri dalam kehidupan
.
9. Komitmen.
Masa depan saya tanggungjawab saya
.
Aamiinn ya Allah.
.
.
. . *Ayat2 di atas boleh juga dlm bentuk mural, papan tanda di dinding bangunan atau banner di kawasan sekolah atau di dlm kelas.
.
Kesedaran Asas Kebenaran

*KELEBIHAN MG LIMITED*
🌸Extra kelembabpan pada kulit
🌸 Menyejukan dan mengurang kemerahan pada wajah
🌸mengontrol lebihan minyak serta mencegah timbulnya jerawat dan pori pori tersumbat
🌸peppermint oil membuatkan wajah lebih glowing
🌸Menghilangkan bintik hitam
🌸 mengatasi jerawat dengan lebih efektif
🌸lemon (vitamin c) mencerahkan wajah
.
Alhamdulillah. -
#ulfaabeauty #uum #uumers #machang #cod #postage #malaysia #kmph #jitra #changlun #best #sejuk #muka #cantik #kulitsensitiv #murah #tahanlama #vsco #iloveyou #produk #luluskkm #selamat #dropshipwanted #miniagenwanted #modalrendah #sayajual #sayapakai #neelofa #moisturizergel

iPhone 5s
.
💣Promosi Harga Borong💣
.
🔥1 Casing = RM30
.
🔥2 Casing = RM50
.
🔥5 Casing = RM110
.
👉Phone Lain Pun Boleh
.
👉Whatsapp +60137675299 Untuk Order
.
👉Boleh Guna Design / Gambar Sendiri 😘 .
#butterworth #penang #penangites #arau #uitmarau #kodiang #sgpetani #alorsetar #terlajaklaris #quputeh #bachok #tumpat #kotabharu #nikemalaysia #georgetown #sriaman #jitra #yan #kulim #gurun #changlun #merbok #machang #kualaperlis #kingcoco #slimriver #kepong #pontian

Hari ke 💕 06 JAMADIL AKHIR

Jom kita sedekahkan Al-Fatihah kepada ibu bapa kita.

Semoga kita sentiasa dimewahkan rezeki dan dirahmati Allah. Allahumma Aamiin Ya Rabb ❤

#trustedseller
#dexandraperfume
#bodyodourless
#bautahanlama
#mesrasolat
#setandingoriginal
#sakarantai7
#agentchiku
#codchiku
#agentguamusang
#sofreshsowangi
#dropshipwanted
#chiku
#guamusang
#machang
#labok
#kelantan
#sayajual
#sayajualonline
#bazaarpaknil
#bazaaronline
#lokalah
#visitmyig
#igshopmalaysia
#instashopmalaysia
#malaysia
#airfreshener
#ajimaura
#terapiinstagram
#jeneralinsta
Jom follow ig awesome dibawah, banyak info dan tips tentang instagram 😍

@ajimaura personal
@akademi.insta group support
@sifucilik basic Instagram
@dukunsaka instagram advance

ASSALAMUALAIKUM
.
.
Vtg le coq sportif
Saiz M
Pit 20.5
Labuh 25
Condition 9/10
Detail wasapp.me/601115402956
.
.
#lecoqsportif #used #bundle #bundlemalaya #bundlemalaysia #bundleitem #bundleonline #sayajual #jual #baju #bajumurah #kedaibundle #machang #kelantan #kakiselam #kakibundle

Most Popular Instagram Hashtags