[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#ligasuper

41949 posts

TOP POSTS

Seluruh pemain PSM Makassar akan menjalani libur panjang, dimulai setelah menghadapi Borneo FC, Senin (19/6/2017) sampai Kamis (29/6/2017) sebagai persiapan menghadapi Persib Bandung pada 5 Juli.

Seluruh pemain diliburkan dari aktivitas latihan agar bisa berkumpul dengan keluarga pada momentum Lebaran Idul Fitri 1438 H.

Selama libur, seluruh pemain diminta untuk tetap menjaga kondisi fisik khususnya menjaga berat badan agar tetap ideal.

Jika saja setelah libur ada pemain yang mengalami kegemukan ada sanksi akan dijatuhkan kepada mereka.

Pemain PSM Makassar Ferdinand Sinaga mengatakan, selama libur ada program latihan khusus yang diberikan oleh tim kepelatihan. “Kita olahraga sendiri, sudah ada program khusus yang diberikan,” katanya.

Ia menjelaskan, untuk pemain yang mengalami kegemukan setelah libur akan disanksi. “Kami diminta menjaga berat badan, karena kalau kegemukan dikasi sanksi,” ungkap Ferdinand.

Pelatih PSM Makassar Robert Rene Alberts sangat tegas mengenai hal ini. Sehingga, ia menekankan agar seluruh pemain bukan hanya menjaga kondisi fisik tapi juga menjaga pola makan. “Sudah ada program latihan sendiri yang diberikan kepada mereka selama libur,” kata Robert.

http://sulsel.pojoksatu.id/read/2017/06/22/libur-lebaran-berat-badan-pemain-psm-naik-kena-sanksi/

#bartman #sepakbolaindonesia #baritoputera #sepakbola #laskarantasari #liga1 #memesepakbola #ligaindonesia #footballfact #bola #bolamalaysia #bolasepak #fam #faktabola #ligasuper #pialamalaysia #pialafam #ligaperdana #soccer #persib #persija #persipura #arema #indonesia #harimaumalaya #persibbandung #bobotoh #maungbandung #psmmakassar #football

Video repost dari @lucu.abis

Saiful Ridzuwan Selamat.

Sorg bakat muda yang di bawa masuk ke skuad Senior Selangor dan di gilap sejak tahun 2016 utk di jadikan Pemain Tengah (Midfielder) yang berkualiti dan terbaik. Sangat keras permainan dari dia dan tinggi tekanan nya (high pressing) kepada pihak lawan, ada kala dia akan membuat CounterPressing dan CounterAttacking. Wataknya memang akan memberi tekanan dan mencuri bola dari pihak lawan. Kadang2 sliding tackle yang tak berapa baik / tersilap sliding dari saiful yang menyebabkan terjahan keras yang berlaku. Moga saiful terus belajar dari apa yang berlaku dan membaiki permainan nya dgn lebih bijak lagi.

Apapun... Semoga Saiful berjaya dengan Pasukan Selangor.

Focus Win In the Game ! 💪💪💪👊👊👊🔥⚽❤💛🔛🔝 #KamuHaruS7uara #LegendaryIsSelangor
#LegacyContinues
#SelangorIsBack
#RevampSelangorFootball #SelangorBangkit #BangkitBersama #VivaSelangor #SelangorSampaiMati #RedYellow #MerahKuning #RedGiants #mklk #Lotto #Nike #Puma #Adidas #Afc #LigaMalaysia #LigaSuper #LigaPremier #LigaFAM #Malaysia #Ultrasel #Selangor

Setakat saingan piala konfederasi 2017 peringkat kumpulan baru baru ini, Portugal tidak pernah kalah dalam sebarang perlawanan yang dianggotai Ronaldo .

_______________________________

Ikuti kami di Insta, Fb & Twiter
#Be⚽Sepak 🔥🔥🔥
#footballfact #faktabola #bola #bolamalaysia #bolasepak #fam #ligasuper #pialamalaysia #pialafam #harimaumalaya #ligaperdana #soccer #futboll

.
Remember his Name
.
Satu2nya gol jaringan JDT di final AFC Cup oleh Leandro Velazquez telah membezakan JDT dan team lain di Malaysia
.
Support n follow @jdt_fanatikofficial
.
#jdt #jdtii #luaskankuasamu #johor #ligasuper #ligaperdana #malaysia #bolasepak #stadium #larkin #afccup #passion

Kerja keras mereka hanya kerana satu. Satu itu adalah kerana tanggungjawab mereka. Satu itu kerana sesuap nasi buat anak, isteri dan keluarga mereka. Satu itu kerana membalas jasa kepada majikan mereka. Satu itu kerana hanya lencana di dada mereka.

Perjuangan mereka kembali dilandasan walaupun Syawal masih lagi menyinari selepas Ramadhan meninggalkan kita untuk kali ini. Kerahan tenaga mereka kembali dikerah dan ditagih demi sebuah kejayaan dan kemenangan. Jatuh bangun mereka di permukaan rumput yang menghijau kembali disaksikan oleh ribuan penyokong setia yang sentiasa memberi dorongan buat mereka.
Ayuh semua kita berjuang bersama. Sama seperti yang telah diperkatakan. Tanggungjawab, komitmen, rezeki dan kehidupan mereka kita satukan menjadi sebuah mimpi yang realiti dan pasti.

#bayualamfoto #gawangdotmy #sportphotographer #sportphoto #sport #photo #canon #photooftheday #ligamalaysia2017 #ligamalaysia #ligasuper #ligapremier #pialafam #skuadpresiden #photographer #official #fotografersukan #sukan #training #footballmalaysia #sangsperma #bicaradarihati #advertising #digitalmedia #passion #inilahaku #kuasapenyokong #bangkitbersama #mohbuatbalik

MAGISTA OPUS II FG
.
READY STOCK:
UK7.5
UK7.5
UK7.5
.
HARGA:-
RM450 FREE POSTAGE
.
COD PUCHONG PERDANA
+60102544382 - Admin

Juara Liga Super dari 2009 hingga :
.
2016 - JDT(12)
2015 - JDT(12)
2014 - JDT (12)
2013 - LIONS XII (14)
2012 - KELANTAN (14)
2011 - KELANTAN (14)
2010 - SELANGOR (14)
2009 - SELANGOR (14)
.
🔶 Dalam kurungan = bilangan pasukan.
.
🔶 Sejak 2013, bilangan pasukan dalam Liga Super menjadi 12 pasukan.
.
🔶 Sejak itu, JDT mencapai mata tertinggi iaitu 58 mata pada 2016.
.
🔶 JDT juara Liga Super 2016 :
Mata - 58
Jum gol - 46
Beza gol - 42

Kredit : Bola Analytics dan wikipedia
.
#johor#johorean#jdt#johorsoutherntigers#bangsajohor#tmj#fam#ligaM#ligasuper#HarimauSelatan

Happy giler bile 2 team bola favourite menang dua kosong plak tu haha.....
#pahang
#pahangvsselangor
#manchesterunited
#ligasuper
#englishprimierleague

MOST RECENT

Semua orang akan terhibur dan semua orang menjadi tidak keruan karana bola sepak. Hampir di setiap kota, setiap tempat, setiap kampung permainan bola sepak telah menjadi nyawa dan aktiviti yang semakin menjadi buah mulut hari ini.

Tak heran jika banyak orang-orang yang bercita-cita ingin menjadi pemain sepak bola. Tak heran jika ramai kanak-kanak ingin meniru atau menjadikan para pemain hari ini sebagai idola mereka. Mulai dari posisi bawah hingga ke posisi atas. Namun satu yang pasti untuk menjadi pemain hebat diatas lapangan tidak semudah yang dibayangkan.

#bayualamfoto #gawangdotmy #sportphotographer #sportphoto #sport #photo #canon #photooftheday #ligamalaysia2017 #ligamalaysia #ligasuper #ligapremier #pialafam #skuadpresiden #photographer #official #fotografersukan #sukan #training #footballmalaysia #sangsperma #bicaradarihati #advertising #digitalmedia #passion #inilahaku #kuasapenyokong #bangkitbersama #mohbuatbalik

#Repost @the.fighters.outlet (@get_repost)
・・・
3 HARI LAGI!! Semarakkan Kehebatan Anda Di Karnival Jom Ke stadium Bersempenan Perlawanan Liga Super Ke-14 Diantara Felda United vs Pahang.Ayuh serlahkan Bakat Anda.Jumpa Anda Disana.

#TheFighters #TheFightersOutlet #feldaunited #karnivaljomkestadium #LigaSuper #wearethefighters #ThisIsJengka

3 HARI LAGI!! Semarakkan Kehebatan Anda Di Karnival Jom Ke stadium Bersempenan Perlawanan Liga Super Ke-14 Diantara Felda United vs Pahang.Ayuh serlahkan Bakat Anda.Jumpa Anda Disana.

#TheFighters #TheFightersOutlet #feldaunited #karnivaljomkestadium #LigaSuper #wearethefighters #ThisIsJengka

Juara Liga Super dari 2009 hingga :
.
2016 - JDT(12)
2015 - JDT(12)
2014 - JDT (12)
2013 - LIONS XII (14)
2012 - KELANTAN (14)
2011 - KELANTAN (14)
2010 - SELANGOR (14)
2009 - SELANGOR (14)
.
🔶 Dalam kurungan = bilangan pasukan.
.
🔶 Sejak 2013, bilangan pasukan dalam Liga Super menjadi 12 pasukan.
.
🔶 Sejak itu, JDT mencapai mata tertinggi iaitu 58 mata pada 2016.
.
🔶 JDT juara Liga Super 2016 :
Mata - 58
Jum gol - 46
Beza gol - 42

Kredit : Bola Analytics dan wikipedia
.
#johor#johorean#jdt#johorsoutherntigers#bangsajohor#tmj#fam#ligaM#ligasuper#HarimauSelatan

Sape yang hati kental je boleh follow IG @troll_bolamalaysia sape Yang baru sikit team dye kene usik tu x payah lahhh ig @troll_bolamalaysia sekadar nak have fun je guys follow dorg cepat!!!
Follow IG @bola.malaysian sekali😎
#bolamalaysian #malaysia #ligasuper
#ligaperdana #baazarpaknil #infobolaterkini #wakdoyok #bolamalaysia #hidupbola #demimalaysia

Berita yang tengah hangat dekat negara jiran... Ini Malaysia yg anjurkan Malaysia punye rules lah... Kalau tak nak masuk tarik diri apa adahal😂
Follow IG @bola.malaysian😎
#bolamalaysian #malaysia #ligasuper
#ligaperdana #baazarpaknil #infobolaterkini #wakdoyok #bolamalaysia #hidupbola #demimalaysia

Saiful Ridzuwan Selamat.

Sorg bakat muda yang di bawa masuk ke skuad Senior Selangor dan di gilap sejak tahun 2016 utk di jadikan Pemain Tengah (Midfielder) yang berkualiti dan terbaik. Sangat keras permainan dari dia dan tinggi tekanan nya (high pressing) kepada pihak lawan, ada kala dia akan membuat CounterPressing dan CounterAttacking. Wataknya memang akan memberi tekanan dan mencuri bola dari pihak lawan. Kadang2 sliding tackle yang tak berapa baik / tersilap sliding dari saiful yang menyebabkan terjahan keras yang berlaku. Moga saiful terus belajar dari apa yang berlaku dan membaiki permainan nya dgn lebih bijak lagi.

Apapun... Semoga Saiful berjaya dengan Pasukan Selangor.

Focus Win In the Game ! 💪💪💪👊👊👊🔥⚽❤💛🔛🔝 #KamuHaruS7uara #LegendaryIsSelangor
#LegacyContinues
#SelangorIsBack
#RevampSelangorFootball #SelangorBangkit #BangkitBersama #VivaSelangor #SelangorSampaiMati #RedYellow #MerahKuning #RedGiants #mklk #Lotto #Nike #Puma #Adidas #Afc #LigaMalaysia #LigaSuper #LigaPremier #LigaFAM #Malaysia #Ultrasel #Selangor

ATM FA 2013 Away
Malaysia Super League
Achievement : Champions of Sumbangsih Cup
Brand : Macron

#macron #atmfa #gladiator #superleague #msl #ligasuper #malaysia #hobby #passion #koleksijersiburuk #mancitymalaysia

#LigaSuper2017 LS14
Kedah LWN Perak
STADIUM DARUL AMAN
||1 JULAI 2017 || SABTU || 9.00 PM || LIVE TV3 || #kedah #pialamalaysia #pialafa #ligasuper
#kedahdarulaman
#pulunkedahpulun
#biarjasajadikenangan
#penyokongkedahseratarata

Kerja keras mereka hanya kerana satu. Satu itu adalah kerana tanggungjawab mereka. Satu itu kerana sesuap nasi buat anak, isteri dan keluarga mereka. Satu itu kerana membalas jasa kepada majikan mereka. Satu itu kerana hanya lencana di dada mereka.

Perjuangan mereka kembali dilandasan walaupun Syawal masih lagi menyinari selepas Ramadhan meninggalkan kita untuk kali ini. Kerahan tenaga mereka kembali dikerah dan ditagih demi sebuah kejayaan dan kemenangan. Jatuh bangun mereka di permukaan rumput yang menghijau kembali disaksikan oleh ribuan penyokong setia yang sentiasa memberi dorongan buat mereka.
Ayuh semua kita berjuang bersama. Sama seperti yang telah diperkatakan. Tanggungjawab, komitmen, rezeki dan kehidupan mereka kita satukan menjadi sebuah mimpi yang realiti dan pasti.

#bayualamfoto #gawangdotmy #sportphotographer #sportphoto #sport #photo #canon #photooftheday #ligamalaysia2017 #ligamalaysia #ligasuper #ligapremier #pialafam #skuadpresiden #photographer #official #fotografersukan #sukan #training #footballmalaysia #sangsperma #bicaradarihati #advertising #digitalmedia #passion #inilahaku #kuasapenyokong #bangkitbersama #mohbuatbalik

Setakat saingan piala konfederasi 2017 peringkat kumpulan baru baru ini, Portugal tidak pernah kalah dalam sebarang perlawanan yang dianggotai Ronaldo .

_______________________________

Ikuti kami di Insta, Fb & Twiter
#Be⚽Sepak 🔥🔥🔥
#footballfact #faktabola #bola #bolamalaysia #bolasepak #fam #ligasuper #pialamalaysia #pialafam #harimaumalaya #ligaperdana #soccer #futboll

Beraya bersama kami pada 1 Julai 2017 / 7 Syawal 1438H di Estadio Of Jengka... Kami tak mahu duit raya...cukup beri kami 3 mata yer @feldaunited :) #dfelmania #ligasuper2017 #ligasuper #feldaunited

EEPRO EA1006 [RM29]
*** FREE NAMA+NOMBOR ***
[Poslaju RM2 SM/RM3 Srwk/RM3.50 Sbh]
Team order - minima 8 helai
Size: M L XL XXL
Lain-lain servis - sulam/heatpress logo, sponsor print/etc.

IlhanSports Dot Com
Whatsapp: 0196322636
Klik - http://wasap.my/60196322636
http://facebook.com/ilhansports
http://ilhansports.com/

#ilhansports #ilhansportsjersey #niagaonline #teamfutsal #tempahjersi #jersi #jersey #belijersi #jersibola #jersifutsal #futsalmalaysia #arenafutsalmalaysia #grandsport #jersimurah #jdt #ligasuper #ligaharam #futsalarena #ultrasmalaya #jersionline #futsal #bolasepak #ligasuper #malaysia #harimaumalaya #affsuzukicup #duniasukan #gilabola #tshirtmurah

EEPRO EA1005 [RM29]
*** FREE NAMA+NOMBOR ***
[Poslaju RM2 SM/RM3 Srwk/RM3.50 Sbh]
Team order - minima 8 helai
Size: S M L XL XXL
Lain-lain servis - sulam/heatpress logo, sponsor print/etc.
IlhanSports Dot Com
Whatsapp: 0196322636
Klik - http://wasap.my/60196322636
http://facebook.com/ilhansports
http://ilhansports.com/
#ilhansports #ilhansportsjersey #niagaonline #teamfutsal #tempahjersi #jersi #jersey #belijersi #jersibola #jersifutsal #futsalmalaysia #arenafutsalmalaysia #grandsport #jersimurah #jdt #ligasuper #ligaharam #futsalarena #ultrasmalaya #jersionline #futsal #bolasepak #ligasuper #malaysia #harimaumalaya #affsuzukicup #duniasukan #gilabola #tshirtmurah

ZEALVER A5007 [RM29]
*** FREE NAMA+NOMBOR ***
Poslaju: RM2 Smnjg/RM3 Srwk/RM3.50 Sbh
Team order - minima 8 helai
Size: M L XL XXL

IlhanSports Dot Com
Whatsapp: 0196322636
Like page: http://facebook.com/ilhansports

#ilhansports #ilhansportsjersey #niagaonline #teamfutsal #tempahjersi #jersi #jersey #belijersi #jersibola #jersifutsal #futsalmalaysia #arenafutsalmalaysia #grandsport #jersimurah #jdt #ligasuper #ligaharam #futsalarena #ultrasmalaya #jersionline #futsal #bolasepak #ligasuper #malaysia #harimaumalaya #affsuzukicup #duniasukan #gilabola #tshirtmurah

Most Popular Instagram Hashtags