#kurusfit

MOST RECENT

PEMBUNUH DIAM
SILENT KILLER
MENYERANG TAK KIRA WAKTU DAN USIA
.
Bab ni memang sedih, tapi inilah realitinya. Sakit jantung, serangan stroke tidak mengenal usia. Bila nak serang tak kisah siang atau malam
.
Kenaikan lemak ni bukan sebab kita tak bersenam. BERSENAM TU DAH JATUHPUNCA KE-10. Punca utama ialah MAKAN TAK INGAT DUNIAπŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘ Dengan teknologi makanan yang semuanya mudah dan instant tanpa mengira lemak trans atau lemak tepu
.
Lagi sedih ialah, lemak punca penyakit ni TIDAK BOLEH HILANG DENGAN SENAMAN. Lemak ni pula duduk dalam badan kita, tak keluar sehinggalah kita tukar tabiat makan kita. Walaupun kita berlari berkilo2, lemak ni tetap liat nak keluar.... SEDIH KAN....
.
Of course dalam coaching saya tekankan penurunan lemak sebab tak guna kita kurus atau bersenam tapi lemak masih di situ... Insyallah semuanya akan di share dengan hikmah dalam coaching 😁😁😁
.
Jangan risau masih ada harapan nak kurangkan....😁😁😁
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#kenduri #syg #telukintan #neelofa #kuantanpahang #astroriaHD #astro #shahalamresident #kajang #gombak #cheras #bandarbarubangi #tunang #kurusfit #damansara #redvelvet #subangjaya #redvelvetdrama #puchong #ampang #kahwin #gegarvaganza #alifsatar

PERUT MULA MELEMAK LEPAS RAYA???
.
Puasa haritu turun nya sekilo dua je, perut gitu jugak tapi lepas raya je perut macam bertambah lemak la pulak😱😱😱😱😱 Senario ni selalu terjadi, even pernah terjadi kepada coach izan sendiri dolu doluπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ
.
Ini terjadi tak lain dan tak bukan sebab MAKANNNNN. Yes kadang2 kita dah rasa makan tak banyak tapi mana datang lemak kat perut ni??? Makanan yang nampak sikit di mata kita tak semestinya sikit..... teng teng teng!!!!... MR KALORI makanan tersebut macam mana pulak tu???
.
Cer kita tengok balik apa yang kita makan, even masa puasa bulan lepas.... cer tengok kalori makanan2 kita tu.....
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#tunang #sanding #astroria #photobooth #syukur #astroriaHD #astro #sinarfm #kurusfit #tv3 #dramasangat #baju #bajubesar #xl #xxl #shahalam #fattzura #kualalumpur #syukurselalu #raya #jannanick #fatahamin #seluarxl #kahwin #lofatah #syukur

Combination of exercise and eating clean, the secret to lean down and lose weight.

Advance coaching offer the complete program for 30 days. Join us! June intake is open for registration.
DM me @liza_azilza For more info.

Liza azilza πŸ“² 0172554017
Liza azilza πŸ“² 0172554017
Liza azilza πŸ“² 0172554017

#kurusfit#kurusdarirumah#makan#gemukselamanya #mama#hotmama #ampang#selangor#setiawangsa#keramat#selangor#kualalumpur#malaysia

BANYAK BERGERAK SENANG KURUS
.
Antara penyumbang ke arah penurunan berat badan yang sihat adalah bersenam. Banyak kelebihan bersenam dan antaranya adalah meningkatkan metabolisma badan. Penting sangat bila nak kurus, metabolisma badan juga perlu full swing untuk mencair kan dan meleburkan lemaks lemaks dalam badan
.
Senaman tak perlu extreme hinggakan ke gym atau keluar rumah. Pilih satu aktiviti senaman yang simple dan tak terlalu drastik serta tak perlu peralatan canggih. Mengemas rumah, bermain dengan anak, berjalan kaki, park kereta jauh sikit, naik turun tangga rumah atau ikut je video senaman yang ada di YouTube
.
Coachee Coach Izan selalu buat senaman naik turun tangga. Mudah dan tak perlu keluar rumah. Cuba lah.... lama2 nanti makin laju pergerakan kita sampai ke puncak tuuuu
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#motifviral #melaka #astroria #sabah #syukur #astroriaHD #astro #sinarfm #kurusfit #tv3 #dramasangat #shahalam #johor #xl #xxl #shahalam #fattzura #kualalumpur #syukurselalu #raya #jannanick #fatahamin #seluarxl #kahwin #lofatah #syukur

CERITA SEDIH...
.
Jarak dan tahap penggunaan fizikal bukanlah aspek utama penurunan berat badan. Coach Izan pernah jumpa ada orang tiap2 hari ke gym tapi berat tetap tak turun.... sedihhh....
.
Sebab apa??? Sebabbbb.. yang nak bagi kita kurus tu bukan aktiviti... lencun macam mana pun aktiviti kita, tak bermakna... berat tak akan turun selagi makan tak jaga. Dah penat2 naik LRT makan apa balik tuh??? Nasi goreng? Ohh diet tak makan nasi kannn...tapi makan bihun goreng??? 😐😐😐 atau lebih sedih tak makan langsung....😣😣😣😣 #takjadibeb
.
Makanan kita mestilah cukup lengkap dan bernutrisi bukan sekadar makan skit untuk kurus tapi betul2 berkualiti. Makanan yang berkualiti akan menggalak pembakaran lemak walaupun kita tak bersenam lencun πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ
.
Insyallah kita boleh turun berat badan walaupun kita hanya duduk di office. Coachee2 Coach Izan pun duduk office tiba2 turun 4kg 5kg 6kg 7kg 😎😎😎😎
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#motifviral #dramasangat #astroria #sabah #johor #astroriaHD #astro #emmamaembong #melaka #tv3 #ciacia #putrajaya #mudahterhibur #kurusfit #shahalam #awaksayangsayatak #alhamdulillah #viral #jannanick #pdrm #teammalaysia #tudung #artismalaysia #petalingjaya

BAHAYA KERJA DI PEJABAT, BERAT SENANG NAIK TANPA SEDAR
.
Tak perlu dihairankan kenapa berat boleh naik begitu banyak tanpa sedar dalam masa setahun
.
🚫⚠️ Dulu masih muda, sistem badan pun hebat lagi. Makan apa sahaja badan tak berapa naik pun setakat 1kg ke 2kg
🚫⚠️ Tak sempat makan, order fast food
🚫⚠️ Kerja di pejabat ramai kawan. Kawan pula selalu sangat bermurah hati nak buat jamuanπŸŽ‰πŸŽ‰
🚫⚠️ Buat kerja tak sedar kerepek, keropok, muruku dah habis berbalang-balang
🚫⚠️ Pantry penuh saja dengan biskut
🚫⚠️ Air manis senang dapat di pantry
.
Azam sahaja tanpa tindakan, tidak akan membawa kita ke mana-mana. Hujung tahun badan naik berganda dek kerana umur pun berganda. Makin berumur, makin senang lemak berkumpul
.
Online coaching sangat sesuai untuk yang sering tiada masa nak fikir makan apa untuk kurus. Semuanya disediakan, tinggal follow sahaja. Mudah dan flexible 😊😊😊 Yang rajin boleh bawa bekal, yang tak sempat bawa bekal, ada panduan beli makan di kafe atau kedai makan biasa kita makan.... MUDAH KE MUDAH πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#igreview #berpantang #ibumengandung #kekasihpaksarela #bengkung #astroriaHD #helizahelmi #zulariffin #perlis #pahang #pulaupinang #diatv3 #tawau #kurusfit #paidreview #klcc #negerisembilan #kuching #selangor #aydajebat #insta #instaseleb #kl

- Tiada istilah boleh makan apa sahaja
.
Lemak tepu adalah makanan paling bahaya untuk dimakan walaupun kita tak lah berapa nak gemuk πŸ˜‘πŸ˜‘
.
Lemak tepu seperti butter, lemak haiwan macam kulit ayam, lemak daging kambing boleh mengakibatkan bertambahnya kebuncitan di perut kita πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“
.
Kurangkan makan lemak haiwan dan lebihkan makan ikan dalam diet kita. Perut yang buncit boleh nampak tapi apa yang kita tak nampak ialah, perut yang buncit adalah seperti sarang penyakit yang bila2 masa sahaja boleh menyerang πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“
.
#bariah_jeff
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“²Coach Bariah - 0127558742
.
#kedahdarulaman #mycoffeeprince #johorean #johordarultakzim #bajuplussize #astroriaHD #astro #terengganu #kajang #sabah #sarawak #fattahamin #keksedap #kurusfit #damansara #coffeeprince #fattzuraΒ  #liveupdateΒ  #ampang #jannanick #kahwin #gegarvaganza #sayajualkek

WAKTU MAKAN SANGAT PENTING
.
3 jam ke 4 jam adalah masa yangbdiperuntukan untuk badan kita hadam makanan sepenuhnya. Kebanyakan kita makan malam lewat sekitar 9malam hingga 10.30. Ada juga yang makan supper pukul 12 malam
.
Kesannya pada tubuh kita ialah makanan tadi tak dapat dihadam dan akhirnya disimpan di 'stor' lemak dalam badan kita. Kita boleh rasa perut kita senak dan berat sebelum tidur. Bangun pagi pula rasa sangat malas dan tak bersemangat
.
Waktu makan malam yang sesuai adalah pada pukul 6 petang hingga 8.30 malam. Lepas pukul 9 malam, badan dah bersedia untuk rehat dan penghadaman juga akan terganggu
.
Setiap coachee dalam coaching group bukan shaja dipantau waktu makan malam, tapi mereka monitoring berlaku untuk lima kali waktu makan. Berdasarkan meal plan 30 hari, waktu makan yang dipantau adalah, sarapan, snek pagi, makan tengahari, minum petang dan makan malam
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#kedahdarulaman #berpantang #ibumengandung #johordarultakzim #bengkung #astroriaHD #helizahelmi #zulariffin #perlis #pahang #pulaupinang #fattahamin #tawau #kurusfit #johorbahru #klcc #negerisembilan #kuching #selangor #aydajebat #insta #instaseleb #kl

Tiada istilah boleh makan apa sahaja
.
Lemak tepu adalah makanan paling bahaya untuk dimakan walaupun kita tak lah berapa nak gemuk πŸ˜‘πŸ˜‘
.
Lemak tepu seperti butter, lemak haiwan macam kulit ayam, lemak daging kambing boleh mengakibatkan bertambahnya kebuncitan di perut kita πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“
.
Kurangkan makan lemak haiwan dan lebihkan makan ikan dalam diet kita. Perut yang buncit boleh nampak tapi apa yang kita tak nampak ialah, perut yang buncit adalah seperti sarang penyakit yang bila2 masa sahaja boleh menyerang πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#kedahdarulaman #mycoffeeprince #johorean #johordarultakzim #bajuplussize #astroriaHD #astro #terengganu #kajang #sabah #sarawak #fattahamin #keksedap #kurusfit #damansara #coffeeprince #fattzuraΒ  #liveupdateΒ  #ampang #jannanick #kahwin #gegarvaganza #sayajualkek

Elakkan makan sampai terlalu kenyang. Ini akan menyebabkan system badan kita lemah kerana orang sebut 'perut berat' πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Semua system badan kita akan tertumpu ada perut untuk system penghadaman yang mengakibatkan kita akan rasa mengantuk (tak cukup oksigen ke otak). Daya fokus kita pun akan berkurang dan apa yang kita buat seakan tak menjadi terutamanya lepas lunch huhuhu
.
Kunyah makanan kita dengan perlahan2 dan Banyakkan minum air kosong lepas lunch untuk membantu system penghadaman serta jangan lupa banyakkan bergerak (lepas lunch)....
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#kedahdarulaman #mycoffeeprince #johorean #johordarultakzim #bajuplussize #astroriaHD #astro #terengganu #malaysian #kualalumpur #sarawak #fattahamin #keksedap #kurusfit #damansara #coffeeprince #fattzuraΒ  #liveupdateΒ  #ampang #jannanick #insta #instaseleb #sayajualkek

Penat dapat tapi perut masih buncit
.
Kecewa, betul tak???
.
Antara sebab ini berlaku ialah pemakanan tak dijaga. Bila makan tak jaga, masih makan macam biasa, defisit kalori tidak berlaku dan lemak dalam badan kita tidak akan bertukar menjadi tenaga waktu kita bersenam. Jadinya lemak tu tak keluar
.
Topik mengenai lemak dan macam mana lemak boleh bertukar menjadi tenaga (supaya ia keluar) adalah antara topik terpenting dalam coaching. Insyallah dengan penerangan dan tip yang di share dalam coaching dapat membantu coachee turun berat badan dengan lebih efisien
.
Insyallah dalam post saya akan datang, saya akan senaraikan ciri-ciri senaman buang masa pula. Tunggu ya...
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#igreview #berpantang #ibumengandung #kekasihpaksarela #bengkung #astroriaHD #helizahelmi #zulariffin #perlis #pahang #pulaupinang #diatv3 #tawau #kurusfit #paidreview #klcc #negerisembilan #kuching #selangor #aydajebat #insta #instaseleb #kl

CINCH NI BEZA SEBAB DIA ADA 3 PERISA😌
.
Senang, tapi kalau nak macam-macam blend, boleh ambik Vanilla, yang tengah promo sekarang. .
Yang nak kurus, wajib ada atleast 3 nj. .
Herblax untuk bantu buang toksin.
Lecithin bakar lemak.
Cinch, membina otot yang dah kendurπŸ˜…
.
Jom, #kurusfit #slimfit #detoxraya10kg

BERAT BADAN NAIK NAIK, TAK TURUN-TURUN
TAK TAHU KENAPA
KONON DAH MAKAN SIKIT
.
Selalu sangat kita dengar kata-kata, "Saya makan sikit je tapi badan tetap gemuk..." , "Saya dah makan sikit tapi kenapa berat tak mahu turun???"
.
Sikit atau banyak tak penting, tapi kita perlu tahu kalori makanan tersebut dan nilai nutrisi makanan tu. Sebagai contoh, sekeping pisang goreng 180 kalori, makan 2 keping dah jadi 360 kalori (dari segi kalori, dah bersamaan dengan lebih separuh kalori nasi berlauk) dan nilai nutrisinya hampir tiada langsung. Apa yang ada hanyalah lemak, minyak yang membebankan sistem pencernaan yang akan disimpan jadi lemak
.
Untuk kita tahu apa yang kita makan sepanjang hari samada sikit atau banyak, catit semua yang kita makan termasuk minuman berserta kalorinya. Malam sebelum tidur totalkan pengambilan kalori sehari... huhuhuhu baru lah kita tahu banyak ke tak kita makan 😊😊😊
.
Tak susah nak kurus, cuma perlu sedikit ilmu yang betul😊😊 bila ada panduan yang betul, semuanya senang, tahu tahu je dah hilang 10KG😊😊😊
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#igreview #berpantang #ibumengandung #kekasihpaksarela #bengkung #astroriaHD #helizahelmi #zulariffin #perlis #pahang #pulaupinang #diatv3 #tawau #kurusfit #paidreview #klcc #negerisembilan #kuching #selangor #aydajebat #insta #instaseleb #kl

🌿.
Hampir 80% dalam gengkurus sekarang ialah pengalaman pertama kali berpuasa Ramadhan dengan nutrisi Herbalife. .
Ada yang target nak turun berat gilaΒ² & maintain di hari raya! .
Sihat dapat, cergas dapat, kurus pun dapat! Pahala pun dapat. ☺️
.
.
▢️OPEN Intake GENGKURUS FEB2018
.
Apa beza diet sendiri dengan join Gengkurus ONLINE Group Coaching ni?*
Diet sendiri :
❌ Takde bimbingan COACH.
❌ Takde MOTIVASI.
❌ Tak tahu makanan apa yang sesuai.
❌ Takde pengalaman & ilmu yang betul.
❌ Tak serius sebab tiada orang monitor
❌ Takde kawan atau team beri semangat.
❌ Tak tahu nak have FUN losing weight.STRES.
❌ Tak tahu resepi sedap² sambil turun berat badan.
❌ Takde orang bak bagi hadiah best bila berjaya menang turun berat badan..
❌ Rugi duit. Sebab tak ambil makanan yang terbaik supaya turun berat secara sihat.
.

Apa ada dengan Gengkurus ONLINE Group Coaching?
βœ” SEMUA yang tiada di atas, ada dalam Gengkurus!.
βœ” Coach! Coaches! βœ” Team! βœ” KawanΒ².
βœ” Ilmu dari pengalaman!.
βœ” Resepi sihat sampai suka!.
βœ” Turun berat sambil shaping!.
βœ” Menang dapat hadiah🎁
βœ” Tak tahu boleh tanya😊
βœ” Fokus! Challenge!.
βœ” TURUN BERAT 3~7KG SEBULAN. πŸ‘­ TEAMWORK MAKES THE DREAMS WORK! πŸ‘¬.
.
. 🌼 PROJEK KURUS 2018 🌼
ONLINE WEIGHTLOSS COACHING
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Herbalife Coach Nana. πŸ€
Herbalife Coach Since 2012
πŸ“ž 0126111326 whatsapp/sms
πŸ“² Klik link di profile ig untuk fast respon on whatsapp.
.
.
#herbalifemalaysia #herbalifemelaka #coachkurusonline #coachherbalifemalaysia #gengkurus #coachherbalifemelaka #coachkurusonline #kurusfit #kurusdarirumah #loseweightfromhome #kurusdibulanpuasa #ramadhan1439h #4ramadhan #sayanakkurus #kurussihatdancantik #kurusselamatdansihat

Makan lemak tak akan jadi otot. Lemak tetap lemak. Huhuhu tolonglah berhenti berharap makan merapu badan jadi sihat πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
.
Makanan adalah penentu kesihatan kita. Untuk kurus bukan magik, pilih makanan yang membantu pembentukan sel yang sihat. Kalau tak samada badan tak kurus2 atau yo-yo-effect, berat badan naik turun macam rollercoster πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.

#tipkurus #gym #jomkurus #makan #makandankurus #kurusdengansihat #diet #kkm #buncittofit #slimworld #fooddelivery #foodporn #kualalumpur #putrajaya #serdang #usj #makan #melaka #penang #selangor #bangi #kajang #utusan #kosmo #kurusfit #gegarvaganza #gegarvaganza2016

JANGAN TAHAN DIRI DARI MAKAN
.
Nak tahu tak kenapa bila kita berdiet, adakalanya keinginan nak makan macam2 tu menjadi2??? Huhuhu
Ini terjadi bila kita sekat diri kita dari makan. Nak diet kononnya kita skip makan, potong kalori dan berlapar. Jadi badan kita sebenarnya kekurangan zat dan vitamin yang sepatutnya kita makan. Walaupun kita dah makan dengan kenyang tapi tak semestinya kita cukup makan dari segi zat makanan. Bila badan tak cukup zat, tekak kita akan sentiasa minta makanan
.
Untuk mengelakkan kita asyik nak makan macam2, pastikan kita makan dengan cukup dan tidak meninggalkan mana2 waktu makan. Dalam program You Can Loss Weight From Home Online, peserta akan makan sebanyak 5 kali sehari untuk mengelakkan dari craving nak makan macam2 dan Insyallah tak lapar 😊😊😊
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#motifviral #bangkitbersama #astroria #sabah #kl2017 #astroriaHD #astro #kitajuara #seagames2017 #tv3 #ciacia #putrajaya #mudahterhibur #kurusfit #shahalam #dendamaurora #dudapujaandara #bajukurungmoden #jannanick #pdrm #teammalaysia #tudungbidang60

DENGAR CAKAP ORANG SAMPAI TAK KURUS-KURUS
.
Ramai yang terperangkap dengan cakap2 orang, orang yang bagi pendapat kurus pun tak pernah berjaya kurus. Apa cerita tuuu???
.
Nak kurus memang senang. Kalau ada ilmu. Ilmu tak makan pagi, ilmu tak makan malam, ilmu diet makan buah, semuanya ilmu ajaran diet yang tak sihat yang hanya memudaratkan diri, kalau sekarang tak sakit, Insyallah akan sakit nanti. Bukan meminta sakit tapi Itulah hukumnya, bila buat perkara tak sihat, result pun NEGATIVE. JANGAN HARAP RESULT NAK SIHAT FIT
.
Inshallah bagi yang betul2 serious nak finish strong azam nak kurus 2018 ni dan betul2 nakkan coaching, boleh click pada bio
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#kenduri #mycoffeeprince #telukintan #neelofa #kuantanpahang #astroriaHD #astro #shahalamresident #kajang #gombak #cheras #bandarbarubangi #tunang #kurusfit #damansara #redvelvet #subangjaya #redvelvetdrama #puchong #ampang #kahwin #gegarvaganza #alifsatar

JANGAN MENGUNDANG PADAH!!
.
Seriously.... please please janganlah berlapar semata2 nak kurus. Ini juga termasuk pengambilan apa2 yang menahan kita dari nak makan atau potong nafsu makan
.
Pengambilan bahan2 yang menahan kita dari makan (seperti pil kurus) sangat2 mengancam nyawa!!!! Kita mungkin akan makan sikit dalam sehari dan turun banyak seminggu tapi kesannya sangat dahsyat. Tenaga kita akan berkurang, fungsi organ dalaman akan menjadi kritikal dan seterusnya kita senang sesak nafas. Kalau kita turun berat badan sekalipun badan akan naik balik bagaikan dipam2
.
Makan tak perlu disekat2 cuma kita hanya perlu tahu apa yang patut dimakan #knowledgeispower
.
#coachizan_din
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome .
.
πŸ“² Coach Izan - 0127819612
.
#motifviral #dramasangat #astroria #sabah #johor #astroriaHD #astro #emmamaembong #melaka #tv3 #ciacia #putrajaya #mudahterhibur #kurusfit #shahalam #awaksayangsayatak #alhamdulillah #viral #jannanick #pdrm #teammalaysia #tudung #artismalaysia

Most Popular Instagram Hashtags