[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#kuman

MOST RECENT

FARKLI KAYNAKLARDA KIPÇAKLAR

Kıpçakların adı birçok kaynakta farklı şekilde anılmıştır. Onlara Bizanslılar; Kumanos, Kumanoi, Cumanus, Komani, Ruslar; Polovets, Almanlar ve diğer bazı batılı milletler Falben, Falones, Valoni, Valwen, Pallidi, Ermeniler; Xartex, Macarlar; Kun demişlerdir.
Kuman adının önceleri bir şahıs adı olduğu, daha sonraları ise bütün bir kabileyi ifade eden bir ad şekline geldiği düşünülmektedir. Ayrıca Rus vakianamelerinde Kuman adını taşıyan bir başbuğun varlığından da bahsedilmekte­dir.

Kıpçaklara birçok adın verilmesi şöyle izah edilmektedir: Rusça, Almanca ve Ermenice olarak Kıpçaklara verilen isimlerin manası açık sarı ve saman renginde olan sarı saçı ifade etmektedir. Yani bu üç dilde de Kumanlara takı­lan isim bir kavim adı değil de, bu kavmin sarışın, -daha doğrusu sarılı-kırmızılı saçlı- olduklarını ifade etmektedir. Sonuçta, Kumanlarla temas kuran bu üç kavim, Ruslar, Almanlar ve Ermeniler Kumanları sadece sarışınlar olarak ad­landırmışlardır. (Fotoğrafta Kazan Tatar balası.) #Türk #Turk #Qıpçaq
#Kıpçak #Kipchak #Кипчак #Kuman #Cuman #Tatar #Татар #Половец #Çoruh #Kür #Kura #Ahıska #Borçalı #Azərbaycan #Tarix #Tarih #History #Историа

New baby 😊
.
.
.
.
#arduinomega #arduino #kuman

🔴 JANGKITAN KUMAN 🔴
.
Anak sis ni asalnya luka shj. Lama2 terkena jangkitan. Dah 3 bulan tak sembuh. Pergi klinik 3 kali juga sama. Selepas menggunakan #ivmist syukur kaki anak sis ni beransur sembuh & pulih.
.
Kena cuba baru tahu, harga? Rm28. Nak tau apa lg kegunaan Ivmist ivkids ivsoap?
.
📲whatsapp 0199028650
.
#kuman #infectionkuman #terkenainfection #ivmist #ivmistmurah #ivmistsembursembursegar

Cakalang bakar, ubi rebus, daun ubi lalap, plus dabu2 terasi.. Ododohhh lekerr😋
#kuman #malmingwithfamily

Hobby sederhana.😎
Kebanjiran mio 😉
.
#kuman(kumpulan mio modifan)

OBAT KUMUR,BANYAK KHASIATNYA
Merontokan kotoran yg nempel
TAnpa alkhohol
Order by
Atau jadi member bisa
Hub WA 082137144009
#OBAT KUMUR
#ANTI PLAK
#KUMAN HILANG
#BAU MULUT MUSNAH

Di balik suasana sejuk musim hujan, juga ada kuman penyebab penyakit kulit lho, Moms. Cegah penyebaran kuman dengan mandi menggunakan Lifebuoy Total 10, ya. Kandungan Activ Silvernya dapat menghilangkan kuman yang menjadi penyebab penyakit kulit.

Nah, kalau versi Moms, penyakit kulit apa nih yang bisa dicegah pakai sabun Lifebuoy? Yuk, bagikan di kolom komentar dan dapatkan 10 hadiah menarik dari #LifebuoyID #ActivMelindungi

Kıpçak Atabek Hükûmeti, 310 yıl yaşamıştır ve bu özelliği ile Türkiye sahasının en uzun ömürlü Türk Beyliğidir.

#Türk #Turk #Qıpçaq #Kıpçak #Kuman #Cuman #Atabek #Borçalı #Ahıska #Çoruh #Kür #Kura #Azərbaycan #Xəritə #Harita #Map #Карта #Tarix #Tarih #Историа #Georgia

Great turn out @warrickchamber. Thank you #Kuman for hosting today.

.
Nyamuk dan manusia berpisah tiada😁
.
Time2 ujan, keadaan lembap dan basah memang biasa banyak nyamuk kan?😣
.
Kalau dah sekali kena gigit nyamuk ni. Fuhhh gatalnye bukan boleh ditahan2😥
.
Lagi kesian kalau anak kecik kita yang kena gigit nyamuk😰
.
Budak2 bila dah gatal garu.
Bila garu lelama jadik berdarah.
Bila dah berdarah kena garu langsung jadik kudis.
Bila dah berkudis tu yang kadang sampai luka berair bernanah😱😱😱
.
Luka yang dibiar terdedah ni lah boleh mengakibatkan jangkitan kuman kalau tak dirawat dengan segera😱
.
Kuman dah melekat🐉🐲 Masuk lak dalam kuku anak2. Pastu usik lak makanan😲
Tu yang boleh jadi jangkitan lain lak kat anak2 ni😵
.
Mommies semua akak suggest korang cuba ikhtiar sapu dengan IVKIDS. Ada yang pernah bawak gi klinik sapu krim gatal pun tak sembuh😕
.
Insya Allah IVKIDS dapat membantu menghalang luka dan kudis dari merebak akibat gigitan nyamuk😔
.
Anak2 kecik ni kalau sebut kena makan ubat memang jenuh lah nak pujuk kan?😅
Tapi dengan IVKIDS memang terbukti berkesan dapat sembuh tanpa perlu telan antibiotik atau krim sapu yang mempunyai bahan kimia berbahaya😄
.
Mommies semua jangan bimbang. IVKIDS ni mesra alam. Tak melekit sebab dirumus dengan teknologi nano yang akan terus meresap jauh ke dalam kulit👍👍👍
.
Yang pasti anak2 korang takkan rasa pedih bila disapu dengan IVKIDS ni. Tapi bagi mereka tenang dan membantu tenteramkan emosi anak2👶👦👧
.
Sapa nak cuba IVKIDS boleh roger akak kat 📲 whatsapp +60123934394 😘

.
.
Garlic atau bawang putih menjadi bahan asas dalam masakan.
.
Namun dalam proses menghapuskan jerawat, Garlic memiliki tugas khas iaitu menghapuskan bakteria. Oleh itu, Garlic adalah herba terbaik untuk memiliki kulit licin dan bebas jerawat.
.
PUNCA-PUNCA JERAWAT ADALAH SEPERTI DI BAWAH:
.
🐞 Hormon Yang Tidak Stabil
🐞 Sebum Yang Terlalu Aktif
🐞 Pembiakan Bakteria
🐞 Faktor Keturunan
.
GARLIC COMPLEX SHAKLEE akan mengatasi punca ke-3 iaitu pembiakan bakteria.
.
Pembiakan bakteria berlaku dalam 2 keadaan iaitu :
.
🐝 Pertama, sentuhan yang kerap. Sebab itu kena kurangkan sentuhan pada wajah yang berjerawat. .
🐝 Kedua, bakteria yang terdapat pada jerawat yang pecah akan merebak ke persekitaran wajah dan akan mencipta jerawat baru.
.
Garlic Complex juga sangat bagus untuk wajah yang terlalu berminyak yang mengundang kepada pembiakan bakteria.
.
Jadi pengambilan Garlic akan membantu membunuh bakteria tersebut.
.
Hubungi saya utk info lebih details
Fb Faridah Faris
Pm/wa 0199644664
.
#garlic #garlicshaklee #jerawat #shakleemurah #shakleekuantan
#kuman #shakleepekan
#shakleereadystock #codkuantan #shakleesidkuantan #sayajualshaklee #shakleecodkuantan #shakleereadystock #shakleekemaman #shakleepahang #kuipsas #kuantan #kulitcantik #fareedafaris #dramasangat #agenshaklee #antibiotik #pengedarshakleekuantan #fattzura #neelofa #laraalana #yusufiskandar #pahang #ctdk #aaisyahdhiarana

.
.
Garlic atau bawang putih menjadi bahan asas dalam masakan.
.
Namun dalam proses menghapuskan jerawat, Garlic memiliki tugas khas iaitu menghapuskan bakteria. Oleh itu, Garlic adalah herba terbaik untuk memiliki kulit licin dan bebas jerawat.
.
PUNCA-PUNCA JERAWAT ADALAH SEPERTI DI BAWAH:
.
🐞 Hormon Yang Tidak Stabil
🐞 Sebum Yang Terlalu Aktif
🐞 Pembiakan Bakteria
🐞 Faktor Keturunan
.
GARLIC COMPLEX SHAKLEE akan mengatasi punca ke-3 iaitu pembiakan bakteria.
.
Pembiakan bakteria berlaku dalam 2 keadaan iaitu :
.
🐝 Pertama, sentuhan yang kerap. Sebab itu kena kurangkan sentuhan pada wajah yang berjerawat. .
🐝 Kedua, bakteria yang terdapat pada jerawat yang pecah akan merebak ke persekitaran wajah dan akan mencipta jerawat baru.
.
Garlic Complex juga sangat bagus untuk wajah yang terlalu berminyak yang mengundang kepada pembiakan bakteria.
.
Jadi pengambilan Garlic akan membantu membunuh bakteria tersebut.
.
Hubungi saya utk info lebih details
Fb Faridah Faris
Pm/wa 0199644664
.
#garlic #garlicshaklee #jerawat #shakleemurah #shakleekuantan
#kuman #shakleepekan
#shakleereadystock #codkuantan #shakleekuantanpahang #sayajualshaklee #shakleecodkuantan #shakleereadystock #shakleekemaman #shakleepahang #kuipsas #kuantan #kulitcantik #fareedafaris #dramasangat #agenshaklee #antibiotik #pengedarshakleekuantan #fattzura #neelofa #laraalana #yusufiskandar #pahang #ctdk #aaisyahdhiarana

.
.
Garlic atau bawang putih menjadi bahan asas dalam masakan.
.
Namun dalam proses menghapuskan jerawat, Garlic memiliki tugas khas iaitu menghapuskan bakteria. Oleh itu, Garlic adalah herba terbaik untuk memiliki kulit licin dan bebas jerawat.
.
PUNCA-PUNCA JERAWAT ADALAH SEPERTI DI BAWAH:
.
🐞 Hormon Yang Tidak Stabil
🐞 Sebum Yang Terlalu Aktif
🐞 Pembiakan Bakteria
🐞 Faktor Keturunan
.
GARLIC COMPLEX SHAKLEE akan mengatasi punca ke-3 iaitu pembiakan bakteria.
.
Pembiakan bakteria berlaku dalam 2 keadaan iaitu :
.
🐝 Pertama, sentuhan yang kerap. Sebab itu kena kurangkan sentuhan pada wajah yang berjerawat. .
🐝 Kedua, bakteria yang terdapat pada jerawat yang pecah akan merebak ke persekitaran wajah dan akan mencipta jerawat baru.
.
Garlic Complex juga sangat bagus untuk wajah yang terlalu berminyak yang mengundang kepada pembiakan bakteria.
.
Jadi pengambilan Garlic akan membantu membunuh bakteria tersebut.
.
Hubungi saya utk info lebih details
Fb Faridah Faris
Pm/wa 0199644664
.
#garlic #garlicshaklee #jerawat #shakleemurah #shakleekuantan
#kuman #shakleepekan
#shakleereadystock #codkuantan #shakleekuantanpahang #sayajualshaklee #shakleecodkuantan #shakleereadystock #shakleekemaman #shakleepahang #kuipsas #kuantan #kulitcantik #fareedafaris #dramasangat #agenshaklee #antibiotik #pengedarshakleekuantan #fattzura #neelofa #laraalana #yusufiskandar #pahang #ctdk #aaisyahdhiarana

Konsumen yg ada radang paru2, baru 3 hari minum british propolis sdh merasa lebih baik.
BP efektif utk mengatasi radang, inflamasi, infeksi, dsb

#radangparu
#pneumonia
#infeksi
#bakteri
#kuman
#virus

Salam Berkah Melimpah aamiin😊😊😊
Rosmeliya
Wa : 081218889287

Most Popular Instagram Hashtags