#kuehtraditional

MOST RECENT

Siap untuk diambil, terima kasih Fieza & Kak Laila @fiezawang @lailah_kassim, selamat menjamu selera sewaktu berbuka nanti dan semoga Ramadhan ini bukan yg terakhir buat kita semua... #kolekacang#serimukadurian#bingkaubi#kuehtalam#kuehkajang#anekatalam#kuehtraditional#kuehdulu-dulu#kuehmelayu#to place order@inquiry pls whattsapp @0192399960 for self pick-up no delivery tqvmπŸŒΉπŸ’‹

Kueh bakaq kacang legend. Sapa nk ws cpt na.. Tggl bapa bekas ja lagi ni
#kuehbakarkacang #kuehtraditional #kuihraya2018 #bakaqkacang #bakarkacang

Pre-order semua ni yer utk KPJ Kajang & Maybank Bgn Dato Zainal, tunggu untuk potong n packing sabar ye kakak2 dan adik2πŸ˜‹mana yg tak dapat beli semalam inshallah dapat rasa harini#kolekacang#serimukapandan#talamubi#lapispelangi#talamsuji#kuehkajang#kuehmelayu#kuehtraditional#anekatalam#to place order@inquiry ols whattapp 0192399960 πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹Self pick-up, No delivery tq

Minipack for KPJ Team, tqvm#minipack#kuehkajang#lapispelangi#talamsuji#kuehmelayu#kuehtraditional#kuehdulu-dulu#anekatalam#kuehtalamkajang#to place order@inquiry pls whattapp 0192399960πŸ˜‹πŸ˜‹

Steamed Banana Cake aka Apam Pisang another Malay Traditional Cake aka kueh for our 13th Ramadhan Break Fast. Served with or without grated coconut both taste as good. emmmm...
.
Buka fridge nampak ada pisang belen dari hari tu.. Sbelum pisang nih rusak, baik buat Apam Pisang kannn.. .

#mykitchenmylab #13thRamadan #Iftar2018 #MalayTraditionalcake #KuehTraditional #SteamedBananaCake #ApamPisang #homecookedfood #chefatmyownhouse #cookwithlove #cookforlove #Ilovecookingandbaking #mycookingmyway #korangsukatak #foodpics #foodiegram #foodofinstagram #mycookingmyway #homecooking #sgfoodlover #Alhamdulillah #Selamatberpuasa #Selamatberbuka #juadahberbukapuasa

Jom order kueh ros...hhehe
#kuehraya
#kuehtraditional
#kuehlegend
😍😍😍

Bingke Pulut
Saiz 9 x 9
Rm38

#bingke
#bingkebetawi
#kuehtraditional

Untuk tempahan πŸ‘‡
www.wasap.my/60196457733/bingke

Bingke Pulut
Saiz 9 x 9
Rm38

#bingke
#bingkebetawi
#kuehtraditional

Untuk tempahan πŸ‘‡
www.wasap.my/60196457733/bingke

Bingke Pulut
Saiz 9 x 9
Rm48

#bingke
#bingkebetawi
#kuehtraditional

Untuk tempahan πŸ‘‡
www.wasap.my/60196457733/bingke

Pandan Crepe with Grated Coconut for 6th Ramadhan iftar.. Another Malay traditional dessert/kueh.
Kueh Dadar kegemaran my two boys.. But niari kita nyer inti sikit lah.. Takpe kan takbleh makan manis2.. hehehe

#mykitchenmylab #5thRamadan #Iftar2018 #MalayTraditionalKueh #KuehTraditional #KuehDadar #KuehKetayap #PandanCrepewithGratedCoconut #homecookedfood #chefatmyownhouse #cookwithlove #cookforlove #Ilovecookingandbaking #mycookingmyway #korangsukatak #foodpics #foodiegram #foodofinstagram #mycookingmyway #homecooking #sgfoodlover #Alhamdulillah

Alhamdulillah siap! Walau tanpa helper bukan senang nk senang tapi senang nk susah#kuehkajang#serimukapandan#lapisnyonya#talamkeladi#talamsuji#talamcendol#talamubi#kolekacang#kaswinyonyal#bingkapandan#kuehtraditional#kuehmelayu#anekatalam#to place order@inquiry pls whattsapp 0192399969 self pick-only No Delivery ...tq

Kueh Lapis... My Project FAILED!!!... I'm so sad. I over estimate the steaming time for each layer. Therefore as you can see the layers separated. The last time I made this was in 2014 or 2015, so that explained why I've forgotten on the timing... (excuses..excuses... hehehe) I will not give up, I shall try again soon.

Project Kueh Lapis ku TAK MENJADI!!!!.. sedih tau.. kita tersalah tafsir timing lahhh.. takpe dongibab nanti I nak try lagi... .
#mykitchenmylab #homemadedessert #homemadekueh #KuehLapis #ilovecookingandbaking #foodpics #foodiegram #foodofinstagram #dessert #malaytraditionalcake #kuehtraditional #iftar2018 #4thRamadhan #mycookingmyway #cookwithlove #Alhamdulillah #Selamatberbuka #kuehkutakmenjadi #failedproject #tryagain

2nd ramadhan..alhamdulillah..kueh bakar kami mendapat sambutan.semlm 20pcs..hari ni up lagi sekali ganda..sampai x dan nk buat badak berendam..sape2 nk rasa jemput dtng ke tapak bazaar ramadhan jln Raja Uda Kg Baru ye..next post kt up cookies pulak..ni tengah beratur nk masuk sauna..!!!
#kuehbakarpandan
#kuehtraditional
#bazaarramadhan
#kampungbaru

2nd of Ramadhan.. Alhamdulillah, Aneka Talam for Ramp Cafe Menara Bekembar Bank Rakyat#kuehkajang#kuehtraditional#lapispelangi#serimukapandan#bingkaubinyonya#talamsuji#to place order@inquiry pls whattapp @0192399960, self pick-up only, No Delivery tqπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Kuih untuk Ramp Cafe di Menara Berkembar Bank Rakyat, untuk staff BKR boleh dapatkan di Ramp Cafe yer#kuehkajang#kuehtalam#anekatalam#kuehtraditional#to place order@inquiry pls whattapp 0192399960πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Order for today..tq my schoolmate KJ aka khalid Johar n azah all the way frm Banting for combo ..Talam keladi for Cikgu Mizila aka my Biras β€œHappy Teachers Day Mila and Ramadhan Kareem to all muslim igers. #kuehkajang#kuehtraditional#kuehdulu-dulu#kuehmelayu#to place order@inquiry pls wasup 0192399960@

Assalamualaikum dan selamat pagi semuaaaaaaa, kuih pagi ini untuk Sanisah#lapispelangi#serimukapandan#kuehkajang#anekatalam#kuehtalam#kuehtraditional#kuehdulu-dulu#to place order@inquiry pls watsup 0192399960 for self pick-up only, No delivery tqπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

Assalamualaikum Combo serimuka pandan & lapis nyonya untuk Nuraini πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹selamat menjalani ibadah harian semuaaaa#kuehkajang#anekatalam#kuehtalam#kuehmelayu#kuehtraditional#to place order @ inquiry pls wasup 0192399960

Most Popular Instagram Hashtags