[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#kotadamansara

288471 posts

TOP POSTS

SEORANG nenek hebohkan media sosial lantaran memberi makan bubur nasi pisang kepada cucunya yang baru berusia 10 hari, yang menyebabkan bayi tersebut mengeluarkan darah segar dari hidung, mulut, dan dubur hingga akhirnya meninggal dunia.
Kisahnya ini pun menjadi viral setelah dibagikan oleh akun Facebook bernama Lia Imelda Siregar. Akun ini membagikan pengalaman seorang nenek yang memberikan makan berupa bubur nasi pisang kepada cucu pertamanya. Bayi yang masih berumur 10 hari tersebut dikatakan lahir dengan kurang bulan atau prematur.
Pada hari kesembilan, bayi ini diberikan bubur nasi pisang oleh sang nenek karena didapati sang bayi terus menangis. Karena berdasarkan pengalaman sang nenek yang tidak disebutkan namanya ini, tidak ada kejadian apapun saat dulu memberikan makanan seperti itu pada anak-anaknya. Namun, kali ini terjadi peristiwa mengejutkan dan tak terduga.
Setelah bayi tersebut diberi makan bubur nasi pisang, ia malah mengalami pendarahan pada duburnya, darah segar dan bau amis pun langsung menyeruak. Sang nenek pun langsung menyesal telah memberikan makanan tersebut kepada cucunya.
Bahkan, sang nenek juga mengatakan cucunya tersebut mengalami penurunan berat badan sejak hari pertama ia lahir di dunia. Jika saat lahir, bayi tersebut berbobot 1,8 kilogram, sepuluh hari usianya malah turun menjadi 1,3 kilogram. Sang nenek pun hanya bisa menangis saat melarikan cucunya tersebut ke IGD sebuah rumah sakit.
Selang satu jam diperiksa dan dilakukan beberapa tindakan, bayi malang tersebut pun menghembuskan napas terakhirnya. Darah pun dikatakan keluar dari hidung, mulut, serta dubur sang bayi.
Hal ini disebabkan karena usus bayi yang baru lahir tidak sekuat usus orang dewasa. Bahkan, bayi tersebut tersedak saat pipa kecil masuk menyedot darah di mulut dan hidungnya lalu kemudian pergi untuk selama-lamanya.
Sc manaberita.com. . .. . .
Yuk cek IG kami seputar program kehamilan dengan tingkat keberhasilannya 95%, ayo tunggu apalagi sudah banyak yang berhasil mengikuti promil kami.
menghubungi kami:
BBM= D6921DA7
WA= 085748316425
LINE: BUNDA_HIMA

Rasakan menjadi ibu. Rasakan menjadi bagian dr kesempurnaan wanita. Dan rasakan menjadi bagian dari surga Tuhan. Kalau bunda yang lain bisa punya anak, kenapa BUNDA TIDAK? Memang semua adalah kuasa Tuhan, tapi jika bunda tetap berusaha, maka percayalah, pasti Tuhan akan memberikannya. . آمين آمين ياربّ العالمين
Yuk bun, konsultasikan hambatan kehamilannya segera, jangan biarkan malaikatnya kecilnya terlalu lama untuk menunggu bunda
METODE PROMIL PRAKTIS DAN SEHAT DALAM WAKTU YANG RELATIF SINGKAT

PIN: 5C673FFB
WA: 085755399929
Line: promil_bunda_ani

KISAH HARI INI💥
.
✅ Pertama, harga runcit petrol dan diesel turun pada hari ini (23hb Nov17 - 29hb Nov17). Bagi RON95 & RON97 mencatatkan masing penurunan sebanyak RM 0.08sen dan diesel sebanyak RM 0.02sen. Harga terkini adalah :-
.
📌RON95 - RM2.30
📌RON97 - RM2.58
📌DIESEL - RM2.23
.
✅ Kisah kedua adalah dimana hari ini adalah keputusan UPSR bagi adik-adik kita. Ingat dik yer, kami ucapkan #Dongibab #Kipidap dan selamat maju jaya untuk adik-adik yang dikasihi sekalian.😍👍
.
.
P/s - Minyak skrg ni mmg sakit woahhh!!! Siapa ckp tak, korang mmg hado hado. Kami❌HadoHado. Tapi kalau nak apply kereta yang save minyak atau #ECOSAVE , korang boleh amik saga atau persona. 2-2 ni mmg efficiency fuel consumption beb👍👍👍.
.
.
IKHLAS DARI KAMI
☎️ M Y N E W P R O T O N
☎️ 012-2 999 251
------------------------------------
• Your Trusted Agent
• KL & Selangor
• TRUST | HONEST | FAST DELIVERY
------------------------------------#mynewproton #proton #AllProton
#WeServeYouBetterThanOthers
#WakilJualanProton #newProton

Asslamualaikum... OPEN ORDER NEXT WEEK... lai lai.. Pulut kuning @zarinazainuddin_ Boleh whatsapp agent2 berdekatan dengan anda... delivery with charge ya syg2 semua.. tuk details kawasan masing2 refer kat bawah 👇
.
.
.
👩‍⚖️Agent Linda - 016.337.8591
@agent_carlinda .
👉 BUKIT JELUTONG
👉 DENAI ALAM
👉 SETIA ALAM
👉 PUNCAK PERDANA
👉 U10 ALAM BUDIMAN
👉 MCD PUNCAK ALAM
.
🤰Agent Lily - 012.384.8835
@copycakes_lily .
👉SUNWAY.
👉USJ.
👉PUCHONG.
👉PUTRA HEIGHTS.
👉SAUJANA PUTRA.
👉🏻KIOSK FOOD COURT MYDIN USJ.
👉🏻PICKUP PUTRA HEIGHTS PUTRA BAHAGIA.
👉🏻KAWASAN SEKITAR.
.
🚚DELIVERY RABU SAHAJA.
👉🏻BUKIT JALIL.
👉🏻TPM.
👉🏻SRI PETALING.
👉🏻CHERAS.
👉🏻KAWASAN SEKITAR.
.
🚗DELIVERY HARI AHAD SAHAJA.
👉🏻SHAH ALAM
👉🏻MID VALLEY 👉🏻PETALING JAYA
👉🏻PANTAI DALAM & kawasan sekitar.
.
💁Agent Alina 012-2191512.
@desserts.semek
👉SHAHALAM (Seksyen 2-36)
👉KOTAKEMUNING
👉KLANG
👉PETALINGJAYA
👉KELANAJAYA
👉BANGSAR
👉TERENGGANU (ROADTOUR)
👉KAWASAN2 SEKITAR
.
👩‍💼Agent Janna - 0133692359
@iris_delivery .
👉KOTA DAMANSARA.
👉BANDAR UTAMA.
👉TROPICANA.
👉ARA DAMANSARA.
👉MUTIARA DAMANSARA.
👉DAMANSARA PERDANA.
👉SG PENCHALA.
👉TMN TUN DR ISMAIL.
👉PETALING JAYA.
👉DAMANSARA.
.
🙎AGENT AISYAH - 0132578613
@kembara.mak.dan.anak .
👉 PUNCAK JALIL, EQUINE
👉 CYBERJAYA, PUTRAJAYA
👉 BANGI, BBBANGI
👉 SERI PUTRA, BUKIT MAHKOTA, TESCO BDR PUTERI
👉 TESCO NILAI, USIM
👉 UKM, UPM, UNITEN
.
🙋AGENT Alyaa - 016-6375662
@agent_aisyah15 .
👉 SELAYANG
👉KEPONG
👉JLN DUTA,IPOH,KUCHING
👉 SENTUL
👉 BATU CAVES
👉 GOMBAK
👉 WANGSA MAJU
👉 SETAPAK
👉 SEKITAR BANDARAYA KL.
. .
#pulutkuningzarinazainuddin
#pulutkuningsedap
#pulutkuningrendangayam
#pulutkuningrendangkerang
#pulutkuningrendangdaging
#deliverypulutkuning
#bazaarpaknil
#kepong
#kotadamansara
#shahalam
#petalingjaya
#kualalumpur
#putrajaya
#kepong
#selangor

Thank you for ordering our Baked Macaroni again and again sis! 💋😘. Enjoy!! Have a bite of our cheesy Baked Macaroni. Rich with melted mozzarella cheese and cheese slice to top everything 👍👍👍. Please PM/DM to order.
RM50 - big , RM25 - small

#hillpark
#macaronibakar
#kotadamansara
#sungaibuloh

I am Coway fighter... cun tak baju?

Hr ni I nak set appointment Coway... •
#mrcoway #nasipakman #kotadamansara #appointmentsavailable #22november2017

#Repost @variationzone (@get_repost)
・・・
Jom kita berniaga ... kepada yang belum pernah dan ingin mencuba nasib utk berniaga .. jgn takut utk mencuba dlm perniagaan kerana 90% adalah rezeki dari berniaga... jangan lepaskan peluang utk bersama2 dgn Ikon Variation Zone #zarinazainuddin #vzf pada musim cuti sekolah #strandmall #kotadamansara
@variationzone @zarinazainuddin_ @instamagik

MOST RECENT

cantik nya dia pakai @faraalipbutter! Terletak je bibir nyaaaa. kakak kakak office memang wajib ada @faraalipbutter dalam handbag tau boleh oles setiap masa. dalam office suhu yg sejuk tu akan menyebabkan bibir hydration, kering dan menggelupas. make sure biarkan bibir sentiasa lembap ya 😊
.
Jom dapat kan stock Antioxidant Lip Butter korang dengan @kyodai.lips.
0195925911(Hanim)
0137952866(Nogha)
.
#faraalipbuttersquad
#whatsapp0137952866 #whatsawhatsapp0195925911 #LipButterGombak #LipButterSelayang #LipButterUPM
#TeamKL #TeamGombak #Gombak #UIA #KotaDamansara #UITMSelayang #UPM #FaraaAntioxidantLipButter #TeamKyodai  #farahanimrazak #faraaantioxidantlipbutter #faraalipbuttersquad #lipbutter #lipstick #lipbalm

THE MAKING 🌶🌶🌶
.

Chekgu Barber, Subang Bestari
No 12-1 Ground Floor
Jalan Nova N U5/N
Subang Bestari, sek U5
Google Maps: JuiceRepublik
.
Monday-Saturday 1pm-11pm
Friday 3pm-12pm
CLOSE on Sunday
.
📞
Call : 0179882085
.

#barbershop #surihatimrpilot #barbershahalam #chekgubarber #barbersubang #barbermalaysia #subangbestari #subangperdana #kgmelayusubang #denaialam #sungaibuloh #kotadamansara #vsco #ttdijaya #womenhairstyle #pomade #saloonshahalam #kedaigunteng #guntengterbang #shahalam #subest #braids #menshaircut #balayage #ombrey #raver #raverpomade

Ramai tertanya tentang OMEGA GUARD SHAKLEE iaitu minyak ikan OMEGA 3 🐟🐟
.
👍🏻minyak ikan TERBAIK di dunia
.
🐳 Omega guard shaklee mengandungi EPA dan DHA (sangat baik untuk otak)
.
🐳 Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai fungsi DHA kepada tubuh kita
.
Fungsi EPA
👉🏻mencegah kanser
👉🏻mencegah pembekuan darah
👉🏻mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
👉🏻baik untuk pesakit jantung
👉🏻menghindari tekanan perasaan
👉🏻mencegah penyakit darah tinggi
.
Tugas DHA
👉🏻mencegah asma
👉🏻meningkatkan daya seksual
👉🏻mencegah sakit kulit
👉🏻mengelakkan kanser prostat
👉🏻menghindari daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
👉🏻mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan
.
Hubungi/wsapp zeela untuk order dan pertanyaan lanjut
013-2432747
Zeelashaklee.dist .
#ShakleeMalaysia #ShakleeSubangbestari #ShakleeShahAlam #Shakleeksotadamansar#setberpantang #subangbestari #subangperdc ana #kgmelayusubang #denaialam #bukitjelutong #kotadamansara #shahalam #shaklee #promoshaklee #shakleekotadamansara #shakleesubangbestari #promoesp #promoomegaguard #promovivix #shakleepromo

| 24 Nov 2017 | Jumaat | 11.00 pagi | Alhamdulillah, hari ini saya sempat menziariahi En Ahmad Salehan yang sedang sakit di hospital Sungai Buloh. Saya doakan En Ahmad Salehan cepat sembuh seperti sediakala.

#YBMatonTurunPadang
#SalamSayangDariSaya
#kotadamansara
#N394BN
#Kita1Keluarga

Wow! Hq kembali dengan SALES LAGI? 😱 dengar cerita promo kalini betul betul tak masuk akal langsung dari promo biasa? Sempena Year End SaleXLadyboss Birthday? 😱😱😱😱 siapa tak grab sekarang memang rugi gila! .
.
.
Macam mana nak order sis? Boleh terus klik link dekat bio terus save number wirda👉🏻 013-9243530 ❤promo sehingga stok licin sahaja tau! Memang rugilah tak grab peluang ni🤗
.
.
#miracleserumdanielin
#agentselangor
#miracleserumbangi
#miracleserumkajang #miracleserumkotadamansara
#miracleserumkl
#miracleserumselayang #miracleserummutiaradamansara #miracleserumbydanielin #mircleserumuniten #kotadamansara #miracleserumsungaibuloh #miracleserumsgbuloh
#miracleserumukmkl

Wow! Hq kembali dengan SALES LAGI? 😱 dengar cerita promo kalini betul betul tak masuk akal langsung dari promo biasa? Sempena Year End SaleXLadyboss Birthday? 😱😱😱😱 siapa tak grab sekarang memang rugi gila! .
.
.
Macam mana nak order sis? Boleh terus klik link dekat bio terus save number wirda👉🏻 013-9243530 ❤promo sehingga stok licin sahaja tau! Memang rugilah tak grab peluang ni🤗
.
.
#miracleserumdanielin
#agentselangor
#miracleserumbangi
#miracleserumkajang #miracleserumkotadamansara
#miracleserumkl
#miracleserumselayang #miracleserummutiaradamansara #miracleserumbydanielin #mircleserumuniten #kotadamansara #miracleserumsungaibuloh #miracleserumsgbuloh
#miracleserumukmkl

Wow! Hq kembali dengan SALES LAGI? 😱 dengar cerita promo kalini betul betul tak masuk akal langsung dari promo biasa? Sempena Year End SaleXLadyboss Birthday? 😱😱😱😱 siapa tak grab sekarang memang rugi gila! .
.
.
Macam mana nak order sis? Boleh terus klik link dekat bio terus save number wirda👉🏻 013-9243530 ❤promo sehingga stok licin sahaja tau! Memang rugilah tak grab peluang ni🤗
.
.
#miracleserumdanielin
#agentselangor
#miracleserumbangi
#miracleserumkajang #miracleserumkotadamansara
#miracleserumkl
#miracleserumselayang #miracleserummutiaradamansara #miracleserumbydanielin #mircleserumuniten #kotadamansara #miracleserumsungaibuloh #miracleserumsgbuloh
#miracleserumukmkl

Wow! Hq kembali dengan SALES LAGI? 😱 dengar cerita promo kalini betul betul tak masuk akal langsung dari promo biasa? Sempena Year End SaleXLadyboss Birthday? 😱😱😱😱 siapa tak grab sekarang memang rugi gila! .
.
.
Macam mana nak order sis? Boleh terus klik link dekat bio terus save number wirda👉🏻 013-9243530 ❤promo sehingga stok licin sahaja tau! Memang rugilah tak grab peluang ni🤗
.
.
#miracleserumdanielin
#agentselangor
#miracleserumbangi
#miracleserumkajang #miracleserumkotadamansara
#miracleserumkl
#miracleserumselayang #miracleserummutiaradamansara #miracleserumbydanielin #mircleserumuniten #kotadamansara #miracleserumsungaibuloh #miracleserumsgbuloh
#miracleserumukmkl

Wow! Hq kembali dengan SALES LAGI? 😱 dengar cerita promo kalini betul betul tak masuk akal langsung dari promo biasa? Sempena Year End SaleXLadyboss Birthday? 😱😱😱😱 siapa tak grab sekarang memang rugi gila! .
.
.
Macam mana nak order sis? Boleh terus klik link dekat bio terus save number wirda👉🏻 013-9243530 ❤promo sehingga stok licin sahaja tau! Memang rugilah tak grab peluang ni🤗
.
.
#miracleserumdanielin
#agentselangor
#miracleserumbangi
#miracleserumkajang #miracleserumkotadamansara
#miracleserumkl
#miracleserumselayang #miracleserummutiaradamansara #miracleserumbydanielin #mircleserumuniten #kotadamansara #miracleserumsungaibuloh #miracleserumsgbuloh
#miracleserumukmkl

Alhamdulillah lepas delivery td, customer payung feedback kat i'olls 😊😊 Thanks @shakimmmmm , glad u & fam loves it 😎

Mission accomplish! Malam nih bole lah tdo with smile 😂

Mereka sudah.. Korang biler lagi...? #doradatanglagi
#MOUTHFULgrillsandwiches
#grilledsandwiches
#kotadamansara
#fooddelivery
#igersdaily
#foodie
#instafood
#instagood
#instamakan
#eat
#eatdrinkkl
#timeoutkl
#timeoutmalaysia

2 kotak #nutellacheesetart tempahan sis Syikeen #kotadamansara untuk #classparty anaknya di #skttdi1 .
Ms Gan Hui Bing pula menempah 1 kotak #nutellacheesetart dan 1 kotak #redvelvetcheesetart u tuk jamuan ringan di syarikatnya.
#sourcreambuttercake pula untuk class party Aqil Ikhwan .
#lynnssweetsensations #0193144344 #damansara #petalingjaya #subang #tamantundrismail #food #dessert #foodporn #foodforthought #homebasedbusiness

TQ my dearest customer, sampai ke PULAU LIPE THAILAND dibawanya SERUM BYFEEZA 💟

Kelebihan Serum 👄
• Menghilangkan kesan jerawat / jeragat
• Mengecilkan pori-pori terbuka
• Menaikkan pipi yang jatuh
• Memutihkan kulit tanpa pengelupasan
• Mengurangkan kedutan dan garis usia
• Efek glowing selama 8 jam
• Membentukkan bibir mungil

CEPAT GRAB SEBELUM HABIS! 😺💝
#serumbyfeeza #serumviral #sayajualsayapakai #serums #sayajualmurah #skinserums #skincaresolutions #skincare #skincareserum #beauty #kosmetik #jutawankosmetik #kingcoco #glowing #flawless #codsepang #codnilai #codklia #kotadamansara #klcc #usim #kingcoco #dropshipneeded #kpjnilai #sabahonline #inticollegenilai #instashop #kpjucnilai #bruneionlinestore #original #naturalorganicpure
FOLLOW IG @ BYFEEZA
WA FOR ORDER 0173390338

Thanks @mdmjune & @qissbalqiss datang Dari KL. Nak try Ayam & kambing. Mmg sporting abiss.hahaha

Mon - Sat 4pm - 12am

Preoder & self pick up
Kamal - 0196479788
Shen - 0178860972

#kotadamansara
#padubeb
#pastienak
#ayambakar

Bello makeup Academy
Bello 化妆师培训学院
如何成为一个化妆师?目前,化妆师的需求不断增加,同时对化妆师的要求也是与日俱增。优秀的化妆师不仅需要拥有全面的化妆知识、娴熟的化妆技巧,同时要顺应时代的发展,做时尚的追随者、引领者。要成为优秀的化妆师绝非易事,明确自己的目标后,从Bello 化妆师培训学校开始,从零开始,开启美丽的化妆梦想。通过专业的化妆培训,一步一个脚印,打好坚实的基础,明确了解市场的需求再融入时尚的彩妆手法,让你有能力塑造迷人的造型、打造时代的经典!
#makeup #makeuptutorial
#makeupservices #kotadamansara

24/11/17 10.30am: done delivery to Sek Men Islam Manarat Darus Salim (SAMDAS), Shah Alam 24pcs/2boxes mixed4 chicken, beef salami, turkey & tuna mayo sandwiches, tq Farah @myfawa orderkan utk sek anak.
#sayaterimaorder #sandwich #sandwichkotak #breakfast #sandwiches #kotadamansara #sayajualsandwich #samdas #sandwichspecial #subang2 #shahalamresidents #subangbestari #subanggalaxy #jamuansekolah #shahalamresident #minumpagi #sandwichsedap #subangbestarifooddelivery

Most Popular Instagram Hashtags