#komradbuku

997 posts

TOP POSTS

Di kedai makan Abang, selain menjual makanan power, kami jugak dah mula menjual dua buku power tulisan CEO Chilli Dawg Banting sendiri.

Cerita Bangsa Gemok terbitan @komradbuku
Februari terbitan @terfaktab

Mungkin esok lusa, akan ada buku sedap lain yang akan masuk kedai jugak. Kau sabar, dan beli satu-satu.

#ChilliDawgBanting
#CeritaBangsaGemok
#KomradBuku
#Februari
#Terfaktab

Kata-kata yang molek juga untuk kita renungi.

L019, Legar Putra, PWTC
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
28 April - 7 Mei 2017

#PBAKL2017
#KomradBuku

Abang baru saja selesai urusan untuk ulang cetak buku Cikgu Kelas Sebelah dengan printer pagi tadi. Ya, buku tulisan Cikgu Fadli ni dah nak masuk cetakan ketiga.

Padahal buku ni baru je reprint sebelum PBAKL hari tu, habis je pesta buku bulan lepas, bulan ni kena reprint lagi. Terima kasih kepada semua yang telah membeli buku terbitan Komrad ni. Sama-sama kita nantikan sambungannya hujung tahun ini, insya-Allah.

#CikguKelasSebelah #FadliSalleh
#KomradBuku

#TahukahAnda

Buku terbaru Matluthfi, Alegori Rumah Api juga sudah ada di booth Komrad.

L019, Legar Putra, PWTC
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
28 April - 7 Mei 2017
#PBAKL2017
#KomradBuku

#TahukahAnda

Buku terbaru terbitan Kata-Pilar, Bukan Doktor Gugel dan Cakar Ayam Seorang Doktor 3.0 juga sudah boleh didapati di booth Komrad.

L019, Legar Putra, PWTC
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
28 April - 7 Mei 2017

#KataPilar
#PBAKL2017
#KomradBuku

#TahukahAnda

Buku terbaru Shahkang, Kucing Kucing Hota Hai dan buku-buku beliau yang lain juga ada di booth Komrad.

L019, Legar Putra, PWTC
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
28 April - 7 Mei 2017

#PBAKL2017
#KomradBuku

Spesies tak biasa pegang kamera polaroid, lepas tu tertangkap gambar selfie sendiri, macam ni la hasilnya.

#momenmomenPBAKL #KomradBuku

Stok buku Cakar Ayam Seorang Doktor 3.0 kat booth Komrad dah kritikal ni. Baik kau cepat.

L019, Legar Putra, PWTC
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
28 April - 7 Mei 2017

#KataPilar
#KomradBuku
#PBAKL2017

'SETERU' DALAM CARTA

Dua orang dalam gambar ni adalah penulis Komrad yang buku mereka sentiasa berada di tangga teratas carta jualan harian di booth Komrad sepanjang pesta buku baru-baru ni.
Abang memang sengaja tak update carta tersebut untuk empat hari terakhir pesta buku supaya masing-masing tak tahu apa yang berlaku, sama ada Fadli Salleh terus kekal di tangga pertama sehingga hari terakhir, atau sebenarnya Khairul Abdullah sudah berjaya memintas beliau pada empat hari terakhir PBAKL 2017.

Dalam masa terdekat ini juga kami akan umumkan judul-judul terbitan Komrad yang berada di 10 tangga teratas dalam carta keseluruhan Komrad Buku sepanjang PBAKL 2017.

Buku manakah yang sebenarnya bergelar Juara Carta Komrad Buku PBAKL 2017?

Nantikan pengumuman kami yang seterusnya.

#momenmomenPBAKL #KomradBuku

MOST RECENT

Terima kasih @wardatunnajwah

Jika ke kedai buku. Jangan lupa dapatkan buku keluaran Headwithserban.

Ada 3 tahu.

1) Headwithserban
2) Headwithserban 2
3) Heartwithiman

Tapi kalau nak beli terus daru penulis pun boleh. Pm je kami. Boleh diuruskan. InsyaAllah beserta tandatangan penulis.

#headwithserban
#headwithserban2
#heartwithiman

Anda juga boleh jemput team Serban Buku ke kolej, universiti atau sekolah anda, hubungi 0139660455.

Ceramah motivasi, dakwah dan tarbiah, isu semasa, bedah buku dan teknik penulisan ialah antara tajuk yang sering dibawa Najmi Nawawi.

#najminawawi #serbanbuku #bukupuris #komradbuku #synergymedia #hijrahindie

👳Daielogy : Kita Menghukum Orang Lain Seolah-olah Syurga Neraka Milik Kita 🌸 ....
SINOPSIS

Aku ingin peluang.
Aku tahu selama ini aku sesat di pangkal jalan.
Hidupku hanya penuh dengan kelalaian.
Kerana nafsu aku tertewas dengan keinginan yang tidak pernah puas.
Aku gadaikan nikmat akhirat demi mengecapi nikmat dunia yang hanya sesaat.
Ya Allah, kini aku berdiri di hadapan pintu-Mu. Janganlah Engkau menghalauku.
Aku sudah pulang dan aku sangat mengharap agar Engkau terima aku lagi.
.
. ==== .
.
Jika kamu tidak tahu tentang sesuatu hal, jangan malu untuk berkata, “Aku tidak tahu.” .

Apabila seseorang minta tolong tunjukkan jalan, jangan cuba jawab jika tidak pasti. Tak fasal-fasal, ada orang tersesat jalan.

Apabila ada soalan yang Nabi tidak tahu maka Nabi tidak menjawabnya dan menunggu wahyu Allah.
Para ulama apabila ada soalan yang mereka tidak pasti mereka hanya mengucapkan, “Aku tidak tahu.” .
.
======
.
. "Sebelum kamu berdakwah, letakkan dirimu di dalam dirinya. Fahamkan mengapa dia menjadi dia.

Kamu tidak boleh menjangka untuk dia menjadi seperti kamu. Kamu tidak boleh menjangka dia memandang langit biru yang sama seperti kamu.

Ketahuilah, setiap hamba adalah berbeza. Dibesarkan dari latar belakang yang tidak sama. Ujian manusia berlainan."
.
. ====
.
. "Ketika nama kekasihmu disebut, kamu kata tulang rusukmu bergetar. Kamu kata inilah perasaan orang yang sedang hangat bercinta.

Tapi tidak pernah kita bermuhasabah diri, kenapa hati tidak bergetar apabila terdengar nama Allah."
.
.
Tempahan boleh dibuat melalui whatsapp di no
013 432 8325 📱
.
.
#spreadknowledge
#bukuSerbanPutih #Daielogy #SerbanPutih #bukudaielogy #bukutarbiah #DaieMillenia #KomradBuku #Buku #BukuOnline89

Beli buku pun dapat duit raya. Siapa lagi nak bagi kan ? 😀
Korang hanya perlu beli mana-mana buku and secara automatik korang akan dapat duit raya dari abang @komradbuku yang handsome lagi sado tu..hahaha 😝

Whatsapp : 016 209 3151 ‪ 🌻Sah sehingga 21 Julai 2017🌻

#serenitysyiralokman
#fragilesyiralokman
#blogsyiralokman‬ ‪
#komradbuku‬ ‪

Akan datang!

#KomradBuku

BUKU | TARBIAH CINTA RESOURCES:
HEAD WITH SERBAN
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.
.
Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.
.
Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?
.
Petikan buku Head With Serban, m/s 72.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601126075040

Atau

2. Comment "SAYA NAK" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#UsrahTCBS
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Terima kasih semua !
Semoga makin ramai dapat manfaat dari #serenitysyiralokman & #fragilesyiralokman ^_^

Nak tengok lebih banyak review boleh search di #blogsyiralokman (link di bio)
------------------------------------------------------------
Cash on Delivery (cod) sekitar IPOH sehingga 2 September 2017 ! untuk order, boleh DM Syira Lokman ^_^ Nak beli online boleh roger @komradbuku

#komradbuku #motivasi #puisi #monologhati #cashondelivery #mphbookstores #kinokuniya #popularbookstores #smobookstores

💕HEAD WITH SERBAN
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.
.
Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.
.
Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?
.
Petikan buku Head With Serban, m/s 72.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601119314479

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊

#igkedaifanz
#UsrahTCBS
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

HEAD WITH SERBAN
.
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.
.
.
Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.
.
.
Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?
.
Petikan buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60126314655

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Berdebatlah dengan niat berkongsi kebenaran, bukan demi kemenangan semata. - petikan buku #fragilesyiralokman 🌻🌻🌻🌻🌻
#serenitysyiralokman
#blogsyiralokman
#komradbuku
#mustread

Buku #serenitysyiralokman OUT OF STOCK di Bookcafe guys ! tapi takpe..
korang boleh beri direct dengan @komradbuku, siap dapat duit raya tu (hingga 21 Julai)
..hehhe..sesiapa yang nak COD Ipoh boleh PM Syira.. ada 9 lagi Serenity & 12 Fragile..siap tandatangan ok 🤗

#fragilesyiralokman
#blogsyiralokman
#komradbuku

Komrad Buku nak bagi duit raya guys ! 😲😲😲😲
Penulis pun tak dapat tau, untung korang..
Korang hanya perlu beli mana-mana buku and secara automatik korang akan dapat duit raya :D best kan ?

Whatsapp : 016 209 3151 ‪ 🌻Sah sehingga 21 Julai 2017🌻

#serenitysyiralokman
#fragilesyiralokman
#blogsyiralokman‬ ‪
#komradbuku‬ ‪

Dah settle pos buku hari ini. Nanti Syira whatsapp tracking number ya ^_^

Siapa nak COD #fragilesyiralokman & #serenitysyiralokman bertandatangan sila PM segera.
____________________________________
FRAGILE (baru terbit) -RM20
SERENITY (cetakan ke2) -RM20
COMBO SERENITY dan FRAGILE (terhad) -RM36 🌻COD Ipoh - sehingga 2 September 2017🌻

DM Syira Lokman 🤗

#astarlavista #serenitysyiralokman #fragilesyiralokman #blogsyiralokman #universitimalaya #syiralokman #blogger #komradbuku #motivasi #puisi #monologhati #cashondelivery #astar #umisone #astarum #bukumurah #belibuku #buku #bukuterkini #karangkraf #ipoh #mphbookstores #kinokuniya

Demi dakwah.

Walau sesibuk mana sekalipun, kami tetap akan usaha untuk pos secepat mungkin. Dengan satu harapan, kami harap ianya bermanfaat dan terus bermanfaat.

#headwithserban
#headwithserban2
#heartwithiman

Anda juga boleh jemput team Serban Buku ke kolej, universiti atau sekolah anda, hubungi 0139660455.

Ceramah motivasi, dakwah dan tarbiah, isu semasa, bedah buku dan teknik penulisan ialah antara tajuk yang sering dibawa Najmi Nawawi.

#najminawawi #serbanbuku #bukupuris #komradbuku #synergymedia #hijrahindie

Cash on Delivery (cod) dibuat sekitar IPOH sehingga 2 September 2017 ! untuk order, boleh DM Syira Lokman ^_^ Nak beli online boleh roger @komradbuku

#fragilesyiralokman
#serenitysyiralokman #blogsyiralokman #komradbuku #motivasi #puisi #monologhati #cashondelivery #mphbookstores #kinokuniya #popularbookstores #smobookstores

📚 HEAD WITH SERBAN 📚
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.
.
Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.
.
Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?
.
Petikan buku Head With Serban, m/s 72.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601111437749

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#UsrahTCBS
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Siapa nak #fragilesyiralokman & #serenitysyiralokman bertandatangan sila PM segera. Rabu Syira pos ya ^_^ insyaAllah. Syira tak selalu rajin nak pergi pos, so cepat-cepat PM Syira :D hehe
____________________________________
FRAGILE (baru terbit) -RM20
SERENITY (cetakan ke2) -RM20
COMBO SERENITY dan FRAGILE (terhad) -RM36 🌻COD Ipoh - sehingga 2 September 2017🌻

DM Syira Lokman 🤗

#astarlavista #serenitysyiralokman #fragilesyiralokman #blogsyiralokman #universitimalaya #syiralokman #blogger #komradbuku #motivasi #puisi #monologhati #cashondelivery #astar #umisone #astarum #bukumurah #belibuku #buku #bukuterkini #karangkraf #ipoh #mphbookstores #kinokuniya

Most Popular Instagram Hashtags