[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#komradbuku

1506 posts

TOP POSTS

Taman syurga.

Cari masa untuk ke majlis ilmu. Majlis ilmu umpama satu taman di taman-taman syurga. Kita kata nak masuk syurga, tapi taman-taman syurga di dunia kita tak mahu pergi.

Buku Headwithserban semakin menghampiri anda. Bersedia untuk dapatkannya!

#headwithserban #komradbuku

Akan datang di Pesta Buku Antarabangsa KL hujung bulan ini.

#untunglahmalaysiamasihaman
#khairulabdullah
#komradbuku

Hari ni terjumpa buku FRAGILE & SERENITY di MPH Alamanda Putrajaya :D Siapa yang kata susah sangat nak jumpa buku Serenity tu cepat2 datang sini,kat sini ada stok lagi :D

#serenitysyiralokman
#fragilesyiralokman
#komradbuku
#blogsyiralokman
#mph

Buku-buku terbitan Komrad Buku di POPULAR AEON Bukit Raja.

#KomradBuku
#POPULARBookstores

#Repost @mawaddah.shoppe (@get_repost)
・・・
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60134390941
Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Kisah realiti tentang mentaliti rata-rata rakyat Malaysia. .
.

#mentalitijamban #goodreads #entahlah #idontknow #komradbuku #tenangisgood

Bonus!!! 😍
.
Dengan pembelian Tafsir Ibnu Katsir anda boleh pilih pelbagai jenis buku daripada HAMKA secara PERCUMA!!😱
---------------------------------------------------------------------------------
Pembelian Tafsir Ibnu Katsir:-
.
1 SET - Lembaga Budi (0.30 kg, RM 15.00)
- Lembaga Hidup (0.52 kg, RM 21.00)
- Lembaga Hikmat (0.16 kg, RM 10.00)
- Peribadi (0.25 kg, RM 12.00)
- Tasawuf Moden (0.57 kg, RM 20.00)
.
2 SET - Tafsir Al-Azhar 30 Juzuk (0.61 kg, RM 25.00) - Falsafah Hidup (0.63 kg, rm24.00)
.
3 SET KEATAS - Sejarah Umat Islam (1.38 kg, RM 35.00)
-----------------------------------------------------------------------------------
.
Untuk lebih lanjut, layari https://daulah.com/agama/mushaf-al-quran/tafsir-ibnu-katsir/ .
Atau 018-2429322 untuk pembelian secara manual
.
#MYCYBERSALE #MYCYBERSALE2017 #mycybersale #mycybersale2017
.
β˜… HOW TO ORDER? β˜…
1. Layari www.daulah.com
2. Click MYCYBERSALE
3. 'Search' buku anda
3. Tekan "Add to cart" πŸ›’
4. "View Cart" dan tekan "Proceed to checkout"
.
#MYCYBERSALE2017 #mycybersale #mycybersale2017
.
#onlinebookfair #onlinebookstore #novel #buku #mustread #imanpublication #tarbiahsentap #pts #telagabiru #inspirasee #aqada #sifufbads #komradbuku #putehpress #byondsuccess #humairapublication #legacypublishing #pencintabuku #jualbuku #belibuku #buku #diskaun #mycybersale

MOST RECENT

MPH Bookstore Nu Sentral 22/11/2017
#budakmejabelakang
#shahibrahim
#mrflowerman
#komradbuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petikan buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60172638367

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60176032643

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

.
.
HEAD WITH SERBAN πŸ“’
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60139995486 (Nadhirah)

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku
#AisyahBookLegacy

DAPATKAN SEGERA !!
Pembelian Tafsir Ibnu Katsir ( Set Hijau ) 3 SET KEATAS, BONUS yang anda akan dapat:-
.
1. Harga Jatuh Menjunam kepada RM 400 setiap SET
2. Jimat Berganda-Ganda !
3. Postage PERCUMA ke seluruh Malaysia .
.
Untungnya Siapa Yang Dapat!!
Promosi ini TERHAD sehingga BULAN INI SAHAJA!!
.
.
✈ Estimated delivery: 3-5 working days
.
.
β˜… HOW TO ORDER? β˜…
1. Layari www.daulah.com
2. Diruangan search, taip judul yang dikehendaki
3. Tekan "Add to cart" πŸ›’
4. "View Cart" dan tekan "Proceed to checkout" .
Atau Hubungi 013-2090322, WHATSAPP 018-2429322 untuk pembelian secara manual
.
#onlinebookfair #onlinebookstore #novel #buku #mustread #imanpublication #tarbiahsentap #pts #telagabiru #inspirasee #aqada #sifufbads #komradbuku #putehpress #byondsuccess #humairapublication #legacypublishing #pencintabuku #jualbuku #belibuku #buku

NOVEL THILLER-TARBIAH TERBAIK 2017!
------------------------------------------------------------------------------------------------
.
===========
ALTAR CINTA.
===========
.
Cinta itu fitrah kurniaan Tuhan untuk setiap insan. Cinta bukan untuk dihalang, tapi untuk dikawal. Dan bukankah islam ini agama fitrah... oleh kerana itu islam tidak pernah mengingkari perasaan cinta, cuma islam mengajar umatnya agar menjaga perasaan cinta itu supaya terhindar dari sebarang bentuk kehinaan, maksiat dan yang lain-lain.
.
Bahkan melalui fitrah cinta ini jua lah, iblis memanipulasi akal fikiran manusia. Hingga akhirnya cinta yang awalnya bersifat fitrah menjadi fitnah dan punca ketidaksefahaman penduduk bumi. Ketika dua jenis manusia (beriman dan ingkar) saling tidak berkesefahaman maka perasaan cinta di tengah-tengah. Lalu apakah dengan rasa cinta sebegini, pergaduhan antara dua jenis manusia ini dpt diakhirkan dan iblis serta pengikutnya berjaya ditewaskan melalui fitrah cinta?
.
Atau kerana cinta jua, manusia kembali ditimpa apa itu erti kesedihan namun sayangnya kita ibarat dua musim yang berbeza, dan tak mungkin akan bersama. Kau ibarat musim luruh yang meluruhkan jiwa hitamku. Sementara aku adalah musim dingin yang akan selalu menyakitimu dengan kedinginanku." - Puteri Bintang Utara.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
.
.
✈ Estimated delivery: 3-5 working days
.
.
β˜… HOW TO ORDER? β˜…
1. Layari www.daulah.com
2. Diruangan search, taip judul yang dikehendaki
3. Tekan "Add to cart" πŸ›’
4. "View Cart" dan tekan "Proceed to checkout"
.
Untuk lebih lanjut, layari https://daulah.com/langkah-membeli/
.
.
πŸ“ž atau whatsapp 018-2429322 untuk pembelian secara manual
.
#onlinebookfair #onlinebookstore #novel #buku #mustread #imanpublication #tarbiahsentap #pts #telagabiru #inspirasee #aqada #sifufbads #komradbuku #putehpress #byondsuccess #humairapublication #legacypublishing #pencintabuku #jualbuku #belibuku #buku#belibuku #buku

Aku berjalan pantas ke pantry dengan bertujuan mengalas perut yang berkeroncong .
Sejak pagi tidak berkesempatan untuk menjamah apa pun , dah pukul 4 petang .
Pantas masa berlalu , tahu tahu badan sudah mengigil kelaparan .
Baru sekejap duduk menjamah roti yang tersedia ,
handphone berbunyi lagi .
Allah talian dari hospital , pasti ada kes kecemasan .
"Dr Ana we have a case here , term baby . Antenatally uneventful . just delivered flat with thick meconium "
Rakan sejawat memberitahu bayi dilahirkan diselaputi najisnya yang pekat kerana "berak" didalam perut , bayi itu dilahirkan seolah tidak bernyawa .
Tiba di ICU , doktor pakar menanti , bayi segera disambungkan kepada mesin dan ubatan segera dimasukkan untuk membantu menigkatkan tekanan darahnya ,
memastikan gula stabil , suhu stabil dan segala yang perlu diuruskan dengan teliti.
Secara tiba tiba nadinya terhenti ......................
"CPR sekarang !! "
=========================================================
✈ Estimated delivery: 3-5 working days
.
.
β˜… HOW TO ORDER? β˜…
1. Layari www.daulah.com
2. Diruangan search, taip judul yang dikehendaki
3. Tekan "Add to cart" πŸ›’
4. "View Cart" dan tekan "Proceed to checkout"
.
Untuk lebih lanjut, layari https://daulah.com/langkah-membeli/
.
.
πŸ“ž atau whatsapp 018-2429322 untuk pembelian secara manual
.
#onlinebookfair #onlinebookstore #novel #buku #mustread #imanpublication #tarbiahsentap #pts #telagabiru #inspirasee #aqada #sifufbads #komradbuku #putehpress #byondsuccess #humairapublication #legacypublishing #pencintabuku #jualbuku #belibuku #buku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60135541735

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60177068894

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Menerima mesej mesej di Facebook pada jam 1:30 pagi daripada Khairul Nizam bukanlah perkara yang asing sepanjang saya berkerjasama dengan beliau .
Beliau yang lebih selesa berkomunikasi di facebook memilih cara itu untuk menceritakan dengan lebih terperinci kisah kisah hidupnya dalam setiap bab di dalam buku ini.
Sebagai seorang OKU , yang hanya boleh menggerakkan beberapa jari sahaja Khairul Nizam tidak mampu untuk duduk dan memasang sendiri komputer riba yang telah menjadi nadi hidupnya selama ini .
"KAU BOLEH BUAT APA , CACAT ?!"
" Ketika berumur 10 tahun , saya sudah tidak mampu untuk berdiri sendiri . Semasa di sekolah kalau saya nak ke bilik air , kawan akan seret kerusi saya dari belakang hingga ke tandas sebab saya tak boleh berjalan secara normal .
Selalu juga saya diejek cacat dan jalan tempang tapi Alhamdulillah saya bukanlah seorang yang mudah ambil hati . Malahan, kalau saya marah pun hanyalah pada waktu itu dan esok lusa saya reda semula . "
✈ Estimated delivery: 3-5 working days
.
.
β˜… HOW TO ORDER? β˜…
1. Layari www.daulah.com
2. Diruangan search, taip judul yang dikehendaki
3. Tekan "Add to cart" πŸ›’
4. "View Cart" dan tekan "Proceed to checkout"
.
Untuk lebih lanjut, layari https://daulah.com/langkah-membeli/
.
.
πŸ“ž atau whatsapp 018-2429322 untuk pembelian secara manual
.
#onlinebookfair #onlinebookstore #novel #buku #mustread #imanpublication #tarbiahsentap #pts #telagabiru #inspirasee #aqada #sifufbads #komradbuku #putehpress #byondsuccess #humairapublication #legacypublishing #pencintabuku #jualbuku #belibuku #buku

Metamorfosis dan Kisah2 Lain

SALE RM19
Harga asal RM25

Metamorfosis dan Kisah2 Lain adalah novella oleh Franz Kafka, pertama kali diterbitkan pada tahun 1915. Ia telah dipanggil salah satu karya seminal fiksyen abad ke-20 dan dikaji di kolej dan universiti di seluruh dunia Barat. Ia telah dialih sepenuhnya ke dalam Bahasa Melayu sepenuhnya.
Cerita ini bermula dengan jurujual kembara, Gregor Samsa, bangun untuk mencari dirinya berubah (dimetamorfosis) ke dalam, besar salahnya serangga seperti makhluk yang besar. Punca transformasi Gregor yang tidak pernah dinyatakan dan Kafka sendiri tidak pernah memberikan penjelasan. Selebihnya novella tawaran Kafka dengan cubaan Gregor untuk menyesuaikan diri dengan keadaan yang baru kerana beliau memperkatakan yang membebankan ibu bapa dan kakaknya, yang ditolak oleh makhluk yang menengerikan penuh kutu.

#ulatbuku #kitab #bacabuku #books #comics #buku #sayajual #kedaibuku #kedaibukuonline #novel #kakinovel #pencintabuku #novelmurah #kedainovel #indienovel #novelindie #komradbuku #bukuindie #novelfixi #bukufixi #fixi #peminatbuku #bukutravel #mugabepress #dubookpress #mustread #telagabiru #tarbiahsentap #franzkafka

Goncang Sebelum Guna

SALE RM15
Harga asal RM20

Buku Goncang Sebelum Guna ini adalah himpunan cerita runcit-runcit dan santai beberapa orang doctor yang saban hari berhadapan dengan pelbagai karenah pesakit mereka. Ada cerita suka, ada cerita duka, tetapi best-best semuanya! Serius!

#ulatbuku #kitab #bacabuku #books #comics #buku #sayajual #kedaibuku #kedaibukuonline #novel #kakinovel #pencintabuku #novelmurah #kedainovel #indienovel #novelindie #komradbuku #bukuindie #novelfixi #bukufixi #fixi #peminatbuku #bukutravel #mugabepress #dubookpress #mustread #telagabiru #tarbiahsentap #goncangsebelumguna

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601

Atau

2. Comment "SAYA NAK buku ini" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Kini buku @komradbuku di @musangmerahbaca ! Dapatkan buku-buku terbitan @komradbuku seperti:
- Daielogy
- GPS Cinta Aussie
- Mentaliti Jamban
- Mat Cleaner UK
- Ujian/Masharakat
- Head With Serban 2
- Cerita Bangsa Gemuk
- #JanganKataAbangTakPayung
- Dan pelbagai lagi di Facebook Rasmi @musangmerahbaca !!!
.
Nantikan promosi yang hangat untuk buku-buku yang terbaik ini di #kedaibukuhujungjari iaitu @musangmerahbaca tidak lama lagi!!! 🦊✨✨

Oh Sudan! Ayah Saya Hero
SALE RM9
Harga asal RM14.50

Mengisahkan Zaid seorang remaja lelaki berumur 15 tahun berpeluang mengikut ayahnya, Encik Mustafa, yang bertugas dengan sebuah agensi bantuan kemanusiaan antarabangsa, untuk pergi ke Sudan. Semasa di Sudan dia berkenalan dengan seorang remaja Sudan, Mahdi, yang ditempatkan di sebuah rumah anak yatim di Omdurman, Khartoum, Sudan. Beliau mendengar kisah kesengsaraan penduduk Darfur yang menghadapi perang saudara. Ayah Zaid, Encik Mustafa, keluar untuk satu trip ke Darfur, tetapi tidak pulang-pulang walau pun setelah tempuh beliau berada di Darfur sepatutnya sudah tamat. Sebelum dibawa pulang oleh pihak kedutaan Malaysia, Zaid menemui buku catatan ayahnya yang menceritakan beberapa catatan perjalanan beliau di Sudan. Apakah yang telah berlaku kepada ayah Zaid? Adakah Zaid akan menemui rahsia mengapa ayahnya hilang dalam catatan itu? Atau Zaid tidak akan bertemu semula dengan ayahnya buat selama-lamanya?

#ulatbuku #kitab #bacabuku #books #comics #buku #sayajual #kedaibuku #kedaibukuonline #novel #kakinovel #pencintabuku #novelmurah #kedainovel #indienovel #novelindie #komradbuku #bukuindie #novelfixi #bukufixi #fixi #peminatbuku #bukutravel #mugabepress #dubookpress #mustread #telagabiru #tarbiahsentap #pts

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60179819331

Atau

2. Comment "SAYA NAK HEAD WITH SERBAN" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

β€œBila aku tengok movie dan drama cinta, serta baca novel cinta, dalam tu seolah-olah menggambarkan bahawa cinta adalah segala-galanya, dapat tackle perempuan, satu kejayaan, dengan couple sebelum kahwin, satu kebanggaan dan lambang kehebatan.
.
Tapi, bila tengok sisi realiti, kadang, pelakon dan penyanyi lagu cinta ni, kehidupan realiti mereka berbeza dengan apa yang mereka sering laungkan.
.
Zayn Malik putus tunang dengan Perry Edward. Justin Bieber clash dengan Selena gomez. Banyak juga pelakon yang cerai berai rumah tangga. Taylor Swift kontroversi dengan Harry Styles lepas tu break. Belum cerita artis korea lagi.
.
Sebenarnya, couple sebelum nikah ni seronok atau ianya menghancurkan aku?”
Sambil merenung diri, Samdul terkenang kisah silamnya yang dah clash lebih 3 kali. Kini, Siti Mutannajis adalah yang keempat.
β€œKenapa, bila aku couple ni, aku lebih banyak menangis kecewa berbanding bahagia?”
.
Air mata Samdul tiba-tiba mengalir. Tika itu, dia teringat pesan Omar, kawan yang paling dia benci sebab selalu tegur dia.
"Aku tak couple, aku bahagia. Aku tak perlu bazirkan air mata aku kerana wanita. Kerana aku perlu gunakan air mata ini untuk cinta Allah…”
.
✈ Estimated delivery: 3-5 working days
.
.
β˜… HOW TO ORDER? β˜…
1. Layari www.daulah.com
2. Diruangan search, taip judul yang dikehendaki
3. Tekan "Add to cart"
4. "View Cart" dan tekan "Proceed to checkout"
.
Untuk lebih lanjut, layari https://daulah.com/langkah-membeli/
.
.
Atau whatsapp 018-2429322 untuk pembelian secara manual
.
#onlinebookfair #onlinebookstore #novel #buku #mustread #imanpublication #tarbiahsentap #pts #telagabiru #inspirasee #aqada #sifufbads #komradbuku #putehpress #byondsuccess #humairapublication #legacypublishing #pencintabuku #jualbuku #belibuku #buku

Hantaran Kasih Tuhan

SALE RM12
Harga asal RM25

Hidupnya cinta bukan kerana bahagianya kita. Itu perkara pertama yang dipelajari Nur Wardah pada saat dia mengabdikan dirinya bagi membangunkan Yayasan Nur Wardah. Dia berasa cintanya kuat di situ bagi membantu mereka yang memerlukan.

Hidupnya cinta bukan kerana rupa. Itu pengajaran kedua yang Nur Wardah pelajari saat dia bernikah dengan Engku Ashraf. Hidupnya sengsara dan jauh daripada bahagia. Semuanya kerana zahir kakinya yang tidak sempurna akibat virus Polio sejak kecil, dan Engku Ashraf mentafsirkannya dengan penuh kesalan.

Hidupnya cinta bukan kerana sempurnanya diri. Itu perkara terakhir yang Nur Wardah pelajari, pada saat suami terlantar di katil hospital. Tanpa jemu dia menjaganya dan dalam ketidaksempurnaan itu, tumbuh cinta Engku Ashraf kepada isterinya. Cinta yang lahir daripada ketidaksempurnaan.

Hidupnya cinta bukan kerana hidupnya kita. Itu perkara yang tidak sempat Nur Wardah pelajari pada saat lahirnya Engku Nurain, kerana dia meninggalkannya untuk kita pelajari sendiri. Ia akan mempertemukan kita kepada erti cinta sejati dan makna perjalanan yang abadi.

#lubukbuku #ulatbuku #kitab #bacabuku #books #comics #buku #sayajual #kedaibuku #kedaibukuonline #novel #kakinovel #pencintabuku #novelmurah #kedainovel #indienovel #novelindie #komradbuku #bukuindie #novelfixi #bukufixi #fixi #peminatbuku #bukutravel #mugabepress #dubookpress #mustread #telagabiru #tarbiahsentap #pts

Most Popular Instagram Hashtags