#komradbuku

1021 posts

TOP POSTS

Buku-buku terbitan Komrad Buku di MPH 1 Utama.

#KomradBuku #MPHBookstores

HEAD WITH SERBAN
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya.
.
Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.
.
Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?
.
Petikan buku Head With Serban, m/s 72.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601110809679

Atau

2. Comment "SAYA NAK" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
#UsrahTCBS
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Taman syurga.

Cari masa untuk ke majlis ilmu. Majlis ilmu umpama satu taman di taman-taman syurga. Kita kata nak masuk syurga, tapi taman-taman syurga di dunia kita tak mahu pergi.

Buku Headwithserban semakin menghampiri anda. Bersedia untuk dapatkannya!

#headwithserban #komradbuku

Buku #serenitysyiralokman OUT OF STOCK di Bookcafe guys ! tapi takpe..
korang boleh beri direct dengan @komradbuku, siap dapat duit raya tu (hingga 21 Julai)
..hehhe..sesiapa yang nak COD Ipoh boleh PM Syira.. ada 9 lagi Serenity & 12 Fragile..siap tandatangan ok ๐Ÿค—

#fragilesyiralokman
#blogsyiralokman
#komradbuku

Akan datang di Pesta Buku Antarabangsa KL hujung bulan ini.

#untunglahmalaysiamasihaman
#khairulabdullah
#komradbuku

Fail betul la.. terbeli juga...abis tu cam mana. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
#komradbuku #books #bookstagram #cikgukelassebelah #booklovermalaysia

Buku Head with Serban & Head with Serban 2 di MPH 1 Utama.

#HeadwithSerban #HeadwithSerban2 #NajmiNawawi
#KomradBuku #MPHBookstores

Hari ni terjumpa buku FRAGILE & SERENITY di MPH Alamanda Putrajaya :D Siapa yang kata susah sangat nak jumpa buku Serenity tu cepat2 datang sini,kat sini ada stok lagi :D

#serenitysyiralokman
#fragilesyiralokman
#komradbuku
#blogsyiralokman
#mph

MOST RECENT

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6019-778 2503

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku
#sahabatai_islamic

Al-Ghazali Ihya Ulumiddin Jilid 1-9 ===========================
Format:ย Hardcover
Saiz:ย 12" x 8.5โ€
ISBN-13:ย 9786028997072
Berat (Kg):ย 4.50ย (1 set)
Harga: RM690
=========================== VERSI INDONESIA

IHYA' ULUMUDDIN (Menghidupkan Kembali Ilmu-Ilmu Agama) karya Imam al Ghazali merupakan karya yang terkenal termasuk di dunia barat. Sehingga Kitab ini banyak di kaji baik. Untuk mempermudah dalam pengkajian kita akan mutiara ilmu yang terkandung dalam Kitab Ihya' ini maka kami hadirkan dalam Ihya ini.

#lubukbuku #ulatbuku #kitab #komikujang #bacabuku #books #comics #buku #sayajual #kedaibuku #kedaibukuonline #novel #kakinovel #pencintabuku #novelmurah #kedainovel #indienovel #novelindie #komradbuku #bukuindie #novelfixi #bukufixi #fixi #peminatbuku #bukutravel #mugabepress #thebingkisanhati #mustread

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60199790801

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#PermataBookstore
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60102418160

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku
#sahabatai_islamic

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60174545852

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60139839887

Atau

2. Comment "SAYA NAK HWS" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petikan buku Head With Serban, m/s 72. .
.
โœ”Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6011-12463895

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
...
๐Ÿ”†Double Tap Buku Kegemaran Anda๐Ÿ”†

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60175048560

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60139194971

#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601127583079

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60177693947

Atau

2. Comment "SAYA NAK HEAD WITH SERBAN" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60139359420๐Ÿ“ฒ

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#nurulbookstore #SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya. Hormat-menghormati dan lahirkan sifat tawaduk dalam diri. Orang yang kita pandang rendah dan hina itu, lebih banyak amalnya berbanding kita. Namun, mereka tidak hebahkan dan tidak menagih pandangan serta pujian manusia. Bertaubat dan kembalilah ke jalan yang benar.

Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.

Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?

Petika buku Head With Serban, m/s 72. .
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601112904598

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
.
#SahabateNuur
#SahabateNuurBooks
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#LegacyOfKnowledge
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

#MatCleanerUK RM20

SINOPSIS

Ada orang yang jadi tukang cuci sebab pilihan sendiri. Ada orang memang tak ada pilihan, sekadar itu sahaja kebolehan mereka. Bukan semua orang boleh cuci najis dan kotoran orang lain, tapi tukang cuci dah lalui itu semua. Mereka dah mudahkan kerja kita. Mereka kotorkan tangan supaya tangan sendiri tak kotor.

Ini semua kita perlu hargai.

Kerja sebagai tukang cuci ini memang penat. Kotor. Busuk. Tapi apabila kami berjumpa dengan pelanggan dan tetamu yang melayan kami seperti manusia, penat lelah kami itu seolah-olah hilang ditiup angin.

Ya, kami tukang cuci ini juga manusia. Ada hati dan perasaan. Ada masa kami tertekan, ada masa kami sedih, ada masa kami terluka.

Sama seperti pekerja kolar putih. Kmai juga ada tugasan yang perlu disiapkan dalam masa tertentu. Jadi kami ada pelanggan yang baik hati membantu meudahkan kerja kami. Alangkah gembiranya kami.

Terima kasih pelanggan yang baik hati.

Terima kasih kerana melayan kami seperti manusia.

#lubukbuku #ulatbuku #komik #komikujang #bacabuku #books #comics #buku #sayajual #kedaibuku #kedaibukuonline #novel #kakinovel #pencintabuku #novelmurah #kedainovel #indienovel #novelindie #komradbuku #bukuindie #novelfixi #bukufixi #fixi #peminatbuku #bukutravel #mugabepress #thebingkisanhati #mustread

Buku-buku terbitan Komrad Buku di MPH 1 Utama.

#KomradBuku #MPHBookstores

Bonus dalam komik Spender Boy #2 yang akan terbit tak lama lagi -
Bagaimana Menghasilkan Komik Cara PakNgahAlipz

#teaserkomradbuku
#SpenderBoy #PakNgahAlipz
#KomradKomik #KomradBuku

HEAD WITH SERBAN
.
Jangan sesekali kita merasakan diri paling baik. Jangan mudah menilai orang lain sedangkan kita belum pasti adakah amal kita diterima Allah atau sebaliknya.
.
Bila kita dah start menghukum,
Bila kita dah start nak judge orang lain,
Bila kita dah excited menyalahkan orang lain,
Bila kita dah boleh tentukan syurga neraka orang lain,
Bila kita tahu kita ahli syurga, dia ahli neraka,
Sungguh, ini unpercayable.
.
Bukankah Tuhan itu satu? Sejak bila kita ambil alih tugas Tuhan?
.
Petikan buku Head With Serban, m/s 72.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601110809679

Atau

2. Comment "SAYA NAK" di ruangan comment nanti saya DM ๐Ÿ˜Š
.
#UsrahTCBS
#HeadWithSerban
#HeadWithSerban2
#KomradBuku

Buku Head with Serban & Head with Serban 2 di MPH 1 Utama.

#HeadwithSerban #HeadwithSerban2 #NajmiNawawi
#KomradBuku #MPHBookstores

Most Popular Instagram Hashtags