#kitabersaudara

7526 posts

TOP POSTS

Marhaban ya Ramadhan ...
πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£ .
Hay hay hay,, @Gallery.ladiesceper nongol lagi, yey .. Selamat menunaikan ibadah puasa buat kaka semuanya yang menjalankan,, Semoga kita selalu digolongkan pada umat-umat yang Taat😁😁
Mohon maaf Admin ucapkan kepada semua karena mungkin ada khilaf dan juga sering baper.an πŸ˜…πŸ˜… .
.
Ayooo tag foto"nya lagi ka, bulan ini Admin mau adakan give nih, gimana pada Respect kagak gaes ?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Salut buat @smeckhooligan !!
Dalam rangka menyambut ramadhan, smeck hooligan Membersihkan mesjid yang sebagain pesertanya adalah non Muslim. Sekali lagi salut buat @smeckhooligan .#tetapjagasemangatini #kitabersaudara

Ramadhan tidak hanya bulan suci penuh berkat untuk umat Muslim, melainkan untuk semua makhluk di bumi. Selamat berpuasa teman-teman semua dari aku dan @rickycuaca . Penuh damai dan berkah β™₯️ #ElmaAgustin #RickyCuaca #ElmaRicu #Respect #KitaBersaudara

Pilihan kita berbeda,
Ada yg pilih Ahok, ada yg pilih Anies
Agama kita juga beda
@justdonna_jd Muslim,
@lisamarianaa Kristen,
Saya sendiri Kristen
Tapi kita bersahabat tanpa ada perbedaan😍
Pilkada DKI sdh selesai, mari kita berpelukan, berjabat tangan
Saling mengasihi, jgn ada kebencian, kemarahan apalagi pertikaianπŸ™πŸ»
Kita sudahi semua yg terjadi;
Tulus hati yg kita ungkapkan

Surga diperuntukan utk manusia2 yg mencintai saudaranya dan manusia yg mau menjaga perdamaian dan persaudaraan.

Agama bkn utk membenci, karna puncak dr agama sendiri adlah CINTA

Mari kita jaga apa yg sdh ada, apa yg sdh diperjuangkan,
apa yg sdh di ajarkan oleh pendahulu" kita.
kita bisa menikmati apa yg ada krn dulu pendahulu kita saling asah dan saling asuh.
Mereka adalah org yg sdh mengajarkan kita utk menebar Sikap welas asih kpd siapapun tanpa memandang apapun tdk ber-sekat2.
Seperti juga dicontohkan langsung Sang Maha Rahim.
Dia selalu membagi cahaya matahari kpd siapa saja, kpd setiap makhluk di bumi.
Bahkan, kpd manusia yg sama sekali tdk percaya kepada-Nya
Selamat menunaikan ibadah puasa bagi Umat Muslim
Mohon maaf lahin batinπŸ™πŸ»πŸ˜‡
#bhinnekatunggalika #damaiituindah #kitabersaudara #cintadamai #salingmenghargai
#ahok #basuki #anies #ahokjarot #aniessandi

Akhirnya sampai jugak kita kat sini. Tak pernah minat pun. Tapi bila dah kena paksa...hahaha
#tolongjangankecam
#kitabersaudara
#isimasacuti
#cutihujungmingu

ngumpul seru...semoga tetap bisa kaya gini terus ya.. @rumputlautband

#kebersamaan
#tenggangrasa
#kekeluargaan
#kitabersaudara

πŸ”°Ψ§Ω„Ψ­Ω…Ψ―Ω„Ω„Ω‡ πŸ”°
#hijaukuning
#kedahseratarata #kitabersaudara
#missyoueveryday

Perayaan ulang tahun salah satu jak angel pondok kelapa raya
Wishnya yg terbaik ajee
Yg penting makin gila PERSIJAAA !! HBD vika @vickaulia
#pondokkelaparaya #jakangel #jakmania #persija #kitabersaudara

[ Madrasah Ramadhan ]
Sahur Bersama Gelandangan
1 Ramadhan 1438H.

Peserta berkumpul pada jam 12 tengah malam di hadapan Masjid Negara bagi meninjau keadaan gelandangan yang sedang asyik tidur. Di samping itu, waktu yang terluang di isi dengan aktiviti membungkus makanan oleh ajk program untuk diedarkan kepada para gelandangan.

Jam 4 pagi seramai 7 sukarelawan daripada USIM dan Darul Quran bergerak ke Segi College untuk edaran makanan sahur di situ. Seperti yang dijangka, mereka masih lagi nyenyak tidur. Namun, beberapa orang gelandangan di situ merasai kehadiran kami.

Peluang untuk bertanya khabar dan berkongsi pengalaman bersama gelandangan digunakan dengan sebaik mungkin. Zamri (bukan nama sebenar), berusia lingkungan 30 an berasal dari Rembau, Negeri Sembilan tidak kekok untuk bersembang dengan kami.

Beliau katakan kepada kami bahawasanya bulan Ramadhan seperti membuka pintu rezeki kepada mereka. Banyak NGO - NGO yang akan turun padang untuk memberi sumbangan berbentuk makanan dan barangan kepada mereka.

Seterusnya, kami bergerak semula ke Masjid Negara. Mahasiswa dari UKMKL membantu membungkus dan membuat edaran makanan di situ. Jam menunjukkan 5 pagi, waktu yang sesuai untuk bangun dan bersahur. Edaran makanan dilakukan oleh para sukarelawan. Program bersurai tepat jam 5.40 pagi untuk bersedia menunaikan solat Subuh berjemaah.
.
"Melangkah Bersama Islam"
.
Majlis Dakwah Dan Kebajikan
Gabungan Mahasiswa Islam Se - Malaysia (GAMIS) 2017

#MadrasahRamadhan
#KitaBersaudara
#MelangkahBersamaIslam

MOST RECENT

Monggo follow ini akun resmi punya sodara Ceperist,, yukk yukkk follow @imciofficialmerch biar akrab yukkπŸ˜‰πŸ˜‰
.
Follow ➑ @imciofficialmerch
Follow ➑ @imciofficialmerch
Follow ➑ @imciofficialmerch .
.
Selamat menunaikan ibadah puasa kaka ladies dan kaka ceperist kesayangan 😘😚😚
. Salam Admin 😎
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Berdoa ya mblo semoga Ramadhan tahun ini ada yang bangunin sahur dan ngucapin selamat buka puasa πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
Selamat menunaikan ibadah puasa kaka ladies dan kaka ceperist kesayangan 😘😚😚 . Salam Admin 😎
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal #keluargaceperist

Jangan lupa puasa ya,, udah gede hayooo masak mau nggak puasa πŸ˜„ .
Kan jomblo tersakiti berbulan-bulan aja loh kuat, masak puasa sehari selama satu bulan nggak kuat , malu atuh kaka πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
.
Selamat menunaikan ibadah puasa kaka ladies dan kaka ceperist kesayangan 😘😚😚
. Salam Admin 😎
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Boleh ke moreh macam ni? melantak ke namanya ni? apa pun yang penting sedap dan resipi jimat duit
.
Diambil dari buku resipi #recipeswhenyourebroke Chef @azianhasan
.
#DapurPTS
.
#bukupts #ptsmediagroup #KitaBersaudara #ramadankareem #recipes #recipebooks #resipi #resepi #burgersedap

Gue muslim lo non muslim, lo ngebenci gue? Tapi gue ga pernah benci sama lo. Senyumin aja #perbedaan #bukanmusuh #takpandangbulu #kitasemuasama #kitabersaudara

:: Madrasah Ramadhan ::
Sahur Bersama Gelandangan
1 Ramadhan 1438H.

Peserta berkumpul pada jam 12 tengah malam di hadapan Masjid Negara bagi meninjau keadaan gelandangan yang sedang asyik tidur. Di samping itu, waktu yang terluang di isi dengan aktiviti membungkus makanan oleh ajk program untuk diedarkan kepada para gelandangan.
Jam 4 pagi seramai 7 sukarelawan daripada USIM dan Darul Quran bergerak ke Segi College untuk edaran makanan sahur di situ. Seperti yang dijangka, mereka masih lagi nyenyak tidur. Namun, beberapa orang gelandangan di situ merasai kehadiran kami.
Peluang untuk bertanya khabar dan berkongsi pengalaman bersama gelandangan digunakan dengan sebaik mungkin. Zamri (bukan nama sebenar), berusia lingkungan 30 an berasal dari Rembau, Negeri Sembilan tidak kekok untuk bersembang dengan kami.
Beliau katakan kepada kami bahawasanya bulan Ramadhan seperti membuka pintu rezeki kepada mereka. Banyak NGO - NGO yang akan turun padang untuk memberi sumbangan berbentuk makanan dan barangan kepada mereka.

Seterusnya, kami bergerak semula ke Masjid Negara. Mahasiswa dari UKMKL membantu membungkus dan membuat edaran makanan di situ. Jam menunjukkan 5 pagi, waktu yang sesuai untuk bangun dan bersahur. Edaran makanan dilakukan oleh para sukarelawan. Program bersurai tepat jam 5.40 pagi untuk bersedia menunaikan solat Subuh berjemaah. "Melangkah Bersama Islam"

Majlis Dakwah Dan Kebajikan
Gabungan Mahasiswa Islam Se - Malaysia (GAMIS) 2017

#MadrasahRamadhan
#KitaBersaudara
#MelangkahBersamaIslam
#ramadhan

[ Madrasah Ramadhan ]
Sahur Bersama Gelandangan
1 Ramadhan 1438H.

Peserta berkumpul pada jam 12 tengah malam di hadapan Masjid Negara bagi meninjau keadaan gelandangan yang sedang asyik tidur. Di samping itu, waktu yang terluang di isi dengan aktiviti membungkus makanan oleh ajk program untuk diedarkan kepada para gelandangan.

Jam 4 pagi seramai 7 sukarelawan daripada USIM dan Darul Quran bergerak ke Segi College untuk edaran makanan sahur di situ. Seperti yang dijangka, mereka masih lagi nyenyak tidur. Namun, beberapa orang gelandangan di situ merasai kehadiran kami.

Peluang untuk bertanya khabar dan berkongsi pengalaman bersama gelandangan digunakan dengan sebaik mungkin. Zamri (bukan nama sebenar), berusia lingkungan 30 an berasal dari Rembau, Negeri Sembilan tidak kekok untuk bersembang dengan kami.

Beliau katakan kepada kami bahawasanya bulan Ramadhan seperti membuka pintu rezeki kepada mereka. Banyak NGO - NGO yang akan turun padang untuk memberi sumbangan berbentuk makanan dan barangan kepada mereka.

Seterusnya, kami bergerak semula ke Masjid Negara. Mahasiswa dari UKMKL membantu membungkus dan membuat edaran makanan di situ. Jam menunjukkan 5 pagi, waktu yang sesuai untuk bangun dan bersahur. Edaran makanan dilakukan oleh para sukarelawan. Program bersurai tepat jam 5.40 pagi untuk bersedia menunaikan solat Subuh berjemaah.
.
"Melangkah Bersama Islam"
.
Majlis Dakwah Dan Kebajikan
Gabungan Mahasiswa Islam Se - Malaysia (GAMIS) 2017

#MadrasahRamadhan
#KitaBersaudara
#MelangkahBersamaIslam

:: MADRASAH RAMADHAN: EDARAN BUBUR LAMBUK :: Bersempena dengan program Madrasah Ramadhan, Majlis Dakwah dan Kebajikan GAMIS akan mengedarkan bubur lambuk di sekitar Terminal Bersepadu Selatan (TBS). πŸ“†28 Mei 2017 & 4 Jun 2017 (Ahad)
πŸ₯ Terminal Bersepadu Selatan (TBS)

Sesiapa yang berminat untuk turut serta di dalam aktiviti ini ataupun mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi:
☎Fazrul : 01129120609
☎Rusyda : 0108958504

Anjuran : Majlis Dakwah Dan Kebajikan
Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS) 2017

#MadrasahRamadhan
#KitaBersaudara
#MelangkahBersamaIslam
#ramadhan

:: MADRASAH RAMADHAN: SINGGAH SAHUR BERSAMA GELANDANGAN :: Majlis Dakwah dan Kebajikan GAMIS akan menganjurkan program pertama bersempena dengan program Madrasah Ramadhan yang telah dirasmikan pada minggu lepas, iaitu program "Singgah Sahur Bersama Gelandangan" πŸ“†27 Mei 2017 (Sabtu)
πŸ₯Sekitar Masjid Jamek, Kuala Lumpur πŸ“ƒ TENTATIF
-26 Mei 2017-
11.30 pm : Berkumpul di Masjid Jamek
-27 Mei 2017-
3.30 am : Qiamullail
4.00 am : Persiapan Sahur
4.30 am : Edaran Sahur
6.30 am : Solat Subuh
7.00 am : Klinik al-Fatihah

Sebarang pertanyaan lebih lanjut, sila hubungi:
☎Fazrul : 01129120609
☎Rusyda : 0108958504

Anjuran : Majlis Dakwah Dan Kebajikan
Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS) 2017

#KitaBersaudara
#MelangkahBersamaIslam
#ramadhan

Marhaban ya Ramadhan ...
πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£ .
Hay hay hay,, @Gallery.ladiesceper nongol lagi, yey .. Selamat menunaikan ibadah puasa buat kaka semuanya yang menjalankan,, Semoga kita selalu digolongkan pada umat-umat yang Taat😁😁
Mohon maaf Admin ucapkan kepada semua karena mungkin ada khilaf dan juga sering baper.an πŸ˜…πŸ˜… .
.
Ayooo tag foto"nya lagi ka, bulan ini Admin mau adakan give nih, gimana pada Respect kagak gaes ?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Yukk yukk di order kaos nya ini,, made in sodara kita @official_bancex
Yang berminat silahkan hub. Admin @official_bancex atau hub. CP yang tertera di pic ya πŸ˜‰
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Marhaban ya Ramadhan ...
πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£ .
Hay hay hay,, @Gallery.ladiesceper nongol lagi, yey .. Selamat menunaikan ibadah puasa buat kaka semuanya yang menjalankan,, Semoga kita selalu digolongkan pada umat-umat yang Taat😁😁
Mohon maaf Admin ucapkan kepada semua karena mungkin ada khilaf dan juga sering baper.an πŸ˜…πŸ˜… .
.
Ayooo tag foto"nya lagi ka, bulan ini Admin mau adakan give nih, gimana pada Respect kagak gaes ?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Marhaban ya Ramadhan ...
πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£ .
Hay hay hay,, @Gallery.ladiesceper nongol lagi, yey .. Selamat menunaikan ibadah puasa buat kaka semuanya yang menjalankan,, Semoga kita selalu digolongkan pada umat-umat yang Taat😁😁
Mohon maaf Admin ucapkan kepada semua karena mungkin ada khilaf dan juga sering baper.an πŸ˜…πŸ˜… .
.
Ayooo tag foto"nya lagi ka, bulan ini Admin mau adakan give nih, gimana pada Respect kagak gaes ?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Marhaban ya Ramadhan ...
πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£ .
Hay hay hay,, @Gallery.ladiesceper nongol lagi, yey .. Selamat menunaikan ibadah puasa buat kaka semuanya yang menjalankan,, Semoga kita selalu digolongkan pada umat-umat yang Taat😁😁
Mohon maaf Admin ucapkan kepada semua karena mungkin ada khilaf dan juga sering baper.an πŸ˜…πŸ˜… .
.
Ayooo tag foto"nya lagi ka, bulan ini Admin mau adakan give nih, gimana pada Respect kagak gaes ?? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#ladiesceper #ladiesmotorceper #ceperist #imci #ikatanmotorceperindonesia #ceperistindonesia #modifikasi #modified #modifikasimotor #motorceperist #motorceper #gasruk #kitabersaudara #satuaspal

Most Popular Instagram Hashtags