#kisah25filsufbarat

640 posts

TOP POSTS

Cuba hadam ideologi filsuf Barat sambil makan biskut buatan @okikies .

Untuk order cookies saiz kecil mahupun besar, boleh hubungi: .
πŸ“±0179692957 (mera)
πŸ“±0145221054(farhah)

#falsafah #tesis #kisah25filsufbarat #okikies #homemadecookies

Buku terbaru dari Mat Luthfi, Kisah 25 Filsuf Barat sudah boleh dibeli dari Projek Buku.
Stok akan masuk @kedaiprojekbuku hujung minggu ini.

Untuk pembelian online, sila WhatsApp ke 017-7525245.

#Kisah25FilsufBarat #PutehPress #MatLuthfi

πŸŽ’πŸŽ’ weekend..... #kisah25filsufbarat #matluthfi

Ms 38/229 #kisah25filsufbarat #matluthfi

Day 3/25 filsuf ke 4 #aristotle

BUKU BARU DARIPADA MAT LUTHFI!! πŸ“š Kisah 25 Filsuf Barat
πŸ’²RM25.00 🏍 POS RM7/RM11

Filsuf bukan nabi. Mereka tidak menerima wahyu mahupun terpelihara daripada dosa dan salah silap. Kaedah dan sumber ilmu mereka sering dikritik kerana selalunya dihadkan kepada hanya akal fikiran, pancaindera, dan kombinasi antara kedua-duanya.
Pun begitu idea-idea masih relevan setelah ratusan dan ribuan tahun hingga ke hari ini bersebabkan satu hal- bahawa mereka telah cuba menjawab persoalan yang sama yang manusia sekarang masih fikirkan semasa mandi, dalam kenderaan, atau pada tengah malam semasa menangisi imsomnia dan kesepian hidup.
Buku ini memuatkan kisah 25 filsuf Barat beserta idea-idea utama merekayang diolah secara riang dan ringkas. Bukan semua cerita mereka serius. Filsuf juga manusia, mereka punya zaman kanak-kanak, pernah melaukan perkara bodoh, ditinggalkan kekasih, dan bangun tidur pukul 11 pagi.
Buku ini jangan diberi baca dan jangan dibacakan kepada kanak-kanak kerana ditakuti nanti terangkat hijab kewujudan pada usia yang terlalu awal. Eloklah ia diperhati oleh orang-orang yang sedang meningkat dewasa yang fikiran mereka sudah cukup bersedia untuk mengintai celahan tembok kefanaan dan dinding ilusi kehidupan.

#ibnnasrbookstore
#sayajualbuku
#matluthfi
#kisah25filsufbarat

level 44.menikmati hidup. terima kasih mat lutfi buat buku yang menghalang aku tido lepas baca 1 page.. πŸ˜€ and lastly, its fridayeayy!
#masauntukbalikkg
#kisah25filsufbarat

Baru layan buku ni.. org yg nak baca tentang falsafah dalam cara paling sempoi nak faham.. 5 bintang #matluthfi #kisah25filsufbarat #putehpressbook #putehpress

#Repost @fdhly with @repostapp
・・・
Rugi hidup kalau kau malas baca buku. #putehpress #matluthfi #matluthfi90 #kisah25filsufbarat

Cantik. Purple serupa kaler sampul duit raya.

KISAH 25 FILSUF BARAT

0122687220 / www.warongway.com

#Kisah25FilsufBarat #Matluthfi

MOST RECENT

Ms 56/229 #kisah25filsufbarat #matluthfi

Day 4/25 filsuf ke 6 #stoicisme

Ms 38/229 #kisah25filsufbarat #matluthfi

Day 3/25 filsuf ke 4 #aristotle

Koleksi karya @matluthfi90 .
.
Dapatkan buku percuma dengan pembelian pek kombo di atas. Dapatkan segera sementara stok masih ada. 😁
.

Whatsapp 014-557 3502 @ click link wasap.my/ di bio IG untuk order dan pertanyaan.

Jom follow :
HQ @al.amin.bookstore
Branch @kedaibuku_
Katalog Buku @katalog.buku

#matluthfi90
#matluthfi
#bukumatluthfi
#catatanmatluthfi
#momen2matluthfi
#kisah25filsufbarat
#alegoribungaapi
#semusimdimahsyar

Buku ke-4 (terbaru) @matluthfi90
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
RM25
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link wasap.my/ di bio IG untuk order dan pertanyaan.

Katalog Buku >> @katalog.buku

#matluthfi90
#matluthfi
#bukumatluthfi
#catatanmatluthfi
#momen2matluthfi
#kisah25filsufbarat
#alegoribungaapi

Buku ke-3 @matluthfi90 .
.

Filsuf bukan nabi. Mereka tidak menerima wahyu mahupun terpelihara daripada dosa dan salah silap. Kaedah dan sumber ilmu mereka sering dikritik kerana selalunya dihadkan kepada hanya akal fikiran, pancaindera, dan kombinasi antara kedua-duanya.

Pun begitu idea-idea masih relevan setelah ratusan dan ribuan tahun hingga ke hari ini bersebabkan satu hal- bahawa mereka telah cuba menjawab persoalan yang sama yang manusia sekarang masih fikirkan semasa mandi, dalam kenderaan, atau pada tengah malam semasa menangisi imsomnia dan kesepian hidup.

Buku ini memuatkan kisah 25 filsuf Barat beserta idea-idea utama merekayang diolah secara riang dan ringkas. Bukan semua cerita mereka serius. Filsuf juga manusia, mereka punya zaman kanak-kanak, pernah melaukan perkara bodoh, ditinggalkan kekasih, dan bangun tidur pukul 11 pagi.

Buku ini jangan diberi baca dan jangan dibacakan kepada kanak-kanak kerana ditakuti nanti terangkat hijab kewujudan pada usia yang terlalu awal. Eloklah ia diperhati oleh orang-orang yang sedang meningkat dewasa yang fikiran mereka sudah cukup bersedia untuk mengintai celahan tembok kefanaan dan dinding ilusi kehidupan.
.
RM25
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link wasap.my/ di bio IG untuk order dan pertanyaan.

Katalog Buku >> @katalog.buku

#matluthfi90
#matluthfi
#bukumatluthfi
#catatanmatluthfi
#momen2matluthfi
#kisah25filsufbarat
#alegoribungaapi

Aku hangin satu badan buku ft hilang di tengah lautan anak2 kpop.aku syak sape yang amik ada penyakit misteri yg sukar di ubati.

Buku putih tu πŸ‘† apehal lak bosan nak mateyyyy!. Bertabah hingga ms 87/336. πŸ˜₯Patut ke aku teruskan?

Buku diagnosis fobia dah 20 ms kot. Last2 aku letak atas meja opis. X jd kemana baca tgh2 mlm. Rasa macam ada je benda geli2 kat hujung kakiπŸ’€

Tetiba terpegang buku 25 filsuf. Baca 1 filsuf satu hari, 25 hari habis la kan?
#readinglog #jombaca #makemalaysiareadagain #linakamabaca2017 ##goodreadsmalaysia #goodreads #tsukurutazaki #tanpawarna #harukimurakami #kisah25filsufbarat #matluthfi

Kisah 25 Filsuf Barat
Karya: Matluthfi

RM 25

Ready stock.
Pos RM 8 SM/ RM 12 SS

Untuk pembelian, PM/Whatsapp www.wasap.my/601110646743

#matluthfi #kisah25filsufbarat #putehpress #diwarungbuku

ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6013-5054426

Atau

2. Comment "SAYA NAK ARA" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

Sahabat eNuur Books:
ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

Comment "SAYA NAK" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

.
πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
Sahabat eNuur Books:
ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp Boby 😎: +601-129405195

Atau

2. Comment "SAYA NAK ARA" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress
#bukuTop
πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯9

Nak buku-buku best??
.
.
#Kisah25FilsufBarat
.
.
Jom dapatkan dengan @imannbookshop πŸ˜‰ .
.
.
WhatsApp 0135531437 atau klik link Di bio πŸ˜‰
. .
Atau comment " Saya nak ( tajuk buku ) " nanti saya DM 😊
.
.

#imannbookshop
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi

.
ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp #01129218202

Atau

2. Klik link di bio 😊 .

#ShaMohdStore
#KedaiBuku
#BookStore
#SahabateNuur
#SahabateNuurAgent
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress
#BukuMatLuthfi
#BukuTerbitanPutehPress

⭐HARI TERAKHIR⭐ .

CLEARANCE SALE! .

5-11 Julai Sahaja! .

Borong 3 buah buku ke atas dan nikmati FREE POSTAGE (semenanjung sahaja) plus COKLAT #Chocotainer PERCUMA!!! .

Best ke Best? .

Opss COKLAT PERCUMA HANYA UNTUK YANG TERAWAL SAHAJA! .

Apa tunggu lagi? Jom borong buku sekarang! .

Whatsapp 010-3210230 atau lebih mudah klik link www.wasap.my/6010321023 di profile ig @ibnu.sina.bookstore untuk order dan pertanyaan. .

Jom follow :
HQ @ibnu.sina.bookstore
Branch @hadifayyadh.books
Katalog Buku @isb.bookreview .
.
. *Promosi Terhad 71 Tajuk Buku Terpilih Sahaja. .

#AlegoriApi: RM25
#Kisah25FilsufBarat: RM25
#ImABackpackerUnitedKingdom: RM25
#ImABackpackerKorea: RM25
#ImABackpackerEurope: RM25
#DictionaryForBackpakers: RM10

ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
For more details πŸ‘‰
😊DM
πŸ“±WhatsApp:019-3901476(fast respond)
πŸ“΅NO call ok!
.
Izzahsafira | 019-3901476
#TheReflectionStore
#imanpublication
#displacedandforgotten
#UsrahTCBS
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

BUKU | TARBIAH CINTA RESOURCES:
ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601126075040

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

25 FILSUF BARAT:
Filsuf bukan nabi. Mereka tidak menerima wahyu mahupun terpelihara daripada dosa dan salah silap. Kaedah dan sumber ilmu mereka sering dikritik kerana selalunya dihadkan kepada hanya akal fikiran, pancaindera, dan kombinasi antara kedua-duanya.
Pun begitu idea-idea masih relevan setelah ratusan dan ribuan tahun hingga ke hari ini bersebabkan satu hal- bahawa mereka telah cuba menjawab persoalan yang sama yang manusia sekarang masih fikirkan semasa mandi, dalam kenderaan, atau pada tengah malam semasa menangisi imsomnia dan kesepian hidup.Buku ini memuatkan kisah 25 filsuf Barat beserta idea-idea utama merekayang diolah secara riang dan ringkas. Bukan semua cerita mereka serius. Filsuf juga manusia, mereka punya zaman kanak-kanak, pernah melaukan perkara bodoh, ditinggalkan kekasih, dan bangun tidur pukul 11 pagi.
Buku ini jangan diberi baca dan jangan dibacakan kepada kanak-kanak kerana ditakuti nanti terangkat hijab kewujudan pada usia yang terlalu awal. Eloklah ia diperhati oleh orang-orang yang sedang meningkat dewasa yang fikiran mereka sudah cukup bersedia untuk mengintai celahan tembok kefanaan dan dinding ilusi kehidupan.

sm rm25 exclude postage
ss rm28 exclude postage

for more information whatsapp
0147428182

#kisah25filsufbarat #mathlutfi #sayajualbuku #belibukuonline #bukuonline #bukuonlinemurah

CATATAN MAT LUTHFIπŸ˜ƒ
πŸ’•ALEGORI RUMAH API πŸ“šπŸ“š Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601119314479

Atau

2. Comment "SAYA NAK (tajuk buku)" di ruangan comment nanti saya DM 😊

#igkedaifanz
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

CLEARANCE SALE! .

5-11 Julai Sahaja! .

Borong 3 buah buku ke atas dan nikmati FREE POSTAGE (semenanjung sahaja) plus COKLAT #Chocotainer PERCUMA!!! .

Best ke Best? .

Opss COKLAT PERCUMA HANYA UNTUK YANG TERAWAL SAHAJA! .

Apa tunggu lagi? Jom borong buku sekarang! .

Whatsapp 010-3210230 atau lebih mudah klik link www.wasap.my/6010321023 di profile ig @ibnu.sina.bookstore untuk order dan pertanyaan. .

Jom follow :
HQ @ibnu.sina.bookstore
Branch @hadifayyadh.books
Katalog Buku @isb.bookreview .
.
. *Promosi Terhad 71 Tajuk Buku Terpilih Sahaja. .

#AlegoriApi: RM25
#Kisah25FilsufBarat: RM25
#ImABackpackerUnitedKingdom: RM25
#ImABackpackerKorea: RM25
#ImABackpackerEurope: RM25
#DictionaryForBackpakers: RM10

Most Popular Instagram Hashtags