[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#kisah25filsufbarat

793 posts

TOP POSTS

"Sedar jugalah Sokrates bahawa benarlah dia yang paling bijaksana, bukan kerana dia mengetahui semua perkara, tetapi kerana dia mengetahui bahawa dia tidak mengetahui semua perkara.
.
Di sinilah lahirnya apa yang disebut sebagai kebijaksanaan dan paradoks Sokrates yang berbunyi,
. "Aku tahu bahawa aku tidak tahu." "
. - #kisah25filsufbarat
.
#philosophy #sketchnotesbyjr #sokrates #datavisualization

#Repost @putehpress with @repostapp
・・・
Penyelesaian pertama yang sesuai dengan semua orang sama ada bertihan atau tidak, adalah dengan ketawa. Kierkegaard kata ketawa ialah cara orang bijak menangani kegilaan dan kebodohan dunia
.
Hahaha!
.
-Matluthfi
Kisah 25 Filsuf Barat
.
#matluthfi #putehpress #kisah25filsufbarat

KISAH 25 FILSUF BARAT (The Stories of 25 Western Philosophers)

Author : Mathluthfi
Language : Malay

The day that I bought the book was probably few days before I flew off to Egypt, and just finished reading it yesterday

This book is a short complications of the top 25 western philosophers selected by the writer

It's an interesting book, ditambah dengan gaya penulisan mat luthfi yang kadang-kadang terselit dengan sarcasm2 beliau yang tersendiri

Mungkin ramai yang 'takut tersesat' membaca kisah ahli falsafah, jadi I personally think the effort of a muslim in writing about these philosophers should be praised, kerana penulis ada membandingkan dengan sedikit-sedikit konsep ilmu islam

Best, Mat sendiri mulakan muqadimah dia dengan lafaz 'bismillahirrahmanirrahim' dan ada benda yang baik dan buruk boleh dipelajari dari teori-teori ahli falsafah ni

Kata Mat, kalau betul-betul nak belajar lebih tentang ilmu falsafah, buku ni tak cukup, perlulah gali lagi buku akademik yang lain

And as a student, kagum lah jugak Mat ni luas pengetahuan dia, aku kat mana lah pulak tahap pengetahuan aku ni, dan secara tak langsung menginspirasikan diri ini untuk lagi rajin membaca sementara sem 5 yg macam tak padat sangat ni

Open for lending 📚📚📚 #kisah25filsufbarat #putehpress #matluthfi #reviewbuku

Ms 108/229 #kisah25filsufbarat #matluthfi
Day 9/25 filsuf ke 12 #pascal

Sokrates.
.
Beliau paling bijaksana bukan kerana beliau mengetahui segala, tapi beliau sedar bahawa beliau masih belum mengetahui segala
.
#kisah25filsufbarat
#matluthfi

Buku terbaru dari Mat Luthfi, Kisah 25 Filsuf Barat sudah boleh dibeli dari Projek Buku.
Stok akan masuk @kedaiprojekbuku hujung minggu ini.

Untuk pembelian online, sila WhatsApp ke 017-7525245.

#Kisah25FilsufBarat #PutehPress #MatLuthfi

Bergilir² baca research paper & buku Kisah 25 Filsuf Barat.

Nak review kisah 25 filsuf barat? Tunggu admin habis bava dulu ya 😄

#Kisah25FilsufBarat

Tonton temu bual bersama Matluthfi pada pukul 7petang ini di saluran @501awani
.
Borak buku terbaru Matluthfi #kisah25filsufbarat

Cantik. Purple serupa kaler sampul duit raya.

KISAH 25 FILSUF BARAT

0122687220 / www.warongway.com

#Kisah25FilsufBarat #Matluthfi

MOST RECENT

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60135531437 atau klik link Di bio 😊
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60174278234

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

ALEGORI RUMAH API 📚📚
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.
.
Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.
.
Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.
.
Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6013 485 0796

Atau

2. Comment "SAYA NAK ARA" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60139194971
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

Assalamualaikum 😊
.
.
[Mat Luthfi Pandai Susun Ayat]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60123872817 😊

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6017-5851083

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601112904598

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6013-9521574

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#ai_book_islamic

📚ALEGORI RUMAH API
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen , artikel ,alegori , esei dan coretan pengalaman .

Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017 .

Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku . Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis . Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur , kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam .

Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya . Kalau laju lagi bagus !

#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +601152914289

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +60172638367
2. Whatsapp +60172638367
3. Whatsapp +60172638367

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

#Repost @putehpress with @repostapp
・・・
Penyelesaian pertama yang sesuai dengan semua orang sama ada bertihan atau tidak, adalah dengan ketawa. Kierkegaard kata ketawa ialah cara orang bijak menangani kegilaan dan kebodohan dunia
.
Hahaha!
.
-Matluthfi
Kisah 25 Filsuf Barat
.
#matluthfi #putehpress #kisah25filsufbarat

ALEGORI RUMAH API 📚📚
.
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.
.
Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.
.
Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.
.
Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

Whatsapp +601128468603
.
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6013 226 3477

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

[ Mat Luthfi Pandai Susun Ayat ]
.
.
Review 5 Bintang ⭐⭐⭐⭐⭐
.
.
Matluthfi ni begitulah, pandai susun ayat daripada benda yang rumit jadi mudah kita nak faham. cuma ada satu bab yang aku rasa Matltuhfi pun rumit nak fikir macam mana nak bagi mudahkan lagi apa yang dia nak cerita tu.

Yes, bagi aku penulis adalah storyteller. dan Alegori Rumah Api adalah cerita Matluthfi.

Sumber Review : goodreads.com
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6017 3390344

Atau

2. Comment "SAYA NAK ALEGORI RUMAH API" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#MatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat

"Sedar jugalah Sokrates bahawa benarlah dia yang paling bijaksana, bukan kerana dia mengetahui semua perkara, tetapi kerana dia mengetahui bahawa dia tidak mengetahui semua perkara.
.
Di sinilah lahirnya apa yang disebut sebagai kebijaksanaan dan paradoks Sokrates yang berbunyi,
. "Aku tahu bahawa aku tidak tahu." "
. - #kisah25filsufbarat
.
#philosophy #sketchnotesbyjr #sokrates #datavisualization

BUKU | TARBIAH CINTA RESOURCES:
ALEGORI RUMAH API 📚📚
.
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman.
.
Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017.
.
Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri dan mak aku. Adalah juga beberapa yang aku (cuba) lukis. Senang sahaja nak teka– yang mulus-mulus abstrak ala-ala Picasso itu akulah pelukisnya. Sebagai pelukis amatur, kami perlahan-lahan belajar melukis dengan memerhati dan merenung ilustrasi-ilustrasi dalam domain awam.
.
Harapnya buku ini pun dapat perlahan-lahan melukiskan senyuman di muka para pembacanya. Kalau laju lagi bagus!
.
.
Cara Tempahan :

1. Whatsapp +6010 773 6200

Atau

2. Comment "SAYA NAK ARA" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#UsrahTCBS
#TeamTarbiahCinta
#AlegoriRumahApi
#CatatanMatLuthfi
#MomenMatLuthfi
#Kisah25FilsufBarat
#MatLuthfi
#PutehPress

Filsuf bukan nabi. Mereka tidak menerima wahyu mahupun terpelihara daripada dosa dan salah silap. Kaedah dan sumber ilmu mereka sering dikritik kerana selalunya dihadkan kepada hanya akal fikiran, pancaindera, dan kombinasi antara kedua-duanya.

Pun begitu idea-idea masih relevan setelah ratusan dan ribuan tahun hingga ke hari ini bersebabkan satu hal- bahawa mereka telah cuba menjawab persoalan yang sama yang manusia sekarang masih fikirkan semasa mandi, dalam kenderaan, atau pada tengah malam semasa menangisi imsomnia dan kesepian hidup.

Buku ini memuatkan kisah 25 filsuf Barat beserta idea-idea utama merekayang diolah secara riang dan ringkas. Bukan semua cerita mereka serius. Filsuf juga manusia, mereka punya zaman kanak-kanak, pernah melaukan perkara bodoh, ditinggalkan kekasih, dan bangun tidur pukul 11 pagi.

Buku ini jangan diberi baca dan jangan dibacakan kepada kanak-kanak kerana ditakuti nanti terangkat hijab kewujudan pada usia yang terlalu awal. Eloklah ia diperhati oleh orang-orang yang sedang meningkat dewasa yang fikiran mereka sudah cukup bersedia untuk mengintai celahan tembok kefanaan dan dinding ilusi kehidupan.
.
RM25
.
Whatsapp 014-557 3502 @ click link wasap.my/ di bio IG untuk order dan pertanyaan.
.
Katalog Buku @katalog.buku

#semusimdibarzakh#ketikaazazilberputusasa
#semusimdimahsyar #tarbiahdarilangit
#akubukanmalaikat#arkitekjalanan
#pelukisjalanan#suamikudajjal
#ketikacintamenyentap#dakwahsentap #suratuntukorangyangputuscinta #muslimahyangtersingkir
#henshinmuslimah #faizibrahim #matluthfi90
#matluthfi
#bukumatluthfi
#catatanmatluthfi
#momen2matluthfi
#kisah25filsufbarat
#alegoribungaapi

Most Popular Instagram Hashtags