[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#kerjakosong

47885 posts

TOP POSTS

Alhamdulillah..finally done..semoga segala urusan dipermudahkannya..
#searchingnewjob
#logisticsteam
#belahpulau
#kerjakosong

Hi everyone! Gebupocorn are now hiring popcorn maker assistant! Come become part of the family GebupopcornπŸ˜„
.
Send your enquires to 017-7250306 (whatsapp)
.
#gebupopcorn
#vacancyshahalam
#kerjakosong
#gebupopcornevent

6 hari lepas saya ada buka kerja kosong bahagian Kerani Akaun, dan sehingga status ini di update telah lebih 90 permohonan kerja diterima dan menghampir 100 permohonan kurang dari seminggu selepas tawaran kerja dibuka.
.
Kebiasaanya tahun-tahun sebelum ini, setiap kali tawaran kerja dibuka, memang selalu akan terima email permohonan kerja yg bagi saya "salah tak ikut format" memohon kerja yang betul.
.
Bila menerima email seperti ini, saya dan admin akan abaikan kerana bagi saya di peringkat awal lagi anda dah tunjukkan tidak kesungguhan anda untuk memohon kerja.
.
Untuk kali ini saya rasa kesian, mana tidaknya dari 90 lebih permohonan yg saya terima, hampir 30 email *salah, tidak mengikut format memohon kerja yg betul.
.
Hari ni saya rajinkan diri, satu demi satu email saya print screen utk dijadikan contoh kepada anda yg akan memohon kerja.
.
LIHAT SATU PERSATU GAMBAR (SLIDE)
.
Gambar no 1: Hanya send resume sahaja tanpa ayat, tanpa mukadimah, ingat apa?
.
Gambar no 2: Selalu saya terima macam ni, dalam subject mohon jangan tulis panjang-panjang. Subject fokus dia hanya untuk tulis "Nama Jawatan Yang Anda Ingin Mohon"
.
Gambar no 3: Sama macam masalah no 1, hanya send resume tanpa sebarang ayat. Kalau anda send kepada 10 syarikat sekali pun dengan cara macam ni, silap-silap 1 syarikat pun tak panggil anda untuk interview. Kenapa? kerana orang lain punya email lebih kemas dan lebih bersungguh nak mohon kerja.
.
Gambar no 4: Subject dah ada, mukadimah dah ada, cuma rajin-rajinkan la jari jemari tu untuk menaip panjang sikit, tulis nama penuh, sekarang study di mana ke, barulah kemas email.
.
Gambar no 5 dan 6: Hantar resume macam ni nak berkenalan dgn saya ke?
.
OK CUKUP DENGAN KESALAHAN FORMAT EMAIL MEMOHON KERJA.
.
Saya sertakan sekali contoh-contoh gambar email yang anda boleh jadikan rujukan, anda cuma perlu ubah kepada nama anda, univeristi. *slide gambar sampai last
.
Selepas anda ikut apa yang saya tulis ini, berserah dan berdoa kepada Allah, moga-moga syarikat yang anda mohon kerja terbuka hati untuk panggil anda interview.
.
Moga membantu
.
Muhammad bin Jantan
Anak Muda Yang Tengah Mencari Kerani Akaun
.
#muslimvolunteermalaysia #kerjakosong

SEMUA KENE TIPU.
.
.
.
.
.
.
.
Logik ke kalau semua tipu? Kalau awak salah seorang dalam gambar ni. Knape tak lari je kalau dah tahu kena tipu . Cuba fikir logik. Jgn rasa awak jer betul. Semua org salah .Tanya dulu sblum menuduh yer πŸ€“
.
Ada yg berada dalam dewan ni dah Millionaire, student berpendapatan, suri rumah berjaya, penganggur berjaya, penjawat awam berpendapatan, engineer millionaire .
.
Tak masuk akal kan? sama la. Tapi ni mmg realiti. Nak percaya amek, taknak percaya buang saja.
.
Business purpose πŸ’Ό
Muhammad
πŸ“²014.538.7430
πŸ“²014.538.7430
πŸ“²014.538.7430
-----------------------
Direct Whatsapp Link in bio
-----------------------
#RESPECT
#Captainlifestyle
.
#kerjakosong#partime
#igersmy#lepakk#instafemes
#incomepartime#fattzura#mfmirafilzah#hustler#Businessonline#motifviral
#Hustlernetwork
#businessacademy360
#royalbusinessschool #rbsfans #viefans #gbecsapok #bisnesonlineplatform #entreprenuer #rbsonlinehotspot

Siapa lagi nak rebat shopping online? Free je. Siapa cepat dia dapat. πŸƒπŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨
.
Klik gambar sy disebelah kiri atas >> klik message >> taip REBAT >> send
.
.
.
.
.
.
.
#masyuk #kerjadarirumah #sideincome #parttime #kerjakosong

The Grand Recruitment Carnival is BACK !!!
Jumpa nanti 1st Oct, 2017 @ ALoft Hotel .. Basic Monthly Income: RM3,000 ~ RM5,000

Kindly email for reservation:
izzniisa@aia-premier.com.my

#jobvancancies #kerjakosong #iPTA #Klcc #izzgroup

#Repost @nad.zainal with @repostapp
・・・
And berminat menyertai team Nanad?
.
.
Kami sekarang mengalu-alukan management trainee dan internship students (terutamanya jurusan bisnes management dan art & design) untuk mengasah bakat anda bersama team Audela. .
.
Kalau anda seorang yang komited, kami ON je nak serap masuk sebagai pekerja tetap. Why not!
.
.
Elaun disediakan, kerja di Shah Alam. Berminat? Emelkan CV kepada nad.zainal@audelabeauty.com. #kerjakosong #kerjakosongshahalam #internship #practicaltraining

New resume design will be release soon by @mr.resume , stay tune πŸ’•

#resume #designer #kerja #kerjakosong

MOST RECENT

"🎩The person with 🎯big dreams is more powerful than the one with all the facts🌟!" Albert Einstein
.
.
Jom qualify Moscow sama sama ! 😁😁😁
.
.
#publicmutual #unittrust #wasiat #savings #investment #monthlysavings #educationplan #millionaire #jawatankosong #kerjakosong #geny #financialfreedom #vibworld #vibstyle #vibfamily
.
.
We are Unit Trust Consultants. Join our team today!

IG: @vibworld
FB:Victory Inspire Billionaires
YouTube: VIB World
Contact : 0172184211 or 0192788303

CEO @michamid
GAM @tunkuketrieliana

"😎Find out who you are and be that person. ☺That's what your soul was put on this earth. 😊Find that truth, live that truth and everything else will comeπŸ†" Ellen DeGeneres
.
.
Jom qualify Moscow sama sama ! 😁😁😁
.
.
#publicmutual #unittrust #wasiat #savings #investment #monthlysavings #educationplan #millionaire #jawatankosong #kerjakosong #geny #financialfreedom #vibworld #vibstyle #vibfamily
.
.
We are Unit Trust Consultants. Join our team today!

IG: @vibworld
FB:Victory Inspire Billionaires
YouTube: VIB World
Contact : 0172184211 or 0192788303

CEO @michamid
GAM @tunkuketrieliana

Jawatan kosong di Madetill Event Management Melaka πŸ“£πŸ“£πŸ“£πŸ“£ Pembantu Akaun diperlukan segera.

Requirement :
πŸ‘‰ Diploma Perakaunan
πŸ‘‰ Lelaki/Perempuan
πŸ‘‰ Keperluan Segera
πŸ‘‰ Ada potongan EPF/Socso
πŸ‘‰ Gaji permulaan RM1300-RM1500 (mengikut pengalaman)

Sila datang bersama resume anda ke Madetill Event Management Melaka, Lot No.9, Mukim Paya Rumput, Batu 8 Paya Rumput,Melaka.

#MEM #madetill #madetillmelaka #jawatankosongmelaka #jawatankosong #jawatankosongmalaysia #kerjakosong #kerjakosongmelaka #kerjakosongmalaysia #melaka #malaysia #

OPEN INTERVIEW UNTUK BEAUTICIAN BANGI (RABU 27/9/2017) ‼️‼️
.
Kami mencari full time position di Naarabelle Facespa Bangi yang bakal dibuka pada bulan Oktober
πŸ“Œ Beautician (18-25 tahun)
.

Walk in interview di Naarabelle Facespa Setapak pada hari Rabu (27/9/2017) dan bawa CV/Resume anda 😊
.

Cepat2 taw & jangan lupa tag kawan2 yang berminat. Banyak kelebihan join team kami tau 😍😍
.

#kerjakosong #beautician #jobvacancy #kerjakosongmalaysia #beautytherapist #fulltimejob #setapak #kualalumpur #bangi

Well,i dont need to explain more,if interested pls do contact me.

Cikwa,
Agent Great Eastern Takaful
☎️019 371 8574
πŸ“žοΈ019 371 8574
πŸ“±οΈ019 371 8574 #GreatEasternTakaful #Hibah #medicalcard #medikalkad #medicalkad #medikalkadterbaik #medicalkadterbaik #takafulmedikalkad #takafulmedicalcard #medicalcardtakaful #insurans #insurance #kerjaparttime #kerjakosong #takafulpenting #takaful #fulltimeagent #BerjayaBersama

Expand your career opportunities by joining Puncak Niaga Holdings Berhad. Send your resume on or before 7th October 2017.

Sertai team kami!
β€’
β€’ Gaji Basic
β€’ Overtime
β€’ Komisyen
β€’ Allowance
β€’ EPF & SOCSO
β€’
WASCH DAS AUTO CENTER
19, JALAN WANGSA MELAWATI 4, WANGSA MELAWATI, 53300 KUALA LUMPUR.
β€’
πŸ“ž 017 - 218 5626

Jawatan kosong di Muda Paper Mills Sdn Bhd (Pulau Pinang). Sila hantar resume ke emel atau hubungi nombor tertera untuk memohon.

Raja Segala Matawang!!..Terbaikkk Kak Jah!..Jual Nasi Kerabu BITCOIN ACCEPTED ..Transaksi Matawang Digital Semakin Mendapat Perhatian Terutama BITCOIN..Tahun 2025 Malaysia Gune Blockchain..Tapi Sekarang Ramai Yang Dah Mula Gune Bitcoin Sebagai Transaksi Jual Beli!..
.
.
Apa Tunggu Lagi!..Jom Kumpul & Gandakan Bitcoin Di Platform Cavallord..2025 dh Ade 1000 BTC Wow!!..Billionare Waktu Tu ✌
.
.

Jom kumpul BITCOIN bersama Cavallord!* πŸ‡πŸΏπŸ”₯πŸš€πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨
.
.
https://cavallord.com/Ijoylegacy
https://cavallord.com/Ijoylegacy
https://cavallord.com/Ijoylegacy

FREE REGISTER NOW ‴‴
Whatsapp πŸ“²πŸ“² +6011-21310014

#partime #fulltime #bisnesonline #kerjakosong #jawatankosong #pasifincome #aktifincome #janapendapatan #pelaburan #investment #kerjasambilan #programonline #usahawan #bisnes #jutawanonline #jutawanbitcoin

Raja Segala Matawang!!..Terbaikkk Kak Jah!..Jual Nasi Kerabu BITCOIN ACCEPTED ..Transaksi Matawang Digital Semakin Mendapat Perhatian Terutama BITCOIN..Tahun 2025 Malaysia Gune Blockchain..Tapi Sekarang Ramai Yang Dah Mula Gune Bitcoin Sebagai Transaksi Jual Beli!..
.
.
Apa Tunggu Lagi!..Jom Kumpul & Gandakan Bitcoin Di Platform Cavallord..2025 dh Ade 1000 BTC Wow!!..Billionare Waktu Tu ✌
.
.

Jom kumpul BITCOIN bersama Cavallord!* πŸ‡πŸΏπŸ”₯πŸš€πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨
.
.
https://cavallord.com/Ijoylegacy
https://cavallord.com/Ijoylegacy
https://cavallord.com/Ijoylegacy

FREE REGISTER NOW ‴‴
Whatsapp πŸ“²πŸ“² +6011-21310014

#partime #fulltime #bisnesonline #kerjakosong #jawatankosong #pasifincome #aktifincome #janapendapatan #pelaburan #investment #kerjasambilan #programonline #usahawan #bisnes #jutawanonline #jutawanbitcoin

Testimoni 😊
.
Semalam buat facial, pagi ni terus dapat feedback 😁
.
Inilah hasil facial dengan Eternal Beauty 😊
.
***** Eternal Beauty****
.
🌹membantu menanggalkan blackhead & whitehead
🌹menanggalkan sel kulit mati punca kulit kusam dengan berkesan
🌹urutan wajah untuk pengaliran darah yang lebih baik
🌹menghilangkan jeragat dan parut jerawat
🌹mengecilkan liang roma
🌹"face lifting" yang memberi kesan awet muda
.
Sape nak cuba Eternal Beauty πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»
.
Whatsapp je berdesup kami sampai kat rumah sis2 yg nak beauty2 ni k.. ☺️
.
Come on ladies πŸ’ƒπŸ»πŸ’ƒπŸ»πŸ’ƒπŸ»
.
STAY CALM & HAVE FACIAL.. 🌹 .
BOOK SEKARANG!!! .
Wassap ok 😊
.
πŸ“²011 1069 7252
πŸ“²011 1069 7252
πŸ“²011 1069 7252
http://www.wasap.my/601110697252
http://www.wasap.my/601110697252
http://www.wasap.my/601110697252
.
Psst! Disebabkan demand tinggi and tak cukup tangan nak facialkan customer, part-time and full time owner mobile spa diperlukan di seluruh malaysia. Whatsapp ya πŸ‘†πŸ»
.
#mobilefacial #mobilefacialkuantan #mobilefacialmuslimah #mobilefacialmurah #mobilehomefacialspa
#homefacialkuantan #homefacialmurah #mobilespakuantan #mobilespamalaysia #mobilespaselangor #mobilespaservice #mobilespamurah #mobilespamuslimah #homespakuantan #homespamurah #homespamalaysia #homespatreatment #homespaservice #homespamuslimah #sayajual #spabergerak #spabergerakmalaysia #spabergerakkuantan #spabergerakmuslimah #spabergeraktanpakedai #spabergerakrumahkerumah #spabergerakpekan #parttimediperlukan #kerjakosong #kerjakosongmalaysia

Urgent!!
Memerlukan SERVIS KREW SEPENUH MASA segera!

Lokasi:KENANGA WHOLESALE CENTREPOINT(KWC),KL
Berdekatan lrt hang tuah
Waktu operasi:10pg-8mlm

Ciri2 yang diperlukan:
-WARGANEGARA MALAYSIA SAHAJA
-Lelaki/Perempuan Melayu sahaja
-Umur 20thn-35thn
-Ada/tiada pengalaman dialu2 kan
-Rajin
-Boleh bekerja dalam kumpulan
-Boleh kerja lebih masa

Kelebihan yang disediakan:
-Latihan akan ditunjuk ajar
-Makan dan minom diberi
-Tempat tinggal tidak disediakan

Jika anda SERIOUS NAK KERJA ,sila whatsapp untuk interview 60182550072 *sila share pada rakan2 anda

#kerjakosong#serviskrewdiperlukan#vacancy#job#fulltimejob#kerjasepenuhmasa

You dont have to see the whole staircase.
Just take the first step.
Join us as unit trust consultant. Let us guide you.
Find out more at:
VIB Mulanya DiSini 8.0
Sabtu 30 Sept 2017
9.30 am
VIB Tower, Wangsa Maju

#flexibletime #unlimitedincome #personalizedcoaching #trainings #sponsoredtrip #youareyourownboss #vibfamily #vibmulanyadisini #unittrust #unittrustconsultant #publicmutual #kerjakosong #wearehiring

Most Popular Instagram Hashtags