#kerjakosong

44368 posts

TOP POSTS

I am seriously looking for sesiapa yang tgh cari kerja (full time or part time), please pm me. I dont mind what is your background, what is your education level and what not. Saya cuma mencari candidate yang:
-
1) Who wants to be a better person
2) Who wants to have a better income
3) Who wants to work with positive environment
4) Who wants to have work/life balance
5) Yang nak kerja ikut time sendiri
6) Yang suka pergi holiday free with 5 star treatment.
-
If ada kawan-kawan yang nak cari side income, adik adik yang baru abis belajar, ibu ibu yang nak ada income tapi at the same time boleh uruskan anak+keluarga sendiri, kakak kakak yang tgh stress dgn kerja 9-5 dia tu, abang abang yang nak cari income lebih utk keluarga, tolong PM saya segera.
-
Kalau ada saudara mara yang anda tau mmg tgh cari kerja tlg war warkan.
-
Thank you very much. -
Yang Ikhlas nak membantu,
.
Scha Badlishah
017-7951476
~
#peluangpekerjaan #lookingforapprenticeship #joinus #publicmutual #consultant #unittrust #work #kerjakosong #fulltime #parttime #timefreedom #kerjasantaisantai #positive #future #SBxEBW #ebwarriors #ebccommunity

Hi everyone! Gebupocorn are now hiring popcorn maker assistant! Come become part of the family Gebupopcorn😄
.
Send your enquires to 017-7250306 (whatsapp)
.
#gebupopcorn
#vacancyshahalam
#kerjakosong
#gebupopcornevent

what to do??.. the engineers resign today.. got no assistant for the civil works : open vacancy for the civil engineer.. anyone?? saya perlukan pembantu.. lelaki bujang sahaja.. civil engineering degree holder.. please dm #kerjakosong #kerjakosongmalaysia #kerjakosong2017 #civilengineer

14/6 👆🏼👆🏼👆🏼 Resume all in #tealive #jobstreet #mudahmy #kerjakosong

PELUANG PEKERJAAN!
.
Nak pakai 2 orang untuk angkat 500 kotak dari warehouse ke office di kuantan IM 2. Office tingkat 1 LELAKI sahaja.
.
RM50 each! Keje sampai selesai.
.
Berminat wasap +60179511350
Berminat wasap +60179511350
Berminat wasap +60179511350
.
#kerjakosong #parttime #kuantan

Alhamdulillah..finally done..semoga segala urusan dipermudahkannya..
#searchingnewjob
#logisticsteam
#belahpulau
#kerjakosong

6 hari lepas saya ada buka kerja kosong bahagian Kerani Akaun, dan sehingga status ini di update telah lebih 90 permohonan kerja diterima dan menghampir 100 permohonan kurang dari seminggu selepas tawaran kerja dibuka.
.
Kebiasaanya tahun-tahun sebelum ini, setiap kali tawaran kerja dibuka, memang selalu akan terima email permohonan kerja yg bagi saya "salah tak ikut format" memohon kerja yang betul.
.
Bila menerima email seperti ini, saya dan admin akan abaikan kerana bagi saya di peringkat awal lagi anda dah tunjukkan tidak kesungguhan anda untuk memohon kerja.
.
Untuk kali ini saya rasa kesian, mana tidaknya dari 90 lebih permohonan yg saya terima, hampir 30 email *salah, tidak mengikut format memohon kerja yg betul.
.
Hari ni saya rajinkan diri, satu demi satu email saya print screen utk dijadikan contoh kepada anda yg akan memohon kerja.
.
LIHAT SATU PERSATU GAMBAR (SLIDE)
.
Gambar no 1: Hanya send resume sahaja tanpa ayat, tanpa mukadimah, ingat apa?
.
Gambar no 2: Selalu saya terima macam ni, dalam subject mohon jangan tulis panjang-panjang. Subject fokus dia hanya untuk tulis "Nama Jawatan Yang Anda Ingin Mohon"
.
Gambar no 3: Sama macam masalah no 1, hanya send resume tanpa sebarang ayat. Kalau anda send kepada 10 syarikat sekali pun dengan cara macam ni, silap-silap 1 syarikat pun tak panggil anda untuk interview. Kenapa? kerana orang lain punya email lebih kemas dan lebih bersungguh nak mohon kerja.
.
Gambar no 4: Subject dah ada, mukadimah dah ada, cuma rajin-rajinkan la jari jemari tu untuk menaip panjang sikit, tulis nama penuh, sekarang study di mana ke, barulah kemas email.
.
Gambar no 5 dan 6: Hantar resume macam ni nak berkenalan dgn saya ke?
.
OK CUKUP DENGAN KESALAHAN FORMAT EMAIL MEMOHON KERJA.
.
Saya sertakan sekali contoh-contoh gambar email yang anda boleh jadikan rujukan, anda cuma perlu ubah kepada nama anda, univeristi. *slide gambar sampai last
.
Selepas anda ikut apa yang saya tulis ini, berserah dan berdoa kepada Allah, moga-moga syarikat yang anda mohon kerja terbuka hati untuk panggil anda interview.
.
Moga membantu
.
Muhammad bin Jantan
Anak Muda Yang Tengah Mencari Kerani Akaun
.
#muslimvolunteermalaysia #kerjakosong

MOST RECENT

SIAKAP GORENG KUNYIT pun ada di Beserah House ❤️
.
Beserah House dibuka : .
•10am -10.30pm (Isnin-Jumaat)
.
• 8am - 10.30pm (Sabtu)
.
• 12pm -11.00pm (Ahad)
.
Boleh ikut waze Nissan Alam Damai. .
.
Masakkan bersih dan halal. Apalagi jom reramai ke Beserah House 😍
.
.
#beserahouse #ucsiuniversity #kuihtradisional #vendorwanted #vendor #wanted #malaysianfood #foodporn #food #vcam #bh #alam #alamdamai #cheras #cheraskl #kualalumpur #insta #instagood #instamood #instafood #bandartunrazak #bandartunhusseinonn #cherasperdana #cherascake #cherasfood#netkitchen#asampedasmelaka
#kerjakosong #nasicampur

Kalau dah guna ivmist tiap tiap bulan ..
Saya sarankan jadi ejen atau stokis terus ..
.
Sambil guna sambil jual .. Lebih bermanfaat ..
.
Whatsapp 013-3305857 utk info lanjut
.
#stokisivmistklang #ivmistteamerza #ivmistklang #resdung #penawarresdung #ejendiperlukan #stokisdiperlukan #likeforlikeback #follow4followback #onlinemarketing #onlineshopping #malaysia #sales #sideincomemalaysia #mudahmy #kerjakosong #malaysiaonlineshop

Adakah Resume anda kurang menarik?
...
Apakata anda tukar ke layout Resume yang lebih kemas. Menonjol sikit Resume anda tu nanti. Panel temuduga yang lihat Resume anda pasti kagum 😁
...
1 📦 template Resume: RM10 Sahaja
...
Siap ada coverletter lagi. Design coverletter pon matching dengan Resume.
...
👦 Psssttt...nak tahu tak? kami pon boleh isikan sekali details2 anda tu, memang saje nak memudahkan anda. Anda nak isi sendiri pon boleh. Macam mane? nak? 🙋
...
Kalau nak order?
Boleh terus Whatsapp ke:
📲 017-7551087
📲 017-7551087
📲 017-7551087

#jobhunting #templateresume #resumerm10 #love #resumemurah #jobstreet #maukerja #mahasiswa #mahasiswi #siswazah #jawatankosong #kerjakosong #jobvacancy #malaysia #uitmshahalam #ukmbangi #kerjaparttime #utmskudai #internship #resumedesign #sl1m #jobsmalaysia #servisresume #matchingcoverletter #resumemalaysia #spa #jobscentral #monsterjob #careerfair #resumekemas

Takaful adalah satu istilah bahasa arab yang bermaksud “saling tolong menolong”. Jelasnya setiap ahli yang menyertai takaful akan mendapat manfaat apabila ditimpa musibah atau dengan kata lain akan mendapat pampasan dalam bentuk kewangan ataupun pembiayaan kos perubatan. Ambil langkah bijak dengan mencarum untuk perlindungan diri dan keluarga tersayang.

Jom...belum terlambat....
sapa yg perlukan review kewangan, boleh PM ... inshaAllah, Saya sharekan teknik mengurus Kewangan FREE ye without any OBLIGATION
Noor Shaheera Mohammad Aslam
Agent Great Eastern Takaful
☎️0132759429
📞️0132759429
📱️0132759429

www.wasap.my/60132759429

#GreatEasternTakaful #Hibah #medicalcard #medikalkad #medicalkad #medikalkadterbaik #medicalkadterbaik #takafulmedikalkad #takafulmedicalcard #medicalcardtakaful #insurans #insurance #kerjaparttime #jobvacancy #workfromhome #sales #salesjob #carikerja #kerjakosong #kerjadarirumah #kerjabest #kerjasenang #kerjamudah #takafulpenting #takaful #fulltimeagent #BerjayaBersama

Bismillah... Sesiapa yang mencari freelance Graphic Designer boleh lah dapat kan khidmat saya ni. Saya offer service pada akak2 and abg2 yang tak tahu/tak ada software editing untuk buat promo or iklan produk masing2. Ada iklan yang saya tengok cukup2 makan je, bukan tak bagus tapi kan lebih elok jika ada yang lebih kemas, cantik dan menarik perhatian. Lagi laju lah customer beli.

Baik lah, service yang saya sedia kan ada 3. Yang 1st, saya buat kan iklan produk akak abg cantik dan menarik. Dengan pic asal owner berikan beserta mesej yang nak disampaikan. (Pic diberikan mestilah berlatar belakang kan warna putih ye). Iklan produk kena kemas bukan ada2 je, nanti customer tak yakin beli.

2nd, saya sunting ayat pada iklan produk akak abg yang mana salah tu kepada yang lebih menarik dan sedap didengar. Itu nama nya proof reading & copy writing.

3rd, saya review sendiri barang2 yang diberi oleh akak abg (kalau ada yang nak saya review kan, of course tak perlu bayar). How it works:
1 iklan - RM 20 sahaja
Perubahan iklan - RM 5 x (5 kali)
Extra perubahan - RM 3

Jadi jom apa lagi, guna lah khidmat saya skrg! Whatsapp di no. 0182104969. ***pada yg bertanya saya jugak boleh design T-shirt (proven experience), company logo, sticker, sampul angpow, flyers for any organization/clubs, (sampul kad kahwin & kad) sedang dalam try error.

#kerjakosong #kerjakosongkl #kerjakosongshahalam #notmyphoto #kerja #photocredittoowner

Any ORACLE experts here?
This is a great opportunity for you !
Here you go !!!!
.
Responsibilities;
- Responsible in installation, administration, tuning & troubleshooting, upgrading, backup & restore, data management & security.
- Participate in app development & support in database design & implementation.

Requirements;
- Dip/Deg in IT related fields.
- Min 4 years working experience in the related environment.
- Strong knowledge & exposure in Oracle DBA.
- Strong knowledge of backups, restores, recovery models and replication.

Submit your CV to hr@fbm.com.my.

#nowhiring #fbmcareer #jobsMY #kerjakosong #jomcarikerja

Hello guys!
We are looking for Executive Finance. Kindly refer the below details:

Responsibilities;
- To assist in compiling and analysing the finance report.
- Work closely with Finance Team to understand existing finance and administration matters.

Anyone interested? Shoot your awesome CV to hr@fbm.com.my now !

#nowhiring #fbmcareer #jobsnearme #jobsMY #jobsnearyou #jomcarikerja #kerjakosong #finance #accounting

♥JAWATAN KOSONG♥
.
Assalamualaikum... Anda berminat ingin menjadi sebahagian dari team qaira hijab? Kami qaira hijab cawangan bangi gateway sedang mencari Boutique Assistant (FULL TIME) & Boutique Assistant (PART TIME). Jika berminat boleh hubungi nombor yang tertera TQ ツ
.
.
Walk in inteview: Sila bawa bersama resume. .
.
.
B-G-9, Bangi Gateway, Persiaran Pekeliling Seksyen 15, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor (berhadapan burger king) .
.
#ukm #gmi #kptm #partime #partimejob #kerjapartime #bangi #kajang #semenyih #bandarbarubangi #kerjakosong #kerjakosongbangi #kerjakosongkajang #bangigateway #kerjakosongbangigateway

Pusat Perkembangan Aasyura
Guru Tadika/Taska diperlukan segera!

Ciri2 yang diperlukan :
1)Kelulusan sekurang-kurangnya SPM
2)Jujur
3)Rajin
4)Seorang Muslimah
5)Berpotensi untuk memajukan diri (Kreatif)
6)Berminat dengan kanak-kanak
#ppa #gurudiperlukan#kerjakosong #pekerjadiperlukan#cikgudiperlukan#kerja #kerjadiperlukan#kerjakosongmalaysia#kerjakosongselangor

Kenapa anda perlu MEMILIH BISNES MOBILE HOME FACIAL pada masa kini????
Membantu anda yang ingin membuat Partime/Fulltime..
.
.

1. Pendapatan harian mencecah 1 K
2. Modal yang sangat rendah
3. Masa bekerja yang singkat
4. Permintaan yang sangat tinggi
5. Startegi pengiklanan berasaskan sistem "Online Marketing"
.
.

Sekiranya anda berminat, sila tinggalkan Contact No. atau PM kami segera JIKA ANDA INGIN MENINGKATKAN PENDAPATAN HARIAN ANDA. .
.
.

Yuran belajar hanya RM20 jerk ✌
.
.
http//www.wasap.my/60187622074
http//www.wasap.my/60187622074
http//www.wasap.my/60187622074
.
. 💖🔝Facial Home Servis💖

#homefacial #vshape # beauty #muslimahhomespa #antiaging #eyetreatment #acnetreatment #lifting #sideincome #extramoney #peluangkerjaya #janapendapatan #rezeki #glowing #mobilehomespa #jdt #weddingplanner #henna #partimejob #flawless #beautician #therapist #glowing #kerjakosong #spaandrelaxing

DROPSHIP DIPERLUKAN SEGERA!
.
.
Sya nk buka peluang kpd sesiapa yg nk jana income rm500-rm2k plg kurang setiap bulan. .
.
Maksud dropship ialah anda hanya perlu RAJIN, PROMOTE, AMBIL ORDER, SUBMIT ORDER and PAYMENT kt Sya. TAK PERLU keluar modal, pegang stok and pos brg. Sya yg akn settlekan semua tu n tulis nama dan almt korg kt form tu nanti. .
.
Paling penting kena rajin dan jujur amanah. Jdi dropship bukan utk kepentingan sendiri ye.
.
.
WHATSAPP SYA +6011 1871 3978
.
.
GROUP DROPSHIP DISEDIAKAN.

#dropshipwanted #dropshipneeded #dropshipdiperlukan #sideincome #kerjakosong #vacancy #boosterwhiteningmurah #beautysecretmurah #skkmwawairfan #susumaaez #dyxy #royalexpertwhite #kopihijaualana #bellezacollagen #glowingserum #pinklady #nonaroguymurah

DROPSHIP DIPERLUKAN SEGERA!
.
.
Sya nk buka peluang kpd sesiapa yg nk jana income rm500-rm2k plg kurang setiap bulan. .
.
Maksud dropship ialah anda hanya perlu RAJIN, PROMOTE, AMBIL ORDER, SUBMIT ORDER and PAYMENT kt Sya. TAK PERLU keluar modal, pegang stok and pos brg. Sya yg akn settlekan semua tu n tulis nama dan almt korg kt form tu nanti. .
.
Paling penting kena rajin dan jujur amanah. Jdi dropship bukan utk kepentingan sendiri ye.
.
.
WHATSAPP SYA +6011 1871 3978
.
.
GROUP DROPSHIP DISEDIAKAN.

#dropshipwanted #dropshipneeded #dropshipdiperlukan #sideincome #kerjakosong #vacancy #boosterwhiteningmurah #beautysecretmurah #skkmwawairfan #susumaaez #dyxy #royalexpertwhite #kopihijaualana #bellezacollagen #glowingserum #pinklady #nonaroguymurah

I am seriously looking for sesiapa yang tgh cari kerja (full time or part time), please pm me. I dont mind what is your background, what is your education level and what not. Saya cuma mencari candidate yang:
-
1) Who wants to be a better person
2) Who wants to have a better income
3) Who wants to work with positive environment
4) Who wants to have work/life balance
5) Yang nak kerja ikut time sendiri
6) Yang suka pergi holiday free with 5 star treatment.
-
If ada kawan-kawan yang nak cari side income, adik adik yang baru abis belajar, ibu ibu yang nak ada income tapi at the same time boleh uruskan anak+keluarga sendiri, kakak kakak yang tgh stress dgn kerja 9-5 dia tu, abang abang yang nak cari income lebih utk keluarga, tolong PM saya segera.
-
Kalau ada saudara mara yang anda tau mmg tgh cari kerja tlg war warkan.
-
Thank you very much. -
Yang Ikhlas nak membantu,
.
Scha Badlishah
017-7951476
~
#peluangpekerjaan #lookingforapprenticeship #joinus #publicmutual #consultant #unittrust #work #kerjakosong #fulltime #parttime #timefreedom #kerjasantaisantai #positive #future #SBxEBW #ebwarriors #ebccommunity

Most Popular Instagram Hashtags