[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#kerabumaggi

6096 posts

TOP POSTS

Semalam request Makteh buat kerabu maggi...fav!!! πŸ˜‹
.
Kalau takde mee segera macam ni boleh guna Maggi Tomyam je
.
Dalam video ni kitorang buat 10 paket mee
.
Kerabu Maggi
.

Rebus mee sehingga lembut dan toskan
.
Rebus hirisan:
Sotong
Ayam
(Kalau ada udang pun lagi best)
-toskan dan simpan stok rebusan tadi
.
Dalam mangkuk:
Tuang sedikit stock, masukkan
Gula
Sos ikan
Jus limau
.
Kacau sehingga gula larut
.
Masukkan mee yang telah direbus tadi
.
Masukkan perencah mee segera
.
Gaul seketika
.
Masukkan
Daun limau purut (diracik halus)
Sotong
Isi ayam
Kobis & lobak merah (disagat & dicelur)
Kalau letak tomato pun best, tapi semalam lupa nak beli πŸ˜…
.
Gaul rata
.
Siap!
#kerabumaggi

Lapaq hujan2 ni..layan KERABU MAGGI THAI best gak πŸ˜‹πŸ‘.. (cara saya)πŸ˜‰
BAHAN CELUR:-
Maggi thai
Sosej
Sotong
Udang
Crab stick (celur sebentar)
.
Bawang besar
Cili api
Tomato
Kacang panjang
Daun bawang
Daun ketumbar
Limau nipis
.
Perencah maggi
Sos ikan
Gula
.
#alhamdulillah #syukurselalu #sayamasak #vitdaily @vitdaily.co #kerabumaggi #food #foodie #foodporn #foodislife #foodstagram #foodlover #halalfood #like4like #instagood #instafood_lover #halalfood #malaysiantaste #thaifood

Nak lagi resepi? Follow je @resepisedap .
.
Siapa hantu megi, ini paling winnn😍😍
Senang sgt..cuma kalau malas je yg buat susah😜😜
Syg2ku...nah sy share resepi #KerabuMaggi utk 6 org makan.. Bahan2:
1. 4packet Instant Noodle Thai Tomyam (brand PAMA, kalau brand lain agk kurang kenyal megi nya ye)
2. 2batang serai (hiris)
3. 2batang bunga kantan (hiris)
4. 1biji bawang besar (hiris)
5. 1batang daun ketumbar/sadri (mayang kasar)
6. Udang, sotong, ayam (marinate dgn fish sauce,gula)
7. Tomato (dihiris kasar)
8. Fish Sauce
9. Sedikit perahan lemon
10. Sayur (ikut suka)
11. Cilipadi (bole hiris atau potong ikut suka pedas)

Cara2:
1. Rebus megi, tos dan ketepikan
2. Masukkan perapan udang, sotong,ayam td dan biar hingga kering dan ketepikan
3. Masukkan 1sudu minyak masak, kemudian tumiskan perencah megi tadi hingga naik bau
4. Masukkan semula megi, udg, sotong,ayam dan semua bahan2 hirisan di atas
5. Masukkan sedikit fish sauce dan sedikit perahan lemon
6. Perasakan ikut selera masing2
7. SIAPPP DAN SELAMAT MENCUBAπŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™ Kredit resepi ini kepada nadia arissa via masak apa hari ni

Haih....kalau dah teringin tu kenalah mencari
#kerabumaggi
#pulutmangga

Story of our life here!
#halimunnnnn
#supBelut
#kerabuMaggi

...makan itu ikut selera...
...secukup rasa...
#pulutMangga
#kerabumaggi
#jgnlupadoamakan

Tak payah nak menggigih ke Kg Baru. Kat Kepong pun ada kedai mmmmdaaappppp! 😍

Kerabu Maggi for dinner... Bismillah... #kerabumaggi #mydinner #dinner #love #sedap

Kerabu Maggi is ultimate comfort food. It makes instant noodle reach another level of deliciousness. Instant noodle salad is one of the easiest recipe to make. Imagine soft cooked noodle with sausage & chicken mixed in a tangy-sweet-mildly spicy dressing of Assam Laksa flavour. Simply delicious! I made it less spicy so it can be shared with the whole familyπŸ΄πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡¬πŸ‡§
β€’
Ingredients:
Chicken
Sausage
Maggi Powder
Sugar
Lime Juice
Fish Sauce
Water
Noodle
Shallots
Tomato
Coriander
β€’
#maggi #instantnoodles #noodles #spicy #sausage #chicken #asamlaksa #kerabumaggi #kerabu #salad #noodlesalad #aroi #malaysianfood #foodvideo #easyrecipe #recipe #instacook #instavideo #homemade #breakfast #supper #dinner #happytummy #foodporn #foodie #malaysia #thailand #unitedkingdom #SundayWithAdam

Jemput lunch
#kerabumaggi

MOST RECENT

#kerabumaggi
#kerabumaggithai
Can't move on! πŸ˜‹

Selamat menjamu selera😊
Kerabu maggie
#kerabumaggi #lunch

Yam mama@ Kerabu Maggi.
RM5 jer gais.. Manis! Pedas!
Nyumm Nyum.. Bole dtg ke @rmboutiquecafe klu nak try. 😍😍 #kerabumaggi
#yammama
#rmboutiquecafe
#bandarbaruselayang
#stadiumselayang
#vendormalaysia
#vendordiperlukan
#bbs

Malam ny kita makan ny ja...yg ny ja mampuπŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
#kerabumaggi
#jangancakapabgxpayung

15 minutes Thai kerabu Maggie salad (yum mama), sweet sour spicy all in #food #foodie #foodstagram #foodpics #foodphotography #foodporn #thaifood #aroi #yummama #noodlesalad #kerabumaggi #homecooking #homemade

Lahai biar blur tapi nak up juga Sebab sis kelam kabut nk siapkan untk Order dan juga keluar cod,#Alhamdulillah biarpun order sedikit tapi tak pernah putus,#rezekiitumilikallah #kerabumaggi

Second day of AGX'17. πŸ’ͺπŸ˜‰
terima kasih kepada semua yang sudi support dan beli produk kami, Felice Enterprise.

#movingforward #felice #staystrong #kerabumaggi #yogulp #jeli #umkjeli #students #company #entrepreneurship #project

Hmmmm.....sedapnyeee KERABU MAGGI ni...korang semua mesti try tau....
#kerabumaggi
#bestgiler
#macam2
#selamatbercuti
#policeofficer

Haih....kalau dah teringin tu kenalah mencari
#kerabumaggi
#pulutmangga

Ada ni ha kat siam, benut, negara J.

#somtam #miangkham #kerabumaggi #tomyamTakde

Most Popular Instagram Hashtags