#keepflying

MOST RECENT

Bismillah.

Yeay, siap jugak. Satu kegigihihan jugak la nak siapkan menatang ni dalam usaha menjawab soalan yg ditanya oleh adik manis @raudhahaziar kita ni kan. Ahaha.

Bagaimana nak bezakan kapal soalnya. So, terciptalah satu #videografik ni utk tatapan bersama dan ulangkaji bersama. Kalau salah silap kat mana-mana tu, sama2 tegur dan betulkan ya. Hehe.

Basically.
A380 vs B747. (@juwita_anne vs @myplaneschaser )
A380 satu2 nya kapal fully dua tinggkat meanwhile B747 pun dua tingkat tapi x penuh. B747 ada bonggol kat ats kepala dia dan plg mudah nak gunakan utk bezakan dia dgn kapal2 lain.

Variant. ( @nwar81 vs @mohdsofianhilmi )
Cth B777-200 dgn B777-300.
Design semua sama cuma -300 panjang sikit. Cane nak kenal? -200 ada empat pintu manakala -300 ada 4 pintu shj.
Muncung/hidung. ( @avgeekmy vs @amirulnaims )
Airbus hidung kapal2 dia dompok sikit..boeing muncung dia mancung. Laksana gadis poyo lalu depan abg sado.

Ekor. ( @aviation_wmkk vs @thaqif_hidayatullah )
Boeing design ekor kapal dia hampir rapat habis ke hujung tu but Airbus, macam ada something terjojol sket kat belakang tu ha. Haha.

Tetingkap pilot. ( @affendimeqhail vs @fauzul_kabyr )
Design dr Airbus, tetingkap mostly petak manakala boeing pulak, bhg tetingkap akhir dia “congek” sket. Haha.

Lain2 rujuk video lah ek.

#avgeekmy #AVINATION #aircraft #airplanes #likeforlikes #tagforlikes #megaplanes #airbuslovers #pilot #aviation #aerodrome #steelbird #megashot #instaplanes #instaaviation #aviationdaily #planespotting #planeporn #keepflying #flyhigh

“Flying might not be all plain sailing, but the fun of it is worth the price” - Amelia Earhart •

Hanlan’s Beach, Toronto Islands •

© PhotosByeFelicia 2018


Models @drexin & @molly_corcoran

AtlasGlobal, Skytrax 2018'de "Avrupa'nın En İyi 6. Bölgesel Havayolu" seçildi.

Ayrıca geçtiğimiz sene de Skytrax tarafindan Türkiye'de 4. yıldızı alan ikinci şirket olmuştu.

@atlasglobal

#aircraft #planes 
#avgeekmy #airline  #aircraft #airplanes#megaplanes #tagforlikes #likeforlike #airbuslovers#pilot #avgeeks #aviation #steelbird #megashot#instaplanes #instaaviation  #planespotting #turkish  #canon #boeing #keepflying #flyhigh

Bismillah.

A very good evening to all.
Hows your saturday?
So, many of you asked me either i have seen the Beluga personally or not. Nah, i dont have the chance just yet...But, i have met few dugongs including this one from UAE. Hahaha. Trust me, this man made dugong is much much bigger than the man made Beluga. Even sexier..hahaha. Ok..cubaan pujuk hati jek. Nak Belugaaaaaaaaa. Hahaha.

@emirates
@airbus
#A388
#A6EUP
@malaysiaairports #wmkk #klia.

#avgeekmy #AVINATION #aircraft #airplanes #likeforlikes #tagforlikes #megaplanes #airbuslovers #pilot #aviation #aerodrome #steelbird #megashot #instaplanes #instaaviation #aviationdaily #planespotting #planeporn #keepflying #flyhigh

Most Popular Instagram Hashtags