#kambingberapi

MOST RECENT

Arini buka cam biasa ye.. mai la @ DAPOQ ABAH... ๐Ÿ˜Š tutup setiap AHAD.. Buka dari jam 5ptg smpi jam 12tghmlm ๐Ÿ˜‰ Kalu x tau location.. Ble waze ye.. ๐Ÿ‘Œ
.
Minggu nie ada COD..tapi available kui 8pm smpi 10.30pm je... minimum order 2 set.. Caj delivery RM3 ๐Ÿ›ต๐Ÿ›ต๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ
.
Kawasan delivery ๐Ÿ‘‡
โœŒ๏ธ Seberang Jaya
โœŒ๏ธ Seberang Perai
โœŒ๏ธ Permatang Pauh
.
Menu ๐Ÿ๐Ÿ—๐Ÿ–
๐Ÿด Lamb Berapi @ RM16.90
. ๐Ÿด Blackpepper Meatball @ RM7.90 (add on cheese + RM1.00)
. ๐Ÿด Chicken Grill @ RM10.90
. ๐Ÿด Chicken Chop @ RM9.90
. ๐Ÿด Spagetti Bolognese @ RM5.90 (add on meatball + RM1.00) .
๐Ÿด Spagetti Carbonara @ RM7.90 (add on meatball + RM1.00) .
Utk order ๐Ÿ“ฒ
๐Ÿ‘‰ www.wasap.my/60195172264
๐Ÿ‘‰ www.wasap.my/60175130630
.
#lambberapi #kambingberapi #sayajual #homemade #sosperap #seberangperai #permatangpauh #bukitmertajam #bertam #kepalabatas #butterworth #sungaidua #sgdua #juru #juruautocity #penang #pulaupinang #politeknikseberangperai #uitmpulaupinang #penanti #permatangpasir #tasekgelugor #pokoksena #bandarperda #bandarsunwayseberangjaya #seberangjaya #baganajam #kulim

Buat student UiTM Pulau Pinang ๐Ÿ“ข ๐Ÿ“ข
. ==========================
.
Kini di #DapoqAbah student mahasiswa serta mahasiswi UiTM Pulau Pinang boleh redeem diskaun sebanyak 10% setiap seorang di warung Dapoq Abah mengikut terma dan syarat ๐Ÿ˜‹
.
Nak tahu apa terma dan syaratnya โ“
.
1๏ธโƒฃ Students UiTM
2๏ธโƒฃ Mempunyai kad matrik @ kad pelajar
3๏ธโƒฃ Satu pesanan shj
4๏ธโƒฃ Makan di warung Dapoq Abah
. ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
.
SERIUS ini bukan main-main. Senang jer kan, hanya tunjuk kad matrik @ kad pelajar student UiTMPP boleh mendapat diskaun sebanyak 10 PERATUS utk seorang student shj โ—โ—
.
Nak tahu dekat mana โ“Dekat jer, hanya pintu belakang UiTMPP dan sederet dengan warung-warung lain berdekatan dengan char koew teow ๐Ÿ˜˜
. ๐Ÿ“Waze 'DAPOQ ABAH'
.
Waktu : Isnin sehingga Sabtu dari jam 5.00 Ptg sehingga 12 Tghmlm
.
wasap utk maklumat lanjut โฌ‡๏ธ
. ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/0195172264 (Nija) . ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/0175130630 (Azim)
.
#lambberapi #kambingberapi #sayajual #homemade #sosperap #seberangperai #permatangpauh #bukitmertajam #bertam #kepalabatas #butterworth #sungaidua #sgdua #juru #juruautocity #penang #pulaupinang #politeknikseberangperai #uitmpulaupinang #penanti #permatangpasir #tasekgelugor #pokoksena #bandarperda #bandarsunwayseberangjaya #dapoqabah #seberangjaya #westernfood #uitmpp

Aouucchhh!!! Sexynyaa!!!!!๐Ÿ˜
.
MOSAR BURGER CHEEZY GILERR!!
.
Daging AYAM SEGAR di salut TEPUNG RANGUP!!
.
Di limpahi 2 JENIS CHEESE
CHEDDAR CHEESE
dan
MOZZARELLA CHEESE!!!โค๏ธ
.
GILERR KAN???
.
Di gabungkan juga dengan sos mayo yang lemak2 manis masam ghitchuu! Awww!!๐Ÿ’‹
.
Di apit pula dengan ROTI LEMBUT beserta SALAD SEGAR!!! ๐Ÿคค
.
ADA BRANI???๐Ÿ”ช
Jom CUBA!! ๐Ÿ˜˜
.
MOSAR BURGER CHEEZY GILERR!!
#mosarburgercheezygilerr
@the_mosar
.
#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #alashellout #chickenchop #mosarchickenchop #mosarnasigorengchickenchop #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #mosarkambingbakarberapi #mosarmenu
#mosarbigplate#kambingbakarmurah #meruklang #setiaalam #shahalam #selangor #kl
#fooddeliverymurah
#fooddeliverysedap
#fooddeliverykl
#fooddeliveryshahalam
#fooddeliveryklang
#fooddeliverysetiaalam
#fooddeliverymeru

MENU BARU!!!!
.
MOSAR MEE GORENG!!!
#mosarmeegoreng
.
Bukan biasa-biasa k..
Kami akan pastikan resepi menu yang akan kami keluarkan mendapat comment dan review yang positif dari SI PENCINTA MAKANAN dan SI CEREWET bab makan!!! Hehe
.
Dahh jangan ragu-ragu!!!
.
Jom CUBA!!?
.
@the_mosar @the_mosar @the_mosar
.
PELBAGAI MENU LAIN TURUT DI SEDIAKAN.
.

Waze / Google Map :
The Mosar Seafood & Western
Lot 1822, Jalan Limau, Meru, 42200 Klang Selangor
.
Waktu operasi:

6.00pm-11.00pm (Isnin-Rabu, Ahad)

Cuti (Khamis)

6.00pm-12.00am (Jumaat-Sabtu)

FB PAGE : @The MOSAR
INSTAGRAM : @the_mosar
Google search (For info & review) :
The Mosar Seafood & Western
.
#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #alashellout #chickenchop #mosarchickenchop #nasigorengchickenchop #mosarnasigorengchickenchop #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #mosarkambingbakarberapi #mosarmeegoreng #mosarmenu
#mosarbigplate#kambingbakarmurah #meruklang #setiaalam #shahalam #selangor #kl
#fooddeliverymurah
#fooddeliverysedap
#fooddeliverykl
#fooddeliveryshahalam
#fooddeliveryklang
#fooddeliverysetiaalam
#fooddeliverymeru

TQ beri jempol ( ๐Ÿ‘๐Ÿผ ) pada @the_mosar hehe ๐Ÿ™๐Ÿป๐Ÿ˜˜
.
Faham kan maksud dia apa?
.
So jom datang sini @the_mosar .
Waze / Google Map :
The Mosar Seafood & Western
Lot 1822, Jalan Limau, Meru, 42200 Klang Selangor
.
Waktu operasi:

6.00pm-11.00pm (Isnin-Rabu, Ahad)

Cuti (Khamis)

6.00pm-12.00am (Jumaat-Sabtu)

FB PAGE : @The MOSAR
INSTAGRAM : @the_mosar
Google search (For info & review) :
The Mosar Seafood & Western
.
#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #alashellout #chickenchop #mosarchickenchop #nasigorengchickenchop #mosarnasigorengchickenchop #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #mosarkambingbakarberapi #kambingberapimosar
#mosarbigplate #kambingberapi #kambingbakarmurah #meruklang #setiaalam #shahalam #selangor #kl
#fooddeliverymurah
#fooddeliverysedap
#fooddeliverykl
#fooddeliveryselangor
#fooddeliveryshahalam
#fooddeliveryklang
#fooddeliverysetiaalam
#fooddeliverymeru

Anda masih tercari-cari tempat makan yang dapat memenuhi cita rasa anda di dalam hidangan???
.
Jom datang ke @the_mosar
.
Semua masakannya sedap-sedap!
Di jamin tidak mengecewakan!!!
.
Book tempat dan menu anda sekarang!sebelum habis!! ๐Ÿ˜†
.
[ WhatsApp for Booking/Delivery ]
http://www.wasap.my/601115507010 /
016 - 3922798.
.
Waze / Google Map :
The Mosar Seafood & Western
Lot 1822, Jalan Limau, Meru, 42200 Klang Selangor
.
Waktu operasi:

6.00pm-11.00pm (Isnin-Rabu, Ahad)

Cuti (Khamis)

6.00pm-12.00am (Jumaat-Sabtu)

FB PAGE : @The MOSAR
INSTAGRAM : @the_mosar
Google search (For info & review) :
The Mosar Seafood & Western
.
#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #alashellout #chickenchop #mosarchickenchop #nasigorengchickenchop #mosarnasigorengchickenchop #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #mosarkambingbakarberapi #kambingberapimosar
#mosarbigplate #kambingberapi #kambingbakarmurah #meruklang #setiaalam #shahalam #selangor #kl
#fooddeliverymurah
#fooddeliverysedap
#fooddeliverykl
#fooddeliveryselangor
#fooddeliveryshahalam
#fooddeliveryklang
#fooddeliverysetiaalam
#fooddeliverymeru

Haa chaakkk!!!!
.
NASI GORENG CHICKEN CHOP pun ada!!!
.
Meh sini lekas!
.
Terima kasih @alieudin356 dan @liezasabri77
.
Mereka cakap sedap!๐Ÿ˜˜
.
[ WhatsApp for Booking/Delivery ]
http://www.wasap.my/601115507010 /
016 - 3922798.
.
Waze / Google Map :
The Mosar Seafood & Western
Lot 1822, Jalan Limau, Meru, 42200 Klang Selangor
.
Waktu operasi:

6.00pm-11.00pm (Isnin-Rabu, Ahad)

Cuti (Khamis)

6.00pm-12.00am (Jumaat-Sabtu)

FB PAGE : @The MOSAR
INSTAGRAM : @the_mosar
Google search (For info & review) :
The Mosar Seafood & Western
.
#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #alashellout #chickenchop #mosarchickenchop #nasigorengchickenchop #mosarnasigorengchickenchop #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #mosarkambingbakarberapi #kambingberapimosar
#mosarbigplate #kambingberapi #kambingbakarmurah #meruklang #setiaalam #shahalam #selangor #kl #fooddeliverymurah
#fooddeliverysedap
#fooddeliverykl
#fooddeliveryselangor
#fooddeliveryshahalam
#fooddeliveryklang
#fooddeliverysetiaalam
#fooddeliverymeru

Assalamualaikum uolss ๐Ÿ˜Š
.
Ada sesapa nk order lg x sblm kakak close order utk 1 OCTOBER nie...๐Ÿ˜Š Hat gambaq atas nie.. Hat kakak da siap perap ye.. .
Set lamb berapi.. RM16.90/set
self pick up @ caj delivery dikenakan ๐Ÿ˜‰
.
Sos perapan lamb pn ada jugak kalu nak... Kot2 la ada yg nk perap ayam ka..daging ka..lamb ka.. seafood ka... ๐Ÿ˜…
.
Sos perapan
500gm @ RM20.00
1000gm @ RM35.00
.
Lamb berapi frozen
500gm @ RM30.00
1000gm @ RM58.00
.
Kakak open order utk 30 Sept nant.. Kalu ada yg nak.. wasap kakak ๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/60195172264 ๐Ÿ˜‰
.
#lambberapi #kambingberapi #lambshoulder #sayajuallamb #lambfrozen #pulaupinang #seberangjaya #seberangperai #permatangpauh #permatangpasir #bandarperda #bandarsunway #bukitmertajam #tasekgelugor #bukittengah #juruautocity #butterworth #baganajam #sgdua #sungaidua #bertam #kepalabatas

Ada nampak kami happy??? Yer kami @the_mosar nampak KAMU SEMUA HAPPY MAKAN di sini.. fuhh~ bahagia sangat rasa bila dapat MEMENUHI CITA RASA CUSTOMER dengan MASAKAN dan RESEPI TERSENDIRI ISTIMEWA dari @the_mosar!!! Alhamdulillah..
Terima kasih @bambamplanner sebab dah REPEATED makan @the_mosar ๐Ÿ˜˜
Mereka sudah,anda bila lagi???๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
Jom singgah!? Waktu operasi:

6.00pm-11.00pm (Isnin-Rabu, Ahad)

Cuti (Khamis)

6.00pm-12.00am (Jumaat-Sabtu)

Waze/google map : The Mosar Seafood & Western

Delivery ๐Ÿ›ต๐Ÿ’จ : 011-15507010

#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #shellout #chickenchop #lambchop #nasilemak #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #kambingberapimosar
#mosarbigplate #kambingberapi #kambingbakarmurah #meruklang #selangor #kl #fooddeliverymurah
#fooddeliverysedap
#fooddeliverykl
#fooddeliveryselangor
#fooddeliveryshahalam
#fooddeliveryklang
#fooddeliverysetiaalam
#fooddeliverymeruklang
#fooddeliverybukitkapar

Assalamualaikum.. Selamat pagi uolss ๐Ÿ˜Š
Ada sesapa nk order lg x sblm kakak close order...๐Ÿ˜Š
Set lamb berapi.. RM16.90/set
self pick up @ caj delivery dikenakan ๐Ÿ˜‰
.
Sos perapan lamb pn ada jugak kalu nak... Kot2 la ada yg nk perap ayam ka..daging ka..lamb ka.. seafood ka... ๐Ÿ˜…
.
Sos perapan
500gm @ RM20.00
1000gm @ RM35.00
.
Lamb berapi frozen
500gm @ RM30.00
1000gm @ RM58.00
.
Kakak open order utk 30 Sept nant.. Kalu ada yg nak.. wasap kakak ๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/60195172264 ๐Ÿ˜‰
.
#lambberapi #kambingberapi #lambshoulder #sayajuallamb #lambfrozen #pulaupinang #seberangjaya #seberangperai #permatangpauh #permatangpasir #bandarperda #bandarsunway #bukitmertajam #tasekgelugor #bukittengah #juruautocity #butterworth #baganajam #sgdua #sungaidua #bertam #kepalabatas

LAMB dan MUTTON. Dua jenis isi kambing ini sangat berbeza dari segi rasa, tekstur dan sudah semestinya harga.
.
LAMB ialah daging anak kambing biri-biri yang berumur kurang dari satu tahun atau belum berumur 12 bulan. Mungkin anak kambing biri-biri yang berumur 6 bulan, 8 bulan atau 10 bulan yang telah mencapai berat dan sasaran yang dikehendaki dan ia sesuai untuk disembelih. Ia bertujuan untuk menyediakan daging bagi catering, BBQ dan sebagainya.
.
MUTTON pula ialah kambing biri-biri yang lebih tua. Biasanya ia berumur lebih dari satu tahun.
.
Perbezaan daging LAMB dan MUTTON sangat ketara. Daging LAMB lebih lembut dan 'juicy'. Ia sangat sesuai bagi tujuan menyediakan daging untuk BBQ atau kambing golek kerana rasanya sedap, lembut dan 'juicy'.
.
Manakala daging MUTTON pula lebih sesuai untuk masakan yang lebih heavy seperti gulai, kari, sup, stew, masak biryani,atau masakan bersama nasi arab. Ini kerana daging MUTTON lebih pejal dan keras.
.
Perbezaan dari segi harga juga sangat ketara. Harga daging LAMB jauh lebih mahal berbanding dengan daging MUTTON.
.
Apa pun berbezaan antara LAMB dan MUTTON, masing-masing mempunyai kelebihan yang tersendiri. Ia mempunyai kelebihan masing-masing berdasarkan tujuan penggunaannya. Yang penting kita pandai memilih daging LAMB atau daging MUTTON untuk tujuan yang berbeza.
.
#lambshoulder
#lambberapi #kambingberapi #sekadarinfo
#harapmaklum

Ada sesapa nk order x... Set lamb berapi.. RM16.90/set
.
Kakak open order utk 30 Sept nant.. Kalu ada yg nak.. wasap kakak ๐Ÿ“ฒ 0195172264 ๐Ÿ˜‰
.
#lambberapi #kambingberapi #sayajuallamb #seberangjaya #seberangperai #permatangpauh #bukitmertajam #bertam #kepalabatas #butterworth

Happy Holidays you all's!! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ Jangan lupa singgah ke @the_mosar!! Kami beroperasi seperti biasa hari ini !! ๐Ÿ˜

Waktu operasi:

6.00pm-11.00pm (Isnin-Rabu, Ahad)

Cuti (Khamis)

6.00pm-12.00am (Jumaat-Sabtu)

#sayangimalaysiaku #positivevibes #malaysiaday
#themosar #seafood #western #seafoodandwestern #themosarseafoodandwestern #shellout #chickenchop #lambchop #nasilemak #bigplate #kambingbakarberapi #kambingberapi #kambingberapimosar
#mosarbigplate #kambingberapi #kambingbakarmurah #meruklang #selangor #kl

Most Popular Instagram Hashtags