#kakyan

879 posts

TOP POSTS

Awwwww πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ terima kasih la #KakYan .... parfume #Zara #Budapest #Hungary #Europe 😌😌😌😌😌

Menu kedua : kacang buncis+udang
Hat ni sekejap ja masak.. Bahan2
Kacang buncis
Bawang besar(potong bulat2)
Udang(buang kepala&separuh kulit)
Sos tiram(1 sudu besar)

Cara2
Panaskan minyak. Tumis bawang dan udang. Masukkan sedikit air dan sos tiram. Masukkan kacang buncis sehingga masak. Siap!
Selamat mencuba.. #dianfitri #kakyan #masakcarasaya #simple

Kebersmaan Dan Kekeluargaan dimulai dari kesederhanaan #kakYan

Iyaudah iya akukaalah cantikπŸ˜‚ aaa!! #kakyan

This is my lovely #Kakyan a.k.a Mommy . . ermmm miss her so much . . Good Nite gais
#TeamHitam
#Kurta #KiahPakaiKurta #Kiahsonen hahaha

chocolate dari jepun😍
#tqole2nya
#kakyan

Sedap sgt cheesee berry2...
#kakyan tq

MOST RECENT

Menu kedua : kacang buncis+udang
Hat ni sekejap ja masak.. Bahan2
Kacang buncis
Bawang besar(potong bulat2)
Udang(buang kepala&separuh kulit)
Sos tiram(1 sudu besar)

Cara2
Panaskan minyak. Tumis bawang dan udang. Masukkan sedikit air dan sos tiram. Masukkan kacang buncis sehingga masak. Siap!
Selamat mencuba.. #dianfitri #kakyan #masakcarasaya #simple

Hari ini ada mood nak masak.
Sedap lahai mkn dgn nasi panas2.. Senang sgt buat. Sesuai utk akak2 yg sibuk. Masak cara saya..
Mehh saya share resepi.. Bahan2
Ayam (part drumstick&rib)
Bawang besar(1 biji besar)*
Cili*
Kunyit hidup(besar jari)*
Air asam jawa
Garam

Cara2
Blend yang bertanda* . Panaskan minyak. Tumis yang dah blend tadi sehingga garing. Masukkan ayam.

Masukkan air asam dan garam. Perlahankan api sehingga kuah menjadi pekat. Siap!
Selamat mencuba.. #dianfitri #kakyan #masak #busyday #icandoit #dinner #withmyb #simple #masakcarasaya

WD ni bukan skincare tau. WD ni tak ada set. WD ni satu botol chumel kaler pink tu je.
Walaupun bukan skincare tapi WD terbukti memberi effect setanding menggunakan skincare.

Kalau korang sedang menggunakan sebarang jenis skincare sekarang jangan risau untuk gunakan WD. Tak perlu stop untuk guna skincare tu ye.

WD ni bertindak mencuci dalaman badan dengan membuang toksin dan memperbetulkan struktur kulit agar tampak lebih sihat dan awet muda.

Kalau dalaman sihat senanglah untuk berseri2 bahagian luaran. Betul tak?

Tambah pulak korang pakai skincare yang sememangnya menjaga luaran muka korang tu. PerghhhπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Memang terpancor2 je kejelitaan korang tu nanti. Ramai dah yang cuba WD ni. 80% dari mereka repeat order best katanya. Dan ada jugak yang decide untuk terus jadi dealer.

Nak pikir2 lagi ke korang? eh, muka berjerawat tu akan nak biar je taknak rawat ke? Asyik bagi alasan je bila orang tegur cik jerawat tu. Pastu sedih senyap je pendam sorang2.

Jom la rawat muka bermasalah tu dengan WD. Kak Yan bantu korang setelkan masalah tu😍

Promosi RM75 masih berlangsung.
Free postage

Whatsapp 017-7359248

#KakYan #WD #Jerawat #masalahwanita #womendesiree #womendesireeessentialcream #krimbioteknologinano #krimWD #awetmuda #skincare #kulitmuka #kulitkusam #nakkahwin #bakalpengantin #flawless #kulitlicin

Usia dah nak masuk 40an tapi, apa sudah jadi?

Wow 😍😍
Merecik kaww akak niπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ Macam anak dara akak ni sejak konsisten pakai WD, ni kalau jalan dengan anak ni, mesti orang tak percaya itu anak sendiri. Mesti ingat adik da kakak. Nampak muda akak ni terlajak cun sejak konsisten WD😍😍 WD ni #calitcalit je uollss, mudahkan?
WD ni boleh buat uollss muda, jelita, terlajak glamour sampai boleh buat encik abang tersayang lebih lah tak cari lain dah.😁 Tawaran istimewa nak bagi uolls ni,

Beli 1 jimat RM20!
Beli 2 jimat RM40!
Beli 3 jimat RM60!
Beli 4 jimat RM80!

Pastinya jimat berbaloi2.
1 unit RM75sm/RM80ss
(Harga asal RM95sm/RM100ss)

Free postage, freegift menarik

Jangan lepaskan peluang keemasan. Kalau uollss nak cepat2 feeling2 pegang pipi lembut selembutnya meh cepat grab si comel WD ni😍

Whatsapp 017-7359248

#KakYan #womendesiree #womendesireeessentialcream #krimbioteknologinano #krimWD #WD #Jerawat #awetmuda #calitcalitcantik #bukansekadarluaran #kulitkusam #bakalpengantin #nakkahwin #ibuhamil #adleesyabeauty #cantik #masalahwanita #eyebag

"Yan, apa ni aritu awak cakap 1 unit WD boleh tahan 3 hingga ke 5 minggu. Akak ni baru nak masuk minggu ke 2 pakai tapi WD dah tinggal sikit😣" Kesiannya kalau WD yang baru seminggu pakai nak dekat habis. Akan sampai nak pakai seminggu sebotol pulak kan. Kos lagi. Betul tak?
Ke ada yang 'menumpang' sekaki pakai WD? Haa yang ni jaga2 tau. WD ni pantang terbiar sikit. Almaklum la ramai yang geram nak guna WD ni😝

Kami yang #wdlovers mampu je pakai sebotol 3 hingga 5 minggu, ada juga customer yang pernah reveal penggunaan 1 botol bertahan sehingga 2 bulan tau.

Mungkin akak ni calit sekali banyak2 kot. Cuba tengok sukatan macam dalam gambar. Sepatutnya sikit2 camtu je untuk setiap sapuan. Yang penting bahagian sapuan tu terkena krim WD.

Ala sapuan nipis orang cakap. Kalau sekali calit banyak menggunung dari yang macam dalam gambar tu tak mustahil memang cepat ler habis krim WD nyer.πŸ˜‚ Sapu sikit2 je ye. Boleh?

Dapat sesuatu?😊 Pstt.. promosi #WD RM75 masih berlangsung. Cepat grab diskaun RM20 sekarang!

Whatsapp 017-7359248

#kakyan #womendesiree #krimWD #calitcalitcantik #DealerWDPuchong #promosijimatrm20 #Jerawat #krimbioteknologinano #sukarhamil #kulitkusam #HaidTakStabil #PeriodLancar #cyst #nakkahwin #bakalpengantin #tonakulittaksekata

Nama ja beronok, tapi ghasa hang dak la seronok mana naa. Kenyal saja hang ni.
.
.
#beronok #langkawi #kakyan

"Best la guna WD ni, jerawat kat muka dah berkurang jerawat tak berani nak datang dah" "Kulit kusam akak dah tiada, mula2 tak percaya, sekarang dah 2 3 orang tegur perubahan muka akak ni"

Wahhh sukanya kalau dapat feedbaack positif macam ni kan😍
Ini bukan rekaan tau, ini betul2. Ada yang masih tak percaya ke krim WD ni calit2 kat nadi je?

Kena percaya walaupun calit2 kat nadi tapi effectnya terus ke muka dan keseluruhan badan. Dengan penggunaan yang konsisten tak mustahil muka 50an pun boleh jadi 30an.
Yela bila kulit wajah semakin sihat tiada lagi masalah2 muka seperti jerawat, parut jerawat, kulit kusam, eyebag, tona kulit tak sekata, memang nampaklah awet muda, dan terpancor2 keseriannya.

WD ni bertindak dari dalaman badan kita, ia membuang segala toksin yang berkumpul di dalam badan serta mengaktifkan sel2 dalam badan. Ia juga membuang sel2 yang telah mati yang tidak lagi diperlukan oleh tubuh.

Pakai WD kulit menjadi sihat serta nampak anjal ini disebabkan oleh kandungan Pueraria Mirifica sejeni ubi yang terdapat di utara Thailand. Patutlah orang Thailand ni cantik2 je. Gebu2 mulusπŸ˜‰

Ubi ni memang bagus tau untuk kulit. Ia membetulkan struktur kulit dan mengalakkan produksi kollagen didalam kulit agar kulit menjadi lebih anjal dan tegang terutama di bahagian payudara dan pinggul.

Bestkan? Seronok betul pakai WD ni. Biarkan WD yang bekerja dalam tubuh kita. 1 botol tapi manfaat diperolehi untuk satu badan. Sangat berbaloi sangat2 mampu milik untuk dimiliki.

Jom ler cuba WD ni confirm tak menyesal😁

Whatsapp 017-7359248

#KakYan #WomenDesireeEssentialCream #womendesiree #krimWD #krimBioTeknologiNano #jerawat #awetmuda #kulitkusam #nakkahwin #nakcantik #bakalpengantin #tonakulittaksekata #masalahberatbadan #period #masalahhaid #DealerWDPuchong

Betul laa kata orang, krim WD bekerja dengan senyap.
Tiba tiba wajah berseri wajah makin muda. Paling menghairankan lagi berat badan jadi ideal.
Bila belek gambar lama, Pehhh ketara pulak saiz XXL ke XL sekarang. Rupanya ada perubahan!

Uols cuma kena percaya krim WD memang sangat mudah untuk tampil jelita. Takyah makan, takyah shake tapi atas bawah nampak kesan.
Selebihnya, penuhkan jiwa dengan kesabaran dan konsisten pasti ada ganjaran kemudian hari.

Uolss jangan konpiuss tau Sebab WD opkoss krim kecantikan tapii ramai custamer kami terima manfaat lain selepas calit calit WD.

Nak iktihar sihat dalam sihat luaran? Calit calit WD ajurr. Jimat masa, jimat tenaga berganda ganda yang palinng besttt jimat RM20 hanya 1 Unit RM75 dari harga asal RM95.

Free postage, freegift, free guide!

Whatsapp Yan di 017-7359248

#KakYan #womendesiree
#WomenDesireeEssentialCream #krimWD #krimBioTeknologiNano #kurus #masalahgemuk #jeragat #jerawat #masalahhaid #masalahwanita #badangemuk #kegemukan #masalahberatbadan #bakalpengantin #nakkahwin #kulitkusam

Pada kawan2 adik kakak yang ada masalah kulit jerawat tu Yan paham sangat perasaan korang. Yan pun pernah hadapi masalah jerawat start dari sekolah menengah lagi.
Waktu tu memang jahil memang tak ambil berat langsung pasal kulit wajah. Bila dah masuk alam dewasa rasa menyesal sangat. Jerawat memang seronok berkampung kat muka, termasuklah parut jerawat tompok2 hitam memang banyak bersarang. Tak berseri langsung muka😭

Macam2 produk dah cuba semua tak berkesan, kalau pakai foundation pun still tak boleh nak tutup bekas2 jerawat tu. Bercapuk2 jadinya. Memang frust sangat. Sampailah nampak iklan WD kat FB.

Testimoni2 memang boleh tahan. Teragak2 juga nak beli. Tapi sebab dah tak tahan nak tanggung derita masalah muka ni. Lelap mata Yan cuba jugak krim WD.

Alhamdulillah dah 2 tahun pun Yan konsisten calit krim WD ni. Satu persatu WD merawat masalah kulit muka ni haa. Memang sedar banyak sangat toksin dalam badan. Memang ambil masa yang lama untuk WD rawat satu2 masalah.
Jerawat2 besar dah cakap bye2 tak mahu toleh2 belakang. Mungkin sebab WD dah bagi amaran kot. Muka pun dah nampak cerah sikit. Tona kulit dah jadi sekata. Dapat pulak bonus period yang lama tak muncul akhirnya kembali lancar.

WD ni hanya calit2 di nadi je tau. Yan tak buat apa2 pun. WD yang bekerja dalam tubuh. Cuma tugas Yan minum air kosong secukupnya setiap hari untuk mudahkan proses tindakbalas WD. Mudahkan?

Bersyukur sangat bertemu dengan WD. Kenapalah tak bertemu WD awal dari tu kan?πŸ˜‚ Memang Yan recommend korang yang ada masalah muka untuk cuba WD. Jangan risau WD ni selamat digunakan dan ada kelulusan KKM tau.

Sekarang pun ada promosi jimat RM20. Korang boleh beli WD pada harga RM75 je termasuk free postage. Satu unit untuk kegunaan 3 hingga ke 5 minggu. Memang best la guna WD, memang puas hati sangat.
Whatsapp Yan di 017-7359248 untuk info lanjut mengenai WD.

#KakYan #womendesiree #WD #WomenDesireeEssentialCream #krimWD #krimBioTeknologiNano #jeragat #jerawat #kulitkusam #kulitberminyak #masalahwanita #haidtakteratur #nakkahwin #nakcantik #bakalpengantin #nakhamil #hamil #awetmuda #ibubekerja #wanitasibuk #DealerWDPuchong

😍😍😍
#KAKYAN

Yan selalu dapat soalan kalau lepas guna WD kalau basuh tangan, WD yang dah dicalit akan hilang ke?
Boleh basuh tangan, takda masalah, tak hilang pun WD di tangan tu. Kang ada yang pikir WD ni melekat macam gam UHU yang susah nak hilang kalau kena kat tangan. Ade ke yang pikir camtu? Nahi nahi. Bukan sebab tu okay😁

Meh rapat2 Yan nak cerita macam mana WD berfungsi masuk ke dalam badan kita.
WD ni diformulasikan dengan kuasa Bio Teknologi Nano. Ala yang produk2 kecantikan orang Korea selalu guna tu. Formulasi ini membuatkan krim WD sangat ringan dan amat pantas sebanyak 12 kali ganda meresap di permukaan kulit kita.
Calit2 je kat nadi meresap cepat macam kilat masuk ke dalam tubuh kita terus ke pembuluh darah. Kalau produk yang minum, telah, goncang2 tu diserap melalui perut kan. Tapi WD melalui kulit ke pembuluh darah akhirnya dihantar keseluruh badan. Paham?

Bila dah pantas meresap tu dont worry la kalau korang nak basuh tangan ke nak pulak geng2 mommy yang menyotong nak masak,mandikan anak, mop lantai, basuh pinggan memang tak lari tangan mommy tu dari air betul tak. So dont worry mommy. WD takkan hilang sebab kena air tapi dah hilang sebab meresap masuk dalam badan. Kan kuasa Bio Teknologi Nano😁

Lepas ni nak amik air semayang ke, pakai perfume, nak sapu lotion pun tak ada masalah lepas calit2 WD.
Whatsapp Yan di 017-7359248 untuk info lanjut😊

#KakYan #womendesiree #WomenDesireeEssentialCream #WD #krimWD #krimBioTeknologiNano #CalitCalitCantik #BukanSekadarLuaran #jerawat #masalahwanita #kecantikan #kulitkusam #kulitberminyak #jeragat #tonakulittaksekata #masalahhaid #haidtakteratur #nakkahwin #nakcantik #bakalpengantin #nakhamil #hamil #period #keputihan #cyst

Kalau nak tahu, kulit kusam ada kena mengena dengan ketidakstabilan dalaman dimana toksin sedang berpesta di dalam badan kita.
Makeup la camne pun, kalau dah kusam, tak nampak dah serinya. Lagilahh jelas kalau jenis makeup nipis kan. Tu belum lagi, lingkaran hitam bawah mata nampak begitu ketara.

Nak rawatnya mudah je. Rajin minum detoks? Euww tak sedap laa. Bersenam ok tak? Errr tak rajin. Jadi apa pilihan terbaik yang uols ada?

Pilihan terakhir, mehh cuba WD. Krim khas merawat kulit dari dalam, menggunakan teknologi nano yang pantas menyerap ke dalam kulit. Jangan pelik, calit calit terus cantik! 😘

Yan kongsi sedikit info tentang kandungan WD yang boleh merawat masalah kulit, dimana antara kandungan hebat yang ada dalam WD ialah "Ekstrak Akar Tree Peony" , tumbuhan yang sangat LUAR BIASA.
Ekstarak Akar Tree Peony nie boleh lancarkan perjalanan darah dan membuang toksin dalam badan kita.

Antara bahan yang best sekali untuk kulit kita ialah Pueraria Mirifica dimana bertindak sebagai ⬇️ * Mengencangkan kulit yang telah mengendur.
* Mengencangkan dan menghaluskan kulit.
* Mengurangi garis-garis halus.
* Menyehatkan kulit yang tidak bercahaya agar kembali berseri dan meratakan warna kulit.
* Menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak.
* Melembutkan dan mencerahkan kulit.
* Mencerahkan dan menghilangkan lebam (bawah mata).
* Mengatasi masalah kulit kasar dan kering.
* Mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan.
* Memperlambat proses penuaan secara berkesan.(Awet Muda). Wahhhhhh bestnyaa. Patut pun pengguna pengguna yang dah cuba WD meletopppss memasing.
Okke tu je nak gtau 😁

Whatsapp Yan 017-7359248

#KakYan #WomenDesireeEssentialCream #womendesiree #WD #krimWD #kulitkering #kulitkusam #CalitCalitCantik #bakalpengantin #nakcantik #nakkahwin #jerawat #masalahwanita #belajarmakeup #mua #flawless #sihatdalaman

Siapa kata WD ni untuk perempuan je. Lelaki pun boleh pakai la. Ini mesti gara jeles kat isteri yang hari2 dok mencalit2 WD sampai cantik jelita awet muda kan.😍 Tapi bezanya lelaki hanya calit di dua tempat nadi sahaja iaitu:-
1) nadi leher (kiri dan kanan)
2) nadi pergelangan tangan (kiri dan kanan)

Macam adik kita ni la (Tengok gambar). Tengok perubahan adik ni sebelum dan selepas menggunakan WD. Wahhh makin cerahkan kulit muka adik ni. Kulit kusam pun dah hilang.
Plus dapat bonus muka adik ni dah nampak kecil sikit. Nampak lebih muda makin hensem. Perasan tak?

Wahh,

Jadi kita yang pompuann ni lepas ni jangan pelik bila tengok WD yang dibeli cepat sangat habis. Selama ni dok pikir mambang mana la join mencalit sebab pelik WD cepat habis luar biasa padahal bila disiasat2, laki sendiri join sekali guna.πŸ˜‚ Kali ni apakata kita cuba belikan satu WD untuk encik suami. Confirm die happy. Nampaklah kita sebagai isteri ni amik berat kat suami.

Selama ni asyik encik suami je yang bagi surprise bagi hadiah kat kita. Sekali sekali isteri la belanja suami. Yer idak.
Kalau beli sekarang untung sangat2, sekarang ada promosi RM75/unit. Jimat RM20 tu siapa yang senang nak bagi. RM20 tu masuk tabung takpun belanja la encik suami tu makan. Berbunga-bunga berbakul2 hati dia nanti.😍 Whatsapp Kak Yan 017-7359248

#KakYan #womendesiree #WomenDesireeEssentialCream #masalahlelaki #krimWD #krimBioTeknologiNano #WD #AdleesyaBeauty #jerawat #kulitkusam #awetmuda #handsome #acne #mukaberminyak #mukabermasalah

Dinner wif #Kakyan #JapaneseCuisine #SushiKing 😌😌😌😌😌😌

6 BAHAN MURAH DI RUMAH UNTUK HILANGKAN MATA SEMBAB

Kebiasaanya mata sembab boleh terjadi bila kita selalu sangat berjaga malam ataupun tak cukup tidur. Boleh jugak terjadi selepas menangis terlalu lama.
Mata yang sembab akan mencacatkan penampilan seseorang. Mesti hal ni sangat merungsingkan lebih2 lagi jika perlu hadiri temuduga atau bertemu orang2 penting. Malu rasanya bila ditegur mata sembab. Bila dah di cover dengan bedak atau makeup pun akan jadi sia2.

Jangan risau, ada petua mudah untuk hilangkam sembab mata ni. Hanya guna barang2 kat rumah je.

1) Minum air putih
-kurang minum air akan buat bahagian tubuh bengkak terutama bahagian bawah mata

2) Timun
-tekap kat mata selamat 30 minit

3) Ais
-sapu kat sekitar mata setiap 10 saat, berhenti lepas sambung balik.
4)Ucang teh terpakai
-uncang teh yg dah diguna jangan dibuang. Tekap pada mata selama 30 minit

5) Sudu dingin
-Sejukkan sudu besi di dalam peti beku selamat 20 minit. Tekap pada kawsan mata.

6) Garam
-Campurkan garam dan air hangat. Rendamkan kapas dan sapu pada sekitar mata.

Amalkan petua ni sehingga mata sembab hilang. Selain itu boleh juga guna Women Desiree Essential Cream (WD) untuk merawat mata sembab.
Caranya buat calitan wajib 2 kali sehari di 3 point nadi iaitu nadi leher, nadi pergelangan tangan dan ari2 dan sapuan sekitar mata sebelum tidur. Bangun pagi akan jadi segar dan sembab bawah mata akan hilang.

#SHARE tips ini jika bermanfaat dan boleh membantu mereka yang ada masalah mata sembab.

#KakYan #womendesiree
#WomenDesireeEssentialCream #matasembab #DealerWDPuchong #adleesyabeauty #kecantikan #petuakecantikan #masalahwanita #mata #BukanSekadarLuaran #CalitCalitCantik #promosijimatRM20 #WD

Iyaudah iya akukaalah cantikπŸ˜‚ aaa!! #kakyan

Most Popular Instagram Hashtags