[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#kakakkimchi

155 posts

TOP POSTS

Syahirah pun dah Go Korea okay sekarang...pandai Syahirah cari #DutaKorea nak share pasal koleksi "Syahirah Korean Secrets"..
.
Nanti pi baca kat www.sallysamsaiman.com lepas #KakakKimchi review keyh!
.
#SyahirahKoreanSecrets

Pasal tu susah jadi #KakakKimchi , balik Malaysia je..makan..makan..makan!
.
#Lunch #AssamLaksa #travelingdoraemon #KualaLumpur

Sis masak harini sbb ibu tgh busy dgn Facebook nyaa..hahaha..eh, terfitnah pulak..
.
Tak laa...harini saje bg ibu rehat..ptg td pun lama dia tidur..penat melangok kat hospital ambik ubat smlm..
.
So, #KakakKimchi takde la masak korean food harini..kang elok nak makan terus tak makan kang..jd selongkar apa yg ade..goreng angel hair aglio olio, nasi goreng kampung kangkung seikat, onde², goreng ayam, goreng nugget & panaskan nasi biryani smlm.
.
Korang makan apa?
.
#Iftar #Ramadhan2017 #SallyMasak

Your beloved #KakakKimchi and not forgotten kak @eyzamiel making our own, unique Kit Kat!
.
KITKAT “CHOCOLATORY” INTIMATE SESSION WITH ANIS NABILAH
.
#sallysamsaimandotcom
#KitKat
#KitKatChocolatory

Weh...kau ingat #KakakKimchi kau x reti anyam ketupat...jadik weh jadik..hahahaha...
.
#krafraya
#krafrepublic

Harini masak ni jela..pantas sikit siap..hahaha..korang makan apa oii tadi?
.
#kakakkimchi still in Seoul

Kalau ckp dgn budak pertanian sblh ni..katanya ni jagung pulut...kat putik jagung tuu korang boleh rasa isi dia mcm pulut..seriously.. Kalau nak mkn jagung ni make sure korang tgh lapar..kalau tak parah nak hbskan setongkol haa..
.
#KakakKimchi #travelingdoraemon

Ok x spek mata baru akak? 👉👈 😬
.
#SeketulSally #kakakkimchi
#sallysamsaimandotcom
#SallyDutaKorea haha! #DutaStreetChurros jugak!

MOST RECENT

Hidup ni kena redha kan bila sesuatu terjadi..contohnya mcm bila seorang blogger yg kena buat keja & mintak ibu dia ambik gambar. Nsb baik gigi boleh geng iklan pajura..
.
#Ikhlaskanhati #redha
Cc : @kitepunye , @diya.nadia

🎄Santa's Toy Factory & Sunway Putra Mall🎄🎅
.
Sunway Putra Mall recently launched their CSR campaign as a way to work together with the public to give back to the unprivileged community.
.
Come and enjoy Santa's Workshop at Sunway Putra Mall..You can enjoy making your own greeting cards, Christmas ornaments and decorating ginger bread man! (T&C applied)
.
Shoppers can also contribute by donating food supplies, toys & school essentials for the children at the Gift Bank!
.
For more updates, head on to their website www.sunwayputramall.com or their Facebook page.

Tex Cafe! Selain drpd makan ayam kat Texas Chicken, skrg ni dah ada Tex Cafe, satu²nya di dunia dan pertama di Malaysia!
.
Kalau korang nak tau..Texas Chicken dah dibuka kat KLCC! The largest store so far in Malaysia for Texas Chicken.
.
Lepas ni kalau nak mengopi, nak makan ayam dlm masa yg sama..bole la dtg sini..dtg ke @texaschickenmalaysia !
.
#TexasChickenMalaysia

Makanan dan minuman manis memang tak asing lagi dengan rakyat Malaysia...Duduk kat Malaysia ni...asal lepak makan, asal lepak minum-minum...yang minum mestilah minuman manis...takkan ada la yang lepak kedai mamak minum air kosong semata.

Nak sihat! Nak sihat! tapi nak jugak minum minuman manis...macam mana nak buat?

Jangan risau, sebab sekarang ni korang boleh gunakan stevia sebagai pengganti gula. Pernah dengar pasal SweetRoyale Stevia (@sweetroyalemy)? Baca lanjut : www.sallysamsaiman.com/2017/11/sweetroyale-stevia-pemanis-sihat-dan.html 😉

#SweetRoyaleStevia #SweetRoyale #RoyalePharma #Stevia #SteviaSweetener #SteviaBiarBetul #SteviaHalal #ProdukMuslim #Pharmaniaga

Kata nak sihat, tapi makanan minuman manis tetap nak jugak..gilaa ke nak lepaskan semua nikmat tuu..tapi nak sihat jugak..eh..mcm mana ni?
.
Senang je...bila nak minum minuman manis, tak kisah la panas ke sejuk ke..guna je Sweet Royale Stevia ni..satu sachets kecik tu sama dgn 2 sudu teh gula biasa!
.
#SweetRoyaleStevia #SweetRoyale #RoyalePharma #Stevia #SteviaSweetener #SteviaBiarBetul #SteviaHalal #ProdukMuslim #Pharmaniaga

Pasal tu susah jadi #KakakKimchi , balik Malaysia je..makan..makan..makan!
.
#Lunch #AssamLaksa #travelingdoraemon #KualaLumpur

Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Mencipta Video JOM KREATIF! Tahniah saudara Muhammad Hanif bin Ngarisan! 😉
.
#ppzkl
#ppzmaiwp
#zakatwilayah
#ppztv
#coudreKL
.
Follow:
@pusatpungutanzakat
www.zakat.com.my
www.facebook.com/myzakat
www.youtube.com/ppztv

Had a jjampong & mandu for dinner. Superb! Cost us KRW 19,000 altogether.
.
#travelingdoraemon

Nami Island always be loved.
.
#travelingdoraemon

Rindu.
.
#throwback

Dr mata turun kehati..gittew~
.
Guna lens Lacelle Diamond pulak..rasa excited pulak guna lens warna Pink Rose ni...nampak je macam warna pelik tapi bila dah pakai kat mata elok je pun..
.
Dalam range Lacelle Diamond ada 3 warna lens; Pink Rose, Champagne Brown & Aqua Glacier.
.
Lacelle Diamond ni merupakan daily lens...sesuai untuk mereka yang jarang guna lens, atau yang guna lens bila ada event yang tertentu...dan semestinya sesuai untuk mereka yang selalu travel sebab senang nak guna..tak payah nak fikir macam mana nak simpan..Sebabkan lens ni berwarna, so..kita boleh la nak OOTD gunakan lens ni masa travel...apa...ingat baju je boleh OOTD?
.
Info lanjut boleh check kat Facebook :
https://www.facebook.com/BauschAndLombMY/
.
#BauschandLombMY #LacelleMY #LacelleDiamond #PinkRose #sallysamsaimandotcom #blogger #malaysianblogger #kakakkimchi #bloggermalaysia #lifestyle #lifestyleblogger #photography #SonyA5100 #review

Kalau ckp dgn budak pertanian sblh ni..katanya ni jagung pulut...kat putik jagung tuu korang boleh rasa isi dia mcm pulut..seriously.. Kalau nak mkn jagung ni make sure korang tgh lapar..kalau tak parah nak hbskan setongkol haa..
.
#KakakKimchi #travelingdoraemon

Harini masak ni jela..pantas sikit siap..hahaha..korang makan apa oii tadi?
.
#kakakkimchi still in Seoul

I'm in heaven of fruits! I've never seen this much fruits in my life! Hahaha...I'm strawberry excited!
.
Guys...Juiceco Malaysia is open now at Jalan Telawi, Bangsar! Juice lover, please head over there because they have over 200 choices of juice…choose one that just right for you!
.
Follow @juiceco.malaysia #iheartjuicecomy #sp

Tetamu yg selalu ada...tapi upload jugak ni..hehehe...thanks datang Najmul! Good luck intern nnt!
.
#KakakKimchi masak Nasi Dagang!

Adik zaman kolej dtg, sekali dia dtg bawak kad kawen haaa..hahaha...
.
Kakak dia rasa mcm di dimensi yg lain bila adik² nak kawen..kekeke..thanks Hazeed & Aliff yg dtg beraya...May Allah bless you guys always 😘
.
#KakakKimchi dapat adik ipar!

Guys! @dairytooth.malaysia are now open in #SunwayPyramid!
.
#KlangValley peeps, have a taste of #HongKong in your most favourite #lepak spot now!!
.
#DairyToothMY

Bila sejenis #RawlinsGLAM mudah terpengaruh dengan #KakakKimChi @sallysamsaiman !
#byrawlins
#byrawlinsdotcom

Nak diet! Hahaha..tak laa..tipu je...kelaparan tapi malas nak masak, so tgk menu yg sedap kat Pickle & Fig ni..Ebikko & Nuts Fresh Salads with Grilled Chicken Breast as the topping.. Fuhh~ mengancam!
.
#pickleandfig #foodie #food #Kiple

Last stop for PizzArt Trail today; MOVIDA at Sunway Giza..Gonna taste "Salted Egg Pizza Bombs" here!
.
#PizzArt #Anchor #Fonterra
#fonterrabrandsmalaysia
#sallysamsaimandotcom

Second PizzArt Trail stops at U Pizzeria, Subang Jaya 🍕 Jom rasa U Formaggio (Say Cheese in English translation) 👍👍
.
p/s : kat sini ada U Durian Delight (Pizza Durian)
.
#Fonterra
#fonterrabrandsmalaysia
#foodreview
#PizzArt #Anchor

First PizzArt stop; Trio Pizza Muffins..
.
Consists of:
1. Smoked Duck & Peach
2. Chicken Pepperoni & Jalapeño
3. Turkey Ham & Chives
.
#Fonterra #fonterrabrandsmalaysia #Anchor #foodreview #PizzArt

Menanti sis kesayangan @rafzantomomi sampai, nasib la bawak buku #RahsiaHajiBakhil..nak belajar mcm mana Haji Bakhil menjadi seorang hartawan walaupun watak dia dalam drama P.Ramlee mcm kedekut yang amat kan..tapi disebalik tuu banyak rahsia dia..
.
#Hartawan #NakKayaKenaBelajar
#readingnow

Nak makan apa eh pagi ni...rasa teringin nak makan "Croque Madame" dari Pickle & Fig ni..fuhhh...terasa turkey ham & cheese dalam mulut ni..lapar!

#Pickleandfig #sallysamsaimandotcom #breakfast #Kiple #foodie

Starting up with Reversed White Mocha ☕
.
#pickleandfig
#cafehoppingmy
#Kiple

If I were a cup of strawberries, then my friend @syifaazhar_ must be a cup of cherries because we make a great combination.
.
The yummy taste of strawberries are combined with the antioxidant benefits of cherries and boom!! We complete each other 😚
.
I wish to go with her to the @juiceco.malaysia's grand opening on July 7 at Jalan Telawi, Bangsar!
.
#iheartjuiceco

My favorite album; my postcard collection. Kadang² bila ada masa terluang, suka tgk all the postcard from my fellow friends, bloggers & strangers..dah lama tak dapat postcard since everyone looking for souvenirs nowadays.
.
#postcard

As an apple, my biggest dream is to be invited to Juiceco grand opening day because I am nutritious and so freaking delicious! And do you know, one of the best – and easiest – things you can eat to help detoxify your liver is fruits – like apples! Hahaha..
.
Good news! Guys...stay tuned for the opening of Juiceco Malaysia on July 07, 2017 at Jalan Telawi, Bangsar! Juiceco serving only the best-quality natural produce so you can be well on your way to your coolest lifestyle.
.
Follow @juiceco.malaysia
.
#iheartjuicecomy #sp

Kening cantik harini ilusi khas dari stamping eyebrow by Dessin Cosmetics..
.
Kalau korang ada masalah tak reti lukis kening mcm Sally..beli jela stamping eyebrow ni kat @altheakorea..RM56 je, diterbangkan terus dr Korea!
.
#butterflymsia
#beautystuff #RayaMakeUp
#stampingeyebrow
#sallysamsaimandotcom
#lifestyleblogger
#AltheaMalaysia #AltheaKorea

Dah tghari...fikir masak ape ke tuu? Hahaha...dok selongkar phone nampak gambar semalam...I told you I make bibimbap yesterday.. Hahaha..yeay or nay?
.
#Bibimbap #Koreanfoods #KakakKimchi

Testing pakai Hijab by Fasha Sandha (Printed Collection)..Nasib baik jd helokk kat muka..hehe..janji dapat tudung baruuu..hee~
.
#fashasandhabymilyunir
#Aidilfitri2017
#SallyAsBlogger
#sallysamsaimandotcom

Tahun ni kita raya dengan Hijab by Fasha Sandha (Printed Collection).. Terima kasih la yg memberi..hehehe...out of season pun tak peduli laa..janji dapat tudung baruuu..hee~
.
#fashasandhabymilyunir
#Aidilfitri2017
#SallyAsBlogger
#sallysamsaimandotcom

Chakri = Pulut Mangga ✔
.
#Iftar #KLCC

Sesi menghabiskan seaweed yg beli kat Pulau Jeju..
.
#PopiahSeaweed #ChiliFlakes #SallyMasak #SallyRajin #SallyMmgSukaPujiDiriSendiri

Menghabiskan sisa voucher dengan membeli blender.. Blender pun...org nak raya dia meletup pulak 😒
.
Selalu kan mmg caption jarang ada kaitan dengan gambar..
.
#Bertiga

Weh..#KakakKimchi korang dok menggentel kuih siput...ingatkan susah tapi senang je...walaupun ade siput kejap jd siput kejap jadi sedut..hahahaha..
.
#krafraya #krafrepublic
#KimchiKeKampung
#sallysamsaimandotcom

Weh...kau ingat #KakakKimchi kau x reti anyam ketupat...jadik weh jadik..hahahaha...
.
#krafraya
#krafrepublic

Thanks for today guys!
.
Majlis Berbuka Puasa INDIGITAL SDN BHD dan RAKAMAN PROGRAM RAMADHAN MUZIK MUZIK 32
.
#sallysamsaimandotcom #KakakKimchi #SeketulSally #blogger #malaysianblogger #bloggerlife #bloggersgetsocial #ontheblog #igers #lifestyle #lifestyleblogger #writer

Raya Giveaway Festival di Althea
-----------------------------------------------------------------------------
Heyyo adik-adik..ni #KakakKimchi kesayangan korang nak cerita pasal Korea..bukan nak cerita pasal travelogue ke Korea, tapi nak cerita pasal Raya Giveaway Festival di @altheakorea!
.
Sally malas nak cakap banyak...korang sepantas kilat, usha website www.althea.kr dan shopping la untuk raya...Mana tau yang mana single raya ni tahun depan jadi double sebab muka dah cantik macam artis Korea! Kahkahkah!
.
Info lanjut : http://bit.ly/RayaGiveawayFestival_Althea 💃💃
.
#Althea #AltheaMalaysia #RayaGiveawayFestival

Harini #KakakKimchi korang jd org kampung dik..makan kat Buffet Ramadan Felda D'Saji...jap nak usha makanan jap...korang makan ape tuu?
.
@feldadsaji
#feldadsaji
#dsaji
#redcarpetavenue
#thestrandmall

In chess, every move has a purpose. Life obviously cannot be lived with this much unceasing calculation, nor should we want to live it that way, but there are times when we must align our actions with a predetermined strategy, instead of bumbling through it.
.
#sallysamsaimandotcom #malaysianblogger #kakakkimchi #likeforlike #lifestyle #lifestyleblogger #travel #travelogue #travelingdoraemon #AABC #AirAsia #photography #SonyA5100 #instatravel #instatraveling #igtravel

SYAHIRAH KOREAN SECRETS
.
Sebagai #DutaKorea merangkap #KakakKimchi kesayangan warga bumi...Sally kena kongsikan dengan korang produk terbaru daripada Syahirah, Set Korean Secrets!
.
Kalau korang nak tau rahsia artis Korea cantik putih mulus, nak tau macam mana nak dapatkan kulit wajah macam artis / idol KPOP kesayangan korang? Baca kat www.sallysamsaiman.com cepat!
.
#SyahirahKoreanSecrets

Sis masak harini sbb ibu tgh busy dgn Facebook nyaa..hahaha..eh, terfitnah pulak..
.
Tak laa...harini saje bg ibu rehat..ptg td pun lama dia tidur..penat melangok kat hospital ambik ubat smlm..
.
So, #KakakKimchi takde la masak korean food harini..kang elok nak makan terus tak makan kang..jd selongkar apa yg ade..goreng angel hair aglio olio, nasi goreng kampung kangkung seikat, onde², goreng ayam, goreng nugget & panaskan nasi biryani smlm.
.
Korang makan apa?
.
#Iftar #Ramadhan2017 #SallyMasak

Cubaan pertama buat bubur chacha menjadi nampaknya. Kali ni guna resepi dekat blog #KakakKimchi @sallysamsaiman 😂
#InaniHazwaniMasak

Kempen Fiesta Raya 2017 dengan @bf_bintangfashion!
.
Baru masuk Ramadhan dan nak fikir Raya! Chop! Jangan la fikir macam tuuu...Sally bukan excited nak raya tapi excited nak kongsikan dengan korang pelbagai promosi hebat di Kempen Fiesta Raya 2017 dengan Bintang Fashion!
.
Nak cari baju sedondon utk satu keluarga? untuk suami isteri? untuk skandal? eh! Hahahaha..Macam yang korang semua tahu, kat Bintang Fashion semuanya ada tau...Baju lelaki, baju wanita, baju kanak-kanak...all in one place...dan yang lebih hebat lagi sebab korang dapat kualiti selari dengan apa yang korang bayar.
.
Maklumat lanjut pasal kempen ni, baca kat www.sallysamsaiman.com okay? 😊😊
.
#BintangFashion #harirayacollection

Korang tak percaya kan #KakakKimchi korang ni mmg #DutaKorea?
.
Masak dengan chef pun masak makanan Korea okay..hahahaha...okay laa...udah la nak membangga diri tuuu...Jangan lupa tgk akak dengan Chef Ismail & Kilafairy memasak...dalam rancangan Chef Mail Masak Bersama Pensonic 2017.
.
Esok, 29th May 2017 jam 6 petang keyh! Selepas itu, sertai peraduan Tonton & Menang untuk peluang membawa pulang hadiah dan menang Dapur Induksi Chef's Like!
.
#pensonicCMMBP2017
#chefmail
#chefslike
#homeappliances
#lifestyleappliances
#kitchenappliances #chefmailmasakbersamapensonic2017
#pensonic
#sallysamsaimandotcom

KITKAT “CHOCOLATORY” INTIMATE SESSION WITH ANIS NABILAH
.
Yeah! My own version of Kit Kat; the delectables break consist of Dark Chocolate, Rich Chocolate Cookies, Dried Cranberries Pieces & Crunchy Pistachio.
.
#KitKat
#KitKatChocolatory
#sallysamsaimandotcom

Your beloved #KakakKimchi and not forgotten kak @eyzamiel making our own, unique Kit Kat!
.
KITKAT “CHOCOLATORY” INTIMATE SESSION WITH ANIS NABILAH
.
#sallysamsaimandotcom
#KitKat
#KitKatChocolatory

Kalau kaki travel, sekarang ni bukan zaman nak tunggu WiFi kat hotel baru nak update semua...kena ada data! Takkan nak travel 3-4 negara nak beli 3-4 simkad yang berbeza? Nonsense!
.
Ni haa! Sally nak share dengan korang...ada benda baru utk kaki travel.. m8 World SIM! Macam mana ianya berfungsi?
.
Senang je..kalau kat Malaysia korang boleh guna sebagai simkad tempatan dengan pancaran oleh U-Mobile...dan kalau nak guna kat luar negara, hanya perlu beli plan yang sesuai dengan negara yg bakal korang lawati dan pooppff, dah ada data setiap masa!
.
Maklumat lanjut boleh ke www.buzzme.com.my atau follow IG: @buzzme.m8
.
#EnablingAsia #BuzzMe #m8WorldSim

Dah nak puasa ni..baik laa siap sedia..pastikan ada stok minyak Yu Yee kat rumah tau..kalau agak² pening kepala atau perut masuk angin, cepat² guna..jangan gatal nak call nombor kecemasan KFC, Domino's pizza, McDonald's ke okay?
.
#MinyakYuYeeCapLimau
#Ramadhan2017

Sally bukan pengguna kanta lekap atau contact lens yang tegar...Sally dari dulu lagi prefer guna cermin mata daripada guna kanta lekap sebabnya Sally bukan jenis orang yang rajin...Kadang-kadang boleh tertidur dengan pakai cermin mata.
.
Sebenarnya Sally terdetik nak cuba guna contact lens sebab tak puas hati dengan cermin mata yang baru ni...Kiranya merajuk, kita pakai contact lens, padan muka cermin mata! Haha
.
See how happy I am?Yaaa...except kat pipi tu tak boleh nak elak...mmg pipi tembam macam pau..hahahaha...but still overall semuanya okay...
.
So, macam mana transformasi guna contact lens pada Sally? Yay or Nay?
.
Info lanjut : www.bausch.com.my atau usha Facebook : www.facebook.com/BauschAndLombMY/
.
#BauschandLombMY #contactlenses

Buffet? Boring!
.
Masa Ramadhan nnt, kalau teringin nak mkn masakan kampung...g la cuba Set Nasi Dulang kat @melurandthyme
.
Ada 2 pilihan; Set A & Set B yg menyediakan lauk pauk yg berlainan..mcm dlm gmbr ni Set A!! Ada Ketam, Ayam, Daging Bakar, Terung Sambal, ulam ulaman & sambal belacan, telur masin, pajeri nenas dan free flow of desserts, kurma, kuih & beverages of the day 😜
.
#MelurandThyme #Ramadhan2017 #RamadhanSpecial

Most Popular Instagram Hashtags