#kakakkimchi

MOST RECENT

Terima la muka berlemuihh sejak pagi tetiba org dtg..hahaha..malas aku nak #OOTD
.
.
.
.
.
#Aidilfitri2018 #KakakKimchi
#SeketulSally
#SallySamsaimandotcom
#MalaysianBlogger
#LifestyleBlogger
#XioamiMi4i

Rendang Daging masak time puasa. Terpedas, termasin tp nasib baik la sedap kat tekak! Haha
.
.
.
.
.
#Aidilfitri2018 #KakakKimchi #SeketulSally #SallyMasak #SallySamsaimandotcom #XioamiMi4i #delicious #homemade #yummy #foodie #instafoodpic #instafoodporn #instafoods

Leftover nasi impit, sbb malas nak masak rendang, nak masak kuah kacang bagai...so, jadi laa ketupat goreng.
.
Ni sarapan pagi tadi..malam ni makan nasi jela kot kita.. Ibu dah start puasa..kita esok laa..adeh!
.
.
.
.
#MenuAidilfitri #SallyMasak #Aidilfitri2018 #SHRMZB #KakakKimchi #SeketulSally #SallySamsaimandotcom #SonyA5100
#delicious #homemade #yummy #foodie #instafoodpic #instafoodporn #instafoods

Berjaya buat #SateMinang! Ok la walau tercair sikit, kali ni buat yg ayam je sbb tu je ade dlm peti. Nnt nak cuba buat yg stok daging pulak.
.
.
.
.
#SallyMasak #Yummy #MakanMakanMalaysia #Makan #MalaysianFOODS #KakakKimchi #SeketulSally #SallySamsaimandotcom #XioamiMi4i #delicious #homemade #foodie #instafoodpic #instafoodporn #instafoods

Selamat berbuka semua.
.
Jiwa tak tenang pun, ibadah tetap kena jaga.

It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
.
Throwback Majlis Berbuka Puasa
YB Dato' Abdullah Sani Bin Abdul Hamid (Ahli Parlimen Kapar) bersama siswa Kolej Keris Mas (UKM Bangi) meraikan Anak-Anak Raudah.
.
#quotes #fridayquotes

Harini kita berbuka kat luar...org nak belanja jgn jual mahal.. #malasmasak haha!
.
#SallySamsaimandotcom
#RamadanKareem

Bila kau sampai awal ke buffet..hadap la korang muka #KakakKimchi yg gembira akhirnya dapat jugak redeem voucher!
.
Thank you Kak @eyzamiel yg tlg bertungkuihh lumuihhh dapatkan seat utk kita..haha..
.
#RamadanKareem
#SallySamsaimandotcom
#SallySamsaimanlifeiscolorful
#ramadanbuffet

"Nak post ke tak? nanti post takut perubahan tak nampak sangat. hmmm..Post je la"
.

28/12/2017 - Aku start diet sebab berat aku sudah pon mencecah 116.8kg!
.

27/5/2018 - After about 5 months aku kurangkan carb dan gula berat aku sekarang 96.3kg
.

Total lost : 20.5kg (5 months) .

Masih lagi meneruskan diet and hopefully sebelum hujung tahun ini aku dapat capai berat ideal aku 75kg!
.

#lukedietjourney
#was116kg
#LDJ
#diet
#jomkurus
#jomdiet
#luqmanzakaria
#lifestyleblogger

#KakakKimchi nak jugak test upload gambar menu berbuka..eh
.
Fish Burger
Homemade Potato Wedges
Korean Fried Chicken
.
Masak apa korang? @surinalow masak apeee tuuuu??
.
.
.
#SallyMasak #AcahAcahOmputihkeKorea #KakakKimchi #SeketulSally #SallySamsaimandotcom #SonyA5100
#delicious #homemade #yummy #foodie #instafoodpic #instafoodporn #instafoods

Last pitstop harini, ke Gardens by the Bay...antara taman yg tercantik di Singapura sbb unik.
.
Dapat juga peluang utk menyaksikan "Light Rhapsody Show di Supertree"..Harini tema Star Wars!
.
Syok betul dpt teroka Singapura dalam masa sehari..penat tapi mmg worth every minutes! Thanks @rainitravel!
.
#RAINItravel
#RAINItravelXSingapura
#SGdaytripwithRAINItravel
.
#KakakKimchi #SeketulSally #travelingdoraemon #travelblogger #travelblog #travelgram #travelphoto #wanderlust #solotraveler #traveldiaries #adventure #instatravel #cityscape #liveauthentic #bestplacestogo #bestdestinations #worldtravelpics #sharetravelpics #travelworld #AABC #SonyA5100

#KakakKimchi & #HakakKpop mencemar duli usha K-Food Festival...Hahaha..Banyakkk gilaaa makanan sedap wehhh! Mcm blk kg!!
.
Korean Food Fair 2018
.
Tarikh : 4 Mei - 16 Mei 2018
Lokasi : ISetan Suria KLCC
Masa : 10.00pagi - 10.00malam
.
Tu je nak bgtau sebab nak ajak g KLCC..haha!

Your favorite #KakakKimchi got something to do today...shuhhhh... 😂💕

Bila #KakakKimchi bergabung dgn #HakakKpop..makan #Bingsu pulak...Terserlah ke'Korea'annya.
.
Macihhhh belanja kita, awakkk 😘 (@aiinbaharom)
.
#DutaKorea

Most Popular Instagram Hashtags