#jujurlahsayang

388 posts

TOP POSTS

Jujur lah syg๐Ÿ˜Œ sorry suara tk sedap๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜… ft @itzmemyrra._ #justtb #jujurlahsayang #karoke

๐Ÿ‘ˆNah yg galau dengoke bae lagu dari Adek ian @adrian_akbar23 ,yg nak request follow dulu akun'nyeee ek๐Ÿ˜hehe... #song
#jujurlahsayang
#adrianakbar23
#janganserius
#miminsekayu

2nd girlfriend. Naik Nuang sbb dia la rayu. ๐Ÿ˜Œ #bukangirlfriendlu #bukankasanova #jujurlahsayang #GunungNuang

Be honest to yourself. Jujur dengan diri sendiri #honesty #jujurlahsayang ๐Ÿ˜˜

Ku mohon jangan ada mukidi di antara kita....
๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜’ . . .

#jujurlahsayang

Eahh.. Gulut me lalap adi bage kinn .. Rempet ngisahen mbegisa, lanai ka bo sekale banci medem asa tengah berngi e.. Kenapa selalu dipertahankan kesalahan yg telah lama disadarii.. #jujurlahpadadirisendiridanjangancakaptakserupabikinyaaa #jujurlahpadaku #jujurlahsayang

MOST RECENT

202th page of my 365- page book... #66#2017
๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Done reading Jujurlah Sayang! by Izz Jaja. .

Novel ni menggunakan POV 1, iaitu diri Aira. (Sebenarnya, guna la apa apa POV pon, asalkan sedap dibaca). .

Novel ni menceritakan tentang Aira dan Noah. Aira, seorang yang dibesarkan dengan didikan agama yang boleh dikatakan sempurna, dan dirinya kira bertuah dilahirkan dalam environment yang sangat islamik. Parents adalah orang usrah, dorang akan selalu solat berjemaah dan tadarus al-quran sama sama. Berlainan pula dengan Noah, seorang Cina-Iban, mualaf. Kalau ikutkan dah lama dah dia revert, tapi sebenarnya dia hidup tak berlandaskan Islam pun. .

Pertemuan Noah-Aira ni dalam keadaan yang kelakar. Aira dengan selamba tumpang toilet rumah lelaki yang tak dikenali. Pertemuan demi pertemuan. Akhirnya, mereka sama sama jatuh cinta. Tapi, masalah antara mereka ialah agama. .

Kerana terlalu cintakan Aira, Noah menipu yang dia ni seorang Islam yang baik, padahal Noah ni tak pernah solat, tak pernah puasa. 4 bulan pertama kahwin, bahagia je dorang ni, sebab Noah pandai cover. Then, lepas tu, ter kantoi ngan Aira. Lepas tu, banyak pulak konflik antara mereka, dengan kewujudan langau. .

Tapi, sebenarnya masalah antara mereka ni ialah kepercayaan tu yang kurang. Noah dengan kisah silamnya dan keenggannya mempelajari Islam. Aira yang cepat berburuk sangka. Tak lama lepas tu, hidayah tiba dalam hidup Noah. Akhirnya, they finally lived happily ever after. .

For me, this was good. Lagipon, ni based on Aira's perspective. Tapi, at the end of the story, Noah ada cerita kat Aira dia punya perspective jugak. So, okayla. Takde la rasa tak puas hati sebab baca sebelah pihak je. .

#jujurlahsayang
#izzjaja

Berkata jujur lebih indah,walaupun hasilnya tidak seperti apa yang kita inginkan,tapi tetap dapat pahala
#senyuminaja
#tanpaarti
#jujurlahsayang

JUJURLAH SAYANG
#jujurlahsayang
#izzjaja
SM - MYR 18.00
SS - MYR 21.00
(including postage)

DM to buy.

Eahh.. Gulut me lalap adi bage kinn .. Rempet ngisahen mbegisa, lanai ka bo sekale banci medem asa tengah berngi e.. Kenapa selalu dipertahankan kesalahan yg telah lama disadarii.. #jujurlahpadadirisendiridanjangancakaptakserupabikinyaaa #jujurlahpadaku #jujurlahsayang

Jujur, satu pekara yang susah untuk diungkapkan oleh sebahagian manusia. Manusia yang takut akan kebinasaan, akan berasa gerun dengan perkataan ini. Meski jujur itu kadangnya terpaksa merapuhkan sebahagian jiwa manusia, namun ianya akan membuahkan hasil yang manis isinya. Walau tebal kulitnya. Selamat menjalani kehidupan, wahai manusia.

#jujurlahsayang #akutakmengapa #silajujur #walaupahitmenerima #akanmanisuntukbersama #bersatukitateguh #berceraikitaroboh #janjiakuhappy #penulis #menulis #buku #thepaintofvoice #qestproduction #pencoraksuara

Baru. Untuk tempahan pm/dm atau klik link wassap diprofile

Tajuk : Jujurlah... Sayang!
Penulis : Izz Jaja
Harga : RM26.00 exc postage
ISBN : 978-967-0907-50-5

Sinopsis
Noah dan Airaโ€ฆ dua nama yang punya kehidupan berbeza. Ibarat, seorang di utara, seorang di selatan. Aira menyembah Dia. Sedangkan Noah tidak percaya kepada Yang Maha Esa. Tidak pernah sebulu. Mereka bertemu dalam keadaan tidak diduga, sungguh memalukan. Saling kenal dan saling sayang.
โ€œYou are not a friend of Jammy?โ€
โ€œNope!โ€
โ€œThen?โ€ โ€œA stranger that want to use a toilet. Just for a while.โ€
Bukan Aira yang meminta, tetapi Noah yang tidak sabar, lantas hubungan itu termeterai dengan janji suci. Hidup bersama, terlalu banyak rahsia Noah yang terbongkar setelah itu. Aira bingung dan keliru. Apakah dia tersalah memilih Noah sebagai teman hidup?
โ€œYouโ€™ve lied to me. Everything about you was a lie.โ€ โ€“ Aira Al-Imani

Noah diam mengiakan. Hati juga mengakui, perhubungan mereka dimulai dengan sebuah pembohongan. Dia cuma punya cinta yang lahir dari sekeping hati. Tetapi, apakah Aira mengerti rasa yang tidak pernah padam itu?
Telah Aira serahkan seluruh cintanya buat Noah, namun saat kejujuran dipertaruhkan, seluruh hidupnya menjadi gerhana. Badai yang menghimpit memaksa Aira pergi membawa diri.
Masih adakah ruang dan peluang untuk Noah meraih kembali kepercayaan Aira? Benarkah sudah layu cinta yang dulunya mekar dalam hati Aira buat Noah?#sinopsisdimohbely #novelmelayu #jujurlahsayang

๐ŸŒŸ NOVEL TERBARU ๐ŸŒŸ

RM26 (excl. $ postage)

Order ๐Ÿ‘‰ +6012 8530 859

Sinopsis
Noah dan Airaโ€ฆ dua nama yang punya kehidupan berbeza. Ibarat, seorang di utara, seorang di selatan. Aira menyembah Dia. Sedangkan Noah tidak percaya kepada Yang Maha Esa. Tidak pernah sebulu. Mereka bertemu dalam keadaan tidak diduga, sungguh memalukan. Saling kenal dan saling sayang.
โ€œYou are not a friend of Jammy?โ€
โ€œNope!โ€
โ€œThen?โ€ โ€œA stranger that want to use a toilet. Just for a while.โ€
Bukan Aira yang meminta, tetapi Noah yang tidak sabar, lantas hubungan itu termeterai dengan janji suci. Hidup bersama, terlalu banyak rahsia Noah yang terbongkar setelah itu. Aira bingung dan keliru. Apakah dia tersalah memilih Noah sebagai teman hidup?
โ€œYouโ€™ve lied to me. Everything about you was a lie.โ€ โ€“ Aira Al-Imani

Noah diam mengiakan. Hati juga mengakui, perhubungan mereka dimulai dengan sebuah pembohongan. Dia cuma punya cinta yang lahir dari sekeping hati. Tetapi, apakah Aira mengerti rasa yang tidak pernah padam itu?
Telah Aira serahkan seluruh cintanya buat Noah, namun saat kejujuran dipertaruhkan, seluruh hidupnya menjadi gerhana. Badai yang menghimpit memaksa Aira pergi membawa diri.
Masih adakah ruang dan peluang untuk Noah meraih kembali kepercayaan Aira? Benarkah sudah layu cinta yang dulunya mekar dalam hati Aira buat Noah?

#litsiren #novelmelayu #jujurlahsayang #izzjaja #lovenovel #sayajualbuku #jualbukuonline

NOVEL TERKINI MESTI BELI!
.
Dapatkan segera sementara stok masih ada ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
โœ”Rindu Itu Cinta
โœ”Manisnya Souffle
โœ”Satu Meter ke Hati
โœ”Pasangan Kopi Susu
โœ”Had Laju Cinta
โœ”Semanis Tomato
โœ”Pemusnah Hati
โœ”Di Taman Larangan
โœ”Mr.Delicious
โœ”Jujurlah...Sayang!
.
http://www.wasap.my/60137250008
.
#rinduitucinta #manisnyasouffle #satumeterkehati #pasangankopisusu #hadlajucinta #semanistomato #pemusnahhati #ditamanlarangan #mrdelicious #jujurlahsayang

Most Popular Instagram Hashtags