[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#jujurlahsayang

400 posts

TOP POSTS

Kejujuran adalah hadiah yg sangat mahal dari seseorang...
Maka jgn berharap itu dr orang yang murahan
#jujurlahsayang
#walaumenyakitkanitulebihbaik

๐Ÿ‘ˆNah yg galau dengoke bae lagu dari Adek ian @adrian_akbar23 ,yg nak request follow dulu akun'nyeee ek๐Ÿ˜hehe... #song
#jujurlahsayang
#adrianakbar23
#janganserius
#miminsekayu

2nd girlfriend. Naik Nuang sbb dia la rayu. ๐Ÿ˜Œ #bukangirlfriendlu #bukankasanova #jujurlahsayang #GunungNuang

Nyari uang itu gak gampang, biar susah penting gak nyusahin orang
#bendahara #administrasi #keuangan #jujurlahsayang

Jika kita suka mengolok-olok maka akan tiba giliran kita
#jujurlahsayang

MOST RECENT

from @fuadbakh -
Sekarang baru ngaku dia ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #ilctvonenews #reuni212monas #lucubanget
#kocak #serum #jujurlahsayang #aku #takmengapa #beritaterkini #beritarakyat

#Ihiiiiiw apa iya begitu?? #jujurlahsayang #hahay

.
Jujurlah saja jikau kau merasakan hal yang sama seperti yang aku rasa...
.
.
.
.
.
#jujurlahsayang #jujuritubaik

Cyaaaa .. Gak kalah kan suaranya ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ meskipun suaraku keserimpet ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ . .
.#smule #repvblik #sandiwaracinta #rurirepvblik #jujurlahsayang #bestsmule #kocak #lucu #funny #myvoice #voice #sing #singing #smuleindonesia @ruri_repvblik

#Repost @abiiii97 (@get_repost)
ใƒปใƒปใƒป
#riilbooster
.
.
Disaat kita melakukan dosa sembunyi2 dan mengira bahwa tak ada yg melihat
.
Ketahuilah bahwa Allah Maha Melihat ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
.
Katakan dalam hati Fa Ainallah ?? Dimana kah Allah disaat kita sedang berbuat dosa itu ??
.
Berpikirlah lagi ketika kita ingin melakukan dosa dalam kesendirian
.
.
Kajian @riilhijrah #riilsatnite
.
Follow @riil.tv
Follow @abiiii97
.
Youtube Channel >> RiiL Hijrah TV (Link di BIO)
.
#riilhijrah #riiltv #riilsatnite #nafs8118 #berrielmakky #1minutebooster - #regrann #pemudaislam #jujur #jujurdanikhlaskuncirezeki #jujurlahsayang

Saling memahami adalah ketika kalian saling menceritakan segala sesuatu tanpa rahasia dan tanpa kebohongan ! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘ #jujurdanikhlaskuncirezeki #jujur #penting #gakbohong #terbuka #love #jujurlahsayang #jujurlahpadadirisendiridanjangancakaptakserupabikinyaaa

Cari novel BEST?
#JUJURLAHSAYANG!
Cuba jadikan koleksi..
Whatsapp: 017-4108572
__
Random teaser
.
Bila kaki aku dh smpai di dpn pintu bilik,trasa lengan aku ditarik.โ€œYou nk lari dari I ye?byk sgt alasan ni..โ€
โ€œMna ada!โ€ tukasku.
โ€œMna ada konon.I blum nk ajak tidur.โ€ Noah brjeda sketika sblum mnyambung..โ€œOh no..โ€œ Anak mata Noah sngaja dbulatkn.โ€œAre you just giving me a clue? we have to go to bed early..for our first night..โ€ Bisiknya di telinga dgn suara nakal.Aku trnganga.Dadanya aku tampar. โ€œNo way..I tk ckp apa2โ€
Noah mnangkp tanganku & dibawa ke bibirnya.Muka aku mmerah lg.
โ€˜Terima kasih Aira sbab sudi trima I dlm hdup you.Trima kasih utk smuanya.โ€
โ€œTak ada apa2 yg nk diterima kasihkn.Allah & tentukn jodoh kita. Alhamdulillah.โ€ Balasku.
โ€œTpi I tetap bruntung.Dicintai wnita sbaik you..โ€
Aku trdiam.Tang mna baik aku pn tk tahu ttapi aku tdk mnjwb apa2.Lbih selesa membekukan diri.
โ€œRasa mcm mimpi,prmpuan yg slamba je duduk dpn I,mkn & hbiskn cendol dia dgn muka tk brsalahnya dh jdi isteri I..โ€
โ€œAlaaa..jgn la ingt lg benda tu..โ€ Aku tk sedar yg aku tiba2 merengek manja pda Noah.Malu tau ingat bnda tu.
__
#IzzJaja #Lovenovel #HantuNovel #Novelmurah #NovelOnline #enciksuamimatsalihcelup #dramasangat #awaksukasayatak #swapreview #sabah #sarawak #afmegastar #jualanmurah #NovelHot #tombiruo #salepecahkepala #salepecahtabung #zulariffin

Kejujuran adalah hadiah yg sangat mahal dari seseorang...
Maka jgn berharap itu dr orang yang murahan
#jujurlahsayang
#walaumenyakitkanitulebihbaik

Ada yg berfkir bkerja sehingga tiada masa adalah sebuah kesenangan & kebahagiaan.. Tapi mereka lupa ada lebih mmerlukan prhatian ..byk pengorbanan dlm stiap kehidupan .. #jujurlahsayang

Perbesarlah foto ini! Dan bacalah! Dan Sahabat dapat melihat muka saya yanghampir putus asa. Ya betul, setiap pribadi (pasti) bangkit & kembali mandiri dengan caranya masing-masing. Namun, saya sebagai pribadi yang telah terlebih dahulu & selalu dikasihi Tuhan wajib setia & tekun mendampinginya sampai pulih (baca: mandiri). Semoga para Sahabat Kebaikan siap untuk setia & tekun mendampingi satu sama lain, terutama pribadi-pribadi yang sedang mengalami depresi.
.
Sungguh hatiku dan hari-hariku selama 1 minggu ini kacau, @yukkypratama . Semoga kamu senantiasa diberikan kesempatan untuk bertanya pada dirimu sendiri, apa yang jadi alasanmu melakukan semua perbuatan yang tidak ada dalam benak para Sahabatmu, bahkan keluarga intimu. Cukup kak, adik sayang kamu.
#iwannacry #kau #wanitategar #kumohon #kembalilah #jujur #jujurlahsayang #jangansalahpilih #jangangengsi #cinta #lajang #single #janda #putuscinta #kembalilajang #ruangnyaman #perempuan

Jujur aja....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#jujurlahsayang #anak #jujur #disayang

Kau happy tak dalam group kau sekarang?? Membawa progress tak??
Dari baju mempelam ke baju mango kah?? Atau dari tudung arini ke tudung ariani?? Atau farido ke fareda?? Sedikit sebanyak itu juga namanya progress.. kalau tak happy meh le.. PM ticernissa k.. .
.
Jauhkan diri daripada team group yang ada unsurยฒ "fishy bussiness".. yang kata A pastu tetiba jadi Z...yang tak bole ni.. hanya ni je boleh..tupยฒ makan duit orang dediam (punch atas nama sendiri) ohh nak ke makan hasil harem tu?? Ticer sik maok eh.. sebab anakยฒ tengah membesar.. nanti hasil nak bayar rumah..kreta.. eii baik jangannn.. Syukurlah dalam STG kita bermula dengan..RM50.. team #AURALegacy yang very support each other.. Tanpa u ols.. kita takkan ada hari ini..
.
.
#modalRM50
#fishyfishy
#bisnesonline
#jujurlahsayang
#amanah
#TIGA

#riilbooster
.
.
Disaat kita melakukan dosa sembunyi2 dan mengira bahwa tak ada yg melihat
.
Ketahuilah bahwa Allah Maha Melihat ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
.
Katakan dalam hati Fa Ainallah ?? Dimana kah Allah disaat kita sedang berbuat dosa itu ??
.
Berpikirlah lagi ketika kita ingin melakukan dosa dalam kesendirian
.
.
Kajian @riilhijrah #riilsatnite
.
Follow @riil.tv
Follow @abiiii97
.
Youtube Channel >> RiiL Hijrah TV (Link di BIO)
.
#riilhijrah #riiltv #riilsatnite #nafs8118 #berrielmakky #1minutebooster - #regrann #pemudaislam #jujur #jujurdanikhlaskuncirezeki #jujurlahsayang

Ku terima walau sakit hati
(Repvblik_Sandiwara cinta๏ผ‰
#laguindonesia
#ๅ‚ทๆ„Ÿๆƒ…ๆญŒ
#jujurlahsayang

#JUJURLAHSAYANG! - #IzzJaja
Jom pre order novel..
Whatsapp: 017-4108572
_Lyn Teaser_
.
Dh knpa dgn dua manusia ni??
Noah tdk beriak.Tnpa mngendahkn bebelanku,dia mampir.Tangnnya mnekan lmbut bahuku. โ€œJgn marah2 lg syg.Tk baik utk anak kita.You kn mngandung ni,I tk mahu you trtekan.โ€
Aku sedekahkn snyumn sinis sblum mnepis tangan sasa Noah di tubuhku.โ€œSjak awal I hamil lg,I mmg trtekan & smuanya sbab you.Jdi,urk kurangkn tekanan I..I minta you balik,jauhkn diri you drpd I..โ€ โ€œI tk mahu brjauhn dgn you & anak kita..โ€
โ€œStop all the nonsense.Jgn brlagak mcm kita tk ada masalh sblum ni..Knpa dgn you ni? tiba2 you brubh fikirn?You ada muslihat lain kn?atau you sbnrnya sngaja,brlakon dpn I,dpn parents I?โ€ โ€œAira, lI tk brniat buruk mcm tu pn syg..โ€ Noah kmbali mrapat.Aku resah.Mata mmndang jam yg mnunjukkn pukul 12.15 tgh hri.Bila ma nk blk ni?Aku sudh tdk betah mnghadap Noah.Biasanya aku tdk mlyn.Ma & pa yg rajin bnr mlyn llaki itu.Aku pula lbih senng trperap di dlm bilik jika Noah mncul dia ambang pintu. โ€œCan you give me second chance.I jnji I akn brubahโ€
โ€œPluang kdua utk apa?utk you trus sakitkn hati I.?โ€
Noah mngeluh pnjng.Barngkali dia bosan dgn stiap โ€˜tembaknkuโ€™.Kami sama2 bungkam.Dpm ksepian itu,telefon pintar Noah mngeluarkn bunyi nyaring.Aku skadar mnatap skilas sblum brura-ura mahu mningglkn Noah kseorgn di ruang tamu.Nmun,lngkhku trsekat pabila tangnnya lbih laju mnyeluk prgelangn tangnku.
_
#Lovenovel #hantunovel #NovelOnline #BestSeller #jualnovel #clevergirl #perempuanpalingbahagia #tv3 #pinggantakretaknasitakdingin #novelcinta #awaksukasayatak

Nyari uang itu gak gampang, biar susah penting gak nyusahin orang
#bendahara #administrasi #keuangan #jujurlahsayang

READY STOCK !

JUJURLAH SAYANG -RM26.00

POSTAGE:RM8.00SM/RM11.00SS

BERMINAT WHATSAPP 0107176525

SINOPSIS:
Noah dan Aira... dua nama yang punya kehidupan berbeza. Ibarat, seorang di utara, seorang di selatan. Aira menyembah Dia. Sedangkan Noah tidak percaya kepada Yang Maha Esa. Tidak pernah sebulu. Mereka bertemu dalam keadaan tidak diduga, sungguh memalukan. Saling kenal dan saling sayang. โ€œYou are not a friend of Jammy?โ€ โ€œNope!โ€ โ€œThen?โ€ โ€œA stranger that want to use a toilet. Just for a while.โ€ Bukan Aira yang meminta, tetapi Noah yang tidak sabar, lantas hubungan itu termeterai dengan janji suci. Hidup bersama, terlalu banyak rahsia Noah yang terbongkar setelah itu. Aira bingung dan keliru. Apakah dia tersalah memilih Noah sebagai teman hidup? โ€œYouโ€™ve lied to me. Everything about you was a lie.โ€ - Aira Al-Imani

Noah diam mengiakan. Hati juga mengakui, perhubungan mereka dimulai dengan sebuah pembohongan. Dia cuma punya cinta yang lahir dari sekeping hati. Tetapi, apakah Aira mengerti rasa yang tidak pernah padam itu?

Telah Aira serahkan seluruh cintanya buat Noah, namun saat kejujuran dipertaruhkan, seluruh hidupnya menjadi gerhana. Badai yang menghimpit memaksa Aira pergi membawa diri.

Masih adakah ruang dan peluang untuk Noah meraih kembali kepercayaan Aira? Benarkah sudah layu cinta yang dulunya mekar dalam hati Aira buat Noah?
#jujurlahsayang #novel #novelbaru #sayajual #sayajualnovel

202th page of my 365- page book... #66#2017
๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Done reading Jujurlah Sayang! by Izz Jaja. .

Novel ni menggunakan POV 1, iaitu diri Aira. (Sebenarnya, guna la apa apa POV pon, asalkan sedap dibaca). .

Novel ni menceritakan tentang Aira dan Noah. Aira, seorang yang dibesarkan dengan didikan agama yang boleh dikatakan sempurna, dan dirinya kira bertuah dilahirkan dalam environment yang sangat islamik. Parents adalah orang usrah, dorang akan selalu solat berjemaah dan tadarus al-quran sama sama. Berlainan pula dengan Noah, seorang Cina-Iban, mualaf. Kalau ikutkan dah lama dah dia revert, tapi sebenarnya dia hidup tak berlandaskan Islam pun. .

Pertemuan Noah-Aira ni dalam keadaan yang kelakar. Aira dengan selamba tumpang toilet rumah lelaki yang tak dikenali. Pertemuan demi pertemuan. Akhirnya, mereka sama sama jatuh cinta. Tapi, masalah antara mereka ialah agama. .

Kerana terlalu cintakan Aira, Noah menipu yang dia ni seorang Islam yang baik, padahal Noah ni tak pernah solat, tak pernah puasa. 4 bulan pertama kahwin, bahagia je dorang ni, sebab Noah pandai cover. Then, lepas tu, ter kantoi ngan Aira. Lepas tu, banyak pulak konflik antara mereka, dengan kewujudan langau. .

Tapi, sebenarnya masalah antara mereka ni ialah kepercayaan tu yang kurang. Noah dengan kisah silamnya dan keenggannya mempelajari Islam. Aira yang cepat berburuk sangka. Tak lama lepas tu, hidayah tiba dalam hidup Noah. Akhirnya, they finally lived happily ever after. .

For me, this was good. Lagipon, ni based on Aira's perspective. Tapi, at the end of the story, Noah ada cerita kat Aira dia punya perspective jugak. So, okayla. Takde la rasa tak puas hati sebab baca sebelah pihak je. .

#jujurlahsayang
#izzjaja

Berkata jujur lebih indah,walaupun hasilnya tidak seperti apa yang kita inginkan,tapi tetap dapat pahala
#senyuminaja
#tanpaarti
#jujurlahsayang

JUJURLAH SAYANG
#jujurlahsayang
#izzjaja
SM - MYR 18.00
SS - MYR 21.00
(including postage)

DM to buy.

Eahh.. Gulut me lalap adi bage kinn .. Rempet ngisahen mbegisa, lanai ka bo sekale banci medem asa tengah berngi e.. Kenapa selalu dipertahankan kesalahan yg telah lama disadarii.. #jujurlahpadadirisendiridanjangancakaptakserupabikinyaaa #jujurlahpadaku #jujurlahsayang

Jujur, satu pekara yang susah untuk diungkapkan oleh sebahagian manusia. Manusia yang takut akan kebinasaan, akan berasa gerun dengan perkataan ini. Meski jujur itu kadangnya terpaksa merapuhkan sebahagian jiwa manusia, namun ianya akan membuahkan hasil yang manis isinya. Walau tebal kulitnya. Selamat menjalani kehidupan, wahai manusia.

#jujurlahsayang #akutakmengapa #silajujur #walaupahitmenerima #akanmanisuntukbersama #bersatukitateguh #berceraikitaroboh #janjiakuhappy #penulis #menulis #buku #thepaintofvoice #qestproduction #pencoraksuara

Baru. Untuk tempahan pm/dm atau klik link wassap diprofile

Tajuk : Jujurlah... Sayang!
Penulis : Izz Jaja
Harga : RM26.00 exc postage
ISBN : 978-967-0907-50-5

Sinopsis
Noah dan Airaโ€ฆ dua nama yang punya kehidupan berbeza. Ibarat, seorang di utara, seorang di selatan. Aira menyembah Dia. Sedangkan Noah tidak percaya kepada Yang Maha Esa. Tidak pernah sebulu. Mereka bertemu dalam keadaan tidak diduga, sungguh memalukan. Saling kenal dan saling sayang.
โ€œYou are not a friend of Jammy?โ€
โ€œNope!โ€
โ€œThen?โ€ โ€œA stranger that want to use a toilet. Just for a while.โ€
Bukan Aira yang meminta, tetapi Noah yang tidak sabar, lantas hubungan itu termeterai dengan janji suci. Hidup bersama, terlalu banyak rahsia Noah yang terbongkar setelah itu. Aira bingung dan keliru. Apakah dia tersalah memilih Noah sebagai teman hidup?
โ€œYouโ€™ve lied to me. Everything about you was a lie.โ€ โ€“ Aira Al-Imani

Noah diam mengiakan. Hati juga mengakui, perhubungan mereka dimulai dengan sebuah pembohongan. Dia cuma punya cinta yang lahir dari sekeping hati. Tetapi, apakah Aira mengerti rasa yang tidak pernah padam itu?
Telah Aira serahkan seluruh cintanya buat Noah, namun saat kejujuran dipertaruhkan, seluruh hidupnya menjadi gerhana. Badai yang menghimpit memaksa Aira pergi membawa diri.
Masih adakah ruang dan peluang untuk Noah meraih kembali kepercayaan Aira? Benarkah sudah layu cinta yang dulunya mekar dalam hati Aira buat Noah?#sinopsisdimohbely #novelmelayu #jujurlahsayang

NOVEL TERKINI MESTI BELI!
.
Dapatkan segera sementara stok masih ada ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.
โœ”Rindu Itu Cinta
โœ”Manisnya Souffle
โœ”Satu Meter ke Hati
โœ”Pasangan Kopi Susu
โœ”Had Laju Cinta
โœ”Semanis Tomato
โœ”Pemusnah Hati
โœ”Di Taman Larangan
โœ”Mr.Delicious
โœ”Jujurlah...Sayang!
.
http://www.wasap.my/60137250008
.
#rinduitucinta #manisnyasouffle #satumeterkehati #pasangankopisusu #hadlajucinta #semanistomato #pemusnahhati #ditamanlarangan #mrdelicious #jujurlahsayang

Sinopsis: Noah dan Airaโ€ฆ dua nama yang punya kehidupan berbeza. Ibarat, seorang di utara, seorang di selatan. Aira menyembah Dia. Sedangkan Noah tidak percaya kepada Yang Maha Esa. Tidak pernah sebulu. Mereka bertemu dalam keadaan tidak diduga, sungguh memalukan. Saling kenal dan saling sayang.
.
Bukan Aira yang meminta, tetapi Noah yang tidak sabar, lantas hubungan itu termeterai dengan janji suci. Hidup bersama, terlalu banyak rahsia Noah yang terbongkar setelah itu. Aira bingung dan keliru. Apakah dia tersalah memilih Noah sebagai teman hidup?
.
Noah diam mengiakan. Hati juga mengakui, perhubungan mereka dimulai dengan sebuah pembohongan. Dia cuma punya cinta yang lahir dari sekeping hati. Tetapi, apakah Aira mengerti rasa yang tidak pernah padam itu?
.
Telah Aira serahkan seluruh cintanya buat Noah, namun saat kejujuran dipertaruhkan, seluruh hidupnya menjadi gerhana. Badai yang menghimpit memaksa Aira pergi membawa diri.
Masih adakah ruang dan peluang untuk Noah meraih kembali kepercayaan Aira? Benarkah sudah layu cinta yang dulunya mekar dalam hati Aira buat Noah?
.
#jujurlahsayang #izzjaja #anaasapublication #fajarpakeer #alaf21 #october #lovenovel #bukuprima #kakinovel #karyaseni #sayajual #sayajualmurah #sayajualbuku #sayajualnovel #sayajualbukuonline #fhbookbarn #fhbookbarn2

LN ada kombo JATUH CINTA buat anda..Confirm akan #TersukaGila_Gila ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜ #Lovenovel Mac 2017 โค๐Ÿ’ž
Cepat2 dptkn skrg..Whatsapp: 017-4108572
====
JOM BERCINTA - #DayanaDarwisy
__teaser__
Aku mnyedari tlh jtuh cinta
Tpi aku tk bisa mngungkpkn
Trasa bhagia kumncintaimu
Wlaupn kau blum mncintaiku
Aku di sini kn sllu mnunggu
Yg sllu ada di stiap wktumu
Slalu mnnti jwpnmu
Utk cinta yg trakhir
Rafiq mmbuka matanya sbaik shaja trasa ada ssuatu yg asing brhmpirn dgnnya.Bulat matanya apabila mlihat ibu saudaranya brdiri tdk jauh dri situ smbil mmrhatikn dirinya.โ€œWhat are you doing here?Spying on me?โ€ tnya Rafiq kasar.Sakit hti apabila ada yg mnggnggu wktu
santainya.Hilang nkmat privasi di taman mini neneknya itu.โ€œErr...tklah.Che Su nk prgi kt pokok mangga tu,โ€ jelas Atilia trgagap-gagap.
.
***
JUJURLAH...SAYANG! - #IzzJaja
__teaser__
โ€œYou krja kt sini?boleh la I ajak you dinner nnti ataupn klu you nk guna tndas I, I boleh tmpangkn you blk.โ€
Aku trnganga.โ€œEh,hello encik.I tk sudi nk guna tndas encik lg ye.Hri tu ialh prtama & trakhirnya.I nk buat apa kt sini suka hti I lh.Jgn nk sibuk boleh tk?โ€ โ€œTk boleh!โ€ Aku trcengang bila dia mnjwb spontan.โ€œLlaki gila..!โ€ kutukku prlahn ttpi ckup kuat utk mnerobos msuk ke gegendang telinganya.Llaki itu mmndang jam di tangn,mngkin dia ksuntukn msa.Tiba2 llaki itu mnekan stiap butang lif.Dri 15 hngga ke tujuh & butang sudh aku tekan tdi.? โ€œYou buat apa ni?โ€ aku cuak.Suaraku agak tinggi.Mulalh aku bayangkn bnda2 tdk elok.โ€œDrag our time..โ€ Suaranya brbaur nakal.Lntas,lif itu tdk brhnti buka tutup buka tutup.โ€œHei..you ni mmg.โ€ Aku jengkel.
.
#JomBercinta #JujurlahSayang #NovelOnline #NovelTerkini #JadikanAkuYangKedua #shhiloveyou #cikserbatahu #enciksuamimatsalihcelup #kimchiuntukawak #mentormilenia2017 #mencintaimumrphotographer #SuamikuPalingSweet #novelmurah #KakiNovel #Bestseller #hantunovel #DramaSangat

Most Popular Instagram Hashtags