#jommengaji

MOST RECENT

DOA MELEMBUTKAN HATI ANAK YANG DEGIL.
:
.
Amalkan membaca potongan Ayat 19 Surah Asy Syuura Untuk anak-anak yang sukar mendengar kata kata.
.
Semoga Allah SWT melembutkan hatinya & melapangkan jiwanya sekaligus menjadikan anak tersebut mudah utk menerima teguran serta menjadi anak yg soleh & solehah.. InsyaAllah, amin
.
#JomMengaji

Bukalah matamu... Salam 4-2🙎🙎🙎
.
Selamat pagi semua.
.
.
Tahniah France😣😣😣
.
. Ingin belajar bahasa Arab?? .
.
Nak pandai cakap bahasa Arab seperti mereka??? Jom daftar kelas bahasa Arab bermula Ogos ini. Hubungi/ whatsapp kami di 017-260 1143. . .

#worldcup2018 #worldcup #worldcupfinal2018
#pusattuisyennajahgemilang #kelasbahasaarab #kelasarab #kelasmengaji #jomcakaparab #jommengaji #jombelajarbahasaarab #tuisyenbahasaarab #tuisyenmengaji #tuisyenarab #videosazahaishah

Jom mengaji
...
Papan Rehal..
Rm 85.00 1 unit..
Solidwood
Untuk tempahan
Call/wa
019-3193487
019-3193487
019-3193487
#woodworking #wood #rehal #jommengaji #quran #solidwood #pinewood #customade #custom #carpenter #carpentry #design #idea #interiordesign #decoration #deco

Panas la plak.. Sazah tidur dulu lah yer.. 😴😴😴😴😴😴
.
.
Esok sapa bahan Sazah, Sazah buat ujian!! 😅😅😅😅
.
.
#sapabahansazahblocked
#pusattuisyennajahgemilang
#kelasbahasaarab #kelasarab #kelasmengaji #tuisyenbahasaarab #tuisyenmengaji #tuisyenarab #jomcakaparab #jombelajarbahasaarab #jommengaji #videosazahaishah

Now 1-1...تعادل. .
.
Mampukah team underdog menang 3-1??? Ok kami sertakan senikata untuk pemahaman anda semua. Ingin belajar bahasa Arab?? .
.
Nak pandai cakap bahasa Arab seperti mereka??? Jom daftar kelas bahasa Arab bermula Ogos ini. Hubungi/ whatsapp kami di 017-260 1143. . .

#worldcup2018 #worldcup #worldcupfinal2018
#pusattuisyennajahgemilang #kelasbahasaarab #kelasarab #kelasmengaji #jomcakaparab #jommengaji #jombelajarbahasaarab #tuisyenbahasaarab #tuisyenmengaji #tuisyenarab #videosazahaishah

Demam WorldCup da sampai ke penghujungnya. Korang sokong pasukan mana?😎😎😎 .
.
Cuba dengar Ustazah @aishaaziz87 @khadijah.soleh @durrah_mahfuzah sokong pasukan mana?? Sekali dia bagi 3-1 daaaa... 😉😬😉😠
.
.
Nak pandai cakap bahasa Arab seperti mereka??? Jom daftar kelas bahasa Arab bermula Ogos ini. Hubungi/ whatsapp kami di 017-260 1143. . .

#worldcup2018 #worldcup #worldcupfinal2018
#pusattuisyennajahgemilang #kelasbahasaarab #kelasarab #kelasmengaji #jomcakaparab #jommengaji #jombelajarbahasaarab #tuisyenbahasaarab #tuisyenmengaji #tuisyenarab #videosazahaishah

Welcome to Egypt & Jordan! 😎👣👣👣💕
.
.
Banyak berjalan, luas pengalaman.😜😜😜 .
.
Nak belajar bahasa arab seperti mereka????? Jom join kelas bahasa arab bersama kami. Pendaftaran kelas bulan Ogos telah dibuka . Tempat adalah terhad! 😊😊😊
.
.
Hubungi kami untuk maklumat lanjut. 017-2601143
.
.
Pls subscribe our youtube channel at:
https://youtu.be/addme/6_XmOt8ZPZEII7cJ-2bMASFW0vNHkw . Banyak video menarik disana!!!! #pusattuisyennajahgemilang
#kelasbahasaarab #kelasarab #kelasmengaji #tuisyenbahasaarab #tuisyenmengaji #tuisyenarab #jommengaji #jomcakaparab #jombelajarbahasaarab #videosazahaishah
@aishaaziz87

Pagi-pagi bukak ALQURAN.
Alhamdulillah, sejak ada AlQuran Rumi AlMumayyaz ni eh sonok pulak. Semangat pun ye. Yang tak berapa nak lancar, guna AlQuran ni membantu sangad. Alhamdulillah.
Meh le kengkawan, kita mantapkan Al-quran lagi.
Best nya AlMumayyaz ni sambil baca boleh baca sekali TERJEMAHAN TAFSIR. Eh habis tu, boleh belajar² hukum TAJWID pulak.
Complete betul ehh.. Untungg untung.. Berganda-ganda pahala.
Nak baca pun tak jemu 😁

Moh kite ajak kawan, makayah sesama guna AlQuran AlMumayyaz.
Mengaji bersama 😘

#AlQuranAlMumayyaz #AlMumayyazShoppe #AlQuranRumi #AlQuran #alquranalmumayyaz #jommengaji #alqurantajwiddantafsir #alqurantafsir #Bertajwid #Tafsir #Terjemah #RumiPerkata #tafsirtajwid #AsbabunNuzul
#Original #ReadyStock #MerahHijauBiruGold #MurahMurah #MampuMilik #CodKelantanIpoh #codipohperak #FreeGift
#pm0108303674 visitmyig #bazarpaknil
#stokissah

Pagi-pagi bukak ALQURAN.
Alhamdulillah, sejak ada AlQuran Rumi AlMumayyaz ni eh sonok pulak. Semangat pun ye. Yang tak berapa nak lancar, guna AlQuran ni membantu sangad. Alhamdulillah.
Meh le kengkawan, kita mantapkan Al-quran lagi.
Best nya AlMumayyaz ni sambil baca boleh baca sekali TERJEMAHAN TAFSIR. Eh habis tu, boleh belajar² hukum TAJWID pulak.
Complete betul ehh.. Untungg untung.. Berganda-ganda pahala.
Nak baca pun tak jemu 😁

Moh kite ajak kawan, makayah sesama guna AlQuran AlMumayyaz.
Mengaji bersama 😘

#AlQuranAlMumayyaz #AlMumayyazShoppe #AlQuranRumi #AlQuran #alquranalmumayyaz #jommengaji #alqurantajwiddantafsir #alqurantafsir #Bertajwid #Tafsir #Terjemah #RumiPerkata #tafsirtajwid #AsbabunNuzul
#Original #ReadyStock #MerahHijauBiruGold #MurahMurah #MampuMilik #CodKelantanIpoh #codipohperak #FreeGift
#pm0108303674 visitmyig #bazarpaknil
#stokissah

Pagi-pagi bukak ALQURAN.
Alhamdulillah, sejak ada AlQuran Rumi AlMumayyaz ni eh sonok pulak. Semangat pun ye. Yang tak berapa nak lancar, guna AlQuran ni membantu sangad. Alhamdulillah.
Meh le kengkawan, kita mantapkan Al-quran lagi.
Best nya AlMumayyaz ni sambil baca boleh baca sekali TERJEMAHAN TAFSIR. Eh habis tu, boleh belajar² hukum TAJWID pulak.
Complete betul ehh.. Untungg untung.. Berganda-ganda pahala.
Nak baca pun tak jemu 😁

Moh kite ajak kawan, makayah sesama guna AlQuran AlMumayyaz.
Mengaji bersama 😘

#AlQuranAlMumayyaz #AlMumayyazShoppe #AlQuranRumi #AlQuran #alquranalmumayyaz #jommengaji #alqurantajwiddantafsir #alqurantafsir #Bertajwid #Tafsir #Terjemah #RumiPerkata #tafsirtajwid #AsbabunNuzul
#Original #ReadyStock #MerahHijauBiruGold #MurahMurah #MampuMilik #CodKelantanIpoh #codipohperak #FreeGift
#pm0108303674 visitmyig #bazarpaknil
#stokissah

Selamat berhujung minggu semua. 💕 Ada lagi ke open house harini?? Wah untunglaaa.... Lagi untung kalau dapat bercuti lagi kannnn?? 😁😁😁
.
.
Untuk adik2 yang nak exam, masih lemah lagi dalam subjek bahasa Arab, boleh hubungi kami untuk maklumat kelas tuisyen bersama kami. 👍👍👍
.
.
Cc penyelam amatur @pusat_tuisyen_najah_gemilang iaitu sazah @aishaaziz87
@aainulhuda__

#pusattuisyennajahgemilang #tuisyenbahasaarab #tuisyenmengaji #tuisyenarab #kelasbahasaarab #kelasarab #kelasmengaji #jomcakaparab #jommengaji #jombelajarbahasaarab #videosazahaishah

Petikan daripada Al-Quran: Al-Furqaan (25:63)

وَعِبَادُ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى ٱلْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ ٱلْجَٰهِلُونَ قَالُوا۟ سَلَٰمًا

WaAAibadu alrrahmani allatheena yamshoona AAala alardi hawnan waitha khatabahumu aljahiloona qaloo salaman

Dan hamba-hamba (Allah) Ar-Rahman (yang diredhaiNya), ialah mereka yang berjalan di bumi dengan sopan santun, dan apabila orang-orang yang berkelakuan kurang adab, hadapkan kata-kata kepada mereka, mereka menjawab dengan perkataan yang selamat dari perkara yang tidak diingini;

#JomMengaji
www.ustazfirdaus.com

Al-Quran Mushaf An-Nur.
.
InsyaAllah, membantu utk membaca Al-Quran dengan lebih yakin dengan bantuan bacaan dalam huruf rumi.. dan mudah utk memahami isi al-quran dengan terjemahan utk setiap perkataan..
.
Kelebihan Mushaf An-Nur: .
📖Ada transliterasi dlm rumi.
📖Terjemahan per kata. .
📖Terjemahan penuh di sisi mukasurat. .
📖Panduan tajwid berwarna. .
📖Sesuai untuk kanak2 dan dewasa.
📖Terdapat dlm 2 saiz .
. ✔A4 (besar) RM75 dan
. ✔A5 (sederhana) RM55
.
❤Harga yg sgt berpatutan
❤Tiada charge pos dikenakan .
DM atau klik link di bio utk sebarang pertanyaan.
.
Sama2 kita cuba teruskan budaya membaca Al Quran da fahami isi nya.. Semoga kita semua istiqamah dengan Al-Quran.
.
#islam #muslim #alquran #mushaf #mushafannur #annur #quranannur #alquranannur#quranterjemahan #alquranterjemahan #quranrumi #alquranrumi #quranmudah #alquranmudah #mudahbacaquran #quranperkata #alquranperkata #mengaji #jommengaji #belajarquran #belajarbacaquran #jualquran #sayajualquran #jualquranmalaysia #syawal #bacaquransetiaphari #jomcuba #istiqamah

Nak mengaji Quran sampai hebat? Jom daftar di Albaghdadi kajang perdana. Ikuti perkembangan kelas tamhid (asas) Al-Quran di center kami. Boleh like, follow & share dengan rakan-rakan yang ingin belajar Al-Quran sampai hebat. Daftar segera, datang ke center kami (alamat di bio) jom mengaji ramai-ramai.
#kajangperdana #putrajaya #weLoveQuran #education #albaghdadigroup #jommengaji #jomdaftar #jihadineducation #muslims #malaysia #tutorial #murah #blessing #mengaji.com

Hifzuddin ertinya menjaga Islam.. Hifzuddin sudah ditafsirkan oleh baginda Rasulullah s.a.w dan disampaikan kpd kita melalui sahabat2 r.a dan ulama' sekian zaman.. #jommengaji #tuntutilmu

Most Popular Instagram Hashtags