[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#jombuatsamasama

1359 posts

TOP POSTS

Antara 'kepercayaan' dan 'kebenaran'..
.
Cuba tengok 2 contoh situasi di bawah:
.
(1) Bila demam, makan Panadol 'confirm' akan sembuh
.
(2) Berniaga Gaya PIN 'confirm' akan kaya dan berjaya
.
Awas kita mungkin telah melakukan 'syirik kahfi' tanpa kita sedari.
.
Bila kita meletakkan sesuatu kebaikan yang berlaku disebabkan sandaran kita terhadap benda, orang atau perkara yang lain ia sebenarnya boleh menyebabkan jatuhnya 'syirik kahfi' keatas kita.
.
Apa yang perlu kita faham dan terima sebenarnya, 'Panadol' atau 'Berniaga Gaya PIN' adalah tools atau usaha kita dalam menyelesaikan masalah kita.
.
Kebaikan yang kita peroleh, kesembuhan atau kejayaan adalah terjadi dari keizinan Allah SWT.
.
β€’
.
Contoh, Bila ada insan yang bertanya..
.
>> 'Betul ke Berniaga Gaya PIN ni boleh berjaya dan kaya? .
Memang serius susah nak jawab kerana memang tiada jaminan untuk berjaya dan kaya dalam PIN sebab bukan PIN yang memberikan rezeki dan PIN tiada kuasa untuk menentukan kejayaan dan kekayaan anda.
.
Apa yang anda perlu faham, PIN adalah satu komuniti yang memberikan akses kepada usahawan dibawah PIN kepada sistem, modul, tools, bantuan, latihan, serta support untuk berniaga dengan kaedah dan cara yang telah dicipta dan digunapakai berdasarkan pengalaman dan perjalanan usahawan PIN.
.
Kejayaan dalam PIN berlaku adalah dari keizinan Allah dan asbab dari teknik bimbingan dan usaha-usaha yang komuniti PIN telah laksanakan serta jayakan.

Tiada satu sekolah pun hatta sekolah yang terbaik di dunia sekalipun yang mampu menjamin kejayaan 100% pelajarnya kerana mereka hanya mencipta sistem pengajaran dan pembelajaran bukan berkuasa mencipta kejayaan individu pelajar mereka.
.
Sekadar perkongsian 😊
.
#BerniagaGayaPIN #PINMegaPlan #jombuatsamasama

Leka.
Esah memang selalu leka.
Terutamanya mengaji.
Selain drpd surah-surah pendek
Yang sering diulang dalam solat
Jarang sekali dibuka kitab Ψ§Ω„Ω„Ω‡ ni
β€ŽΨ£Ψ³Ψͺغفر Ψ§Ω„Ω„Ω‘Ω°Ω‡
Lumrah manusia
Sentiasa sibuk dengan duniawi
Ramadhan lepas
Dijadikan kewajipan
Untuk baca sehalaman
Selepas setiap solat
Ψ¨Ψ₯Ψ°Ω† Ψ§Ω„Ω„Ω‡.....Ψ§Ω„Ψ­Ω…Ψ― Ω„Ω„Ω‡
Jadi Ramadhan kali ini pun sama
Ψ₯Ω† Ψ΄Ψ§Ψ‘ Ψ§Ω„Ω„Ω‡ ❀️

Missing my babesss❀️ btw thank you for your time my babies till we meet again. Next next next saturday, maybe?πŸ€”πŸ’‹ #assignmentbanyak #yeay

Alhamdulillah mendarat 1 lot lagiii!!! Makin ramai rebut peluang nak buat investment dgn #monspace 😍 dan dah ramai percaya sebab terbukti monspace company yg sgt luarbiasaπŸ‘πŸ‘πŸ‘!! Meh sape2 yg nak tahu detail ttg Company Monspace or nak buat extra income, nak ada saving dan nak buat investment boleh whatsap sis akma 017-9209028 😍😍😍 Selamat Petang 😘

#privatejacket #mma #saving #investment #incomepasifaktif #jombuatsamasama #alhamdulillahsyukur

Alhamdulillah mereka nampak peluang buat duit sendiri.. Sama² kita kongsikan peluang ni dengan orang lain InshaaAllah rezeki Allah itu luas 😊
#Rezekibuatduitgunafon
#tiapbulanduitmasuk
#hanyatukarsimkadjenomborlamabolehkekal
#awakgunafondapatapa
#jombuatsamasama

Wa kena beb
To my dear Fitness Coach aka Bak PT (eh Kelantan ke Shah Alam hahah) Semoga tahun ini Allah memberi segala rahmatNya.. Jadi anak yg soleha pada ibu bapa.. Kakak yg baik pada adik tersayang.. Leader yg dikasihi pada semua terutama sekali @raihanrazak46 dan @fatihahrofi .. Sorry buat awal dgn alasan kalau buat masa B'day dia ,dia akan rasa ala dah agak dah hahah ni mmg Wa kenakan u beb!
Lokasi : Seksyen 13 Shah Alam
Will blog cerita panjang.. Ps- @raihanrazak46 tlg siapkan telur nanti masa yg betul kita ramai2 baling ya hahah #justkidding #taknaklakidding #jombuatsamasama #bday #dahbesar

Jom Gotong Royong EKSA! πŸ’†πŸ»πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ #myworkplace #eksa #gotongroyong #jombuatsamasama

PIN ni bagilah apa pun, confirm licin..
.
Bagilah produk apa pun, yang kecik macam Min Kaffe or Sabun Eziclean, produk yang besar macam Premium Beautiful Corset ke, semua pun pakat licin habis kat stokis.
.
Apa lagi bab orang belanja makan, letak je Pizza 2 kotak, macam piranha juga licin nya.. haha semua lapar sebab banyak berfikir masa closing 😊😊
.
Thank you CDM2 di Stokis B31 belanja kami. Nanti2 belanja lagi ya 😊
.
#irdaidris #closinggayaPIN #berniagagayaPIN #jombuatsamasama

MOST RECENT

JUMPA NUTRITIONIST? NAK DIET KE TU?
.
Sementara menunggu kawan datang nak collect produk SHOM, marilah kita study sket dulu. .
Sebab hari ni nak jumpa nutritionist (betul kan eja tu? πŸ˜‹). Alang2 dapat jumpa kan, better kita ambil ilmu dia sekali. Boleh saya guna info2 berguna dalam journey saya nak jadi lebih sihat & cergas ni
.
Nanti saya share apa ilmu yang saya korek dari kawan saya ni ya. Stay tune.
.
#irdaidris #businessappointment #sayapakaisayajual #berniagagayaPIN #jombuatsamasama #sideincome #PINMegaPlan #firstbonusrm6000 #sapenakbagioii

Pagi tadi kita check in office jap. Sambil tunggu anak bisnes datang, kita punch dulu barang2 dagangan untuk customers tersayang.
.
Lepas tu kita ada meeting pula dengan anak bisnes. Tengok apa yang dah di buat dalam 20 hari ni & apa yang perlu dibuat dalam baki 10 hari akan datang. .
Hubungan kami bukan macam boss vs pekerja. Sebab kalau between boss & pekerja, gerak kerja lebih kepada bentuk arahan. Tapi dalam bisnes ni, kami tunjuk cara. Kalau nak berjaya, ni perkara2 yang korang kena buat. Kalau tak buat, kami tak marah sebab ni bisnes masing2. 😊
.
TQ Mommy @cikcida sudi luang masa duduk sama2 tadi gosok2 anak cucu kita ❀️. .
To Wawa, goodluck! I know you can do it!
.
#irdaidris #personaltouch #jombuatsamasama #berniagagayaPIN #sideincome #anakbisnes #kamiguidesampaijadi

Pagi tadi kita check in office jap. Sambil tunggu anak bisnes datang, kita punch dulu barang2 dagangan untuk customers tersayang.
.
Lepas tu kita ada meeting pula dengan anak bisnes. Tengok apa yang dah di buat dalam 20 hari ni & apa yang perlu dibuat dalam baki 10 hari akan datang. .
Hubungan kami bukan macam boss vs pekerja. Sebab kalau between boss & pekerja, gerak kerja lebih kepada bentuk arahan. Tapi dalam bisnes ni, kami tunjuk cara. Kalau nak berjaya, ni perkara2 yang korang kena buat. Kalau tak buat, kami tak marah sebab ni bisnes masing2. 😊
.
TQ Mommy @cikcida sudi luang masa duduk sama2 tadi gosok2 anak cucu kita ❀️. .
To Wawa, goodluck! I know you can do it!
.
#irdaidris #personaltouch #jombuatsamasama #berniagagayaPIN #sideincome #anakbisnes #kamiguidesampaijadi

Survey2 hadiah nak reward diri bulan ni. Kena bakar dengan Mommy @cikcida lah ni. Ada 2-3 benda tengah riki ni.. hahah..
.
Sambil cari untuk diri, tengok2 utk partner juga yang achieve target bulan ni. 😊😊
.
Siapa capai kita bagi hadiah special punya. Haa ada ke yang nak ambil challenge?!
.
#irdaidris #berniagagayaPIN #selfreward #monthlyreward #highachievers #jombuatsamasama #PINMegaPlan

Survey2 hadiah nak reward diri bulan ni. Kena bakar dengan Mommy @cikcida lah ni. Ada 2-3 benda tengah riki ni.. hahah..
.
Sambil cari untuk diri, tengok2 utk partner juga yang achieve target bulan ni. 😊😊
.
Siapa capai kita bagi hadiah special punya. Haa ada ke yang nak ambil challenge?!
.
#irdaidris #berniagagayaPIN #selfreward #monthlyreward #highachievers #jombuatsamasama #PINMegaPlan

Macam berjanji pula pakai baju kaler sama hari ni 😊
.
Thank you Mommy @cikcida sudi luang masa melayan anak bisnes tengah strategize untuk closing bergaya September ni.
.
Orang kata lagi kita nak menuju puncak tu, lagi berat cabaran dia. Ada halangan yang kita dah jangka, ada yang mengejutkan kita. Apa pun rintangan, hadap je dengan tenang. Tu gunanya ada mentor yang sentiasa guide kita. Bila nampak kita cam tersasar sket, cepat2 dia tarik kita balik. 😊
.
Macam saya kat dulu, bisnes kami ni takde istilah orang atas goyang kaki je. Pernah dengar "Win-win situation"? Kita buat kita dapat. Dia bantu kita, ajar kita, of course dia pun akan dapat. Best kan?
.
Apa lagi aktiviti arini? Haa meh nengok next post ok ❀️
.
#irdaidris #berniagagayaPIN #rujuk #sayangmentor #jombuatsamasama #PINMegaPlan

Sejenis #throwback #cuticutipercuma dengan #SHOM 😊
.
Bertubi2 gambar melancong dok keluar di Timeline Memories Facebook.
.
Kali pertama melancong bersama SHOM ialah pada tahun 2013 ke Korea. .
September 2015 pula trip ke 4 kami. Kali ni kami terbang ke Vietnam. Alhamdulillah dapat trip free honeymoon bercuti dengan suami sekali.
.
Nak tau tak apa yang best bila travel dengan SHOM?
.
Seronok sangat sebab kita travel dengan orang2 yang faham usaha, jerih payah kita berbisnes untuk fight qualify trip. So bila kat sana memang kita enjoy gila-gila punya. Nak2 dengan geng #PINFamily lagilah havoc! .
Haish rindu pulak dengan korang 😘😘 meh muah ciked!
.
Ada yang nak tau cemana nak jalan2 free? 😊😊
.
InsyaAllah kami akan ke Korea lagi bulan 1 2018. Kalau tahun 2015 kami pergi masa musim panas, January nanti musim sejuk. Tak sabar nak main salji β„οΈβ˜ƒοΈβ›·
.
Kot ada yang nak ikut meh la roger. InsyaAllah bila #berniagagayaPIN pulangannya berbaloi2 tau πŸ˜€
.
#irdaidris #freetravel #korea #vietnam #september #nexttrip #korea #kekorealahkita #PINMegaPlan #jombuatsamasama

Sejenis #throwback #cuticutipercuma dengan #SHOM 😊
.
Bertubi2 gambar melancong dok keluar di Timeline Memories Facebook.
.
Kali pertama melancong bersama SHOM ialah pada tahun 2013 ke Korea. .
September 2015 pula trip ke 4 kami. Kali ni kami terbang ke Vietnam. Alhamdulillah dapat trip free honeymoon bercuti dengan suami sekali.
.
Nak tau tak apa yang best bila travel dengan SHOM?
.
Seronok sangat sebab kita travel dengan orang2 yang faham usaha, jerih payah kita berbisnes untuk fight qualify trip. So bila kat sana memang kita enjoy gila-gila punya. Nak2 dengan geng #PINFamily lagilah havoc! .
Haish rindu pulak dengan korang 😘😘 meh muah ciked!
.
Ada yang nak tau cemana nak jalan2 free? 😊😊
.
InsyaAllah kami akan ke Korea lagi bulan 1 2018. Kalau tahun 2015 kami pergi masa musim panas, January nanti musim sejuk. Tak sabar nak main salji β„οΈβ˜ƒοΈβ›·
.
Kot ada yang nak ikut meh la roger. InsyaAllah bila #berniagagayaPIN pulangannya berbaloi2 tau πŸ˜€
.
#irdaidris #freetravel #korea #vietnam #september #nexttrip #korea #kekorealahkita #PINMegaPlan #jombuatsamasama

Ramai takut nak berniaga macam saya ni. Katanya nanti takde orang nak beli. Ha ni saya tunjuk ya orang bank in duit cemana. Setiap hari insyaAllah ada sales yang masuk. Korang fikir sendiri senang ke mudah #berniagagayaPIN ni 😊.
.
Macam2 tau boleh buat bila ada extra income ni. .
❀️Bila anak merengek nak itu ini, tak yah nak fikir banyak, penuhkan je permintaan anak tu.
.
❀️Bila nak balik kampung jumpa mak ayah tak yah nak bercatu2 duit minyak bagai, isi je minyak zass sampai kampung.
.
❀️Bila tetiba anak masuk hospital case emergency, bill perubatan ribu riban, tak perlu nak meminjam bagai nak settlekan bil hospital.
.
So apa lagi? Meh roger akak meh.. kita buat income sama2 ok. InsyaAllah kita ajar sampai pandai ok 😊
.
#irdaidris #sayapakaisayajual #jombuatsamasama #sideincome #duitlebih #2kerja #PINWellnessConsultant

Sempat tadi meneman partner tersayang @azlianaadnan fitting Premium Beautiful & sharing #PINMegaPlan 😊
.
Alhamdulillah, client happy sangat bila #PremiumBeautifulCorset tersarung di badan. Baru bersalin anak ke-5 2 bulan lepas. Sedap badan katanya. Well bila client happy, kita pun happy juga ❀️
.
Nanti saya tunjukkan gambar before and after client ni ok. Memang nampak tau perbezaan sebelum & selepas pakai. Client siap cakap habis terus longgar seluar semua πŸ˜†.
.
Haa rugi tau tak pakai #PB 😎
.
#irdaidris #PBFitting #berniagagayaPIN #jombuatsamasama #nakpakaiPBfreepunboleh #askmehow #sakitbelakang #ibuberpantang #bengkungmoden #sideincome #sayapakaisayajual #ibubersalin #korsetkesihatan

Check in office jap arini.
.
Nak settlekan order partner2 tersayang & customers.
.
Ramai takut nak berniaga macam saya ni. Katanya nanti takde orang nak beli. Ha nanti saya tunjuk ya orang bank in duit cemana. Korang fikir sendiri senang ke mudah #berniagagayaPIN ni 😊.
.
Macam2 tau boleh buat bila ada extra income ni. .
❀️Bila anak merengek nak itu ini, tak yah nak fikir banyak, penuhkan je permintaan anak tu.
.
❀️Bila nak balik kampung jumpa mak ayah tak yah nak bercatu2 duit minyak bagai, isi je minyak zass sampai kampung.
.
❀️Bila tetiba anak masuk hospital case emergency, bill perubatan ribu riban, tak perlu nak meminjam bagai nak settlekan bil hospital.
.
So apa lagi? Meh roger akak meh.. kita buat income sama2 ok. InsyaAllah kita ajar sampai pandai ok 😊
.
#irdaidris #sayapakaisayajual #jombuatsamasama #sideincome #duitlebih #2kerja #PINWellnessConsultant

Antara 'kepercayaan' dan 'kebenaran'..
.
Cuba tengok 2 contoh situasi di bawah:
.
(1) Bila demam, makan Panadol 'confirm' akan sembuh
.
(2) Berniaga Gaya PIN 'confirm' akan kaya dan berjaya
.
Awas kita mungkin telah melakukan 'syirik kahfi' tanpa kita sedari.
.
Bila kita meletakkan sesuatu kebaikan yang berlaku disebabkan sandaran kita terhadap benda, orang atau perkara yang lain ia sebenarnya boleh menyebabkan jatuhnya 'syirik kahfi' keatas kita.
.
Apa yang perlu kita faham dan terima sebenarnya, 'Panadol' atau 'Berniaga Gaya PIN' adalah tools atau usaha kita dalam menyelesaikan masalah kita.
.
Kebaikan yang kita peroleh, kesembuhan atau kejayaan adalah terjadi dari keizinan Allah SWT.
.
β€’
.
Contoh, Bila ada insan yang bertanya..
.
>> 'Betul ke Berniaga Gaya PIN ni boleh berjaya dan kaya? .
Memang serius susah nak jawab kerana memang tiada jaminan untuk berjaya dan kaya dalam PIN sebab bukan PIN yang memberikan rezeki dan PIN tiada kuasa untuk menentukan kejayaan dan kekayaan anda.
.
Apa yang anda perlu faham, PIN adalah satu komuniti yang memberikan akses kepada usahawan dibawah PIN kepada sistem, modul, tools, bantuan, latihan, serta support untuk berniaga dengan kaedah dan cara yang telah dicipta dan digunapakai berdasarkan pengalaman dan perjalanan usahawan PIN.
.
Kejayaan dalam PIN berlaku adalah dari keizinan Allah dan asbab dari teknik bimbingan dan usaha-usaha yang komuniti PIN telah laksanakan serta jayakan.

Tiada satu sekolah pun hatta sekolah yang terbaik di dunia sekalipun yang mampu menjamin kejayaan 100% pelajarnya kerana mereka hanya mencipta sistem pengajaran dan pembelajaran bukan berkuasa mencipta kejayaan individu pelajar mereka.
.
Sekadar perkongsian 😊
.
#BerniagaGayaPIN #PINMegaPlan #jombuatsamasama

PIN ni bagilah apa pun, confirm licin..
.
Bagilah produk apa pun, yang kecik macam Min Kaffe or Sabun Eziclean, produk yang besar macam Premium Beautiful Corset ke, semua pun pakat licin habis kat stokis.
.
Apa lagi bab orang belanja makan, letak je Pizza 2 kotak, macam piranha juga licin nya.. haha semua lapar sebab banyak berfikir masa closing 😊😊
.
Thank you CDM2 di Stokis B31 belanja kami. Nanti2 belanja lagi ya 😊
.
#irdaidris #closinggayaPIN #berniagagayaPIN #jombuatsamasama

PIN ni bagilah apa pun, confirm licin..
.
Bagilah produk apa pun, yang kecik macam Min Kaffe or Sabun Eziclean, produk yang besar macam Premium Beautiful Corset ke, semua pun pakat licin habis kat stokis.
.
Apa lagi bab orang belanja makan, letak je Pizza 2 kotak, macam piranha juga licin nya.. haha semua lapar sebab banyak berfikir masa closing 😊😊
.
Thank you CDM2 di Stokis B31 belanja kami. Nanti2 belanja lagi ya 😊
.
#irdaidris #closinggayaPIN #berniagagayaPIN #jombuatsamasama

Sempat tolong my darling partner @norainisaleh38 punchkan stok Biovelocity Sleepmate (BVSM) & sepasang Premium Beautiful Corset.
.
Tahniah Noni. Stok ambil bulan lepas dah nak habis dah. Tinggal sikit lagi nak balik modal. Ni boleh rolling je balik modal almost RM4k untuk punch barang baru. Alhamdulillah.. so proud of you.. rajin rujuk hari2.. sejuk hati Mommy 😊
.
InsyaAllah.. siapa nak #berniagagayaPIN kami akan ajar macam mana nak menjual, apa yang perlu tahu tentang ilmu produk dan buka pasaran. So memang takde masalah produk tersadai tak terjual. Haa make sure pilih business group yang betul ya darlings. Sebab #PIN ni kita ajar semua. Kena master product dulu tau. Baru senang nak menjual & bina kumpulan.
.
Oklah.. nak punch last kopek pula.. sat naaa..
.
#irdaidris #berniagagayaPIN #closinggayaPIN #jombuatsamasama #PINMegaPlan

Ni lah arah tujuannya tadi
.
Dah semua hantu durian, pekenalah cendol durian masing2.
.
Sodap hingga menjilat biji durian yang 2 ulas tu. .
Jemput semua!
.
#irdaidris #cendoldurian #PINFamily #PINMastermind #kamimemangfun #adikberadikbisnes #jombuatsamasama

" Alhamdulillahh tahniah lagi kepada orang yang nampak peluang πŸ‘πŸ‘β˜ΊοΈ. Yang duk tengok2 πŸ€— tuu jom pm alif nak tahu apa itu CAVALLORD !!! * malu bertanya anda adalah org2 yg sangat rugi. πŸ“²014-8278414 (alifzuki)

Click here
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ FREE REGISTER!!πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
https://www.cavallord.com/alif98
https://www.cavallord.com/alif98
https://www.cavallord.com/alif98
REGISTER NOW ‴‴
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎 #jombuatsamasama #cavallord #cavallordmalaysia #bitcoin #bitcoinetwork #millionaires #cryptocurrency #trending #business #moneybackguarantee #profit500percent #effectiveadvertising #dailybonus #realtime #blockchain #xapo #global #worldwide #sayajualbitcoin #belilah
#networking

" Alhamdulillahh tahniah lagi kepada orang yang nampak peluang πŸ‘πŸ‘β˜ΊοΈ. Yang duk tengok2 πŸ€— tuu jom pm alif nak tahu apa itu CAVALLORD !!! * malu bertanya anda adalah org2 yg sangat rugi. πŸ“²014-8278414 (alifzuki)

Click here
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ FREE REGISTER!!πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
https://www.cavallord.com/alif98
https://www.cavallord.com/alif98
https://www.cavallord.com/alif98
REGISTER NOW ‴‴
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎 #jombuatsamasama #cavallord #cavallordmalaysia #bitcoin #bitcoinetwork #millionaires #cryptocurrency #trending #business #moneybackguarantee #profit500percent #effectiveadvertising #dailybonus #realtime #blockchain #xapo #global #worldwide #sayajualbitcoin #belilah
#networking

" Alhamdulillahh tahniah kepada yang nampak peluang πŸ‘πŸ‘β˜ΊοΈ. Yang duk tengok2 πŸ€— tuu jom pm alif nak tahu apa itu CAVALLORD !!! * malu bertanya anda adalah org2 yg sangat rugi. πŸ“²014-8278414 (alifzuki)

Click here
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ FREE REGISTER!!πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
https://www.cavallord.com/alif98
https://www.cavallord.com/alif98
https://www.cavallord.com/alif98
REGISTER NOW ‴‴
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎 #jombuatsamasama #cavallord #cavallordmalaysia #bitcoin #bitcoinetwork #millionaires #cryptocurrency #trending #business #moneybackguarantee #profit500percent #effectiveadvertising #dailybonus #realtime #blockchain #xapo #global #worldwide #sayajualbitcoin #belilah
#networking

Most Popular Instagram Hashtags