[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#johntralalagroup

60 posts

TOP POSTS

eyaaaaa "TIGA BAHASA KOCAK" jar
MADIHIN SHOW by JT.Junior @saidjola & @hendraa_hadiwijaya πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
...
...
Betambah pulang hiburan gasan pian, πŸ˜„
Nang bedua nih sama-sama pemadihin lawas, cuma hanyar talihat dimedsos ja jer, πŸ€£πŸ˜‚
...
...
Dgn di Like dan bantu Share berrti pian sudah ikut melestarikan kesenian banua kita "madihin" πŸ˜™πŸ˜™
...
...
#johntralala #johntralalagroup #jt.junior #kocak #bahasa #banjar #saidjola #hendra #banjarmasin #kesenianbanjar #madihin @klikbanjar #klikkalsel @wargabanua @klik.banjar @nak.banjar @klikbanjar.tv @klikkalsel #klikbanjar #wargabanua #klik.banjar #nak.banjar #klikbanjar.tv @banjarvidgram #banjarvidgram @pantunbanjar @_banjarbanar #_banjarbanar #pantunbanjar @bahasabanjar #bahasabanjar @instakalsel #instakalsel @kalselbanar #kalselbanar @visitkalsel #visitkalsel

Madihin Show judulnya "Ulat Bulu"
Ingat lah pian serangan ulat bulu yg meresahkan warga dahulu tuh,..tp dijawa sana pang 😁😁
..
.
Madihin show @saidjola feat @yuandatralala ...
....
Tag kawan pian yg ulatnya balum babulu πŸ˜‚πŸ˜‚
Yg sudah babulu tag jua πŸ˜‚πŸ˜‚
..
...,
Concept & creative by : @saidjola
Editor : @saidjola
Artist : @saidjola & @yuandatralala
Software : Adobe Premier pro & after effect
.
@klikbanjar @klikbanjar.tv @klikkalsel @banjarinfo @banjarmasinpost @mhsbanjar @mhsumbjm @mhsulm #klikkalsel #klikbanjar #klikbanjartv #banjarinfo #banjarmasinpost #mhsbanjar #lucu #madihin #johntralalagroup #silangkar @rumah_sambal_arb @instakalsel @banjarvidgram @wargabanua #banjarmasin @seputarbanjar #seputarbanjar

Gak sengaja lihat Madihin di D'Academy 2 sekitar 2 tahun yg lalu, lucu juga,.. πŸ˜‚πŸ˜‚
..
.,,,
Kena banget tu ivan gunawan 😁 hanya org banjar yg wani mehapak ivan gunawan πŸ˜πŸ‘
..
.,
Waktu jaman batu dulu nih, sekarang pada kemana batu yaa, 😱😱yg bahari kada sempat nnton nnton aja di youtube, link cek di bio 😘
.,
...
@dacademy4_indosiar @indosiarid @endah_mentil_da2 @ivan_gunawan @beniqno @showimah @irfanhakim75 @ramzi.avi @rinanose16 @ritasugiarto1909 @sctv_ #dacademy #dacademy2 #dacademy3 #dacademy4 #lucu #madihin #madihinjohntralala #johntralalagroup #saidjola

Tralala Mangement - DiBawah umur dilarang keras mendangarkan madihin ini πŸ˜€πŸ˜€,. Apalagi betakun lawan kuitan arti dan makna dari syair yg kami mainkan,. Jangan lah jangan kena tuha nya jadi kai sugiono, πŸ˜‚πŸ˜‚
..
..
Madihin ini khusus gasan pian yg di atas umur, khusus yg sudah kawin haja, dan tergantung pian yg mengartikannya, amun pian posotif artinya pian hamil, amun pian negatif bererti harus berjuang lagi, banyaki makan yg bergigi, seperti gigi sapi, gigi kambing, dan gigitan pacar pian nang digulu tu nah, rasa galianan ulun malihat,. 😐😐
..
..
Ingatakan sekali lagi, madihin ini dipadahakan lanji kada jua, dipadahakan kada ya lanji, amun pikiran pian dasar lanji tadahulu 🀣🀣
..
(#)Tag kawan pian yg lanji dan fikiranya kada jauh dari itu 🀣🀣
..
..
Madihin by : @saidjola & @hendraa_hadiwijaya ..
..
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #tralalamanagement #keseniankalsel #keseniantradisional #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campacker .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Sampai tua tetap menghibur,,, dan akan selalu menjadi contoh yg baik untuk generasi yg akan datang, semoga #johntralalagroup makin jaya dan selalu eksis di dunia komedi lokal dan internasional #madihin

Tralala Management - Bujur kah sudah bahasa jowo nya nih,.. tag kawan pian yg wong jowo πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
.
Kada bahasa banjar haja bemadihin boso jowo juga bisa ngeh, πŸ˜—πŸ˜—
Madihin by : @saidjola @hendraa_hadiwijaya
.
.
Lestarikan kesenian madihin kita, share dan comment sanak meolah uln semngat πŸ˜—πŸ˜—
.
#madihin #johntralalagroup #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campackers .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Alhamdulillah sama my favorit people, #johntralalagroup
#johntralala

Tralala Management - Alhmdulillah Kawa jua bemadihin lawan Abah Guru sekumpul,. Walaupun Kolab nya hanya di edit, Tapi rasa bemadihin lawan sidin,. πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—
..
Gasan kawan pian yg muntak 😁😁
..
..
Judul Madihin "Fungsi Sepeda"
Ada fungsi yg lain silahkan tambahi sorang
Madihin by : @saidjola & @yuandatralala ..
..
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #moderntalent #tralalamanagement #kalsel #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campackers .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@hartabanua
@point_communication

MOST RECENT

Tralala Mangement - DiBawah umur dilarang keras mendangarkan madihin ini πŸ˜€πŸ˜€,. Apalagi betakun lawan kuitan arti dan makna dari syair yg kami mainkan,. Jangan lah jangan kena tuha nya jadi kai sugiono, πŸ˜‚πŸ˜‚
..
..
Madihin ini khusus gasan pian yg di atas umur, khusus yg sudah kawin haja, dan tergantung pian yg mengartikannya, amun pian posotif artinya pian hamil, amun pian negatif bererti harus berjuang lagi, banyaki makan yg bergigi, seperti gigi sapi, gigi kambing, dan gigitan pacar pian nang digulu tu nah, rasa galianan ulun malihat,. 😐😐
..
..
Ingatakan sekali lagi, madihin ini dipadahakan lanji kada jua, dipadahakan kada ya lanji, amun pikiran pian dasar lanji tadahulu 🀣🀣
..
(#)Tag kawan pian yg lanji dan fikiranya kada jauh dari itu 🀣🀣
..
..
Madihin by : @saidjola & @hendraa_hadiwijaya ..
..
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #tralalamanagement #keseniankalsel #keseniantradisional #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campacker .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Tralala Management - Alhmdulillah Kawa jua bemadihin lawan Abah Guru sekumpul,. Walaupun Kolab nya hanya di edit, Tapi rasa bemadihin lawan sidin,. πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—
..
Gasan kawan pian yg muntak 😁😁
..
..
Judul Madihin "Fungsi Sepeda"
Ada fungsi yg lain silahkan tambahi sorang
Madihin by : @saidjola & @yuandatralala ..
..
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #moderntalent #tralalamanagement #kalsel #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campackers .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@hartabanua
@point_communication

Tralala Management - Bujur kah sudah bahasa jowo nya nih,.. tag kawan pian yg wong jowo πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
.
.
Kada bahasa banjar haja bemadihin boso jowo juga bisa ngeh, πŸ˜—πŸ˜—
Madihin by : @saidjola @hendraa_hadiwijaya
.
.
Lestarikan kesenian madihin kita, share dan comment sanak meolah uln semngat πŸ˜—πŸ˜—
.
#madihin #johntralalagroup #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campackers .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Tralala Management - Sedikit cuplikan madihin gasan pian, ...
...
Bangga ulun jadi bekantan, maksud ulun jadi orang kalimantan selatan,
Dan uln bangga jua memiliki pian, nang siang malam mangganangakan pian bahiraan, apalagi bila pas mahajan, tapaluh sampai papikangan, tapi nyaman, napa jar pina lanji pandiran,.. haan layau pulang
..
..
Thanks to @ywpiano @renitasari @idenesiametrotv #idenesia #idenesiametrotv #idenesia_gram #klikbanjar #regrann #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campackers #kalsel
#madihin #johntralalagroup .
Jngn kada ingat follow...
@hartabanua
@gepakofficial
@point_communication
@gowithcamp

@Regranned from @saidjola - Madihin Show "TASALAH MAHAHAR"
Ayooo siapa yg suah mahahar pacarnya πŸ˜‚πŸ˜‚ Tapi bubuhan pian nih biar pajah lampu tatap hafal haja sudah kamana pintangan hahar nya, jadi kada mungkin salah mahahar, 🀣🀣
..
...
Thanks to my team yg ikut bakajal di video 😁
@hidayatrahmat78
@dedy_riski
@mramli29
Madihin show by @saidjola & @yuandatralala
..
...
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #kalsel #hartabanua #gepakkalsel #tralalamanagement .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@hartabanua
@gowithcamp
@point_communication

Tralala Management - MADIHIN SHOW "BAHASA BANJAR KOCAK" ..
..
Gasan pian menambah wawasan tentang bahasa banjar nah πŸ˜„πŸ˜„
Banyak kata-kata mutiara yg kawa pian amalakan, tapi mun kawa jangan pang 😁😁
..
..
Madihin Show by @saidjola & @hendraa_hadiwijaya ..
..
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #kalsel #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #campackers .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@hartabanua
@point_communication

Tralala Management - eyaaaaa "TIGA BAHASA KOCAK" jar
MADIHIN SHOW by JT.Junior @saidjola & @hendraa_hadiwijaya πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
...
...
Betambah pulang hiburan gasan pian, πŸ˜„
Nang bedua nih sama-sama pemadihin lawas, cuma hanyar talihat dimedsos ja jer, πŸ€£πŸ˜‚
...
...
Dgn di Like dan bantu Share berrti pian sudah ikut melestarikan kesenian banua kita "madihin" πŸ˜™πŸ˜™
...
...
#johntralala #johntralalagroup #jt.junior #kocak #bahasa #banjar #saidjola #hendra #banjarmasin #kesenianbanjar #madihin #kalselpunya #tradisionaltalent #kalsel #tralalamanagement #gepakkalsel #hartabanua #gowithcamp #campackers
.
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Tralala Management - Madihin Show "TRADISI URANG BAHARI" πŸ˜„
By @saidjola & @yuandatralala
...
...
Macam-macam raramian urang bahari, tahuam pian katuju yang mana??? Mun uln ktuju yg itu pang πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚πŸ˜‚
...
...
Creative by @saidjola
Edditing by @saidjola
Artist @yuandatralala @saidjola
...
...
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #kalsel #tralalamanagement #gowithcamp #kalselpunya #hartabanua #gepakkalsel .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Tralala Management - Madihin KOMPILASI #2 πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜‚πŸ˜‚ KALI INI DENGAN SI BULET @jrsugianto kompilasi @saidjola & @yuandatralala 😍😍🀣🀣
..
...
Yg Katuju malihat kakanakan pasti kada asing malihit kanakan yg saikung ini, bulat, gandut, lamak, lucu pulang, rasa handak ku bawa bulik πŸ˜€πŸ˜€πŸ€£
...
....
Creative by : @saidjola
Edditing by : @saidjola
Artist : @jrsugianto @saidjola @yuandatralala
...
...
#madihin #johntralalagroup #tradisionaltalent #kalsel #hartabanua #gepakkalsel #gowithcamp #kalselpunya .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Gado-gado Surabaya Ayomi, bersama juara dunia Madihin John Terlala.
#johntralala #johntralalagroup #omjohntralagroup

Tralala Management - MADIHIN SHOW "BY @saidjola & @yuandatralala
"KADA KAWA BAGAYA"πŸ˜πŸ˜„πŸ˜„
...
...
Dasar babinian nih kada kawa di gayaii meraju, apalagi mun pina masalah binian meraju banar, padahal cuma bagaya aja πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚ "Tag pacar atau pasangan pian yg kada kawa di bawai bagaya" πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜‚πŸ˜‚
...
...
...
...
Madihin show by @saidjola & @yuandatralala
Creative by : @saidjola
Editing by : @saidjola
Artist : @saidjola & @yuandatralala
...
...
#hartabanua #gepakkalsel #johntralalagroup #kalsel #tradisionaltalent #tralalamanagement .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Tralala Management - Nah gasan pian yg katuju minum jamu, ulun olahakan campuran yg maolah pian tahan sampai 5x,.. haaann πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
...
...
Dijamin maolah pian wahin, jamunya maolah hidung ulun sangakkk 😭😭
..
..
Madihin show by @saidjola & @yuandatralala ...
...
Concept & creative by : @saidjola
Editor : @saidjola
Artist : @saidjola & @yuandatralala
Software : Adobe premier pro & after effect
.
#hartabanua #gepakkalsel #madihin #kalselpunya #johntralalagroup #tralalamanagement #gowithcamp .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@point_communication
@hartabanua

Tralala Management - Penampilan Kesenian Madihin di D'Academy 2 πŸ˜‚πŸ˜‚
..
.,,,
Kena banget tu ivan gunawan 😁 hanya org banjar yg wani mehapak ivan gunawan πŸ˜πŸ‘
..
.,
Waktu jaman batu dulu nih, sekarang pada kemana batu yaa, 😱😱yg bahari kada sempat nnton nnton aja di youtube, link cek di bio 😘
.,
...
@dacademy4_indosiar @indosiarid @endah_mentil_da2 @ivan_gunawan @beniqno @showimah @irfanhakim75 @ramzi.avi @rinanose16 @ritasugiarto1909
.
#dacademy #dacademy2 #dacademy3 #dacademy4 #madihin #gepakkalsel #madihinjohntralala #johntralalagroup #saidjola #hartabanua
#tralalamanagement .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@gowithcamp
@hartabanua
@point_communication

Tralala Management -
Madihin Show episode 3
.
Judulnya "LANJI BAKATUHA"
.
Gasan pian yg beisi kuitan Pina Lanji, hati-hati bisa hndak mencari abah hanyar pulang sidin,.. haaann πŸ˜‚
.
.
Videonya sapanggal haja, kerna kada cukup di ig ma upload, silahkan pian itihi di youtube kalau handak melihat yg full, mun kd hndak kada papa jua, mahibisi kouta pian banaraii,, tp kalau sudah melihat jgn kd ingt di subscribe lah,.. πŸ˜πŸ‘
.
#madihinsaidjola #madihin #mhsbanjar #mhsumbjm #banjarmasinbungas #banjarmasin #madihinjohntralala #johntralala #johntralalagroup #banjarvidgram #banjarinfo #banjar #kesenianbanjar #senibudayakalsel #baturaipantun #gila #lucu #gepakkalsel #hartabanua .
Jngn kada ingat follow...
@gepakofficial
@hartabanua
@gowithcamp
@point_communication

Madihin ini bisa menghibur bagi yang menikmati dengan hikmat, bahkan bisa untuk pesan bahkan promosi.
#madihinbanjar #madihin #yuandatralala # saidjola #buhanbanjar #madihinkocak #pemadihinan #banjarbungas #banjarbanar #johntralala #johntralalagroup

Suah kah pian di datangi kami di daerah pian?
Acara apa? Amun musim katam rancak acara tabligh, amun imbah hari raya brrti pangantenan, acara sukuran, acara hari jadi, dan lain sebagainya
..
..
Dari generasi ke generasi, wahini ini pang muha muha nya, Mudahan selalu diberi kesehatan badan, dan selalu bisa menghibur dgn candaan dan lawakan nan kocak πŸ€—πŸ€—
..
...
#johntralalagroup #jtjunior #madihin #saidjola #kocak #lucu #banjarmasinbungas #banjarmasin #rajabanjar #sambalacanrajabanjar #rajaaanich

@Regrann from @saidjola - eyaaaaa "TIGA BAHASA KOCAK" jar
MADIHIN SHOW by JT.Junior @saidjola & @hendraa_hadiwijaya πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
...
...
Betambah pulang hiburan gasan pian, πŸ˜„
Nang bedua nih sama-sama pemadihin lawas, cuma hanyar talihat dimedsos ja jer, πŸ€£πŸ˜‚
...
...
Dgn di Like dan bantu Share berrti pian sudah ikut melestarikan kesenian banua kita "madihin" πŸ˜™πŸ˜™
...
...
#johntralala #johntralalagroup #jt.junior #kocak #bahasa #banjar #saidjola #hendra #banjarmasin #kesenianbanjar #madihin @klikbanjar #klikkalsel @wargabanua @klik.banjar @nak.banjar @klikbanjar.tv @klikkalsel #klikbanjar #wargabanua #klik.banjar #nak.banjar #klikbanjar.tv @banjarvidgram #banjarvidgram @pantunbanjar @_banjarbanar #_banjarbanar #pantunbanjar @bahasabanjar #bahasabanjar @instakalsel #instakalsel @kalselbanar #kalselbanar @visitkalsel #visitkalsel - #regrann

eyaaaaa "TIGA BAHASA KOCAK" jar
MADIHIN SHOW by JT.Junior @saidjola & @hendraa_hadiwijaya πŸ˜ƒπŸ˜ƒ
...
...
Betambah pulang hiburan gasan pian, πŸ˜„
Nang bedua nih sama-sama pemadihin lawas, cuma hanyar talihat dimedsos ja jer, πŸ€£πŸ˜‚
...
...
Dgn di Like dan bantu Share berrti pian sudah ikut melestarikan kesenian banua kita "madihin" πŸ˜™πŸ˜™
...
...
#johntralala #johntralalagroup #jt.junior #kocak #bahasa #banjar #saidjola #hendra #banjarmasin #kesenianbanjar #madihin @klikbanjar #klikkalsel @wargabanua @klik.banjar @nak.banjar @klikbanjar.tv @klikkalsel #klikbanjar #wargabanua #klik.banjar #nak.banjar #klikbanjar.tv @banjarvidgram #banjarvidgram @pantunbanjar @_banjarbanar #_banjarbanar #pantunbanjar @bahasabanjar #bahasabanjar @instakalsel #instakalsel @kalselbanar #kalselbanar @visitkalsel #visitkalsel

Madihin dari @om_johntralala @saidjola
urangnya,.. ...
Madihin Show episode 3
.

Judulnya "LANJI BAKATUHA" @om_johntralala .😱
.
Gasan pian yg beisi kuitan Pina Lanji, hati-hati bisa hndak mencari abah hanyar pulang sidin,.. haaann πŸ˜‚
.
.
Videonya sapanggal haja, kerna kada cukup di ig ma upload, silahkan pian itihi di youtube kalau handak melihat yg full, mun kd hndak kada papa jua, mahibisi kouta pian banaraii,, tp kalau sudah melihat jgn kd ingt di subscribe lah,.. πŸ˜πŸ‘
..
Untuk chanel youtube liat di bio πŸ™
.
.
Concept & creative by : @saidjola
Editor : @saidjola
Artist : @saidjola & @om_johntralala
Software : Adobe Premier pro & after effect
.
#madihinsaidjola #madihin #mhsbanjar #mhsumbjm #banjarmasinbungas #banjarmasin #madihinjohntralala #johntralala #johntralalagroup #banjarvidgram #banjarinfo #banjar #kesenianbanjar #senibudayakalsel #baturaipantun #gila #lucu #lucuabis #bencong #visitkalsel #klikkalsel #klikbanjar @klikbanjar @visitkalsel @banjarinfo @banjarvidgram @memebanjar_ @klikkalsel @metrobanjar @wargabanua @instakalsel @klik.banjar #kocak #kocakbanget @memesepakbolabaritoputera @klikbanjar.tv @rumah_sambal_arb #rumahsambalacanrajabanjar #hancurliur #jangansupanlahbetambah @mhsbanjar #mhsbanjar @mhsumbjm #mhsumbjm #banjarvidgram @banjarinfo @memebanjar

Yuanda Tralala & Said sedang makan saat Shooting untuk Madihin.
#madihinbanjar #madihin #johntralala #johntralalagroup #buhanbanjar #madihinkocak #pemadihinan #yuandatralala

Lepaskan ngantuk, lepaskan penat, supaya tidak tegang, πŸ˜„
Bawa Mawarung dulu sebelum ngisi acara, supaya parut kanyang, πŸ˜„
...
...
Ayooo sahur acil ua, uma abah, angah anguh, sadang dah batanggar panci, sadang manyanga banyu, πŸ˜—πŸ˜—
...
...
#sahurontheriver2017 #sahurbareng #johntralalagroup #saidjola

Selamat Ulang Tahun @om_johntralala ... Semoga panjang segalanya, murah rejeki, dan segala impian Pian tercapai... Terus berkarya Raja Madihin gasan Banua kita tercinta !!! Jngn kd ingat follow... @gepakofficial
@bauntungbatuahcorporation
@pointcommunication
@gowithcamp
@plus2foryou
#ulangtahun
#rajamadihin
#johntralala
#johntralalagroup
#kancahartabanua
#hartabanua
#kalselpunyahartadancerita

Sambal Acan Raja Banjar NYAMAN BANARRRR .. πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜—πŸ˜—
(" Brand Ambassador #johntralalagroup " )
...
..
Untuk kalian yg mau sensasi pedasnya poooll, pedas puas, dijamin maknyosss, dijamin tapaluh mun mamakan πŸ˜„πŸ˜„
..
..
Yuks cobain Sambal Acan Raja Banjar, bisa di dapatkan di toko-toko terdekat, atau datang aja langsung ke @rumah_sambal_arb di wilayah kalian, ada di jl.re martadinata, jl.kayutangi, di km.7, dan di pelaihari πŸ˜—πŸ˜—
..
..
Kalau sudah nyoba makan di Rumah sambal acan raja banjar, jangan lupa selfie and tag @rumah_sambal_arb #rumahsambalacanrajabanjar @rumah_sambal_arb
..
..
#rumahsambalarb #johntralala #saidjola #lawak #madihin #sambal #acan #raja #banjar

Ahahaha,.. 🀣🀣Betapa Buriknya ulun Bahari,
Ada haja orang yg beisi video ulun bahari, Luar biasa spesial thankyou banar gasan abang RamliNazril, sidin beisi video ulun yg kurang lebih 10 thun yg lalu, waktu masih SD nih πŸ˜‚πŸ˜‚
..
...
Wahini sudah jadi Sanjarna kh jar urang. Wesss
tapi balum jadi Argawai lagi 😭😭
..
..
Mulai burik ulun bemadihin sampai wahini masih haja bemadihin, kesana kemari, kasitu kasini, keluar kadalam, Alhmdulillah masih banyak kekurangan, kerna kesempurnaan hnya milik Allah 😘😘
..
..
Dear mantan"Maafkan Aku Yang Dulu" πŸ˜‚πŸ˜‚
jd kd tentu kalau lg halus pian kd bungas bisa haja ganalnya makin kada bungas 😜😜
..
..
#madihin #bahari #dulu #johntralalagroup #madihinsaidjola #seputarbanjar #klikkalsel #klikbanjar #banjarbanar

Madihin Show judulnya "Ulat Bulu"
Ingat lah pian serangan ulat bulu yg meresahkan warga dahulu tuh,..tp dijawa sana pang 😁😁
..
.
Madihin show @saidjola feat @yuandatralala ...
....
Tag kawan pian yg ulatnya balum babulu πŸ˜‚πŸ˜‚
Yg sudah babulu tag jua πŸ˜‚πŸ˜‚
..
...,
Concept & creative by : @saidjola
Editor : @saidjola
Artist : @saidjola & @yuandatralala
Software : Adobe Premier pro & after effect
.
@klikbanjar @klikbanjar.tv @klikkalsel @banjarinfo @banjarmasinpost @mhsbanjar @mhsumbjm @mhsulm #klikkalsel #klikbanjar #klikbanjartv #banjarinfo #banjarmasinpost #mhsbanjar #lucu #madihin #johntralalagroup #silangkar @rumah_sambal_arb @instakalsel @banjarvidgram @wargabanua #banjarmasin @seputarbanjar #seputarbanjar

Gak sengaja lihat Madihin di D'Academy 2 sekitar 2 tahun yg lalu, lucu juga,.. πŸ˜‚πŸ˜‚
..
.,,,
Kena banget tu ivan gunawan 😁 hanya org banjar yg wani mehapak ivan gunawan πŸ˜πŸ‘
..
.,
Waktu jaman batu dulu nih, sekarang pada kemana batu yaa, 😱😱yg bahari kada sempat nnton nnton aja di youtube, link cek di bio 😘
.,
...
@dacademy4_indosiar @indosiarid @endah_mentil_da2 @ivan_gunawan @beniqno @showimah @irfanhakim75 @ramzi.avi @rinanose16 @ritasugiarto1909 @sctv_ #dacademy #dacademy2 #dacademy3 #dacademy4 #lucu #madihin #madihinjohntralala #johntralalagroup #saidjola

Team John Tralala Group yg akan segera beraksi πŸ˜πŸ‘
..
.
#johntralalagroup #madihin #lawak #ynci #yamahanmax

urangnya,.. ...
Madihin Show episode 3
.

Judulnya "LANJI BAKATUHA" @om_johntralala .😱
.
Gasan pian yg beisi kuitan Pina Lanji, hati-hati bisa hndak mencari abah hanyar pulang sidin,.. haaann πŸ˜‚
.
.
Videonya sapanggal haja, kerna kada cukup di ig ma upload, silahkan pian itihi di youtube kalau handak melihat yg full, mun kd hndak kada papa jua, mahibisi kouta pian banaraii,, tp kalau sudah melihat jgn kd ingt di subscribe lah,.. πŸ˜πŸ‘
..
Untuk chanel youtube liat di bio πŸ™
.
.
#madihinsaidjola #madihin #mhsbanjar #mhsumbjm #banjarmasinbungas #banjarmasin #madihinjohntralala #johntralala #johntralalagroup #banjarvidgram #banjarinfo #banjar #kesenianbanjar #senibudayakalsel #baturaipantun #gila #lucu #lucuabis #bencong #visitkalsel #klikkalsel #klikbanjar @klikbanjar @visitkalsel @banjarinfo @banjarvidgram @memebanjar_ @klikkalsel @metrobanjar @wargabanua @instakalsel @klik.banjar #kocak #kocakbanget @memesepakbolabaritoputera @klikbanjar.tv @rumah_sambal_arb #rumahsambalacanrajabanjar #hancurliur #jangansupanlahbetambah @mhsbanjar #mhsbanjar @mhsumbjm #mhsumbjm #banjarvidgram @banjarinfo @memebanjar

urangnya,.. ...
Madihin Show episode 3
.

Judulnya "LANJI BAKATUHA" @om_johntralala .😱
.
Gasan pian yg beisi kuitan Pina Lanji, hati-hati bisa hndak mencari abah hanyar pulang sidin,.. haaann πŸ˜‚
.
.
Videonya sapanggal haja, kerna kada cukup di ig ma upload, silahkan pian itihi di youtube kalau handak melihat yg full, mun kd hndak kada papa jua, mahibisi kouta pian banaraii,, tp kalau sudah melihat jgn kd ingt di subscribe lah,.. πŸ˜πŸ‘
..
Untuk chanel youtube liat di bio πŸ™
.
.
Concept & creative by : @saidjola
Editor : @saidjola
Artist : @saidjola & @om_johntralala
Software : Adobe Premier pro & after effect
.
#madihinsaidjola #madihin #mhsbanjar #mhsumbjm #banjarmasinbungas #banjarmasin #madihinjohntralala #johntralala #johntralalagroup #banjarvidgram #banjarinfo #banjar #kesenianbanjar #senibudayakalsel #baturaipantun #gila #lucu #lucuabis #bencong #visitkalsel #klikkalsel #klikbanjar @klikbanjar @visitkalsel @banjarinfo @banjarvidgram @memebanjar_ @klikkalsel @metrobanjar @wargabanua @instakalsel @klik.banjar #kocak #kocakbanget @memesepakbolabaritoputera @klikbanjar.tv @rumah_sambal_arb #rumahsambalacanrajabanjar #hancurliur #jangansupanlahbetambah @mhsbanjar #mhsbanjar @mhsumbjm #mhsumbjm #banjarvidgram @banjarinfo @memebanjar

Alhamdulillah sama my favorit people, #johntralalagroup
#johntralala

#Repost @gazali_rumi with @repostapp
・・・
MADIHIN RESEP BALAKI 😎😎
.
.
Feat Kakanda Said Jola (@saidjola @saidjola @saidjola) .. sidin ne adalah salah satu Penerus dari Pamadihinan Johntralala Group .. suatu kebanggaan bisa duet bersama beliau πŸ˜„πŸ˜„ .. Adapun pemeran Binian Langkar di Video ini juga diperankan langsung oleh anak @om_johntralala yakni @yuandatralala 😎
.
.
Tag kawan pian Babuhan Perawat, wan jua nang pakai pembalut besayap,, nooooh @albagoestiya_ @rizki_fdlh .
.
#madihin #johntralalagroup #madihinarrumi #sanggararrumi #perawat #nurse #akper #mahasiswa #martapura #banjarmasin #barabai #kalimantamselatan #indonesia @sanggararrumi @klikbanjar #klikbanjar @indovidgram #indovidgram #IVGcomedy #IVGstory #banjarvidgram #banjarmasinbungas @dagelan @ngakakkocak @dagelantivi #dagelan #dagelanvideo #dagelantivi #ngakakkocak #bikinrame #indolawak #raja_ngakak #lucuabis #ojoserius

MADIHIN RESEP BALAKI 😎😎
.
.
Feat Kakanda Said Jola (@saidjola @saidjola @saidjola) .. sidin ne adalah salah satu Penerus dari Pamadihinan Johntralala Group .. suatu kebanggaan bisa duet bersama beliau πŸ˜„πŸ˜„ .. Adapun pemeran Binian Langkar di Video ini juga diperankan langsung oleh anak @om_johntralala yakni @yuandatralala 😎
.
.
Tag kawan pian Babuhan Perawat, wan jua nang pakai pembalut besayap,, nooooh @albagoestiya_ @rizki_fdlh .
.
Intinya ini hanya hiburan,, Mengangkat tema daripada nama Profesi Perawat, dari segi tutur kata dan prilaku sudah di konsep sesopan mungkin dan sedimikian rupa πŸ™πŸ™
.
.
#madihin #johntralalagroup #madihinarrumi #sanggararrumi #perawat #nurse #akper #mahasiswa #martapura #banjarmasin #barabai #kalimantamselatan #indonesia @sanggararrumi @klikbanjar #klikbanjar @indovidgram #indovidgram #IVGcomedy #IVGstory #banjarvidgram #banjarmasinbungas @dagelan @ngakakkocak @dagelantivi #dagelan #dagelanvideo #dagelantivi #ngakakkocak #bikinrame #indolawak #raja_ngakak #lucuabis #ojoserius #gambarlucu #indosiarid @sctv_ @indosiarid @sctv_

Oleh-oleh gasan keluarga dikampung, pas banar yg katuju padas, ini sambal acannya dasar bujur padas #lebihpedasdarimulutmantan ,dijamin nyaman banarrrrr πŸ˜„πŸ˜„
#sambalacanrajabanjar
#rumahsambalacanrajabanjar
#jangansupanlahbetambah
#johntralalagroup

Alhmdllh ... .. selesai acara marhaban ya ramdhan di TVRI Kal-sel, mnyerap bp.H.John tralalaπŸ˜†, mudhan selalu berkah 😊😊
#tvrikalsel #live #johntralalagroup #madihin

Mohon maaf ampun sanak, kawan, om, acil, ibu, bapak, uln kembalikan id uln ke id bahari, dan menjadi nama tetap di john tralala group management, trmskhh 😊😊
#johntralala #madihin #johntralalagroup #managment

Anang si Raja Ganjil bersama Dayang2.

#johntralalagroup #rajaganjil #galuhbanjar

Uji coba 🌢🌢🌢 #sambalacan #sambalacanrajabanjar #rajabanjar #johntralalagroup #kalimantanselatan oleh2 mamah @atisigit 😘😘😘

Most Popular Instagram Hashtags