#jbmakanplace

1328 posts

TOP POSTS

20161210 - (14 months old) It's Mama @icytoko bday today and Zee Hen first trip to neighbour country JB... Zee Hen is wondering why this bakery always such a long Q! #zeehenfirst #jbmakanplace #jlntanhioknee #hiapjoobakery

#frenchfries with cheese
Sodap ni. Kat kfc pun takde ni.
French fries rm4 + cheese add rm1
Lepak2 sambil ngap

Chatuchak x klasik kafe

#portbaik #utm #skudai #jbmakanplace
Loc:tepi naim bundle skudai.depan mcd utm

Alhamdulillah
😎 TERIMA KASIH SAPOT @thirty30street !!
COD di @baksosuperjb Kampung Melayu JB. Sambil pekena Ayam Penyet dan Soto Madura Terbaik JB wa cakap sama lu! Xbedek punya lah!! Power masbro @ollyorlov @mrsolly 💪😋. Bangsa JB memang PADU lah!
.
💯 Original Knockaround USA
🚚 COD Bdr Melaka – B.B.Uda JB
📦 Postage Nationwide
☎️ WA: 016 340 3030

.
Ada yg tak sempat untuk bawa #ibu tercinta keluar makan atau #tapau untuk #emak tersayang semalam ?
.
Ni nak habaq.. kami mempunyai lobster2 yg mencukupi untuk hari ini SEBELUM esok hari cuti rehat kami (Kami bercuti rehat setiap hari Selasa - kedai tutup)
.
Lobster2 kami yg baru sampai untuk hari ini beratnya adalah sekitar +-350 gram setiap ekor.. dengan harga jualan di antara RM100.00 - RM120.00 bagi setiap ekor
.
Iye.. diantara RM100.00 - RM120.00 seekor sahaja
.
Iye.. diantara RM100.00 - RM120.00 seekor sahaja
.
.
Kami beroperasi hari ini, Isnin (15 Mei 2017) dari jam 4:00 petang hingga 12:00 malam
.
.
Setiap #bungkusbalik, kami menggunakan beg kedap udara #ikea untuk memastikan lobster2 anda kekal sempurna, mengurangkan tahap kehilangan panas, tidak #cerecet (tumpah) di dalam kereta & beg boleh di kitar semula

#ShelloAtNaelis #NongchikRiverside #JohorBahru #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmjohor #jjcmjohorbahru #jjcm

The best chicken fried steak burger. Only at @agora_placetoeatmore . Grab yours today. Very highly recommended. Try the other menus there too guys.
#photography #photoshoot #foodporn #foodie #foodinjb #johorbahrufood #jbfood #foodie #food #igers #igersmalaysia #happy #goodfood #agoraplaceteatmore #johor #makan #jbcafe #jbphotography #jbmakanplace

20161210 - (14 months old) Zee Hen got a hands-on experience on this rebel.... bigger horse power than any toy car he had played. Thanks to uncle @revensis.23 #zeehenfirst #jbmakanplace #kulaihomestay

MOST RECENT

The best chicken fried steak burger. Only at @agora_placetoeatmore . Grab yours today. Very highly recommended. Try the other menus there too guys.
#photography #photoshoot #foodporn #foodie #foodinjb #johorbahrufood #jbfood #foodie #food #igers #igersmalaysia #happy #goodfood #agoraplaceteatmore #johor #makan #jbcafe #jbphotography #jbmakanplace

As Salam & Good Afternoon all
.
Di jemput untuk menikmati kesemua 4 pilihan sos2 kami yg akan di sempurnakan bersama hasil2 laut pilihan anda
.
Kami beroperasi hari ini dari jam 4:00 petang hingga 12:00 malam
.
.
Tomorrow, Tuesday.. #ShelloAtNaelis is CLOSED as it is our weekly rest day.. you are invited to savor our #shello dishes today from 4:00 pm to 12:00 midnight
.
We are a #msgfree restaurant in #johorbahru.. #johorbahrucity #johor #joho .
.
#singapura #singapore #sghalalfood #sghalal #sg #johorbaharu #johore #johorean #johoreans #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmjohor #jjcmjohorbahru #jjcm #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #iskandarmalaysia #iskandar

As Salam & Good Afternoon
.
Apa plan malam ni or for this weekend?
.
Masih unsure mana nak kluo (keluar) makan bersama yang tersayang? Ber #shelloutjb kita kot?
.
.
#ShelloAtNaelis yg berlokasi di #NongchikRiverside #johorbahru masih meneruskan promosi Set #Shello dengan harga RM45 seorang (minimum 2 order to go) & off-course.. yang jenis pilih mana nak makan then kami timbang.. dengan 4 jenis sos #MSGFree kami (Tiada penggunaan AjiNomoto)
.
.
Waktu operasi kami adalah seperti berikut;
Isnin - Jumaat : 4 pm to 12 midnight (Tuesday Closed)
Sabtu, Ahad & Cuti Awam : 2 pm to 12 midnight
.
#singapura #singapore #singaporean #sghalalfood #sghalal #sg #johorbaharu #johor #johore #joho #johorean #johoreans #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmjohor #jjcmjohorbahru #jjcmtv3 #jjcm #whatsgoingoninjohorbahru

.
Ada yg tak sempat untuk bawa #ibu tercinta keluar makan atau #tapau untuk #emak tersayang semalam ?
.
Ni nak habaq.. kami mempunyai lobster2 yg mencukupi untuk hari ini SEBELUM esok hari cuti rehat kami (Kami bercuti rehat setiap hari Selasa - kedai tutup)
.
Lobster2 kami yg baru sampai untuk hari ini beratnya adalah sekitar +-350 gram setiap ekor.. dengan harga jualan di antara RM100.00 - RM120.00 bagi setiap ekor
.
Iye.. diantara RM100.00 - RM120.00 seekor sahaja
.
Iye.. diantara RM100.00 - RM120.00 seekor sahaja
.
.
Kami beroperasi hari ini, Isnin (15 Mei 2017) dari jam 4:00 petang hingga 12:00 malam
.
.
Setiap #bungkusbalik, kami menggunakan beg kedap udara #ikea untuk memastikan lobster2 anda kekal sempurna, mengurangkan tahap kehilangan panas, tidak #cerecet (tumpah) di dalam kereta & beg boleh di kitar semula

#ShelloAtNaelis #NongchikRiverside #JohorBahru #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmjohor #jjcmjohorbahru #jjcm

#happymothers day..
.
It is so sweet to see #familybonding ... #familynight ... #familyeatstogether ... & most important ... #familyeatsclean ... at #ShelloAtNaelis #johorbahru #johor
.
Thank you to #faisal & #nora ... one of our many regular who keep repeating & trust our shell out ala #naelis way 🤗
.
We are a #MSGFree restaurant in #johorbahrucity
.
.
#singapore #singapura #sghalalfood #sghalal #sg #johorbaharu #johore #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #johorean #johoreans #jjcmjohor #jjcmjohorbahru

mengucapkan salam Jumaat yg barokah kepada semua followers IG kami.. semoga apa yg kita lakukan hari ini di permudahkan oleh-Nya.. in shaa Allah
.
It is Friday.. the weekend.. #tgifridays #tgif
.
#ShelloAtNaelis beroperasi hari ini dari jam 4:00 petang hingga 12:00 malam (last order at 11:30 pm)
.
Di jemput untuk mencuba Set #Shellooo kami hanya RM45 seorang (minima 2 orang/order)
.
Boleh juga "Add-On" Ketam Nipah @ Ketam Bangkang dengan harga RM50 seekor (berat sekitar 400-450 gram setiap ekor)
.
Lobster dengan harga pukal RM100 seekor (berat sekitar 450-500 gram setiap ekor)
.
#softshellcrab ketam kulit lembut australia kami dengan harga RM16-RM20 seekor (berat sekitar 100-150 gram setiap ekor)
.
.
#singapura #singapore #sghalalfood #sghalal #sg #mediacorpsuria #mediacorp #johorbahru #johor #johorean #johoreans #柔佛johor安排面交 #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmtv3 #jjcm #jjcmjohorbahru #jjcmjohor #johorbaharu #jdt #jdtsoutherntigers #jdtfamily #iskandarmalaysia #iskandar

Nasi goreng grill chicken chop
RM13.50

Ini kompemm superb kenyang & berbaloiii
.
.2 2 bole rasa,western food & nasi
.
#syukur #alhamdulillah #chatuchakjb
#utm #skudai #jb #jbmakanplace
#jbfood #thaifood #westernfood
#mampumilik
.
Loc: tepi naim bundle skudai , depan mcd utm.
.
4pm to 200am

#shellooo set menu starts from 10 May - 26 May 2017
.
You are invited to come over at #ShelloAtNaelis located at #NongchikRiverside #JohorBahru .
Tak gitu kata guest kita dari #KualaLumpur nie.. welcome to the #homeofsoutherntigers .
We are open tonight until 12:00 midnight
.
#singapura #singapore #sghalalfood #sghalal #sg #johorbaharu #johor #johore #johorean #johoreans #jdt #jdtsoutherntigers #jdtfamily #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #iskandar #jjcmtv3 #jjcm #jjcmjohor #jjcmjohorbahru

We feel love is in the air ♬♫♪... at #ShelloAtNaelis #NongchikRiverside #JohorBahru ❤❤❤ .
#Shellooo set menu is starting to take place in most seafood lovers heart to be shell out the #naelis way
.
.
We are open until 12:00 midnight today.. it's only half past nine now.. #letsdothis .
#singapore #singapura #sghalalfood #sghalal #sg #johorbaharu #johore #johorean #johoreans #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmjohor #jjcmjohorbahru #jjcmtv3 #jjcm #iskandarmalaysia

#shellooo set menu at #ShelloAtNaelis ( previously known as #ShellOutAtNaelis ) ... 🤗
.
For group booking.. buy 10 sets & complimentary ( free ) 1 set from us
.
Tunggu apa lagi ekkkkk.. esok lusa dah #weekend, mana yg nak ber #birthdayparty ke.. bawak parents atau kengkawan makan2 kat luo.. just whatsapp us at 0194811111
.
Yok !! Ber #ShelloSet kita !! 🤗
.
#singapura #singapore #sghalal #sghalalfood #sg #johorbahru #johorbaharu #johor #johore #johorean #johoreans #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcm #jjcmtv3 #jjcmjohor #jjcmjohorbahru #iskandarian

Mama x nak bergambo sekali x pe.. iter aje ekkkk
.
Let's do #Shellooo Set Menu at #ShelloAtNaelis ... just try it
.
Be here or be square 🤗
.
#singapore #singapura #sghalalfood #sghalal #sg #johor #johore #johorean #johoreans #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #iskandar #jjcmjohor #jjcmjohorbahru

As we mentioned.. macam kami habaq
.
Set #Shellooo kami boleh di add-on dengan #ketamnipah #ketambangkang.. "pergi" dia sudah semestinya dengan #naelissambalpedas kami
.
#ShelloAtNaelis beroperasi malam Jumaat ini hingga jam 12:00 malam.. yok !! Ber Shellooo kita malam ni
.
#singapore #singapura #sghalalfood #sghalal #sg #johorbahru #johor #johore #johorean #johoreans #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #iskandarmalaysia #jjcmtv3 #jjcm #jjcmjohor #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn

Makan malam dah bermula.. 🤗
.
Set Menu kami kembali semula dari 10 Mei hingga 26 Mei 2017.. boleh add-on #ketamnipah #ketambangkang, #softshellcrab & #lobster jika kepingin
.
Jom ber #Shellooo di #ShelloAtNaelis yg berlokasi di #NongchikRiverside #johorbahru #johor .
Kami beroperasi hari ini.. malam Jumaat, hingga jam 12:00 malam ini ❤❤❤
.
#singapore #singapura #sghalalfood #sghalal #SG #johore #johorean #johoreans #jdt #jdtfamily #jdtsoutherntigers #jbmakanplace #jbfood #jbfoodporn #jjcmtv3 #jjcmjohor #jjcm #iskandarmalaysia #iskandarian

Most Popular Instagram Hashtags