[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#jagamakan

MOST RECENT

Inilah suit terakhir yang paling kecil saya pernah ada. Lepas ni kalau turun lagi 10kg memang tiada pilihan. Kena tempah baru dengan @emin_madrosa.
InshaAllah ada rezeki nak buat suit baru untuk reward diri.
#kurus #roadtolossweight #diet #jagamakan #deficitcalories #nakkuruslagi #naksado #nakfit #nakkacak #booster #slowprogressisbetterthannoprogress
#dahloss12kg #morekilostogo

Dah set ke belum nak turun berapa kg in 1 month ?
.
Let us help you out !
.
.
PROGRAM KURUS 30 HARI
*Program Turun Berat Online MUDAH & BERKESAN*
✅ Turun Berat 3-7kg
✅ Mealplan mudah untuk kurus
✅ Coaching Group yang Awesome
✅ Daily Meal Check
✅ All Online

DAFTAR SEKARANG
Herbalife Ambassador : PROGRAM KURUS / NUTRISI SIHAT ✳ .
Emma 📲 01119499425
.
.
.

#TeamSuriKurus #Herbalife #HerbalifeNutrition #herbalifestyle #ProgramKurus30Hari #programsihat #jagamakan #makandengansihat #healthydinner #healthyhabits #healthybreakfast #realfood #kurusbolehmakannasi #kurustanpaberlapar #sayanakkurus #kurus #sihat #produkkurus #produkkesihatan #produksihat

Ini saya kongsikan menu yang saya makan. Tak ada yang menarik, macam biasa je. 😁
.
InsyaAllah lepas ini saya akan cuba kongsikan menu lengkap macam ni untuk perkongsian bersama.
.
Jom sama2 kita berjuang! 😚
.
#jomkurus #misiturunkanberatbadan #misikurus #misisihat #weightloss #weightlossjourney #jomsihat #deficitcalorie #jagamakan #realfood #dietkalori #dietmalaysia #diet #menusihat #menudiet #gemuk #budakgemuk #sarapansihat #sarapan

-Jaga-
Jaga diri,jaga hati,jaga adab,jaga semuanya. Mungkin dengan jaga semua akan mendatangkan kebahagiaan dan mungkin juga tersasar ke tempat yang tidak sepatutnya kalau tidak jaga. Jadi, jagalah apa yang patut untuk dijaga. Allah mungkin akan tarik apa yang kita ada sekarang. Tapi kalau kita menjaga semua suruhanNya, InsyaAllah Allah akan jaga apa yang kita ada ☺️💕🕺🏻 . .

#jagabadan #jagamakan #jagamalam #jagamulut #jagasolat #jagaaurat #jagadirijagahati #kepalajaga #KEdanpuisijaganyaberpisahtiada

JAMU SURUT AYU😍😍😍
RM20 exc postage
Wssp 016 4380808

JAMU SURUT AYU membantu anda mendapatkan berat & shape badan idaman. Pastikan original baru beli. Berhati2 dengan JAMU SURUT AYU tiruan yg berada dipasaran
.
Kelebihan JAMU SURUT AYU :
👉 Merupakan jamu terbaik dari INDONESIA
👉 Diperkaya dengan 100% herbal alami semula jadi
👉 Menurunkan berat badan
👉 Menggalakkan peningkatan metabolisme
👉 Meningkatkan tenaga
👉 Membakar lemak cepat
👉 Menghapuskam pemendapan lemak
👉 Mengecilkan perut
👉 Membakar/menghancurkan lemak
👉 Mengurangkan nafsu makan
👉 Melawaskan buang air besar
👉 Tiada cirit birit
👉 Merangsang metabolisme
👉 Mengencangkan otot perut
👉 Mendapat kelulusan kerajaan Indonesia
👉 Hasil yg berbeza bagi setiap individu
👉 mengecilkan tempat yg gemuk secara semulajadi

Cara pengambilan JAMU SURUT AYU :
✔ Makan 2 biji pada waktu pagi sebelum sarapan
✔ Sekali sehari
✔ Minum banyak air kosong utk mempercepatkan proses

#jamu #jamuindonesia #kurangberatbadan #jagamakan #senaman #makanjamujgnbergantang #nakkurus #surutayuoriginal

.
DINNER / JANUARI / 2018
#menudietdapurjh
#jhdietjourney .
.
Salad israel by #resepikeknie
Tq sis @inirsha saya dah cuba sedap weyy 😅😅
.
.
Tapi sis tak guna ayam la sis guna telur hancur je aka scrambled egg 😋😋 .
.
Alhamdulillah done for dinner tadi .
.
#dinner
#dietcarajh
#dietmakannasi
#jagamakan
#jagaportion
#jagakalori
#kurangkanguladangaram
#pinggansihat

.
LUNCH / JANUARI / 2018
#menudietdapurjh
#jhdietjourney .
.
1/2 cup nasi
Sekor ikan kerisi masak sambal cili padi
Sup sayur
Ulam timun jepun + peria katak
1 sudu sambal ikan .
.
#lunch
#dietcarajh
#dietmakannasi
#jagamakan
#jagaportion
#jagakalori
#kurangkanguladangaram
#pinggansihat

APA ITU PEMAKANAN SIHAT.. AMALKAN PEMAKANAN YANG SIHAT SELAMA 21 HARI.. Kita akan ada saraf baru. Apabila kita start new habit, neuron akan tumbuh dikenali sebagai 'Neuroplasticity'. Apabila kita nampak makanan yg sihat, sayur dan sebagainya automatiknya kita akan jadi Suka.
.
Makanan yg sihat mahal tapi tengok bila kita sakit, kos rawatan akan jadi lagi mahal juga tanpa kesihatan, kita tidak ada apa-apa, tidak boleh ke mana-mana dan tidak dapat membuat sebarang aktiviti.. Kurangkan makan makanan yg diproses seperti nugget, fries, burger, sosej dan lain-lain.
.
Makanan yg tidak sihat membuatkan kita ketagih manakala makanan sihat pula tidak membuatkan kita ketagih kerana ia memang mengenyangkan. Badan kita kalau selalu makan makanan yg tidak sihat, badan akan mnjadi penat dan letih.
.
Kita kena makan 5 warna sayur iaitu hijau salad, orange carrot, purple cabbage, kuning capsicum, walnut dan sebagainya. Kita juga akan mnjadi sihat, bersemangat, bertenaga dan ceria jika kita mengamalkan pemakanan yg sihat dan kurangkan makan makanan yang berminyak, berlemak dan MSG kerana ia membuatkan badan kita mnjadi lemah dan tidak bermaya.
.
.
#tipsihat #jagamakan #kurussihat #diet #kurus #lumut #tldm #manjung #pantairemis #beruas

21 hari pas! Memang bener hidup mati seseorang itu di tangan Tuhan, tetapi kita juga perlu menjaga apa yang Tuhan sudah percayakan.....itu aja

Diet yaa....? Saya ngga diet ketat kok....hanya mengurangi asupan carbo saja....ngga makan nasi, bakmie, roti, dan semua berbahan tepung atau carbo tinggi dan yang pasti tidak konsumsi gula secara langsung
Diet biar irit ya? Tidak juga.....diet juga tidak irit....tidak boros juga.... Hanya mengatur pola makan saja...pagi hari biasa susu dan outmeal atau bakmi sekarang cukup 1 buah alpukat saja, siang biasa nasi sayur dan lauk, sekarang ayam 1 potong dan sayuran rebus, sore biasa tahu goreng, cireng dll, sekarang cukup 2 slice keju, malam baisa sepiring nasi,sambel terasi ala mertua dan ikan asin....sekarang cukup 2 butir telur rebus, sering minum teh hijau, air putih cukup plus vco.....moga darting n asam urat juga normal.....kalau langsing itu bonusnya..... #dietsehatalami #makansehat#marihidupsehat#noobesitas#jagamakan#jagabadan#masatua#cintaolahraga
aerobic#yoga

Na 5 dagen niet te kunnen trainen door dat ik een infectie in mijn maag heb opgelopen🤢, heb ik vandaag de trainingen opgepakt.
Wat is het toch heerlijk om met een prachtig uitzicht op zee te werken aan je conditie. 🏝

Sponsored by:
- Vuurwerkforepark.NL
- Firecontrol
- Boss business group
- Boosterstore.nl - Jack's kippenhok
- Daponte
- Delano Sport & Health

“Tidaklah menimpa seorang muslim satu kelelahan, kesakitan, kesusahan, kesedihan, gangguan dan gundah gulana sampai terkena duri, maka itu semua menjadi penghapus dari dosa dan kesalahannya.” (HR. Bukhari dan Muslim)

Alhamdulillah. Terima kasih terutama keluarga tercinta (suamiku yang selalu stay di sampingku @lilisunardii , bapak, mama, hana, adikku @dewipraweni ) saudara dan teman2 semua. Terima kasih yang sudah menyempatkan waktu menengok. Terima kasih semuanya buat doa dan supportnya.

Jaga kesehatan ya, karena sehat dan waktu bersama keluarga tidak ada duanya.

#jagakesehatan
#jagamakan
#keephealthy
#udahsehat
#lanjutbedrestdirumah

Dulu 2015 sempet diet ketat dan dari 98 kilo turun ke 75 kilo itu luar biasa karena memang punya cita-cita yang mengharuskan berbadan ideal. Kemudian setelah cita-cita gagal. Makan sembarangan lagi, jarang banget olahraga, pokoknya balik ke kebiasaan lama. Kalo ditanya pengen balik 75kilo lagi? Jawabannya adalah *iya banget* saya orangnya ga males olahraga sih. Tapi gampang tergoda makanan hhaha.
Kalo motivasi ikut dietnya kak @gita_vbpr adalah pengen memulai lagi hidup sehat. Karena di challenge pasti banyak temennya. Soalnya kalo diet sendirian suka buanyak kilafnya hhaha.
Semoga bisa mencapai sehat yang haqiqi wahaha 🤣🤣
Btw setelah gendut lagi malu sekali buat nimbang.
Malem ini memberanikan diri untuk menimbangnya. Mencoba lebih berdamai dan pede aja 😎😎
#diet
#dietchallengebygitavbpr
#hidupsehat
#gitavbpr
#olahraga
#workout
#jagamakan

.
LUNCH / JANUARI / 2018
#menudietdapurjh
#jhdietjourney .
.
1/2 cup nasi
Ikan cencaru asam rebus + nanas
Sekeping tauhu bakar
Timun jepun
Tomato cerry .
.
#lunch
#dietcarajh
#dietmakannasi
#jagamakan
#jagaportion
#jagakalori
#kurangkanguladangaram
#pinggansihat

Walaupun saya rindu goreng pisang dan cempedak goreng untuk minum petang.
Tapi saya lebih rindukan awak.
Cia. Ciaa.. Ciaaa.
Diet dan terus diet.
Chicken grill je awak.
#healthyfood #menudiet #roadtolossweight #saiyanakkurus #saiyanaksado #jagamakan #jagabadan #perutkempis #2018 #lossweight #kuruscepat

Akhirnya tinggal dikit ni obat 😥

Paling sebel minum obat tablet gak bisa masuk tenggorokan 😵🤢 #jagastamina #harussehat #sehatitumahal #bikincemas #tepar #sakit #sakitpenghapusdosa #jagamakan #stoppedes #bedrest #thypus

KONFIDEN LEVEL 999

NAK KURUS??? FIBERWISE terbukti secara klinikal membantu
BUANG LEMAK JAHAT, BUANG KOLESTROL JAHAT, BUANG TOKSIK JAHAT, MEMBANTU MENGUATKAN JANTUNG, BUANG ANGIN DALAM BADAN, MENYOKONG SISTEM PENCERNAAN DAN PELAWAS YANG BAIK!!! Jadikan FIBERWISE ini sebagai pendamping anda setiap hari demi kesihatan dalaman yang menyeluruh. Cantik Luar Cantik Dalam.

BOLEH REKEMEN PADA IBU BAPA / ATUK NENEK / DAN KAWAN-KAWAN YANG ADA MASALAH DI ATAS.

1 BEKAS = 30 Hidangan

JAMINAN PULANGAN WANG
Jika anda makan, dan tiada kesan pada anda..PULANGKAN semula untuk tunai 100%. Walaupun anda dah makan SEPARUH!! WAH...KONFIDEN LEVEL TINGGI PRODUK NI!!! Boleh Dapatkan di Melaleuca secara ONLINE atau PERGI BELI SENDIRI DI MELALEUCA BANGSAR ( sebelah Station LRT Bangsar )

AHLI BIASA: RM142.00
AHLI BULANAN : RM 93.30
Nak Jadi Ahli? Hubungi : 01160764785 (Hanis)

Nak buat side income pun boleh, Hubungi nombor di atas juga =) #kurus #nakkurus #jagajantung #jagamakan #masalahjantung #masalahsembelit #sembelit #cuciusus #buangtoksik #buangkolestrol #kolestroljahat #jaminan #pulangwang #healthyfood #bodycare #betulberkesan #ubatkurus #ubatsembelit #ubatjantung #suplementterbaik #produkhalal #shoppahealthy

KONFIDEN LEVEL 999

NAK KURUS??? FIBERWISE terbukti secara klinikal membantu
BUANG LEMAK JAHAT, BUANG KOLESTROL JAHAT, BUANG TOKSIK JAHAT, MEMBANTU MENGUATKAN JANTUNG, BUANG ANGIN DALAM BADAN, MENYOKONG SISTEM PENCERNAAN DAN PELAWAS YANG BAIK!!! Jadikan FIBERWISE ini sebagai pendamping anda setiap hari demi kesihatan dalaman yang menyeluruh. Cantik Luar Cantik Dalam.

BOLEH REKEMEN PADA IBU BAPA / ATUK NENEK / DAN KAWAN-KAWAN YANG ADA MASALAH DI ATAS.

1 BEKAS = 30 Hidangan

JAMINAN PULANGAN WANG
Jika anda makan, dan tiada kesan pada anda..PULANGKAN semula untuk tunai 100%. Walaupun anda dah makan SEPARUH!! WAH...KONFIDEN LEVEL TINGGI PRODUK NI!!! Boleh Dapatkan di Melaleuca secara ONLINE atau PERGI BELI SENDIRI DI MELALEUCA BANGSAR ( sebelah Station LRT Bangsar )

AHLI BIASA: RM142.00
AHLI BULANAN : RM 93.30
Nak Jadi Ahli? Hubungi : 01160764785 (Hanis)

Nak buat side income pun boleh, Hubungi nombor di atas juga =) #kurus #nakkurus #jagajantung #jagamakan #masalahjantung #masalahsembelit #sembelit #cuciusus #buangtoksik #buangkolestrol #kolestroljahat #jaminan #pulangwang #healthyfood #bodycare #betulberkesan #ubatkurus #ubatsembelit #ubatjantung #suplementterbaik #produkhalal #shoppahealthy

" Pancake pisang dari tepung beras mrh ".. Bahan : tepung beras merah 100grm. Telor 1 bji, sdkt vanila, gula aren 50grm(ternyata 50grm gula aren kemanisan buat sy) , susu putih low fat 150 (bisa lebih tergantung kentalx), bp 1/2 sdt, semua d aduk smpai tdk bergerindil masak d teflon anti lengket dengan api kecil,. Pancake dr tepung beras merah ini teksturx agak padat gk ky yg dr tepung terigu ya jdx gk mau mengembang gitu deh... Selamat mencoba... Mari makaaaan.... 😘... #diet#pancakeberasmerah#menudiet#jagamakan#jagabadan#sehat#hidupsehat#masaksendiri#pengenlangsing#olahraga#ecercise#heltyfood#healtylife#instagood#explorebanjar

Most Popular Instagram Hashtags