#ipoh

1172125 posts

TOP POSTS

Behind the scenes photos of my interview with @BernamaOfficial News Agency that aired on National Television this morning in Malaysia!

#mylegasi Heritage Collection
.
Black Black Batik Pocket Tee
Size XS-XXL
Readystock 💯 cotton
RM50 + postage
.
To order please Whatsapp 0168487264

Semua orang musykil dengan kekurusan ( #skinny ) , iQ . Nah ! 🍽

IQ masak & IQ makan . Cuma IQ kawal bahan2 dalam masakan. #NOMSG #NOAJINOMOTO #lessSALT . Kurangkan LAUK BERDAGING malah jangan dicampur adukkan DARAT & LAUT . Simple , coz i prefer #semicleanfood & #homecooking .
Yang penting rempah ratus #BEFIT camgini 💪. terima kaseh sepupu @shah_fit . 'Elak sebelum terlunjur , Makan jangan kebulur , kenyang dengan bersyukur '. DR. PrinciQy
#ekspresinegaraku #warisan #adab #adatistiadatresamberagam #tanahairku #ipoh #perak #damansara #kualalumpur #langkawi #negaraku #malaysia #art #artistic #seni #seniQ #transformasiQ #tn50
#bangkitbersama #semboyan1malaysia #bawaabata #yakin1malaysiaboleh #seniiqramdinzly

Bandaraya Ipoh telah dianugerahkan bandar raya terbersih di Malaysia bagi tahun 2016 dengan kumulatif mata sebanyak 97.45 berdasarkan sistem penarafan kerajaan-kerajaan tempatan. Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Tan Sri Noh Omar mengumumkan perkara itu dalam satu majlis penganugerahan kepada majlis bandaran yang diadakan di Pusat Konvensyen Ipoh, Isnin lalu. Ipoh dipilih meraih gelaran itu kerana mempunyai contoh model pengurusan sisa terbaik yang mana kemudiannya diikuti kebanyakan kerajaan tempatan di negara ini. Johor Bahru yang merupakan bandar terbersih di Malaysia pada 2015 meraih tempat ketiga tahun lalu di belakang Ipoh dan George Town. Ade orang Ipoh kat sini?

#atokdean #matiitubenar #malaysia #perak #ipoh

人生的路上我走得很慢 但我从不回头🌻
.
.
.
#ootd #love #candid #saturday #littlegetaway #ipoh #perak #二奶巷 #summer #qiu_huaaaaa #qiuhuaalbum

Packing taugeh aka bean sprouts , #ipoh has the best fat and crunchy bean sprouts 👍
#sonianllvideo

“每一次聆听,都是一种学习;每一次倾诉,都是一种分享。”
不管是听、说、读或写,分享是最好的学习。
Sharing will enrich everyone with more knowledge.
《珍惜拥有时,再回首贵人的足迹》分享会
地点:Pi Hotel, Ipoh
日期:2017年8月19日(星期六)
时间:7pm
#Ipoh
#Sharing
#OwenYap
#叶剑锋

MOST RECENT

Nak tengok feedback ?
Nak tengok testi-testi peninggi terbaik di dunia?
Tengok jer kat ig saye. Or nak konsul dulu? Chat info ni 📱Wechat Id : tinggideal.my
📱whatsapp: +60 16-293 5987

#kajang #melaka #penang #kuching #shahalam #petalingjaya #kinabalu #alorsetar #georgetown #ipoh #miri #kualaterengganu #kedah #kelantan #petang #nakfakta #akakpayung #cakapbanyak #budak #suam #kasut #dadah.

#想巷生活 在怡保 #第一晚 完美結束!感謝你你妳來⋯ 感謝天公疼好人傍晚就沒雨了!感謝來喝咖啡來喝茶來聽分享座談來看女神來買書來看展覽拍照的每一位~ #明天 #最後一天 #星期日 20/8/2017 我們 #四點 開市⋯ !明天不見不散啊!
/
【#想巷生活玩樂手冊 】
1)環保袋隨身
2)帶兩把傘,一把可以借Oppa
3)有咖啡有茶可以喝
4)慢字訣!慢慢晃市集,
好的設計好的創作人會讓你變帥!
4)切忌急!自在的玩樂,
美麗獨家的手作會讓妳秒變女神。
5)文青必來。想巷生活的氣質是
文青中有點幽默⋯ 你來你就文青了!
6)相機手機底片相機都帶來,
但是大砲則免了,空間太小啊。
7)攝影前請禮貌詢問,不是每個人
每件物品都是喜愛攝影機的哦 😯
8)穿素色淡雅或單色的服飾,
市集有一面比二奶巷還好拍的風景。
9)微笑是最好的打招呼方式;
客氣禮讓是基本的尊重。
10)對於老房子一磚一瓦請用心對待,
進屋需要脫鞋哦 😊
11)市集的手作物都是珍貴的,切忌
油膩水份碰粗;你的細心就是珍視!
12)「 #想巷生活在怡保 」tag我們啊!
13)「 #tamatipoh」tag我們啊!
14)老住宅區,過了十點鐘稍微降低
聲量喲⋯ 歐巴桑們要休息嘛~
15)jio 你的所有朋友來玩樂吧!
/
《想巷生活,在怡保》
5pm-12am * 19-20/8/2017
PAUSE Ipoh, Jalan Leong Kim Seng, Taman Kampar, 30250, Ipoh, Perak.

想巷生活,在怡保

除了遊客擁擠的二奶巷!除了浪潮般的壁畫街道!怡保還可以有小清新的想巷生活啊⋯我們期待你也來一趟怡保吃喝玩樂小旅行,晚上則來晃晃手作市集、聊天認識朋友、聽歌吹風看月亮!吃喝玩樂不缺,心裡的喜悅更不可少!

這是一個傍晚到深夜的手作創意市集,地點是怡保一家翻新的老房子。
老房子的所在是住宅區社區,有寬敞的庭院空間。
市集會是戶外的,室內則有飲食、交流、活動以及手作坊。

Facebook:想巷生活
Instagram:the_alley_market
#想巷生活 #thealleymarket #怡保 #ipoh #perak #malaysia #foodporn #pauseipoh

Bersanding ceremony of DYMM Paduka Seri Sultan Azlan Shah ibni Almarhum Sultan Yussuf Izzuddin and DYMM Tuanku Bainun in 1955.
DYMM Sultan Azlan Shah was married to DYMM Tuanku Bainun in 1955, after his return from England. DYMM Sultan Azlan Shah was then a magistrate in Kuala Lumpur, and DYMM Tuanku Bainun was teaching at that time, having returned from Kirkby, England herself.
#heritage #malayculture #sejarah #perak #rajadanrakyatberpisahtiada #malaya #malay #rajamuda #rajaperak #bakalrajaperak #daulattuanku #rajamudaperak #perak #king #royals #adat #istiadat #martabat #royalty #malaysia #heritage #kualakangsar #ipoh #throwback #history #sembangkuala #royalperakfamily #rajadihilir #sultanperak

Our journey begins with DIM SUM!!! Harmony breakfast with friends~~~ 🤤😜😆
#firsttriptogether#collegueswhichbecomefriends#funtime#foodhunt#ipoh#localtour

💕 Jom apa tunggu lagi merdeka promo dah start, harga kurang RM10 jimat berkesan letops 💕

MERDEKA PROMO!! Sempena nak menyambut hari merdeka 31 August ni harga diturunkan sebanyak RM10. Cepat2 hanya sehingga 31hb August saja.

NATURAL MOLE REMOVER MAMPU BUANG DGN CARA MUDAH!! .

Sama ada Tahi Lalat hidup, mati, timbul, tak timbul semua bolih buang secara traditional.

Nama2 yg bolih dibuang:
Tahi Lalat
Ketuat
Kutil
Isi Lebih
Pundi Minyak

Tanpa perlu LASER!
Tanpa perlu BEDAH!
Tanpa perlu bayar MAHAL!
Tiada KESAN SAMPINGAN!

100% dari tumbuhan herba.
Home made product.

RM80 untuk set
Natural Mole Remover +
Natural Corrector Serum (pudarkan parut bekas tahi lalat dll dan blh diguna juga utk parut jerawat)
.

RM8 Postage Semenanjung
RM12 Postage Sabah Sarawak

Sebarang pertanyaan dan urusan pembelian hanya melalui 👇👇
Whatsapp: +60172418594

#mole #tahilalat #moleremover #naturalmoleremover #natural #botani #serumcorrector #lokal #malaysia #penang #ipoh #puchong #ootd #review #letscantik #murah #malaysianproduct #produkmalaysia #bazarpaknil #wnaz

Most Popular Instagram Hashtags