#ipoh

1147537 posts

TOP POSTS

Gaya seorang tauke #durian yang duit dah kepuk2. Almalklumlah durian runtuh laa ni.
Macamnilah adab adat di kampong, bila tetamu datang , di #kongsirasadanrahsia bersama. Smoga dilimpahi rezeki secukop2nya. Aaminnnn. ☺🙌🏻😜🙏😘 Terima kaseh ya #PakUsop , gaya mu memang rare! Keep it up. #senipakusop #ekspresinegaraku #warisan #adab #adat #istiadat #resam #negaraku #tanahairku #ipoh #perak #damansara #kualalumpur #langkawi #johor #malaysia #art #artistic #heritage #seni #senidrchiqqy

Can't get enough of such amazing places in #Ipoh.
This one from MAPS yesterday! I love MAPS, now you guys also know the full form of #MAPS 🙈 Don't you?
Can't wait to share all my #Travel #Ootd with all of you! .

@Malaysia.Truly.Asia #MalaysiaTrulyAsia #MalaysianTourism #TrulyAisa #TheGreyhalfwayInMalaysia #TheGrehalfwayInKualaLumpur #TheGreyhalfwayTravels

Muka tak molek takpe , visor mahal apa guna 🤣
#gatheringsuperkips2017 #ipoh #throwback

Congratulations sayang for your graduation 🎓🎓🎉🎉💐💐 I'm happy for you 💕 kita dua dah jadi alumni PUO hehe 😁 next? .
.
.
.
#konvopuo46 #politeknikungkuomar #ipoh #duaduaalumnipuo #happygraduationbie #barunakspam #tunggulepasnibanyaklagigmbr #iloveyou #imissyou #takecarethere #muahciked 💋

Dilansir dari Grid.id, seorang pria asal Ipoh, Malaysia yang bernama Muhammad Firdaus, mengunggah sebuah status pada 12 Juli 2017 tentang bagaimana dia membeli dan menggoreng ikan louhan.
.
Untuk membayar rasa penasarannya, Muhammad Firdaus membeli seekor ikan louhan dengan harga Rp 6,2 juta!. Secara keseluruhan, Muhammad Firdaus mengatakan, rasa ikan louhan enak.
.
"Rasa oke.. seperti rasa ikan mujahir," ujar dia. Tapi Muhammad Firdaus mengatakan, ia membuang benjolan di kepala ikan louhan tersebut.
.
"Benjolan itu ternyata mengandung lemak ikan dengan daging sedikit, seperti agar-agar, lembek tapi kenyal," tulis Muhammad Firdaus.
.
Di postingannya, banyak netizen yang mengkritik Muhammad Firdaus setelah dia memakan ikan hias itu. Tapi dia kemudian membalas lewat 5 komentar.
.
Berikut komentar dia :
.
1. Rasanya enak, manis dan segar, sajikan panas dari penggorengan, ikan goreng yang nikmat.
2. Mengapa kalian pikir tak bisa dimakan? Semua jenis ikan bisa dimakan, soal bentuknya yang cantik, tidak berarti kamu tidak boleh memakannya.
3. Betul, harganya mahal.
4. Benjolan di kepalanya itu isinya cuma lemak. Kami membuangnya.
5. Mengapa memakan ikan ini? Mengapa tidak?
Postingan ini dibagikan 17 ribu netizen di media sosial.
.
#infohits #ikanlouhan #viral #berita #jakarta #medan #bengkulu #palembang #batam #malaysia #ipoh

Thanks u Hennessy VSOP Ipoh for inviting me to sing and share my wedding happiness with y'all! Perfect by Ed Sheren Female Version #FirstDanceSong #WeddingJoy #Ipoh #SongForMrChang ☺️

Lai lai lai adik adik yang rase mak dok bebel mengabih kan boreh je..😎 nie ade keje kosong.. contact no tu.. nak pakai urgent.. yang serious sahaja.. yang rase nak main main tak payah buang mase.. kalau serious ade kenaikan silap silap bleh jadi supervisor ke manager ke atas kecemerlangan adik adik.. so jgn lepaskan peluang.. 😘
#ipoh #kerjakosongipoh #kerjakosong #ipohcity #ipohmali #perak

Dilansir dari Grid.id, seorang pria asal Ipoh, Malaysia yang bernama Muhammad Firdaus, mengunggah sebuah status pada 12 Juli 2017 tentang bagaimana dia membeli dan menggoreng ikan louhan.
.
Untuk membayar rasa penasarannya, Muhammad Firdaus membeli seekor ikan louhan dengan harga Rp 6,2 juta!
.
Secara keseluruhan, Muhammad Firdaus mengatakan, rasa ikan louhan enak
.
Di postingannya, banyak netizen yang mengkritik Muhammad Firdaus setelah dia memakan ikan hias itu. Tapi dia kemudian membalas lewat 5 komentar.
.
Berikut komentar dia :
.
1. Rasanya enak, manis dan segar, sajikan panas dari penggorengan, ikan goreng yang nikmat
2. Mengapa kalian pikir tak bisa dimakan? Semua jenis ikan bisa dimakan, soal bentuknya yang cantik, tidak berarti kamu tidak boleh memakannya
3. Betul, harganya mahal.
4. Benjolan di kepalanya itu isinya cuma lemak. Kami membuangnya
5. Mengapa memakan ikan ini? Mengapa tidak?
.
Postingan ini dibagikan 17 ribu netizen di media sosial.
.
#infohits #ikanlouhan #viral #berita #jakarta #medan #bengkulu #palembang #batam #malaysia #ipoh #repost @info.hits

:valley of Kashmir is not only famous for its beautiful landscapes. it's  draped in rich history of #Sufism, which flourished here since 700 years. kashmir is often called valley of saints: here you will see some beautiful old  shrines  which are exclusively  built by  master artisans, crafted with ornate woodwork and decorated with flawless papermachie.  In early 14th century"Mir Sayyid Ali Hamadani" a Sufi saint came to Kashmir to spread #Islam from the city of hamdan in persia, It is said that he brought with him 700 weavers who taught the craft of making carpets, cashmere wool and pashmina to the local population.  you have got enough reason to travel to Kashmir, travel this winter join us from #Malaysia to kashmir we are receiving inspiring #travelers from #Thailand #japan #Singapore starting march 2018, join us from #ipoh #perak #sabah #kedah
#Penang #Kuching #shahalam #Sarawak #JohorBahru

follow us: Instagram: @kashmir_ladakh_tourism
web: www.kashmir-ladakh-tourism.com
Whats App: +919990048712
Email: info@kashmir-ladakh-tourism.com

MOST RECENT

I sangat the miss you. Dry curry mihun. Yummylicious fried chicken wings in fermented beancurd batter. And so did the pork strips. Crispy Siew yoke. Served with the curry sauce dips. Miss u...miss u......#throwback #ipohcurrymee #currymee #currymeehoon #chinesefood #breakfast #curry #friedchicken #siewyoke #roastpork #instafood #foodstagram #nomnom #ipoh #perak #ipohfood #nottimonkey

KENAPA RESUME PERLU POWER❓
.
.
RESUME ni ibaratkan IKLAN yang mempromosikan diri korang untuk majikan korang mengenali korang, so kena buatkan SOMETHING ATTRACTIVE yang akan berikan FIRST IMPRESSION yang WOW 💥❗
.
.
Bila RESUME dah POWER❗GERENTI punya korang akan lebih konfiden dan yakin bila ditemu duga nanti Penemuduga pun SEJUK HATI baca resume korang INSYAALLAH mudahlah proses temu duga nanti 😄
.
.
So make sure guys❗Resume yang MENARIK dengan fakta yang PADAT dan RINGKAS❗ Sekiranya korang berminat, DM je #ahmadresume, Ahmad akan guide korang untuk menghasilkan RESUME POWER 💥❗
.
.
🌕 PAKEJ RM10 TERMASUK 🌕
.
🆓 Cover Letter (Bahasa Melayu)
.
🆓 Cover Letter (Bahasa Inggeris)
.
🆓 Surat Internship (Bahasa Melayu)
.
🆓 Surat Internship (Bahasa Inggeris)
.
🆓 Website Terbaik Pencarian Kerja Online
.
🆓 Soalan Wajib Majikan Dan Teknik Jawab
.
.
#Sayajualservis #Sayajualmurah #Sayajualonline #Vscomy #Igersmalaya #Igersmy #Igmy #Im4u #BrogaHill #Lokalbrand #Lokalbiz #BazarPaknil #Bazaronline #Tudungonline #Tudungmurah #Ikutcarakita #KualaLumpur #Bangi #Ipoh #ShahAlam #Kuantan #KotaBharu #Kemaman #Kangar #Kuching #Muar #Jitra #Penang #Damansara

Happy Birthday Anis!
Venue : Universiti Teknologi Petronas

Need a surprise delivery?

WALK INTO OUR SHOP AT LEVEL 2, DMALL SERI ISKANDAR (BILLION SHOPPING CENTRE - Same level with Mr.DIY & Ampang Superbowl)

OR FOR QUICK RESPONSE PLEASE WHATSAPP :
📞 013-4418480
📞 013-4418480
📞 013-4418480

#surprisedeliverybajet #freshflowerperak #chocolatebouquet #freshflowerbouquet #handbouquet #surprisedeliverymurah #krafiemacandy #chocbouquet #bungacoklat #freshflower
#surprisedeco #surprisedeliveryperak #perak #seriiskandar #belonheliumperak #batugajah #parit #eventplanner #partyplanner #dmallseriiskandar #belonheliumseriiskandar #seriiskandar #ipoh #setiawan #serimanjung #flowerbouquet #heliumballoons #utpians #uitmseriiskandar #birthdaysurpriseparty🎉🎁🎂😘

Happy Birthday!
Venue : Changkat Cermin, Ayer Tawar

Need a surprise delivery?

WALK INTO OUR SHOP AT LEVEL 2, DMALL SERI ISKANDAR (BILLION SHOPPING CENTRE - Same level with Mr.DIY & Ampang Superbowl)

OR FOR QUICK RESPONSE PLEASE WHATSAPP :
📞 013-4418480
📞 013-4418480
📞 013-4418480

#surprisedeliverybajet #freshflowerperak #chocolatebouquet #freshflowerbouquet #handbouquet #surprisedeliverymurah #krafiemacandy #chocbouquet #bungacoklat #freshflower
#surprisedeco #surprisedeliveryperak #perak #seriiskandar #belonheliumperak #batugajah #parit #eventplanner #partyplanner #dmallseriiskandar #belonheliumseriiskandar #seriiskandar #ipoh #setiawan #serimanjung #flowerbouquet #heliumballoons #utpians #uitmseriiskandar #birthdaysurpriseparty🎉🎁🎂😘

Rise and shine!! Vanilla buttercake in pink ombre inside. Thanks khai. #jijieslittleoven #homebaker #ipohbakers #ipohcakes #ipoh

Kelebihan dan khasiat Cell Pro... biarlah gambar berbicara...
#souqummieaisyahjualmakanansunnahkecantikankesihatan
#dms360 #produk #produkkesihatan #sihat #ipoh #ipohcityawesome #ipohawesomecity #perak #bazaar
Rasa nak sihat dan cergas boleh je call, wasap, cod : 011-10561634

Surprise Delivery‼️‼️‼️🎂💐🍫🍭🎈🎁 Chocolate/Flower/Fruit/Balloon
Trust us to send your appreciation message to the loved ones such as
Happy Birthday,
Happy Anniversary,
I Am Sorry,
Get Well Soon,
Thank You and Congratulation wishes by enjoying our packages.
Delivery hour: 9 AM to 6 PM ❤️❤️❤️❤️
Mesmerize Marissa�019-2678680

#meruraya #mydinmallipoh #perak #ipoh #ipohcalling #igshop #ipohcity #ipohcityawesome #perak #ipoh #instashopmy #instasellermalaysia#surpriseplanneripoh#ipohsurprisedelivery#surpriseperak#bouquet#chocolatebouquet#balloons#birthdaypresent#surprisebox

ADAKAH ANAK ANDA AKAN MENDUDUKI PEPERIKASAAN UPSR,PMR,SPM DAN STPM??ATAU ADAKAH ANAK ANDA MENGALAMI MASALAH SEPERTI DIBAWAH??? 🖌lemah dalam pelajaran?
🖌degil?
🖌kurang selera makan?
🖌kurang stamina?
🖌kurang daya ingatan?
🖌lembab?
🖌lesu?

Anda buntu memikirkan cara menyelesaikan masalah anak anda?

Inn sha Allah kami ingin kongsi kebaikan produk kami untuk menyelesaikan masalah anak anda.

GULA-GULA AJAIB AL FATEH GENIUS
MAKIN KUNYAH.....MAKIN GENIUS

kelebihan dan khasiatnya
🍭 menguatkan daya tahan diri
🍭meningkatkan daya ingatan dan hafalan
🍭membuka selera makan
🍭 membentuk peribadi dan akhlak yang baik
🍭 meningkatkan kecerdasan otak
🍭 menghilangkan keletihan dan kelesuan
🍭meningkatkan kecergasan fizikal 💖ADUNAN MAKANAN SUNNAH💖 🍬 SAFRON
🍬 MADU
🍬 KISMIS
🍬GARAM BUKIT HALAGEL
🍬 GAM ARAB
🍬DELIMA ✔ INN SHA ALLAH......ANDA PASTI TERSENYUM JIKA ANAK ANDA SUDAH BERUBAH POSITIF ➰HANYA KUNYAH-KUNYAH JERR..➰ JOM DAPATKAN SEKARANG!!!!!! Harga berapa?
Harga antara yang termurah dipasaran
HANYA RM45 jaaaaa(belum include postage)
ada 60 biji pastil utk bekalan sebulan😍😍 Macamana nak order??? Cuma click whatsapp :
www.wasap.my/60135012027

#produkmuslim
#bukangulagulabiasa
#nyamnyamnyamjek
#makinkunyahmakingenius #swapreviewfree #shahalam #taiping #kamunting #changkatjering #semanggol #paritbuntar #bukitbendera #kangar #jelapang #ipoh #kualakangsar #bandarbarubangi #shahalam #kangar

Jom jamu mata..😉😉
#minipelamin dari kami.. 😘😘
Yang masih mencari #minipelamintunang atau #minipelaminnikah bolehla survey-survey dengan kami...
.
.
Booking atau pertanyaan 0195737875
.
.
#pelaminmini #minipelaminperak #perak #sungkai #tapahroad #trolak #slimriver #kampar #telukintan #ipoh #langkap #tanjongmalim #kampar #sewabarang #AWminipelamin #pelaminperak

NAK KURUS TAPI TAK ADA MASA BERSENAM

Cuba #fatburnermega ni . Kesan seawal minggu pertama. Puasa pon boleh minum mega ni . Rasa pon boleh tahan dan ramai yang dah berjaya . Sekarang terbaru dari kami Mega 3.0 lebih power lebih effect!! Memang terbaik

Harga asal Rm200. Order sekarang untuk dapatkan diskaun

Whatsapp 📲 0129090181
Whatsapp 📲 0129090181
Whatsapp 📲 0129090181

#johorbahru
#pasirgudang
#kuantan
#temerloh
#kualaterengganu
#marang
#kotabharu
#pasirmas
#alorsetar
#sungaipetani
#kangar
#kualakangsar
#ipoh
#butterworth
#shahalam
#subang
#kajang
#serdang
#seremban
#nilai
#putrajaya
#melaka
#kuching
#miri
#kotakinabalu
#fatburnermega

⬆北
#morning #ipoh

Most Popular Instagram Hashtags