#instaTirona

MOST RECENT

Sheshi Nënë Tereza është një nga hapësirat me popullore të Tiranës, sidomos gjatë ditëve të ngrohta të vitit ku shkallaret që e rrethojnë gëlojnë nga të rinjtë. Gjithashtu, në këtë shesh zhvillohen shumë koncerte, panaire e aktivitete të tjera.

Sheshi është projektuar nga arkitekti italian Xherardo Bosio dhe është ndërtuar bashkë me bulevardin mes viteve 1939-1941, gjatë okupimit Italian të Shqipërisë.

I ndodhur në fundin perëndimor të Bulevardit Dëshmorët e Kombit, në këtë shesh ndodhen një sërë ndërtesash të rëndësishme si Universiteti i Arteve, Universiteti Politeknik i Tiranës, Universiteti i Tiranës, Muzeu Arkeologjik si edhe Qendra e Studimeve Albanologjike.

Që pas rënies së komunizimit, sheshi mori emrin e misionares, nobelistes së paqes dhe shenjtores katolike shqiptare, nënë Tereza.
--------------------------------------------
Mother Teresa Square is one of the most popular places in Tirana, especially during the warm days of the year where the stairs surrounding it are crowded by youngsters. In addition, there are many concerts, fairs and other events that take place in this square.

The square was designed by the Italian architect Gerardo Bosio and was built along with the boulevard during the Italian occupation of Albania,between 1939-1941.

Situated at the western end of the ´Dëshmorët e Kombit´ Boulevard, there are a number of important buildings located at the square such as the University of Arts, the Polytechnic University of Tirana, the University of Tirana, the Archaeological Museum and the Centre for Albanology Studies.

After the fall of communism, the square was named after the missionary, Nobel Peace Prize laureate and Albanian Catholic Saint, Mother Teresa.

Some wonderful pictures in Bovilla Lake 😍
captured by 📷: @lilberish 👏🏼 Swipe right to see the 2 other pics 😊
#Tirona#tirana#tirane#bestoftheday#TironaFanatics#tf06#photooftheday#picoftheday#blue#love#ultras#Albania#football#passion#BardheBlu#instaTirona#instaTirana#

This shot was captured this summer during my visit to the Petrelë castle in Albania. The sunset made this shot amazing! It is definitely worth a visit, the castle has a restaurant that offers you an amazing view while you are eating dinner with your loved ones. -
Djiphantom4pro
#Tirona#tirana#tirane#bestoftheday#TironaFanatics#tf06#photooftheday#picoftheday#blue#love#ultras#Albania#football#passion#BardheBlu#instaTirona#instaTirana#

Me Ty u linda~Me Ty u rrita
Vetem TIRONA n’stadium Bertita💙
Sot, ne oren 19:45 ne “Selmon Stermosi” lu Tirona ndaj durrsit!
Merr shokun, vish bluzen, lidh shallin dhe eja te bojm tifozllik per Tironen, per bardheblun, per kryeqytetin... #ForcaTirona
#Tirona#tirana#tirane#bestoftheday#TironaFanatics#tf06#photooftheday#picoftheday#blue#love#ultras#Albania#football#passion#BardheBlu#instaTirona#instaTirana#

Most Popular Instagram Hashtags